Antonija Mandir och Oliver Hunt fortsätter driva med män i kvinnokläder

Det här är ett inlägg som jag i princip skrivit tidigare, men jag tycker att det är anmärkningsvärt att det återigen är Antonija och Oliver som gör det här.
I mitt inlägg så bäddar jag in ett inlägg från Antonija och Oliver, och ett från ”Mikael i kjol”.
Så här skrev jag i april 2021, och jag tycker exakt likadant, då som nu.

Den enes kamp för acceptans, blir den andres spexiga skämt, där en man i kvinnokläder på sin höjd är någonting man ska förlöjliga och skratta åt.
Varför?

I mitt inlägg länkar jag även till en debattartikel från 2017, signerad Hanna Bolander.
Jag håller fortfarande med om varenda ord.

Hur kan det här scenariot inte vara förlegat? Upp på scenen kommer en man iklädd klänning. Inte en stolt trans eller drag, utan en man som gör narr av kvinnor.
Jag tycker att det är fantastiskt med drag queens och en ”transkvinna” är i mina ögon lika mycket kvinna som jag själv. Men det här tillhör inte något av dessa exempel. Det här är en man som bestämt sig för att på ett lite spexigt och ”skönt” sätt göra narr av hur kvinnor agerar och ser ut.
Skillnaden ligger i presentationen. En stolt drag queen kan ha humor i sitt framträdande, men hon gör inte narr. Hon ÄR personen som hon gestaltar på scen, och står för det.
Det är för många en hårfin gräns, men för mig är det solklart: en kille som klär ut sig till tjej skrattas det åt för att han ser löjlig ut, medan en tjej som klär ut sig till kille inte är lika roande i betraktarens ögon. // Hanna Bolander

Så länge det kommer upp inlägg som Antonijas, som jag anser är respektlösa, så kommer jag fortsätta lyfta fram det.
Sunkigt helt enkelt…

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äsch jag tycker väl mer att ’spexet’ med killar i tjejkläder på det här sättet är likvärt med komedin som hon den engelska kvinnan på insta som förlöjligar modell-bilder/kända kvinnor (har glömt vad hon heter men du har lyft och hyllat henne Camilla).

  Om Oliver hade klätt sig i samma kläder som Mikael i kjol och imiterat en bild DÅ hade de kanske kunnat setts som förlöjligande av män som klär sig i kvinnokläder.

   Jag kanske är trög såhär tidigt på morgonen. Men varför är det löjligt och varför skulle det inte vara roligt för kvinnor om män bar det vi brukar kalla kvinnokläder? Jag tycker nog inte att ett plagg tillhör ett kön.

    Ja arabisk traditionell klädsel är mycket maskulin, inte feminin. De har löst sittande kläder med grova sandaler, jacka etc. En snygg arabisk kille i den klädseln är sjukt het enligt mig!

     Håller med! Ej varit i Qatar men jag brukade resa till Oman i jobbet och männen där alltså! Wow.
     Kvinnorna är ju också extremt eleganta och vackra, snacka om att man känner sig ful och banal bredvid omanska tjejer…

      Hur kan man säga wow om män som har en sunkig kvinnosyn? Sedan tycker jag inte alls om vad antonija och oliver håller på med. Vad dom är barnsliga.

       För att man är fruktansvärt ytlig och puckad. En stilig man med fruktansvärd kvinnosyn – wow ?

        Vilka inskränkta och korkade kommentarer. Har ni någon som helst erfarenhet av länderna vi nämner?
        Har ni pratat med folk i Qatar och Oman?
        Har ni överhuvudtaget någon aning om hur de yngre generationerna tänker och resonerar i arabvärlden?
        Ni skriker ”sunkig kvinnosyn” för ni har fått höra i svensk media att alla muslimer hatar kvinnor, inse att världen är stor och i varje land finns individer, med ett brett spektrum av åsikter.

        Verkligen wow…

        ”Har ni överhuvudtaget någon aning om hur de yngre generationerna tänker och resonerar i arabvärlden?”

        Som Saudiarabiens Mohammed bin Salman? Låtsas vara en modern reformist men det är bara spel för gallerierna.

        Ok du nämner en medlem ur den saudiska kungafamiljen, han är inte precis representativ för folket på Arabiska halvön!

        När jag jobbade där var det ju knappast prinsarna jag träffade eller hur? Tänk en gång till.

        ”han är inte precis representativ för folket på Arabiska halvön!”

        Så du menar att hans värderingar och attityder har vuxit fram i ett vakuum? Tänk om.

        Tror du att han har de åsikter han har och den position han för att folket har valt just honom?
        Saudiarabien är en diktatur och kungafamiljen är definitivt inte representativa för folket och verkligen inte för andra länder på arabiska halvön. Tror du talibanstyret i Afghanistan återspeglar alla afghaners åsikter också? Eller Putin i Ryssland är president för att alla ryssar egentligen är som Putin?

        Ok, så du tror att dessa värderingar och attityder har uppstått i ett vakuum. Dags att öppna ögonen.

       Det betyder att man har väldigt lite erfarenhet av andra människor än svenskar, förmodligen har de inga vänner från utomeuropeiska länder och skapar sin bild av mörka män genom att läsa Aftonbladet.

       Problemet i sig är inte att mannen har mörkt hår utan vilket land han representerar. Trodde det sa sig självt…

       Så om en man kommer från ett arabiskt land har han per definition en sunkig kvinnosyn?

       Men bra finns säkert bra chanser till er som vill flytta dit.

     Man går en typisk stereotyp av hur folk anser att de ser ut genom filmer osv tyvärr.

     Jag är nyfiken på vilken bakgrund nu kvinnor har som tycker dessa män är så heta? Är ni ”ursvenskar” eller t ex andra generationens invandrare? Jag har nämligen svårt att se hur man kan tycka att män från dessa länder som har ”världens” sämsta människosyn, kan vara heta. Känner genuin oro för utvecklingen av det här landet. Känns som att vi går bakåt i utvecklingen, kvinnlig statsminister till trots.

      Vilka inskränkta och korkade kommentarer. Har ni någon som helst erfarenhet av länderna vi nämner?
      Har ni pratat med folk i Qatar och Oman?
      Har ni överhuvudtaget någon aning om hur de yngre generationerna tänker och resonerar i arabvärlden?
      Ni skriker ”sunkig kvinnosyn” för ni har fått höra i svensk media att alla muslimer hatar kvinnor, inse att världen är stor och i varje land finns individer, med ett brett spektrum av åsikter.

       I varje land finns individer. Ja! Precis som att det finns individer som vill gå mot strömmen och ha kjol. Deal with it.

       Ja det är säkert ett misstag att deras mänskliga rättigheter anses vara extremt begränsade. Men du vet säkert bättre, för männen är välansade och snygga. Tack för mig!

        Så för att ett folk inte har mänskliga rättigheter betyder det att alla medborgare har sunkig kvinnosyn?

      Det är som om någon i ett land långt bort skulle tro att alla svenskar är socialdemokrater bara för att landet har en socialdemokratisk regering.

       Nja, men ett rimligt antagande är ändå att svenskar som grupp är mer eller mindre socialister, oavsett vilken sida av den politiska skalan vi tillhör. Med procentuellt försvinnande få undantag.

      Så bara svenskar kan ha en bra kvinnosyn…

       Nej men vi har en längre tid av demokratisk historia i vårt land, jämfört med ex Mellanöstern.

        Ja och vad säger det om individer och deras människosyn? Tror du demokrati är en garanti för att alla medborgare är goda och diktatur per automatik ger onda medborgare?

        Frankrike har också en lång historia av demokrati, betyder det att alla fransmän har bra kvinnosyn tänker du?

        Anonym 12.40: Du tycker inte att det är stor skillnad på Frankrike och Oman?

        Jag jämförde två demokratier, inte Frankrike och Oman.

        Anonym 12.49: Men är det någon som inte är medveten om att Frankrike har stora problem? Det är ett stort land med stora motsättningar, vilket flertalet terrordåd har visat. Vad beror det på tror du? Styret i sig är demokratiskt.

        Och det säger ju inget om franska mäns kvinnosyn eller hur? Eftersom det finns franska män med bra kvinnosyn och franska män med dålig kvinnosyn.
        Samma gäller muslimska män, tro det eller ej.

        Anonym 12.50: eftersom du inte kan se den stora bilden finns det inget mer att diskutera. (Jo det finns rötägg överallt bland män men det ökar avsevärt i länder som dessa).

        Det är du som inte kan se den stora bilden då du uppenbarligen har noll erfarenhet och kännedom om andra kulturer än den svenska och hur samhällen och individer fungerar där det råder diktatur.

        Ha ha, ja vi säger så. Du visar verkligen stor förståelse för hur omvärlden och andra kulturer fungerar. Men huvudsaken är ju att de är snygga!

        Berätta nu om din stora erfarenhet av kvinnosyn världen över? Har du många kontakter med människor från andra länder än västländer? Det har jag dagligen i mitt arbete och inte helt oväntat har jag mycket färre fördomar än vad du har.

       Vet du vad, jag hade skrivit ett långt svar till dig men orkar inte dividera mer med dig. Att de männen är trevliga mot dig i jobbet säger mig absolut ingenting. En människa är inte svartvit men dessa länders handlande säger desto mer. Här sätter jag punkt.

        Det brukar bli så när man har begränsad kunskap själv, man säger ”tro vad du vill” ”jag struntar i om männen var trevliga mot dig” ”jag avslutar diskussionen här”.

        Jag träffade både män och kvinnor i de yngre generationerna på arabiska halvön (aldrig varit i Saudi) och sammanfattningsvis är de flesta öppna, nyfikna och fördomsfria och diskuterar gärna kulturer och kulturskillnader med utlänningar. De är nyfikna på hur vi ser på dem och hur vi lever. I Omans huvudstad till exempel behöver de flesta medborgare inte jobba, varken män eller kvinnor, men många utbildar sig och jobbar en period i livet ändå, utlänningar som jag är ofta där på företag som en sorts trainee manager, man lär känna många trevliga personer men man åker tillbaka ofta och börjar om eftersom omanierna oftast slutar jobba efter en kort tid. Så jag har träffat många under åren innan pandemin när jag slutade resa dit.

      Men snälla, du kan ju inte dra alla över en kant för att de har oturen att vara från ett land med hemsk kvinnosyn?
      Alla är inte vidriga och tycker illa om kvinnor.
      Finns ju svenskar som har dålig kvinnosyn också.

       En kam. Över en kam, inte en kant <3

    Så det är viktigare att du tänder på random män, än att de får klä sig som de vill?
    Det låter ju lika logiskt som män som tycker att alla kvinnor ska ha läppstift och tajt kjol, för att vara ”behagligare att se på”.

     De allra flesta människor vill klä sig könsstereotypt eftersom de flesta är hetero och vill attrahera det motsatta könet. Så det är väldigt få som har något stort behov av att klä sig mot normen. Medan väldigt många har ett behov av att hitta en partner, ha sex och få sexuell närhet.
     Så de flesta av oss heteros vill att det motsatta könet ska gilla oss, ja.

      Men känner du att du inte har några manliga män att välja på för att en minoritet av männen vill få ha kjol på sig? Eller vill du att ALLA män ska klä sig så som du vill så att du kan gå igång på alla.

      Finns väl alltid män som faller utanför ens preferenser även om ingen av dom har kjol.

       Hade varit tråkigt om alla kvinnor plötsligt fick långt skägg, tycker ni inte det?

        Jag skulle verkligen inte bry mig överhuvudtaget?

      Jag är heterosexuell kvinna i kor hår och jeans och har aldrig haft problem att hitta partner. Men det hör egentligen inte hit.
      Det blir en märklig diskussion när du säger saker som ”det blir inte roligt för kvinnor om alla män bär klänning”, ”alla heterosexuella kvinnor” etc, men det egentligen bara handlar om din egen sexuella preferens. Det är som att jag skulle säga ”det vore inte kul för kvinnor om alla män var blonda, för då vill jag inte ligga med dom”.

       Men om fler män klädde sig i kjol och klackar så skulle du antagligen vänja dig vid det med och efter ett tag skulle det inte vara mindre attraktivt. Tror få män i västvärlden anser att det är okvinnligt och att de inte tänder på kvinnor i byxor, men för 150 år sen sågs det ju som onaturligt.

       Ja att majoriteten av heterokvinnor gillar manliga heteromän stämmer kanske. Men det betyder väl inte att varje enskild mansindivid vill eller ska anpassa sig efter det?

        Ja och vad du tycker är tråkigt spelar nog ingen roll när någon väljer kläder för dagen.

     Tyvärr måste jag meddela att du har fel.

     Tex Iggy pop (heterosexuell) har klätt sig i klänning och klackar.

     Iggy pop: ”I’m not ashamed to dress ’like a woman’ because I don’t think it’s shameful to be a woman.”

      Nej, Iggy pop representerar givetvis inte en majoritet. Ett rätt ?

      Men du skrev: ”Gå och fråga första bästa man om han någonsin skulle vilja bära en klänning och klackar. Kan garantera att du kommer få ett nej, även från homosexuella män.”

      Dvs, du GARANTERADE att män inte skulle vilja klä sig i klänning och klackar. Och du hade fel.

       Å Damiano från Måneskin. Klär sig väldigt coolt – ibland i manligt kodad kostym och ibland högklackat med hotpants. Snyggaste mannen jag vet.

       Och jag går igång som fan på ola Salo ?? något extremt manligt med män som vågar bejaka sin feminina sida tycker jag. Något slags manligt lugn och trygghet som är så sjukt sexigt.

       David Beckham har också burit kjol. Harry Styles, Billy Porter. The list goes on. Det har länge funnits män, både heterosexuella och inte, som burit kläder som är traditionellt kvinnligt kodade.

     Varför tror du att män hade gått i smink, löshår/tupé, naglar, klänningar, klackar och handväskor om de inte brydde sig om vad kvinnor tyckte var snyggt? Är det alla mäns inre lust att gå i klackar men de gör det inte för att vara manliga för gemene heterokvinna?

     Något säger mig att fler män hade sett ut som gw och plura om de inte brydde sig om att hitta en kvinna.

      Hahaha GW och Plura! Vilken mardröm om alla män skulle se ut som dessa två?

     Jag tror som du, att de flesta män inte vill gå i klänning och klackeskor. Men de få män som vill det gör det nog inte för att attrahera alla kvinnor. Precis som att jag inte går i jeans för att attrahera alla män eller klipper mig kort för att attrahera alla män.

      Det känns lite sorgligt på något sätt. Att du påverkas av att en snygg man kliver in om du står i mjukiskläder på pizzerian.

       Känns väl snarare sorgligt att denna sorts spel mellan könen utmålas som fel och fult i Sverige. Man har glömt charmen i att le mot en främling, vi har tappat bort vardagsflirtandet.

       Och sen när sitter all snygghet, femininitet/maskulinitet i kläderna? En man kan väl vara snygg även i mjukiskläder på pizzerian en söndag och det kan en kvinna också vara så klart.

    Vilken tur då att du inte behöver bli ihop med/ligga med just Mikael då.

    Jag tror det finns män av olika sorter till oss kvinnor så det räcker för de flesta tänkbara smaker och preferenser.

    #inteallamän

     ?

   Kan du utveckla dina tankar kring hur män i kvinnokläder till vardags skulle påverka kvinnor?

    Man vill ju se snygga stiliga män, de flesta tjejer kanske inte tänder på män i kvinnokläder eller tycker de är snygga.

     Och mäns uppgift är att se snygga och stiliga ut för att göra (heterosexuella) kvinnor kåta/glada?
     Är ju samma resonemang som att kvinnor endast ska välja kläder för att behaga män?

      Vi är ju människor och sexdriften är en grundläggande instinkt hos oss. Löjligt att inte låtsas om att de flesta gillar att titta på snygga människor och attraheras.
      Det betyder väl inte att det är en ”uppgift” att se snygg ut, bara att vi alla tycker om och dras till andra människor vi tycker är fina.

       Vad man tycker är ”fint” är ju högst subjektivt.

     Många kvinnor har typiska ”manskläder”

      I Skandinavien ja, tyvärr.

       Haha men alltså va! Tyvärr?!

       Varför är det för tyvärr?

       Har skandinaviska män slut på kvinnor att tända på nu eller vad? Sitter det ensamma män i var och varannan stuga och längtar efter en kvinna men väljer bort alla pga att kvinnorna för stunden har raka kavajer? Stackars män. Kan de inte bara få se lite söta tjejer i flätor, smink och kort kjol!??!

        Tyvärr eftersom det är tråkigt att alla ser ut som de ska ut och rensa i rabatterna. Jag är tjej, hetero och älskar när kvinnor har snygga kläder. Man kan beundra och inspireras av en snygg stil. Det är väl inte konstigare än att folk inreder sina hem fint och inspireras av andra?

         Jaha. Så det du egentligen menar är att det är tråkigt att inte alla har samma intresse av utseende som du har?

         Och sen, Snygga kläder är ju subjektivt. Jag tycker att jag har snygga kläder men kan inte lova att du tycker det. Om inte, tråkigt för dig.

    Avtändande för DIG. Du är inte huvudpersonen i någon annans liv. Sitt ner i båten.

     Diskussionen handlar inte om vem man vill LIGGA med. Det handlar om att man har rätt att klä sig hur man vill oavsett vad DU har för sexuella preferenser.

      Nej, du har missförstått.

   Jag kan förklara för dig, du tycker att det är löjligt med män i kvinnokläder för att du egentligen tycker att kvinnokläder är löjliga. Men kvinnor passar i löjliga kläder pga de är lite löjligare än män.

    Kvinnokläder är ju skitsnyggt och definitivt inte löjligt, men passar bäst på kvinnokroppar.
    Män ska enligt de flesta kvinnors preferenser vara maskulina och jag skulle inte bli attraherad av en kille som väljer att klä sig feminint.

    Ok baserat på dina svar och förklaringar verkar du ha en lite speciell stil och en egen bild av hur män ska vara. Du får nog förstå att många inte delar din personliga smak.

     Jag tror tvärtom det är jättevanligt bland heteros att gilla feminina tjejer och maskulina killar. Inte precis något som gör en speciell.

     Jag tror däremot inte att tex Mikael klär sig i kjol för att tända dig ändå. Precis som att du inte klär dig som du gör för att få igång Mikael. Men kanske kan ni leva i samma samhälle trots att ni inte planerar att föröka er med varandra.

     Jag tänder inte på män i hipsterskägg och hängslen. Tänker inte kräva att den klädseln raderas på män ändå.

      Jag är inte kvinna men varsågod ? själv har jag fått upp ögonen över hur inskränkta många fortfarande är, och att många ser sig själv som mittpunkten i andras liv. Tack för den. Vi båda fick insikter verkar det som.

    Back in the days bar män helt andra kläder än idag. Och då var det trendigt och snyggt. Mode och hur män och kvinnor ska klä sig varierar över tid. Det finns inget konstant ”ser ut som en man”. Och du behöver inte oroa dig för att alla män kommer se ut som kvinnor, det kommer aldrig någonsin att hända.

     Tycker det här är rätt intressant. Det är ju som att all femininitet och maskulinitet sitter i kläderna? Så är det ju förstås inte. Till lika delar handlar det om personerna ifråga, hur de är och för sig. Dessutom, ska man hård dra det rejält så är det inget annat än en social konstruktion, som – precis som någon annan skrev – förändras över tid.

     Cardigans kan väl ändå vara svintrevligt på en kille? Mvh heterosexuell kvinna.

     Är dock glad för var person som klär sig så som dennes hjärta behagar.

    Du låter verkligen så extremt trångsynt. Allt kretsar inte kring dig och dina åsikter. Hur kan det provocera dig så mycket att folk klär sig på ett visst sätt?

     Handlar allas livsval om vad du vill ha för män tror du?

     Provocerar mig inte öht för alla har sina egna preferenser. Däremot verkar du ju inte tycka att någon man alls ska få ha kjol, och du verkar inte heller tycka att man som kvinna ska få klä sig maskulint med tanke på alla arga kommentarer du skrivit om just det.

     Du får det att låta som att varenda man på hela planeten kommer börja klä sig feminint om det blir mer normaliserat. Du behöver inte dejta en man i kjol om du nu tycker det är så hemskt, ta det lugnt.

    Jeans = maskulint? Din åsikt är inte precis mainstream. Vilket är helt okej förstås men du verkar glömma att folk tycker olika.

   Varför skulle det inte vara kul att vara kvinna om alla män gick i kvinnokläder? Och varför skulle alla män ens vilja göra det? Inte ens alla kvinnor går ju i kjol och klänning och högklackat (vilket är de kvinnokläder jag antar att du syftar på).

    Om alla män helt plötsligt gick runt i kvinnokläder skulle iallafall jag bli rätt deprimerad. Jag gillar maskulint snygga killar.
    Skulle kännas som att öppna kylskåpet när man är hungrig och bara hitta ett visset salladsblad.

     Men varför tror du att det ens skulle hända bara för att de (ändå rätt så få) män som klär sig i kjol accepteras? Jag är kvinna och går aldrig i kjol tex.

     Själv skulle jag bli glad om alla män utbildade sig till poliser och gick runt i uniformen 24/7. Men det lär heller inte hända så jag förstår faktiskt inte det mycket hypotetiska problemet.

      Var skriver jag att det kommer att hända? Det är ju en hypotes.

       En hypotes som är helt irrelevant att diskutera. Även om de män som vill gå i kjol får göra det ifred så lär det ju ändå finnas en majoritet av maskulina män du kan vila ögonen på när du är på stan. Så vad är problemet? ”Tänk om alla helt plötsligt…” nä, det lär inte hända så varför ska vi tänka på det?

        Men det var ju någon annan som skrev det längre upp och vi är flera som har hakat på i diskussionen, om du bara vill prata om saker som redan har hänt ska du nog inte hänga på en blogg där kommentarerna är fria.

         Ja jag har hängt med från trådens start och jag tycker att det blir en irrelevant diskussion eftersom det är ett scenario som inte kommer att hända. ”Vilka män ska man då tända på??” Tja, de 99% som fortfarande kommer att gå i manskläder kanske.

         Varför skapa ett problem som inte ens är ett problem?

          Jag håller ett öga på dem här tråden, som enligt mig innehåller några kommentarer som har en del att önska vad gäller acceptans, inkludering och relevans.

          Jag tänkte testa ett nytt sätt att göra detta på, då jag fått kritik för hur jag hanterat liknande situationer.

          Håller du med så kan du like:anden här kommentaren.

          Håller du inte med like:ar du kommentaren här under.

          Like:a om du inte håller med.

          Förlåt Camilla, men vad menar du att man ska hålla med om? Jag har inte sett kritiken och förstår inte vad det nya sättet innebär. Vill du förtydliga?

           Jag har fått kritik för att jag låtit kommentarer och trådar ligga uppe ett tag, för att sedan radera dem, istället för att direkt radera en kommentar som eventuellt kan leda till en urspårad tråd.

           Sen handlar det här i grund och botten inte om män som vill klä sig som kvinnor, utan om människor som identifierar sig som kvinnor, oavsett biologiskt kön.
           Det är en ganska stor skillnad mellan det, och någon form av ”maskerad” som vissa verkar tro att det handlar om.

          Förstår inte heller vad man ska rösta om, för vet inte hur du gjort tidigare eller vad du fått för kritik. :/

     Jaha… och alla gillar olika eller?! Det här var väl en sån sunkig kommentar som killar hade när tjejer började klä sig i ”manskläder”. Har du själv bara klänning och kjol eller typiska ”kvinnokläder”?!

   Lite incelvarning på flera av kommentarerna här. ”Buhuuuu men vem ska JAG ligga med då??? JAG vill inte ha en man i kjol och om alla män plötsligt går i kjol så får ju inte JAG tända på någon!!?? JAAAG DÅÅ???”

   Så resonerade man säkert när det gällde kvinnor och byxor förr i tiden men ingen nuförtiden skulle väl reagera om en kvinna bär byxor?

   Han skämtar väl mer om Antonija och hennes poserande isf

  Okej. Som kvinna tycker jag det är noll skillnad på detta och det flams som drag queens pysslar med.

   Drag är scenkonst och ofta politisk satir, stor skillnad från att klä ut sig…

  Det är helt pubertalt att tycka att det är hysteriskt roligt med en man i klänning. Det skrattade man åt förr. Det är verkligen inget ”content” på 2000-talet. Numer har man på sig det man vill. Inget konstigt alls.

   Ja jag vet precis vilken typ av man som tycker att det är skitkul att klä ut sig till kvinna på det sättet som Oliver gör. För de allra flesta andra så slutade det att vara kul någonstans kring gymnasiet.

  Tycker allt de där två försöker sig på är bara löjligt och finns inget skoj i det alls.

   Precis. Det är det enda problemet med detta som jag ser det. Att det är smärtsamt dåligt.

   Exakt såhär. Antonija är den mest tillgjorda människan och Oliver försöka tillfredsställa hennes otroligt torra ”humor”, som den toffel han är.

  Vad hände med ”man får skoja om allt”..?
  Inte för att just detta var superkul, men.
  Minoriteter är just minoriteter av en anledning.

   Kvinnor är dock ingen minoritet.

    Lite synd och ironiskt att feminism och femininitet blir som två motpoler.

    Och igen: att vara feminin handlar inte enbart om hur man är klädd. Du kan vara feminin som fan genom att bära klänning, långt hår, make-up osv. Men om inte din personlighet stämmer överens över denna bild så spelar det ingen större roll.

   Man får skoja om allt men man får räkna med att andra tycker att man är dum i huvudet när man gör det. Och man får räkna med att en del kommer att säga det också.

  Trött jävla buskishumor I would say. Inte det minsta skoj.

  ?

  Två TÖNTAR

  Storm i ett vattenglas. Han hånar ingen och försöker bara se lite sexig ut själv. Tror inte tex Daniel Paris som springer omkring i peruk och klänning skulle ta illa upp. Vi MÅSTE sluta gå igång och trigga lättkränkthet. När ska vi börja dra gränserna? När killarna på förskolan provar klänningarna i leklådan. Kläder är just bara kläder och måste så få vara utan signal om att man kränker någons sexualitet!

   Skillnaden är ju att Daniel gör det för att han känner sig fin och inte för att någon ska skratta åt honom. O och A:s syfte med detta är att det ska vara humor.

    Du missade helt min poäng!

   Amen!

  Det är ju inte ens kul? Platt, lamt, fantasilöst.

  Alla får la ha på sig va dom vill men måste fan ta konsekvenserna av det åxå. Mikael i kjol tycker han blir hatad för att han har för korta klänningar o ska minsann få ha det om han vill. Jorasatte, men vänta lite nu – ALLA tjejer/kvinnor som haft mus-i -kant-kläder under alla tider har fan fått hat, glåpord osv. Varför skulle det vara mer acceptabelt för en man att klä sig så, UTAN hat o skit? Stämpeln kommer aldrig att suddas ut – den att man är villig, billig, slampig, hora osv om man bär kortkort. Speciellt inte med höga klackar! Trodde han på riktigt att en man får klä sig som en kvinna UTAN skammen kvinnan i alla tider fått bära?

   Det ska absolut stå *kan klä sig som en kvinna

   Fast kan vi inte istället försöka enas i att ALLA ska få klä sig i de plagg man vill ha? Oavsett kön och utan skam eller pekpinnar.

    Inom rimlig gränser naturligtvis. Inte lagligt att blotta sig, men heller inte olagligt för män att ha kjol!

    Men hur klär sig Mikael på kontor? Behöver någon se hans pung hänga ut från kjolen när han jobbar? Ser du hans bröst om han passerar dig på gatan?

    Jag tycker att han verkar ha knälång kjol och kofta på rätt många bilder. Inte väldigt uppseendeväckande om det satt på en kvinna.

     Mikael är brevbärare.

      Jaha då är det knappast något problem kring hur han klär sig på jobbet då. De kläder han visar upp på Instagram är ju inte direkt för utmanande för att gå på stan i, inte om man är kvinna i alla fall.

       Men nu är han man och vittnar om hur svårt det är att bryta mot normen, inte hur svårt det är att ha kort kjol. Herregud.

        Det har varit svårt att bryta normen i alla tider. Men tack och lov att det finns människor som orkar kämpa för att bryta gamla normer. Det är så individer och samhället utvecklas!

        Jo men jag svarade på kommentaren om att han hade så fruktansvärt kort kjol och att man inte vill se mus och bröst på stan och jobb. Det gäller ju uppenbarligen inte han och helt ärligt så är det inte längden på hans kjol som gör att han får kritik. Skulle allt vara ok om hans kjol gick under knäna tror ni? Löjligt att försöka få det att låta så.

    Håller så mycket med om detta! Och det gäller självklart både män, kvinnor och icke binära. Jag önskar att det blir tröjtvång på gymmet. Tröja som går ner till byxorna och som täcker armhålan. Vill inte få andras svett på mig tack. Så ofräscht med magtröja, linne och sport bh.

     Varför är det ofräscht? Tror du att folk har massa bakterier på glipan mellan tightsen och sportbhn?

   This! Men det är ju också anledningen till att skämtet män i klänning är så störigt – att de ska locka till skratt på bekostnad av kvinnor som får hån, skit och trakasserier för samma sak.

   Fast Mikael har väl inte fittkorta kjolar heller?

   Alltså de bilder jag har sett så har de inte varit det men jag ska ärligt säga att jag sett långt ifrån alla bilder. Tycker bara inte att det verkar vara en så utmananade klädsel.

   Fast Mikaels problem beror ju på att han bryter en norm om hur män ska se ut. Inte för att kjolarna är korta. Det är inte som att allt skulle vara frid och fröjd bara hans kjolar var ner till knäna. Det förstår väl även du?

   Sjukt obehaglig kommentar…en våldtäktsmans retorik?

   ”alla får ha på sig vad de vill men då måste de fan ta konsekvenserna också”

    Det är ju precis det Mikael vittnar om. Hur tufft det är att gå mot normen. Det handlar inte om kjollängd utan om normer för manligt/kvinnligt.

  Jävla töntar!

  Nej kul tycker inte jag att det är men blir exakt noll och inget kränkt över detta. Eller vem är det som förväntas bli kränkt förresten?

   Kränkt behöver man inte bli bara för att man ser ett problem. Att kalla andra kränkta är var ett annat sätt att säga ”men tål du inte skämt?”

    Inlägget är ju skrivet så att någon viss målgrupp skulle ta illa vid sig av dessa skämt, därav att det är olämpligt. Jag undrar återigen, vem som tar illa vid sig och varför det därmed är olämpligt.

   Syftar till Män som klär sig i kvinnokläder för att känna sig fina och inte pga skoj, som Mikael i kjol och Daniel Paris.

   Förstår inte heller hur detta är respektlöst och sunkigt? Alla har olika humor, men precis som någon nämnde där uppe så är ju celeste barber i samma genre typ. Samma sak med kvinnor som härmar grabbiga män? Vi får väl lov att skämta med stereotyper. Dessutom kändes detta helt harmlöst. Usch, nej pallar inte kränkt folk ? finns värre ”skämt” på kvinnors bekostnad än detta.

    Tycker också att det minsta man kan begära när man ”problematiserar” en sån här bild/företeelse är att vara konkret i problemformuleringen. Vari ligger det olämpliga?
    Uppenbart här är att vissa tycker det är förnedrande mot trans, andra mot kvinnor?!

     Precis. Förstår inte alls vem detta är olämpligt mot. Och om någon lyckas förklara för vem och varför så blir ju nästa steg att diskutera om det in de facto ÄR olämpligt eller om dessa personerna helt enkelt överreagerar. Faktum är att alla inte kan ha samma åsikter eller humor.

  De tycker att det är kul för att de tycker att det är ”degrading”. Precis som med allt relaterat till kvinnor är det lie lite sämre än mäns kläder, prylar, intressen.

   Det tycker du kanske men det tycker inte jag. Jag är kvinna med rätt kvinnliga intressen och jag vill ha maskulina män, inte för att kvinnlighet är dåligt utan för att jag som heterokvinna attraheras av maskulinitet.

  Det är en viss typ av människas humor o de behöver inte vara mer än så.

  Antonija bar upp klänningen jäkligt snyggt iaf! Sedan skojar Oliver och tar på sig samma klänning.

  Vilka kläder får inte kvinnor ha? Tydligen finns det kläder män inte får ha. Eller förresten gör det det…..

  Låt oss inte glömma att detta är content skapat av Sveriges alldeles egna powerkvinna.

   Vad vill du ha sagt med det?

    Att det är ”humor” som dels är skittråkig, dels – och framför allt – blivit kritiserad förr. Säga vad man vill om kritiken men enligt mig är det befogad kritik och Antonija borde, om hon är det minsta lyhörd, ta det på allvar.

    Sen är det för mig helt galet att hon är med i svenska powerkvinnor, men det är en annan diskussion för ett annat sammanhang.

  Men samtidigt är Oliver inte enda snubben som gör så, även Hugo Rosas drar på sig frugans kläder och spexar, lyft han också i så fall.
  Sen har kläder inte kön, män och kvinnor är fria att bära vad de vill. Kvinnor bär idag typiskt manligt kodade plagg så som byxor och jeans. Mode har förändrats över tid, på sjuttiotalet bar många män platåskor som idag anses vara kvinnligt att bära.
  Med det sagt har alla människor rätt att bära vad de vill men att driva så som Oliver gör är fel.

  Är inget fan av varken Anonija eller Oliver, men blir på riktigt chockad att det finns folk här som är så lättkränkta?????
  På riktigt.
  Idag kan man ju knappt andas för att någon kommer ta illa upp typ.
  Herregud?

  Men är det inte just här problemet ligger. Att så fort någon gör något utanför könsramarna ska det diskuteras. Istället för att konstatera att Oliver bär ”kvinnokläder” kan vi konstatera att Oliver bär en klänning. Vissa tycker det är kul, andra inte. Vissa tycker det är helt normalt, andra att det är konstigt. Inte konstigare än så.
  Vi är fria att tolka det vi ser. Att samhället är så fruktansvärt lättkränkt är ett självskapat problem, anser jag.

   Lättkränkta å andras vägnar, inte sällan.

  Tycker det här är så osmakligt. Vad är roligt med en man i klänning? Har liksom en son som älskar att klä sig i allt möjligt, och däribland klänning. Är det roligt det också? Ska min son också förlöjligas? Varför förlöjligas alltid det som är feminint och anses kvinnligt?

   Nej, det ska han inte? Här försöker Oliver vara skojsig och lika ”sexig” som sin tjej i klänningen, fast han vet att han inte klarar av det eller bär upp det (fast det gör han iofs lite tycker jag). Att Oliver skämtar om sig själv i klänning innebär inte att man skrattar åt alla män i klänning. Att jag skämtar om män i en medelålderskris innebär inte att jag skrattar åt alla män i en Porsche. Att jag skämtar om arbetslösa bidragstagare eller rika snobbar innebär inte att jag skrattar åt fattiga eller rika personer i riktiga livet.

    På vilket sätt är det roligt när han gör det men inte hon, i samma klänning?
    Vad är roligt?

     Eftersom hon klarar av att bära upp en klänning men han inte alls klarar det och ser klumpig ut.

  I mina ögon är det här samma trams som drag är. Jag tar inte illa upp av något ? Ännu mindre blir kränkt! Vad är det för j-vla snöflingor som ens orkar bli upprörda?!! Herregud. Drag är exakt lika löjligt och exakt lika lite underhållning som det här. Men kränkt eller upprörd ?????‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

   Du förstår verkligen inte skillnaden mellan det här ”spexet” och drag? Skulle uppmuntra dig att läsa på lite. Kanske t.o.m. skulle göra dig gott.

    ”Läs på”. Fy fan va trött

     Man ska aldrig sluta läsa på, man kan aldrig lära sig allt och man ska alltid eftersträva att fortsätta lära sig nya saker.

   Jag tar inte heller illa upp men det här är ju absolut inte drag. Långt ifrån.

    Jag säger inte att det ÄR drag. Men för mig ser jag det på det med samma synsätt!

  Läste inlägget och tänkte att det var en klok analys att en man som klär ut sig ”på skoj” i kvinnokläder är för att ”en man som är så manlig skulle aldrig sjunka så lågt och klä sig som en kvinna, vilket skämt, haha.” Därefter läste jag kommentarsfältet och inser att vi kommit exakt noll framåt i utvecklingen, folk vill missförstå, misstolka eller vägrar bara helt enkelt inse poängen i att kvinnor anses vara mindre värd i skämt lik dessa. Det är problematiskt.

   Agree

   Verkligen. Det här och den sortens bilder/videos som går ut på att visa hur löjliga tjejer är när de t ex poserar för en bild. Alltså, ”kvinnliga” poser = löjligt. Därför blir det heller inte samma sak när kvinnor driver med män på samma sätt, för det som är manligt är inte kodat som löjligt eller fånigt. ”Jag tar inte åt mig” skriver flera, och eh, toppen! Bra att ni inte gör det, men kan ni inte se att det här är en liten del av ett mycket större problem?

  Förvånad att Antonija gör det med tanke på att hon har en vän som bär kvinnokläder.

  Aldrig rikrigt förstått vad folk ser i henne.

  Ändå förväntas kvinnan spöka ut sig på det sättet för att attrahera honom. Som i fallet ovan, Antonija klär ju sig de facto i sådana kläder, exempelvis.

  Tror mycket av det som skaver är att den typen av kvinna betraktas som fånig/ytlig/billig, ändå förväntas kvinnan bete sig så för mannens skull, vilket blir en märklig paradox då hon både gynnas av det (genom de fördelar hon tilldelas av att vara en attraktiv kvinna i ett patriarkat eller i en heterosexuell relation) samtidigt som hon förlorar i värdighet genom att förlöjliga sig själv genom att medvetet göra sig till ett utklätt sexobjekt som den hon gör det för egentligen skrattar åt.

  Helt ärligt så tycker jag kvinnor som bär extra kvinnliga kläder ser precis lika utklädda ut som när en man gör det. Som att kvinna är någonting man ”gör” med specialdesignade opraktiska kläder och extra allt, som att det inte räcker med att man liksom -är kvinna-. Som att man väldigt gärna vill försäkra sig om att även människor som står 200 meter bort ser vilket kön man har direkt! Chilla!

  Om män aldrig får ha kvinnokläder så kommer kvinnokläder ju ses som något löjligt för evigt.

  Drar en stenåldersgissning: De första kvinnorna som bar kvinnoklädsel var lättare för männen att identifiera på avstånd. Därav ökades deras efterfrågan.

  Bondehumor…. Män som ska visa ”hur fjantiga” kvinnor är som spelar just denna kvinnoroll, som DE tilldelat och pressar in kvinnor i, så till den grad att många internaliserar den. Damned of you do, damned if you don’t… Det är för övrigt lika tröttsamt när andra kvinnor gör detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *