En Gynnisk handgranat på ingång!

Carolina Gynning skriver den här kommentaren under Lisa Anckarmans inlägg, där hon länkar till ett poddavsnitt där hon berättar om sin sjukhusvistelse i Thailand.
Läs mer här och här.
Hon skriver denna enda kommentar och ingenting mer, och jag kan nästan se henne framför mig där hon lutar sig tillbaka i en fåtölj och lugnt beskådar kaoset som utbryter under mellan olika grupperingar i svarstrådarna.
I skrivande stund har kommentaren 77 svar och inte ett enda är från Carolina.

Kanske borde Carolina ta lärdom från detta, och dra igång liknande debatter på sitt Instagramkonto, istället för att böja marmorskivor med photoshop som diskuteras HÄR, snarare än på hennes plattform?

Tack för tips!

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Jag tror att det är vaccinet” = hur fan dum kan man vara?

   Antivaxxers ska enbart hålla käft. Tack.

    Är absolut för vaccinet. Har tagit mina tre doser. Men att konfrontera med att ”antivaxxers ska hålla käft” – kom med nåt bättre!

     Kom med något bättre själv.

      Du låter som en trevlig person.

      Det va ju du som började skriva till Anonym 18:21, om du vill få ”antivaxxers” förstå så ska du nog ändra din taktik.

       Du utgår från att antivaxxers ska förstå något. Kontradiktion.

        Haha men du ger ju ingenting? Förutom att de ska ”hålla käften”. Lär ut istället, va lite pedagogisk.

         Tycker väl inte heller att kommentaren var jättesmart. Men å andra sidan sätt så tenderar ”antivaxxers” att vara totalt fakta resistenta….

        Du har inte så många argument för din sak.

         Vilka argument har du?

     Bara så kul när dessa totalrenoverade och fillersfyllda influensers gapar om en liten spruta…. Vilka puckon.

     Jag har tagit två doser och är osäker om jag ska ta dos tre. Jag blev bortdomnad i foten efter första sprutan och tog ändå andra sprutan i juli. Är fortfarande bortdomnad i en tå….nu i februari 2022 (förutom detta fick jag feber och influensasymtom som många fått av sprutorna)
     Att man inte vill vaccinera sig tycker jag är helt ok. Får se om jag vågar mig på en tredje spruta….

      Fast hur vet du att det var pga vaccinet och inte ett sammanträffande?

      Vad har läkarna sagt är anledningen till att foten är bortdomnad?

    Man är inte automatiskt antivaxxer för att man ser problem med covidvaccinet, så håll käften själv, idiot!

     Och vad är ”problemet” enligt dig?

      Allvarlig rapport
      En rapport bedöms som allvarlig om den misstänkta biverkningen är en sådan som, leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse.

      https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner#hmainbody2

       Och? Hur många som tar vaccinet får en biverkning som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning? Jämfört med de som inte tar vaccinet och blir allvarligt sjuka på grund av det?

        Man måste väl kunna diskutera vaccinet för det? Tror du att folk är antivaxxers bara för att man diskuterar saker? Så jävla sjukt.

        JA JAG ÄR VACCINERAD så du behöver inte be mig ”hålla käft”

         Men tycker du inte att diskussionen är lite skev när mer krut läggs på att försöka utmåla vaccinationerna som farligare än att bli sjuk? Har inte orkat gå igenom alla siffror och dokument men tittar man på Pfizer modernas antal inrapporterade biverkningar vilka alla är mindre alvarliga så har det rapporterats 0,34% procent biverkningar. Jämför den siffran med antal sjuka totalt samt antal sjuka som krävt IVA vård och antal döda och siffran landar inte på 0,34%, inte ens för åldersgruppen 18-65.

          Det är inte farligt att bli sjuk om du inte har underliggande sjukdomar.

          Jo du tar en risk om du inte vaccinerar dig för covid är inte som den vanliga säsongsinfluensan.
          Synd att folk inte längre klarar av att ta till sig fakta utan vevar sina egna sanningar.

        Fler än du tror och mörkertalet är dessutom stort.

         Hur stort och vart kan man läsa mer om detta?
         Tar tacksamt emot en länk eller hänvisning så att jag kan läsa mer om dessa fakta kring mörkertal och storleken på det.
         Tack på förhand!

          Du får leta dig till andra forum för att ta del av andras erfarenheter (bra och dåliga) om vaccinet. Tex Reddit, finns massa trådar där folk försöker hjälpa varandra med biverkningar och tog de fått från läkare och sjukvård etc.

          * råd de fått från .. ska det stå. Källor om mörkertal kan bli svårt – säger sig själv. Men kolla in tex VAERS, de har lite info om hur stor de tror underrapporteringen är.

          Reddit, toppenbra källa………….

    Jag tycker också att antivaxxers är ”oinformerade”. Men jag skulle aldrig be dom hålla käften.
    Vi ska vara glada att vi får vädra våra åsikter och funderingar fritt. Vi kunde ha fötts i Nordkorea.

    Man kan bemöta alla motståndare med frågor istället. Be om konkreta bevis tex. ”Kan du visa din källa till det här eller är det bara något du tror?”

    Men inget blir bättre av att gapa och skrika barnsligheter när någon tycker annorlunda.

     De behöver väl inte vara oinformerade bara för att de har en annan åsikt? De kan vara lika pålästa som någon som är vaccinerad men helt enkelt väljer att avstå för att det inte passar dem. Och det är helt okej. Upp till var och en att göra vad man vill. Punkt.

      Håller med dig. De som gapar om att alla måste vaccinera sig och hatar ”antivaxxare” läser ofta inga egna källor eller studier- de behöver ju inte då de litar till myndigheter etc till 100%. Avvundas denna tillit.

       Nej tyvärr är det precis tvärtom. Det är en viss typ som går på antivaxxer propagandan. En grupp människor som har svårt att skilja på fakta och fiktion. En lättlurad och lättmanipulerad grupp.

        När du menar ”antivaxxer”propagandan vet jag inte om du menar ”mikrochip i vaccinet”-idéer eller om du menar faktiska fakta. Det är det här som är ett av de stora problemen. Alla som är kritiska eller läser andra källor än Folkhälsomyndigheterna eller WHO kallas antivaxxers, vilket är en grov förenkling och ett slött kategoriserande.

      Fy fan vilken dryg kommentar och nick.

      Jag valde att kalla dom oinformerade istället för idioter.
      Jag försökte vara diplomatisk eftersom jag tycker att alla har rätt att framföra åsikter utan att bli påhoppade.

      PUNKT.

     Jag tycker inte att anti-vaxxers är oinformerade! Tycker att anti-vaxxers bidrar med en otroligt viktig del i vaccindiskussionen, där man hela tiden talar för att ifrågasätta vad man faktiskt stoppar i sin kropp. Tycker snarare att de som vaccinerar sig tenderar att vara oinformerade. Detta då dem blint litar på myndigheter och därför blundar för och cencurerar motsatt åsikt. Underlag finns för biverkningar av vaccinet, så snälla sluta kalla antivaxxers för att vara oinformerade. Som någon tidigare nämnde, så är rapporterade biverkningar av vaccinet en otroligt liten del (96 145 antal rapporter enligt läkemedelsverket). Att förtydliga är att dessa biverkningar är återigen de som blivit RAPPORTERADE. Sannolikt är att det finns ett stort mörkertal, som inte blivit rapporterat helt enkelt.

     För övrigt vill jag bara säga att jag inte tillhör gruppen antivaxxare, har tagit samtliga sprutor, och jobbar i sjukvården. Men ser ändå vikten i att alltid ifrågasätta vad man stoppar i kroppen.

      Å ni läste bara det ni ville läsa.

      Blir fan tokig på folk här inne ibland.

      Och det finns garanterat ett stort mörkertal för de som inte vaccinerat sig och blivit långtidssjuka.

      Sluta sprida desinformation. De fall som har rapporterats till Läkemedelsverket är inte vidimerade. Det betyder att det inte är konstaterat att symptomen är en konsekvens av vaccinationen. Det innebär att antalet biverkningar är mindre.
      Antivaxxers bidrar tyvärr inte till något positivt för deras resonemang är inte faktabaserat utan bygger på känslor i det flesta fall på rädsla. Däremot håller jag helt med om att man ska vara skeptisk mot vad man trycker i sig. Antidepressiva är ett sådant exempel men det finns andra läkemedel som skrivs ut för lättvindigt.

       Nej det stämmer! Dem är inte vidimerade. Men det betyder inte att biverkningar inte finns, och inte förekommer. För det gör det, och det är oundvikligt.

       ”Att biverkningar är egentligen är mindre pga att rapporterna inte är vidimerade” det är att sprida desinformation. Det vet varken du eller jag. Jag syftar bara till att det finns biverkningar, vissa allvarliga och vissa inte allvarliga. Det ska vi inte förringa.

        Vi ska inte heller förringa att de som inte tar vaccinet kanske överlever, men riskerar att bli farligt sjuka under en längre tid.

         Håller helt med dig! Detta får man enligt min mening ta ställning till, väga riskerna med vaccin och att inte ta vaccin mot varandra.

   Roligaste är ju ändå dessa människor som påstår att vaccinet gör de sjuka. Nej. VIRUSET. Det är dött virus i vaccinet, så med största sannolikhet hade de blivit riktigt riktigt dåliga av själva covid än vaccinet.
   Trevlig kväll

    Mem nu spekulerar ju du också.

     Hur? Vet du hur vaccin fungerar?

      Jag gör det litegrann. Vad menar du med dött virus i vaccinet?

     Fast att skriva ”vaccinet gör er sjuka” är väl en ganska stor skillnad till att jag skriver ”med största sannolikhet”?
     Sen att det är viruset som gör en sjuk, är väl ingen spekulation? Det är väl snarare fakta?

      Vaccinet har flera komponenter i sig. För det första.

      Nej, covid-vaccinerna innehåller inte dött virus så det är en ren spekulation från din sida.

      Jag är helt och hållet för vaccin, men om man vill argumentera och eventuellt omvända en och annan antivaxxer bör man kanske inte hitta på.

    Samtliga covidvaccin som hittills kommit bygger på genteknik och är fokuserade virusets spikeprotein i en eller annan form. Covidvaccinerna från läkemedelsföretagen Pfizer/Biontech och Moderna är mRNA-vaccin och består varken av
    försvagat virus eller avdödade virus.

    Eh? Var har du varit de senaste två åren? Covidvaccin (de som används i Sverige) innehåller INTE avdödat virus. Det är ju det som varit hela debatten och problematiken iom att tekniken är helt ny. Astra zenecas byggde på avdödat virus. Minns du vad som hände med den?

     Fast det är ju ingen problematik iom att man har forskat på mRNA-vaccin under ganska många år

      Svarade på kommentaren som hävdade att det är osannolikt man får biverkningar av vaccin iom att viruset är dött…huruvida mrna tekniken är problematisk eller ej går ju inte att säga idag, det är väl det som är problemet- vi är generationen försökskaniner, man kommer kunna säga hur det gick om ungefär 10 år.

    I MRNA vaccinet är det inte dött virus. Är väl det som är grejen, att man har kopierat virusets MRNA så att kroppen kan kopiera det för att kunna skapa ett skydd. Därför behöver man inte använda ett försvagat virus som i andra vanliga vaccin.

    Jag blev sjuk AV vaccinet. So I beg of you to shut the fuck up.

     Anekdotisk evidens. Igen. Shut the fuck up.

   Saken är den att alla vaccin och läkemedel har biverkningar. Den som tror något annat bör återgå till skolbänken. Problemet är dock att alla dessa så kallade vaccinmotståndare som finns där ute har inte dragit åt den lösa skruven tillräckligt. Jag såg ett nyhetsinslag för några dagar sedan där en vaccinmotståndare sade att hon inte ville ta något vaccin som ger henne biverkningar om femton år. Däremot tänkte hon inte på att det finns något som heter postcovid och som kan göra livet tio gånger värre.

   Carolina Gynning har lagt sig under kniven mer än en gång men tycks tydligen inte tänka på vad som händer med det några år framöver men vräka ut sig en foliehattskommentar var tydligen inte särskilt svårt.

    Men om allt har biverkningar som du säger varför vill du inte veta mer om detta istället för att trycka till budbäraren?

     Jag intresserar mig och vet mer än du tror men det stoppar mig inte från att äta medicin jag behöver och ta vaccin som både skyddar mig och mina anhöriga.

     Poängen är att folk vräker i sig antidep, vanliga värktabletter, antibiotika utan att överhuvudtaget reflektera över biverkningar men när det kommer till covid vaccin drabbas en grupp av nått slags masshysteriskt tillstånd. Lägg istället tid på att ta reda på vilka som ligger bakom antivaxxers. Det är inte riktigt som de flesta tror.

      Fast det gör de ju inte. Antibiotika klarar inte alla och restriktioner för utskrivning existerar. Antidepressiva är det folk som avböjer och de som får biverkningar av dessa avråds från användande. Så det är en redig stråman du har byggt här.

       Har du överhuvudtaget ens försökt ta reda på lite fakta? Skulle inte tro det. Visste du att under 2020 föreskrevs antidep till en miljon svenskar. Antibiotika och värktabletter får du googla själv. Tydligt är att du inte riktigt har koll på.

   Det som får henne att låta dum är att säga att HON TROR. Hon vet inte. Hon har noll koll på om det stämmer eller ej. Onödigt att sprida nåt hon inte vet något om när hon inte har bevis.

   Folk är så dumma. ??‍♀️De fattar inte att när 90% av befolkningen tar ett vaccin så kommer det dyka upp alla möjliga inbillade ”biverkningar” som inte har något samband med vaccinet öht, det är sjukdomar och symptom de hade fått oavsett. Människor som i en studie fick NaCl lösning rapporterade exakt samma biverkningar som de som fick vaccin.
   Nästan alla på iva är ovaccinerade trots att de ovaccinerade endast utgör en mycket liten del av befolkningen! Vaccinerade på iva är så gott som uteslutande patienter som har allvarliga underliggande sjukdomar.
   Antivaxxers verkar sakna förmågan till logiskt tänkande, de är helt fast i sin rädsla för att bli microchippade och kvicksilverförgiftade. Fråga en intensivssk hur många läkemedel deras covid-19 patienter behöver få för att ha en chans att överleva, och i vilket skick kroppen är efter en tid i respirator. Då låter kanske vaccinet lite mindre farligt.

    Hur vet du att biverkningarna INTE har något samband med vaccinet, och att dem är så kallat ”inbillade”? Är ganska så säker på att du inte arbetar med denna typ av forskning.

     Jag är övertygad om att du inte alls arbetar med denna typ av forskning.

     För att dessa fick natriumklorid i stället för ett vaccin injicerat! Alltså koksaltlösning.

     Bara din fråga gör att man förstår att du inte är insatt. Det går att få människor att uppleva biverkningar trots att de inte behandlas med någon aktiv substans. Kallas placeboeffekten.

      Oj det är verkligen ett hårt klimat här, och mycket ”jag-vet-bäst”. Jag jobbar inte med denna typ av forskning, men jag jobbar med medicin. Jag vet mycket väl vad placeboeffekt är. Självfallet kan vissa biverkningar tillhöra gruppen placebo. Men hur stor andel av de rapporterade biverkningarna som är placebo kan varken du eller jag bestämma. Faktum är att alla mediciner har biverkningar, så jag förstår inte denna extrema hets att tillrättavisa dem som kan medge detta.

      Jag är vill bara förtydliga att jag inte tillhör gruppen ”antivaxxer”, jag är fullvaccinerad och har inte upplevt några biverkningar alls. Men jag förringar ingen annans upplevelse eller de biverkningar som kan uppstå, bara för att jag själv slapp.

    Att få huvudvärk till exempel är oerhört vanligt. Att en person injiceras med koksaltslösning och dagen efter upplever huvudvärk kan bero på att den tror att den fick vaccinet och därmed förväntar sig huvudvärk, men det kan lika gärna vara så att den bara fick huvudvärk och hade fått det ändå.

     Ja men precis! Finns många tänkbara förklaringar till varför vissa symtom uppkommer i samband med ett vaccin. Men jag tycker att det är oroande att vissa uttalar sig om att biverkningarna bara är placebo, då vi egentligen inte har någon aning om detta. Jag tycker att sambandet mellan vaccin och biverkningar bör fastställas av sakkunniga, och inte amatörer som vi i bloggbevaknings kommentarsfält. Men tycker det är otroligt gött att diskutera för att få en nyanserad bild av ämnet!

   Här ligger jag hemma i covid, fick nyligen dos vaccin. Intressantast i det hela är att min make inte är vaccinerad och jag som sagt är det och nyligen tagit den senaste. Vi blev lika (lite) sjuka. Frossa, ont i huvudet och snuva. Varken mer eller mindre. Kommer jag fortsätta ta fler doser? Tveksamt faktiskt.

    Covid drabbar inte alla lika. Tänk om du inte varit vaccinerad – kanske hade du blivit ännu sjukare?

  Carolina kommer ut som en foliehatt! ?

   Tröttsamt.

   Man kan faktiskt se nackdelar med vaccinet UTAN att vara en foliehatt SAMTIDIGT som man själv är vaccinerad.

   Lite nyansering i diskussionen tack!

    Börja du då!

     Det gjorde hen.

    Ja som att efter vaccinet har min panna blivit magnetisk, jag får in Netflix via nanomottagare och är numera även avlyssnad av kinesiska staten. Visste du också att Michelle Obama är man och deras två barn inte är deras utan hålls som sexslavar. Hillary gillar att äta barn och valet i usa var riggat. Vart är världen på väg halleluja för antivaxxers som skyddar oss mot alla lättlurade zombies.

  Hennes sk. svenska + konspirationsteorier går hand i hand. Det man inte har i huvudet får man ha på sina tillfixade instabilder..

   Är det en konspirationsteori att vaccinet har biverkningar?

    Jag har en konspirationsteori: Jag tror att det finns ett samband mellan vaccinskepsis, användning av fillers och oförklarligt mystiskt böjda marmorbänkar i kök! Se själva, allt stämmer ju! När ska egenkligen Sverije VAAAKNA???!!

     *ejenklien

     Nämen vänta nu, det finns grupper på Reddit som säger att just mystiskt böjda marmorbänkar i kök i själva verket är en konspiration av Big Pharma. Eller om jag läste det på FB. Eller om jag fått in det i hjärnan med antennerna på min foliehatt.

      Nano nano

  Alla får har rätt till sin åtskilt. Men NÄR ska folk lära sig att grunda sina åsikter i förankrad vetenskap och forskning istället för att referera till att man ”tror” något, eller att ”min mosters mormors granne sade att”..?

   *åsikt

   Va?? Facebook-grupper är väl forskning? Massor av folk som har forskat reda på saker. Juuuuuuu

    Alltså, jag har faktiskt googlat. Vad fan har forskare och läkare att sätta mot det?

     Alla publicerade studier är en googling bort. Forskare använder också internet.
     Eller tror du att dom går till stora forskarbibliotek för att sätta sig och läsa studier?

      Kul när Harvard-forskare erkände att de läste bloggare och ibland rådfrågade där. Sann historia.

   Min blivande katt tycker det finns för mycket foliehattar ?

   T.ex så påstods hyalase vara helt ofarligt för att lösa upp fillers med. Tusentals tjejer fick sina ansikten förstörda och försökte göra sig hörda men blev nedtystade och hånade både av industrin och av fillersentusiaster. Ibland rena hot. Offren organiserade sig på Facebook-grupper under några år där antalet medlemmar med skador från dissolved bara växte. Nu i dagarna så går Kanada ut som första land med en undersökning som visar att det faktiskt finns potentiella faror med att injicera produkten i ansiktet.

    Varför ska man injicera något i ansiktet överhuvudtaget? Tycker man får skylla sig själv lite då…

     Hyalase används inte bara inom skönhetsindustrin. Poängen är att fall av bieffekter inte sällan motarbetas av en viss lobby.

      De som först varnade om biverkningar på hjärtat för unga män efter vaccinering anklagades för att sprida falsk fakta och vara foliehattar. Nu är det vaccinet inte rekommenderat till gruppen unga män av just den biverkningen.

       Vilket vaccin är inte rekommenderat till unga män?

        Modernas Spikevax.

         Ja det stämmer eftersom unga män generellt har en ökad känslighet för att få Hjärtmuskelinflammation (myokardit) och hjärtsäcksinflammation (perikardit) som en konsekvens av virusrelaterad sjukdom som Covid 19. Eftersom det har inrapporterats några enstaka fall vid vaccination med moderna men inte av pfizers vaccin verkar det förnuftiga vara att inte ge moderna till den gruppen. Men fortfarande kan de få samma följdsjukdom av själva covid.

  Ska du inte skriva om framgångspoddens uttalade om vaccinet? (Pärleros och katarina gospic)

   Skall inte du skriva till Pärleros vad du tycker om avsnittet? Eller är det lättare att sitta här och tycka?

   Passa på innan artikeln hamnar bakom betalvägg:

   https://www.expressen.se/nyheter/kronikorer/amina-manzoor/varfor-bjod-parleros-inte-in-en-riktig-forskare/

   • ”Hjärnforskaren” har inte publicerat någon vetenskaplig artikel sedan 2014.
   • Misstänkta biverkningar publiceras på en sida skapad av vaccinskeptiska privatpersoner.
   • Varför bjöd Pärleros inte inte in en riktig läkare och forskare?

    Bra artikel hoppas många läser den

    De flesta forskare som publicerar är kvar inom akademien och det är inte Katarina. Det gör henne inte till mindre forskare för det. Hon har en medicine doktor vid Karolinska och har en magister i fysiologi så tror nog hon har koll på kroppen och dess förhållande till olika medicinska åtgärder.

    Jag är själv för vaccinet men att avfärda Katarina som okunnig är lite magstarkt och får bara ”pro vaccin-sidan” att se dum ut så sluta upp med det.

  Nu tog ju Lisa själv upp möjligheten till att det var en effekt av vaccinet.

  Hon snor inte bara tavlor och konst, hon snor nu konspirationer också… går det så trögt med berömdheten….

  Det kan inte ha varit så att hennes implantat blev lite överhettade i thailandssolen? För visst har hon väl stoppat mer tveksamma saker i sin kropp än vaccin?

   Nä tror inte Lisa har gjort nåt. Har följt henne länge och det enda jag har märkt att hon målar sina läppar större men inget mer än så.

  Tycker att Malin Berghagens inlägg är kloka ord. Varför inte lyssna på allas sidor, även de som fått kraftiga biverkningar?
  Jag tillhör nämligen en av de som fått det och det är ju inget jag hittar på tyvärr.

   Problemet med ditt tankesätt är att minoritetens åsikter är just minoritetens åsikter.

    Jo absolut det håller jag med om! Men man behöver inte förminska det heller.

     Varför skulle man vilja lyfta fram något som uppenbart inte har någon som helst vetenskaplig evidens? Det får du göra i dina FB-grupper.

      Jag är inte med i någon FB grupp ?

      Ska jag alltså inte tro på vad läkarna sagt till mig? Skulle du få en kraftig biverkning tror jag inte du skulle tänka, men oj det finns ingen vetenskaplig evidens för detta så det kan jag inte ha fått.

       Snickesnack, det vet du. Om just du skulle få en kraftig biverkning, så är det definitivt inte sant för majoriteten av de som tagit vaccinet.

      Kan du sluta påstå att alla som nämner en biverkning hänger i facebook-grupper för att ta in fakta? Det blir så löjlig nivå.

      All vetenskaplig evidens är ju från början hypoteser. Gissningar. Erfarenheter. Bara för att vi inte har forskat i det än betyder det inte att problemet inte existerar. Jag tycker absolut man ska lyssna på de som tycker sig de samband mellan nyutslagna förändringar i kroppen och vaccinet. Utan deras röster kommer det aldrig forskas på och det är rätt oetiskt skulle jag g vilja säga.

       Du får det att låta som att samtliga godkända covid vaccin gick direkt från Discovery sciences alltså från motsvarigheten till ritbordet in i människors kroppar. Det är helt galet att påstå. Evidensbaserad forskning innebär att man testat sin hypotes och läkemedel testas alltid i empirin innan det ens är tal om godkännande.

    Jag tror det är gud
    Jag tror det är gluten
    Jag tror det är glutamat
    Jag tror det är fullmånen

    Fritt att TRO men det är just vad folk gör
    TROR!!!

    Aldrig har intresset av faktisk dokumenterad kunskap varit så icke efterfrågad som i dessa tider ?

     Skulle inte hamna här….?

   Vad hände med dig då?

   Självklart hittar du inte på. Jag tvivlar inte alls på att – en minoritet – får biverkningar. Men det kan du få av ALLA vaccin, eller antiobiotika, mediciner etc. Problemet ligger i att anti vaxxers sprider fel information, ogrundad och oforskad baserat på något de har ”hört av…”

   Jag är trippel vaccinerad men har förståelse för de som tvekar. Har dock ingen förståelse alls för de som sprider fel information, uppmanar till bojkott, spider konspirationsteorier och blir vansinniga över restriktionerna.

    Ja och jag håller med dig också!!
    Klarar inte heller av anti vaxxers och hur de håller på.
    Men jag har ändå förståelse för de som inte vill ta sprutan eller inte vill/får ta dos 2 eller 3 pga kraftiga biverkningar.
    Det är nog vaccinpass jag inte riktigt förstår då det endast ger en falsk trygghet. Man kan ju diskutera detta hur mkt som helst o jag slutar nu för det har jag ingen lust med ?

    Anonyma 21:an ??? kunde inte sagt det bättre själv.

   Kan tyvärr inte ta den flummiga människan på allvar.

   Malin Berghagen…??

   Vet inte om jag skulle kalla Malin Berghagen för klok…såg en kommentar om att hon tvättade allt (varor från affären) och liknande och att det var därför hon hade hållit sig frisk. Verkar ha missat ( forskning) som visar att viruset inte sprids så.

    I början av pandemin visste nästan ingen hur det spreds, eller hur länge viruset kunde leva på en yta eller produkt.

     Fast det här var precis nyligen hon skrev det.

  Det får väl Gynning tänka om hon vill. Jösses vilken stark överreaktion här.

   Absolut, om hon vill tänka så så visst. Men rätt korkat att skriva så på en stor influencers sida av en annan stor influencer – helt utan grund. Kan skapa mkt oro hos många. Plus om nån står och velar över att ta vaccinet men läser det – så kan ett dumt uttalande göra att personen struntar i att ta vaccinet.

    Nu finns det ju grund till att misstänka vaccinet, så…

    Det är ju lika dumt att vara helt tvättsäker på att vaccinet är 0% farligt. Det är troligtvis inga problemen men det finns ingen garanti att det är riskfritt. Liksom det inte finns någon garanti att vaccinet är skit.

  Jag är väldigt (väldigt!!) känslig för koffein.
  Jag VET att merparten som dricker kaffe INTE upplever samma som jag.

  Det betyder inte att min upplevelse inte finns, men det gör mig på inget sätt till vägledande av hur normala reagerar på koffein.

  Biverkningar finns på, vågar jag säga, ALLA medikament. Men det betyder INTE att alla får biverkningarna och det betyder heller inte att nyttan och effekten av medicinen är underordnad biverkningarna.

   Men det kan ju fortfarande betyda att den här specifika människan fått biverkningar?

    Har jag påstått något annat?

    Det var en reflektion, men om du undrar så nej, troligt är att det INTE är biverkningar från ett vaccin då de är sällsynta.

    Men eftersom internet INTE översvämmas av ALLA som inte får biverkningar- de är väääääldigt många vill jag lova – så blir de enstaka fallen som förekommer väldigt utmärkande.

    Note
    Det är INTE fel att det uppmärksammas, men om du som läsare är rädd och orolig så kan informationen landa ”fel”.

   Nja, nu låter du som en säljare på big pharma. Lite mer precision krävs ändå.

    Är du ironisk?
    Att använda formuleringen ”big pharma” signalerar faktaresistens till mig

     Jag har suttit i konsultationer med läkare och säljare. Säljare parerar alltid frågor om biverkningar med ”Allllt kommer med biverkningar” då landar specifikationer lite mjukare helt enkelt.

      Men det är ju sant
      ALLT läkemedel har biverkningar.

      Det är om nyttan överväger biverkningarna som det är läge att fundera på att sätta in medicinen.

       Vad jag menar är att det är en psykologisk manöver säljare ofta använder. Vi vill veta vilka bieffekter. Specifikationer.

        Ok, förstår vad du menar.
        Jag säljer dock inte läkemedel men kan förstå att det låter så.

        Tvingas dock själv käka medicin med biverkningar- men ibland får man välja.

     Då är du en ganska dömande och inte så öppensinnig person. Följer du aktiekursen sedan 1990-tal ca på de största läkemedelsbolagen och hur uppgångar korrelerar med diverse skeenden i världen så blir man lite mer skeptiskt till att så få personer ska tjäna så mycket på att så många är sjuka och/eller ”sjuka”.

   Helt rätt. Men de som får biverkningar kanske inte är så peppade. Det måste man ändå acceptera.

  Jag jobbar på röntgen och vi hade idag en elit gymnast som innan vaccinet sprang ca 3-5 mil i veckan men efter tagit 3 doser vaccin blivit sämre i bla andningen så nu orkar den personen inte med någon löpning alls. Det är taget flera olika prover, olika typer av röntgen av lungorna och flera covid test ändå funderar läkarna nu på om det är samband med vaccin som denne person är dålig.

   Anekdotisk evidens.

    Dock inte mindre trovärdig.

    Allt som är dokumterad bieffekt idag började en gång som anekdoter.

     Exakt! Samma med menstruationsrubbningar.

     En del anekdoter förblir anekdoter, hur mycket än virrpannor vill något annat.

   Med tanke på de miljoner som tar vaccinet så hade det varit ORIMLIGT om ingen fått hjärtinfarkt, lungproblem eller vad som i anslutning till vaccinering. Lika troligt som att ca 10.000 människor runt om i världen bryter benet samma dag de får spruta 2. Men det betyder inte att det finns ett samband.

    Men snälla, det FINNS ju biverkningar som man VET är pga vaccinet. Man vet sambandet. Varför är det så farligt att erkänna?

     Jag har aldrig förnekat biverkningar (om du ser mina kommentarer ovan)

     Men att använda anekdoter som fakta och bevis är inte rätt

      https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html

      Ska vi tex bara ignorera att unga män får problem med hjärtat? Det är ganska harsh att bara låtsas som ingenting. Det är lätt att vara för allt när inte du eller någon i din närhet drabbats men två är mina nära vänner (29 och 31) har haft flera små hjärtinfarkter var sedan förra hösten. Klart man blir orolig!

    Precis som att majoriteten av döda enligt statistiken har dött MED covid-19, inte AV. Såklart det finns biverkningar av vaccinet, och vaccinet är inte en självklarhet med tanke på att det inte ens är ett godkänt vaccin mer än för nödläge. Så himla knäppt att blunda för att det faktiskt finns folk som får biverkningar av det, och att det kanske faktiskt inte alltid är det bästa.

     1) Källa på att vaccinet enbart är framtaget för ett nödläge?
     2) Skulle valet att inte ha vaccin alls vara bättre för världens befolkning? Om ja, hur?

      Om det redan fanns innan covid bröt ut varför fick vi inte vaccin typ vecka 2-3 redan? Väntade de mer än ett år av ren djävulskap då eller hur menar du?

      Ingen har sagt något om etablerade vaccin här så sluta mucka gräl.

  Gör ett val och se inte tillbaka. Jag har tagit tre sprutor och gjort är gjort. Ångrar mig inte nu och kommer den dagen så får det vara så.

   Håller med. Dock har jag jävligt ont i axeln efter spruta nummer 3 på grund av den korkade sköterskan säkerligen som sprutade fel (har gått två veckor nu) men inget en fysioterapeut inte kan fixa.

    Tyvärr inget en fysioterapeut kan fixa, du har fått sprutan i slemsäcken- därav smärtan. Det går över om någon månad!

     Hur vet du att det är slemsäcken? Och kan jag göra något själv för att motverka det? Och det kanske min fysioterapeut kan jag har en väldigt dålig nacke och dåliga axlar så kan säkerligen vara spänningar som orsakar det också eftersom jag känner att det går ut i hela armen och surrar i fingrarna.

      För det är vad som händer, sätts sprutan i slemsäcken orsakar det bursit (en inflammation). Du kan ha ont i upp till 3 månader.

  Jag fick massa knepiga biverkningar av tredje dosen. Har också fått massa sjuka biverkningar av andra läkemedel jag tagit. Det finns inte ett läkemedel som har noll biverkningar på bipacksedeln. Vaccinet har biverkningar, det är inte en fråga om – vi vet att de finns. Precis som alvedon, cytostatika, antibiotika och blodförtunnande. Det betyder inte att man inte tar dem. Men vi måste kunna acceptera att vissa mår skit av vaccinet.

  Var Gynning ”läst en massa om detta” vet jag inte. Men det finns massor med forskningsrapporter om biverkningar!

   Ja för som du precis sade så har allt biverkningar. Om du bestämmer dig för att äta upp en burk med bakpulver så har även det biverkningar.

    Yes. Men många (här och irl) blir så aggressiva när man påtalar att det finns biverkningar av vaccinet. Skriker ANTIVAXX!! direkt. Jag älskar vaccin och uppmanar alla att vaccinera sig men man är dum om man tror att INGEN kommer få biverkningar.

     Ja, verkligen en knee-jerk för vissa samtidigt som de själva medger att det finns biverkningar med allt så vill de misstänkliggöra de som uppger att de stött på biverkningar.

     Ja väldigt konstigt. Jag blir mest trött på de som tror att rätt kost och motion gör så du inte får covid ?

   Jo men får man biverkning av en Alvedon så tar man den inte igen väl?

   Just vaccin är ju lite annorlunda och att så många i Sverige fått så kraftiga biverkningar som inte går över eller är allvarliga tycker jag inte man bara ska acceptera.
   Absolut de som blir sjuka av vaccinet i några dagar som en rejäl influensa, pratar om de som får bestående besvär under lång tid.

    ”Så många i Sverige fått så kraftiga biverkningar som inte går över eller är allvarliga”…. Hur många procent av alla vaccinerade i Sverige pratar vi om här och menar du att människor som vaccinerats i Sverige är särskilt drabbat?
    Då jag inte uppmärksammat att detta publicerats någonstans så vore det toppen att få en länk eller hänvisning till vart man kan läsa mer om detta.

    Tack på förhand!

  Okay, här är tillgänglig statistik av rapporterade biverkningar, dvs inte vad folk tror/känner/anekdotisk bevisföring etc utan som konstaterats: https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner#hmainbody2

  Jag vet att det är meningslöst att ens försöka prata vettighet här. Men, jag gör det ändå pga hoppas nå åtminstone några med fakta.

   Misstänkta står det iof

   Men kom med jämförande statistik för de som inte vaccinerat sig men blivit allvarligt sjuka. Men det passar antagligen inte in i din åsiktsbubbla.

    Nu pratar vi specifikt om biverkningar av vaccinet så det finns ingen kontrollgrupp pga kan ej mäta biverkning om de inte fått samma behandling som testgruppen. Det är science 101.

  Någon som vet varför Paow inte uppdaterat sin insta på länge?

   Nej!

    Haha!

   Telefonen är sönder

  Kan någon förklara varför man måste vara extremt svartvit gällande just vaccin? Varför är det kontroversiellt att diskutera biverkningar?

   Bra fråga! Är det verkligen en handgranat?

   Har blivit ett sånt konstigt debattklimat kring detta (och egentligen mycket annat också). Allting är svartvitt, antingen är man god och tar vaccinet eller ond antivaxxer och tar det inte. Det blir ett sånt polariserat obehagligt klimat av detta och det tror jag faktiskt är mer skadligt och får de som inte vill vaccinera sig att vilja vaccinera sig ännu mindre.

   Jag är vaccinerad och tror på att vaccinet är bra och funkar för att minska de som blir allvarligt sjuka men jag skulle aldrig få för mig att sjunka till en så låg nivå att börja kalla de som är skeptiska för idioter, foliehattar,antivaxxers etc för det kommer bara göra att de blir ännu mer skeptiska. Övertyga med argument istället för otrevliga ord och funkar inte det, tja då har du åtminstone gjort vad du kan och får helt enkelt inse att du inte kan övertyga just den personen.

   Jag förstår inte heller. Det är faktiskt en anledning till att jag ännu inte tagit spruta tre – samhällsklimatet. Jag är för vaccin, men jag känner mig inte trygg i att jag kommer kunna diskutera eventuella biverkningar om dessa uppstår.

   Jag fick mensrubbningar efter spruta två. Jag har haft problem med det hela livet på nivån att jag funderat på hysterektomi, därför så blev det inte särskilt kul med rubbningar.

   Trots detta så anser jag det vara värt att vaccinera sig. Men jag vill känna mig trygg i att kunna prata om eventuella biverkningar om det skulle bli värre efter spruta 3.

   Summan av kardemumman: Det är inte regelrätta antivaxxers som gjort att jag tvekar på spruta 3. Ek heller deras sk ”vetenskap”. Nej, det är alla pro-vaxxers som blir helt rabiata så fort man diskuterar vaccinets vara eller inte vara. Kolla bara konversationerna ovan där folk kallar varandra för nedsättande kommentarer hej vilt.

   Snälla cam, kan vi inte få slippa covidskiten här? Du har själv sagt att du är trött på det. Stämningen blir bara än mer katastrof här än vad den brukar vara.

    Älskar ditt namn ??

    Håller med dig 100%. Jag fick biverkning av 1:a sprutan. Molvärk i äggstockarn i flera dagar. Men inget av den andra. Undrade över nyttan med den 3:e iom att den omikromvarianten inte är farlig. Jag är en anitvaccare..normalt sett. Dvs jag tar inte säsongsinfluensan osv..men har tagit 3 doser nu och nu får det vara bra ❤

    Jag har tagit två sprutor. Mensen gick bananas. Har covid nu. Är inte sjuk. Knappt förkyld. Jag är för vaccinet men ser absolut ingen mening med att ta den 3:e sprutan.

    Håller med. Är i 25 årsåldern och fullt frisk annars, hade Corona för ett år sedan och klarade det bra och återhämtade mig snabbt. Tog andra dosen tidigt i höstas och har sedan dess haft bröstsmärtor och känt obehag i halsen varje dag. Jag klarar inte av att träna som jag tidigare gjort. Har belastat vården mer än någonsin sedan jag tog andra dosen och ska fortsätta göra undersökningar. Förhoppningsvis inget allvarligt men ont gör det och det begränsar mig i min vardag.

    Sen om det är från vaccinet eller ej är svårt att säga, men är inte jättesugen på att riskera att få mer bröstsmärtor från en tredje dos 😉

   Folk skäms över att de blivit lurade.

    ?

   Det går inte att diskutera på ett bra sätt pga folk reagerar med känslor samtidigt som de underligt nog pratar om fakta och statistik tex. Vore intressant att se studier på detta underliga klimat!

   Jag upplever att de som är för är väldigt svartvita medan de som är emot är lite mer you do you men jag vill inte ha det. Se bara kommentarerna här på BB tex. Antivaxxers skiter ju i om andra vaccinerar sig eller inte liksom.

   Men tycker ändå det finns många som resonerar som jag dvs båda sidor har några valid points, några idioter och vi kan inte veta ännu vem som har mest rätt.

  Agnes Wold svarade riktigt bra på tvivlare och troll häromdagen i chatten.

  Varför fler vaccinerade dör, varför fler vaccinerade ligger inne osv (pga det är fler vaccinerade än ovaccinerade).
  Hon svarade så tydligt så den dummaste skulle förstå. Och hon har jäkligt rätt i att all dynga folk läser på internet kommer ifrån någonting, att nån/några har en agenda med att sprida deras desinformation. Som gör att folk tvekar och hittar på egna förklaringar och teorier.

   Agnes Wold anklagade nyligen en ung rullstolsbunden tjej för att ljuga om sitt handikapp. Jag tycker vi ska sluta lyssna på henne tills hon ber om ursäkt till tjejen och hennes familj.

   Hon om någon är en foliehatt. Hon har ändrat åsikt minst tio gånger och hon är dessutom bakteriolog. INTE virolog eller epidemiolog.

  Där rök den inbjudan till slottet som carolina gått och hoppats på ??? *poff*

  Har tagit 3 sprutor och har värk under armen, i armen och känner mig trött i min bröstmuskel och arm. Nästan lite svag i armen till och från, det har varit så sedan oktober förra året. Det gör lite ont i den andra armhålan också, men den värsta värken är på den sidan jag inte tagit vaccinet.
  Tog vaccin i maj, juni och december.
  Är det någon mer som har detta?

  Blir bara så trött. Punkt.

  Det är fullständigt upp till var och en hur man vill göra så länge man inte tvångsvaccinerar och agerar som dom gör i Kina. Sen kan man ju tycka att det är bra för en själv att slippa bli jättesjuk i covid om man blir smittad men det är ju upp till var och en. Man smittar vidare ändå, även om man är vaccinerad, men man blir såklart en börda för sjukvården om man tar upp en vårdplats pga man inte vaccinerat sig och någon annan – typ en äldre, vaccinerad person – skulle behövt platsen bättre. Så kan jag tycka men vi lever ju i ett fritt land och hat åt ena eller andra hållet känns gammalt. Vi bor i USA och här har alla alltid vaccinerat sig mot säsongsinfluensan, oavsett ålder. Vi har inte gjort det, för i Sverige gör man inte det om man inte är sjuk eller gammal och jag förstår nu att vissa har sett mig som anti-vaxxare! Jag som är supertolerant, har tagit 3 doser covid vaccin osv. har setts som en svikare av andra. Jag minns vänner som sa till mig för några år sen att dom vaccinerade sig för att skydda dom äldre och jag förstod inte vad dom menade – i Sverige ansåg vi ju att om dom äldre vaccinerar sig mot influensan så får det räcka. Så – berättar bara detta för att någon kanske lyfter blicken ovanför den svenska ankdammen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.