”Sälj grej med livrädd tjej”

Bildkälla:Expressen


Irena Pozar har skrivit en krönika i Expressen om den ”säkerhets-app” – Vakta – som Petra Tungården är delägare i. 

Här kan du läsa mitt inlägg från i somras, där Petra mer ingående beskriver projektet.

Förutom att det rör sig om ett solklart och smutsigt fall av femmewashing, så är marknadsföringen mycket tveksam ur ett juridiskt perspektiv. Att en näringsidkare i sin marknadsföring ”utnyttjar ett speciellt missöde eller omständigheter, som näringsidkaren känner till och som är av sådan vikt att de försämrar konsumentens omdöme, för att påverka konsumentens beslut i fråga om produkten” anses vara aggressiv marknadsföring, vilket är förbjudet. //Irena Pozar

Hur länge ska man få kapitalisera på kvinnors rädsla att bli överfallna?
Petra Tungården – som frontar appens reklamfilm – blev själv delägare i företaget efter att ha blivit rånad av en knivbeväpnad man, som ville åt hennes klocka.

När Irena Pozar kontaktar appens VD så visar det sig att Petra endast äger 1.5% av företagets aktier. Resten innehas av män.

Från början ska tjänsten ha kostat 99kr/månaden, där du först kan pröva den gratis i 30 dagar.
Detta verkar nu vara ändrat, till det lite mer frikostiga upplägget av 19kr/månaden, med en gratis prova på-period på hela 6 månader.
Dock kostar varje utryckning efter det 450kr, så det gäller att väga sin rädsla på guldvåg innan man beslutar sig för att larma.

Så här avslutar Irena Pozar sin krönika, och jag låter henne avsluta det här inlägget på samma vis:

För den som bara blir rädd två gånger om året och inte vill veta när hjälp kommer eller om 112 kontaktas är det här en perfekt lösning. För oss andra, not so much.

Vakta?
Är det en tjänst för dig?

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad i helvete är femmewashing? ?

   Det är när feminister tvättar sig. Eller om det är när företag använder kvinnor i reklamen för att sälja på puckon olika produkter eller tjänster.

    Därför borde man bara använda män i reklamen och puckon

     Kanske allra helst män som dricker Pucko.

   Att framställa företag som kvinnoägda. Stronger och Protein.se sysslar också med det har jag hört, dock ej kollat upp.

    Och tyvärr Estrid: ett företag vars feministiska budskap jag ”gick på”. Känns inte lika bra nu när man vet att det är män som står bakom det.

     Sedan när blev rakning av diverse kroppsdelar ett ”feministiskt budskap”?

      Reklamen innehåller feministiska budskap.

     Jag använde Estrid i över 1 år och började få fula prickar över ben och lår. Dessutom börja jag få sår av den ganska ofta. Så fort jag bytte till Venus rakhyvlar så försvann prickarna. Märkte också att Estrid rakar inte alls bra och nära. Fick aldrig len hud efteråt. Jätte dålig kvalité.

      Oj, testade en Venus efter ett år med Estrid, kändes som om jag stod och gröpte med en sked.

   Det är ett nytt modernt ord. Jävla tvättande hit och dit. Grönt, rosa.

   Finns liksom ingen hejd på påhittigheten ??‍♀️

    Ja det var bättre förr! I’m with you fellow boomer! Språket skall vara detsamma, och inga nyord skall tillkomma ?

     Fattade jag skulle få en sån TRÖTTSAM kommentar. Klart nya ord tillkommer. Men de där blir bara så löjligt.

      Tycker de är jättebra ord för att beskriva dessa fenomen ?

  Aha. Men vad bra, det kanske kommer en väktare efter 20 minuter, en halvtimme. Åh, vad tryggt det känns.

  / Denna kommentar kan innehålla spår av ironi.

   Sarkasm.

   Haha verkligen. Mkt bättre att betala 450kr än att ha SOS appen nerladdad o få hjälp lika snabbt o gratis!

    112 sos alarm-appen har jag nedladdad. Det borda alla ha. Den är dessutom gratis och skulle något hända så kan du larma via appen och så har den din position och vet exakt var du är. T ex om du skulle bli förföljd.

     Vem fan har inte 112-appen nedladdad?

      Jag!

      Jag visste inte ens att den fanns. ? Ska ladda ner nu!

     Visste inte heller att den fanns! Laddade ner direkt, tack för tips ?

   Jag har jobbat som väktare. Är 163 cm lång och väger 50 kilo. Väktare har inga befogenheter att gripa någon eller liknande (förutom envarsgripande, som alla får göra) och inga vapen förutom en batong. De är dessutom utbildade i att inte lägga sig i våldsamma situationer.

   Jag hade inte känt mig tryggare om någon som jag dök upp. Helt meningslöst.

   (Väktarutbildningen är 9 dagar och pinsamt simpel, så det är inte så att väktare har några särskilda skills som civila inte besitter.)

    För mig skulle det kännas bra att någon kom. Vem det än är….

     Åh, du gav mig precis en så bra idé!
     Nu behöver jag bara ett gäng personer som vill jobba pro bono, ett par sponsorer och sedan har vi en gratisapp som fixar det!

    Det är ju inte meningen att man ska kalla på väktare om man på allvar tror man ska bli skadad. Då ringer man 112. Detta är väl mer en trygghetsgrej, att man ska få dit någon om man är någonstans man känner sig otrygg på och kanske har en bra bit hem osv. Eller om du får en dålig magkänsla i taxin.

     Så tolkar inte jag tjänsten, om man läser deras villkor;

     7  Kundens ansvar

     Att ha tillgång till ett larm innebär att du snabbt kan larma när du hamnar i otrygga situationer som du inte kan ta kontroll över. Samtidigt innebär det ett stort ansvar för dig som användare att enbart använda larmet i de situationer som Tjänsten är avsedd för. Är det ingen brådskande situation eller om du har hamnat i en situation som du kan ta dig ur själv ska du inte använda larmet.”

     För övrigt garanterar inte Vakta att en väktare dyker upp inom rimlig tid, bara ATT utryckning sker, om än så 12 timmar senare…

   Undra om man även skulle kunna få välja sin speciella väktare ?? Pax för de två som håller fast Mackes kompis i ”Macke ring åklagaren”. De känns så trygga och stabila ?

    Mackes kompis! ?❤️
    ”Ring åklagar’n!”

  ”Demokratisera säkerhet”, jo visst en betaltjänst som i stort sett inte gör något om som bara finns i ett fåtal av landets största städer. På vilket sätt skulle det vara bättre än att ringa 112 om något sker?

  Ett initiativ som vissa säkerligen känner ett behov av, men som så mycket annat är en (sorglig) reaktion på att samhället inte förmår skydda kvinnor. Jämför med den ökade efterfrågan på doulor som är, åtminstone delvis, en reaktion på att förlossningsvården brister i att lyckas förmedla en trygg upplevelse av förlossningen (innan, under, efter).

   Så sant. Vi monterar ner välfärden, till vems vinning?

    Exakt, och som ett kort konkret svar på din (retoriska) fråga: till de mansägda aktiebolagens vinning.

  Kan iofs också vara ytterligare ett företag som på ett snillrikt sätt får kvinnor att tro att de inte är skyddade av samhället och som på så sätt hittar ett sätt att kapitalisera på kvinnors (inbillade) otrygghet. You choose.

   Kvinnor behöver tyvärr inte inbilla sig otrygghet.

    Kan inte någon uppfinna ett larm och app till alla män där ute som de kan ha det på sig hela tiden och när de känner för att överfalla eller våldta lite så blir de stoppade innan de går på den impulsen ??

