Så väldigt kollegialt! Not.

Jag vet inte vilka influencer eller vilket företag det här gäller, och det är egentligen inte så viktigt.
Det intressanta är den där ambivalenta inställningen som många influencer har till sig själva, sina jobb, sin bransch och sina kollegor.
Hur man än vrider och vänder på det så får jag det inte riktigt att gå ihop.

De kräver att bli tagna på allvar, och att bli sedda som en hårt arbetande yrkesgrupp, samtidigt som de inte har en aning om vilka lagar och regler som appliceras på deras bransch och gapar om hat och mobbing så fort någon påpekar detta.

Om man ska tro inlägget här ovan så verkar vissa influencer inte se på sina kollegor på samma vis som de ser sig själva eftersom de säkerligen själva aldrig skulle jobba gratis, samtidigt som de förväntar sig det av andra. Som de hävdar att de samarbetar med, bara för att vara snälla?
Så jäkla fult!??

Influencers alltså… ??‍♀️

Tack för tips! 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som vet vad som hände med My:s PT studio som hon flyttade från i veckan? I bloggen låter det inte som att det var hennes val (även om allt naturligtvis är såååååå mycket bättre nu….).

  Så här skriver hon:
  ”Då plötsligt ändrad situationen och jag behöver tänk om. Först blev jag stressad, och vips så blir jag erbjuden en större, ljusare lokal”

   Helt j-la obegripligt att förstå vad människan skriver.

   My ?

   Till och med Antonio Book har fått ingå i ”teamet”. Tur att Roberto har ett normalt jobb att gå till annars hade även han fått gratisjobba.

    Har han?

     Stod och hängde vid nån maskin tillsammans med allt-i-allon. Hoppas han kan skruva ?

   Hur lyckades Jonas backa in i en stolpe? Det ser rätt tomt ut på stolpar runt omkring, och grät han verkligen för det?
   Jag hade nog blivit orolig om min man började gråta för en buckla på bilen?

    Stod det i bloggen?

     Ja

     Med bild på bilen.

    Jonas är snart utbränd och inte lär My klara sig själv eller hjälpa ”sin man”.

    Känner till området. Det finns t ex låga stolpar som utmärker förhyrda platser. De är så låga att sitter man i bilen ser man dem inte, särskilt om det är mörkt. Finns bland annat en precis utanför Mys första lokal. Hon skrev ju vid något tillfälle att det fanns två p-platser till hennes förfogande. Så om Jonas backat upp till dörren t ex för att lasta in grejer skulle stolpen lätt kunnat ”komma i vägen”.

     Säkert mer stress med Mys projekt än att åka på spelningar.

    Mycket kan man gnälla på men lite får man väl ändå förstå själv? Det måste ju vara massor av folk som backar in i stolpar varje dag, så varför är det så konstigt att Jonas gjort det? Och platsen där det hände måste kanske inte vara just där bilden togs? Nog förstår du att det var ett skämt att han grät?

   En gissning är att lokalägaren fick nog. Kanske My ljugit om verksamhet och låtit hantverkare göra saker som en hyresvärd inte uppskattar. Hon skulle ju bygga om kök mm. En liten vattenskada eller elfel.

   Hantverkarna kan vara ett gäng polacker som inte förstått vad blondinen tjattrar om. Det är inte så smart att vara i Åre och bara lämnat en ihopslafsad plan. Hon skrev ju själv att andra behövde lägga sån tid på sånt, men inte hon. My har en inre förmåga och visualiserar fram en studio. Vips! ✌️

    Ja, minns att hon liksom stoltserade med att hon inte behövde göra några avancerade ritningar och mer gick på känsla vid ”planeringen” och lade ut små lappar på golvet för att markera var träningsredskapen skulle placeras. Undrar om hon mätte eller bara gick på känsla och hennes långa erfarenhet som studiobyggare?

    Det blir nog bra för henne med en större lokal, dessutom nära både torg och brygga där hon kan köra uteträning. Kanske blir bootcamp a la Mikes Marbella där i sommar?

     Kan sluta hursomhelst när hon är igång. Cathrine Hardenborg fd supermodell finns med på bild med Kin i nya lokalen. Hur stort lär inte det vara för My. En riktig modell! Jävlar alltså!

      Supermodell?

       Japp. Förr i tiden. Hennes syster var tillsammans med Frank Andersson några år.

        Och barn med Tomas Brolin.

      Toppmodell ja, supermodell nej. Hon var granne med Kin tidigare innan hon flyttade ut från paradvåningen.

      Va! Vad det cathrin hardenborg? Jag tyckte det påminde om henne men hon var sig inte helt lik sen jag såg henne sist!

       Kanske gjort något fix, men det är hon.

   Gamla lokalen:
   – ägs av Brf Flygterrassen
   – yta 54 kvm
   – lokal uthyrd till Sjöströms Hemservice
   – löptid 2023-09-30

   Nya lokalen:
   – ägs av Brf Flygbryggan
   – yta 60 kvm
   – lokal uthyrd till Täby Yogastudio
   – löptid 2023-12-31

   My har alltså gått igenom allt besvär med att flytta för en 6 kvm större lokal? Det måste finnas orsaker bakom detta beslut som inte framgår av det hon hittills skrivit på bloggen.

   En annan fråga är om hon hyr i andra hand eller om hon faktiskt övertagit kontrakten?

   Jag misstänker att den första lokalen inte var anpassad för gymverksamhet och att det kanske kom klagomål på ljudnivå etc från ovanliggande lägenheter. Det framgår av föreningens årsredovisning att någon form av arbete utfördes på yogastudions lokaler innan de flyttade in 1 januari 2012, så kan vara att denna lokal fungerar bättre för den typ av verksamhet som My ska bedriva (ljudisolering, förstärkta golv etc). Ja, det är en spekulation förstås, men nyfiken på vad det annars kan vara som fått henne att gå igenom allt detta besvär för 6 kvm?

    På något vis har hon gjort bort sig. Tur för henne att hon själv tröttnar innan löptiden är slut. 6 kvm, vilket lyft ?

    Tror du är på rätt spår! Säkerligen BRF som protesterat. Om det inte är nåt sånt och hon startade allt detta kaos för enbart ytterligare 6 kvm, ja – då vet jag inte vad jag ska säga… ?

    Lite svårt att tolka det hon skriver på bloggen men det kan absolut tolkas som att hon tvingades flytta och hade tur att hitta annan lokal…

    60 kvadratmeter låter jättelitet för ett gym. En roddmaskin och lite fria vikter, sen är det fullt.

     Exakt. Vi har ett mindre gym i vår förening och det är på 150 kvm. Själva ytan för gymmet skulle jag tippa är på ca 130 kvm. Halvera den utan och du får inte plats med mycket.

     Beror på vad du ska ha för gym. Min PT har ett rum för träning som är 30 kvm, inga maskiner, inga cyklar, inget löpband, bara Kettlebells, en bänk, trx och gymmiband. En duktig PT behöver inte femtioelva maskiner. Men My är inte en duktig PT….

  Kanske jag som missuppfatta men personen ville alltså ha en sak gratis i byte mot en bild på story men när en liten länk till vart den här saken kommer ifrån då är det stopp? Intressant man gärna ville ta emot nånting gratis men inte ge tillbaka. Vad ska en bild göra om man inte får en länk till vart den kommer ifrån?

   Okej såg nu de var en rabattkod, sorry jag läste för fort. Men ändå, intressant man vill ha något gratis men inte jobba ”gratis”

    Hur menar du?
    ”…intressant man vill ha något gratis men inte jobba ”gratis”.

    Hon vill väl inte ha något gratis? Det är väl betalning för utfört arbete, som hon även måste skatta för med egna pengar?

     Ja hon har inga problem att ta emot den här produkten från första början men sen när det tillkommer en kod som skulle locka kanske fler att vilja köpa den då är det stopp?

      Ja, det skulle vara intressant att se vad som egentligen stod i överrenskommelsen.
      Kan kanske vara en läxa till alla att se till att upplägget är avtalat från första början?

      Hon skriver att det tillkom fler krav, bland annat rabattkod. Det är väl inte jättekonstigt att hon för mer arbete vill ha mer betalt och inte bara en pryl hon ska skatta för?

       Men snälla vadå för mer arbete, hon ska tilldela en rabattkod. Hur extra mycket arbete är det egentligen? Då får hon väl kräva pengar från början istället för att kränga produkter när det passar o sen ba ”nej det här är inte rätt jag ska ha betalt” som att hon plötsligt kom på vad alla andra influencers brukar säga.

        Men snälla på dig själv, ja om de vill ha mer arbete, inte samma sak som merarbete, får de väl betala för det. Tycker du verkligen att det är konstigt?

      Läxan att lära här. Ha alltid alla upplägg och överenskommelser i skrift så uppstår inte problem som dessa. 🙂

     Fast vad var jobbet de kommit överens om? Hon ville bara göra ett blogginlägg och de ville att hon i samma blogginlägg skulle lägga in 20% med koden ”bloggarrabatt”?

      Exakt, det är högst oklart.

      Jag tolkar ändå ”fler krav bland annat rabattkod” som att de krävde mer än vad de sagt från början där rabattkoden var ett av dessa krav.

  Hon ville bara göra l i t e reklam?

  Storm i ett vattenglas. Vem bryr sig om en mailväxling mellan några konton om BARNVAGNAR? Låter inte som något att bli ”sjukt nedslagen” av.

  Influensers = Sveriges mest korkade och uppblåsta yrkesgrupp! ??????

  Stay in school kids!

  Ot
  Vad är det egentligen Bella berättar om Paul?Att han ramlat och slagit sig ordentligt för att nästa gång svimmat och åkt ambulans till akuten?!? Vad är det som händer?

   Var pratar hon om det?

    Ett inlägg på hennes blogg för ett par dagar sedan

     De lustiga var att hon avslutar inlägget med att prata om örhängen?!?
     Wtf liksom! ?

   Ja hon berättar ju precis vad som händer (men det skedde i omvänd ordning).

   Han hade ramlat under dagen som hon skrev och då berättade hon också om en gång tidigare då han svimmade och att hon blir skrämd när nåt händer honom. Det är väl inte så konstigt.

    En kille på 50 som ramlar och slår sig, svimmar och åker ambulans, det hör inte till vardagen för de flesta.

  Du vet, ”generation lättkränkt” är i farten igen! ?

   Exakt! Man undrar hur de ska klara av livet framöver.

   En barnvagn är ju svindyr idag. Är det så jobbigt att lägga upp en rabattkod? Betalningen är ju barnvagnen-skatt, kan väl inte vara ett dåligt pynt? Det hade blivit ännu dyrare att köpa den själv. Välj dina sorger människa, och lär dig något på det som hänt istället.

    Vad får dig att tro att hon skulle få en barnvagn?

     Man tolkar det ju så med bilderna på barnvagnar.

      Det är inte alltid det handlar om att få något gratis för ett samarbete, men naturligtvis så är det rabatterat för den som tackar ja till samarbetet.
      Jag har tackat nej till flera erbjudna samarbeten för att jag kände att det i slutänden inte var värt besväret.

  Influensers är så sköra! Av allt man kan tänkas bli nedslagen av… Herregud! ?

  Men om hon nu skulle få en vagn gratis så är väl det betalning nog, och betalningen måste så klart skattas för. Hon går ju knappast minus.
  Om jag jobbar och får lön och skattar på min lön så betalar jag enligt denna person för att jobba, alla jobb medför omkostnader om du inte utför dom hemifrån i bara en liten stund.

   Haha ska börja köra med den logiken. Jag betalar för att jobba för jag betalar skatt!

    Lol, tänkte detsamma, hur puckade kan influencers egentligen vara? Verkar inte finnas någon botten? Att tycka att man betalar för att jobba eftersom man måste skatta på en vara man enligt överenskommelse fått i betalning…

   Fast hon jobbar med att recensera barnvagnar.

   Hon skulle få en sak hon ändå hade tänkt köpa, det kan lika gärna ha varit en pipmugg.

  Snowflakes ❄️

  Hon brukar dock gråta ut och försöker ge sina följare skuldkänslor(?), skriver ofta hur följarna inte integrerar tillräckligt och hon undrar då varför hon gör detta. Hon lägger ju ner så mycket energi/pengar men får inget tillbaka. ??‍♀️??‍♀️

  Sen är hon en stjärna på att lämna ut exakt ALLT om sina tre barn, helt makalöst.

   Du beskriver det bra. Allt hennes content är uppbyggt på sina barn, de är med i varenda samarbete/reklam hon gör. Och hon lägger säkert upp 20-40 stories varje dag på sina barn i alla möjliga situationer, t.o.m. när de sover och skriker/gråter för att de har nattskräck. ? Detta är nog det värsta att barnens liv verkligen delas helt öppet för vem som helst att se.
   Sen att hon dessutom precis som du säger tigger ”likes/kommenterar/att man ska använda hennes länkar vid köp/att man ska dela och sprida hennes konto” varje dag genom att försöka ge sina följare dåligt samvete gör ju inte direkt att man vill följa henne.
   Jag förstår om hon har svårt att få till samarbeten.

  ?❄️

  Alltså är det något jag stör mig på så är det kvinnor som har som sin hela identitet att vara *mamma*.

   Okej

    Men alltså en Instagram tillägnad barnvagnar, snaaark.

     För folk som ska köpa vagn är det säkert uppskattat. Likaväl som du kanske kollar in instagram som recenserar make up, kläder, resor, inredning osv osv. Fånigt att gnälla om något bara för att du inte är intresserad.

     Intresset för barnvagnar är enormt!

   Varför stör det dig? Stör det dig på så sätt att man som kvinna idag måste påminna omvärlden att man är så mycket mer än mamma? Jag tycker att det är fullt naturligt att se sig som förälder i första hand. Märkligt vore det annars. Jag tycker också att det är fullt naturligt att skaffa barn och vilja koncentrera sig på dem, först och främst. Men idag ska ju föräldrarna börja jobba så tidigt som möjligt för gud förbjude om någon fick för sig att det räckte för en förälder att bara koncentrera sig på sitt föräldraskap en viss tid i livet. Eller rent allmänt. Jag är inte mamma, ska väl tilläggas.

   Du menar som här @emilhenrohn?

  Ibland föreställer jag mig att alla andra yrkesgrupper hade gjort så här också och undrar vad som hade hänt då? Tänk vad märkligt om Ica la ut på sin Facebooksida att de är så himla besvikna på alla otrevliga kunder som de stöter på dagligen och hur synd det är om dem och deras verksamhet. Eller att de blivit ledsna för att bananerna som deras leverantörer skickat inte var som de ville ?

   Hahaha vilken rolig tanke!
   ”Kära kunder! Vi har lagt ner både blod, svett och tårar för att bli stans bästa ICA-butik. Varje dag krigar vi för att våra kunder ska få bästa möjliga shoppingupplevelse. Och ändå får vi bara höra massa hat som ”pantmaskinen är full” eller ”kan ni öppna en kassa till”. Kan ni förstår hur nedslagna vi blir?! Imorgon ska vi ta en liten paus ifrån all negativitet och håller därför vår ICA-butik stängd för att ladda batterierna med familjen. Ses igen på måndag <3 "

    Hahaha! Klockrent ?.

    Hahahah skrattade högt åt detta ???

    HAHA ja du visualiserade min tanke väldigt bra!

  Förstår inte hennes resonemang helt ut. Det låter som att hon självmant kontaktar ett företag gällande en produkt som hon har tänkt att köpa, och får istället till ett ”samarbete”. Hur kan hon då få det till att hon får betala för att göra det för att hon skattar på varans belopp? Hade hon ändå tänkt att köpa varan så hade hon ju fått betala hela inköpspriset på redan skattade pengar, vilket ju blir otroligt mycket dyrare.
  Är det däremot en produkt som man själv aldrig skulle köpa och det var det andra företaget som kontaktade och frågade så förstår jag att det blir dyrt, att man får betala för en produkt man inte ens vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.