Vad ska bebisen heta?

Bebisen behöver ett namn och vi kan inte bestämma oss. Just nu har vi två kandidater och några bubblare det står mellan. Han heter ett nytt namn varje dag på test, men det känns aldrig 100. Tänk om det aldrig känns 100? Ljuger folk när de säger att de bara ”visste”? Det känns så tråkigt att vi inte bara vet. Att det inte är självklart. Är det det för alla andra? Eller bara väljer man något till slut? // Egoina

Kärt barn har många namn, sägs det.
Eller så har det inget namn alls, som i Egoinas fall.
Så sent som i måndags så var familjens nytillskott fortfarande namnlöst, och följarna fyllde kommentarsfältet med alla sina bästa förslag.

Här är några av dem:
Henri eller Henry
Morris
Lucas
Valter
Theo

På Instagram story får Egoina frågan om vilka namn de väljer mellan, vilket hon inte vill svara på.
De vill inte ha någons åsikt om eventuella namn innan de bestämt sig, och hon vill att det ska vara 100% deras beslut. Hon är redan så velig och lättpåverkad och att få meddelanden om att någons elaka lågstadielärare hette samma hjälper inte.

Så länge de inte väljer namnet Henri – med uttal ”anriii”- så har jag inga som helst synpunkter. ?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Morris” är för mig ett kattnamn men det är ju bara jag.

   För mig är det en tecknad kanin vars bästa vän är en snobbig hund

   Japp det heter min ?

    Min också ?

   En släkting till mig döpte sin son till Morris. I början tyckte jag att det var väldigt märkligt men man vande sig snabbt ?

  Damerna i pink room kan säkert komma med förslag på spexiga namn med finurliga stavningar.

   Junielle …

    En kompis döpte sin till Thobias. Osäker på uttal. Ska det vara som engelskans The? ?

  Morris är ju helt fruktansvärt ?

   På en människa ja! ?

   Min farfar heter Morris. Men tack för din åsikt.

    Tog du illa upp av att en främling på nätet tycker att din farfars namn är fult?

     Jag tycker ”H” verkar omogen och lider av verbal diarré som uttrycker sig så offentligt, ja.

      Äh slappna av. Någon i världen heter nog någonting som du tycker är fult.

      Okej, men det var inte alls svar på frågan jag ställde.

   Det här är så galet. Att ha åsikter om namn. Att håna namn. Att hata namn.
   Jag fattar inte, kan inte alla få stava namnet som dom vill?
   Du döper ditt barn till det du gillar och jag döper mitt till det finaste namn jag vet.

  Äsch, hon har tre månader på sig att fixa namn på ungen. Sen vill skatteverket ha reda på det.

   Vad händer om man inte kommer på ett namn efter 3 månader? Väljer Skatteverket då? ?

    Ett barns förnamn ska anmälas till Skatteverket inom tre månader från födseln (26 § 2 st lagen (2016:1013) om personnamn – här). Om en anmälan inte görs inom denna tid så kan Skatteverket förelägga vårdnadshavare att inom viss tid anmäla barnets förnamn (43 § 1 st). Om vårdnadshavarna underlåter att anmäla barnets förnamn till Skatteverket inom den förelagda tiden, så kan Skatteverket på nytt förelägga vårdnadshavarna att anmäla barnets förnamn, denna gång med påföljd av vite (43 § 2 st).

    Det är en myt.
    Man kan ev få böter typ.

  Felíx

  Morris??

  varför yttrar du dig då om ev namn? Låt de välja hur de vill :s

   :s

  Tänkte de inte på det innan den föddes?

   Visst, bestämma att ungen ska heta Roger och så kommer det ut en som ser ut som en Artur.

    Hur ser man ut om man heter Artur???

     Som han i tecknade svärdet i stenen ?

    Tror inte på det där ”se ut som”.

    Fast det funkar ju inte så. Om du har ett namn som du tycker om, så låter du barnet få det namnet. Barnet ”ser inte ut” som något annat.

   Varför skriver du så?

   De tänkte säkert jättemycket på det innan han föddes men det var lika svårt då, så de hoppades att namnet skulle trilla på plats när han föddes.

   Inte så konstigt med tanke på att typ varannan mamma skriver om hur de inte kunde bestämma namn förrän ungen var född.

    För att jag undrade? Man har ju lång tid på sig att tänka. Ta inte allt så allvarligt.. ?

  Så ointressant.

   Om ett program på tv inte intresserar dig, eller artikel i tidningen, inlägg på Instagram etc, hör du alltid av dig till ansvarige utgivare och liknande och talar om hur ointressant det är, eller går du vidare med livet?

   Om det är det sistnämnda, gör samma här.

    Snark.
    /Annan anonym.

    Nu är det väl ändå inget som säger att anonym 12:37 har kontaktat ansvarig utgivare (chef på nyheter24) så det argumentet faller ju lite platt. Sedan kanske du kan lyssna på dina egna råd – om det är en kommentar som inte faller dig i smaken, scrolla vidare så kan du också gå vidare med livet 🙂

   Varför är det alltid någon som måste informera oss andra om detta i varje kommentarsfält?

   En helt ointressant kommentar utan någon vettig information.

   Ingen.bryr.sig.

    Denna kommentar var ju också ganska ointressant och vad jag kan se så innehåller den heller ingen vettig information ??‍♀️

     För det gör din kommentar?

      Nej men så gnäller jag inte heller över ointressanta kommentarer? 🙂

    Tänk det är samma person under alla inlägg? ?

  Morris för mig är ett hundnamn eller i alla fall namn på en husdjur som hund eller möjligen katt (mer logiskt på en hund). Så att namnge ett barn Morris känns som ett dåligt skämt ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

   Så om du skulle träffa på en pojke som heter Morris, skulle du skratta ut honom då på grund av hans namn?

    Jag hade för många år sedan en kollega som hette Baisa. Tror du jag skrattade rakt ut åt hennes namn? Självklart inte. Men inombords gjorde jag det.

     Haha jag hade en tjej i min gymnasieskola som hette så. Tyckte också det var otroligt kul mvh forever fem år. Men sa det såklart inte så hon hörde.

    Vad tror du själv?

  Väntar på att mitt första barn ska dimpa ner vilken dag som helst nu och det har varit klart sedan vecka 20 att det blir en liten Henry. Så himla tramsigt (jag vet!!) men det gör lite ont varje gång jag ser någon annan fundera på det namnet eller det dyker upp i en film/serie (vilket har hänt extremt mycket på senaste), eller det uppmärksammas som här nu. Är väl bara att ”get over it” ?

  Ni som har barn, försvinner den känslan (om ni har upplevt den) när barnet är ute och har namnet? Eller tar det fortfarande emot när någon annan dyker upp med samma namn?

   Henry är väl inte speciellt unikt att du är ensam om att välja det.

    Nä, det ligger väl ganska mitt i topp 100 listan och är varken supervanligt eller unikt. Jag har ju inte valt det för att det skulle vara unikt, men det tar ju inte bort att jag helst inte vill att 1000 andra ungar får det namnet.

    Gissar att det är samma anledning som de flesta bloggare/vloggare inte delar med sig av namnen de funderar på till efter barnet har kommit – de vill inte att andra ska välja samma. Så jag gissar på att det är ett ganska vanligt fenomen, vare sig namnet är klassat som unikt eller vanligt.

     Så välj inte ett trendigt namn då ??‍♀️

   Jag har aldrig tänkt så. Jag blir bara glad om någon annan valt samma barnnamn som vi, det tyder ju bara på att de har god smak 🙂

    Haha så mycket skönare inställning, och du har ju helt rätt! Hoppas jag går över till att tänka så direkt när han har kommit ?

   Det är ju ett väldigt vanligt barnnamn så du lär vänja dig vid att han heter samma sak som många andra. Det går ju trender i namn, som med allt annat.

    Håller inte med om att 349 av 113 077 är ”väldigt vanligt”. Men det är absolut inte unikt, eller ovanligt. Det har dock inte med känslan, eller vad jag undrade över att göra :).

     Nr 43 och 42 av de vanligaste namnen de senaste två åren, dvs ”väldigt vanligt”. Och svar på din fråga var att du därmed lär vänja dig vid att andra heter samma sak 🙂

      Hur klassar du då de andra namnen på listan: Theo, Walter och Lucas – alla topp 20 och snudd på dubbelt så många som fått namnet. ”Extremt vanligt”? De klassar jag nog som ”väldigt vanligt”.

      Att det finns 41/42 vanligare namn, och 0.3% pojkar fick det förra året tycker jag inte känns supervanligt (alltså om han skulle vara född förra året så skulle jag behöva träffa ca 600 pojkbebisar födda det året för att det skulle vara sannolikt att träffa en som heter samma), men det är väl upp till var och en hur de ser på det där. 🙂

       Hur jag klassar de andra namnen är irrelevant. Pratade vi inte om dina känslor kring att andra barn heter just Henry? Du lär vänja dig.

        Nja, då du klassar något som väldigt vanligt när det finns namn som dessutom tas upp i detta inlägg som är dubbelt så vanliga så tycker jag att det är relevant. Och nej ca 1/600 ”risk” (och då är jag generös) på att det finns en dubblett – bara sett till pojkar – så ser jag inte det som superstor risk och att man ”vänjer sig”. Därför ifrågasätter jag ditt klassificerande och därför är det relevant.

         Men herregud vilken sak att diskutera ? Henry är inte ett ovanligt namn. Om du tycker det är jobbigt att många andra heter likadant kan du välja ett annat namn till ditt barn.

          Har aldrig sagt att det är ovanligt men tycker ”väldigt vanligt” är att ta i när man tittar på statistiken 🙂

          Jag känner typ 5 ungar som heter Henry ? tror det blir vanligare och vanligare. Många kids på mina barns förskola som heter så + 2 grannbarn. Men det är ett fint namn så klart att det är poppis!

         ”det gör lite ont varje gång jag ser någon annan fundera på det namnet eller det dyker upp i en film/serie (vilket har hänt extremt mycket på senaste)”

         Du talar emot dig själv, du skriver ju redan i inlägget att det har hänt. Du har valt ett väldigt vanligt namn, du är medveten om det (som sagt, plats 43), hur kan det vara så känsligt för dig att få det uppenbara påpekat?

         Mot en annan här nedanför är du rent otrevlig och här vill du bara tjafsa. Nåväl, gör som du vill, låt bli att vänja dig och fortsätt du få lite ont varje gång någon annan har ditt barns namn – för det kommer hända igen.

          Tycker inte jag är ett dugg otrevlig. Min fråga var till föräldrar som har känt som jag, och om detta tankesätt försvann för dem efter barnet var fött. Du verkar inte inte ha svaret på detta utan vill bara gång på gång påpeka hur vanligt namnet är (vilket jag inte tycker det är när man tittar på statistiken på barn i Sverige. Utan ganska medel, ljummet, varken vanligt eller ovanligt). Men där får vi väl bara hålla med om att vi inte håller med.

          Tycker jag har varit otroligt tydlig med att jag är medveten om att min tankebana inte är vidare rationell, utan rakt av tramsig. Just därför är jag intresserad av att höra vad personer som varit i samma situation upplevt, inte om du tycker ett namn är vanligt eller inte, för det om något är inte relevant för mig. 🙂

           Jag misstänker att du har lite svårt med läsförståelsen. Igen, du lär vänja dig så förhoppningsvis gör det inte lika ont i framtiden. Hade du valt ett ovanligt namn och kände som du gör hade det antagligen blivit lite svårare och hade du valt ett unikt namn kanske du hade hoppat till även när ungen fyller 20 och du får höra om någon annan som heter samma. Nej, irrationella känslor försvinner inte per automatik när ungen är ute och det är en verklig människa du håller i. Tvärt om faktiskt, åtminstone under en period – tills man vänjer sig. (En i mitt barns klass ställde till ett hallå över att en annan hade samma födelsedag och tyckte att den borde firas dagen efter så de fick varsin dag).

       Över 21.000 heter Henry. Medelåldern för alla Henry är 33 år. Lite kuriosa,
       men det är ju oväsentligt, du vill att din son ska heta det, så bry dig inte om allt det andra. Lycka till med din Henry.

        Kanske inte så relevant att räkna in annat än tilltalsnamn, men ok. 🙂

       Ja, de namnen är typ dubbelt så vanliga. Dvs ingen jättestor skillnad i hur de upplevs tror jag, båda upplevs som ”vanligt förekommande”. Skillnad om det hade varit 10 ggr vanligare.

       Du kan ju jämföra topp 40 men topp 5 från när du själv är född. Skulle tipsa på att du upplever båda namnen som ”rätt vanligt”.

    Haha i min tennisklubb som inte är särskilt stor finns sex pojkar som är ungefär lika gamla och de heter Vilhelm allihop. Måste varit väldigt väldigt populärt för 10-12 år sen?

   Nej aldrig tänkt så! Vi var många I mitt umgänge som väntade barn samtidigt och jag tänkte oavsett vad dom valde för namn välja det namn jag ville ha till mitt barn, även om det skulle bli samma. Vet inte varför just barnnamn är så laddat för många. Det är bara välja det man gillar själv

    Håller helt med (och därför jag känner mig så tramsig, och hoppas att det är något jag bara känner nu innan han är här – sen kan man ju ändå inte göra något åt det).

    Det grundar sig väl i att man inte vill att de ska vara flera i klassen som heter det typ, inte att han skulle vara den enda på skolan. Men vad gör det om det skulle finnas en till eller två, då får det väl göra det.

    Är det skillnad på om det är vänner eller syskon som vill ha samma namn på sitt barn?

     Jag kan väl känna att jag personligen nog inte skulle välja samma namn som mina syskon. Men att inte kunna välja samma som sina vänner eller bekanta tycker jag är märkligt.

   Fast att andra har samma namn är väl inget negativt? Jag hade blivit orolig om mitt barn var enda människan på jorden med sitt namn. Då är risken stor att det är ett riktigt jäkla konstigt namn… Som alla de som hittar på kreativa stavningar och tar namn från USA osv.. Mayzohn, Junibélle, Tinderellà, Chlhoeè…?

    Hahahah sant! ?

    Jag har ett ovanligt förnamn och i kombination med mitt ovanliga efternamn är jag den enda människan på jorden med mitt namn. Det vore kul om man skulle träffa nån med samma förnamn; det skulle kännas speciellt.

   Det är ju väldigt vanligt att välja det just nu… Lite ont känns överdrivet…

    Återkom när du är i vecka 39 och prata om hur logiska och inte överdrivna dina känslor kan vara ?.

    Tycker jag har varit ganska tydlig med att jag är fullt medveten om att det är tramsigt att tänka så, eller lyckades det swoosha förbi dig?

     Oj trevlig du är… Man kan bete sig som
     folk ändå, tröttsamt att skylla på graviditet och hormoner hela tiden.

      Nu läser du nog i lite mycket som inte finns. Menar enbart att jag är fullt medveten om att jag inte tänker helt rationellt och tycket jag har varit tydlig med det. Att då kommentera på det känns lite ”swoosh”. Tycker inte det är vidare otrevligt ?

       Ditt svar var otrevligt jo. Om du vet att du inte är rationell släpp det bara då?

     Jisses. Jag är bara i vecka 30 och tog det som en personlig förolämpning när min nya kollega och min mammas bästa kompis barnbarn tog ”mitt” namn ? blir det värre sen?

     Var inte alls så här ologisk och tramsig förra gången men då var vi å andra sidan inte lika säkra på namnvalet.

     Tycker Egoina är sund som håller namnet för sig själv. Jag som ”Vanlig vanlis” får typ mer eller minsta dolda namnförslag VARJE dag. Jag älskar namn så för min del gör det inget men om man tycker det är jobbigt/ointressant/svårt och dessutom är offentlig… så är det klokt att göra såhär. Kul liksom om 10 år när ungen frågar ”mamma varför heter jag Lasse?” Och svaret blir ”för att följare 450 föreslog det och jag hade en namntävling just då”

      Haha skönt att jag inte är helt galen (bara lite)… eller ensam om att vara galen. Alltså jag FATTAR att det är tramsigt, men man känner ju vad man känner. Jag hoppades få svar på att det går över men tydligen lyckades hälften vara vettiga från början och andra hälften kan inte förstå ?

       Ah, så antingen svarar man det du vill höra eller så förstår man inte?

        Haha men näää är du lite tjurig?

        De ”vettiga” jag refererar till är alltså föräldrar som inte bryr sig om någon har samma namn, eller ser samma namn som något positivt.

        Och de som inte förstår kan du ju räkna in dig själv i – de som inte kan sätta sig i min situation då de tydligen inte varit där (vilket jag i mitt inlägg skrev var vilka jag sökte svar från), vilket varken är negativt eller positivt. Det är bara väldigt tydligt att så är fallet då ämnet missas totalt.

        Nu får jag avsluta här, det var tydligen inte rätt ställe att diskutera detta, eller så är det omöjligt för mig att göra mig förstådd idag. Vilket fall som så blev det ingen vidare intressant diskussion på ämnet som var menat. Trist men det händer. Ha en fin helg.

      Personlig förolämpning? Jisses…

   När vi valde namn åt vår dotter ville vi ha något som kändes hyfsat ”unikt” men ändå inte konstigt, alltså typ inte ett topp 10-namn men ändå ett namn som man inte höjer på ögonbrynen åt. Ville ABSOLUT inte ha ett namn från topp 10-listan… Nu är jag gravid igen och det tjejnamn jag tycker klingar bäst med dotterns samt känns fint och tidlöst är Alice, så det kanske blir det om det blir en tjej. Trots att det ligger etta på namntoppen ? Nu när jag redan har barn känner jag inte alls att det är viktigt med ett unikt namn eftersom ens barn ändå blir en unik individ, typ…

    Vi funderade mycket på Alice till vårt första barn. Men valde bort pga det låg på första plats. Valde ett annat och nu heter varannan unge det, och inte Alice! Har inte hört någon heta Alice. Fattar inte hur det hamnat etta. Summa summarum välj det du vill och tänk inte för mycket. Jag ångrar att jag inte gjorde det.

   Min son heter också Henry 🙂 klassiskt och bra namn. Varken vanligt eller ovanligt. Tidlöst skulle jag säga.

   Jo det tar fortfarande emot sen också. ?

  Vår BVC-sköterska var så glad att vi hade ett namn redan när hon besökte oss första gången. Hon tyckte att det var respektlöst mot barnet att inte kunna ge det ett namn, att det inte fick nån identitet typ. Kan hålla med henne lite grann om det.

   Men herregud. Respektlöst är väl ändå väldigt överdrivet. Låter som ett as till bvc-sköterska tycker jag.

    Oj, ett as? För att hon uttryckte sin åsikt?
    Hon var toppen.

    Ibland håller de kanske bara med en. Som när en ultraljudsbarnmorska sa till oss att hon tyckte det var fånigt att ta reda på kön. Vi gjorde inte det. Men hon sa ju det för att vi inte tog reda på det. Hon skulle ju inte säga så till de som vill veta

   Tycker inte att det är en fråga en bvc-sköterska borde uttrycka sin åsikt i.

   Haha men gud.. det är respektlöst om man inte alls tänker ge barnet ett namn. Men att inte kunna bestämma sig? Haha? Det betyder ju bara att man verkligen vill hitta ett betydelsefullt namn till ett betydelsefullt barn…?

   Jag håller med sköterskan. På 9 månader bör man ha kommit på ett namn. Och nä, det kommer inte ut en unge och ser ut som Bertil, när du älskar namnet Sune.

    Jo det kan visst komma ut en unge som känns som en Bertil även om du hade tänkt Sune från början. Ungen är en egen individ, har en karaktär. Vissa namn känns bara bättre än andra när du väl har ungen framför dig och lär känna den lite. Och ibland är det bara väldigt svårt att hitta just det rätta namnet.

     Så är det dock inte för alla. En del bara väljer ett namn och håller sen fast vid det oavsett hur ungen ser ut.

    Nä men man kanske har en partner att komma överens med… För oss brukar det ta 1-2 v trots all gravid-tid, för min man vill knappt prata namn innan barnet är fött. Sen var vi helt olika smak och måste kompromissa i evigheter…

   Alltså BVC-sköterskor måste ju bara knipa ihop ibland. Nej det är inte respektlöst. Det är fullt normalt att det tar tid att välja det namn ens barn ska ha resten av sitt liv.

  Men namn var ju en av de svåraste sakerna efter förlossningen, hormoner som tvinnar allt är nytt och sen ska man välja ett namn. Pojkens namn hade vi så svårt så vi bestämde till slut ett dopdatum och då bestämde vi samma morgon vad han får heta. Flickan var värre, hade ett namn jag sagt hela livet ”ifall jag får en dotter så blir det xxx”. Sen såg hon inte alls ut som det. Så vi ändrade om alla namn och tog helt andra namn än först tänkt och bestämt. Och hon skulle inte nu heller 7 år senare passa som det vi tänkte.

  Thommy, Cewin, Ronny, Conny.

  Tycker att det snart vore dags för en renässans av de svenska namnen som var populära på 50- 60-talet. Mats,Christer,Lena,Kristina,Per,Henrik,Bo(sse),Patrik,Gabriella,AnnKristin, Liselotte,Elisabet,Roland,Stig,Peter,Tomas,Ulf,Ingemar,Helena,Torbjörn,Eva osv osv

   Jag hoppas på en renässans för dubbelnamn typ:
   Karl-Gösta
   Ulla-Maj
   Sven-Arne
   Maja-Britta
   Tor-Ulf
   Berndt-Åke
   Hans-Greger
   Gull-Britt

    Polly-Ester
    Stella-Tilde
    Kenny-Jan
    Tor-Peder

   Sånt händer alltid, namntrenden går i cykler. Men usch, det inte fram emot det. Så fula namn från den generationen…

   Jag bor på Södermalm och här heter barnen både Stig och Bo sen ett par år tillbaka. Ett tag hade vi en liten kille på fsk som hette Lennart också.

    Lite före då alltså. 80-åringarnas namn brukar bli nya bevisbar . Men usch så hemskt! ?

     Bebisnamn? Inte bevisbar.

  Jag förstår inte varför så många stavar Lukas med C? Hur kan detta har blivit det vanligaste sättet att stava på? (Ja min son heter Lukas med K så det är.känsligt för mig när alla stavar hans namn med C )

   En snabb googling säger: ”Mansnamnet Lukas eller Lucas är grekiskt och härstammar från namnet Lucanos som betyder den som kommer från Lucania, vilket ligger i syditalien. Namnet finns i almanackan för att hedra evangelisten Lukas. Det är ungefär lika vanligt att stava namnet med c som med k.”

   Spontant känns det mer logistik med Lucas då …

   Känsligt? ? Kan inte va lätt…

   Haha Elin, ut i världen och lev lite. Det kan inte vara känsligt att andra stavar sitt namn annorlunda än hur man valt att stava sitt barns namn.

   Är du seriös?

   För att Lucas med C är mycket finare? ?

   /Mamma till en Lucas

   (Obs! Ta ovan med en nypa salt. Du tycker såklart att ditt val av stavning är finast ?)

    Också: alla stavar min Lucas med K hehe. Så jag tror man får vänja sig. Många namn här i världen går ju att stava på flera sätt. Svårt att tänka mig något större i-landsproblem än att störa sig på det.

   Bäst är att helgardera sig och köra både c och k ?

   Därför att K är hårt och fult. C är runt och vackert.

  Arian är ett jättefint namn, tycker jag iaf.

   Nej, det är så hemskt. Låter som Aryan.

    Ja det är samma namn… ? Vackert tycker jag.

  Här kommer ett förslag till dig egoina som är gulligt och ovanligt: Hebbe!!

   Det är alltså en människa som ska döpas, inte en akvariefisk eller ett gosedjur.

    Ajdå här råkade man visst på någon som är 50+

   Hebbe lelle!

  Hur kan alla vara så chockade över namnet Morris? Har ni aldrig hört det förut? Morris eller Maurice är ju ett vanligt namn i engelsktalande och fransktalande länder….

   Håller med, jag hade inte ens tänkt tanken att det anses vara ett djurnamn innan jag läste kommentarerna.

    Visar rätt tydligt hur inskränkta de flesta här är. Läser man bloggbevakning och inget annat blir man inte direkt allmänbildad.

     Fast.. Morris är ett jättevanligt kattnamn ju så är inte så konstigt att tänka djur då?

  Fredd är fint och ovanligt. Så ovanligt att Freddisarna inte har någon namnsdag. Min son som heter just Fredd tycker det är hemskt orättvist ?

   Jag visste ända sedan barnsben vad sonen skulle heta och trodde att namnet var jätteovanligt. Men hej vad jag bedrog mig upptäckte jag ganska snart efter att han var döpt. Men det spelar absolut ingen roll min son är ju unik för mig vad han än heter.

   Det stavas väl Fred dock…

    Eller Fredd. Man är fri att välja?

   Det finns visst något datum som inte har något namn. Ni i familjen kan väl lägga in hans namn där, så blir det bara hans namnsdag.

   Men pappan heter ju Frederic!!

  Min son heter Isak. Är nöjd med det namnet. Är ganska vanligt men på hans skola finns det bara en till som heter så utav 350 elever så just där är det ovanligt.

   I suck…

  Jag och sambon ska få barn nästa år. Vi har redan bestämt pojknamnet om det blir en pojke. Men flicknamn är så mycket svårare. Jag ville ha Ilse från början men så hann en annan i släkten före med det namnet så nu vill jag inte ha det längre… så får vi en tjej så känns det som att det är kört, för det är hopplöst att hitta på namn ?

  Vi hade bara kommit på bra flicknamn när jag var gravid, fick två pojkar ?
  När andra pojken kom var jag så himla säker på att det skulle bli en flicka, hade ju världens finaste namn (Elise), han fick istället heta Elis ?
  Idag är jag fortfarande helt orimligt nöjd över namnvalen på båda två, de passar dem så sjukt bra! ?

  Jag blir, som någon annan skrev ovan, alltid helt förtjust när jag hör andra som valt samma namn till sina barn, bra smak liksom! Har dock inte mött någon Elis ännu, bara en drös Elias och Elise ?

  Axel?
  Leon?
  Maxime?
  Romeo?
  Adrien?

  Förstår inte hur folk kan ha problem att bestämma namn.. eller jag har bara svårt att relatera. Hade bestämt innan för båda mina barn och de namnen vi valde var de det blev. Inte så svårt! Välj ett fint namn – klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *