Skoj att fejka ett rån?

Möte, fika och julevangelium i mamma och Gunnars kyrka Arken.

Under fikat, dök morfar Louie upp i tomtedräkt och med dragna låtsas-pistolen och skulle busa med alla barn och mormor att han skulle rån och kyrkan på kollekten? ”Var är kollekten!!” ?

En galen, långhårig spanjor med tatueringar och två revolvrar i luften ?

Men oturligt nog förstod inte resten av alla julfridfulla kyrkomedlemmar att det var ett skoj.

Kan tala om att det var MÅNGA som satte kyrkokaffet och lussekatten i fel strupe. // Magdalena Graaf

Sedan när är det ”humor” att fejka ett rån?
I en kyrka? Under Efter en gudstjänst? Med mängder av äldre personer i bänkraderna?
Jag skulle säga ALDRIG, oavsett klientel.

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan hon inte själv se att det var fel tillfälle och plats att fejka ett rån då har hon inte mycket innanför pannbenet.

   Förstår inte vad som hänt med MG. Gillade hennes inlägg förr. Men känns som hon tappat det lite… Trist tycker jag.

    Tycker hon verkar må ännu sämre än tidigare…fast hon vill understryka att denna gång har hon hittat rätt! Hon är viktbesatt igen…

    Håller med dig, gillade henne verkligen förut. Vad fasen har hänt?

    Är det en medelålderskris? Lite ”kolla hur galna vi är!!” Vilda och galna, absolut inte gamla och tråkiga. Blir så konfys.

     Precis så pinsam som man tänkte att man aldrig skulle bli när man blev gammal.

     Gillar Maggan men tycker hon trampar i klaveret lite för ofta numera. Sen känns det som att det måste vara alkohol i allt som hon och mannen gör. Får en känsla av att det dricks ganska friskt..Å syrrorna är nu vänner igen? Hoppas det iaf.
     Men som alltid. Ingen av oss har någon aning…

   Ojojoj! Detta var riktigt illa!

  Jag hoppas hon fan driver med mig. Det har väl inget med julstämning eller julen att göra.
  Jag hoppas ingen av de som satt där har blivit utsatta för detta på riktigt någongång i livet. Jag själv har blivit överfallen med en riktad pistol mot mig så hade fan blivit galen om någon gjorde så.

  Så osmakligt så fy

  Nej vad hemskt och respektlöst gjort. Det måste varit en traumatisk upplevelse för de som råkade ut för detta ”rån”.
  Var i ligger humorn i detta?

  Som om vi inte har nog med riktiga rån som bara blir vanligare.

  Det där var ju inte kul för 5 öre. Hur gamla är dem?

   Hur många hjärnceller har dom skulle jag vilja veta?

  ”Roligt”

   Jag och mina, då små barn, åkte Åre kabinen med Pernilla Winberg och sällskap. Halvvägs upp stannar kabinen plötsligt och börjar svänga fram och tillbaka så vi nästan ramlar. Mina barn börjar gråta och en utländsk dam fick nästan panik. Efter tio minuter börjar Pernilla skratta högt och kabinpersonal annonserade att det varit ett prank där PW ville ”skoja” med sina gäster. Blir arg igen bara jag tänker på det. Ett annat avsnitt ur ”När kändisar ska skoja men har noll respekt för vanlisar”

    Fy fan så vidrigt. Och omdömeslöst. Hur kunde personalen ställa uppmpå det???

  Så totalt omdömeslöst. Ena sonen sitter och viftar med en låtsaspistol på en bild. Gulligt? Under kyrkkaffet.

  ”Tjockare än någonsin” är texten under en bild på den pinnsmala Magdalena. Verkligen rätt tillfälle att börja vikthetsa.

   Herregud.

   Jättetjock… ?

   Finns det ingen personal i kyrkan som kan säga till om det olämpliga att ha vapen – fejk eller riktiga – i offentliga lokaler?

    Hennes föräldrar är ju pastorer där.

    Jag vet inte hur det är med frikyrkorna men som anställd inom Svenska kyrkan hade jag satt stopp för denna idioti redan på planeringsstadiet. Om sånt här skulle hända i vår församling och jag inte hade vetat om det på förväg (hade trott att det var ett riktigt rån) skulle jag ha tryckt på larmknappen på en gång (den larmar direkt till polisen). Då hade dessa två tomtar fått förklara det roliga med sitt prank till polisen.

    Jag vet inte hur det är med frikyrkorna men som anställd inom Svenska kyrkan hade jag satt stopp för denna idioti redan på planeringsstadiet. Om sånt här skulle hända i vår församling och jag inte hade vetat om det på förväg (hade trott att det var ett riktigt rån) skulle jag ha tryckt på larmknappen på en gång (den larmar direkt till polisen). Då hade dessa två tomtar fått förklara det roliga med sitt prank till polisen.

  Och på bilderna från fikat ligger pistolen på bordet och ett av barnet riktar den mot kameran på en bild. Man spyr! Så sjukt och fel på alla sätt. Kan inte förstå folk som hyllar den här mannen…

   Hannah har lagt upp samma bild på sin blogg, dock utan att förklara sammanhanget, så ser ut som han bara sitter och viftar med en pistol vid bordet. Normalt.

    Hannah kanske är glad över att komma in i värmen igen.

    Kanske hon är van, har ju varit ihop med en kriminell förut

     Sjukt korkad kommentar av dig 13.28

     Har hon? Men ingen av de tre papporna till barnen, väl?

      Jo, Mios pappa…

  Trodde inte det här var sant, fick gå in och kolla på bloggen. De är fan inte kloka. Så fruktansvärt dåligt. Hoppas de blir polisanmälda.

  Men oj va kul!
  Hoppas någon anmäler dom.

   Vad ska de anmäla? Och vem ska de anmäla hos? ?

    Du förstår inte det?

     Men herregud, det var skitdumt gjort ja. Men att anmäla det till polisen är ju att ta lite väl långt.

     Nej jag förstår verkligen inte det ? Ett korkat skämt. Aaabsolut! Men att anmäla?

    Olaga hot till polisen kanske ??‍♀️

     oavsett hur korkat och osmakligt detta vara så hoppas innerligt att ingen anmäler det till polisen, polisen har jävligt mycket annat som de ska ligga sina resuerar på. Hoppas istället att de som var på plats talar om olämpligheten av detta för dem, tydligt!!!

      Jag håller helt med.

      Exakt! Därför jag frågade, förstår inte varför man ska anmäla det ? Polisen kommer ju lägga ner det innan man ens hunnit anmäla. Finns betydligt viktigare fall att lägga energi på ?

       Förstår du på alvar varför man inte ska anmäla olaga hot eller spelar du bara dum? Tror du att en sådan anmälan tar dyrbara resurser från polisen? Är du Home Schooled?

      Skriv vad ni tycker i hennes kommentatorsfält i stället. Och så får vi hoppas att inte Mona plockar bort dom.

       Får hon kritik är det ju ”näthat” och hon bloggar inte på flera veckor/månader.

        Ja, Mona, in och försvara detta jätteroliga skämt nu!

      Nicolina jag tror faktiskt inte att polisen behöver din hjälp när de ska prioritera. Det finns dock en mening med att anmäla olaga hot även om det självklart aldrig blir en rättssak av det. Har du hört talas om statistik och förstår du vad det används till?

       Härskarteknik much?

        Passivt aggressiv much? ??‍♀️

     Hänger inte med. Hur menar du att det skulle vara exempel på olaga hot? Det är det öht inte (det är däremot dumt gjort och smaklöst men polisen har ingen kompetens på det området).

      Maggan skriver själv glatt och aningslöst att många inte förstod att det var ett skämt. De som trodde att det var på riktigt hade alltså all anledning att tro att de var i fara. Att sedan säga att det bara var ett skämt och att pistolen inte var riktig hjälper ju knappast. Många som hävdar det i en rättegång. Vafan, Marti? Skratta åt andras rädsla? Jamen jättekul.

      Jo det är det. Annars kan ju varje hot sägas vara ett skämt efteråt och som du förstår så håller inte det.

       Exakt.

      Ett rån med låtsasvapen är fortfarande ett rån och ska anmälas. Polisen får sen avgöra brottsrubricering osv. Det är precis lika traumatiskt för offren oavsett vad gärningsmannen har för uppsåt, de kan ju inte veta att det är ett skämt! Finns massor av rån där gärningsmannen hotat med fejk-vapen och blivit dömd.

      Vad menar du att polisen inte har kunskap i att hantera hot?

   Ja inte är det ok!

   Jo sånt ska anmälas. Det är olagligt att hota människor, det går såklart inte att bortförklara efteråt med att det var ett ”skämt”.

   Människor kan dessutom bli traumatiserade efteråt och man vet aldrig vad de har i bagaget (i kyrkan finns det ofta ganska sköra människor) och utan att överdriva, hade det hänt på ett kyrkkaffe då jag jobbade så hade vi för säkerhets skull behövt sätta in krisstöd efteråt (och självklart anmält!).

    Precis, bra kommentar. Det här är inte samma som att anmäla utan grund för att man inte gillar någon och därmed ta resurser från polisen eller soc. Det här är allvarligt även om inte alla förstår det.

  En idé som inte var bra ens i huvudet.

  Såg på kenzas stories att hon har invisalign (osynlig tandställning). Har hon inte redan kört racet med osynliga tandställningar när hon var tonåring? Hon har väl raka tänder redan? ?

   Hon säger att tänderna blivit snea igen vilket kan hända men kenza är aldrig sen att tacka ja till sponsrade grejer

   Har du en gång haft tandställning är det inte ovanligt att du behöver det igen

   Kommer nog köra samma grej. Har haft tandställning och nu, ca 14 år efter, så ser jag att vissa tänder har flyttat lite på sig. Inget som andra märker s men man själv stör sig på det ?

   Jag hade tandställning i tonåren och fick därefter metallband i nerkäken. Nu, 10 år senare, har jag osynlig tandställning i övre käken eftersom tänderna börjat flytta tillbaka och det är inte alls ovanligt tyvärr ?

   Kenza har överbett, men det är väldigt svårt att korrigera med en sån osynlig tandställning som löper på tändernas insida, hon skulle snarare behöva en nattandställning för att korrigera överbettet

   Många som hade tandställning som unga kan behöva det igen runt 30-40.

  Och sen berätta om det? ???

   Så fruktansvärt ointelligent.

    Maggan går från klarhet till klarhet.

  Vilka spån. Jag brukar vara i kyrkan innan jul pga supermysigt och stämningsfullt (inte i år dock.. covid). Hade ngn superidiot gjort sådär hade jag blivit skitarg.
  Otur när det mest är luft mellan folks öron ?

  Herregud! ?Tänk på dom äldres svaga hjärta!

  Fy fan kort och gott.

  Morfar Loui?

   Jag tror att han har barnbarn???

   Han fick nyligen sitt första barnbarn

  OT men varför skriver Kenza att Aleks är 62? Han är väl 42 eller?

   Han är 37.

   Jag tror att hon råkade skriva fel siffra för några veckor sen när hon skulle skriva hur gammal han var och sen dess har det blivit typ ett internskämt för alla hennes följare att skriva att han är 60-någonting ??

    ??‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️

    Tänk vad gammalt det skämtet ska kännas efter tredje fjärde gången… Ja Ja Kenza, du är yngre än din man, vi vet.

  Hittepå, hon vill väl få igång kommentarsfältet.

   Hon har fått två negativa kommentarer så nu kommer hon vara förnärmad och inte skriva något på flera veckor. Eller skriva förresten, bloggen är nästan bara bilder hon redan lagt ut på ig.

  Noll konsekvenstänk!??

  Min 5-åring hade blivit livrädd.

   Jag hade blivit livrädd och omedelbart larmat 112 via appen.

  Skulle vara intressant att höra vad Petra Tungården tycker.

   Vad har hänt henne?

    Hon blev rånad under pistolhot tidigare i år.

  Så som vårt samhälle ser ut idag med rån och skjutningar varje dag måste jag säga att det här var fan det värsta jag hört. Hoppas verkligen att det polisanmäls för att utsätta folk för något så här traumatiserande är inte klokt någonstans. Hade varit fint om ett par karlar slagit ner honom bakifrån och satt sig på honom tills polisen kom.

   Polisen har ganska mycket annat att göra just nu. Men hoppas någon sa ifrån åtminstone!

   Hade han gjort så här i USA så hade han inte kommit levande därifrån.

    Sant. Ingen skämtar om sådant i USA. Men LM ville väl än en gång centrera allt kring honom själv och hur tuff han är.

  Gervide – så här i jultider vore det trevligt med ett inlägg om bra och härliga influensers. Det måste väl finnas några? Varför inte be läsarna ge sina bäst tips på bloggar som de INTE stör sig på? Kommer kanske bli få kommentarer, alternativt att man får upp ögonen för bloggare som faktiskt förtjänar att uppmärksammas.

   Men kom själv med lite förslag om du har några.

    Jana Heinrici!

   Det är väl just så att influenser, är en viss typ av människor. Det är oerhört svårt att inte reta sig på dom, om man nu läser det dom skriver, för dom ”tänker” och beter sig på ett alldeles speciellt sätt.

    Det är ju ett jobb. Som bilförsäljartyper ungefär. Svårt att ta någon influencer på något större allvar.

  Fy fasiken vilka tråkiga jular jag har haft som prästunge, hade kissat på mig av skratt om någon gjorde så. men förstår att folk blev upprörda hehe.

   Ja du måste verkligen haft bedrövliga jular om ett sånt här sjukt skämt får dig att kissa ner dig av skratt. Är du helt verklighetsfrånvänd även när det inte är jul?

    Ja jag har haft bedrövliga jular men jag förstår att folk blev upprörda. Jag hade skrattat så jag hade kissat på mig när jag var barn inte nu.

    Kallas väl galghumor.

   Präster är ju ofta väldigt roliga privat. Vad snackar du om?

  Men herregud vad ingen tål skämt längre ???. Får man inte skoja längre. De känner nog varann väldigt bra och vet hur och vad man kan skämta om. Sen om ni här inte klarar av det så föreslår jag att inte läsa om andra familjer

   Är du go eller?

   Folk blev ju rädda så uppenbarligen gick ju inte skämtet hem

   Det var andra besökare som blev rädda, hur ska de veta att det var ett skämt?

   Struntar väl i hur bra de känner varandra och hur kul de tycker att tomtetönten var. Det fanns andra där som blev rädd. Alltså var det en extremt dum idé. Oavsett hur torr du tycker folk här inne är.

   Vill du skämta sådär så varsågod och gå hem till dem med en vattenpistol och kör upp i nyllet på den som råkar öppna dörren.. oj blev ni rädd? Det var ju ett skämt ju ?
   Men med tanke på de vakthundar hon har eller har haft så tror jag inte hon skulle uppskatta det skämtet heller.

  Att skoja och säga ”det här är ett rån” kan funka om man samtidigt står vid fikabordet och det finns rån på sagda bord.

   ?

  (Hade detta varit USA hade tomten blivit skjuten.)

  Vilket fruktansvärt uruselt och smaklöst ”skämt”.

   Det är olagligt även i Sverige att ”hota med pistolreplika”. Otroligt omdömeslöst, trodde bättre om Marti.

    Trodde inte bättre om någon av dem. Som sagt: NFED – nåt fel är det.

  Folk verkar ej se så speciellt upprörda ut efteråt. Mamman ler glatt och kramar om sin blivande svärson. Så slutet gott allting gott.
  God fortsättning till er alla!

   Var ju inte familjen som blev rädda, var övriga besökare som inte kände ”tomten”

  Visar väl mognadsnivån på dessa personer. Hade det inte varit mammans sekt hade de nog aldrig fått komma tillbaka.

  Så märkligt! Vilken respektlös grej att göra mot sin mammas och styvpappas ”kyrka”, kan väl aldrig tro att de var med på noterna? Å alla besökare som samlats vid denna speciella högtid och blev rädda… Undrar hur stämningen var sen? Tryckt kanske… så bisarrt.

   Arken = sekt

   Ja, jag tycker också det… o så känns det som att Magdalena typ ska låtsas att det var en kul grej. Väldigt respektlöst gjort av honom.

    Jag tror att det var Maggan som hittade på det här, inte Marti. Han borde veta bättre, men tyvärr gjorde han inte det.

   Verkligen respektlöst.. och rent av farligt om det var äldre personer där. Korkat. Stämningen var nog tryckt resten av dagen hemma också fast de höll väl skenet uppe men man undrar ju vad Maggans mamma med familj verkligen tycker om Loui M efter detta.

  Intressant med tanke på att Magdalena och Hannah inte pratade med varandra på flera år efter att Hannah ”utsatte” M för ett prank strax efter hennes hjärnblödning, och M menade på att det var så fruktansvärt och respektlöst. Men så länge HON vet att det är på skoj, då är det okej?

   Vad var det för prank?

   Vilket prank var det? Har följt de båda systrarna länge men kommer inte ihåg vad det var för prank..

    Typ en luftballong som gick sönder om jag kommer ihåg.

  Jag minns att Tyra och Kenza planerade att skämta på detta sätt i deras show, att dom skulle rusa in i en butik och skrika att det var ett rån. Hamnade i chock efter den idiotin och den sitter kvar än i dag! Och nu är jag dubbelt så chockad efter att ha läst det här inlägget.

  ”Se så härlig han är! Han har så lustiga upptåg som bara han kan! Så roligt det var och vilken humor han har! Min karl. Tänk att vara så där härligt spontan, som bara han kan! Och inte bara det….han är ju så cool också! Tänk! Spanjor, en långhårig sådan och med tatueringar OCH MORFAR som handhar vapen!”
  Endera är M så förälskad att det vare sig finns vett eller etikett i skallen eller så är de båda i hel avsaknad av stil, klass och vanligt sunt j-a bondförnuft.
  Detta tilltag var så lågt att jag funderar på om den långhåriga, spanske Morfadern har alla hästar i stallet…
  Det mest beklagliga i detta är att det var mindre barn med i sammanhanget. Det är ju inte första gången vi ser hur det leks med vapen bland dessa ”skojsiga individer” och det är förbanne mig helt och hållet vidrigt. De borde skämmas.

   Är väl snarare Maggans idé skulle jag tippa.

   Jag tycker hon pratar upp hans värde lite väl mycket för att vara hundra procent sant.

  Som vanligt så osmakliga ”skämt” från Maggan, ibland undrar jag om hon är efterbliven på riktigt

  Jag ser inget roligt i att skrämma människor med ett pistolliknande föremål. Det kan vara traumatiserade på riktigt. Hade jag blivit utsatt för ett sådant ”skämt” hade jag blivit lättad efteråt, men inte tyckt det varit ett dugg roligt. Undrar hur någon över 8 år kan tycka att höjden av komik är att låtsasråna andra med en låtsaspistol. Det är patetiskt. Kan inte fröken Graaf bara bli mogen någon gång?

  Då fick vi bekräftat att ingen i deras familj gillade Einar eller har någon medkänsla med Lena (mamma till E)… Konstigt kan tyckas då hon själv är mamma till 4:a killar….
  Hon kommer som vanligt säga om kritiken att Sverige är hemskt och lättkränkt. NEJ Maggan detta är något annat väx upp för fan!

   Vad fan har det med Einar att göra? Är väl massor av folk som blir skjutna varje vecka.

    Denna gång var det en vit pojken ifrån Sthlm som väldigt många kände och därför kunde relatera till ”Det händer mitt ibland oss” Men visst om du tycker att vifta med vapen inte har med varken E eller andra döda att göra får det stå för dig.

  ”Tuttlisor” hihi.

  True story: en bekant drog en ”pistol” mot ovetande tjej på en fest och skulle låtsatsskjuta henne i huvudet. Hon blev rädd och trodde allt var på riktigt. Blev rättegång och killen dömd.

  Har personligen lätt att se humor i mycket, men detta ”tomteskämt” är helt över gränsen.

   Exakt, därför kan och borde detta anmälas. Det är inte att ”ta resurser från polisen som har annat att göra” som det står om ovan. Det här är helt, helt förkastligt.

  Men herregud vad pinsamt, så löjlig han är den karlen. Hörde han sa hemma hos MGs mamma att svensk julmat är så tråkigt så han lagade paella. Inte konstigt att folk satte kaffet i fel strupe… i dessa tider med alla rån. Skoj liksom NOT. Inget annat än sjukt.

  Wow, vilken idiot.

  Det jag även reagerar på är hur systrarna Graaf framhäver sig med sin kyrkliga sida och tro. Även att de ska hjälpa andra med så mycket. Så att ens komma på idén att ta in plastvapen i en kyrka och sedan även posera inne i kyrkans lokaler med dom vid fikat. Man ser även på kortet att det står andra personer bakom deras bord och så sitter de och riktar ett vapen rakt mot kameran.

  De kan verkligen inte ha en gräns för vad som är rätt och fel.

  Kommer den där ”tomten” springa in på förskolan/skolan och vara lika rolig för Maggams grabbar ?

  Magdalena är i min uppfattning…..smaklös helt enkelt. Hon har sagt tusen ggr att han inte tvättat sig på flera dagar och gått dygnet runt med sina kläder när hon bodde ihop med småpojkarnas pappa…urk vad äckligt att dela säng med en sån skitgris, konstigt att det blev barn…
  Jag tycker även att hon ger intrycket av att vilja vara ”helt gaaaalen & fräck och otroooooligt ball” …njaaa, knappt ens om du var 20år. Funderar även på varför hon viskar och ruskar på huvudet så luggen åker fram när hon filmar sig själv…..inte märkligt ifall hon varit 15år. Det känns också bara konstigt när hon filmar småpojkarna, vet inte varför men hon känns som en obehaglig person när hon talar till dom. Nej, jag tror att hennes syster ska fortsätta med sitt begränsade umgänge med Magdalena och småpojkarnas pappa bör bara låta henne ha dom varannan helg, hon är inte bra för nån av dom. Med tanke på hur hennes större pojkar mår och mådde….

   Stoppar fett i kinderna och kallar det Same-kinder ? Visst har hon fina höga kindben men det där extra är ju plastikoperation.

    Ja, nu har de blivit fartblinda, systrarna.

   Blir galen på hennes viskande. Man hör inte ad hon säger oftast. Blir bara märkligt.

  Iofs minns jag ett annat ”skämt” från henne som togs upp på den här sidan. Ett klipp från insta där hon sjöng ”en och två och tre ***” i nått attempt att vara dryg och ffa rolig. Hon prickade rätt på det första iallafall ✌
  Minns inte exakt historien bakom men hon hade fått kritik för att ha sagt I***** och ville visa hur lite hon brydde sig ??
  Tönt deluxe. Sitter säkert hemma och ”höhöhö det heter ju vitkål och finsk pinne höhöhö” ?

  Maggan börjar bli konstigare än My.

  O hon o hennes syster o mamma o styvpappa skryter hon ofta om att de är kristna. Den bruden har ju definitivt inte alla hästar hemma, helt sinnessjukt. Vad hon gör bort sig för all framtid inom tv-branschen! Låt kyrkorummet få vara det tysta rummet o dit folk går för att sörja sina bortgångna. Hennes tilltag är så sjukt så man saknar ord! Vad gör inte Maggan med sin hesa röst för att desperat försöka hänga sig kvar i C kändisvärlden. Det osmakligaste jag hört.

  Läste precis hennes blogg, fattar inte hur hon kan hålla sig kvar i ”het”(oh well, kanske mer ljummen) luften? Jag har tyckt att systrarna Graaf varit helt okej sympatiska back in the days, men det där ”upptåget” (har inte han en kriminell bakgrund/inom HA btw?) bilderna på bloggen samt sättet hon skriver på.. Fattar inte. Får väldigt mycket WT-vibbar, men vad vet jag, det kanske är en frisk fläkt i jämförelse med de andra bloggarna, är inte så insatt.

   Nej hon är hemsk nu för tiden. Tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *