Moralpanik hos Gabriella (Joss) Possler


Gabriella Joss visar upp två par nya trosor som hon köpt.
För egen del så hade jag förmodligen både känt mig som, och sett ut som ett stort stycke nätad kassler, men bryr mig föga om vad andra människor har på sig under sina kläder.
De ser extremt obekväma ut, men så är jag rätt kinkig med bekvämlighet vad gäller trosor och bh/toppar. Jag konstaterar mest att de inte är något för mig.

I Gabriellas kommentarsfält är det någon som skriver att ”det där minsann inte är underkläder” men det är väl inte upp till någon annan än GabJoss av avgöra. Om jag vill silvertejpa in mitt kön under mina jeans och kalla det för underkläder, så är det MINA underkläder. ?

Men det här med moralpaniken…
När kvinnliga influencers gör reklam för sexleksaker så brukar åsikterna antingen handla om just moralpanik, eller om att det är härligt med kvinnlig frigörelse där man tar ansvar för sin egen njutning.
Betalt reklam alltså, men när Gabriella visar upp två lådor med trosor – hon har dem inte ens på sig – så ska det förfasas? Eller är det mer motiverat att lägga upp sådant om man får betalt? Att göra det på eget bevåg, är det värre?
Det hade kunnat vara reklam för Lounge Underwear med bilder som den här. 

Är det för att hon är mamma?
Tror man att hennes barn kommer skadas längre fram om de ser att hon lagt upp bilder på två lådor med trosor?

Jag vill höra båda sidor, och håll en god ton.
Tack på förhand.
Diskutera gärna generellt om ämnet, snarare om en eller flera specifika personer.

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är kul att diskutera grejer men en annan kvinnas trosor ur perspektivet att hon fött barn…stor snark på er ?.

   Haha again det är som innan spekulerat i att gabbjosssporrr blir behandlad annorlunda en andra här. Självklart är hennes inlägg problematiskt. Det har inget att göra att man är emot kvinnlig sexualitet. Problemet här är ju hur hon framställer sig. Detta konstanta behov av att filma sin partner – älskling kolla kolla.

  Inget jag heller skulle bära, kanske mest för att mina delar inte skulle få plats 😉 … undrar mest hur dom rör sig och hur de är att bära under kläder.

   Jag är en storlek 44 och har liknande modeller. de sitter fintfint på plats och går att röra sig i helt utan problem.

    Nu ser ju allas underliv olika ut

  Alltid drömt att se ut som en kasslerbit! ?

   ??

   Hon kanske skulle ändra namn till Gabriella Kassler i stället för Possler. Haha.

  Är inte de som klagar på sånt här och skammar andra tjejer för sina ”slyniga kläder” osv alltid de som är värst själv? Tycker man märker på kommentarerna härinne det bara är jätteosäkra tjejer och kvinnor som ENBART ser bekräftelse som något en man kan ge som bryr sig om gabjoss kläder, alla andra gäspar ju bara.

   Om man orkar kommentera valet av en annans tjejs trosor är man inget annat än avundsjuk, antagligen för man inte törs bära liknande själv. Kan ju omöjligt va något som stör mer än i tanken på folk!

   Jag tänker att om det hade varit en tjock tjej som visade dessa hade hon fått massor av uppmuntrande kommentarer som vad härligt fri och modig hon är…och hon hade förmodligen dessutom haft dem på sig på bild och därmed fått kommentarer om hur vacker och härlig hon är. När en norm-tjej visar så är hon skamlig, porrig och ”försöker vara något” och bara ute efter uppmärksamhet.

  The One and Only Real Housewife of Märsta satt ju och sorterade sina trosor i en live, hon funderade på att sälja några av de som var oanvända. Sedan kommer sonen förbi, tar ett par trosor och går tillbaka till sitt pojkrum. Jösses.

   Neeeeeej!!

  Jag skulle nog säga att det där (för mig) inte är trosor, utan mer nån slags sexleksaker. Gabbi får väl ha vad sjutton hon vill under sina Aimn-tights, men nog kan jag personligen ha svårt att förstå att någon självmant skulle ha de där trådarna på sig någon längre stund. Som en del i ett förspel t ex är det ju en annan sak. Men att ha den där typen av ”trosor” när man tränar, städar eller handlar på Ica KAN ju inte vara bekvämt. Men så är ju jag otroligt känslig och vill bara ha mjukt och seamless närmast kroppen.

   Tänker mest att trådarna kommer korva sig massor när det är så många.

   Och sen lägga upp detta på en familjeblogg? Alltså…. Passande much? ??‍♀️ Tyckte hon det verkade som en bra idé att visa alla följare vad hon bär eller suktar hon fortfarande efter F’s uppmärksamhet? Misstänker det senare.

  Gäsp.

  Det där är INTE trosor. Det är inte ens tyg. Det är remmar som någon skapat ett mönster.
  Hemskt

  Äsch, jag är team ”Camilla” skiter fullkomligt av vad folk har för sorts underkläder samt att jag själv aldrig skulle bära sånt som är oskönt mot min kropp.
  Att folk orkar bry sig!

  Tacka vet jag bomullstrosor som inte skär in ??

  Men struntar i vad andra använder. Brukar inte gå och kolla innanför andras byxor ?

   Tycker du ska börja med det! Kan vara ganska intressant!

    Nåt säger mig att jag eventuellt blir anmäld för ofredande då? ?

     Kan det vara värt!

      ?

     Skulle det verkligen kunna ses som ofredande? Det är ju tvärtom från att ha lite kläder på sig.

     Skulle det vara ofredande att ha BH utanpå blusen??

      Ofredande att titta innanför andras byxor? Svar ja.

       Jag läste inte ts. Jag trodde ts mena att det skulle vara ofredande att gå runt med de.

   Men nu skall ju visst den synliga stringtrosan bli modernt igen

  Jag undrar mest vad det innebär när man tar ansvar för sin sexualitet och njutning.

   Man ligger inte bara för nån annans skull typ?

    Jag trodde att det betydde att man själv ser till att bli tillfredsställd, istället för att gnälla på att nån annan inte tillfredsställer en.

     Haha det var exakt vad jag menade men du uttrycker det bättre 🙂

      Men då undrar jag om detta är någonting revolutionerande överhuvudtaget. Har inte alla, både kvinnor och män, tillfredsställt sig själva eller tillsammans med nån om dom vill det? Eller va? Har kvinnor inte tagit ansvar tidigare? Jag fattar ingenting.

       Ingen aning, men huruvida folk verkligen gör det måste ju bero på massa saker, mognad, självkänsla osv. Jag kan absolut tänka mig att många yngre ligger mer för bekräftelse än för att det är superkul sexuellt.

       Är väl ändå ganska vanligt att kvinnor förväntar sig att männen ska ge dom orgasm istället för att se till att ge sig själva.

        Ja men det är väl klart att jag, som kvinna, vill att den jag ligger med får mig att komma?

         Tyvärr inte lika vanlig åsikt bland män.

          Sorry, läste din mening helt fel. Bortse från min kommentar.

         Varför är det så hemskt att se till att man själv kommer även om man har sex med någon annan?

        If im invited to the party, i make it My business to come!

       Jag tror tyvärr det finns många som bara har ’vanligt’ sex och mannen kommer och då är det klart och kvinnan accepterar det för att det kan vara svårt för kvinnor att komma, särskilt endast genom pen*tration. På senare år är det mindre tabu att ta för sig och säga hur man vill ha det och mannen tar (förhoppningsvis) ansvar för att kvinnan också ska bli tillfredsställd.

        Japp, å sen undrar männen varför sexet dör ut efter ett tag…

        Det där med att säga hur man vill ha det är inget nytt. Det gjorde vi på den gamla goda tiden också och vi experimenterade friskt. Det jag funderar över är om inte nyfikenheten försvunnit? Känns som allt blivit mer egotrippat. Det handlar bara om mannens orgasm och sen är det bra.

        Mina lite äldre millenial-vänner (är själv yngre millenial) är helt fascinerande över hur öppna den yngre generationen är kring sex och sin egen njutning. Tjejer i den åldern har förknippat sex med att man måste ge av sig själv på nåt sätt så för att behålla sin integritet släpper de inte på för mkt. Väldigt synd men det är svårt att ändra sin egen inställning till sin kropp kring sex då det kan kännas som att man gör våld på sig själv (vilket såklart kan bli fallet om man gör det av fel anledning ”sluta vara så pryd”-tjat osv).

      Och i förlängningen… Hur funkar det i en relation? Skulle väl kännas snopet och min man inte ansträngde sig alls för att få mig att komma och ba ”ta eget ansvar gumman”.

       ?

       Kanske handlar det om att våga ta för sig och instruera mannen vad han ska göra för en. Många män blir ju lätt kränkta av att man som kvinna behöver lite extra hjälp utöver deras snabel för att kunna komma. Tänk om de kunde se leksaker som en lagmedlem i stället för en konkurrent.

       Jag hade en kollega vars pojkvän rullade av henne med orden ”vad skönt det var” utan att vara ett dugg intresserad av att få henne att komma. Kunde inte för mitt liv förstå varför hon stannade hos honom. Nu lever hon med en kvinna och är grymt nöjd.

   Man gnäller inte över att det inte finns några dugliga män utan tar saken i egna händer.

    Nej, vill man komma med en man så hittar man en man som bryr sig om det. Eller har sex på egen hand om inga män är intresserade av annat än att ha en som sexredskap för att de själva ska komma.

   Man gör som männen. Ser till att komma på egen hand till lite porr.

  Vår musiklärare i mellanstadiet hade alltid udda troskanter som syntes ovanför jeansen, men då vet jag.

   Man eller kvinna?

    Är nog fler kvinnor än män som bär trosor tror jag

    Kvinna, men de syntes bara då hon sträckte på sig för att skriva på tavlan och hennes top inte räckte ner, så kanske hon var ovetandes.

   Oj, hur hanterade högstadiepojkarna det??

    De tvättade antagligen sina underkläder/byxor själva …

     ???

   Vad menar du med udda troskanter? Att de var annorlunda?

   Pinsam musiklärare, som du inte har glömt. Din musiklärare var dåligt klädd och man ska inte visa sina underbyxor för sina elever, eller överhuvudtaget offentligt, man ska inte ha så kort tröja att man visar mage rygg när man skriver på tavlan , då är tröjan icke funktionell. Din musiklärare var pinsam. Att du skriver om det visar det, något du inte glömt.

    Underbyxor? Får mig att tänka på gamla bilder av gammelmormor i mamelucker.

  Så glad att jag slutat kolla hennes blogg och instagram, det känns som att hon blir mer och mer tonåring och sugen på yttre bekräftelse.

  Jag tänker mer på vad man vill förmedla utåt. Känns som hon vill typ göra nån avis.. Eller bevisa nåt. Oklart

  Jag kan hålla med Sabina att det där är ju inga vanliga underkläder, som Gabi kallar det, det är inte vanliga trosor utan typ en sexleksak dvs det är till för att hetta upp så att säga och inget Gabi skulle ha på sig om hon inte skulle visa upp det för en man tror jag inte. Och ja varför visa upp att hon beställt dessa om det nu inte är för att göra reklam men det är troligtvis reklam.

  Men det är väl, och har varit länge typ jämt, helt tydligt att ALLT ska anspela på sex/sexigt? Puta med rumpan så den är i fokus på inlägg om barnen, visa upp alla sexleksaker, alla underkläder, gå halvnaken till barnens skola/dagis/kalas…? Märker ni inte det är ni ju blinda ? Enormt bekräftelsebehov, och nu har hon ju träffat sin jämlike som också verkar ha ett behov av att visa upp henne och va allmänt sliskig ???

  Äh, det är la någon typ av vanliga trosor med lite mer snören bara, haha.

  Men alltså. Det är 2022 och du uppmuntrar till att två sidor ska diskutera en kvinnas val av underkläder. Kan vi inte bara SLUTA diskutera kroppar, klädsel, smink, hår, utseende överlag? Låt henne vara och få ha vad hon vill ha. Gå naken om det är så. Låt kvinnor slippa dessa typer av diskussioner kring vad de vill ha på sig. Släpp objektifieringen. Herregud.

   Nä.

    Alltså jag tycker nog att det är mer komplext än så ändå?

    Gabriella anspelar på sex rätt så uppenbart, det är inte så att hon tar en helt ”vanlig” bild där hon ler mot kameran (nej hon måste inte le) med sina barn i famnen – Nej, till och med när hon lägger pussel med sina barn så ska det vara put, pose, svanka, håret ska ligga snyggt åt sidan, rumpan och/eller brösten ska vara i fokus mer än något annat.

    Ja, man får klä sig i vad man känner sig bekväm i. Ja, det inkluderar underkläder. Men VARFÖR måste det visas upp i ALLA inlägg? Inte bara ett särskilt för ”tips om smeggsy underkläder” utan ett helt vanligt med barnen? Julafton? Lagar mat? Tränar? Skottar snö? Lekparken? Etc etc etc så är fokus ALLTID att framhäva sin kropp.

    Det är komplicerat att kräva att en person som gör sig själv till ett objekt, som låter sin man göra henne till ett objekt på 9 av 10 poster han gör av henne.. Inte ska diskuteras eller objektifieras.

     Herregud vad du tänker för mycket.

      Ja, jag gillar att tänka och att anlysera. Du borde testa.

   Hur tror du alla influencers skulle reagera om de inte fick komplimanger? De lever för bekräftelse.

   Nej Anna det kan vi inte sluta med. Det handlar om att visa upp. För att vi som följer ska kommentera.

  Jag (30 åring vanlig tjej förlovad sedan 8 år), använder väldigt liknande trosor, de är bara något större i grenen och kanske lite mindre antal remmar. Men har flera varianter, typ det mesta från Hunkemöller (älskar). Jag använder det till vardags och de mest utmanande kör jag gärna när jag ska ut eller vara uppklädd. Upplever det inte alls obekvämt utan tvärt om så älskar jag att känna mig snygg även under kläderna, det är en power-feeling! Men jag har pratat mycket med mina tjejkompisar om detta och förstått att många inte alls skulle kunna tänka sig att ta på sig något liknande. Tycker det är otroligt synd att på något sätt ”shamea” de som vill att det på något vis skulle vara slampigt dock. Syns ju inte direkt när man går på stan att man är full av snören under ?

   Blir du inte van vid känslan efter ett tag och behöver sedan ännu mer utmanande underkläder för att få samma kick?

   Själv behöver jag inga speciella underkläder för att få nån powerfeeling. Den finns där ändå då jag är trygg i mig själv och inte hänger upp mig på kläder.

    Hur läste du nu egentligen?

   Jag håller helt med dig!!

   Lägger du också upp på nätet ”kolla mina nya vardags trosor jag köpt”?
   För det är ju det folk reagerar över, det är inge fel att ha sexiga underkläder, man får klä sig precis hur man vill, men behovet av att lägga ut och visa omvärlden känns lite konstigt, som om man har ett bekräftelse behov.

  Det märkliga är inte att hon använder dessa trosor. Det märkliga är att hon har ett behov av att berätta det för hela världen. Effektsökeri och bekräftelsebehov.

  Hon får visa upp vad hon vill och vara hur porrig hon vill. Det som stör mig är när hon blandar det med inlägg och bilder om och med barnen. Snart är hennes son i en ålder där tjejer börjar bli intressant. Det är nog lagom kul för honom om hans kompisar så börjar kommentera vad hans mamma lagt ut på nätet. Jag tycker att om man profilerar sig som mammablogg och har massa content kring det så måste man hålla den ren från det mer utmanande innehållet för barnens skull.

   Tycker mer det verkar som om du blandar ihop mammablogg med att skriva för barn? Mammor är ju vanliga kvinnor med underkläder, förstår öht inte din poäng.

    Den här meningen kanske förklarar saken?
    ”Snart är hennes son i en ålder där tjejer börjar bli intressant. Det är nog lagom kul för honom om hans kompisar så börjar kommentera vad hans mamma lagt ut på nätet.”

    Hennes barns vänner kommer snart vara stora nog för att vara på nätet själva. Hon skriver inte för barn men hennes barns vänner kommer ändå att läsa vad hon skrivit och se hennes bilder. Och precis som med My Martens son kommer de nog inte vara så snälla i sina kommentarer….

  Folk får ha på sig precis vad de vill eller om de vill vara utan, men de där ser sjukt obekväma ut så jag skuller aldrig ta på mig dem, och om jag nu skulle få får mig att testa ett par så hade jag garanterat stoppat fötterina i fel hål, stått på näsan och slagit huvudet i något riktigt hårt och behövt blir hämtad med ambulans, ambuslanspersonalen hade mött en kärring intrasslad i ett par trosor…

   ?

  Hade detta varit någon annan som tex Bella hade det knappast låtit såhär fråg bloggbevk.

   Nä, Isabella brukar visa upp underkläder, när hon har dem på sig. Hur har det låtit här inne då?

  Jag har ingen åsikt om någons underkläder, men tycker beteendet i sig – att lägga ut bilder på dem – isåfall är mer gränslöst. Men visst, allt beror ju på hur man vill vårda sitt eget varumärke och vad man vill bli förknippad med. Dessa trosor tillhör ju inte direkt kategorin ”normala” utan att lägga någon som helst värdering i detta. Det kan vi väl iallafall vara överens om.

  För mig är det bara konstigt att man känner att man behöver visa allt man köper…..precis som barn gör….märkligt.

  Jag undrar om Gabbi lika stolt skulle visa upp sina nyköpta mormors-trosor?

  Jag är team ”Camilla”. Alla får klä sig som de vill så länge jag slipper.

   …haha…d blev lite fel det är va … så länge jag får klä mig som jag vill ska det stå ???

  Vet ej vilken typ av följare hon har.
  Men har hon unga följare, hur påverkas dem av såna här inlägg?
  Tex en ung följare ser detta inlägg, får lära sig att det där är ”normala” trosor och inte bomullstrosorna som denna unga tjej faktiskt har.
  Denna unga tjej vill vara ”normal” och köper såna där trosor, går runt en dag i skolan och tycker det är fruktansvärt obekväma, och undrar ”är det något fel på mig? alla andra har ju såna här trosor?”

  Unga personer är extremt lätt påverkade ibland, och när det kommer till sexiga underkläder tror jag ingen kvinna går runt med dessa på jobbet, ica, gymmet, eller liknande.
  Det skapar liksom en overklig bild som unga tror är normal och försöker leva upp till.

  Älskar sånt som har flera användningsområden! Dessa fungerar både som underkläder och som tandtråd ?

  Helt ointressant vad folk har för underkläder. Förstår absolut inte varför man visar upp det i en blogg. Zzzzzzz

  Folk bryr sig om vad fan folk har för underkläder? För mycket fritid.

  Fast jag tror lite såhär. Folk har fortfarande i minnet av det inspelade telefonsamtalet där Gabriella ringde upp sin kompis kille och undrade om han fortfarande ville veta ”hennes behov”.

  Och efter separationen och sedan med den nya killen så har det blivit rätt mycket fokus på sexappeal och bilder som jag kan tänka mig att den fd mannen och så småningom barnen kanske inte riktigt skulle uppskatta. Det är mycket rumpfokus, händer innanför strumpeband etc. Klart att jag är för en kvinnas frigörelse, men vad är det egentliga syftet? Likes? Uppmärksamhet?

  Jag skulle såklart uppskatta om jag kunde klämma mig i liknande trosor på ett fördelaktigt sätt för mannen jag lever med utan att vi gemensamt skulle falla ihop i en skrattattack, fast jag skulle nog aldrig känna behovet av att dela bilderna på sociala medier hursomhelst.

  Sedan – får man våga tänka lite vidare? Klasskamrater? Dagisföräldrar? Grannar? Arbetsgivare? Familj?

  Allt du lägger ut på internet blir kvar.

   Vilket telefonsamtal, berätta mer? Mvh nyfiken

    Skrev ett jättelångt svar till dig men det hamnade i modd. Konstigt ? Skrev inga opassande ord?

     Provar igen utan namn:

     Finns en del skrivet här om du googlar. M0a hette tjejkompisen och G flörtade med tjejens kille. Kort berättat:

     – M och G hade barn i samma ålder och kom snabbt att bli nära vänner. Båda är sådana med större följarskara, från samma stad.

     – M märker att G försöker kontakta hennes pojkvän på udda tidpunkter, som när han jobbar, är ute och festar eller på sena nätter.

     – En kväll åker M och hennes barn iväg. Ensam hemma är mannen. G skriver privat till honom igen och säger hon glömt en laddare där som hon gärna vill hämta. Tror att han försöker skjuta på det, då han vidarebefordrat detta till sin tjej, som tycker det känns märkligt.

     – Hon fortsätter sedan med konstiga drag, på en utekväll ringer hon honom och säger fl*rtande saker.

     – Framkommer även SMS-bevis från M där G frågat killen: ”Är du s ugen?”

     – När allt detta kommer fram (alla deras konversationer postas) visas det väldigt tydligt att G har varit extremt påträngan de på en upptagen man, sin nära kompis man – medans hon själv är i en relation!

     – G försöker spela bort allt med att hon varit f u ll, skämtat, att F varit med på det osv. Ingen köper det riktigt. Vänskapen med M försvinner och hon syns aldrig mer i blogg eller på IG.

     – M läcker ett samtal där G ringt M’s man och försöker förfö ra honom. Han blir uppenbarligen o bekväm.

     Cam och Gabjoss är vänner

      Så himla, himla tråkigt. Camillas tankar om flunsorna håller jag nästan alltid med om, men just Gabriella är verkligen bara NEJ. Förstår inte hur de ens kan vara vänner och är faktiskt sjukt besviken över att mitt inlägg inte godkändes.

     Svarade också på den frågan någon gång, i huvudsak genom att länka till inlägg i denna blogg där det diskuterades. Alltså inget dömande eller taskigt sagt, bara helt enkelt länkar till de inläggen. Men den kommentaren togs bort illa kvickt…

    Gabriella försökte håva in sin kompis kille, bla genom att skriva om sina ”behov” på typ Messenger till honom. Killen i fråga spelade sedan in ett telefonsamtal han hade med Gabriella, där hon frågade om han var ”sugen”. Detta förklarades från Gabriellas sida som en busringning. Alla med IQ 10+ som har hört samtalet i fråga, vet mycket väl att det inte var en busringning. Detta skedde medan Gabriella fortfarande var ”lyckligt” gift med Fjodor.

     OCH de hade sagt upp sin lägenhet för de skulle hyra av dendär tjejen vars kille gabi ringde åt. Tjejen sa ju nej så de fick i panik hitta annat boende.

  Alltså din dubbelmoral. Här hackar du på folk som har åsikter om Gabriellas underkläder men i inlägget innan tjafsar du själv om någon bruds (avsaknad av) byxor.

  Bara lägg av. Vi fattar att ni är kompisar så skriv om nån annan.

  Finare trosor skriven hon, snarare tacky.

  Alla får ha precis vilka underkläder man vill, men det är väldigt fånigt att ba’ ”detta är HELT vanliga trosor”

  NEJ det är det inte och det är helt OK att ha dem, men det är fasen inga vanliga vardagstrosor.
  Vanliga vardagstrosor hade inte ens hamnat på bloggen pga inget värde i att visa upp.

  Sånt där tycker jag är mer kul att använda för att känna mig extra snygg men till vardags föredrar jag bekväma helst bomullstrosor. Speciellt när jag ska jobba.. Vill inte ha 10 trådar att hålla koll på en hel dag.
  Kalla mig tråkig menmen! Alla är vi olika.

  Jag såg en kommentar om att hon la upp porriga /sexiga bilder på underkläder på sin blogg.
  Rullade igenom för o se va den personen menade.. Hittade ingenting.
  Är folk så jäkla lättkränkta att man blir upset av att hon gillar att ha lite mer sexigare trosor på sig?
  Så tröttsamt..

   Hej gabbsan ?

   Kassler ? Tänk dig att du blir akut kissnödig rusar in på en offentlig toalett, jobbet eller skolan, ner med brallorna och puh. Hur lång tid tar det sedan att reda upp alla de där snörena och få allt på plats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.