    Ärligt talat så känns det här bara som en modernare variant av de självförsvars utbildningar man fick som tjej på början av 2000-talet. Hålla nycklar i handen och sikta mot skrevet och allt va det nu var.
    Inte en utbildning till killar i grupp att ge fan i tjejer och kvinnor.
    Dessa larm och appar släcker bara bränder och återigen så är det en influenser som går i bräschen för ytterligare en skitpryl som bara kostar pengar.

    När de ha sådan stor makt kan man väl ägna sig åt något seriöst. Ta stöd av forskning när de kommer till otrygghet och samhällsfrågor och sprida riktig kunskap genom sina jättekanaler.
    Men just ja. Det tjänar man kanske inte så mycket pengar på. Och då är det kanske inte lika kul….
    ?‍♀️

   genuin fråga, är du en man?

    Nej, jag är en kvinna. 28 år, boendes i en av sveriges största städer. Så förmodligen utgör jag målgruppen för just den appen, men är ändå skeptisk. Är alltså inte skeptisk till kvinnora uppfattade otrygghet, utan till initiativet.

    Och för förtydligande: jag bollar tankar och spekulerar i motiven till initiativet. Jag säger inte att alla kvinnor alltid ”hittar på” otrygghet.

     Har du aldrig känt dig otrygg när du gått hem själv?

      I allra högsta grad. Men frågan är om den här appen råder bot på problemet eller om vi som samhälle snarare bör åtgärda orsakerna till problemen samt göra samhället tryggare mha skattefinansierad service, ex fler poliser.

      Den här appen bygger på en generell otrygghet/rädsla och kräver våra (kvinnors) redan beskattade pengar, pengar som ofta härrör från yrken som ger sämre betalt än mansdominerade yrken. Bolaget bakom appen utgör ett mansägt bolag vars främsta syfte är att bereda vinst åt aktieägarna. Dvs män som kapitaliserar på kvinnors (oftast befogade) otrygghet i syfte att göra vinst.

      I första inlägget ska det stå (inbillade?)*, såg nu att frågetecknet fallit bort så jag fattar att jag framstår som en man utan insikt i kvinnors livssituation.

       Jag förstod vad du menade i din första kommentar.
       Ser framför mig ett gäng snubbar som sitter och brainstormar och ba; ”hmm, smink? Nope. Caia. Hudvård? Löwengrip. Nope. Ja, hårvård? Kenza. Finns.
       Ja. Nu har vi det. Överfallslarm, där har vi det. Ringer Petra”

     Bra perspektiv du lyfter ✔️

  Just nu känner jag mig så himla rädd att jag skulle betala för detta, men kan man göra jobbet bättre än 112 så ser jag inga problem med att tillhandahålla en sådan tjänst och ta betalt för det.

   Håller med. Tyvärr finns nog ett behov.

   Varär skiljer sig detta moraliskt från att sälja dyra larmsystem till huset?

    För att kvinnor inte är hus eller objekt över huvudtaget. En kvinna ska inte behöva skyddas som en vara i ett girigt samhälle.

     Nej men nu är verkligheten inte en utopi utan många kvinnor är rädda när de är ensamma ute kvällstid. I en utopi hade ingen behövt vara rädd för att en inkräktare tar sig in via källarfönstret hemma heller. Vi lever redan med larmsystem i huset, eventuellt försvarssprej i fickan, så detta är bara en förlängning av det… Är de som tillverkar försvarssprej också bara giriga opportunister eller var går gränsen?

      Jag säger inte att kvinnor kan gå ute ensamma som i en utopi utan att en del av problemet är att kvinnor ses som objekt som ska skyddas likt hus och andra ägodelar. Det borde inte vara så ”normalt” att en kvinna ska behöva ha överfallslarm på sig utan man borde börja diskutera problemet och inte lösningar på symtomen. Sen att du säger giriga opportunister får stå för dig, det är inga ord som jag har sagt. Jag ifrågasatte att jämföra kvinnor med hus.

     Men kvinnan kan väl själv få besluta om att köpa en tjänst om hon vill ha den och känner sig tryggare. Är tjänsten laglig så är det ingenting att gnälla om.
     Vi kan köpa självförsvarskurser, överfallslarm, -spray osv. redan.

      Har jag gnällt? Jag sa att kvinnor inte är objekt likt hus och därför att prata om moral kring att larma hus och att larma kvinnor inte är jämförbart.

       Vad har moral med detta att göra? Om mitt hus har larm, om ungen bär med sig ett larm, om hunden är larmad, om jag har på mig larm. Hur hittar du problematiken kring moral här om detta görs frivilligt? Ingen jämför kvinna med hus, man jämför larm med larm.

        Alltså hahaa jag orkar inte. Att någon tar att ha ett larm som att man är ett objekt är fan sjukt. Det handlar inte om att ”en kvinna inte ska behöva skyddas”, ingen jävel bryr sig om ”kvinnor” eller ”hus” som grupp, det handlar om att skydda sig själv eller sitt eget.

        ”Var skiljer sig detta moraliskt från att sälja dyra larmsystem till huset?”

        Varsågod, kommentaren jag svarade på.

     Men då får samhället ge oss rätten att försvara oss. Elchockvapen och pepparsprej.

     Jag och andra kvinnor ska inte behöva bli en siffra till i statistiken.

      Håller med. Antingen skyddar samhället oss eller så får vi mandat att skydda oss själva med dom medlem som står till hands för självförsvar. Jag tycker att vi borde få skydda våra kroppar, vår egendom och våra nära och kära med mycket mer tillåtande lagstiftning.

      Absolut, jag håller med. Vi borde få skydda oss med vapen men är det inte bättre att begränsa dom som utsätter? Utegångsförbud för män efter ett visst klockslag? Män får inte vistas ute utan kvinnlig sällskap? Geotagga män? No-go-zoner för män?
      Eller blir det ett problem med friheten där? Men det är ok att kvinnor lever så?

       Eh va? Vem förbjuder oss kvinnor att gå ut? Herregud vilka irrationella känsloargument

        Känsloargument? Du inser väl att vi kommenterar under en post om larm för kvinnor? Kvinnor hindras/skräms/varnas för att vara ensamma ute när det är sent. Jag tycker att vi kan förbjuda män ist, det ger ändå samma resultat. Begränsad frihet.

   Känner jag mig INTE så himla rädd, skulle det stå.

  Nej tack!!

  Jag tipsar alla att istället se om deras hemkommun eller om kommunen de vistas i erbjuder trygghetsnummer. Jag har det i min hemkommun och de har de två gånger jag ringt dem svarat snabbt och varit på plats kort därefter. I mina två fall var det ungdomsgäng som verkade lite uttråkade (försökte ta sig in i kyrklokal respektive gick runt och äggade hus) men kommunen uppmanar boende att använda numret till vad helst man känner sig otrygg inför

  Jag tycker att alla istället ska ladda ner appen 112, din position skickas automatiskt då till 112 och du behöver bara trycka på en knapp för att ringa.

   Tack för info, visste inte ens att de hade en app.

   Skulle aldrig ringa 112 för en dålig magkänsla dock då ringer man en kompis eller ah den här grejen känns som att 112 är endast när det är akut

  Jag säger inte att tjänsten är bra eller behövd men jag gissar att tanken är att man ska nyttja den när man känner sig otrygg/rädd utan att något egentligen har hänt? Blir man utsatt för ett brott ska man ju självfallet ringa 112.

   Tänker också så. Man kanske får för sig att en kille följer efter en men då kan man ju inte ringa 112?? ”En kille har gått samma väg som jag i 13 min, hjälp!”…. Ja han kanske bara bor i huset bredvid? Detta är nog avsett för mer vaga situationer.

    Ladda ner appen istället och larma via den.

     Fast man får ju fortfarande inte missbruka 112. Att någon gått samma väg som en själv och man därför känner sig otrygg är ju tyvärr inte en anledning att tillkalla polis för.

   Larmets motsvarighet till nätläkare. När man inte är tillräckligt sjuk för att söka ”riktig” vård så finns nätläkarna där och fångar upp en. Och den här tjänsten använder man alltså när något egentligen inte har hänt… För när nåt händer ”på riktigt” är det så klart fortfarande 112 som gäller.

   Gränsen mellan att ”tillgodose behov” och ”skapa behov” blir allt suddigare.

    Gissar att du aldrig känt dig hotad eller förföljd. Har hänt många gånger när jag jobbat kväll att män suttit sig bredvid på bussen och varit på och velat prata trots att jag typ inte svarat, blir alltid jobbig stämning fast att de ju inte gjort något. Några har även klivit av vid samma hållplats och följt efter osv. De har ju inte gjort nåt värt 112, men det känns ju tryggt att ha nån att ringa. Om man inte känner nån i närheten som kan hjälpa vid en eventuell situation, komma och möta och liknande så är ju denna tjänst bra.

    Håller inte med dig om nätläkarna även om det nu blir ot. Finns mycket ”riktig” vård man behöver prata med läkare för men som man inte behöver vara på plats för. Förnya p-piller, få allergimedicin på recept, få recept för krämer för eksem och utslag, man vet att man har uvi/inflammation i trumhinna/whatever men man måste ha en läkare som skriver ut medicin osv. Man är sjuk men behöver inte ett fysiskt möte. Kan jag göra det på fem minuter online, varför ska jag då sitta på en öppen mottagning på obestämd tid? Verkar ju finnas ett stort behov av den typen av läkarmöten också. Betyder ju inte att den vården inte är på riktigt.

    Märklig jämförelse tycker jag ändå, det finns ju massor av scenarion där man behöver kontakt med läkare som inte är akutfall. Att inte behöva åka till vårdcentral för receipt är väl ett jättebra exempel på det.

    När jag har urinvägsinfektion är jag så dålig att jag ligger i duschen i fosterställning och blöder i timmar, och får skyhög feber. Skulle nog ändå kalla det för ett riktigt behov av vård att jag får medicin utskriven då, och är oerhört tacksam att jag inte behöver ta mig till en vårdcentral.

     Nytt recept för återkommande besvär kan man få av vårdcentralen utan att åka dit. Recept på antibiotika över nätet är ju heller inte bara positivt direkt. Då har vi inte ens gått in på hur mycket det kostar för regionerna att folk har börjat vända sig till dess nätläkare..

      Jag har aldrig påstått att det bara är positivt, jag håller bara inte med om att det är ett ickeexisterande behov av digital vårdkontakt.

     Om man får skyhög feber och blöder av urinvägsinfektion så är det akutvård man behöver.

     Men det är klart att det finns aspekter som förenklas genom att vända sig till nätläkare. Det jag vill lyfta är problematiken med att urholka den offentliga sjukvården (medelst bland annat nätläkare) när det ändå är den offentliga sjukvården som måste ta hand om exempelvis akutfall och – i många fall – diagnostisering.

      Ja det håller jag med dig om, men det var ju faktiskt inte det du skrev – Utan pratade om att tillgodose behov som inte existerar. Och där håller jag inte med dig, utan tycker absolut att behovet av läkarkontakt (inkl diagnos/nya recept) på distans finns.

      Sedan HUR det görs är en helt annan fråga, och där haltar det minst sagt. Men jag svarade på det du skrev, inte det jag inte visste att du egentligen menade 🙂

       Jag skrev att gränsen mellan att ”tillgodose behov” och ”skapa behov” har blivit suddigare. Och det är exakt det jag menar: gränsen är suddig och det skapar problem.

        Ja, det skrev du också, och nej, det är inte heller det jag säger emot. Du likställer det ju med situationer när ingenting egenligen har hänt och behovet inte finns på riktigt. Jag tycker inte liknelsen håller. Så vi är kvar på ruta ett. Ska vi släppa det där kanske?

      Men vadå urholka den offentliga sjukvården, den kan ju inte möta behovet med 3 månaders väntetid på vårdcentralen eller något dygn på akutmottagningen. Antingen städar man upp den värdelösa kvalitén på vården, eller så tackar man för att nätläkare avlastar.

       Du är medveten om att nätläkare är en stor faktor som orsakar FLER problem?

     Alltså om man jobbar som läkare på en digital vårdtjänst och en patient ringer och har uvi, blödningar och skyhög feber och man bara skriver ut antibiotika skulle jag fan klassa det som tjänstefel. Extremt patientosäkert! /Läkare

      Märkligt, det är ändå en 3-4 gånger vi pratar om. Sen var väl skyhög att ta i från tårna för dramatisk effekt men tillräckligt för att jag ska må väldigt dåligt i alla fall. Alla har dock också sagt att om febern inte går ner ska jag söka akutvård. Men det har den hittills alltid gjort av antibiotikan… Tycker 1177 säger samma sak..? Men där kanske jag minns fel.

      De har ju tillgång till ens journal och kan se ens tidigare sjukdomshistoria. Ibland hänvisar de till fysiskt besök på en vårdcentral.

   Nu kostar en ”onödig” utryckning dig 3000 kr, enligt deras avtal. Vet inte om jag anser det vara en bra deal. Spännande att se hur Vakta gör bedömningen om en utryckning är av sådant slag eller ej.

  Känns ju som många svenskar som ska resa till Thailand får det lite rörigt…. Resenärer från stora delar av världen, däribland Sverige, har tidigare sluppit karantän, förutsatt att de är fullvaccinerade och testar negativt under sitt första dygn i Thailand under landets så kallade ”testa och res”-regler. En annan variant som kallas för ”sandlådan” har inneburit att turister får komma in i landet under premissen att de bara befinner sig i ett avgränsat område de första sju dagarna.
  Men dessa undantagsregler kommer hädanefter inte att tillåtas, meddelar en regeringstalesperson under tisdagen. Bara turistön Phuket kommer att godkänna ”sandlådan”.
  – Det här är inte för att stänga ute turister, utan för att tillfälligt pausa ankomsterna, säger talespersonen Thanakorn Wangboonkongchana.
  Utländska resenärer måste därmed sitta i karantän mellan sju och tio dagar.
  De som redan registrerat sin resa under ”testa och res”-reglerna eller ”sandlådan”, cirka 200 000 personer, kommer fortfarande att få resa in i landet under de premisserna.

   Camilla kan inte du rensa bort sånna här kommentarer och hänvisa till Öppet spår? 🙂

    Du kan anmäla inlägget genom att skriva ”gervide” så har Camilla lättare chans att upptäcka allt ot ?

     Du kan anmäla inlägget genom att skriva Camillas efternamn ”ger*vide” så har Camilla lättare chans att upptäcka allt ot ?

  Så jävla trött på män som i stor del är boven i att kvinnor känner sig otrygga också är de som cashar in på deras rädsla. Svinigt. Och hon heter Irena Pozar, inte Irina.

   Kan ju hålla med om att det hade varit välkommet med fler initativ som förhindrar mäns våld mot kvinnor också som ett komplement.

   Tror du att samma män som trakasserar kvinnor sedan går och startar dessa företag? Eller tycker du att man kan klumpa ihop män som grupp där alla får stå till svars för andras brister? Ska vi göra så när det gäller invandrare, homosexuella och kvinnor också…? ”Sjukt att du som är arab arbetar mot terrorism när det är såna som du som är problemet”, det vore ju något!

   Nu är du extremt enkelspårig.

  Finns få influencers jag ogillar så mkt som Petra Tungården. Hon har absolut noll skrupler eller moral.
  Och varför ska kvinnor alltid betala för det som samhället egentligen ska tillgodose. Trygghet är en politisk fråga och bör vara ens rättighet. Samma sak med hela doula-marknaden. Blir så irriterad att en kvinna ska BETALA för att känna sig trygg på sin förlossning pga bristande kvinnovård. Ibland känner jag att vi alla borde typ strejka från våra jobb tills tex förlossningsvården är åtgärdad. Blir så provocerad av marknaden som ska kapitalisera på kvinnors rädsla och brister i det politiska arbetet. ?

   Kan bara hålla med. Hon skulle kunna sälja sin mamma.
   Bara massa dyr skit hon kränger.

   Väl rutet! Så jävla sant alltihopa.

   Rösta rött om ni vill ha välfärden kvar i sjukvård/äldrevård !! Som det är nu säljs bit för bit av statligt ägda hälsocentraler/akutkliniken/psykologmottagningar mm av Moderaterna.. så hemskt

  Jag vet inte hur snabbt de svarar men jag har hamnat i telefonkö två gånger på 112.
  Ja har ringt många gånger pga nära anhörig med kronisk sjukdom.

  Det var sjukt stressande. Några minuter kan vara avgörande och 4 minuter är en evighet i skarpt läge.

  Har du inte missuppfattat kostnaden? Jag uppfattar det som att man får två fria utryckningar varje 12-månadersperiod, och ifall man larmar oftare än så så kostar det 450 kr/utryckning för dessa?

   Stämmer

  Jag såg det här när Petra först gjorde reklam för det…och ja jag blev äcklad. För jag tror att företaget bakom kapitaliserar på hennes skräck efter klockrånet hon utsattes för och hon i sin tur kapitaliserar på andras kvinnors rädsla. Kvinnors rädsla är tyvärr väl befogad och vi omger oss med en massa försiktighetsåtgärder. Så många och så vanliga att vi inte ens längre ser att de begränsar våra liv. Tyvärr tror jag inte att den här tjänsten tillför någon reell trygghet utan kan i värsta fall förleda kvinnor att agera mer oförsiktigt eftersom de upplever att de köpt sig trygghet.

  Så nej, det är inte en produkt för mig och ja jag är fan förbannad. Både på dem som säljer tjänsten och det samhälle som gör att det finns en marknad för den.

  PS. Ladda ner SOS appen!

  Den kalkylen går aldrig ihop. Om inte någon dum idiot stoppar in jättemycket pengar är det konkurs inom kort.

  Tidigare kunde man ringa ett nummer med anknytning till polisen som kunde hålla sällskap på vägen hem. De pratade med en hela tiden och kunde skicka ut hjälp vid behov… Vad hände med det?

   Ja, Nattknappen kallades det och fanns i Sthlm. Jag ringde dit en gång när jag var på väg hem mitt i natten. Tjänsten lades ner i fjol för att det var för få som använde den (i genomsnitt ett samtal per dygn).

    Ah fanns fler sådana. Jag TS bor inte i Stockholm men har använt det.

  Hur många IG-konton har My? ?
  Kommenterar sig själv från flera. Verkar rörigt

   Inte bara rörigt – sorgligt…. Hon har även ett konto för hunden som ibland brukar kommentera hennes inlägg.

   OT 2:
   Katrin Z med pappor till barn och alla barn är alltså nu i Bogotà i Colombia?

    Fattar inte hur hon har råd med allt och att det går runt ekonomiskt. My alltså

  Är hon släkt med rumptjejens man? Sorry glömt namnet på henne! ?

   Vem är rumptjejen?

   Gabriella Joss? Pozar/Possler? Eller?

  *Irena

  Kan vi också diskutera att de å ena sidan garanterar väktarutryckning men 1) inte har egna väktare utan använder sig av flera, onämnda bolag och 2) aldrig kan garantera inom vilken tid väktaren anländer till platsen? Jag bara undrar hur högt väktarna prioriterar dessa utryckningar när de gissningsvis har en drös övriga betalande kunder. Kunder som säkerligen i sina avtal har krav som säger inom vilken tid de måste anlända till en plats/objekt. Snark.

   Jag skulle verkligen inte förlita mig på att någon kommer inom en rimlig tid, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *