Kenza åker till Maldiverna. Igen.

Vad är det roligaste ni gjort sedan pandemin startade?
Jag har ätit på Pinchos, hoppat studsmatta med mina gudsöner och träffat min bästis från Halmstad för första gången på väldigt länge.

Jag vill inte låta avundsjuk eller så, trots att jag också, hemskt gärna skulle vilja göra samma sak som Kenza, som nu åker till Maldiverna för tredje gången sedan pandemin slog till. 
Hon var där i mars, 2020, i november 2020 och meddelar på Instagram att hon och familjen nu bokat en spontan sista minuten-resa dit igen.

Bildkälla: Kenzas Instastory

Är jag avundsjuk?
Ja, som fan.
Jag önskar att jag också hade den där förmågan att skita i allt och alla och lugnt se på när världen brinner och går under i en pandemi på samma gång, allt medan jag surplar mocktails i en infinitipool på Maldiverna. (Det finns säkert hajar där, även om man nog ser dem på ganska långt håll, om man som jag plaskar i vatten som inte går över naveln).

Kanske är det så man ska tänka och inställningen att ha för att inte bli bitter?
Fuck it, Maldiverna – här kommer jag!??

Bara för att man försöker göra det lilla man kan för att värna om vår jord och invånare, så betyder det ju inte att man tycker det är roligt.
Jag tror inte ens Greta Thunberg tycker det är roligt alla gånger att behöva välja bort exempelvis flyg. Att korsa Atlanten i något av en optimistjolle där sjösjuka förmodligen är mer regel än undantag var nog mest nödvändigt, trots att jag inte tror att hon någonsin skulle erkänna det. 🙂

Tack för tips!

350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men åk då om du vill. Hur är det Kenzas fel att du är alarmist och pausar ditt liv för att folk blir förkylda?

   Nu är ju inte covid-19 en förkylning.

    Omikron som härjar nu är mycket likt en normal vinterförkylning/influensa. Attackerar näsa/hals och ej lungor. Detta är sista varianten, Coronatramset är äntligen över om ett par månader.

     Oj, vänta… Här! Du tappade din foliehatt ?

      Du kallar någon hjärntvättad precis efter att du skrev att man inte ska förlöjliga folk. Hyckleri.

      PS. Vacciner räddar liv. DS.

       Hur många liv har vaccinet räddat?

       Efter förra massvaccinationen (svininfluensan) uppskattade man efteråt med beräkningar att sex liv i Sverige hade räddats av vaccinet. (Och nej, jag menar inte att dessa sex liv inte var värda att räddas så lugn nu). När man jämförde Sverige som vaccinerade stor del av folket (tror vi var bland de som vaccinerade störst andel, ca 60%) med tex Tyskland som vaccinerade väldigt få (under tio procent av befolkningen) och då främst riskgrupper så såg man inte några skillnader faktiskt på antal döda per capita.

       Vad det här vaccinet har för effekter tror jag inte att någon vet ännu. Men lär nog säkert räknas på det också när det här är över.

        Och jag har tagit min tredje spruta så jag är ingen ”antivaxxer”.

        Men öppna en tidning. Vi vaccinerar oss för att bli lindrigare sjuka och minska trycket på vården. När vården kraschar dör fler än nödvändigt eftersom det inte bara är covid patienter som drabbas utan patienter i alla grupper. Spelar ingen roll hur lindrig sjukdomen är för de flesta om sjukvården inte fungerar som den ska.

         Varför kan du inte svara utan att blanda in härskartekniker?

         Jag vet hur vården ser ut och jag vet att det drabbar andra patienter. Jag skrev en kommentar om vaccinets effekt förra gången vi vaccinerade eftersom vi inte kan säga redan nu hur mycket liv vaccinet räddar. Eller har du sett några uppskattningar på det?

          Dödssiffrorna är ju mycket lägre sedan vaccinets intåg.

         Tack! Jag var själv rädd för sprutan men har tagit första utan MINSTA biverknings hittills. Varken feber eller ens ont i armen. Tar nästa om 3v hoppas på samma resultat. Känns tryggt att läsa kommentarer som din, jag tog helt rätt beslut till slut. ❤️

        Svininfluensa; antal smittade 10985 antal döda 26. Covid antal smittade 1,3 miljoner antal döda 14666.

         Kom ihåg då också att vi hade ett underskott på döda året innan pandemin tog fart, främst pga mild vinter. Så många av de som dog i början av pandemin hade dött även utan den. Man måste kunna skilja på döda av covid och döda med covid, ta hänsyn till överdödlighet osv.

         Och neeeej, jag menar inte att de som dött inte var värda något.

          14 666 är den 3 vanligaste dödsorsaken efter hjärtkärlsjukdom och cancer och dödsorsaken är covid. Jag förstår vad du menar hade det inte varit Covid hade det varit något annat. Jag har ännu inte sett siffror på överdödligheten.

          15000 dödsfall på nästan 2 år, svininfluensan var avsevärt kortare period än det. Dessutom så där man inte av c utan med men dödsorsak förmodligen någon av de alla underliggande sjukdomar gamlingarna (oftast) har. Skulle alltså dött oavsett.

         aktuell siffra 15 310 döda

     Men Jonas, varför kommer du först nu nästan 2 år efter att pandemin började? Vi hade behövt dig och din expertis redan då!

      Jonas visste nog inte detta för två år sedan
      ”Omikron som härjar nu är mycket likt en normal vinterförkylning/influensa.”

      Till Jonas försvar så fanns inte omikron för två år sedan.

       ” Detta är sista varianten, Coronatramset är äntligen över om ett par månader.”

        Läs på aftonbladet, forskare tror också det.

         Ger alltså inte skit mycket för ”tror”…

          …eller för Aftonblaskan ?

     Region Stockholm har slut på platser. Helt slut. Kombinationen vanliga akutfall, säsongsinfluensan och Covid-19 har gjort att det inte finns en enda slutenvårdsplats att tillgå i Region Stockholm. Men visst, folk är bara förkylda…

      Men snälla dom har ju aldrig haft nog med platser. Inte konsigt det är slut.

       Att de inte haft nog med platser innan stämmer. Marginalerna var väldigt små. Men innan pandemin fanns det alltid platser inom slutenvården på något ställe. Nu är det fullt. Men era behov av fester och resor och billig shopping på Mall of Scandinavia är tydligen viktigare än sjukvårdspersonal och akut sjuka patienter.

        Men vad har regeringen gjort såhär två år in i pandemin då? När den först slog till förstår nog de flersta att befolkningen får anpassa sig efter vården. Men nu har det gått två år snart! Jag har hört väldigt lite prat om hur sjukvården ska förbättras och väldigt mycket prat om hur befolkningen måste skärpa sig. Det kanske är dags att lägga resurser på vården nu? (Eller för länge sedan)

        Jag känner många sjuksköterskor och de flesta av dem har fått lite ”gåvor” som exempelvis korg med delikatesser från regionerna för sitt hårda arbete. Hur fan betalar man räkningar med korv?

        Det är dags att regeringen tar ansvar över vården och slutar beskylla befolkningen för att det inte finns vårdplatser!

         Blir lika chockad varje gång jag läser om Sjukvården och att det är Regeringens fel?!!? Vet inte vuxna vad ni röstar på? Moderaterna styr i regionstockholm och har så gjort i många många år. Det är Moderaterna som avskedar läkare, sjuksköterskor, säljer ut sjukvårdirättningar, lägger ner psykvård, äldreomsorg mm listan kan göras lång! När du röstar så röstar du med tre blanketter och sjukvården är en av dom.. Rösta rätt nästa gång annars har vi snart ingen vård alls.

          Hur vet du att den du svarade på inte röstade rött i sjukvården där hen bor? Räcker ju inte om JAG röstar rött så länge andra inte gör det.

           Den som skrev att regeringen ansvarar för sjukvården vilket inte stämmer alls!! Hur många ”tror” att det är så när det är precis tvärtom, skaffa kunskap hur det går till i valet och vem som styr i regioner i sjukvården. Skrämmande utveckling?

          Exakt så! Samma med vilka som styr i kommunerna apropå äldreomsorg och kriminalitet. Visserligen ska staten ge förutsättningar men det är ett starkt regionalt och kommunalt självstyre och därför väljer man tre gånger som mycket riktigt påpekas ovan.

          Och syftet med ev gåvor är att visa uppskattning, inte att betala räkningar. Det ska man kunna göra med vilken lön som helst i Sverige.

           Fast… min sambo jobbar i vården. De har inte fått ta semester under pandemin, de har inte fått ha lönesamtal pga pandemin(??) och ligger därför efter med löneutvecklingen nu då de inte heller kan få den retroaktivt, de har fått jobba ihjäl sig på grund av lite folk, många patienter osv. Sen får de en gåva av chefen som tack. Jo jo, en ljuslykta, vad snällt. Hur vore det om man fick semester, lön och återhämtning först? Den där gåvan blir fan ett hån.

           Jag förstår frustrationen men man kan inte blanda olika sakfrågor. Lön, arbetsvillkor och gåvor är olika saker. Självklart ska alla ha rimlig lön och rimliga arbetsvillkor men nu är inte situationen normal. Det finns brist på personal och då går det inte att byta ut en gåva mot bättre semestervikarie. Fruktansvärd situation ja men ingen har planerat för den. Sen måste man komma ihåg att alla satsningar man vill göra kostar pengar – inom vård, äldreomsorg, kriminalitet osv och vi har inte oändliga medel.

      För vården hade fullt av resurser innan pandemin? Skrämmande att så många verkar ha varit blinda för hur vården har gått på knäna i flera år.

       Så därför tycker du det är ok att spå på belastningen lite extra?!

        Sa jag det?

        En del får det att låta som att det är pandemin som har fått vården att gå under. Då är man bra naiv.

      Oj, poängen gick verkligen totalt över ditt huvud… En gång till, kombinationen säsongsinfluens, Covid-19 och vanliga akutfall har gjort att Region Stockholm har slut på platser. Slut. Det kvittar hur man kategoriserar sjukdomarna.

      Sjukhusen är överbelastade för att våra politiker trasar sönder vården.. inte för att folk är sjuka. Sjuka har människor varit i alla tider.. Bloggbevakning som är så bra på att granska kanske skulle ta sig tiden o sätta sig in i andra sidan. Jag rekommenderar läkaruppropet som en bra start att kika på. Sen om man har lite mattekunskaper så kan man kika själv på statiskt från iva mm..

      Jag sov förut oxå.. o fattar. När man sover som djupast är man inte mottaglig för någon annan information. De va inte jag heller tills jag sj upptäckte hur aftonbladet kör med skrämselpropaganda. O ett två tre så kommer alla dom sovande människorna skrika folihatt ?

       Men det är ju en helt vanlig och väntad utveckling av ett virus – Att det blir mindre farligt när det muteras? Det är ju inte riktigt så att de två läger som finns är a) Alla som får covid dör, det här är lika farligt som spanska sjukan, eller b) covid har aldrig funnits och vaccinet innehåller microchip.

       Den stora massan där emellan har försökt ta någon form av ansvar för att undvika att smitta med ett virus med relativt hög dödlighet, när så var fallet i början. Nu tar man någon form av ansvar för att hjälpa till att inte överbelasta sjukvården, oavsett vad anledningen till överbelastningen är. När vi vet att det knakar i fogarna bör man kanske undvika riskbeteende generellt. Både att sätta sig i siutationer där det är troligt att smittas med covid om man är ovaccinerad eller i riskgrupp för svår sjukdom, och att typ köra base jumping från hötorgsskraporna.

       De allra flesta tycker inte att man måste självisolera och att det är en dödssynd att träffa kompisar just nu. Däremot tycker de flesta att man bör bete sig rimligt och stanna hemma vid sjukdom och respektera att hålla avstånd runt okända människor.

       Trots det känns det som att man pratar om naiva får vs foliehattar. De flesta är varken eller utan fattar vuxna, informerade beslut baserat på respekt för medmänniskor.

        Du har så rätt, JI. Tyvärr är det alldeles för sällan personer som du kommer till tals, eller vill komma till tals, utan det blir ett ordkrig mellan två läger med alarmister.

        Exakt, de här polariseringarna är så tröttsamma.

      Säsongsinfluensan är ju mkt värre i år pga av nedstängningarna. Så det problemet har man skapat själv. Samma med höga antalet rs virus

       Nja, det är ett problem covid skapat.

      Platserna är slut vid varje storhelg. Kommer aldrig glömma vintern 2016 när vi hade patienter som typ låg på varandra i korridoren pga platsbrist. Inte ens covid har påverkat min avdelnings platsläge så mkt.

     Det återstår att se om Coronatramset är över om några månader.

     Bara det att ungefär 345664347 nya varianter kan komma efter Omikron.

      men det är en vanlig förkylnin…..

     Jag ligger sjuk i covid just nu och det är det värsta jag varit med om i vuxen ålder. För mig är det inte bara en förkylning. Hade jag tex blivit såhär sjuk utomlands vet jag inte hur jag hade hanterat situationen. Detta gav mig ett uppvaknande eftersom jag varit ute på tre resor tidigare under pandemin.

      Krya på dig Stine! Det suger att vara sjuk men det är inte så farligt, du överlever.

      Min covid var som en enkel förkylning bara. Snorig två dagar.

       Och jag har 3 bekanta som har avlidit. Det är ju så det är, man hamnar någonstans mellan snorig och döden. Ingen vet.

      Usch, lider med dig! KRYA, det blir bättre. <3 Mitt var precis likadant. Jag har aldrig, aldrig i mitt liv varit så sjuk. Jag var okontaktbar under flera dagar och spydde samt skrek (bokstavligen) av smärta under de värsta dagarna. För information var jag 29 år när jag fick det och jag har inga underliggande sjukdomar eller är i en riskgrupp.

      …Tappade även smak och lukt i 8 månader, och när det återkom var det aldrig som innan. Kan exempelvis fortfarande inte känna lukten av tvättpulver, handtvål, sköljmedel eller tandkräm, utan det luktar starka kemikalier för mig.

      Men visst, folk kan fortsätta kalla det för en "liten förkylning". 🙂

       Låter som en redig baksmälla 😉

       Kanske för att det för den absoluta majoriteten faktiskt är som en förkylning/influensa.

      Krya på dig! ?

      Krya på dig ❤️

   Vad respektlöst emot de som förlorat livet eller fått bestående men utav covid-19 under dessa 2 år. Och de äldre som suttit i isolering och alla anhöriga till dem. Dom som fått slita ihjäl sig inom sjukvården och dessutom bli utsatta för smitta själva. Fattar inte varför det ska vara sådana svårigheter att känna empati och vilja följa restriktioner för allas skull.?

    Bra sammanfattat Malin!

    Det är väl inte respektlöst att påpeka att viruset muterar till en mer smittsam men ofarligare variant. Precis så som virus i allmänhet beter sig.

     Malin vil att vi ska visa respekt för alla döda och smittade och hålla oss instängda livet ut.

     Det respektlösa är väl att likna covid-19 med en vanlig förkylning och helt skita i allvaret genom att leva på som om det inte pågår en pandemi eller ta till sig fakta.

      Tack för du finns på detta forumet!❤️ ⭐️Hade ärligt talat inte orkat med att läsa nåt här inne annars..

       ❤️❤️❤️

      Kunde inte sagt det bättre själv! Jag har haft covid, blev väldigt sjuk. Ambulans kom och tittade till mig men tack och lov behövde jag ingen mer sjukhusvård än det. Jag har valt att inte vaccinera mig av flera olika anledningar. Fått en del skit när jag nämnt det till de som vaccinerat sig. MEN jag anser att jag tar ett betydligt större ansvar än dem. Eftersom jag redan varit sjuk=antikroppar och T-celler samt att jag följer de restriktioner som gavs när det var som värst. Jag pluggar hemifrån, reser inte, går inte ut och äter, går inte på evenemang och liknande, inte heller i affärer osv. Mat beställer jag via nätet. Jag går ut med vovven samt tränar ute och hemma. Så jag håller en enorm socialdistansering. De personer som gått bananas på mig har firat födelsedagar, julbord, reser till höger och vänster, träffar vänner, går ut på restaurang osv. Bara för att man är vaccinerad betyder det inte att det är fritt fram. Visa lite respekt mot andra! Massa kärlek till alla därute. ?

    Är inte bara äldre som isolerat sig. Samma för mig som sjuk. Vår dotter som föddes i maj 2020 har ej kunnat umgås med varesig familj eller vänner och vi exponerar oss så lite som bara möjligt för risker =livet har sugit för oss under två år. Mycket för att folk är så jävla egoistiska och oförsiktig samt ej håller avstånd osv. fruktansvärt trist och onödigt!

   Finns ju ngt som kallas miljöpåverkan också. Kanske inte helt najs mot världen att åka till Maldiverna tre ggr på två år.

   Om du är lite allmänbildad så borde du veta att SARS som var en farligt dödligt virus 2004 kom från viruset covid . SARS är en förkortning av svårt akut resperatorisk sjukdom . Covid är farligt för lungorna och eftersom det är ett virus så fungerar det inte med antibiotika. Det enda som sjukvården kan hjälpa till med är hjälp med andning , syrgas och hoppas att kroppen själv orkar läka . Jobbar på IVA och hade önskat att de som ser covid som en vanlig förkylning/ influensa kunde komma hit på ett studiebesök . En människa i respirator är en hemsk syn när hjärta och lungor kämpar med varje andetag att få luft . Blå läppar och naglar . Men så länge okunskapen sprids så är det bara för dessa tvivlare att hoppas de slipper uppleva att livet kan ändras fort .

  Det är ju härligt att de tar semester från sitt jobbiga liv…obs ironi.
  Kanske bättre att de flyttar dit?

   Får man bara ta semester om man har ett jobbigt liv i övrigt?

   Reagerar på det här med ”jobbiga liv” (obs förstod ironin).
   Jag kan inte förstå hur man:
   1. Har två små barn som ska ärva jordklotet och ändå väljer att bidra till att förstöra detta klot.
   2. Anser småbarnslivet/vardagen/livet vara såpass tråkigt att man måste fly varje chans man får. Själv längtar jag efter trist vardag med två ungar och skulle älska varje minut av det, även i slaskiga januari. Alla är olika men kan inte förstå charmen med att flyga i 12 timmar med småbarn eller byta blöja i 30 graders värme eller sitta på ett hotell med dem när man kan ha det ungefär en miljon ggr mysigare hemma.
   3. Skiter fullständigt i sin egen och andras hälsa, och sjukvården.

  Läste att Maldiverna bara ligger 1 meter över havsytan, och att man inte kommer kunna åka dit snart för att landet helt enkelt inte kommer finnas kvar.

   Så har det låtit sedan 80-talet.

   Jag läste samma. Undrar om de som bor på Maldiverna blir världens första klimatflyktingar? Jag missunnar ingen att resa men undrar hur man kan strunta i klimatförändringen som pågår. Eller är det så att det är för jobbigt att tänka på så man blåser på som vanligt?

    Människor flyr redan pga klimatförändringar. Klimatflyktingar existerar redan i allra högsta grad.

     De ca 40,5 miljoner som flydde sina hem 2020 pga väder är ”displaced” de flyr undan extremförhållanden men kan flytta tillbaka. Detta sker varje år men var det högsta antalet på 10 år.

      Inom en hyfsat snar framtid beräknas exempelvis stora delar av Bangladesh ligga under vatten.

       No more fast fashion for you Becky!

    Hon har två barn som en dag på riktigt kommer att se konsekvenserna av hur vi behandlar planeten. Hoppas de njuter av Maldiverna för hennes barnbarn kommer aldrig kunna åka dit…

     Fast nu tar du för givet att hon kommer ha barnbarn…kanske vill ingen av hennes söner ha barn??‍♀️ Blir ju vanligare och vanligare att folk vill vara barnfria och det kommer nog bara öka mer med tiden så att säga saker som ”din barnbarn/hennes barnbarn) känns förlegat på något sätt,känns lite som att indirekt säga ”du ska ju ha abrn och dina barn ska ha barn” och det känns lite passé när så många väljer bort barn idag för ett barnfritt liv? bara en reflektion haha, so off topic?

      För det var ju verkligen poängen med den kommentaren?

      SKIT I PLANETEN OM DU TROR DU EVENTUELLT, KANSKE, TROLIGEN INTE KOMMER FÅ BARNBARN!

       Haha jo men alla orkar inte semestra i Borås,äta morotsbiffar och bojkotta typ sköljmedel? man kanske vill dra till maldiverna,äta oxfilé och ha kläder som doftar gott? skämt åsido men typ inte? svårt att vara livsnjutare i miljöhysterisk värld?

        Deppigt liv om man mäter sitt livs njutning i sköljmedel och köttbitar. Resor kan jag köpa är en uppoffring men man kan kompromissa. Bara att skippa Thailand och åka till Spanien, och en gång om året istället för två gör skillnad. Åk kollektivt och ät morotsbiffen (känner seriöst ingen vuxen vego som ätit en morotsbiff sen 1994 men låt gå) för att kompensera. Det är inte svårare än att du inte kan köpa allt du vill ha när du får lön, eftersom din lön inte är obegränsad. Lovar det finns massa njutning att få utan att köra budgeten i botten.

         Du kan inte kompensera dina utsläpp. Det är en tankevurpa allt för många gör. Flyg bäst du vill men det hjälper inte att äta morötter och åka buss sen.

          Du har nog missförstått. Du kan inte ”kompensera” genom att klicka i en knapp för klimatkompensation och betala 50:- extra för ett träd flygbolaget påstår att de ska plantera, och därmed neutralisera påverkan du just bidrog till.

          Men du kan givetvis kompensera, det är en myt att flygresor skulle vara det enda som belastar, och just köttkost är bland värstingarna. Tips är att göra nån av alla klimatkalkylatorer som finns för att se var du ligger risigt till.

        An, ursäkta, men hur gammal är du egentligen?

   LAST MINUTE TRIP får en helt ny mening…

  Hade också åkt om jag hade råd för att vara helt ärlig.

   Eller hur. Så länge man reser med försiktighet och drar sitt strå till stacken genom att vaccinera sig och följa alla regler är problemet inte resor. Större problem att skuldbelägga resorna och skapa klyftor i samhället.

    Hur menar du att det skapas klyftor genom ”skuldbeläggande”? Att det är synd om de som har råd att resa?

    Hur reser man klimatmässigt försiktigt till Maldiverna? Jag menar inte att alla ska sluta flyga, men att åka så långt så ofta?

   Åh jag med!!! Är 45 år och har aldrig varit utomlands. Min högsta dröm är att få se något annat än min lilla stad dag ut och dag in. Jag är avundsjuk men inte missunnsam mot de som reser och kan definitivt inte ta på mig moral-kappan om än jag håller med i att vi bör minska resandet….men jag ska vara tyst för jag hade rest direkt. Min dröm är en enda resa innan jag dör.

    Varför har du aldrig varit utomlands?

    Genuint nyfiken.

    Är lika gammal och har rest väldigt mycket.

     Jag fick några reumatiska sjukdomar när jag var i yngre tonåren, vilka idag gör att jag är sjukpensionär. Så det finns inte pengar till att röra sig utanför min stad och har aldrig funnits, en låg sjukpension räcker inte till mat månaden ut så en får alltid ta hjälp av släkt och vänner. Hm men alltså…även om min högsta önskan aldrig kommer slå in så är jag ju lycklig i det lilla ändå :). Jag kan alltid promenera till vackra ställen häromkring.

    Du kan ju åka till en annan stad iallafall eller?

     Ja eller Norge, Finland, Danmark?

     Spara pengar. Om än så lite så till slut går det.

     Kanske ett mål att göra en resa när du fyller 50?

  Det är väl värre att man gynnar ett land där militant islamism råder?

   Hon ska resa till Maldiverna inte Mali.

    Snälla du läs på hur lokalbefolkningen har det! Googla Maldiverna sharia exempelvis.

     Jag behöver inte Googla, vet vad sharia är. Det jag undrar är om du är lika insatt i alla länders rättssystem, eller gäller det bara muslimska länder? Med ditt resonemang är det väldigt få länder jag skulle välja att åka till, t ex USA som har dödsstraff skulle jag inte sätta min fot i, inte heller Indien med sitt förlegade kastsystem. Kina går också bort, liksom hela Sydamerika och Mexico som lever på narkotikahandel, när de inte har fullt upp med att förstöra regnskogar förstås. Ska jag fortsätta? Tror att man som turist väljer att vara just det, och inte någon politisk aktivist. Då är det få länder som man kan resa till…men du kanske kan tipsa om de som passerar ditt nålsöga?

      Exakt. Thailand är en diktatur och Norge handlar med fossila bränslen, i Danmark är de sexister och i Frankrike plågar de gäss. Och Sverige tillverkar vapen så egentligen borde vi ju bojkotta oss själva också!

      Du har precis gett en massa bra anledningar att hålla sig hemma och som bonus är du dessutom klimatsmart!

   Vart ska man resa då? Knutby?

    ???

    Då behövs ingen hemresa.

   Med liknande resonemang kan man inte resa till många länder. Jag tror att det är lika viktigt att resa till sådana länder för att främja turism och därmed bidra till att höja levnadsstandarden men framförallt för att människan är nyfiken och bör fortsätta vara det.

    Reser du till ett land som styrs av islamister tror jag knappast turismpengar kommer lokalbefolkningen till gagn.

     Jag skrev liknande resonemang men visst, låt oss börja med PK resande också ??‍♀️

     Det finns länder med sharia där befolkningen åtnjuter högt välstånd.

      Är inte Maldiverna sunni?

       Sunni eller shia, sharialag praktiseras av båda inriktningarna.

   Fast det där gäller väl bara utlänningar/turister? Den lokala befolkningen får tex inte dricka alkohol, och inga andra religoner än Islam är tillåtna. Journalister och religionskritiker lever farligt i landet. Men turister ser bara en liten bubbla som är putsad för att locka de rika att komma och spendera löjliga summor.

    De piskar också kvinnor offentligt om de tex är otrogna. 2013 dömdes ett 15-årigt våldtäktsoffer till 100 piskrapp för att hon haft sex. Allt från Wikipedia. Så vi ska kanske inte ta det så lugnt då?

   Snälla du läs på!! Syftar på lokalbefolkningen så klart!

  Ååh jag vill också till Maldiverna. Fan vad jag saknar att resa. Snart bokar jag och åker ?

   Ja, och apropå att boka, kan du inte skriva om Booken Camilla? Vår underbara 50-plussare som likt en 14-årig dramaqueen idag gör slut med en vän offentligt med en hel uppsats på svengelska på Insta. Vem gör ens så?! Detta är ju varken första eller sista gången.

    Tänkte på det också! Det är så mkt sånt från henne. Man tycker att hon borde rannsaka sig själv och se den gemensamma nämnaren.

     Dessa människor, AnnaB mfl, kan inte rannsaka sig. De ser verkligen inte sin egen del i det hela….
     O sen kör de hela draaaaaaaaama biten.
     Högt o tydligt för hela världen

    Och hennes vän Strong Mama sitter i bilen på väg upp till Buustamon i Åre och bloggar kloka tips för kosthållning:

    ”Min vardag och mina rutiner kommer inte på plats förrän efter denna semester. Men man kan göra ett mellan allternativ när man är iväg såhär . Göra små smarta val. Välja nyttigare allternativ. Kanske välja bort för/efteråt och bara äta själva huvudrätten. Ta en frukt istället för en chokladkaka osv…”

     Alltså jag kan inte få in i mitt huvud att det finns folk som på riktigt anlitar denna människa som tränings- och kostexpert. Hur är det möjligt? Vet ingen som har så många omstarter och viktpendlingar som hon. Trovärdighet noll. Kan man inte föregå med gott exempel själv så ska man nog inte ägna sig åt dessa saker. Hon kan ju inte ens laga riktig mat.

     Och hon brukar dessutom pladdra på om att inga ursäkter för fusk finns för sina tilltänkta klienter. Själv åt hon mest knäckebröd en vecka när hon flyttade till Täby. Hur många gånger har träningen kommit av sig fast det bara är god planering som gäller för andra. Den där hållbara livsstilen, vem ska anamma den My? Du klarar ju inte av många veckor. Men just ja, du har ju alla medicinska hinder. Stoppa upp dina tips i…..

     My själv, kan hon äta frukt utan att kört den i nån maskin först? Eller Jo, äpple som skurits i bitar när Anna hälsar på. Ingen av dem har bett i gaddarna.

    Vem har hon dumpat?

    OMG… å ja.. svengelskan??…

    Oj igen, känner hon ff någon som hon kan göra slut med?

  På tal om Kenza, är det någon här som har hunnit testa någon eller några produkter från The Every?

   Varför? 🙂 Undrar genuint alltså

    För att det är så tydligt att de bara slängde ihop lite produkter för att tjäna pengar. Det är extremt överprisat, det är inte ens en fin design på förpackningen och förmodligen så når inte heller innehållet upp till det priset de säljer det för.

    Exakt. Varför lägga samma pengar på något som någon okunnig person släppt än etablerade och erkända märken som faktiskt är bra!

   Så märkligt att hon inte promotar sina egna produkter mer. Det var mer hype innan de släpptes. Sedan något gratis utskick till ”influenservänner” som verkar ha fått väldigt lite uppmärksamhet. Att jämföra med Bianca som verkligen bombarderar med inlägg när Caia släpper en ny produkt.

    Japp… för dom som påstår att Bianca bara har andra att tacka för det hon har. Kenza har dubbelt så många följare men det har aldrig gått lika bra för henne i business som för Bianca. Bianca kan sälja en påse skit, det ska man ge henne, sälj är liksom inget som alla är bra på

     Fast Kenza har inte syskon, föräldrar och mormor med många följare som också marknadsför Bianca och hennes produkter, mammas pod som framhäver Bianca plus tv4 och kanal5. Går inte att jämföra med Kenza eller andra.

      Praktiskt om än ganska lågt att ge mormor Christina ett helt gäng med Caiaprodukter när hon nyss fyllde 84 år…. Praktiskt för då kan man ju lägga upp en film när man instruerar mormor vad som är vad. Lågt för att… ja, det får ni ha åsikter om alldeles själva.

      Ehh ursäkta? Så caia går bra för att hennes mormor promotar hennes produkter en gång på fem år ? alltså verkligen ORKA. Varför gör det inte bättre med Kenza som har två miljoner följare mot biancas 1 om du nu räknar reach? Vissa kan aldrig credda alltså

    Fattar inte heller varför hon inte promotar det mer eller hur en byrå till att hjälpa med att etablera produkten på svenska marknaden. Minns att någon skrev i ett kommentarsfält i ett tidigare inlägg om The Every att Kenza verkar rätt snål, de flesta resor får hon sponsrat, renoveringar sponsrat, marknadsföring av egna märken sköter hon själv mv. Det känns liksom aldrig aktuellt att hyra andra till att göra jobbet, som de troligtvis hade gjort mycket bättre än henne.

     hyr*

      Jag håller med, det är helt dött exempelvis på the every’s instagram. Nu vet vi ju inte hur det har gått med försäljningen men det är lite märkligt att inte promota produkterna mer. De har ju ändå jobbat med detta projekt i typ två år. Skumt att lansera en produkt och sen inte prata om den på några veckor.

       Det gick väl skit och så försöker dom bara få det att rinna ut i sanden genom tystnad..

    Hon har aldrig behövt anstränga sig förut. Tror inte att hon fattar att de flesta måste jobba för att gå något.

   Jag har planer på att prova, men har inte beställt produkter än. Men det kommer. ?

  Gratis är gott! ?

  Det har gått två år. Folk är vaccinerade + man testar sig osv. Någon gång måste det vara okej att börja leva igen

   Håller verkligen med!

   Jag tror att de som gapar högst om hur andra reser är de som inte reste innan pandemin heller. Kanske pga ointresse, inte har råd, flygrädda, men nu passar de på att vinna poäng på att inte resa. Samma med de som tidigare flygskammade. De reste ändå inte själva men ska låtsas som att de gör en solidarisk uppoffring för att de är så goda.

   Och ja, ni kan hävda att ni minsann reste som dårar innan men det tror jag inte en sekund på. Lätt att påstå.

    Älskar att resa!! Och har inte rest annat än i Sverige under pandemin.
    Tycker det var lite provocerande att se vissa kändisars recap av året när man insåg på vilka olika sätt man levt under de senaste åren.

    Jag älskar att resa men har inte gjort det alls sedan Corona. Hade nog rest 2-3 gånger annars.

    Hann på tre resor under andra halvan av 2021 då det kändes okej, och följde givetvis alla regler gällande vaccin, tester och masktvång. Min upplevelse är att det känns hur säkert som helst att resa då det är så strikta regler i den industrin. De som klagar och är bittra vet inte vad de pratar om.

    Började dra ner på resandet före pandemin. Både privat och tjänsteresor. Sen kom pandemin och jag behöver inte längre ursäkta att jag undviker att resa. Du låter en smula bitter. Beror det på att du tillhör den skara svenskar som tror det ligger status i att resa och inte längre kan visa upp din status?

     Nej. Jag är trött på folk med pekpinnar som vill tjäna godhetspoäng. Status ger jag blanka den i.

   Fika fyra ggr??? Shit.. Vi hinner knappt kissa och har 30 min lunchrast ?

    And here we go again…

     Vadå ”Here we go again”? Blev bara chockad att vissa fikar fyra ggr och har en timme lunch ? Lyxigt, unnar all det! Alla borde ha 45 min rast minst.

      Är det verkligen en chock att en del har tid för fika på jobbet? Är så trött på denna ständiga tävling om vem som jobbar fysiskt hårdast, flest timmar, minst tid för toabesök, lunch, familj…

      Jag jobbar på kontor. Hinner både gå på toa, ta lunchpromenad, flexa, friskvård och semester. Och jag har tid att orka med min familj och hobbys. Vinner ingen medalj för det men har en dräglig vardag.

       Men ta och slappna av. Varför läser du kommentaren så himlans negativt? Jag tolkade det som att det mer var lite förvånande och att man jämförde utifrån sina egna förutsättningar. Ja, jag hinner inte heller fika 45 minuter. Med det sagt så unnar jag de som har den möjligheten.

        Haha men ja TACK! Det va exakt så jag menade, jag blev förvånad över att det är så olika. Men är inte missunnsam för det ???

       Men va? Det va ingen tävling, det va en genuin fråga – för vi hinner inte det på mitt jobb. Menar att jag är avundsjuk på att andra hinner allt det du skrev, när vi knappt hinner gå på toa. Handlar inte om vem som jobbat hårdast eller mest eller viktigast osv. DET skrev du själv. Jag blev GENUINT chockad att vissa fikar 4 ggr och har 1h lunch per dag. Och tydligen även hinner med friskvård, promenad, flexa, gå på toa osv.

       Men om du nu ska tolka in allt så jävla fel – då tar jag tillbaka mitt. För eftersom vi absolut inte har tid för fyra fikor, friskvård, promenad, flex (finns inte ens) – så jobbar vi inom mitt yrke hårdare då. Eftersom du har fullt upp med att gå på toa, fika, promenerar, flexar osv menar jag.

       Jesus. Sluta läs in allt så jävla märkligt. Jag jämför inte yrken så, jag blev GENUINT förvånad och förundrad över att folk har möjlighet och tid för det.

        Men hur kan man bli chockad av att det på andra arbetsplatser finns med tid för fika och toabesök? Är det verkligen helt nytt för någon att det fikas på en del jobb?

         Fyra fikor – ja. För mig iaf, jag talar bara utifrån mig och ingen annan. Jag har aldrig arbetat med annat än det jag jobbar med idag. Så jag vet inte hur andra gör på sina jobb. Men nu vet jag.

       Det låter bra. Så borde alla ha det.

      Alla har rätt till fem minuters rast per timme enligt lagen. Dessa bakas då oftast ihop till en för- och eftermiddagsrast på 20 min. Alla bör ta raster!!

   Ja I och man ser ju vad att leva gett för resultat.
   Högre smittotal och fler på sjukhus än nånsin tidigare.
   Skulle aldrig varit släppt på några restriktioner alla men nu ser vi resultatet, fler och fler regler kommer tillbaks och än fler lär det bli när folk inte kan respektera att vi faktiskt lever i en pandemi.
   Ta ständigt sjuka My och hennes familj t ex, de ska åka till Åre där smittan verkligen skenar. De har ju haft Corona flera gånger enligt hennes utsago men risken är ju stor att de behöver belasta sjukvården med annat. En sjukvård som gått på knäna och än mer nu.
   Den som reser från sin egen region, inom Sverige eller utomlands borde få lov att åka hem till sitt om de behöver vård.
   De behöver inte flasha med vare sig sommarbilder eller vinterbilder.
   Stanna hemma och ta ert ansvar.
   Om inte för er själva så för andra.

    Fler på sjukhus någonsin?
    Inskrivna slutenvård v 15 2020: 2120
    Inskrivna slutenvård v 50 2021: 218
    enligt Socialstyrelsens statistik

     I Stockholm är det fullt överallt.
     Statistik säger inte hela sanningen.
     ( attn:Bloggbevakning. Nu byter jag namn till KerstinEtt då det dykt upp en Kerstin till)

    Finns ju en anledning till att de haft C flera gånger, medan ”vanliga Svensson” inte haft det mer än en gång, eller inte alls

     Jag vet flera vanlisar som haft covid mer än en gång. En av dom har rest någon gång men de andra har levt rätt så försiktigt i den mån de kan med sina jobb.

    Eftersom hon både är risktagande och klumpig så kan det bli nya krämpor.

   Hear hear, har tio minuter till kontoret och vill aldrig gå dit igen. Jag ger allt jag orkar för mina barn, finns inte så mkt över för påtvingat samkväm med fika. Både mitt arbete och mkt privatliv och sjukt mkt mer effektivt med hemarbete. Pandemi har seriöst varit bästa tiden i mitt liv, älskar att leva så här. Synd att folk ska behöva dö för att man ska få leva som det passar en bäst.

    Haha älskar folk som inte pallar gå till jobbet längre. ”Buhuuu chefen vill att vi ska komma till kontoret igen. Kan man ens kräva det av de anställda??”

    Hur gjorde ni innan pandemin? Ja, det är jobbigt att jobba. Klart mysigare att lalla runt hemma och låta andra göra jobbet när ni har ungarna hemma och passar på att göra allt annat än att jobba.

     Känner exakt som du. Blir så jävla irriterad på de som skyller på det ena och det andra – men innan pandemin var det inga problem. Då kunde människor ta sig till jobbet som hade familj och barn och lång väg att pendla. Men klart det är enklare att söla runt hemma. Kommer jag inte till kontoret snart får jag fan hamna på psyket.

      Och jag orkar inte göra andras jobb. ”Jag är så effektiv hemma!” Nej.. ANDRA får göra ditt jobb och du är totalt ofokuserad på exakt alla möten.

      Alltså fixar ni inte ert privata och att jobba på arbetstid så kanske ni måste lära er att planera och prioritera. Eller byta jobb.

       Ja verkligen. Har många i teamet som säger samma sak: Jag arbetar lika effektivt hemma som på kontoret. Jaså? Hur kommer det sig då att dina arbetsuppgifter aldrig blir klara och att det dröjer flera veckor? Och en annan som har tre ungar och som inte kan komma till kontoret på grund av att hen måste passa barnen. Ursäkta men hitta fan en lösning då vi gör våra uppgifter och du har dina. Prioritera eller skaffa inga ungar.

        Exakt!! Klart det är skönt att slippa pendla och ha ungarna på förskola men det funkar ju inte med jobbet. Vinn på lotto och säg upp dig så kan du leva ditt sköna liv utan att det påverkar mig.

         Det går ju inte att diskutera med personen heller: Men du förstår inte hur det är du har inga barn eller man som jobbar 12 timmar om dagen. Förlåt men det är faktiskt inte mina problem – har du skaffat barn får du lösa det för jag har skiter ärligt talat i dina ursäkter.

          Ojdå så mkt bitterhet för!!!!

          Nej för jag har tröttnat på människors ursäkter när vi arbetar i team. Bortförklaringar gör mig spyfärdig.

        Dålig styrning på din arbetsplats, min chef skulle aldrig tillåta det.
        Ta upp det med chefen ?

        Haha men va fan, skyll inte era lata medarbetare på mig. Ingen behöver någonsin vänta på mina uppgifter. Ännu mindre nu när jag inte behöver fika två gånger om dagen. Jag klarade att jobba på kontoret innan men har aldrig varit helt bekväm med öppet kontorslandskap och påtvingad fika. Tycker lagom kontakt är teammöten två gånger i veckan på länk, har verkligen mycket litet behov av att träffa folk fysiskt i den utsträckningen man gör på kontoret. Nej tack!

         De brukar låta så där. Sen har de noll insikt om hur ineffektiva de faktiskt är. ”Jag kan jobba medan jag vabbar!” Tror du ja, vi andra störs av din unge när vi har möte. Och du får inte gjort det du ska i tid. Oavsett vad du tror så får någon annan rädda upp.

          Ja hen i mitt team har oftast en skrikande unge i knäet under möten.

          Du jobbar inte i mitt team så vad vet du? Vi har också väldigt bra stämning i mitt team men verkar lite ansträng hos er?

          Ja det blir väl lätt ansträngt när vissa smiter undan jobb och sen ska hävda att de är så effektiva samtidigt som ungen grinar sig genom ett helt möte. Men den på mitt jobb som är ”hemmajobbsälskaren” förstår inte alls problemet.

          Låter onekligen som att arbetsmiljön på ditt jobb behöver adresseras, det verkar inte speciellt trivsamt.

          Mardröm att ha barn hemma och förväntas jobba fy ! Fattar att folk utan barn tror att det är optimalt men nä det är svinjobbiggt. Är mina barn sjuka så vabbar jag.

      Oj va trist. Hos oss har produktivitet gått upp över 40% under pandemin. Vi kommer aldrig tvinga tillbaka personal ??

     Ja shit vad folk blev lata snabbt! Innan pandemin var det vanligt att åka på stora möten på olika platser i Sverige inom mitt jobb (vi har kontor över hela Sverige, men oftast är det möte i Sthlm, Gbg eller Malmö). Nu när man börjat föreslå att ha fysiskt möte igen (jo det behövs faktiskt) suckas och stönas det från flera håll. ”Tror faktiskt inte chefen kommer vilja bekosta tågbiljetter längre!” drar vissa till med. Vad händer?! Jag har ett jobb som kan utföras på distans, men emellanåt behövs faktiskt fysiska möten eller att vara på kontoret för att hantera papper som ej kan tas med p.g.a. sekretess. Latheten bör kanske inte gå före det…

      Det är ju därför folk vill vara hemma. De hittar på ursäkter på grund av sin lathet för att det är så himla jobbigt att vara på kontoret. Ja men skaffa då ett jobb där du inte behöver någon social kontakt alls. Yrkesmördare kanske?

       Hahah

       Ja så hävla bortskämt att gnälla att man måste vara på plats på jobbet. Hur ska jag få ihop det med lille kevins långa dagar på förskolan då???? Ja, vet inte och bryr mig inte.

        ?

        Så många barnlösa bittra kärringar som skriver här. Ni är ingenting. Ni är skyldiga barnafödande kvinnor allt. Så håll käften och jobba på Ni kommer dö ensamma ?

        Mvh
        Hemmafru med 3 barn

       Mm och de som gärna går på restaurang och barer på fritiden men föreslår man fysiskt möte på jobbet är det minsann ”Nej vi måste faktiskt ta vårt samhällsansvar och stanna hemma hela tiden!” 😉

     Mina barn är i skolan på dagarna och jobbet är ”semester” jämfört med hushållsarbete. Aldrig i livet att jag tar paus från jobbet för att kolla på tv eller städa faktiskt. På mitt jobb syns det via olika verktyg min arbetsgivare har tillgång till vilka som inte jobbar. Men som sagt om någon tror att jag är hemma för att tvätta städa och snyta barn så kan jag meddela att det inte är så i mitt fall.

     Vet inte vad ni har för arbete men det syns ju vad jag presterar och jag har väldigt bra ekonomi i det jag gör, långt över snittet på min arbetsplats faktiskt. Och visst har jag vobbat en hel jävla del, men jag är bra på att prioritera så det blir också bra. Och för att lugna dig så ska jag säga att det blir långt mkt mindre gjort på jobb när man vabbar istället för att vobba så det är nog tacksamt både för mina kunder och medarbetare faktiskt. Det som inte hinns med under dagen tas igen på kvällen.

      Ja eller hur, man mäter ju ens prestation och i mitt fall är siffrorna tydliga. Jag jobbar mycket bättre hemifrån där jag kan fokusera i lugn och ro. Jag har ett arbete som kräver koncentration och det passar helt enkelt inte mig att sitt ai ett kontorslandskap med 50 Pers där det alltid är liv och rörelse. Visst kan jag sakna det sociala med att åka till kontoret, men hellre spenderar jag min sociala energi på mina vänner, som jag valt själv. Då jag jobbade på kontoret orkade jag inte göra något efter jobbet, var totalt slut socialt på eftermiddagen. Nu får man en mycket bättre balans i livet, hinner fokusera mer på fritiden.

      Och alla som säger att vi klagar, och att det ska vara jobbigt att jobba: vem har sagt att det måste vara jobbigt? Varför ska man tvingas till kontoret när det inte finns belägg för det? Vilken konstig syn på livet.

       Precis så! Vi är ju vissa som har insett att man kan jobba heltid, prestera på jobb och samtidigt ha ett gött liv, men många arbetsgivare är fast i gamla tankebanor. Det finaste förtroende man kan få från en arbetsgivare är att jobba utifrån ens egna förutsättningar och att det som räknas är vad man levererar.

     Många har insett hur jäkla bra det är att jobba hemifrån. Innan tänkte man ju inte på det utan körde på och pendlade till jobbet och stressade för att hämta/lämna barn på förskolan. För mig som småbarnsförälder har det varit gudomligt att slippa denna stress . Och ja, jag jobbar mer effektivt hemma faktiskt. Tro det eller ej.

    Exakt, när mina kollegor antingen 25 eller 65 år gamla är uttråkade och tjatar in en till kontoret brukar jag föreslå att de kommer hem och tar mina barn ett par dagar för att förstå.
    Jag behöver inga sociala utmaningar eller fika kl 10 & 15 för att må bra. Det stressar mig endast då jag inte hinner med mitt jobb.

     Ingen har väl bett dig skaffa barn? Innan du skaffade barn var du väl såpass smart att du förstod att du även behöver arbeta i livet och att skylla på dina barn hela tiden är en dålig ursäkt. Lär dig prioritera.

      Men klart jag åker till jobbet om det behövs, men för mig är även trafiken ett argument till att jobba hemma.
      Obs jag har jobbat mer eller mindre hemma över 10 år så det är inget nytt för mig.

      Prioriteringen är mindre fika och sociala utmaningar, vad är problemet? Känner du dig drabbad för att dina kollegor med barn inte vill prioritera din fikastund eller vad är det?

       Vad är ni på för ställen där det är fikatvång? Är det förbjudet att jobba eller ta en promenad när någon annan dricker kaffe?

      ”Lär dig prioritera”. Rätt prioritering är alltså att sätta lönearbete framför sina barn….? Har jag förstått rätt? Hinner anställda inte klara sina arbetsuppgifter verkar det helt rimligt att man anställer fler. Hela den här tråden får mig att tacka min lyckliga stjärna för att jag valt att vara egenföretagare. Att behöva sitta i samma lokal som dessa (med rätta!) bittra arbetare och höra dessa evinnerliga pekpinnar och uppläxningar av varandra och uppmaningar om att ”gå till chefen!”. Urk. Ibland verkar det som att man aldrig riktigt växer upp som anställd. Man slussas från föräldraauktoriteten till skolauktoriteten och rätt in under den beryktade chefen. Avundas er inte. Och jag håller med er alla. Det ÄR synd om er.

       Känner du inte att du missar viktig info som byts när kollegor socialiserar? Jag tycker i alla fall att det är sjukt störigt när man måste ta allt med kollegan som envisas med att sitta hemma en gång till, bara för att hen vill ha allt på sina villkor. Eller när man märker att hen gör annat ”multitaskar” samtidigt som man pratar, och hen har missat allt jag berättade på mötet. Det bidrar inte till en bra arbetsmiljö.

   Upplevde samma, många från gamla skolan har inte haft möjlighet att jobba hemma och är bittra över att det äntligen hände för dem 1 år innan pension.
   Precis som du mår jag mkt bättre hemma, slipper köra bil 1,5h och utsätta mig för det men även för att jag nu kan vara mkt mer närvarande för mina barn. Finns inga fikaraster som kommer kunna tävla mot det argumentet.

    Haha seder jävla fikarasterna helt ärligt! De är typ ett argument för att man behöver gå tillbaks till kontoret för min arbetsgivare, alla mår bättre av att träffas. Så jävla extrofokuserat. Alltså det är inte mina barn som gör att jag inte vill vara på kontoret, det är min personlighet.

     Då kanske du inte ska ha ett jobb där du har kollegor om du mår så dåligt av det. Ja, det är jobbigt att åka till jobbet. Tror få, även extroverter, jobbar för skojs skull.

      Men alltså är ni helt ensidiga eller? Jag har inget emot att jobba, mitt arbete kräver inte den typen av sociala kontakter, det är en skapad kontorskultur, dvs icke nödvändigt.

       Då är det ju en helt annan grej. Det här handlade ju om att man arbetar i ett team där ens hemmasittande bidrar till dålig arbetsmiljö för resterande, eftersom det sociala är en del av teamwork.

   Fast, jag är extrovert och älskar att vara på min arbetsplats pga helt fantastiska kollegor och kul jobb. Kan rent arbetsmässigt jobba hemifrån men väljer hellre kontoret.

   Men jag saknar aldrig mina introverta kollegor som väljer att fortsätta jobba hemma. De bidrar ju inte till det sociala iaf. Så mig stör det inte det minsta att vissa fortsätter jobba hemma

  Jag har börjat acceptera att jag aldrig kommer ha råd att åka till Maldiverna, bo på lyxhotell, shoppa på Champs-Élysées eller totalrenovera en drömbostad.

  Men man kan ju ha ett bra liv ändå. Hoppas jag.

   Men gud det är klart man kan. Så dumt att jämföra sig med influencers och kändisar

   Hoppas du? Är ditt liv inte bra idag? (Menar inte på ett drygt sätt). Om inte, så är det nog inte en resa till Maldiverna som löser problemet…

   Mitt liv skulle absolut vara fattigare utan att resa. Bara under pandemin har jag blivit deppig av att inte kunna vara ute i världen som jag brukar.

   Klart man kan, har gjort allt du radade upp förutom att åka till Maldiverna. 27 år gammal och har verkligen inte en maffig lön.?

   K:
   Jag tror att du är lyckligare än de andra som lever lyxliv ❤️

  Vad är det för fel på Sverige???

   Så bara för att man gillar att resa utomlands så måste man tycka att det är något fel på Sverige?

   Är ju inte direkt sommar i Sverige just nu

    Är ju inte ens sommar i Sverige på SOMMAREN

     Jodå, om man bor i Skåne eller på Öland/Gotland är det sommar ?

   Dyrt trångsynt kallt regnigt molnigt
   Äta ute med min familj på pinchos:
   Mat 1000
   Parkering 120
   Ösregn kolsvart ute absolut inget miljöombyte osv
   Japp familjen älskar att uppleva o resa.
   O nej varken jag eller barnen badar när det är 17 grader i vattnet och stora moln, för att sen försöka leta upp ett vettigt matställe som rånar oss.

  Jag har också rest under pandemin. Inte lika mycket som jag brukar men har blivit två utlandsresor plus nöjesresor inom Sverige.

  Här under kan alla bittra surkartar spy ur sig sitt hat om det får er att må bättre, själv ska jag ta en promenad i det nya året?☀️

   Jag tyckte det kändes väldigt busigt och förbjudet när jag var i Köpenhamn innan jul. Jag bor i Skåne…
   Hur mycket åker du utomlands i vanliga fall, om två gånger var mindre? Vart åker du och vad gör du? Nyfiken på riktigt, jag är typ aldrig utomlands, så blir nyfiken på vad andra gör 🙂

    Jag brukar kanske åka tre-fyra gånger per år ungefär. Mest inom Europa, kan bli weekends i en stad eller en vecka vid någon solkust. Reser för konserter ibland också. Reste också en hel del i jobbet innan pandemin så då passade jag alltid på att ta semester i samband med resan. Det var roligt eftersom man själv inte bestämde resmålet då. Kunde hamna i städer man aldrig hade kommit på att åka till (eller ens visste fanns) om man hade bokat en privat resa enbart för nöje. Men finns alltid något sevärt när man kommer dit ?

   Hade jag inte varit flygrädd hade jag också åkt utomlands. Nöjesrest i Sverige har jag dock gjort?

  Maldiverna är nog tråkigt. Inget att göra mer än äta, sola och dyka.

  Jag har hellre rest till Australien eller Sydamerika.

   Sola räcker för mig. Kanske äta, bara för att jag måste ?

   Och en del gillar storstadsresor, andra där det finns kultur, en tredje åker på sportresor…

   Maldiverna låter underbart i mina öron i alla fall.

   Åh jag hade gärna rest till Maldiverna och bara legat två veckor på en strand och läst böcker, löst korsord, lyssnat på poddar, ätit skaldjur till middag och färsk frukt om dagarna. Det är min typ av semester ?

   Huuuu för Australien och alla farliga djur. ???
   Nya Zeeland verkar ha färre av den här varan, så jag åker hellre dit. ?

    Åk till Island. Mauritius har inte heller ormar.

   I hear you! Vi kikade faktiskt på olika destinationer nyligen. Vi är inte begränsade rent ekonomiskt så Maldiverna var ett topp alternativ, men efter att ha rådfrågat bland vänner säger de flesta att man snabbt kan bli rastlös och att man nog inte ska förvänta sig annat än lugn _verkligen_ lugn och avslappning samt att det fort kan bli ganska enformigt. Jag och min man älskar lugnet, men inte i mer än några enstaka dagar, så då kändes faktiskt inte Maldiverna så optimalt ändå. 😀

   Maldiverna ÄR tråkigt. Riktigt tråkigt. Var där precis när epidemin bröt ut o blev glad att jag kom hem. Jaa, så kan det gå. Man kanske inte kommer hem om man åker bort just nu.
   På den ö där jag var fanns det ingen äkta natur, bara resorten med rabatter o stigar o stränder med hotellsolstolar förstås. Ingen lokalbefolkning som bodde där, bara personal. Hotellet äger/kontrollerar hela ön så inga andra butiker än de egna. Svindyrt o inte så kreativt. Inga råvaror tillverkas på Maldiverna, allt tas in utifrån= frakter och dyrt. Ingenting var genuint. Sen gick personalen med stora gifttankar på ryggen o besprutade allt utomhus för att slippa mygg för turisternas komfort (men man blir förgiftad istället) men också för att minska fladdermössen o deras skit överallt i paradiset. Överprisat, vansinnigt resmål som jag inte valde själv. Never no more. Ingenting att sukta efter. Försöker man minska miljöavtrycket och kör veganrejset och ändå reser till Maldiverna är man en hycklare.

  Slutade följa samt blockerade Kenza vid andra Maldivernaresan. Pandemin samt gravidpodden hon hade har för mig verkligen visat hur självupptagen och oskön hon är.

   Oj nej, du blockerade henne! Det blev hon säkert ledsen för ?? På tal om självupptagen och oskön… ?‍♀️

    Nu var det inte för att ”straffa” Kenza jag blockade henne utan för mig egen skull. 🙂

     Haha blev så trött på att ingen tog ansvar så jag avföljde alla influensers som åkte utomlands under 2020… 😀

  Oj vilka egoister och självutnämnda experter här. Inte konstigt vi inte blir kvitt pandemin med dessa människor.

  Som ljuger att Israel ska släppa viruset fritt för dos 4 inte hjälpt (dos 4 som de inte ens börjat med än). Fakta? Ni tror ju på personer som sprider desinformation.

  Varför lyssnar ni inte på experter, varför lyssnar ni inte på personalen som jobbar på iva? Ni hittar på själva, ni läser på jävla fejksidor och sprider eran skit.

   Vem pratar du om?

    Pratar om en hel del som kommenterat här. Och som kommenterade under öppet spår sist.

   Alla behöver släppa viruset fritt till slut, den går inte att undgå i denna moderna rörliga värld.

  Kan inte på något sätt förstå att Kenza har så många följare på insta? kontot är så tråkigt att klockor stannar?‍?

   Köpta troligtvis.

    Tror du? Hennes bilder har väl alltid varit poppis?

     Men har hon typ inte bara 30k likes på bilderna på 1,8 miljoner följare så är de ju inte direkt mkt till följarantalet ?

      Om du tittar på Youtube så skulle jag säga att det ser ut ungefär så vad det gäller antalet ”subscribers” kontra ”likes”.

      Köpta följare enligt en granskning en kvällstidning gjorde för några år sedan, enligt den så hade Bianca och Kenza en hel del köpta följare.

   Är det inte folk som följde för åratal sedan och nu blir kvar av slentrian?

  Men klart att lillebror måste få uppleva Maldiverna också. Han den stackaren låg ju i magen sist de var där…

   Som att man upplever ngt i den åldern…

    —> Sarkasmen
    —> Ditt huvud

  Hade folk haft förstånd hade de avföljt alla influencers och kändisar som inte skött sig under pandemin. Som rest trots reseavrådan. Som umgåtts trots vi skulle umgås inom hushållet. Osv osv

   Det är väl ingen reseavrådan nu? Bara till vissa områden

  Nu är det nog inte pandemin som hindrar de flesta av oss som hänger här att någonsin komma till Maldiverna.

   Men man kan alltid få det att låta som att det är av solidarisk uppoffring som man inte reser dit.

   Eller hur. Maldiverna är så dyrt att det inte ens är värt det.

    Det är lätt värt det och inte alls lika dyrt i lågsäsong. Mvh en som gjort just det

  Camilla Läckberg o Jessica Wahlgren har rest/är på Maldiverna. Camilla L är en sådan klimatmarodör.

   Eric Saade och Hanna Schönberg är där också

  Asså jag köper typ allas resonemang att man är vaccinerad mot corona osvosv men det som verkligen gör mig ledsen är vilken dålig påverkan hon har på miljön när man reser på detta sätt. Jag kan verkligen bli ARG på människor som ba ”åh jag måste till solen för det är så tråkigt här hemma”, åk till en inne-strand eller liknande för dina val går ut över alla andra och det är ingen jäkla mänsklig rättighet att få resa tre gånger per år.

  Saknar verkligen aningslösa influencers som iaf gav folk med resvanor lite dåligt samvete

   En innestrand? Ledsen men nej tack.

   Är inte bara havet utan kulturen, maten, vädret, folket, allt. Men visst. Lägg dig på en innestrand i Märsta du. Själv tänker jag resa utan dåligt samvete. Du gör garanterat dåliga val för miljön du också, något som en annan tycker är totalt onödigt.

    Faktiskt är det svårt att göra ett sämre miljöval än att flyga. Vänd på det istället och tänk på hur många bra miljöval du gör för varje semesterresa du gör.

     Nej det är inte så svårt att göra sämre val än att resa. Naivt att tro att flyget är värsta boven. Men man kan alltid intala sig det när man vill utmärka sig som miljöhjälte själv.

      Anonym: Vilka val menar du är sämre? Jag undrar ärligt, jag vill undvika dem också. Och om nu en resa till Maldiverna orsakar flera ton med utsläpp så varför göra flera? Enligt så gott som alla utsläppskalkylatorer som jag gjort så kan jag inte dra ner på annat (har ingen bil, har inga barn, har valt grön energi/el, har placerat mina pengar i så gröna fonder som det finns, äter så mycket vegetariskt som det går) än just flygresor. Så är jag naiv? Vad är det för jättebesparkning som jag har missat?

       Du får väl se över sin konsumtion, vad skriver du kommentarerna från för enhet, var handlar du kläder, vad för mat köper du och hur fraktad den..? Osv osv osv.

       Du får ingen medalj förrän du lever helt självförsörjande som en eremit i skogen. Först då är man bra nog.

        Funderar lite drygt över hur du lyckats missa att flyget orsakar den största mängden utsläpp per tillfälle och att det i Sverige pga att svenskar reser 5 ggr över det globala snittet släpper ut lika mycket koldioxid på flygresor som på bilkörning.

         Då hoppas jag att inget på fraktflygen används av dig sen. Sen är det inte helt självklart att flygen gör mest miljöskada. Men ja, för en del är det ingen uppoffring och då klappar man sig på axeln när man inte flyger, samtidigt som man konsumerar allt möjligt utan minsta tanke. Sopa rent framför egen dörr först.

          Detta avser enbart inrikes och utrikes privat flyg. Intressant är också att inrikesflyget inte ökar men att utrikes flyget ökar mycket år till år fram till covid. Kontentan är att svenskar reser långt över snittet på rena semesterresor. Så nog är det dags att börja sopa rent framför sin egen dörr.

      Skaffa inga barn och bli vegetarianer innan ni börjar klaga på de som reser…

       Inga husdjur heller

        Redan gjort. O om jag kan låta bli barn, djur, kött o resor, kan väl andra skippa åtminstone nåt av det?

     Exakt. Man kan skita i att återvinna i tjugo plus år, använda engångsbestick varje gång man äter hemma i tio år, käka kött så det står en upp över öronen och det är ändå SÄMRE att ta sig EN resa till Maldiverna. Folk verkar inte fatta hur mycket utsläpp en flygresa innebär och hur illa det är med klimatet och den biologiska mångfalden (som påverkas av att klimatet ändras). Helt absurt att det finns de som försvarar det. Och att det inte är något som man skäms för (fattar inte att folk måste posta bilder på flygplansvingar och moln, få postar ju bilder på när de skjutit en elefant, även om det finns de som gör det också..).

     Och ja, jag vet att flygets utsläpp bara står för en liten del av alla utsläpp, men för en person som flyger så är det en stor del och är det något som man lätt kan skära ner på så är det just det. Plus att man såklart ska sortera, undvika engångsartiklar, inte äta kött då såklart, välja grön energi, åka kollektivt, ställa krav på politiker osv osv. Det går liksom inte att sitta och skylla på andra längre och vänta på att någon annan ska göra rätt innan man själv gör det.

      För en del handlar livet om att överleva. För andra handlar det om att leva.

       Och det är väl lite där ett problem ligger, att människor är så fkn egocentriska och bara bryr sig om att ”ha det härligt och njuta av andra kulturer” när andra måste fly pga klimatförändringar

      Problemet i Sverige är att vi bara flyger mer och mer. Bra läsning från naturskyddsföreningen.
      https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/hur-paverkar-flygresor-klimatet/

       Är väl bara att införa en flygskatt som motsvarar skadorna från koldioxiden. Madrid tur och retur, 3400kr => 15400kr-27400kr istället.
       —-
       Cirka 1 ton per person och år, motsvarar en resa till Spanien:
       https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/klimatomstallningen/omraden/klimatet-och-konsumtionen/flygets-klimatpaverkan

       Värdering av utsläpp av koldioxid: mellan 10 öre och 12 kr per kilo
       https://sv.wikipedia.org/wiki/Koldioxidskatt

       Så säg 12 000kr per person och år i snitt. Tur och retur kostar 3400kr, så 15400kr eller 27400kr istället, beroende på om retur räknas i naturvårdsverkets exempel.

       Måste säga att artikelförfattaren tar lite väl lätt på mängden utsläpp från flyget, där flyget ensamt släpper ut 10 miljoner ton koldioxidekivalenter och alla annan transport 15 miljoner. Tittar man dessutom i naturvårdsverkets rapportering framgår att svenskars nöjesresor med flyg inte finns med i redovisningen. Flyglobbyn är stark.

    Klart att det inte är lika nice med en inne-strand än en solsemester, det var mer ett exempel på att de som säger att de inte ”överlever en vinter i sverige” har flera alternativ:) Och laga mat från andra kulturer kan man göra i sitt egna kök, eller gå till en restaurang. 🙂

    Klart vi ska få resa på semester om man vill men varför inte åka på en längre och kanske lite mer satsig resa ex var 7de år istället för detta ”3 gånger på ett år” tänk

     Och i stället för konsert kan man lyssna på en skiva. I stället för vänner på besök kan man chatta med dom. I stället för en fika på stan kan man dricka kaffe hemma. I stället för teater kan man läsa en bok. I stället för badhus kan man ta en dusch.

     Kul liv.

    Det finns ju ett mellanläge mellan innestrand i Märsta och Maldiverna tre ggr på två år?

   Ja, detta nöjesresande finns det inga bra ursäkter för. Har en kollega som säger att hon får depression om hon inte åker till Thailand i 3 veckor varje år. Då inser man att vi har det för jävla bra i det här landet…

    Är det hon bylindamarie en oskön typ som är snål jävel?

   Vad är en innesittande? Menar du badhus? Bor i Stockholm, inte hört om nåt sånt i Sverige men vet att det finns i Danmark.

    Innestrand ville jag skriva…

  Hur kan folk ens följa Kenza längre? ?
  Jag tröttnade när hon höll på med ofrivillig barnlösheten.

   [Borttagen kommentar]

   Det känns verkligen som att Kenzas rykte har dalat totalt de senaste åren. Vad tror ni är anledningen?

   För mig kändes det lite drygt att hon grät över sin ofrivilliga barnlöshet när dem blev gravida så fort (mindre än ett års försök, samt att sanningen först kom ut EFTER hon blivit gravid) och att hon verkar bitter över sin nära kompis graviditet, medan hon tryckte sin egen upp i ansiktet på var och varannan person.

    Sanningen kommer ju fram förr eller senare…..

    Hon verkar så jäkla bortskämd. Retar mig orimligt mycket.

    Vad menar du med ”sanningen först kom ut EFTER hon blivit gravid”?

  ”… skita i allt och alla och lugnt se på när världen brinner och går under i en pandemi…”

  Skita i allt och alla, va? Det går utmärkt att resa så länge du är vaccinerad, dvs INTE skiter i allt och alla.

  Däremot undrar jag varför Kenza och co åker till Maldiverna stup i kvarten när hennes kille värnar så om klimatet enligt hans instastorys?

  Undrar om 2022 blir året då vi ser en riktig backlash för influencerkulturen?
  Är det verkligen inspirerande med 3 resor till Maldiverna så tätt? I en värld som brinner till följd av klimatförändringar osv. Börjar inte alla samarbeten, släpp av klädkollektioner, inlägg fulla av adlinks kännas helt fel i tiden? Som att branschen liksom håller på att bli mossig och att de flesta influencers helt håller på att tappa kontakten med sina följares liv och verklighet? De håller på att skapa en allt mer avlägsen bubbla som ingen kan relatera till, och som snart ingen orkar bry sig om.

   Man vet aldrig. Tänkte faktiskt på den i mångt och mycket meningslösa influencerkulturen idag när jag diskade och lyssnade på ”Ingen vill veta var du köpt din tröja” ?

   Har själv avföljt samtliga influencers.

  För att svara på frågan. Jag har åkt en gång till kph i inköpsresa till jobbet och en gång till ett möte i Göteborg. Det är mina resor under pandemin. Och då bor jag i Skåne och inte på Maldiverna.

   Också skåning men hann inte ens över till Köpenhamn. Är vaccinerad och funderade på att åka till Tivoli med barnen, det var några veckor under hösten man kunde åka över utan att behöva testa barnen, men sen ändrades det igen. Får hoppas på Tivoli i sommar ??

    Varför inte bara testa barnen då? Har de inte varit sjuka denna höst och behövts testas? Tänker att det inte är helt nytt liksom.

     Var inte helt okomplicerat att planera in en bra dag att åka över under hösten eftersom det är väldigt väderberoende. Tivoli vid regn är är ingen höjdare. Ska man ta test måste man ju åka senast en viss dag eftersom testresultatet måste vara giltigt. Oavsett väder.

  Varför är det ingen influencer (som ändå har ALL tid i världen) som reser med tåg som ett statement?

  Det skulle ju ge mycket positiv uppmärksamhet och vara bra för deras varumärke?

   Hur lång tid tar det att åka tåg till Maldiverna? Jag skulle gärna åka tåg långt…tycker det är supermysigt.
   Blev inspirerad av Helen Tronstad –
   https://nyheter24.se/bloggbevakning/2019/01/28/heja-vader-eva/

   Jag är ingen influenser men har mycket tid – kan svara att det är DYRT och KRÅNGLIGT att åka tåg långa sträckor tyvärr ☹️
   Hade behövts ett smidigt sätt att boka internationella resor, det gör det inte idag..

    Influencers har väl rätt gott om pengar?

  Kan vi snälla diskutera Tiingeling (Linn Andersson)? För några dagar sedan så la hon ut ett positivt covid test, vilket innebär familjekarantän för hela familjen inklusive Simon, men idag så har hon kört honom till en arbetsinterjuv??

   Hmm, när jag läser så blev hon sjuk på Julafton? Det är 10 dagar sen.

  Låt Kenza förklara för sina barn varför världen brinner upp/svämmar över/vattnet tar slut/det finns ingen ren luft pga köhon hetsar till konsumtion och reser. En influenser som reser påverkar fler miljoner andra till att göra detsamma.

  Förlåt för cynisk men tror att den just bokade ”spontanresan” är en bjudresa de redan visste om senast de va där?

   Tror också det är en sponsresa. Väldigt många kändisar har nyligen varit där som Kaspersen, Laila Bagge och Camilla Läckberg med man, och nu är flera influencers där. Är det en slump eller kan det vara spons?

  Jag var i Borås med min familj en dag i somras och bodde på hotell och åt på Pinchos. Träffade älskade släktingar med god distans?. Thats it. Sedan 2020. Är fullvaccinerad.

   Du borde få pris av kungen ?

    Nej tack, det vill jag inte ha

   Men om du kunde välja ärligt nu, hade du verkligen valt Pinchos i Borås över Maldiverna?

    Absolut ingen hade gjort det ?

     Jo min pappa och såna som han typ! ? (Flygrädd ?)

    Alltså Camilla ställde en fråga och jag svarade på den. Det var det roligaste jag gjort under pandemin. Sluta tjafsa!

    Ingen bad mig välja mellan Borås och Maldiverna?.

  Jag tycker nog det är helt okej att resa. Pandemin verkar ju aldrig ta slut och tror tyvärr att det kommer aldrig försvinna. Men alla som reser ska testa sig för corona och vara i karantän. Jag reste själv till Tyskland förra året i Juli då en släkting skulle gifta sig där. Testade mig själv innan resan och efter. Var i karantän hemma så länge tills jag fick negativt svar.

  Och jag som bor i Stockholms innerstad funderar om jag kan åka en resa på 30 min med pendeltåg + buss för att handla på en affär…

   Det är ju faktiskt värre för smittspridningen.

    Öö nej?

  Dessa inlägg blir alltid sån klubb för invärtes ryggdunk och hejarop bland alla Duktiga som minsann inte rört sig utanför kommungränsen sedan 2020.
  Det finns inga restriktioner som förbjuder resande och i princip alla resmål har anpassat sig till de rådande omständigheterna och vidtar åtgärder.
  Jag åker själv till Zanzibar imorgon, en drömresa som äntligen blir av. Det krävs negativt PCR-test med reseintyg, vaccinationsbevis och man testas på flygplatsen vid ankomst. Jag känner mig inte ett dugg oansvarig utan tvärtom har jag varit ansvarig och vaccinerat mig.
  Många resmål är beroende av turism och det är inte hållbart att stänga ner allt hur länge som helst utan då kommer vi istället förr eller senare ha debatter om ekonomiska kriser istället för medicinska.
  Dessutom kommer jag nog träffa färre människor på hotellet där nere än en veckas pendlande på Stockholms tunnelbana till jobbet varje dag (begränsat möjlighet till hemmaarbete).
  Tröttsam jargong detta.

  Kul för Kenza att hon har möjlighet till denna resa, hoppas hon får en härlig semester!

   Du får hoppas att du får negativt testresultat även vid ankomst. Läste på Aftonbladet om en man och hans dotter som fick negativa testresultat i Sverige och positiva på flygplatsen i Thailand och de var tvungna att isolera sig på ett hotell i 10 dagar (+ ta några test till). Kul på resa som varar i 14 dagar.

   Har du kollat upp att din reseförsäkring gäller om du behöver vård därborta pga. corona? Reseförsäkring brukar ju inte gälla om destinationen står på UD:s lista på länder dit man inte rekommenderas åka. Detta gäller även om orsaken för icke-rekommendationen är corona.

   Ååh!! Ha så kul och njut lite åt mig också. Jag är så avundsjuk på dig!

    Jag är inte avundsjuk på en människa som kommer att få covid i Afrika med undermåligt sjukvård. Lycka till säger jag bara.

     Nej jag sa inte att du var avundsjuk. Jag sa att JAG var det. Jösses så surt det var här.

   Det går inte att förbjuda med Sveriges rättssystem. Sen hoppas och tror myndigheterna att Sveriges befolkning kan tänka själva, men obviously not.
   Jag är glad att vi har ett system där sånt inte går att lagstadga, men ledsen att det finns så många egoister som utnyttjar det och skriker DET ÄR INTE FÖRBJUDET.
   Nä, tidigare var det inte förbjudet att förgripa sig på djur heller.

    Bra där Malin!

   Du tycker att miljödiskussionen också är tröttsam antar jag? Så jävla less på alla idioter som eldar upp jorden och sen tycker att kritik är tröttsam. Som skatte- och bidragsfuskare som tycker det är tröttsamt med regler. Som kriminella som tycker vittnen är tröttsamma.
   ”Så himla tråkig attityd av alla gnällspikar att jag inte får förstöra för andra”

  Skulle aldrig åka till någon semesterort ens mot betalning. Allt söder om Schweiz är så nedgånget eller odemokratiskt.

   Oj.. ?

  Wow. Jag förundras över tonen här bland kommentarerna jämfört med Thailandresan ?

  Lets be real – ni hade ALLA åkt om ni hade haft råd eller fått resan gratis. Då hade inte ”En insats för världen mitt i en pandemi” varit riktigt lika hett prioriterat. Det hade åtminstone fått pausas i en vecka. Ni kanske lurar er själva men ingen annan.

   Bara en gång men aldrig mera. Blev bjuden o vill aldrig åka tillbaka. Läs min tidigare kommentar. Passar bättre att skriva ”nästa alla” eller ”de flesta”. Att vara tvärsäker och dra ”alla” över en kam är sällan övertygande, snarare drygt.

   Alexandra
   Jag hade inte åkt! Skriv inte ALLA.

  Om miljöaspekten. Flyger är en av flera miljöbovar, det förstår vi. Men människan kommer av sin nyfikenhet att resa i alla tider. Varför diskuteras inte lösningar? Att be någon att sluta kommer inte att ge större verkan. Dessutom, vid lägre flygande, kommer länder som livnär sig på turism istället få ekonomiska problem.

   Men måste man till samma ställe så ofta? Så långt bort.

  jantesvenskar?

   Skriver en ignorantsvensk ?

  OT men IL verkar inte jättenöjd med sin sponsresa… få inlägg, lite bilder, vet knappt vad saker heter, hon verkar inte jätteimponerad utan mest… blasé. Vad pågår?

   Det är väl inte den lyx och personliga uppvaktning pga att hon är så ”känd”.

  Hade också gärna åkt dit! Men mina kollegor på akuten hade nog inte uppskattat mig då :’) Istället har jag under pandemin köpt ett hus på landet långt från andra människor och har som livsmål att bli självförsörjande. Glädjer mig åt att jag hunnit resa tidigare, men ser det inte som en mänsklig rättighet att göra!

   Då har du ju ändå hunnit resa och sett dig omkring. Lätt då att känna att man är nöjd. Mer imponerad av 19åringar som kan och vill resa men avstår pga miljön. Inte någon som gjort sina resor och nu inte reser mer.

    Haha, vad hade miljön med saken att göra, och vad är det som får dig att tro att jag flugit på mina resor? Har sett stora delar av Europa och Sverige utan att sätta mig på ett flyg (även om jag gjort det med), har absolut aldrig varit på charterresa eller åkt till maldiverna eller dylikt, ser dock lockande ut med turkost vatten och vit sand, i synnerhet nu då man är utarbetad!

  Tanbyklara borde också tas upp, hon åker också på en spontanresa till Mexico..

  Men är inte den stora frågan här egentligen huruvida tanbyklara ska med eller inte? Hon var ju tillochmed där på nyår.

  Det som skrämmer mig mest är att våra kära influencers verkligen inte förstår. De shoppar och reser som att de aldrig har hört talas om klimatförändringarna. Jag förstår inte hur man har samvete att resa till Maldiverna igen!! Jag skulle väldigt gärna ut och resa igen men samvetet gentemot mina barn och deras framtid gör att jag inte klarar av det.

   Håller helt med dig här. Framförallt när man har barn!!! Vilken planet har de tänkt att de barnen ska leva på när jorden ger upp? Det är helt sjukt att dom inte fattar. När jag fick barn blev jag automatiskt livrädd för mina barns framtid.

  Har en gammal kollega som åkte till Thailand, och testade positivt på flygplatsen ? Så nu får de spendera semestern i ett rum , utan balkong och de får inte gå ut förutom att ta tester.
  Tråkigt för dem visst, men så korkat att resa nu. Han smittade ner sin släkt, vänner och kollegor också.

  Jag är mest imponerad över hur dom hinner resa i samband med en såpass stor renovering som dom håller på med? Är inte tanken att dom ska flytta in ganska snart och borde då ha fullt upp med detta? Dom har säkert folk som jobbar åt dom men minns från mina föräldrars totalrenovering av ett hus hur fruktansvärt mkt jobb det var trots att dom hade anlitat hjälp. Inte en dag gick utan att dom var tvungna att dubbelkolla så att allt stod rätt till och dom höll på att gå in i väggen till sist. Hur lyckas dom undrar jag genuint? Samtidigt som dom även har en nystartad företag som även det borde ta upp extremt mkt tid? Fattar ingenting.

  Det enda jag avundas alla influencers och andra som reser till andra sidan jorden just nu är förmågan att sticka huvudet i sanden och strunta i både miljön och allt som kan gå fel under en sådan resa med tanke på att vi är mitt i en pandemi. Det är inte avundsjuka, ekonomi eller behov av att visa mig duktig som gör att jag inte flyger utan ångest över hur världen kommer se ut i framtiden om vi fortsätter att hetskonsumera resor och prylar. Och jag gör absolut inte allt man som privatperson kan göra för miljön, men jag tycker att det finns en poäng med att åtminstone kapa de största utsläppskällorna. Som privatperson är att låta bli att flyga en av de saker som har störst påverkan, det går inte att komma ifrån.

   Ja! Alldeles oavsett pandemi, hur kan man rättfärdiga så många resor? Så långt på så kort tid.

  Influensers köper och renoverar hem som andra bara kan drömma om, har råd att fylla sina dagar med god mat och behöver inte städa. Ändå kan de aldrig stå still? Måste resa flera ggr per år, köpa sommarhus de typ aldrig är i. Och skaffa barn och djur. Är det endast för att de har råd, stress över att ha nytt innehåll?

  Nu är ju gabbi och z ute och reser igen, skulle inte de va hemma? Och verkar se över att bygga sommarhus, på tal om senaste kommentaren ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *