Paula Rosas sex bästa tips för att lyckas med sociala medier

Paula har bloggat sedan 2012 och är en av de gamla rävarna som fortfarande är väldigt framgångsrik.
På sin blogg listar hon nu sina sex bästa tips för att lyckas på sociala medier, och avslöjar även varför hon inte anser att Hugo är ansvarig för hennes framgång, trots att det var han som fick inne henne i branschen.

Här kommer en sammanfattning av Paulas sex bästa tips för att lyckas:

– Nischa dig
Jag föddes in i en nisch på sociala medier. Portalen hette ”vimedbarn” och jag var gravid i vecka 12 när jag startade bloggen.
Jag har varit en gravidbloggare och mammabloggare.

– Var trovärdig
Att vara trovärdig är jätteviktigt. Våra dina följares förtroende med omsorg.

Lägg ner tid
Det ligger definitivt mer jobb än att bara ta en bild och skriva lite text.
Jag har valt mina nischer och har min värdegrund i min kommunikation och det är sällan jag bryter det mönstret. Det ligger i mitt intresse att ta reda på fakta om min målgrupp, jag är ständigt lyhörd och kikar på vad branschkollegor skriver/säger och jag gör mitt yttersta för att vara kreativ men samtidigt människa för att vecka efter vecka kunna producera värdefullt content.

– Ge värdefullt content
Jag ser det som att du och andra av helt fri vilja klickar sig in här och väljer att följa mig på instagram. Då vill jag ge något av värde tillbaka.

Involvera & interagera
Om jag skulle starta något nytt så skulle jag vilja ha målgruppens input och den kan du få väääldigt enkelt via instagram. Ponera att man ska starta en restaurang och är precis i början. Genom att involvera och interagera med potentiell kund kan man få fram en stark meny. Våga använda frågefunktionen och omröstningen!

– Utbilda dig
Jag har lärt mig massor under dom här åren.
Jag har också gått kurser, bland annat en på Berghs. Den bästa guideboken på marknaden är den här, skriven av Alexandra Bylund.

Har hon missat något tips som du tycker borde vara med?
Fyll på i kommentarsfältet i så fall!

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att inte ljuga vore en bra punkt.

   Paulas lista borde fyllas på med hennes egna favoriter:

   – Att clickbaita precis allting.
   – Att bli tillsammans med en redan känd influencer och låta personen driva trafik genom massor clickbait till dig.
   – Att överdriva.
   – Att blocka folk från både sin egen och sin pojkväns blogg om ni skriver någonting ifrågasättande. Ställde en icke-elak och konstruktiv fråga i Paulas blogg (minns inte ens vad för fråga) för några år sedan. Mitt IP blev då blockat direkt från både hennes och Hugos blogg. Minns att jag inte fattade någonting eller varför hon ens gick så långt.

   🙂

    Punkt två skulle få mig att blocka dig direkt. Hur länge har de varit ett par, typ 5-10 år eller nåt. Du kan verkligen inte mena allvar.

     tveksamt att du ställde en konstruktiv och icke-elak fråga och blev blockad direkt, om du försöker se lite nyktert på det hela – är du säker på att du inte skrev heeeeelt oskyldigt utan syrligheter eller liknande?

     P.s med tanke på att Paula inte ens vet hur man löser bank-ID på mobilen är jag högst tveksam till att hon kan blocka IPadresser.

      Tror du verkligen på att hon inte fixar BankID? Hennes trovärdighet är intr så hög för mig.

      Men – Troligen Hugo som blockade mig på båda sidor om vi nu antar det stämmer, och nej, det var genuint en kommentar med elak underton. Om du nu kollar i Camillas blogg ser du att det lagts upp inlägg för ca 2 år sedan där Paulas blockande av IP-adresser diskuterades (liknades vid en ”diktatur”). dvs. att hon blockar hejvillt om man på något sätt inte håller med henne eller ifrågasätter ett beslut. ?

       Utan elak underton*. ?✋? orkar ej med mig själv och felskrivningen, haha.

     Que? De hade varit ett par enbart några månader när hon blev gravid och han länkade hennes blogg 24/7. Tydligen har du ju inte följt dem tillräckligt länge för att veta, Paula.

      Var svar till NA/Paula ovan ?

  Bajsa med öppen dörr

  Du har länkat fel. Varför korrar du inte??

   För att ingen klickar på länkarna?

  Mig har hon då inte fångat!

   Jag läste hennes blogg i början, hon verkade vettig och jordnära då, sen spårade hon totalt med sina överdrivna (lögn) historier och högfärdiga personlighet. Känns så ocharmig, falsk och dryg. Hon är nog numera på topp 1 över minst likeable bloggare för mig just nu. 🙂

    Åh, jag som precis tänkte skriva att jag gillar att hon creddar sina följare i punkten om värdefullt content. Följer inte henne, så har inte koll. Men det är alltså bara snack?

     Hm. Alltså. Hon har vid flera tillfällen rakt av kopierat mindre influencers långa texter om specifika ämnen och fått det att framstå som att hon själv har skrivit dessa. Vid något tillfälle påstod hon att den mindre hade kopierat hennes text (som var helt grammatiskt felfri, vilket vi vet inte är Paulas starka sida) och ändrat dateringen. Dock sade många ifrån och påstod de faktiskt hade läst det hos den mindre influencerns sida innan P ?

      Skämskudde på sådant ?

      Men nej, vad svinigt gjort ?

  Gärna ha munnen på glänt när man fotar. Man ser så seriös ut då.

   Vad menar du med det?

   / Bianca

    Fattar inte heller?! / Kenza

   ”på glänt” ? Men ja, mkt viktigt! Såvida du inte vilket att puta/göra pussmun. Normal, naturlig min = nejnejnej

  Tycker de flesta verkar lyckas ganska bra med den första punkten. Resten känns som att ha läst tvärtomspråket.

   Inklusive Paula då. Första punkten gäller dock knappt för henne, då hon glömt nämna att hon var tillsammans med en (på den tiden) väldigt stor bloggare som konstant länkade hennes blogg.

  Stavning och ordförståelse är inte så dumt att behärska. Paula uppfinner gärna egna stavningar och använder uttryck som hon inte riktigt behärskar. Kikade in på hennes blogg för några veckor sedan lite hastigt och hon skriver lika dåligt som hon gjorde när jag följde henne för ett antal år sedan. Hon är en sån som skriver kålmörkt istället för kolmörkt inte för att hon inte kan stava utan för att hon tror att det heter så…..

   Va heter det inte kålmörkt? ?

    Är du seriös? ? Om – kol = svart. Kolsvart. Kolmörkt ? Kål = det käkar du ?

    Det lät gott! Eller gått.

    ? ? ?

   Haha, men JA.

   Det mest KOMISKA är att hon skrev ett inlägg för några år sedan om hur mycket hennes lärare (svenskalärare främst) ofta prisade henne med komplimanger för hennes ”naturliga fallenhet för det svenska språket, grammatiska uppbyggnader och inlevelseförmåga i text”. ? Sen påpekade hon ofta att hon visst har bra koll på svensk.

    På svenska. ? Aja, går inte så bra för mig heller. Å andra sidan har jag aldrig påpekat att jag ”visst är jättebra på svenska språket”. Däremot är det otroligt illa om till och med jag (är dansk) noterar att hennes språk gör det jobbigt att läsa en text. ??‍♀️

   Haha men herregud kan du inte hitta nåt annat att störa dig på? Antar du såg rött när du läste ”Ett öga rött” i högstadiet.
   Älskar att Paula har sitt eget språk. Min mamma är likadan som pratar lite taklänges. En av alla anledningar till att jag älskar henne.

    Skojar du nu? Eller är du faktiskt Paula? ?

  – Gör reklam för all typ av skit du får hemskickat, även om du inte gillar det så DU kan tjäna på det och endast du.

  Don’t. Det är inte miljövänligt.

  Nu har väl My ändå slagit nytt rekord? Hon flyttar PT studion…igen!

   Yepp
   Hon är som ett soll, pengarna måste strömma genom hennes fingrar.

    …eller stavas det såll kanske, jo, såll menade jag.

    Men hävdar trots allt att hon måste bara i ngt skov men det verkar dra ut på sig

     …Jag tror alltså att hon inte riktigt är i fas med sig själv dånhon verkar klra på i 190km/h

      Ve och fasa om hon fått så pass många att signa upp sig hos henne att hon behöver en större lokal. 😉

       Den risken är minimal ?

   Blev hon klar och hade öppnat eller det var mitt i förberedelserna när hon fick möjlighet att ha ett större?

    Hon hade inte öppnat men var i slutfasen med allt. Målare har målat om, elektriker har varit på plats, golv har lagts och handyman har monterat upp träningsredskap.

    Min teori är att hon insett att lokalen blev för liten först när allt var på plats – och att hon inte planerat på rätt sätt genom att göra ritningar och mäta ordentligt.

    Hon får ju göra precis som hon vill men jag blir personligen stressad av människor som inte kan planera bättre och tänka igenom FÖRE.

     Hon skriver att de burit 1,3 ton vikter och gummigolv. Det kan väl inte vara så jäkla mycket? ?

      My (!) bad.. en sån där platta väger tydligen 27 kg såå det stämmer nog ?

       Hon skriver på IG att det är 1,3 ton gummigolv och 6,7 ton vikter. ???

      Det kanske är gymton som avses? Hur som, undrar hur stor del av dessa 1,3 ton AB burit? 1,2 ton?

       Minst 1,1-1,2 ton gissar jag på!

     När jag såg henne visa upp lokalen tänkte jag direkt att det såg väldigt litet ut. Men visste ej vad hon hade för grejer och sådär, så tänkte att det har hon nog tänkt ut så allt blir perfekt?

     Undra vad det kostar att få nymålat, en som monterar alla redskap osv. Känns som pengarna bara rullar iväg, men kan ju hoppas att det ej behövs målas om i nya så sparar hon lite där.
     Är det samma som hyr ut båda lokalerna? Tänker att man brukar väl ha uppsägningstid? Men kanske bara gäller lägenheter.

    Va? På riktigt?

  Lär dig bemöta och hantera kritik av alla dess slag är väl ett bra tips ur ett längre pespektiv 🙂

  1 provocera
  2 var beredd att offra ALLA relationer
  3 köp inget du kan få gratis
  4 skippa alla ideologiska värderingar

   Sorry, det var ju kopierat ur Bellas hemliga dagbok…. mitt åt

  Hur kan det finnas en marknad för alla influensers? Det finns ju hur många som helst. Tänk om alla följare kunde intressera sig för hur Sverige och samhället ser ut! Liite grand iaf….

   Det finns en marknad för att personer som du anstränger sig att lämna en kommentar på en blogg om bloggare. Tänk om du lagt den tiden till att engagera dig i samhället istället …………………….

    Hej Y! Jag gissar att du är influencer?

  Var det hon som skulle bli sjuksköterska eller har jag blandat ihop det? Jag inser att jag inte har särskilt bra koll när det gäller olika bloggare.

   Hon skulle bli socionom först, sen sjuksköterska/barnmorska och började plugga ssk, sen slutade hon (hoppade av) och påstod att hon alltid velat bli polis ”faktiskt”. Sen ville hon jobba med PR och marknadsföring, så hon började plugga det, men hoppade av detta också.

    Oj! Det var en hel del olika inriktningar. Det var inte konstigt att jag inte hade särskilt bra koll. Tack för att du förklarade! ♥️

  Hon glömde ett tips : bli ihop med ena halvan av Sveriges då största bloggare. (Bland dom största)

  Svara på konstruktiv konstruktiv kritik kanske?. Och överhuvudtaget svara på kommentarer. Det är lite roligt att hon ger tips till att köra sociala medier som ”side kick” fast vi är många som gör så bara för fun ändå lyckas svara på samtliga kommentarer som är många fler än hennes trots att vi jobbar 100 procent med helt andra saker. För mig är det helt sjukt att man får typ sex kommentarer på ett inlägg och inte ens orkar besvara dem.

  Alltså jag vet inte detta med Paula. Att hon är så sjukt…ovetande…och samtidigt..självförhärligande. Hon skrev ngt inlägg för ett tag sedan om manligt och kvinnligt som hon kopierat rakt av från ngn guru antivaccer.. Påpekade att hon behöver kolla det hon copy pastear. Släpptes inte igenom. Det blir bara ngt slags hyckleri. Barnexploatering av barn som är för gamla för detta, ngn slags låtsas ”jag mår bra nu” fast utseende och vikhets fortfarande lyser genom och blandat med samhällsanalyser som är så naiva så man tror hon går på högstadiet.

  Helt ärligt . Jag hoppas på lite mindre Hugo/Clean och att hon får köra klart sin utbildning nu. För hennes skull. Så sjukt mycket kvinnofälla hon är i.

   Säker på att du inte numera blockats från alla hennes och Hugos kanaler? ? Hon blockar hejvillt om man inte håller med henne. Trots att din kommentar var vettig.

    Ha ingen aning . Tror inte det men orkar inte kommentera längre . Gjort det ett par ggr och positiva släppts fram men inte konstruktiva mer kritiska. Så har inte brytt mig så. Men vet att en av min kommentar härinne om barnexploatering (som inte var mot henne utan influenser generellt) triggade henne skriva försvarsinlägg. Jag står fast vid min åsikt . Att dra en gigantisk blogg och pengar på rätt stora barn som inte samtyckt det och som ständigt exponeras och utsätts för det ena och det andra utan att de vet om det . Det är helt jävla förkastligt ?. Oavsett pengar till föräldrarna.

     Kan man anmäla influencers till soc som gör detta?

      Nej det kan man inte, sluta för f-n ödsla deras tid! Herregud, jag är emot att exponera sina barn i SM men att anmäla till soc är så långt över gränsen! Det är deras barn, deras val. Barnen är hela, rena, mätta och älskade oavsett om dom exponeras i sociala medier och ska du anmäla så ska det vara för att du misstänker att barnen inte är något av ovanstående. Du tar resurser från fall där barnen misshandlas, utnyttjas etc. Förlåt men blir rasande av sånt här ditt j-vla träd.

   Tycker du själv den här kommentaren är ”konstruktiv kritik”?

  Ursäkta men behöver vi så många bloggare och influerare som ständigt genererar content…

  1. Var snygg
  2. Var/spela korkad
  3. Ljug om det mesta för att framstå som intressant
  4. Var gränslös

  Hon glömde också: clickbaita till max och exponera dina barn (som inte är bebisar längre).

  Följde henne i början men stod inte ut med allt clickbaitande. Dessutom så var det visst pga Hugo som hon började blogga överhuvudtaget och fick trafik till sin blogg. Varför inte bara erkänna det och liksom skämmas över det?

   Samma för mig.. jag följde henne också innan men clickbaintandet fick mig att sluta..

  Vad är Hugo känd för, att han raggade på Rosing och vann i en patetisk dokusåpa?

   Säkert för hans förhållande med Paow när hon var som allra störst. Han började ju även med challenges då (som att hoppa från en hög bro ner i vatten, etc.) och fick en stor följarskara som Paula sedan övertog. Man kan alltså säga att Paulas blogg är lyckat troligtvis tack vare Paow. ?

  Paula ?

  ”Jag tycker jag har gjort allting själv”.

  Ja det är klart hon tycker. Maken till självgod och självförhärligande kvinna har jag sällan sett. Hon verkar vara en helt otroligt mysig mamma men att framställa sig själv som så fläckfri i alla lägen? Hon är alltid trevligast. Hon skulle alltid sprungit in och avbrutit ett bråk. Skulle alltid räddat 1000 valpar från en brinnande byggnad. Skulle alltid hjälpt en hemlös. Skulle alltid hjälpt ett ensamt barn. Hade alltid skänkt pengar.

  Dessutom: Jag är så sjukt trött på hennes högfärdiga språk och alla felskrivningar. Hon använder ett språk hon inte behärskar riktigt och så urholkar hon uttryck hon har fastnat för som sen återkommer i varje inlägg. ”Tagit höjd för”, ”känner in”, ”inkännande”, ”jag är transparent” etc i all oändlighet. Ofta lyckas hon också använda uttrycken lite osmidigt så att texten inte riktigt flyter…

  Och alla stavfel! Jag vet inte hur många gånger jag skrivit till henne att det heter ”melerade” ögon och inte ”milerade”.

   Jadu lilla husmor, om du är inne och kommenterar så många gånger att du inte ens själv kan hålla räkningen så måste du verkligen älska Paulas blogg. Vad gör du annars där inne så ofta? Agerar språkpolis? För vems skull då? Byt riktning och gör nåt vettigt av livet istället, ett förslag är att sprida lite kärlek och glädje istället. I den verkliga världen, det bidrar nog till mer livskvalitet för dig än att pysa ut dålig energi i på olika bloggar!

    Jadu Jenni. När du börjar med att skriva ”Jadu lilla husmor” har du tydligt visat att du är en översittare genom att benämna den du vänder dig till som ”lilla”. Du kanske borde se över hur du själv är som människa?

  Jadu Jenni. När du börjar med att skriva ”Jadu lilla husmor” har du tydligt visat att du är en översittare genom att benämna den du vänder dig till som ”lilla”. Du kanske borde se över hur du själv är som människa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *