Kim K & Kanye West battling it out on SoMe

Long story short.
Kim Kardashian och den åttaåriga dottern North har ett gemensamt konto på TikTok, för närvarande med 5 500 000 st följare.
Pappan till North, och tillika Kims ”soon to be ex-husband” Kanye West, är allt annat än nöjd med att det läggs upp innehåll på dottern där hon är sminkad mm och ber nu om hjälp på Instagram med orden ”Det här är min första skilsmässa och jag måste få veta vad jag ska göra när min dotter syns på Tiktok mot min vilja?”

Många av Kanyes följare kommenterar att han borde ta ner sitt inlägg och istället hantera det hela som den privata angelägenhet som det är.

Kim Kardashian verkar hålla med och postar det här inlägget som respons till Kanyes utspel, som hon kallar en attack.
Hon skriver vidare att en skilsmässa är jobbig nog för deras barn och at Kanyes besatthet av att försöka kontrollera och manipulera deras situation negativt och offentligt orsakar bara mer skada för dem alla.
Kim menar att hon gör sitt bästa för att skydda dottern, samtidigt som hon vill att hon ska få uttrycka sin kreativitet på TikTok eftersom det gör henne lycklig.

Detta kommenterar Kanye med det här inlägget där han verkar anklaga Kim för allt från kidnappning till att ha tvingat honom att ta drogtester.

To be continued….
Sorry för att det inte blev en short story trots allt, and I think we are far from done here.

Tillägg:
Kanye West är diagnostiserad med bipolär sjukdom, så använd gärna andra uttryck än galen och knäpp för att beskriva honom.

Hans beteende kan däremot vara galet eller knäppt.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han kanske borde testa Jacob Liebermanns approach istället? ?

  Har du dåligt ordförråd på svenska eftersom du allt som oftast blandar in engelska?

   Yes, det skulle jag tro.

    ??

  Fan vad sorgligt

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    Hon är inte tolv utan åtta. Ännu värre.

     Och hon kan ju ha ett privat konto och få utlopp för sin kreativitet? Som förälder kan man ju inte heller göra allt som gör ens barn glatt, tror att en vuxen North helt kommer att förstå sin pappas synpunkt.

    Pengar kan verkligen inte köpa husfrid iaf.
    Å han verkar ju må helkasst trots alla stålar.

    Bara en tidsfråga innan den första plastikoperationen genomförs…

   Om det handlade om att han vill att North inte ska vara på Tiktok hade han hanterat det på annat sätt. Detta är ju ett tydligt exempel på att han vill svartmåla Kim.

    Åja, han blir väl ganska tydligt svartmålad själv av Kim? Hon står väl för den tydligaste svartmålningen även om hon är skickligast på att roffa åt sig offerrollen, som den mediala mästare hon är?

     Hur har hon gjort det? Hittills har hon inte sagt något negativt, så intressant till hur du får det till det

     Håller inte med dig. Kanye har under flertal gånger hoppat på Kim och anklagat henne för diverse saker. Detta svar är ett av få gånger hon uttalat sig om Kanye sen deras skilsmässa.

  [Borttagen kommentar]

   Njaa, North har gått live några tillfällen som hon inte ska ha tillåtelse att göra. Så helt övervakat är det inte.

  Han har utan tvekan medlen att ta kontakt med en riktigt bra advokat som bör kunna besvara hans frågor.

  Och de som förlorar är barnen. Kanye behöver ta sin medicin.

   Stå på er, ✊?

   Och kanske att Kim ska ta hänsyn till vad pappas önskemål är inte Bara utgår efter sin egotrippade värld eller hur?

   Skulle nog säga att han är den friskaste av de två.

    Friskaste av de två? Hur har du kommit fram till det? Han har ju själv använt sin dotter i olika sammanhang, men nu när det inte är på hans villkor så passar det inte? Han har flyttat till ny stat varje år och bott där själv i långa perioder, men samtidigt har han varit en riktig superpappa till sina barn? Går inte ihop för fem öre.

     Så du menar att det är ”friskt” att sälja en egen sexvideo för pengar ? Hur går det ihop med att Kanye flyttat varje år?

      Hennes sexvideo såldes runt 2007 och det var 6 år innan deras första barn (North) föddes. Du kan googla själv om du vill. Hon får ju såklart göra som hon vill och sedan får ju var och en sitta på sin kammare och tycka att det är otrevligt eller snuskigt eller ofriskt om en vill. Var och en är sin egen person och alla tycker olika. Kanye gör ju dock detta i nutid, när deras barn är födda och exciterar. Det tycker jag personligen är lite värre. Men som sagt, you do you 🙂

       Du fattade nog inte poängen , Kanye har inte ( eller behövt ) sålt sig själv … Did you get the picture yet? När/var och många har ingen betydelse Einstein det är själva handlingen som räknas .

        i denna tid ”säljer” alla sig mig naken bilder och diverse videos. tycker man inte ska sätta pekpinnar på individen som utnyttjar systemet och istället skylla på systemet som glamoriserat det.

  Det var väl Kayne som hade den där galna antiabort-protesten där han drog upp sin dotter.. Han bör han väl vara den sista att prata om sina barns välmående… sinnessjuk, stackars barn.
  Och så klart kan han inte skriva en korrekt mening heller..

  Allvarligt – internet är inte för barn. Borde vara strikt åldersgräns och förbjudet med bilder av barn.

   Håller med, även om det är vi vuxna som gör det till en dåligt plats.

    Vuxna för my jet som inte är för barn, en del dåligt – men allt utom internet finns normer om att skydda barn från.

  Oaktat vilka personer som är inblandade – de kunde sköta detta utanför socialamedier

  Det blir ju lite moment22 att lyfta fram dottern på det viset, om han nu vill att hon inte skall vara offentlig.

  Sen finns väl viss problematik med hälsan hos honom som påverkar vissa beslut han tar, tror jag …

  ”We don’t talk about Bruno” skulle passa in här, är väl sen gammalt att han har psykiska problem? ?

  Låt dem hållas – båda är lika attention seeking.

  Kanye har ju gjort flera utspel nu under en tid. Han hade tydligen någon osmält version av Kims sextape och hotade väl med det. Inte riktigt hängt med, men känns som Kim försöker gå vidare och Kanye klarar inte av det. Sen gällande barnen kan han såklart tycka och tänka, men varför på sociala medier?

   Den osläppta videon innehöll bara mer semesterbilder från originaltillfället, så det var inte ens nåt skandalöst han fått tag på.

   Tycker det är uppenbart att Kanye planerar att använda barnen som ett sista sätt att försöka påverka Kim negativt som hämnd för att hon gått vidare… Tror inte han bryr sig egentligen om North gör lite videos på Tiktok, han är ju väldigt FÖR kreativitet osv! Men det är ett sätt att såra och störa Kim, så han lär väl ta chansen..

  Galen och knäpp? Kanye lider av psykisk ohälsa och mår uppenbarligen inte bra. Trodde man slutade kalla personer med psykisk ohälsa knäppa på typ 90-talet. Nu syftar jag alltså på hur vissa kommenterat och inte på Camillas inlägg. Inte konstigt att det fortfarande finns stigma kring psykisk ohälsa. Och nej, jag tycker fortfarande inte Kanyes beteende är ok, men jag förstår hur jobbigt det måste vara att vara sjuk.

   Tack! Jag gjorde ett tillägg i mitt inlägg.

   Tillägg:
   Kanye West är diagnostiserad med bipolär sjukdom, så använd gärna andra uttryck än galen och knäpp för att beskriva honom.

   Hans beteende kan däremot vara galet eller knäppt.

  Kul med inlägg med utländska ”influencers”!

  Han har väl sagt att han slutat med sina mediciner? Det är ju sällan en god idé (men inte helt ovanligt) om man har bipolär sjukdom. Det var länge sen han kändes stabil. Han har ju gjort flera utspel mot Kim även när de levde tillsammans. Inte särskilt förvånande att han får frispel nu.

   Men att vara bipolär kan ju knappast va en ursäkt för att få bete sig såhär. Han är ju så pass vid sina sinnes fulla bruk att han får jobba o leva som vanligt, men kanske är det HAN och inte North som borde begränsas från sociala medier? Han har dålig impulskontroll och konsekvenstänk.

    Har du vart nära någon som är bipolär?
    Det är mörkt som fan. Alltså dom mörka perioderna är riktigt mörka och hög procent av dom har ett eller fler självmordsförsök i bagaget.

    Ja han är bipolär, det kan han inte kontrollera. Det innebär noll konsekvenstänkande om han är omedicinerad. Bipolaritet klassas som en av de dödligaste sjukdomar som finns, tyvärr har den alltför ofta en dyster utgång.
    Däremot kan man tycka att de omkring honom borde gå in och stötta honom och se till att han medicineras etc.

    Det finns flera nivåer av bipolär sjukdom med. Jag skulle säga att för mig personligen så är det inte en ursäkt om jag skulle uppföra mig illa. Jag medicinerar och har inte de värsta svängningarna. I andras fall kan jag absolut tycka att bipolär sjukdom är en ursäkt för deras beteende. De är sjuka. De kan tappa greppet om verkligheten. Man kan inte säga att en diagnos är en ursäkt, det är individuellt.

    Jag vet inte om jag skulle kalla hans leverne att ”jobba och leva som vanligt”. Nu har jag såklart ingen insikt i hans sjukdomsbild annat än det han berättat i media men han verkar ha väldigt höga berg och dalar. Som t.ex när han skulle kandidera för presidentposten. Han slutade medicinera för att färdigställa sitt senaste album (enligt vad han sagt i intervjuer). Tror att han är långt bortom nåt slags stadium där han kan styra sina handlingar.

  Jag förstår verkligen inte människors behov av att ta allt online. Om man inte delar med sig av det så finns det inte, eller? Har vänner och bekanta som delar med sig av allt, vet via facebook mer om svärmors vardag än vad jag gör om min egen tex.

  Nog heller Inte lätt att beblanda sig med Kadashian-klanen.

  Familjen följer genomgående samma manuskript med vissa variationer. De bryter ned männen totalt samtidigt som de utmålar sig själva som omvårdande madonnor inför omvärlden. Din text är ett bevis på att det faktiskt fungerar iom att du på allvar verkar tro att Kim och Kanye var en riktig relation!

  Att en 8-åring har ett eget TikTok-konto eller Instagram är tyvärr inget ovanligt. Är lärare och de flesta av mina elever har konton. De har även Snapchat och jag vet inte hur många gånger vi har fått reda i Snapchat-relaterade saker som skett på fritiden i skolan. De tror de kan skriva vad som helst till varandra bara för att det försvinner och det inte finns ”bevis”, de har inget konsekvenstänk. Har själv en nioåring som inte är tillåten några konton på internet förutom typ Mello-appen.

   Mello-appen! ♥️

  Tycker det är fel att använda ordet ”battling”. Kanye har gjort flertalet utspel på IG och Kim har försvarat sig genom en story. Det är väl knappast något ”battle”

  Så sorgligt, som alltid när föräldrar bråkar och det går ut över barnen.

  Sjukt töntigt att han måste skriva ”det här är min första skilsmässa” allt för att förminska Kim. Han förstår tyvärr inte att han skadar barnen mer än han skadad Kim. Detta är något som för alltid kommer finns kvar på internet. Sorgligt men han behöver hjälp!

   Han har väl insikten om att det förmodligen inte är den sista.

    Om du menar skilsmässan, så har Kim varit gift två gånger innan Kanye, därav är den kängan till henne och inte insikten att han ev ska gifta sig igen.

     Jag försökte skämta. Menar att det lär ju inte vara sista gången han skiljer sig.

  Visste inte att han var bipolär. Förstår inte varför galen och knäpp skulle vara okej att kalla någon utan bipolär diagnos men inte en med diagnos. Alltså utan att veta om någons diagnos kan man väl tycka att det han gör är galet eller knäppt?

  Förstår någon vad jag menar och kan förklara?

  Camilla får så klart radera om min fråga är dum och okänslig.

   Ok såg inte sista meningen under om att beteendet kan vara knäppt. Då förstår jag. Ber om ursäkt.

  Det är alltid ett jäkla snack om att ta bort tabun för psykisk ohälsa. Men när någon är UPPENBART sjukt och inne i en manisk period så ska det delas vidare och skrattas och förfäras åt. Det är rent ut sagt äckligt. Låt det bara vara.

   Ingen skrattar åt det här, men bara för man har en diagnos får man inte bete sig hur som helst? I alla fall inte offentligt där barn och ex-fru är de som drabbas.

    Nä lite ansvar får man minsann ta trots diagnoser.

    Det är väl ingen som sagt att man får bete sig hur som helst? Men låt hans läkare och familj lösa det istället för att dela vidare och göra det större.

     Med tanke på deras egna megastora konton gör det nog varken till eller från att det skrivs om här också.

   Fast nja… Jag är bipolär så har full förståelse för vilken kamp det är – speciellt när man befinner sig i mani. Men nu har Kanye gjort ett val och beslutat sig för att inte äta mediciner, oavsett vilka konsekvenser det har och hur det påverkar hans barn. Varför? För att han är mer mån om sin musik och vara kreativ. Så jag har faktiskt inte super mycket sympati för honom.

    Nja.. känner jag om den kommentaren. Har också bipolär diagnos och det är verkligen en kamp. En kamp på liv och död ibland. Det händer att jag (även andra med samma diagnos) tycker att jag/vi mår så bra att det faktiskt inte behövs någon medicin. Tankarna ”går bananas”. Vet någonstans att jag behöver min medicin men å andra sidan så känner jag bara att jag mår så otroligt bra och är helt frisk. Alltså går det bra att sluta ta medicinen. Det går inte så bra kan jag säga.
    Problemet som jag upplever är att det är långa perioder som allt är lugnt. Känner att jag är frisk. Är ju faktiskt bara sjuk när jag har symptom.
    Jag förstår om de flesta inte förstår ?
    Gör inte alltid det heller.

     Menar absolut inte att jag inte har något ansvar för min sjukdom. Absolut inte heller ursäkta/försvara. Vill bara försöka förklara vilket kan vara väldigt svårt.
     Har inte heller läst vad han har gjort. Ska göra det senare.

    Så du är bipolär med mani men förstår inte att människor under mani ofta känner att de inte behöver mediciner för att de mår så bra? Det är otroligt vanligt. Tycker att det är svårt att säga till någon som är sjuk att det är deras val som påverkar deras liv negativt.

     Ja men det är ju det jag förstår/vet! Försöker förklara. Men svårt att förklara det man knappt själv förstår. Är väl en del av sjukdomen kan jag tänka.

      Som jag också skrev. Långa perioder när allt bara är lugnt/normalt. Kan också för mig vara en tanke att jag inte behöver medicinera mig.

     Fast det spelar lIksom inte någon roll. Jag förstår absolut hur man kan känna att man är frisk och må så bra – men man är ju inte frisk. Det är ju tyvärr så det är, är man bipolär så är man sjuk oavsett hur man mår och man får faktiskt ta ansvar för det. Jag förstår att det inte är roligt och mitt eget liv är fyllt av restriktioner – men jag vet ju vad konsekvenserna kan bli om jag ballar ut. Jag kan fortfarande drabbas av mani, för det är svårt. Men jag jobbar på det, varje dag. Jag ger inte bara upp på läkare och mediciner för att ”jag inte vill sluta vara kreavtiv” – för jag är ingen självisk person Bara för att jag är bipolär. Och när man beter sig som han då är man självisk.

      Jonna
      Var ditt svar till min kommentar? Har aldrig slutat med mediciner för att ” jag vill inte sluta vara kreativ”. Jag ” ger heller inte upp på läkare”! Självklar har jag mina rutiner och ”restriktioner” för att allt ska fungera. Känner, har och tar ansvar, varje dag!
      Ja jag har en diagnos. Men det är inte min personlighet.

       Syftade inte på dig utan på Kanye. Han har gjort ett val pågrund av att han inte vill förlora sin kreativitet.

        Tack Jonna för ditt svar ?
        Alla vi människor är ju lika olika, med eller utan diagnos.
        Mina ”skov” är oftast väldigt djupa depressioner. Inte mani.

  Han bytte väl namn till ”Ye”? Varför inte använda det?

   Hahahah ye ye

  Kanye har byggt upp till detta ett tag och det är nog inte över på länge än. Han drog för ett tag sen, på alla växlar när han inte fick tillträde till Kims hus. Är rädd att han kommer att ta alla tillfällen han kan för att slå ner på Kim och använda barnen som orsak till att försöka kontrollera henne. Ren och skär svartsjuka.

  Jag kommer för alltid att förundras över hur Britney kunde stängas inne och övervakad dygnets alla timmar, mot sin vilja, i så många år – då man påstod att hon inte var psykiskt stabil nog.

  Medan Kanye (en man, såklart) får lov att härja fritt på detta sättet när det är solklart att han behöver vård ASAP. Hans beteende enda sedan han ville bli president har varit helt extremt. Kim och Kris försökte få honom inlagd men då började han skriva om dem som diktaturer från Nordkorea etc.

  Intressant kommentarsfält!
  I andra sammanhang verkar de flesta tycka att barnen ska skyddas, men här ger man sig på Kanye? Han ville ju inte att barnen skulle synas i KUWTK, så förstår honom faktiskt.

   Jo men detta är ju inte det första utspelet från Ye. Däremot är det första gången Kim försvarar sig på sociala medier. Är lite svårt att separera just detta utspelet endast för att det handlar om TikTok när man har de andra i minnet.

   Ville han inte? Både han och North har varit med i serien. Vet inte hur det står till med resten av ungarna.

   Kanye har sagt att Kim ville göra abort med North. En pappa som bryr sig om sin dotter säger inte sådana saker offentligt. Sen kan han ha hur mycket bipolaritet som helst, det är ingen ursäkt för att vara en skitstövel.

   sedan ville ha med henne i alla hans shower och liknade, det gäller bara på hans villkor.

  Kanye är helt okej med att exponera North på hans fashion show i form av att låta henne uppträda/säga det hon vill inför hela världen (eftersom det får stor spridning på sociala medier det hon gör) och på så sätt låta henne uttrycka sin kreativitet, eftersom då var det på Kanyes villkor. Då var North dessutom ännu yngre och då har man ännu sämre koll på konsekvenserna av att exponeras/vara offentlig. Men direkt det är på Kims villkor (Tiktok), då är det inte okej? Väldigt ologisk kille den där Kanye, skriker narcissist om honom genom hans handlingar och hur han uttrycker sig.

  Jag kan tycka att om man är ”normal” och inte har någon diagnos eller är drogad/påverkad av något så lägger man inte upp sina barn på sociala medier. Varken TikTok eller andra kanaler.
  Självklart menar jag inte att publicera en bild till nära och kära eller en mindre krets.
  Men så tycker jag och alla är vi olika.

  Nyfiken fråga: När är det ok att använda sig av epiteten knäpp och galen? Tycker mig(i denna blogg) ha sett det och liknande tillmäten användas mest varje dag om folk man inte har samma åsikt som.

   tillmälen

   Det är ju svårt. Som i det mesta är det väl sammanhangen som avgör. Sunt förnuft. Personligen tycker jag knäpp och galen är milda ord om de nu inte används för just någon som har en psykiatrisk diagnos. Andra tycker kanske de är värsta skällsorden som finns.

  Varför blir alla män involverade i kardashianfamiljen deprimerade/galna/uthängda?
  Detta gäller även Rob

   Det är väl rätt många kändisar som blir galna eller deprimerade. Men är din poäng att det är förmodligen Kardashiankvinnornas fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.