Man äter väl med ögonen?

Denna vecka är det tydligen svensk-fransk bistro-tema. Spännande!

Jag kan inte bestämma mig för om jag blir inspirerad eller får mindervärdeskomplex av alla läckert upplagda maträtter som Sandra Beijers sambo Björn lagar till henne.
Varenda en ser ut att vara snattad från ett nyss serverat restaurangbord eller som tagen direkt ur valfritt matmagasin.
Jag vet egentligen ingenting om Sandras Björn, mer än det hon delat med sig av på sin blogg, men det känns som att han förstår att mat, upplägg och matbilder är viktigt för Sandra och att han således lägger manken till, nu när han är ansvarig för vuxenmaten, och Sandra för bebismaten.
Han hade kanske lagat och serverat maten på exakt samma vis, oavsett bebis eller inte, men jag bestämmer mig här och nu för att känna mig mer inspirerad av dessa matbilder än någonting annat, punktum!

Skönt ändå att se att det varvas med korv när de är ute.
Stödkorv är dock ytterst underskattat och får mig alltid att vilja åka till Ikea.

Här är temaveckan för mackor, där jag typ vill ha alla.

 

 

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Visst äter man med ögonen.

  Så ängsligt

   Haha va? Varför?

    Jag gillar också att lägga upp min mat trevligt på tallriken. Jag är inte ett dugg ängslig ??‍♀️

     Verkigen, presentation är typ halva nöjet. Speciellt när man ansträngt sig med matlagningen

      Eller hur! Tråkigt att laga god mat och sen bara sleva upp det som skolmat på tallriken.

       Haha det gör jag varje gång jag lagat god mat. Den ska ju ätas, inte tittas på

   Vad är ängsligt? Så oklar kommentar ?

    Tror det snarare är Vänsterhänt som är ängslig

     Nä menade Sandra och hennes kille.

      Jo vi förstod det men varför liksom? ?

       Lite svårt att pinpointa, egentligen är inte själva uppläggningen av maten på tallriken jag syftar på utan hela kosthållningen. Att DET DÄR är vardagsmaten när man sitter med en nyfödd hängandes i tutten liksom. Och ja, jag vet att dom är två.

       Men jag vet inte, det är något ängsligt och som om att man hela tiden behöver bekräfta sin klass, identitet och hur medveten man är genom maträtterna och råvarorna. ”Kolla vad jag har koll för jag ringlar denna jättedyra franska oljan som kostar 3000 kr/litern på min snabba enkla lilla lunchmacka såhär en tisdag!”.

       Men det kanske är därför det är så mycket korvmoj i stories – för att väga upp det där ?

        Men som du säger, de är två som är hemma och lediga. Varför skulle han inte lägga tid på god mat när de nu har möjlighet?

        Oj, det där var väl ängsligt om något. Hur kommer du ens på tanken? Man mår nog inte så bra om man tycker att någon ”måste bekräfta sin klass” för att dom häller en dyr olja på sin macka?

         Anonym 23:33: Mat och livsmedel är i allra högsta grad klass- och identitetsmarkörer, så jo. Och jag mår bra, tackar som frågar.

  ”Kött från Hötorgshallen” på en av mackorna.. Jag skulle nog personligen ha nämnt ursprungsland eller gård / ort men ibland är det viktigt att få fram var man handlat också, iallafall om man handlat någon annanstans än på ICA MAXI eller citygross I guess.

   Jag äter inte kött men hör ibland (äldre från min lilla bruks-hemort) som säger: ”City Gross har ju så himla bra kött!!!”.

   Är det ”bra”? Varför har de fått för sig att det är bra?

    De menar kanske att utbudet är bra?

    Det är gott kött med hög kvalle ?

    Det är bra kött. De köper in kött av bra kvalitet helt enkelt.

   Jag äter sällan kött men äter jag kött så lyxar jag till det. Personligen tycker jag AG är mega. Köpte på Ica för några veckor sedan för tänkte ”hur stor skillnad kan det vara?”. Tyckte skillnaden var stor. Sen vad 17 det beror på vet jag inte. Duktiga på att köpa in antar jag. De är ju ändå specialister.

   Lång utläggning, det jag vill ha sagt är att det ofta är en viss kvalitetsskillnad per automatik hos en kötthandel vs vanlig matbutik. Samma gäller ju för en rad andra produkter så Sandras info känns inte irrelevant eller som snobbism.

  Blir både glad och inspirerad av att se allt gott Björn lagar till dem, såväl vardag som helg. Härligt med passionerade människor som gör det där lilla extra!

   Hon har sån tur tänker jag bara! Min kille är kass i köket…

   Han är ju föräldraledig på heltid fast sandra verkar ta hand om barnet typ 24-7, så nåt ska han väl pyssla med

    Verkar Sandra ta hand om barnet 24/7? Bor du med henne eller är det möjligen bilderna du ser när hon håller i bebin?

  En man som kan laga god mat är ett kap.

   Jag har en! Han lagar maten i stort sett varje dag ??

    Jag har också lyckats knipa en! Är såå bortskämd med god mat ? När jag pratar med andra om det så förstår jag dock vilken tur jag har. Håller hårt i honom. Ps: han har andra kvaliteter också.

  Men varför alla korvbilder? Resten förstår jag, det är ju inspirerande. Men vad är inspirerande med 20 korvbilder på en vecka? Följer man henne på insta också känns det som att man följer korvbrödsbagaren

  Jag lägger alltid upp min middag snyggt! Jag bor ensam och lägger inte upp det på någon blogg ? jag tycker det är roligt att laga mat och lägga upp den snyggt, det blir roligare att äta då

  Avundsjuk på de vars män lagar mat… Min sambo är noll intresserad så han gör aldrig maten, eftersom han inte bryr sig. Han uppskattar och äter allt jag lagar men han skulle lätt kunna äta mackor eller vad som helst också, därmed ser han ingen mening med att ställa sig där bara för att man ”ska”. Så det är jag som lagar allt trots att jag inte heller tycker det är kul, men jag vill samtidigt inte äta bara mackor eller typ Findusrätter.

   Samma här – förutom att jag tycker om att laga mat och är ganska bra på det. Det betyder ju dock inte att jag alltid vill göra det men det blir så. Så tröttsamt.

    Samma här. Tvungen att laga maten eftersom jag vill äta gott. ?

   Samma här fast tvärtom, det är min sambo som älskar matlagning och jag hade absolut kunnat leva på gröt eller mackor till middag ? men försöker dra mitt strå till stacken genom att laga mat åtminstone en dag i veckan och dessutom försöka engagera mig i planeringen och handlingen av maten övriga dagar, men tycker det är såå tråkigt och är så sjukt oinspirerad ?

    Samma för oss! Maken älskar matlagning, för mig är det ett nödvändigt ont. Men eftersom vi har barn och makens arbetstider inte synkar med vardagens middagstider så fixar jag vardagsmaten och han fixar helgen. Han gör också 90 % av matuppköpen för jag tycker det är sjukt jobbigt att handla mat och köper alltid fel saker och för lite….

    Att vara med i planering av inköp och gå till affären är så jäkla uppskattat av mig! Lagar gärna mat ofta MEN blir helt matt av att försöka komma på roliga rätter och planera handlingen..

    Då gör du ändå mer än många män!

     Och mer än många kvinnor.

   Min man lagar gärna mat med mig, men i grunden ”kan” han ingenting om matlagning. Är jag inte med i köket blir han väldigt stressas och orolig över hur saker ska skäras upp, hur länge det ska stekas eller kokas m.m. Hade tyckt det var så otroligt lyxigt att i alla fall en gång få komma hem till lagad mat. 😛 (För ja, ibland om han är sen från jobbet så fixar jag hela middagen själv, har inget emot det även om det så klart är trevligt med sällskap i köket)

    Ge honom en kurs i present nästa gång han fyller år

   Jag är också så avundsjuk på det även om jag älskar att laga mat och är rätt bra på det med. Men när jag ber min sambo fixa middag (de fåtal gångerna och som sagt BER min sambo) blir det alltid hämtmat. Absolut oftast gott, men ibland vill man också ha omtanken av att någon annan lagar middag åt en.

  Jo det borde märkas med triggervarning.

  Ser ut som helt vanliga mackor med massa grönt kastat på dom ärligt talat ?

   Håller med ? men han är ju en man ribban ligger lågt! ?

    Och ändå skulle jag säga att män lagar mat bäst ?

     Men faktiskt! Överlag bland mina vänner är det killar som är de som är riktigt bra på mat. Och min man lagar ibland rena Michelinmaten!
     Jag lagar bara mat på helgerna och ibland när jag får inspiration blir det gott men ofta blir det lite… beige.

   Med lite grönt hack kommer man långt! ?
   Ungefär som pudrat florsocker över misslyckat pepparkakshus!

  Tycker ni att denna tes stämmer: Killar som inte kan laga mat är inget vidare i sängen heller?

   Gällande mitt ex så ja, hahaha. Min nuvarande fästman absolut inte. Gissar att jag är lyckligt lottad där.

    Men gud läste ju ”Killar som kan laga mat är inget vidare i sängen”. Som det kan bli, så glöm min kommentar.

    Men JA! Den tesen tycker jag stämmer. 100%. Ej vana att arbeta med händerna så att säga.

   Gäller det för tjejer som inte kan laga mat också isåfall? Hemma hos mig lagar mannen all mat ?

   Inte sant. 🙂

   Men jag har hört: Killar som inte kan dansa är inget vidare i sängen. Det känns kanske mer logiskt? Att man har kontakt med sin kropp på dansgolvet och i sängen liksom? Men med det sagt så har jag aldrig legat med någon som dansar bra och tycker jag haft väldigt bra sex ändå..

   Nej. Skulle det gälla även tjejer eller?

  Men hur kan du inte googla honom och inse att han är kulturchef på en av Sveriges största tidningar? Liksom så slappt att inte ha en aning om att han innan sandra också var känd om än inte i influencervärlden.

   Jag uttryckte mig kanske lite otydligt. Jag vet mkt väl vad han jobbar med, men jag menade privat. Jag vet ingenting om honom privat, utöver det som Sandra delat med sig av, och dit hör väl ändå att laga mat till familjen, eftersom han inte arbetar som kock tänker jag. ?

   Jag hoppas verkligen att han byter jobb när föräldraledigheten är över… Känns verkligen sådär att GP:s kulturchef ska bo i Stockholm… :/

    ?‍♀️

     Varför ?‍♀️? Det hade känts sådär om han bott i Gävle eller Karlstad också. För att kunna skriva om kulturlivet måste man bo i närområdet. Tycker jag alltså.

    Som göteborgare undrar jag varför man skulle vilja jobba för irrtidningen GP ö.h.t.

     Vad är irrtidning?

  Min man lagar all mat här hemma men när han ska lägga upp det på tallriken ser det ut som ett (väldigt hungrigt) barn på dagis gjort det. Så jag säger alltid stopp! när han är i fart med att kasta upp allt huller om buller på tallriken. Men jag vill också att allt ska vara fint när jag äter, dukning, levande ljus, lagom belysning etc.

  Tyckte inte något såg så extra ut ??? Ser ut som varje macka jag gör som inte får gå till flödet

   Vad dutti du är!

  Jag skäms lite över att jag och min man ofta äter middag framför TVn i soffan. Känns ju egentligen så sunkigt… Men är så himla mysigt?! 🙂 Vi får barn senare i år och har bestämt att detta sunkbeteende måste sluta då haha!

   Sandra sitter ju också framför TVn 🙂

    Sant, men har tänkt de inte är helt färdiga med matbord och sådär med tanke på flytten? Undra om hon har TV nu för tiden? 🙂 Tycker alltid det var såå konstigt att hon såg serier och film på sin lilla rosa laptop förut…

     Varför är det konstigt? Jag har en tv men ser ändå nästan alla mina serier osv på datorn, ibland på mobilen tillochmed
     ?

      För att man såklart vill se på stor skärm! skriva att köttet är köpt i Hötorgshallen. Vad larvigt.

       Vill man? Jag tittar på allt i min iPad mini.

      Jag mer! Kollar allt på pc’n. Går hur bra som helst. Ska göra mig av med TV’n.

      För att stor skärm är trevligare för ögat? 🙂 Man ser bättre, särskilt om man har textning på. Och TVn har man oftast monterat i en ergonomisk höjd med.

   Det gjorde jag och min sambo ALLTID innan vi fick barn! I åtta år! Vi tycker båda att det blir väldigt onaturligt och stelt att sitta vid ett köksbord i tystnad, det töntigaste hade även varit med typ tända ljus till hahha. Och det är inte det att vi är stela utan hela grejen känns stel, vi är väldigt sköna och avslappnade skulle jag säga. Men vi valde framför tv:n utan tvivel! Hade gärna fortsatt med det men nu har vi barn så vi vill ändå uppfostra dem rätt; man sitter vid köksbordet och äter maten, sen när man är stor får man göra som man vill. Dessutom är det roligare nu när vi är fler och inte stelt på något sätt ?

    Haha japp, så funkar nog vi också! 😀 Särskilt om man sett fram mot att se någonting (serier som släpps en gång i veckan typ) så är det ju så gött att äntligen efter en jobbdag få två härliga grejer: mat och efterlängtat avsnitt! 😉

    Stelt att sitta vid ett köksbord i tystnad? Provat att prata med varandra? Här fastnar vi ofta vid köksbordet alltför länge (numera även vid frukost och lunch) över diverse samtal men så är vi också båda forskare och gillar att vrida och vända på saker i all evighet 😛
    Alla är väl olika, men seriöst, är inte bra samtal en viktig del av ett förhållande? Man spenderar ju så mycket tid ihop.

     Men snälla haha, jag skrev att själva grejen är stel, att sitta sådär, oavsett hur mkt vi pratar med varandra eller inte. Vad vet du om hur mycket par pratar med varandra? Om du bara visste! Enda sättet att diskutera saker på är inte vid ett matbord ? testa det!

     Prova ät med någon som ofta sätter maten i halsen så får du se på stelt bordssällskap.. Där ingen direkt vågar prata i risk för att orsaka problem.. Där samtal mest består av kortfattade ord och möjligtvis enstaka längre meningar men oftast hummande och andra gutturala ljud ^^

  OT, men hade varit intressant med granskning av alla sjuka filter Bianca använder på sin instastory. De förvränger ansiktet helt otroligt mycket och när jag själv testar dom så ser jag ut som en heeelt annan människa. Tror knappt hon lägger ut en enda story utan ett sånt filter på?

   Man vet ju ändå hur hon ser ut från youtube och wahlgrens värld

   Har också tänkt på det. Hon måste ha stora komplex över att inte ha megaläppar och knallgröna ögon.

  Hur har man kunnat missa att Björn är en känd kulturchef?

   Ja riktig drömkille verkar han vara. Uppenbarligen smart och duktig på det han gör, kulturellt intresserad, duktig på att laga mat och se ger han verkligen intryck av att vara både snäll och omtänksam. Plus söt. Good Catch Sandra!

    Ja det känns verkligen som att de passar ihop och har samma intressen!

   Du menar att du missat det?

  Sandra har ju bytt inriktning på sin blogg sedan hon fick barn, så nu är hon hemma och gör inte så mycket annat än ta hand om bebisen, så Björn hjälper ju henne med kontent och då blir maten kanske extra foto-vänlig ? ( jag läser hennes blogg oftare nu än förut, gillar matinspirationen ? )

   Jag skulle inte säga att hon har bytt inriktning på sin blogg. Däremot är det ju ganska naturligt att man mest är hemma när man precis har fått barn, det är vinter, rasar corona- och RS-virus där ute.

   ”Inriktningen” på hennes blogg är att man får följa hennes liv. Just nu är hon mammaledig med en bebis. Om 5 år ser nog livet väldigt annorlunda ut igen.

  Min sambo som är väldigt matintresserad serverar alltid mat på det där sättet. Vi är medelklass småbarnsföräldrar, alltså väldigt oflashiga personer. Jag har aldrig ätit godare mat ute än hemma!

  Tycker väldigt mycket om att läsa hennes texter. Hon verkar vara en fin person utifrån det jag läser. Så långt ifrån Paow man kan komma.
  Ps första gången som jag gick in och läste hennes blogg. En glad överraskning. Ds

   Varför drar du in Paow i din kommentar? Man kan säga snälla saker om folk utan att göra det på någon annans bekostnad. WTF?

  Min sambo lagar underbar mat (dock gör vi det oftast tillsammans) men som sicilianare är det viktigast med smaken, som tur är så håller jag med, ge mig ett berg av en enkel men fantastisk pasta så är jag nöjd… tycker dessa mackor mest ser jobbiga ut att äta. Fast de säkert är goda.

  Kan ju enbart smaka persilja. Nej, här får ni allt stänga fönstret när ni klipper gräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.