Yoga Girls nakenbad

Eller ja, naken + mössa. 🙂
THK och jag satt och huttrade ikapp framför skÀrmen nÀr vi sÄg detta.

Ni vet vid det hĂ€r laget att jag avskyr kyla, vinter och snö – förutom pĂ„ TV – sĂ„ jag tĂ€nkte istĂ€llet lista nĂ„gra pĂ„stĂ„dda fördelar med att vinterbada.
Jag skriver ”pĂ„stĂ„dda” eftersom det finns vĂ€ldigt fĂ„ studier gjorda.
SÄ hÀr sÀger Margareta Danelius, cheflÀkare Capio Sverige.

Vilka positiva hĂ€lsofördelar finns det? – De studier som Ă€r gjorda om vinterbadande Ă€r smĂ„. Deltagarna har inte valts ut slumpvis utan man har jĂ€mfört hĂ€lsa hos personer som vinterbadar med sĂ„dana som inte gör det. Vinterbadare rapporterar ett ökat vĂ€lbefinnande, minskad stress och god effekt pĂ„ smĂ€rta i muskler och leder jĂ€mfört med mĂ€nniskor av samma Ă„lder och kön som inte vinterbadade under samma period. En teori bakom detta Ă€r att stressreaktionen som aktiveras Ă€r gynnsamma mot inflammation och andra typer av stress.
BildkÀlla: Capio

Jag inser nÀr jag lÀser lÀkarens svar att effekterna av vinterbad skulle vara som klippt och skurna för mig och min problematik.
Kanske kan man börja med att bara duscha lite kallare Àn vanligt?

HÀr hittar du fler vinterbadsfÀnz:

En annan influenser som ÄLSKAR att vinterbada Ă€r Jonna Jinton. 
Ben Mitkus gick sĂ„ lĂ„ngt att han rekommenderade Iceman_Hof-metoden – riktigt galet.
Även Lojsan Wallin, Hanna Friberg, Nicole Falciani, Moa Mattsson och Jane Maria har isbadat och verkar tycka att det Ă€r riktigt najs.

Och pĂ„ tal om naket…
Nog Àr det vÀl skillnad pÄ naket och naket?
”Sexualiserande naket” och bara ”rakt upp och ner naken kropp”?
Det tycker i alla fall jag. Skillanderna Àr milsvida i min bok.

69 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  HÄller med om att det Àr skillnad. Men kan i n t e förstÄ behovet av att lÀgga upp en nakenbild oavsett syfte att vara sexig eller ej. Samtidens galenskaper

   Fotografier och avbildningar av nakna kroppar Àr inget unikt för samtiden.

   Hört talas om Venus of Willendorf? Den samtiden kanske ocksÄ var galen?

    Jo det har jag. Har en frÄga till dig ocksÄ: Tycker du det Àr samma sak med nakna keramikfigurer som att lÀgga ut ett naket foto inför hundratusentals mÀnniskor för att fÄ likes, för att kunna sÀlja andra produkter via reklam?

  Kallt! ???

  Influensers…. en sort för sig

   Tycker sÄÄÄ synd om kvinnor som tror att dom mÄste visa sig nakna för att bli uppmÀrksammade.

  DÄ undrar jag, varför inte naket?

  Med dina argument Àr det möjligt att argumentera för att instagram och sociala medier Àr ett sÀtt att uttrycka olika former av kreativt skapande, dvs konst. Konst i det offentliga rummet Àr dessutom ocksÄ ett sammanhang dit allt och alla har Ätkomst, sÄ det argumenter faller platt.

  Givetvis har var och en ett ansvar över att respektera de klÀdkoder, skrivna sÄ som oskrivna, som gÀller i olika sammanhang. Yoga girls sammanhang Àr hennes egen instagramsida, dÀr hon endast förbinder sig att följa instagrams policy men i övrigt Àr fri att sjÀlv sÀtta tonen.

  Jag tror knappast att en nakenbadarbild pÄ instagram riskerar leda till att 13Äringar gÄr omkring nakna pÄ stan. Men det Àr bara min analys.

   Jag hÄller helt med dig.

   Haha

   Haha det Àr en sÄ teoretisk frÄga att det knappt Àr vÀrt en diskussion? Men okej sÄ hÀr. OM 13Äringar gick omkring nakna pÄ stan, vilket aldrig skulle ske under normala omstÀndigheter, sÄ skulle det inte vara okej för 13Äringarnas skull. Dvs man vill inte tvinga dem klÀ pÄ sig för att i första hand skydda allmÀnheten, utan för att skydda barnen dÄ barn i alla delar av samhÀllet Àr extra skyddsvÀrda.

    Finns vÀl iofs mycket som Àr skillnad om ett barn eller vuxen gör. Normalt att vuxna har sex och dricker alkohol. Men tÀnk om ettÄringar skulle göra det????!!!!!!???

     Jag har inte sagt att det Àr farligt att normalisera. Var ju du (?) som pÄstod att det kunde leda till att 13Äringar gÄr nakna pÄ stan. Ett helt orimligt scenario om du frÄgar mig.

   Varför skulle det hÀr fÄ trettonÄringar att gÄ nakna pÄ stan?

    Va?

  Största galenskapen Àr ju att bada isvak! ? Endast dÄrar som sysslar med dyligt.

  Inge fel att vinter bada, nÀr man har nÄgonstans dÀr det Àr varmt att gÄ in sedan
  // bittra mĂ€nniskan som varit utan ström i nĂ€stan 24 timmar pga stormen, kallt som fan och saknar varm mat… (gick inte att elda och laga mat utomhus igĂ„r pga stormen)

  Älskar att vinterbada, har inte gjort det pĂ„ tre veckor och lĂ€ngtar till lördag!!!!!!

   Wtf

  FörstÄr inte riktigt, varför mÄste man lÀgga upp en bild nÀr man Àr naken? Vilka reaktioner förvÀntar man sig?

   Varför ska man ha klÀder pÄ sig nÀr det inte behövs. Alla vet ju hur en kvinna eller man ser ut

   Man MÅSTE inte, men man kanske vill. Inte upp till kreti och pleti att ha Ă„sikter om Varför skall alltid kvinnor omyndigförklaras?!

  Hon kan vÀl ta bort censuren

   NÀ Instagram tillÄter inte det

  Vad har My gjort med sitt ansikte?
  Hon ser sÄ vÀldigt annorlunda ut pÄ stories

   ViktuppgÄng och The no filter filter, ser det ut som. Men jag Àr ingen expert.

  Jag Àlskar att vinterbada! Men jag vÄgar inte lÀngre göra det pÄ grund av hjÀrtfel som triggas av just simning och bÄde psykiska och fysiska pÄfrestningar, som tex hoppa i ett iskallt plurr. ?

  Varför mössa?

   Det Àr ju vinter. DÄ ska man ha mössa har min mamma lÀrt mig.

   För att mkt vÀrme försvinner genom huvudet ?

  Den kvinnliga versionen av naken Janne.

   Det mÄste vara ett behov av att visa sig naken för okÀnda mÀnniskor? Vad Àr det för skillnad pÄ en blottare och henne? Jag tycker det Àr riktigt mÀrkligt.

    Naken Janne var en nudist som var med i Farmen för mÄnga Är sedan. De som spelade in sade att han inte fick vara naken. DÄ tog han pÄ sig en badmössa.

    Skillnad; en blottare blir sexuellt upphetsad nÀr den gör det

     Hmmm….ok, och vi vet hur denna kvinna kĂ€nner sig nĂ€r hon visar sig naken för alla okĂ€nda mĂ€nniskor? Bara en fundering….

  Har Bingo och Julia öppet förhÄllande? SÄg nÀmligen honom som verifierad + nyligen aktiv pÄ tinder sent igÄr

   Det lĂ€t inte sĂ„ pĂ„ henne i intervjuer, dĂ€remot sa hon vĂ€l nĂ„got i stil med att han inte vill se henne med nĂ„gon annan… om det endast Ă€r han som fĂ„r vara med andra kĂ€nns det rĂ€tt oschysst?

   Tror ni inte att vi kan överlÄta dom funderingarna till dom det berör?

    NĂ€

   Han Ă€r nog inte den monogama typen….

  Vi föds ju alla nakna sÄ det Àr en anledning. Varför ska nakenhet eller ens kroppar bara förknippas med sex och sexualitet Àr vÀl den riktiga frÄgan?

   Dock skumt egentligen.. djur gÄr ju nakna och mÀnniskor blir ju attraherade av varandra trots klÀder?

  Hon tappade hur som helst ett antal tusen följare pĂ„ kuppen…. MĂ„nga tyckte att det handlade om att lĂ€gga upp en bild av en naken kropp som Ă€r normativt mycket vacker, smal och ”godkĂ€nd” och mena att man minsann visar sig med alla sina ”fel och skavanker”. Att det Ă€r busenkelt att visa sig naken nĂ€r man ser ut som yogagirl…..

   SÄklart ska vi som Àr smala inte fÄ lÀgga upp bilder pÄ vÄra kroppar.
   Fan ta oss om vi Àr stolta över dom med.

   NÀr ska vi tjejer/kvinnor/damer hylla ALLA olika kroppsformer utan att pÄpeka vikten utav Àgaren.

    Klart ni fÄr. Men det bidrar inte med nÄgot dÄ det stÀmmer överens med 95% av alla kroppar som syns pÄ bild. Det behöver heller inte vara viktigt i det stora hela sÄ varsÄgod och posta bilder.

    Nu var det nog inte sĂ„ folk menade, tror jag. Man menade att yogagirl uttryckte tankar kring sin icke perfekta kropp och om friheten att acceptera dessa förĂ€ndringar – samtidigt som kroppen hon visar upp ÄR vĂ€ldigt nĂ€ra ett slags ideal. Om yogagirl menar att DEN kroppen krĂ€ver frihet att vĂ„ga visas upp … dĂ„ kommer de flesta andra att kĂ€nna sig som … ja jag vet inte vad. Ett ofta förekommande fenomen nuförtiden pĂ„ instagram – nĂ„n jĂ€ttesmal och ursnygg tjej visar ett minimalt hudveck vid ena höften och utbrister att hon minsann accepterar sina fel och brister. NĂ€r det rör sig om en nĂ€stan osynlig ”skavank” som ingen annan lagt mĂ€rke till.

     Men det du beskriver att smala gör ofta (exempelvis Johanna Bladh) Ă€r ju mil ifrĂ„n Yoga girls bild. Hon â€Ă€r” ju bara pĂ„ sin bild och trycker inte fram nĂ„got veck etc. Att hon pratar om att acceptera de förĂ€ndringar som kroppen genomgĂ„r pga Ă„lder eller annat har ju inget med idealet att göra. Alla har ju olika utgĂ„ngspunkter och hennes kroppsliga förĂ€ndring kan ju vara stor i förhĂ„llande till hennes utgĂ„ngspunkt.

   Folk Àr vÀl fria att avfölja nÄgon av vilken anledning de vill?

  var inte sÄ lÀnge sedan en man fick hjÀrtinfarkt av att vinterbada. Detsamma skulle hÀnda mej. Inga kallbad lockar.

   Om du har hjÀrtfel ska du inte bada, annars Àr det inte farligt.

   Har man högt blodtryck eller hjÀrtfel ska man sjÀlvklart inte bada kallt.

    Tack för min nya ursÀkt att slippa bada i Sverige ??????

  Jag önskar att hon kunde fĂ„ stackars Ringo lika vĂ€ltrĂ€nad som hon sjĂ€lv – intalienska vinthundar ska INTE vara sĂ„ överviktiga som han Ă€r (inte nĂ„n hund alls sĂ„klart)Ă€, men extra farligt för en ras som av naturen Ă€r nĂ€tt och spĂ€d. Ringo ser ut som en korv jĂ€mfört med andra italienare. Och klipp klorna, det dĂ€r Ă€r fan misshandel! Blir vansinnig pĂ„ hennes ’Ă„h, jag Ă€r sĂ„n djurvĂ€n’-tĂ€nk men det dĂ€r Ă€r fan vanskötsel.

   NĂ€mnde detta för ett tag sedan och fick mĂ„nga huggande kommentarer hĂ€r om att Ringo absolut inte Ă€r fet…. Folk har glömt bort hur friska hundar ser ut. :/

    Han Ă€r ju fet. SĂ€kert 5 kg för mycket. SĂ„ vanskötande att lĂ„ta det bli sĂ„…

  Instagram tog bort bilden ur hennes stories
! ?

  Undrar hur reaktionerna skulle bli om hon lagt ut samma bild fast med ett par lyfta silikonbröst istÀllet? ??

  Men Ă€r det ingen som ser jĂ€tte-giganto-handen?!? Hela inlĂ€gget handlar om att ”sĂ„ hĂ€r ser jag ut” och ingen photoshop samtidigt som bilden Ă€r helt skruvad? Kroppen pinnig, bortre armen mini. Inte alls sig lik. Tyckte det var sĂ„ fint skrivet (svarta censurlappar förknippas dock lĂ€tt med annan sorts avklĂ€tt) men nĂ€r inte ens HON (eller mannen som Ă€r jĂ€tteduktig fotograf) Ă€r Ă€rlig med bilder tappar man tron… Och fĂ„r man en 3 ggr större lĂ„nghand av vinterbad Ă€r det en större sensation Ă€n covered up nakenbild, som dock lyckades överglĂ€nsa allt fokus pĂ„ fadĂ€sen, vad det verkar

   Det Àr en fisheye-effekt. Ingen retuschering.

    Nej ingen retuchering, men förvrÀngning som sagt (fisheye ett exempel, finns fler). Som pÄverkar bilden som helhet. Missmatch mot textinnehÄllet dÄ

  Jag Àlskat att bada isvak!
  Är nykter alkoholist sen en kortare tid tillbaka och min terapeut tror att mina bad (bland annat) gjort stor nytta för min nykterhet, dopaminkickar osv.

  FörlÄt men jag blir otroligt provocerad av folk som vinterbadar. JÀttefint med fördelarna du nÀmner men jag tar fan hellre lite stress Àn att utsÀtta mig för det dÀr???

   Varför provocerad? ?
   AlltsÄ det Àr jÀttehÀrligt, Àr kallt innan men inte efter. Man blir varm och fÄr en kick!

    Men du slipper sÄklart, alla fÄr ju göra som de vill! Men det Àr liksom inte bara lidande för nÄgra diffusa möjliga positiva effekter, som det kanske kan verka som.

  Den hÀr tjejen frÄn Finland, Elina MÀkinen is the real deal nÀr det gÀller vinterbad/isbad.
  Camilla, du som gillar sport skulle nog tycka hon Àr imponerande.

  http://www.openwaterpedia.com/wiki/Elina_M%C3%A4kinen
  1.4 miljoner följare pÄ TikTok
  http://www.tiktok.com/@elinamae

  Ja hon Ă€r sĂ„ â€Ă€kta” och avslutar med att göra reklam för sin kurs. Reklammarkerar hon? Jag kollade inte.

  Enda skillnaden frÄn idealkroppen Àr ju att hon inte verkar opererat brösten

  Jag Ă€r ocksĂ„ rak som ”en man” frĂ„n höfterna till midjan. Vad ska vi göra Ă„t det tycker du?

  Ja, bilden Ă€r förvrĂ€ngd. Kan göras pĂ„ flera sĂ€tt. Se jĂ€ttehand och ihoptryckt smal rak kropp – och sĂ„ Ă€kthetstal och lite reklam pĂ„ det. Snopet, men effekt uppnĂ„dd! Genomslag delux

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.