Marcelo och Emilia flyttar till Gävle

Strax före jul publicerade Emilia Wahlund bilder på en lägenhet till salu i Gävle, vilket fick mig (och er) att misstänka att en flytt norrut kanske var i görningen.
Det stämde, Marcelo och Emilia ska flytta till Gävle med dottern Elle, och båda två har nu haft varsin frågestund på Instagram där de avslöjar lite mer av vad som komma skall.
Jag sammanfattar dem under varje bild.

Marcelo har redan fått jobb i Gävle och kommer fortsätta att arbetar med hissar. Han var på en intervju samma dag som de köpte lägenheten och fick förra veckan veta att han fått jobbet.
Marcelo får frågan om det inte är slitsamt att flytta så många gånger på kort tid, och det tycker han, samtidigt som slutresultatet brukar bli jävligt bra. Man får tänka på det för att hålla humöret uppe, skriver han i sitt svar.

Det bästa med flytten enligt Marcelo är att Emilia har nära till sin familj och sina vänner, då det känns som att hon blivit lite för beroende av honom i Stockholm, där han i sin tur har allt det.
Han är inte orolig för att samma sak ska ske för honom nu, men han kommer ha kollegor, vänner som kan hälsa på mm och det tar bara 1-2 timar för honom till Stockholm så det är inte så farligt.
Han skriver även att han aldrig hade flyttat till Gävle om det inte var för dottern Elle.
Han har helt prioriterat om sedan han fick barn. Han är inte längre ute och stökar utan prioriterar jobb och familj.
I början sa Marcelo att han aldrig i livet tänkte flytta till Gävle, samtidigt som han känner att han hade kunnat bo var som helst i världen. Det värsta som kan hända är att de säljer lägenheten och flyttar igen, men nuläget känner han att flytten gynnar både honom och Emilia.

Anledningen till att de inte flyttade direkt från huset i Sigtuna till Gävle är att de inte hade några som helst planer på att flytta dit då.
Marcelo har fått mängder av fina sms och kommentarer för sättet han prioriterar Elle och Emilia, som han tackar så mycket för. Han skriver att de betyder jätte, jättemycket och gör allt detta med flytten mycket lättare.

Jag kan inte annat än hålla med om det.
Marcelo har visat en helt ny sida av sig själv sedan han blev pappa, och sätter verkligen sin sambo och dotter först på ett sätt som överraskat mig, och säkerligen även en hel del av er.
Så så så fint att se.

<3

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker dom är toppenföräldrar. Och verkar vara så lyckliga stort lycka till och deras dotter är så söt. ❤?

  Tänker att de flesta faktiskt mognar med åldern med. Man kan inte fastna i hur en person va för x antal år sedan ? Människan måste ju få lov att kunna gå vidare med livet liksom.

  Hoppas de trivs i nya ⭐️

  Väldigt mogna svar av honom ??

  Tänk, nu är han både mogen, pappa och snygg! ?

   Är han?

   Han har mognat en bit och är pappa men snygg?? Det vetefasen.

    Kom igen, han är inte ful iallafall! ?

     Allt ligger i betraktarens ögon.

     Alldeles för sliskig för min smak.

     Han har tättsittande ögon och ser ut som en insekt ? tycker han är noll procent snygg

      Fast hallå. Ta gärna bort den där kommentaren Camilla!
      Så osmakligt att kommentera någons utseende.

   Snygg?????

  Oj, glatt överraskad över Marcello.
  Så himla härligt att se att människor kan förändras och gå åt rätt håll.
  Känner inte dem mer än genom att ha läst om dem här.
  Tänk att det ska krävas att man får barn…
  Heja Marcello & Emilia.

  Nu vet jag bara vem han är genom bloggen och han har ju haft sina stunder. Men jag måste säga att han verkar ju prioritera ”rätt” eller vad man ska säga.

  Tänker på den killen som Mandir är ihop med, han kanske borde lära sig lite av det som Marcelo har lärt sig av att bli pappa.

   Kanske är skillnad om han en dag ska ta eget ansvar för barnet. Då är det många män som helt plötsligt inte har tid eller möjlighet eller lust.

   Tänker att man inte alltid ska döma utifrån sociala medier. Tex har en gammal klasskompis som la ut bilder på vad hon och barbet gjorde var och varannan dag, skrev milslånga inlägg om hur dålig pappan var osv.

   Sen (eftersom världen är liten) så träffade en annan kompis pappan, de dejtade och lever idag ihop. När han berättar historien bakom så inser man att det verkligen finns två sidor av varje mynt. Han berättade sin verklighet och vilket helvete han haft, medans exet levt ut på facebook och instagram.

   Och han är verkligen en fantastisk pappa, trots att han inte har barnet varannan vecka. De dagar han har lägger han verkligen all tid på sitt barn UTAN att publicera det.

   Dvs man ska inte tro eller lita på allt som skrivs på instagram/fb. Och jag tror att Oliver ändå är en bra pappa, även om han inte har barnet lika ofta som mamman. Kan ju också ha med andra saker att göra. En vän som gått igenom separation och har barn i samma ålder har barnet betydligt oftare än pappan, för det anser familjerätten att det är mest rätt.

   Och de bilder/videos Oliver lägger ut ger iaf mig tron om att han är en bra pappa. Vissa pappor finns med 24/7 och är värdelösa. Tror han gör sitt bästa ändå ?

    Känns bara konstigt hur man kan prioritera att åka bort flera gånger på de helger man har sin dotter när man endast har dottern varannan helg som Oliver har. Sen gjorde Oliver även en tabbe när han la ut offentligt att Denise ignorerar hans sms och undanhåller information om dottern, som i det fallet var när dottern hade skolavslutning. Men sen fick man se hur deras sms konversation sett ut, där det tidigare varit han som totalt skitit i hennes sms så hon gjorde samma sak tillbaka tillslut. Och information han sökte om när skolavslutningen var hade han tillgång till om han tagit tiden att ladda ner en app som förskolan mailat om ett flertal gånger och även berättat om flera gånger, då börjar man ju faktiskt undra om han verkligen är en så bra pappa. Eget ansvar.

    Allstå vi vet inte vad som händer bakom stängda dörrar men att hänga ut sitt barns mamma, deras relation, prata illa om henne och jämföra dåvarande med nuvarande relation framför alla hans följare ?
    Att låta hans barn sova tillsammans med någon man precis börjat dejta? Att tillåta din nya dejt lägga ut bilder med ditt barn fast mamman inte vill, att vara utomlands och festa och leva lajf men ”inte kunna ha barnet mer pga JOBB” allstå snälla . Det här är bara det som synts på sociala medier så nog är han en Inte en skit bra pappa om vi dömer utifrån det han själv väljer o visa.
    Som Att inte gå på skolavslutningen för att D inte ”påminde han” o sen hänga ut henne för det ?
    mansbebis. ?

  100 % också positivt överraskad av Marcelos utveckling <3 Tror inte att alla killar skulle offra att flytta från sin hemstad (som dessutom är centrala Stockholm) för att flytta till Gävle, byta jobb, lämna vänner osv. Men han gör det för han verkligen prioriterar sin tjej och dotters vardag före sin egen. Vill också ha en sån kille!

   Nivån är låg ändå om man önskar sig en kille som marcelo ?

    Känns det bättre nu? Jo, jag tänkte väl det… Detta kommentarsfält alltså. Fast nä, nu var jag orättvis – många av kommentarerna är faktiskt snälla under detta inlägg åtminstone.

     Känns ungefär lika bra som innan jag skrev kommentaren.

     Men visst, kanske bara är jag som har något högre nivå på eventuell partner än marcello. Men you do you.

     Nivån för en bra man når ofta knappt upp till nivån för en medioker kvinna.

    Eller hur! Hjälp! Får se hur kul han tycker att det är i Gävle…

     Vi har också planer på att flytta norrut, men Gävle är ju en stad man flyttar från, inte till..

      Varför? Är väl inget fel på Gävle? Jag funderar ca en gång I veckan på att flytta till Gävle, men jag vill verkligen inte lämna släkt och familj så det har inte blivit av 🙂

  Marcelo växte i mina ögon när jag läste det här. Han är numera i marknivå istället för att ligga minus. Fortsätt så Marro

  Kollade på Anna Books live. Hon hade blivit bjuden på massor av nyårsfester (typiskt just Coronaåret) men skulle vara hemma eller fira med annat par som jag misstänker är strong mama’s.

   Och något stort ska hända, något hon blir rörd till tårar av, men hon vill inte prata om det.

    Ska hon ÄNTLIGEN få ”designa” mobilskal för Ideal of Sweden?

    Hoppas hoppas hoppas på mello för henne! Eller har dom redan gått ut med alla som är med nästa år?

     Tror startfältet redan är klart, tack och lov.

     Hon ignorerade helt frågor om mello och blockade en hel del.

    Då hade jag hoppat ur.

    Kanske ska hon bli mormor?

   Förvånansvärt tyst det varit från henne ett tag känns det som

   Måste fejka ihop en instagram så jag kan kolla Books sida.
   Eller kan ju nån fråga åt mig varför jag är blockad? ?

    Hon blockar alla hon inte känner igen på sina stories.

  Något jag har lärt mig genom livet är att vi är det vi gör, inte det vi säger.

   Verkligen, får se hur det här slutar.

  Roligt att både Annica och Marcelo flyttar upp i Gävle. Intressant att se att de båda flyttar land och rike runt för sina nya partners.
  Är verkligen positivt överraskad gällande Marcelo. Och så glad för Emilia.

   Skulle stå ”slutar upp”

   Håller verkligen med ? tänkte på det dock, undrar hur Annica känner kring detta. Marcelos plötsliga förändring med familj osv när hon själv kämpar så hårt ? Tänker att Gävle är litet och sen att få se han där hade jag tyckt varit sjukt störande, nästan ironiskt med tanke på vilket svin han var mot henne!

    Fast det hus Annikas kille har ligger i ett sommarstugeområde utanför Gävle så risken att de stöter ihop är nog inte överhängande.

     Fast dom ska bygga nytt hus, ere i samma område som det befintliga ?

      Ja, det är i samma område som huset de bor i nu ligger.

    Men vad bor ni i för städer som tycker Gävle är litet? Var kommentar om det en annan gång också. Bott i stad med ungefär lika stor befolkning och har inte stött på ett enda av mina ex..

     Jag bor i Gävle. Händer ändå då och då att man möter någon man känner, en gammal kollega, någon från gymmet, en nuvarande kollega.. ja ni fattar. Jag har inte jättestort umgänge men hälsar väl på någon jag känner på stan eller i parken en gång i veckan ändå ungefär. Skulle absolut inte bli förvånad om jag springer på ett ex på torget.

     I och för sig träffade jag en klasskompis från Piteå på Hemköp i Solna en gång också så världen är väl liten för mig.

     Berlin

    Med tanke på Annicas killes pengar så tror jag inte att hon lider så mycket av att se sitt gamla tv-ligg

     Tror tyvärr inte att pengar kan dämpa känslor ?

     Fan så mycket hellre barnlös utan Marcelo än ja…

     Har folk med pengar inga känslor?

  Jaha ??????

  Är det ett skämt? Ska han få beröm för att han är en vanligt funtad människa som tänker rimliga tankar kring sin egen familj? Herre. Vi måste sluta dalta med dessa töntar till män.

   Haha menar det.. Blir fan mörkrädd över över alla applåder som delas ut för att en pappa och sambo gör det han borde göra.

   Haha verkligen. Nu plötsligt är han en mogen drömman. Varför? För att han är en helt rimlig människa som gör det varenda en rimligtvis gör – kompromissar med sin partner om var man ska bo och prioriterar sitt barn. Wow. Nivån för män är obegripligt låg alltså.

   Jag känner inte någon av parterna, men tycker ändå det är ett väldigt stort och fint steg att för sin flickvän och dotters skull först flytta från sin drömvilla (han var väldigt tydlig med hur bra han trivdes i Sigtuna när de bodde där) för att sedan flytta till hennes hemstad två timmar från hans eget samt säga upp sig från sitt fasta jobb. Det kanske låter givet, men det är stora beslut och man tillsidosätter i mitt tycke klart sitt ego i såna situationer, då man väljer att göra det för familjens gemensamma lycka. Jag personligen tvekar på om jag hade gjort samma (är nog för ego ?).

   Min partner valde att köpa ett stort hus i min stad och flyttade 1,5 timme från sin tidigare stad (där han även jobbar) för att jag skulle slippa pendla och han istället skulle göra det. Det tyckte jag var väldigt fint och stort.

    Har man småbarn ihop och är tillsammans bör man väl bo ihop, det är väl inte något märkligt?

   Hon mår dåligt i Stockholm eftersom hon inte har så många vänner, då lämnar han alla sina vänner/familj och flyttar till Gävle där hon har vänner/familj. Det tycker jag faktiskt förtjänar beröm. Väldigt fint gjort av honom.

    Nej, en helt rimlig sak att göra för sin partner. Fick hon hyllningar under tiden hon bodde i Stockholm för hans skull? Nej, man kompromissar i en relation. Är nog få småbarnsföräldrar som bor på sin drömplats. Men man bor där ändå. För barnens skull, för familjens skull.

     Hon ville bo i Stockholm.
     De köpte huset, han älskade det, hon älskade det först men hatade de efter ett tag, och vill bo mer centralt i stockholm, så de sålde huset som han älskade och flyttade till lägenhet i stan för hennes skull.
     Det tog en tid, men sedan trivdes hon inte i stan heller, och ville flytta hem till Gävle där hon har familj/vänner. Han trivs i stockholm, där han har vänner/familj, men för hennes skulle lämnar han vänner/familj och flyttar till Gävle.

     Så som jag kan se de har han absolut gjort massa uppoffringar för familjen, för att hon ska må bra, och det tycker jag faktiskt är fint gjort av honom.

     Jag tycker inte man ska anse att det är en självklarhet att ens partner är beredd att lämna ett boende han gillar, ett jobb han gillar, sina vänner och sin familj bara för att jag/du vill bo närmare mina/dina vänner/familj. I en relation får man kompromissa.

     Skulle du palla att lämna din familj och dina vänner, och flytta 2 timmar bort bara för att din partner ska få närmare till sina vänner och sin familj?

      Ja. Flyttade hundra mil när jag träffade min pojkvän. Så ytterligare två timmar bort skulle jag absolut kunna flytta om han verkligen ville. Jag är inte så noga med var jag bor faktiskt och har inga problem med att kompromissa om det är viktigt för min partner.

   Min man får alltid höra att han är ”såååå duktig” och ”vad du kämpar” om han håller i ett av våra barn som typ gråter lite. När han ju faktiskt mest är på jobbet men är med oss på helgerna å då är ju jag alltid med samt har planerat och organiserat allt?? Jag däremot är hemma heltid med två små barn och har ingen hjälp av föräldrar eller annan utomstående. Har inte sovit en hel natt på tre år osv. Samma personer säger till mig ”oj vad du stressar runt” och beskyller mig för olika saker jag inte hunnit med.

   Killar är alltid hjältar om de lyckas att inte supa, va otrogna eller slå sina barn. Vi förväntar oss så lite av dom att vi applåderar om dom kan sätta på en tvättmaskin eller klä på barnen.

   Bra kommentarer! Håller med er.

   Var det inte typ 2 månader sen han filmade med ungen lös i bilen?
   Drömmannen alltså

  Haha, småbarnsfarsa i Gävle, känns för jävla skönt att inte vara Marcelo eller vara någon som blir imponerad av att han har skrivit typ fyra rimliga meningar. Herregud, vad har ni för standard?

   Folk blir väl ”imponerade” för att de hade så extremt låga förväntningar på honom innan.

    Absolut men vad fan, de är tillsammans och har en bäbis ihop. Klart de ska bo ihop?

  Ytterligare en anledning att flytta ifrån denna stad ?

  Vuxit? Kan en sån människa ens växa? Oj sorry det var elakt. Så mycket skit som han gjort i så många år kan jag inte bara se förbi. Bara för att han tar ett klokt beslut som man gör i ett familjeliv, annars fungerar det ju inte. Ska man Verkligen behöva berömma en vuxen karl när dom gör något bra? Hur många karlar berömmer kvinnan? Nej, fortfarande en omogen kille i mina ögon. Kan han stå för sina fel han gjort och prata ut om hur problematisk han varit så kan jag ta ställning först. Men har man ingen självinsikt så kan jag inte tro på personen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *