Skönhet och life hacks på Instagram


Vill du ha naglar med variga finnar på, som du kan klämma vid kvällens slut?
Eller vill du poppa popcorn i ditt skålfriserade hår? Brukar dina lilltår inte få plats i klackisarna, så har du lösningen på det här. Du får även svaret på vad man ska göra om man inte riktigt vill betala för ny hårförlängningar men ändå vill att behålla ett imponerande hårsvall.
”They’ll know… How will they know? …”

Dårskapen vet inga gränser tydligen, och tur är väl det? 😂🥳
Hur skulle jag annars underhålla mig själv med klipp som dessa, som mest bara är avslappnande att titta på?
Jag skulle inte heller säga att de inbjuder till någon form av konsumtion, snarare tvärt om faktiskt, och det måste väl ändå vara ett plus i kanten?

Hur många blev exempelvis inte sugna på popcorn, hand upp! 🙋🏼‍♀️

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT: håller Billgren och wood på att utvecklas åt olika håll? Wood vill ha något mer i livet och funderar på att bli sjuksköterska för att göra något med en större innebörd. Billgren fortsätter att främst fokusera på sig själv och ska ägna en hel månad åt self care

   Mer intressant analys än det här inlägget. Tack för det!

  😳

  Zzzz snark….

  Vad händer med Bloggbevakning? 😳 Kanske färre inlägg med bättre innehåll?

   Ja vad är det här för vidriga bilder

  Fyyy vad äcklad jag blev, trodde först att läste fel.
  Måhända att jag inte kan äta något på flera timmar.

  Är det bara jag som tycker att body positive tjocka influencers är hycklare. Dessa som nu har gått ner massor i vikt (Cassandra, lady dahmer tex) de gjorde sååå stor grej av att vara tjocka och hela deras insta handlade bara om det. Nu vips så är de inte tjocka längre men tar inte upp ämnet alls kring det överhuvudtaget.

   LD hade ju ett helt inlägg med frågestund tillägnat viktnedgången så vad menar du med att det inte tas upp överhuvudtaget?

    Vet inte vad anonym36 syftade på, men kan hålla med till viss del att en del är lite hycklande. I den mening att t.ex brukade ju LD säga sådant som att de flesta inte kan gå ner i vikt alls, det i princip var omöjligt att gå ner i vikt för pga ”set point” som kroppen alltid strävar mot, att man är dömd att misslyckas om man provar, att man bara kan gå ner genom att banta och svälta sig själv osv. När andra sagt emot i kommentarerna och argumenterat emot det på ett vettigt och uppbackat sätt så har de förlöjligats och avfärdats som dumma, privvade smalisar. Berör hon det något nu? Frågar på riktigt alltså, för följer inte henne längre

     Nej, hon sa att bantning inte funkar. Det gör det inte heller (i längden).

      Hon har sagt de andra sakerna också. Kan letaa reda på fler exempel sen, men här är ett efter en 2s googling:
      https://nyheter24.se/debatt/884294-lady-dahmer-det-finns-ingen-quickfix-overvikt-ar-arftligt

      ”De flesta kan faktiskt inte gå ner i vikt alls och jag skiter i om du, din morsa eller grannen på andra sidan gatan lyckades med viktväktarna, lcfh eller 5:2-metoden (ni kommer förmodligen gå upp igen inom fem år för det gör nästan alla som gått ner).”

       Men exakt! Hon skriver ju vilket dravel som helst bara det passar henne i stunden. ”Jag kan inte gå ner för min kropp strävar alltid efter att bli tjock igen”. ”Jag gick ner för min kropp strävade efter det eftersom jag var smal som ung”.
       Och båda är rent trams. Kroppar har inget minne, de reagerar på kalorier in-ut. Vanor däremot är sega som sjutton att ändra på, och lätta att falla tillbaka i.

        Jo, fettceller ”vill” nå sin högsta ”volym”. Dvs, om du vägde 50 kg mer (fett, inte muskler) då vill dina fettceller alltid tillbaka till sina största storlek. Därför tar man bort cellerna helt för att kunna uppnå långsiktig viktminskning. Obs, inte alla celler.
        Sök på engelska, finns massa info.

         Fettcellerna ”vill” inget! De ökar i storlek om man äter mer än man gör av med, absolut, men äter man enligt sin nya livsstil går man helt enkelt inte upp i vikt igen.
         Och att kroppen istället skulle ”sträva efter att bli smal” om man en gång varit smal, som LD påstår är anledningen till hennes viktras, är också fel.

          Ld har aldrig sagt detta att hennes kropp strävar efter att vara smal pga smal som ung. Sluta hitta på. Vi har redan diskuterat det. Hon spekulerade i om hennes kropp kanske hade lättare att gå ner pga mindre storlek tidigare. Hon är inte smalare nu än vad hon var när hon började blogga. Det är de senaste åren hon blivit fet. Finns tydlig forskning som visar att det finns en tidsram då kroppen kan ”återhämta sig” dvs gå ner till tidigare vikt. När man passerar denna blir det svårare.

          Och fettcellerna ökar i antal när man går upp i vikt. Det är därför det är så svårt att bli smal igen. Fettceller kan aldrig minska i antal. Och de kommer som redan påpekats alltid vilja fyllas på till sin vanliga storlek om man svälter ner dem. Finns gott om forskning i detta också.

      Eller här: ”När jag skriver att man måste svälta och utsätta sig för mycket obehag om man vill gå ner i vikt så kommer det alltid en eller två och ropar om hur lätt det var för dem och att de aldrig behövde gå hungriga och att ”alla kan om de vill för kunde jag så kan du” och jag ba nä asså lyssna på vad det är ni säger?!”

      http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2019_february_tjocka-har-battre-koll-pa-bantning-an-vad-smala-har/

      Här:
      ”Många fd anorektiker blir faktiskt tjocka. Men det handlar om att kroppen alltid strävar efters sitt naturliga/tidigare tillstånd. En tidigare fet kropp kommer sträva efter just sitt naturliga tillstånd dvs den feta kroppen. En tidigare normsmal kropp kommer sträva efter den vikten.”

      http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2019_february_tjocka-har-battre-koll-pa-bantning-an-vad-smala-har/

      Det gör det, om man behåller de nya vanorna. Självklart fungerar inte bantning om man återgår till att äta som innan viktnedgången. Man måste ju ändra livsstil.

     Ja exakt som du M skriver. 👍

   Man kan väl tycka det är okej att se ut som man gör oavsett om man går ner i vikt. Men går man från överviktig till smal är det kanske inte lika enkelt att hålla liv i den debatten då man inte kan utgå från sig själv på samma sätt. Man kanske inte vill sitta och ta upp andra människor som exempel och posta bilder på dem osv. Så tycker inte det är märkligt alls. Att vara body positive handlar ju inte om att man tycker det bästa alternativet är att vara tjock.

   Hon kanske ville känna sig mer hälsosam men tycker fortfarande att större kroppar är fint. Låt henne gå ner i vikt om hon nu behöver det för sin hälsas skull .

    Handlar inte om vad som är fint/fult.

    Det handlar om att alla ska få existera och bemötas med respekt oavsett hur fin/ful/whatever kropp man har.

   Har du missförstått allt vad body positive står för eller är du bara trög?

   Man är självklart ingen hycklare för att man tycker att tjocka människor förtjänar samma respekt och acceptans som smala även om man själv går ner i vikt.

   Eller måste man behålla sin vikt livet ut för att man har sagt att tjocka förtjänar att leva?

   Utveckla gärna ditt resonemang?

    Konstigt dock att när de var tjocka vart nästan alla deras inlägg om just deras kroppar. Det skulle debatteras och det vart mycket diskussioner kring det. Men nu när de är smalare så får folk inte ens fråga varför eller hur de har gått ner i vikt (sett det hos Cassandra). Är ju det jag tycker är hyckleri och plus att lady dahmer tex attackerade Amir och Carolina Gynning när de tränade och byggde upp muskler. Kallade Amir ätstörd. Men nu helt plötsligt är det ok att gå ner i vikt och träna. När folk har skrivit i flera år att hon borde testa att träna och kanske kilon kommer automatiskt försvinna men hon blev bara frustrerad och kalla folk för kvinnohatare.

     J, plus att det var OOOOMÖÖÖÖÖJLIGT att gå ned i vikt utan att svälta sig till det extrema. Man måste BANTA!!!!!!! för att gå ned i vikt! Mmm, ok.

     Ld kallade Amir för ätstörd för att han hånade tjocka och attackerade tjocka efter sin egen viktnedgång. Och för att han uttrycker ätstörda idéer. Inte för att han blev smal. Get it right.

   Men kliv ur din kränkta bubbla, body positive handlar inte om att alla SKA vara tjocka utan att de som är tjocka ska få samma respekt och bemötande som alla andra. Dessutom så kanske ld och cassandra inte får lika mycket hat och skit längre och därför inte skriver så mycket om det?

   Ja alltså visst har Cassandra gått ner avsevärt mycket i vikt ?!?

    Ja. Någon sa att hennes viktnedgång är pga att hon vill skaffa barn (ensam får man förmoda) och då får man inte ha ett för högt BMI.

  Men usch. Detta inlägget var ju bara äckligt

  Fy fan 🤮🤮

  OT: Sandra Beijer firade nyår med antivaxxern Anna Björklund. Det får tydligen inte kommenteras. Hon släppte först igenom ett gäng (snälla) kommentarer, men inte ens de fick vara kvar, nu är de dolda igen. Tror inte Anna är så lättkränkt, är det Björn som kommit med pekpinnar?

   Blev förvånad att kommentarerna plötsligt var borta. Såg liknande hos Elsa för någon dag sedan. En kommentar som först blivit godkänd togs bort. Är det nån ändring i vem som godkänner kommentarerna först sedan uppdateringen på Elle?

   Men låt nötterna fira med vem dom vill. Du gör som du vill, hon som hon vill. Tro fan man stänger av kommentarerna om folk ska påpeka allt heeeeela tiden.

   Men vänta här, dels är ju en del kommentarer kvar och dels vad skulle hon kommentera på just en sådan fråga..?
   Ingen är väl bekväm med (och skyldig) att sitta och kommentera sitt umgänge offentligt och beskriva hur ngn ”är”. Visst om man skulle umgås med en diktator eller likn men så är ju knappast fallet här.

   Jag förstår att man kan känna sig nyfiken men från det till att som okänd förvänta sig att få ett svar i ett kommentarsfält känns extremt långt bort.

  Det är helt okej att ta semester!

  Nu är Anna Book arg på någon igen…10 sidor engelska ”visdomsord ” och en filtrerad bild på henne själv med en dramatisk blick i fjärran….nu ska hon börja tänka på sig själv i första hand ….igen

   Alltid samma visa, hennes liv går liksom bara runt i cirklar. Hur många gånger har hon skrivit att hon nu måste börja tänka på sig själv och inte bara vara god mot andra i sin omgivning? Och sista bilden i inlägget på henne själv, herregud så teatraliskt! 😳 Sveriges genom tiderna största Drama Queen!

    Alltså hon beter sig ju inte normalt. Kontakta personen ifråga och prata ut? Eller gör det inte om det är en person du vill bryta med. Vad fan hjälper det att lägga upp ett inlägg på Insta och skriva en kryptisk text? Är tanken att personen i fråga ska se, eller? Är konflikter och drama det som ger Anna energi? En annan sak jag reflekterat över med Anna och alla hennes återkommande inlägg genom åren är att HON kanske är problemet i relationer.

   Väldigt märkligt det där, många f*ck och självömkan och sedan en bild på sig själv uppsminkad till max, ser ut som hon fyllt läpparna och lobialvecken och lyft mungipor. Tror hon är besviken på sin äldsta dotter eller på sonen, eller om det är My hon är besviken på.

  Längtar till sommaren nu eller något annat trevligt, efter det här obehagliga inlägget. 😬

  Men snälla vad äckligt, bättre att bloggen ekar tom en stund än inlägg liknande detta?!

  Längtar till sommaren!!

   Samma här! Snart så….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *