Influencer-katt drabbad av anorexi


Orsaker till undervikt/oavsiktlig viktnedgång hos katt  Katten kan bli underviktig eller gå ner i vikt på grund av att den inte får i sig tillräckligt med näring och det kan i sin tur orsakas av:  Svält/anorexi Problem att äta (ex sjukdom i munhåla, tandproblematik) Underskott av näring via födan (genom för liten mängd mat eller för dålig kvalitét på fodret) Kräkningar



Big Brother-deltagaren och influencern Amilia Stapelfeldts katt Belle har drabbats av anorexi/avmagring – en diagnos jag faktiskt aldrig hört talas om bland djur.
Avmagring – ja – men anorexi?

Extra tråkigt att försäkringsbolaget inte ersätter kostnaderna för nuvarande och framtida veterinärkostnader, men kanske har hennes försäkringen en friskrivningsklausul eller begränsning för just detta? 
Om man ser på försäkringar för hund – för exempelvis bostonterrier, fransk- och engelsk bulldog och mops –  så ersätter flera försäkringsbolag inte kostnader för plastikoperationer gällande luftstrupe, näsborrar, mjuka gommen eller förträngning av svalget. Det beror på att hundraserna har kända problem inom rasen gällande andningen.

Krya på dig, Belle! ❤️
Kanske kan matte få ett samarbete med AniCura?

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min hund fick också den diagnosen för tio år sedan. Minns dock inte varför men hittade det på ett gammalt dokument när jag rensade.
    Hunden är dock pigg, glad och välmusklad utan några större men numera.

    No worry, hon lär nog få in pengarna – noterar att hon lagt upp TRE reklamsamarbeten den senaste veckan….?‍♀️
    Ps har aldrig hört om en katt som har anorexia, stackars katt! Ds

      Logiskt så borde det finnas även om det är mycket ovanligt. Man hör och ser mer av djur som lider av grav övervikt.

        De kanske känsloäter.

          Det heter anorexi på medicinskt språk… Det har inget med den mänskliga sjukdomen att göra. Det betyder bara att katten inte kan nutrera sig/äta som den bör.

            Även den mänskliga beteckningen anorexi innebär enbart viktnedgång. Viktnedgång pga självsvält heter anorexia nervosa.

        Det låter precis så som det är med människor med andra ord.

      Det heter inte anorexia, utan anorexi. Anorexia är den engelska benämningen.

        Bra att du förtydliga. Förstod inte alls vad som pratades om.

          Plus ett ”de” som försvann.

        Nej, det är den latinska beteckningen: anorexia nervosa.

    Jag har svårt att förstå varför vi i dag avlar fram trasiga djur och trasiga raser. När jag ser en hund med platt nos så ser jag inget sött eller charmigt med den. Jag ser bara ett djur som lider för att den är ”gullig”

      Tycker också det är skevt att ha hund i lägenhet. Katt också för den delen.

        Mm det är bättre att de får leva fritt på gatorna, det är ju superbra för dem. Se bara på Turkiet exempelvis där de massdödar gatuhundarna nu genom att bland annat svälta ihjäl dem eller slå ihjäl dem med järnrör. Så synd om älskade djur i lägenhet med ägare som försöker göra det bästa för dem!

          Sen förstår jag att det finns en gråskala, men faktum är att om bara folk i hus med egen trädgård skulle få ha husdjur skulle det svämma över av hemlösa djur.

            Nej det skulle det inte.

              Låter lite som argumentet om vi skulle sluta slakta djur skulle vi få ett överflöd av det. Aveln anpassas efter efterfrågan ?

          Anonym 12:21
          Sedan ska vi inte glömma bort all inavel som ger mycket sjuka djur.

          Alltid dessa ytterlighetsexempel.

          https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wOkVmM/tusentals-hundar-dodas-i-turkiet

          Jättesnälla 🙂 Presidenten har i december gett order att samla in herrelösa hundar från gatorna, och deras öde blir således en plågsam död.

            Men du kan ju läsa i artikeln att tusentals hundar redan dött på grund av hans direktiv.

          Fyfaan!! Folk som skadar djur kan ruttna bort i helvetet!

        Tycker det är mer skevt att folk låter sina katter vara ute och härja

          Ungefär som ungdomarna i trakten.

        Det där med att inte ha hund i lägenhet är en myt. Vilda hundar bor i små jordhålor så hunden hur gigantisk den än är tycker bara det är mysigt att bo trångt. Aktiverar hunden gör man utomhus, inte inomhus. Har man en krävande hund aktiverar man den mer annars mindre. Men en hund som inte får tillräckligt med aktivering mår absolut inte bättre i en stor villa eller femrummare mot en etta, storleken på hemmet har noll betydelse.

          Lol. Tänk om vi skulle behandla våra husdjur som i det vilda. I det vilda har de inte små skor på sig för att deras tassar blir kalla, de får inte specialkost för att deras magar blir oroliga av torrfoder, får veterinärvård så fort de gnyr till osv.

      Ja fy vad många djur lär lida för att människan ska ha gulliga husdjur. Många djur kan ju knappt andas pga aveln. En del kan knappt gå.

      För att vi tycker det är gulligt. Så sjukt.

      Har inget emot att folk har hundar i lägenhet så länge de inte lämnas ensamma i timmar.
      Det finns de som mår bättre av att ha just hund nör det gäller det psykiska måendet. Många kommer ut och går och rör på sig.

      Men jag har svårt med folk som köper en ras som kräver mycket motion, stimulans och som mår bra av att bära vikter, för att sedan sätta den i en trång lägenhet. För att sedan bara gå ut en kort promenad och sedan in igen. Folk läser inte på vad olika raser behöver, en hund som är gjord för att arbeta tungt mår inte bra av att bara gå runt kvarteret och sedan vara inne.

        Vad egoistiskt att ha hund i en liten lägenhet bara för att man själv ska må bättre.

          Om hunden har plats att sova och äta räcker det ofta inomhus. Så länge den får tillräckligt med motion, lek och stimulans ute vill dom mest chilla inne.

          12:24
          Nu pratar jag om dem som verkligen tar hand om hunden. De lämnar den inte ensam i flera timmar varje dag. Många som har hund går hemma då de inte kan jobba.
          Många tar långa promenader varje dag och verkligen ser till hundens bästa.

            Mår man dåligt så ska man gå i terapi. Inte skaffa en hund som ska behöva sitta inne i en lägenhet för att skapa ett bättre mående åt sin matte eller husse. Det är ändå ett djur vi pratar om.

              Samma sak kan sägas om barn.
              Många skaffar barn för att ”stärka”relationen eller visa att man är ” kär”.

              Finns raser i dag som mer eller mindre är till för de som bor i lägenhet. Tar man hand om djuret och ser till att den får komma ut och får allt den behöver så ser jag inga problem.

              Problem blir när man skaffar hund bara för att man vill ha hund och sedan struntar i den.

                Och där drog någon upp barn också.

                  Fast det är ju sant…?

                    Ja men vad har det med hundar att göra?

                Man kan säga samma sak om mycket men nu pratar vi om djur eller hur?!

                Eller för att ”må bättre” för den delen…

          Det är absolut inte egoistiskt ha hund i liten lägenhet, läs en kommentar ovan om vad hundar behöver och inte behöver. Stora hem hör till vad de inte behöver eller bryr sig om.

            Jo det är egoistiskt. Speciellt om syftet är att du själv ska må bra. Stackars djur.

              Inte för att vara elak men dina behov som människa är inte samma som hundens. Hunden uppskattar inte stora lägenheter eller villor utan en hund vill sova nära sin flock, ju trängre desto bättre:) Det är viktigt att aktivera en hund men aktivering görs utomhus och inte i hemmet. Vad som vore egoistiskt vore däremot att skaffa hund i stort hus och strunta i aktivering för att man tror ”men jag bor ju så stort. ”

                Ja det tycker jag också vore egoistiskt, varför skulle jag tycka annat?

                  Haha men det är som att du inte förstår att för hunden saknar storleken på hemmet betydelse:) Stort eller litet boende kvittar lika eller om hunden själv fick välja troligtvis så trångt som möjligt. Aktivering sker inte inomhus hemma:) Mao är det såklart inte egoistiskt ha hund i en 20 m2 etta förutsatt du aktiverar den som den behöver.

                    Och jag tycker att det är egoistiskt. Du kan sluta dra upp hur hundar vill ha i det vilda för INGEN hundägare varken i lägenhet eller hur behandlar sin hund så som den lever i det vilda.

                    Jag anser att det är egoistiskt, speciellt om det är för att man själv ska må bra. Du kommer inte övertyga mig med ditt svammel.

                    Alright men då är ju din poäng att det är egoistiskt ha hund öht. Iom att vi (liksom alla hundforskare och experter) är överens om att storlek på lägenhet helt saknar betydelse.

                    Du behöver inte lägga ord i min mun om vad min poäng är. Läs vad jag skriver i stället.

                    Anonym kan du länka den forskningen som tydligen alla är överens om?

                    Det är ju inte storleken jag menar, jag menar att det är ju bättre för en hund att bo på landet/nära skogen än i en lägenhet i city. Kul att bara få promenera i typ Humlegården om dagarna.

                Inte för att vara elak men få hundägare behandlar sin hund som det flockdjur de är.

      Förhoppningsvis får vi snart liknande förbud som i Norge om att avla på vissa raser!

        AMEN!!!!!
        Läste om det på nätet men visste inte om det var sant eller ej. Har läst mycket fejk på nätet att jag är skeptisk mot det mesta jag läser.

      Jag tog hem min katt från en bodgård där han bodde utan att gå ut från ladugården en enda gång. Han vägrade vara ute och gallskrek tills han blev insläppt varje gång de försökte ha honom ute med sina kattkompisar. Därav fick han komma till mig 🙂 Nu bor han i min lägenhet där han har möjlighet att gå ut men vägrar fortfarande, efter 10 år kan han nu gå ut på balkongen men bara om jag sitter där, annars inte. Han må vara lite egen men nog är han glad, nöjd och älskad som lägenhetskatt 🙂

        Vilken tur att du kunde ta hand om honom och ge ett kärleksfullt hem ?

      Ja, eller en häst, som står i sin box hela dagarna för att ”hästmänniskan” ska roa sig med sitt husdjur.

        Ja, stackars hästar ?

    Anorexi betyder förlorad aptit, min katt fick samma diagnos när hon plötsligt slutade äta. Hon fick aptitstimulerande medicin som man smörjde på öronen (!!) och återfick aptiten på någon dag.

    Hon fick veta att katten hade anorexia först när hon öppnade fakturan? Det låter som ett väldigt annorlunda veterinärbesök…

    Tror inte djur har ångest för att de ser tjocka ut…

      Läste att antidepressiva mediciner till hundar har fyrdubblats senaste åren.

      Vi måste ha fler kroppspositiva hundar på Instagram.

      ”När veterinärer använder det som diagnos så innebär det inte samma sak som sjukdomen anorexi hos människa, utan anorexi för en katt innebär helt enkelt att den inte vill äta. Anledningen till att katten inte vill äta är väldigt sällan psykisk, utan det ligger i stort sett alltid någon annan sjukdom bakom som ger illamående eller nedsatt aptit, t ex njurproblem, magproblem mm”

      Nej djur ”har inte ångest för att de ser tjocka ut”. Däremot blir de sjuka av övervikt.

      Vill även tillägga att tillståndet Anorexi och Aneroxia Nervosa inte är samma sjukdomar. Där den sistnämnda är den som i vardagsmun oftast nämnts bara som ”aneroxia”.

      Anorexi är benämningen på symtomet aptitlöshet.

    Det betyder bara att djuret inte vill äta av okänd anledning. Anorexi = ingen aptit på grekiska. Ska inte blandas ihop med diagnosen anorexia nervosa hos människor. Mvh, veterinären.

      Tänkte just inflika detta, tack att du förtydligar.

    Hahaha va??

    Haft katt sen jag föddes aldrig hört talas om det, snarare lättare att dom äter för mycket, många katter är ju rent av feta idag.

    En lycklig katt äter, så nått måste ju vara tok!

    Det beror på att katten är vaccinerad mot corona. Står så i min FB-grupp, så det måste vara sant.

      ALLT SOM STÅR PÅ NÄTET ÄR SANT.
      Det har min privata FBI agent sagt. *nickar*

    Snacka om att vi daltar sönder våra djur.

      På vilket sätt då? För att folk tar dem till veterinären när de mår dåligt? Eller för att vi inte sparkar dem längre när de uppvisar oönskat beteende?

        Va? Vem har sagt något om att sparka djuren? Inte jag i alla fall.

    Anorexi har inget att göra med ätstörningen anorexia nervosa, det betyder bara att djuret inte vill/kan äta. Det är ingen diagnos, det är ett väldigt vanligt symptom som kan ha många orsaker. Tex njursjukdom, magproblem eller smärta i tänderna.

      Väldigt förminskande mot alla som lider av anorexia. Djur som människor.

        Anorexia nervosa är en diagnos men anorexi är ett symtom!

          Står ju dock ”diagnos anorexi”.

            Det är för att det är det felet de kan hitta, att katten inte äter. Men de vet inte orsaken, så därav blir det i detta fall diagnosen. Både människor och djur kan medicinskt beskrivas ha anorexi utan att det har något med anorexia nervosa att göra.

        Det är skillnad på diagnoser när det gäller människor och djur.
        Det är samma namn men har olika innebörd som personen överst skriver skriver.
        Ett djur kan inte säga till om den tex har ont i en tand, är tjock i halsen m.m djuret slutar då att äta.

    I Norrland tar man fram hagelbrakaren och gör slut på plågan, istället för att till varje pris förlänga livet (och antagligen även plågan). Bättre att låta det nå fram till ett snabbt, bra slut.

    Och nu över till alla trötta ”Men så kan du inte säga, det är ju en kär familjemedlem”-kommentater. Ja, en kär familjemedlem som du vill ska leva länge med plågor.

      För mig så beror det helt och hållet på vad som är fel med djuret. Kan problemet åtgärdas med att tex slipa en tand så slipar jag tanden.
      Om det är tex cancer och liknande som inte kan fixas lätt så får djuret somna in.

        Rätt.

        Ja och man skjuter för fan inte djuret, både brutalt och olagligt.

      Vi har en avlivningskultur i Sverige. Så fort husdjuren är minsta lilla halta eller man ska flytta eller man får barn så är det fram med dödssprutan! Aldrig sett så få gamla djur i andra länder som i Sverige. I mitt hemland ser man många promenera lugnt med sina gråhåriga blinda hundar men i Sverige ska alla tecken på åldrande dödas. Som om de lider så fort de inte är lekfulla valpar.

        Vilka länder syftar du på då?

        I mitt hemland skulle man aldrig ha en hund eller katt inne i huset. De bor i hundgård i trädgården eller är ute och jagar skadedjur.

        Märkligt att jag bara ser mängder med avmagrade hundar fastsatta med en kätting utomhus i ”hemländerna”.

        Vem i Sverige avlivar en hund när den inte längre än en valp? Du överdriver och försöker göra en poäng av ingenting.

        BS.

        Jasmin – TACK för ditt inlägg, du slår huvudet på spiken om att svenskar behandlar sina djur som slit och släng skräp. Varje gång vi varit hos veterinären är det första de säger – innan de ens tittat på djuret – ”har ni funderat på avlivning?”. Nej, att mörda min familjemedlem för att ni ska slippa jobba är inget alternativ, och gissa vilka förvånade och missnöjda miner jag fått. Djuren avlider av att de kvävs till döds när man ”tar bort” dem pga man tröttnat på sin familjemedlem. Så j-a empatistört. Veterinärer är bödlar och Sverige har en vidrig och inhuman syn på djur, svenskar borde inte få ha husdjur överhuvudtaget. Nöj er med att döda era ofödda barn men låt djuren vara!

          Hahaha vad fan är det här?? ???

      ”I Norrland tar man fram hagelbrakaren..”. Nästan hela Sverige då. Själv bor jag i Norrbotten och här hör det inte till vanligheterna att ta fram ”hagelbrakaren”. Tror /hoppas att du trollar.

        Vad är det för skillnad på att åka till veterinären och avliva jycken där, och ta hand om det själv i lugn och ro i en trygg miljö?

          Du tror på allvar att ett skott i pannan är tryggare än en fin miljö med lugnande och sen (överdoserad) sömnmedicin med familjen runt sig? På vårt djursjukhus finns ett jättefint, dovt rum med ljus och lugn. Fruktansvärt att gå in där på ett vis, för man vet vad som väntar. Men djuret kan inte få det lugnare. Man kan klappa, kela och gosa tills hjärtat stannar (?). Känns så fint i en så tragisk situation.

          Plus att de sen lägger djuret i en liten mini-kista för kremering (om man nu valt det, vilket vi gjort).

          Om nån som jobbar på Evidensia Helsingborg läser här – ni är fantastiska ❤️

            Fast för djuret är det inte en bekant och trygg miljö så som hemmet är.

              Det finns veterinärer som gör hembesök också.

              Nä men kallar nog inte ett skott i pannan så tryggt heller. Skulle absolut inte kunna leva med det heller.

            Du tror på fullt allvar att jycken uppfattar veterinären som en tryggare miljö än att komma ut i skogen en fin dag tillsammans med husse eller matte? Herregud.

              Om djuret inte mår bra så ja. Familjen är ju med, det sker i lugn och ro.

              Men gör ni som ni vill

            Uppenbart att avlivning hos veterinär är för ägarens skull. För djurets skull så är så klart hemmamiljön tryggare. Men för ägaren är det en finare död hos veterinären i ett mysigt rum med tända ljus.

          Är du på riktigt? Tror inte det. Det är olagligt och sjukt.

            Det är inte olagligt att avliva ett djur om man har kunskap att göra det. Du får så klart inte plåga ihjäl djuret but that goes without saying.

        Jag är från Norrbotten och vet flera som har avlivat sina hundar på det sättet som ts beskriver. Vet de som åkt till veterinären också.

          Jag bor i mellan Sverige och här avlivar också folk sina egna djur genom att skjuta djuren.
          Men det är inte som Anonym / 12:35 påstår.
          Man skjuter inte så fort djuret blir lite sjuk, utan man skjuter när djuret är gammal och sjuk, eller när den är allvarligt sjuk.
          Att skjuta är inget som ersätter vård, utan det är något man gör när man ändå hade valt avlivning hos veterinären.

            Hoppas de blir påkomna och dömda då. Sjuka jävlar.

              Seriös fråga, varför tycker du att det är fel? Ge enkla exempel som jag kan förstå.

              Det är inte olagligt att avliva sin egen hund eller katt. Bara man har kunskap och gör det korrekt så att djuret dör direkt så är det helt lagligt.
              Det är ingen svensson svensson som skjuter sin katt/hund, det är jägare som vet vad de gör.

              Varför är det sjukt men det är inte sjukt att avliva ett djur hos en veterinär?

              Alla jägare jag känner inklusive min far avlivar sina egna hundar när tiden är inne.

                Vidriga människor.

    På tal om anorexia… InAliceKitchen la upp ett inlägg häromdagen där hon visar upp sitt thigh gap och säger att hon inte tänker svara på frågan om hur hon kan vara så mager när hon ägnar sig åt bakning hela dagarna. Hon tycker inte det är bra att snacka kost/hälsa/bantning. Men har tidigare lagt upp hur hon hade allvarlig anorexi för ett par år sedan?! Alltså då är det väl inte konstigt folk frågar? När hon gått från att leva på vatten till att leva på smörkräm och mjöl? Samma med Louise Rudwall som fick en fråga hur hon kan vara så mager när hon dagligen moffar i sig bakverk. Hon svarade då att hon minsann inte vräker i sig utan bara äter liiite sött varje dag och därför inte behöver äta så mycket av det. Men samtidigt har hon gjort inlägg om hur hon efter middagen fått sug efter en enorm skål med pasta och smör och hur hon äter flera semlor per dag….
    Jag undrar varför dessa ätstörda bak-influencers ens lägger upp foton på sig själva när det är bakning som ska stå i centrum? Varför nämner de ens sina ”gamla” ätstörningar när det är kakor och recept som är deras grej? Jag fattar att folk blir fundersamma helt ärligt.

      Men åh vad genomskinligt bara för att visa upp sit thigh gap. Typ kolla på mig jag är knullbar. Snark. Logga ut lixom

      Oj vad inalicekitchen redigerar bilderna på sig själv á carolina Gynning style

        Jag känner för henne, hon har det nog svårt med självbilden med tanke på ätstörningar tidigare. Men förstår inte varför hon ska dra upp ämnet men göra en poäng av att hon minsann tänker hålla sin träning/kost hemlig. Det är ju då folk börjar fråga…

      Men är väl inte konstigt att hon inte vill prata med främlingar om det. Och tyvärr kan man göra en del saker som inte är logiska i andras ögon om man har en ätstörd hjärna.

      Om man zoomar ut lite: det krävs ingen licens för att få ha Instagram eller ett stort konto heller. Alla kan skaffa ett så såklart kommer det finnas människor som kanske inte är helt klara i sin ätstörning som också skaffar ett mat/bak konto. Tror det är viktigt att komma ihåg bland alla slags konton att inte läsa att hur de lever/lägger upp är någon lag eller det ultimata. Man kan ha ett bakkonto och bulimi på samma gång, inget hindrar en från det.

    Om jag var hon skulle jag lusläsa försäkringsvillkoren. Om anorexi är undantaget finns det ju ingen anledning att justera försäkringsbrevet avseende framtida vård.

    Till något helt annat, har Foki och Bill separerat? 🙁 Foki har skrivit ”Single mom” i sin bio på instagram?

    Jag förstår inte varför inte försäkringsbolaget ersätter nåt? Varför ska man köpa en husdjursförsäkring om den inte gäller akutvård?

      Eller hur… ”hej jag har betalat försäkring hos er i X antal år” och sen friskriver sig försäkringsbolaget när man behöver utnyttja dem? ?

        Så funkar ju de flesta försäkringar. Gäller aldrig för just det som hänt en.

      Det finns garanterat en bakgrund till detta och det ligger ju dessvärre i försäkringstagarens intresse att veta vad som gäller. Oftast handlar det om att det finns en karenstid, att sjukdomen uppstått innan försäkringen tecknats eller reservation på grund att rasrelaterade problem. Att få avslag på ersättning sker inte utan anledning.

    På tal om henne, har jag missat hennes recension av blondinbellas bok eller har den inte kommit än?

    Troligen har hon sagt att katten har haft liknande symtom eller att symtom började innan hon försäkrade katten.
    Har katten haft liknande problem innan man försäkrade så ersätter inte försäkringen. Det samma gäller ibland ifall man byter försäkring, så ersätts inget som katten tidigare haft symtom av/varit sjuk av.

    Kollar man hennes bild på katten några inlägg tidigare verkar det ju som att problemet var att hon inte hade någon försäkring. Du kan inte försäkra ditt djur när det är sjukt och tro att du ska få ersättning.

      Tror också detta är problemet. Det absolut bästa man kan göra är att försäkra sin katt från dag 1 man äger den. Kostar inte många hundralappar per år.

        Självklart ska man ha försäkring men stämmer inte att det bara kostar några hundralappar per år. Vi betala 4000-5000 per katt och år.

          Vad har du för katter? Aldrig hört talas om så dyr försäkring. Skaffade du dem när de var vuxna och redan hade sjukdomar? Annars har du nog blivit lurad…

          oj. Jag som tyckte våra katters försäkringar blivit så dyra. 1761kr/katt per år. Då ska jag inte ”gnälla”, satt och dividerade om att leta efter billigare (vilket jag inte hittade) 😉
          Vi har 60 tkr som tak och 2200kr+25% självrisk.

            Låter hysteriskt dyrt. Min går på 1149 kr/år. 50k veterinärvård och självrisk 1800 kr + 25% hos Folksam, Kattförsäkring Stor. Försäkrade dock min katt där när han var kattunge, kanske hjälper till med kostnaden. 🙂

        37 hundralappar betalar jag men det är jag glad för nu när katten drabbats av njursvikt.

          Förstår det. Min katt har en kronisk njursjukdom och har fått ligga inne några nätter, det skulle gått på 30 000 kr, men försäkringen täckte 25 000 kr. 🙂

    Anorexi = ätovilja
    Anorexia neurosa = den psykiatriska diagnos vi alla tänker på när vi hör anorexi.

    Utöver det, vilka bovar på försäkringsbolaget.

    Detta hände mig nu i december också. Jag har en ragdoll och hon fick åka med min syster till jobbet för att bli undersökt (syrran jobbar på ett djursjukhus), det kom fram att min katt har anorexi. Hon fick aptitstimulerande salva och fick gå på kortison. Hon var helt uttorkad när hon kom till djursjukhuset, men klarade sig. Min räkning blev också på 10.000 och en räkning på 7000 (ett besök på en veterinärklinik innan sjukhuset), mitt försäkringsbolag, Agria, täcker inte ett skit av detta så jag har fått punga ut 17.000. Så jag har lagt datumet på minnet och när dagen är kommen ska jag be dem fara åt helvete och byta bolag.

      Hur länge hade du haft försäkringen? Vad var anledningen till avslaget? Anorexi onfattas av Agrias försäkring.

      Fattar inte hur det inte skulle kunna innefattas (så länge försäkringen är tecknad innan). Om det ofta beror på fysiska orsaker till att katten inte äter låter det helt absurt att de inte skulle betala det? Är ju inte så att hon eller du medvetet låtit katten svälta? Min katt slutade tex äta pga en infektion och fick sedan fettlever vilket blev diagnosen.. skulle de då kunna säg att det är anorexi bara för att hon inte åt och därmed nekat mig ersättning?! (Har Folksam för övrigt och de har funkat bra vid alla mina ärenden).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.