Hur tänker man här?

Två influencers. 
Båda uppmärksammar det skeva i att publicera inlägg som dessa med tanke på vad som händer i världen, men gör det ändå?
House of Philip-Petra sträcker sig så långt som till att det inte känns rätt att posta ”glammiga” bilder en dag som denna MEN GÖR DET ÄNDÅ!?
Och fortsätter sedan med att skriva om att vara på spa, bladibladiblaaa och slänger sedan plikttroget in ett par ord på slutet om Ukraina och så ett litet rött hjärta.

Och så undrar de varför de får kritik för hur de använder sina plattformar och sin makt som influencers. 
Vad tror ni?

Ps.
Tack för credden, Aftonbladet.
?

Ett inlägg till att positivt uppmärksamma är Vårdförbundet!
????

233 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vissa influencers måste komma ut i verkligheten. Som tidigare nämnt hoppas jag att detta får en påtaglig påverkan på deras personliga varumärken. Vi konsumenter, följare, har makten att göra det och jag hoppas att så sker.

  Argument som ”men det är faktiskt deras jobb, man kan inte pausa hela livet pga situationen i Ukraina” undanber jag mig gärna.

   Vi konsumenter följer inte influencers för att få en förankring i verkligheten. Influenceringens mest grundläggande drivkraft är att få konsumenter att förändra sin verklighet. Kort och gott: man följer influencers för att få en verklighetsflykt. Ingenting annat.
   Det är så verkligheten ser ut och det kommer inte förändras.

    Jag trodde influencers största drivkraft var att kränga prylar, skönhetsbehandlingar o dyl. SPA- bilden verkar dock inte vara ett jobb el. samarbete. Lite vanligt bekräftelsebehov, skryt och hot mama-vibbar snarare.

     För att influencers ska kunna kränga prylar måste de först influera konsumenter till att vilja ha produkten från första början.
     Själva grejen med att sälja onödiga prylar är ju att få en person att tro att denne har ett behov av produkten. Om man då har jobbat mycket med sitt varumärke så har man skapat ett behov hos sina följare. Det underliggande behovet är att bli lika ”lycklig”, ”framgångsrik”, ”åtråvärd” och ”bekräftad” som influencern. För det är först då som man kan uppnå något slags nirvana och bli fulländad som person. Den som inte har detta behov, oavsett om det är undermedvetet eller mer och mindre medvetet, den personen tar inte och följer influencern.

      Follow the money. Emilia de Poret var nyligen på det „ryska kungliga bröllopet“ där hennes vän gifte sig med ryske storhertigen Romanov. Hennes far är riskkapitalist (förmögenhet 1,9 miljarder kronor 2020) och har väl säkert gott om ryska affärsförbindelser.
      Kan ju ha påverkat hur hon reagerade …
      Skulle tro att en stor del av svenska eliten har nåt att förlora på att tydligt fördöma ryskt agerande.

    Ja, och för att kunna åstadkomma verklighetsflykt krävs väl att dem, deras varumärken, har legitimitet att göra så? Min poäng är att jag hoppas helt enkelt att följare tappar förtroende för influencers som inte har åtminstone en antydan till taktkänsla när ett europeiskt land befinner sig i den värsta situationen sen andra världskriget. Att förminska det genom att säga att ”synd med Ukraina MEN kolla här en fashionshow” är så dumt att den mest naiva, ytliga följaren borde reagera på det.

     Hur menar du? Jag förstår inte riktigt.
     Tänker du att influencer behöver komma ut i verkligheten för att kunna förmedla en alternativ verklighet som är så långt ifrån en vanlig som det går?
     Behöver en influencer verkligen veta hur det är att inte kunna äta varje dag, bara för att få legitimitet att resa till en finkornig sandstrand en gång i månaden?

     Det jag menar är att influencer idag inte är stora på grund av förtroende. Trovärdighet och genuinitet är inte något som följare prioriterar, eftersom det är för nära verkligheten. Man är enbart ute efter en verklighetsflykt när man skrollar i flödet. Det är inte mer komplicerat än så och det handlar inte om något annat i grunden.

     Ja det är förminskande att skriva som Emilia och Petra gör och också väldigt intressant att se kommentarerna som försvarar detta beteende. Det är skrämmande hur världsfrånvända många är och hur obrydd man verkar vara avseende sin egen säkerhet och trygghet.

    Verkligheten verkar vara overklig för vissa? Om du tror att du kommer att bli hjälpt av att följa en flunsa som en svans, eller att du ska få hjälp av en dito om den verkliga verkligheten knackar på räknar jag med att den svansen kommer att få det svårt när de inser att verkligheten var i den verkliga världen.

   Jag tycker det här är väldigt skevt skrivet. Emilia kändes jävligt fel. Men vaddå. Jag kommenterade på min insta å FB vad jag kände över att ännu en maktgalen man i täten tar dåliga och ogrundade beslut. Sen fortsätter jag mitt jobb som vanligt. Tycker HoP inte gör ngt fel alls. Livet pågår hela tiden. Krig el inte. Det innebär inte att jag inte bryr mig för det?

    Jag är helt övertygad om att både du och Emilia bryr er, och jag är också övertygad om att allas våra jobb och vardag måste fortgå.

    Jag är också övertygad om att influencers som formulerar sig så här kan göra annorlunda och borde inse att gemene man reagerar på det. Influencers kan helt enkelt både driva sitt företag genom samarbeten och skylta med sitt goda liv samt kommentera kriget – men det behöver inte ske i samma post. Det krävs inte mer än sunt förnuft och verklighetsförankring för att dea den slutsatsen.

    Jag har full förståelse för att man blir ledsen när man får kritik. Men varför inte ta till sig och fundera på kritiken och fundera på om den är relevant eller inte. Kommunikation är ju influenserns viktigaste verktyg och kommunikation är inte så lätt och det gäller att inte uppfattas som tondöv.

  Men lägg av. Om ingen av de är insatta i konflikten så gör det mer skada än nytta att hålla på att uttala sig. Man behöver inte lägga ut 10 stories om hur mycket man bryr sig om man ändå inte gör något konkret för att hjälpa till. Din häxjakt hjälper inte heller till.

   Vem förväntar sig ens att influencers (dvs. de levande reklampelarna) ska börja engagera sig i det här? Det är väl inte därför folk följer dem.

    Nej där håller jag med, men varför nämner de ens Ukraina i sina inlägg? Mycket bättre att låta bli helt och lägga upp ett vanligt inlägg.

     Fast då skulle hon ju få skit från C ändå, för att hon lägger ett vanligt inlägg som inte handlar om Ukraina. Vem är hon att skrika om vad andra ska/får göra?

     Precis som Katrin gör? nämner inget om det i sitt flöde, men får ändå kommentarer som ”Det är krig i europa och du tycker att det viktigaste idag är att göra massa reklam i dina händelser… säger väl allt”

      Så vaddå då? Om jag tycker att hon har felprioriteringar får jag inte vädra den åsikten?

       Såklart att du får. Du får vädra alla åsikter. Alla får vädra alla åsikter.
       Så man får ju också stå ut med att andra vädrar sin åsikt om att andra har för mycket åsikter.

        Det var en retorisk fråga som bara kräver ett ja eller nej. Utifrån din utläggning så blir svaret alltså nej. Ok då vet jag.

     Jag tror att de helt enkelt vill säga att de är ledsna och chockade över vad som hänt och inte bara fortsätta utan att nämna det. Inte så att de ser sin chans att använda kriget som en säljgrej även om det i svåra situationer lätt kommer ut fel och provocerar oss. Inte influencers som startat det här direkt.

      Så är det såklart. Jag har ju också tagit upp det med mina kollegor tex men sen fortsätter man ju vardagen. Jag ser inte det problematiska i det. Det är väl sjukt att inte kommentera en sån här sak? Typ, allt bra? Ja, det är ok men är chockad över att det brutit ut krig i Europa.

       Och sen fortsätter jag att fakturera mina kunder som om ingenting hänt…

        Hur ska man göra för att göra rätt? Tror precis alla här skulle stoppa kriget om vi kunde.

   Kritiken handlar väl inte om att de ”behöver lägga ut 10 stories” om att de bryr sig? Det tycker väl ingen?

   Lägg av själv med att sprida din helt felaktiga tolkning av vad inlägget handlar om.

   Och dessutom bad ju Sanne om ursäkt, precis som Laila? Förstår inte varför vissa dras i gruset mer än andra.

  Redan uppmärksammat av Aftonbladet:

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Qy2VOP/influencers-far-massiv-kritik-efter-inlagg-om-ukraina-och-ryssland

  Kan istället tipsa om att Katrin Z häromdagen försa sig på en live och erkände att hon skulle sälja sin hyresrätt.

   Hur säljer man en hyresrätt??

    Olagligt.

    Man tar emot pengar svart från den personen som man överlåter hyresavtalet till.

     Jag trodde att man bara kunde överlåta ett hyreskontrakt till en nära familjemedlem, dvs. barn/förälder/syskon i Sverige? ?

      Fastighetsägaren är förstås inblandad

      Jag vet inte hur det funkar i Stockholm men här kan man byta med hyresrätter och då lägger folk ofta pengar i mellan när de byter till sig en större lägenhet. Den som tar över den lilla lägenheten har ofta en annan lgh så de säger bara upp den lilla. Vanligt är också att folk hyr ut otillåtet i andra hand och kräver hyra plus extra.

       Det är dock olagligt.

       Möjligt att det funkar så men det är olagligt.

      Genom byte och pengar emellan.

      Nej, du har inte rätt att överlåta ens till dina barn eller föräldrar. Möjligen om de bott tillsammans med dig länge, har varit skrivna på adressen, har ekonomiska möjligheter att betala hyran samt att hyresvärden godkänner att de får ta över kontraktet.

   Det är så underbart att Aftonbladet nu inte bara tar sina nyheter från Flashback, Bloggbevakning har nu även blivit en TT för kändisskvaller..

  Att de är korkade och giriga och kommer att få stora problem att försörja sig på att puta på bilder allteftersom åren går och fillerserna börjar ge synliga skador som uttänjda läppar och döda nerver i ansiktet och det kommer nya pigga nyfyllda yngre influensor som får uppvisningsuppdragen istället.

  Bra att det skrivs om det i media också. Så inte flunsorna skriver hat mot endast Bloggbevakning.

   Det enda media skriver är att de FÅTT kritik.

   Undrar hur influncers vrider all kritik direkt till hat, förstår dom inte hur vridet det är?

  Det räcker nu, Camilla. Som jag sa i föregående inlägg:
  ” Alltså, det finns plats för allt på internet. Personligen tycker jag Lundins bild är just sådant till intet förpliktigande fotoshoppat känslopjunk inkl brustethjärtaemojin. Herregud.
  Har sett kommentarer här som mest handlar om hur felinformerad man är, fake news och reklam för diverse obskyra sajter. Finner ingen anledning alls att kriget diskuteras här. Information om kriget inskaffar man från Hufvudstadsbladet som vet vad de pratar om pga Finland, SvD, Svt m fl. Inte på Facebook etc
  Sin egen krigsångest bör man, eftersom vi är vuxna här, lära sig att hantera på annat håll än i kommentarsfält bland okända.”

  ”Och re sakfrågan: självklart ska influencerna fortsätta göra sitt jobb. Att de ska kommentera kriget är bara trams, de har i vanliga fall ingen aning om något annat än konsumtion, polyesterkläder mm och verkar i ärlighetens namn inte vara de skarpaste knivarna i lådan. Be dem tycka, herregud det är som när Filip Fredrik lurar på Emma Andersson en treblinka tshirt och ställer nazifrågor som inte fattar något av. Den nivån på influencers är det.”

  Och det var reklam som vanligt i tidningarna imorse.

   Väldigt bra skrivet +++++

   Lätt för Angelica att säga att man ska sluta med samarbeten osv, hon har ju ett vanligt jobb. Ett jobb hon fått av sina föräldrar, lol.

   Fattar ingenting av det du skriver.

  Jag undrar lite hur dessa inlägg om alla felande influencers hjälper människor i Ukraina…
  För det är väl det man ska göra nu? Posta saker för Ukraina?
  Skänker du pengar för varje hatisk kommentar en influenser får efter dina inlägg? Hoppas!! Annars undrar jag faktiskt lite varför du gör ditt jobb när det är krig i världen?

   Snacka om att missa poängen.

  Fast jag tycker inte det gör fel.
  Det r jättehemskt visst, men hela livet stannar inte upp. Det är exempelvis krig i delar av ryssland och har varit länge och väpnade konflikter i många länder vilket påverkar oss alla olika beroende på om vi har vänner eller släkt där.

  Jag tycker inte att man måste skriva om Ukrainakrisen alls bara för att man är en offentlig person. Känns ganska skenheligt tycker jag, som att man bara bryr sig, eller ska bry sig i 2-3 dagar och sen kan återgå till sitt ordinarie jobb.
  Känns som att det är samma sak så fort ngt annat hemskt händer också.
  Har en kvinna, och då oftast svensk, mördats ( ngt som sker varje vecka) och just det mordet uppmärksammas ska man tydligt visa att man tar avstånd från kvinnovåld med # nuärdetnog ”inteentill, bara som exempel.

  Har man en modeblogg, och det är ens jobb så skriver man om mode, men kan man ju ändå tycka det är fruktansvärt och kanske skriver om det privat.

  Alla sociala medier behöver inte agera nyhetsforum. Vilket jag tycker är skönt.

   Du missar att dom skriver om Ukraina va? För att sälja produkter eller för att dela sitt flashiga liv?

    Nej, de flesta skriver inte om Ukraina FÖR att sälja saker. Att de också vill uttrycka sorg och rädsla är inte konstigt.

     Jo det görs för att väcka sympati hos sina följare som är ett starkt sätt att påverka människor till att köpa.
     Det är ungefär som att Coca Cola lanserar en reklam med följande budskap.
     Våra tankar går till offren i Ukraina men glöm inte att en Cola förgyller din dag.

  Ja, det som händer i Ukraina just nu är hemskt, men vad ska vi göra? Ska vi göra något åt saken som händer DÄR eller ska vi fortsätta att bara gnälla över att andra inte har likadana prioriteringar som en själv? Peka på att andra gör fel när de fortsätter leva sina liv och helt ignorera den som egentligen är orsaken till det här?
  Varför är det så hemskt att fortsätta posta kontraktstyrda reklamarbeten just nu vid det här tillfället? Vad är det som gör det här mer känsligt än t.ex. när talibanerna tog över Afghanistan? Var var buandet när över 2.000 personer mördades i Baga? Varför uteblev protesterna när över 300.000 Beirutbor blev hemlösa inom loppet av en millisekund?

  Jag tror att folk som lever en stor del av sina liv i kommentarsfält känner för mycket och tänker för dåligt.
  Jag fattar det, folk har inte tid att tänka och reflektera om man har ett jobb att sköta och samtidigt försöka ha något form av samliv med någon annan vuxen människa, samtidigt som man ska underhålla sina andra vänskaper.
  Men låtsas då inte som att du har tänkt. Det är inte okej att folk håller på att sprida massa skit som de tror är sant bara för att de läst ett inlägg skrivet i affekt av en annans kompis på facebook. Så kan vi inte ha det!

   Du lever uppenbarligen inte som du lär, dvs har tänkt innan du skriver. Att folk skriver av sig i affekt på sina fb forum eller bloggbevakning är liksom hela idéen med sociala media. Alla får ett forum att uttrycka sin åsikt. Vad tror du sociala media är till för? Ett forum för influensers att marknadsföra sitt liv på och följarnas uppgift att stämma in i lovkören med emoijis och styrkekramar?
   Problemet är att för många inte förstår vad källkritik är och kan inte skilja på fakta och tyckande.
   Det är vad som måste adresseras och inte att vi ska införa självcensur.

    Det var ju egentligen precis det jag skrev.
    Det jag menar är att folk alldeles för ofta läser vad folk skrivit i affekt, omvandlar det till fakta och sanning. För att sedan applicera det när de själva ska argumentera och framstå som de ”tänkt till”

  Undrar hur ”perfekt” influencervärlden hade varit om alla ”perfekta” följare varit influencers istället, för som det är nu verkar dessa influencers inte kunna göra något rätt. Kritik för minsta lilla.

   Exakt.
   Hur vågar de låta bli att lägga upp en tillfällig profilbild, Ukrainas flagga eller använda #thoughtsandprayers?!
   De är Putinanhängare hela högen!

    Nu tror jag du missuppfattade hela poängen…

   Tycker Kenza agerat bra genom att kolla läget med sina ukrainska följare samt tagit uppehåll i ett dygn från samarbeten.

    Håller med! De flesta influencers har sånt enormt bekräftelse behov, så de kan inte låta bli att lägga upp ett el flera inlägg/dag om sig själva el sin senaste outfit, men en ”silent day” hade varit fint.

  Jag kan bara tänka att jorden snurrar vidare som den alltid gör trots olyckor, sjukdom, krig, naturkatastrofer mm. Det finns olika slags människor, många har empati, vissa är själviska och andra ser bara makt och pengar. Att alla skulle födas med sunt förnuft är att ha för stora förhoppningar och den delen av befolkningen som inte vet vad respekt, sympati och medmänsklighet har alltid sin egen agenda som nummer ett. Här är jag – se mig, tyck om mig, köp! Beklagar men alla vi som tycker att demokrati och frihet för alla ställer givetvis upp och visar på vilken sida vi står om även det bara är en bild av en flagga. Ju flera i världen som står bakom desto lättare att krossa diktaturer.

   Och om man som vanlis inte lägger upp en bild på en flagga då? Är man automatiskt emot demokrati och pro-krig och död?

    Givetvis inte. Man kan sympatisera på många sätt huvudsaken är väl att de helgar medlen?

   Tycker alla som lägger upp en ny profilbild eller whatever snarare är de som skriker ”hallåå kolla på miiig! jag har minsann läst nyheterna idag och tagit ställning så att alla kan se att jag inte är i maskopi med ryssarnaaa!”

    Spot on ?? ??

    Fast om alla i hela världen som tycker att det här kriget är fruktansvärt och vill visa att man sympatiserar med Ukraina blir det en stark mur mot de styrande i Ryssland.

     Jag tror de styrande i Ryssland skiter fullständigt i vad folk lägger upp på Instagram…

      Därför är det ännu mer viktigt att visa Ukraina stöd! ??

       Tror du att de i Ukraina bryr sig om att du lägger upp en flagga. En inte gör nått mer?

  Varför ens hålla på att tjafsa om det här. Det är KRIG!
  Visa kärlek, sprid kärlek och sluta hacka på allt och alla!

   Vad pratar du om? Konflikten behöver lyftas, analyseras och uppmärksammas i all oändlighet. Petra och Emilia behöver också uppmärksammas för sin idioti. Visa och sprida influencerkärlek hjälper inte Ukraina just nu.

    Att skamma hjälper inte heller. Skriv då ett DM eller gå in på deras IG-konton och analysera bäst du vill.

     Eller så är det toppen att deras inlägg uppmärksammas av Bloggbevakning som har större spridning.

      Det hon uppmärksammar är vad alla gör för fel, ingenstans utbildar hon någon om vad konflikten egentligen handlar om. Ser du inte det?

     Så du menar att kritik mot influensers som fattar dåliga beslut är att skamma? Jag tycker att både emilia och petra uppvisar en flagrant respektlöshet mot alla människor som påverkas av konflikten. Emilias budskap; Hemskt med konflikten i Ukraina tänker på er en sekund, till alla andra häng med till Milano och ge mig många likes.
     Stört är vad det är.

    På vilket sätt lyfter, analyserar och uppmärksammar Camilla kriget här?

    Bland de senaste inläggen fick ren desinformation spridas och ligga kvar länge bland kommentarerna.

    Ett bra sätt att uppmärksamma vore just att diskutera vilka källor man ska hämta info från, dela insamlingar till seriösa organisationer, dela från de som är på plats osv.

  Tycker inte alla influencers har en skyldighet att nämna vad som pågår i Ukraina. Finns fler länder med krig å elände, varför nämns inte dom? Bara för att Ukraina är nära Sverige? Pågår så fruktansvärt mkt ondska i världen, ingen av oss har egentligen tid att prata kläder å smink. Barn dör, svarta dör, bögar dör å skadas i orättvisor å ondska. Venezuela, Nordkorea etc. Varför pratar ingen om det? Ärligt så känner jag inte för att lyssna på typ Kissie/Margaux o co när de gäller såna här saker. Finns mycket mer nischade å seriösa uttalanden än vad dom någonsin hade kunnat komma med.
  Therese Lindgren är en av få som lyckas med balansen mellan yta och djup, lek och allvar.

  Om syftet med denna blogg är att vara objektiv och professionell så tycker jag att du går ifrån det i detta inlägg (och även i vissa inlägg på senare tid) Absolut att det är din blogg och du får ha din åsikt. Jag följer din blogg för bevakningen. Jag håller med om att det är opassande att kombinera inlägg om kriget och sälj och bra att du lyfter upp det. Det jag inte tycker är passande är att du svär åt de du bevakar, det anser jag att det är över gränsen. Vill du anses mer åt journalist hållet så är det helt fel väg att skriva såna här inlägg. Du ser ingen i tidningarna som uttrycker sin personliga åsikt på detta sätt. Däremot influenserna gör det. Så för mig är detta inlägg ett steg från objektiv bevakning till att du blir mer en influenser.

   Hon är en influenser, inget annat.

  Varför vill du ha credd från Aftonbladet?

   För att Aftonbladet läste detta inlägget och sedan ”kopierade det” utan att ge credd. Normalt skriver dom ”Något som blabla var först med att skriva”.

    Förstår fortfarande inte varför det är så viktigt för Camilla?

    Nu är det ju inte något avslöjande scoop utan en sammanställning av olika inlägg på Instagram. Dvs något som Aftonbladet själva kan sammanställa utan att behöva källa till någon som gjort liknande tidigare.

    Som att C tar inspiration till de många av sina inlägg antingen från tramsfrans eller från kommentarsfältet på tidigare inlägg då alltså…

     Jag kreddar alltid om jag re-writar någon annan eller tackar för tips.

  Carin da Silvia har också lagt upp ett bra inlägg idag. Behöver inte vara massa analyser kring konflikten om man inte är så insatt.

  nej men vadå, får man bara lägga upp sorgsna inlägg om det från och med nu? hur lång tid ska det gå innan man får posta ”normalt” igen? en vecka, 3 månader? brukar oftast hålla med dig men inte nu, våra liv kan ju inte stanna upp.

   du missar poängen, man får posta som vanligt. Det är hur dessa influencers väver in sitt oförnuft i samma inlägg som sticker i ögonen. ”Oj ett krig men jag är på spa tihi”. Det går faktiskt att separera ”oj ett krig” och sedan nytt inlägg ”jag är på spa”

    och vart står det att dom måste nämna och lyfta konflikter i världen? känns väl ganska naturligt ändå att tex modeinfluencers inte har koll. nästan ingen av dom nämnde när det trappades upp i israel heller så ??‍♀️

     ingen säger att de måste nämna det men nu har de själva valt att göra det och i samma mening väva in att deras leggings, trots putin, finns nu i brunt.

      damned if you do, damned if you don’t?

       Det känns som att du spelar dum? eller? För du tycker på riktigt att meningen ”Vilken sorgsen dag men goda nyheter, mina leggings finns nu i brunt” inte får kritiseras?

        hon kunde absolut ha sagt det på ett snyggare sett. men i sak ser jag inget fel med det.

         Det är ju sättet hon sa det på som kritiseras?

          Nej, här kritiseras allt och alla som inte bara är tysta (beröm får man om man talar om att man ska vara tyst).

         Jag förstår inte riktigt.. hur kan något vara uttryckt fel men i sak inte vara… fel?

       Hon hade inte fått kritik om hon skrivit ett inlägg om byxorna och ett om kriget.
       Att skriva det i samma inlägg är vad många reagerar på som smaklöst.

       Du säger väl inte saker som ”min mormor dog idag men jag köpte ett par nya byxor som är så fina”?!

        Jo det hade hon fått. Gå tillbaka till tidigare inlägg och se allt som kritiseras (bland annat att man lägger ut vanliga inlägg efter ett om Ukraina)

     Eh?
     Den ena tjejen försöker sälja byxor med utgång i kriget?

    Fast det klagas ju även när de separerar det i två inlägg. ”Hur kan man posta vanliga inlägg efter inlägg om kriget?!!”

     Nej det är inte vad det klagas på här.
     Det ”klagas” på att man använder sig av krisen för att sälja produkt eller helt ointelligent säger att man inte kan ignorera krisen och sedan gör det i samma inlägg…

      Nej men du säger att man kan göra två olika inlägg. Och jag säger att det (inte här men i tidigare inlägg) har klagats även på det. Det har klagats på de som skänkt pengar, de som inte postat något alls om det, de som varit för glada igår, de som sagt att de ska vänta med glada nyheter, de som lagt ut samarbeten alls, de som sagt att de inte ska lägga ut samarbeten, de som… ja du fattar.

       Jag har inte sagt något av det du skriver 🙂

        Nej det sa jag inte heller.

         (Ah ser nu att det inte var du som diskuterade med Rebecka, så det kan du bortse från när jag hänvisade till ovan diskussion. Min poäng kvarstår dock. Här inne klagas det hur de än gör.)

  Emilia de Poret fick väl för första gången en inbjudan till front row på ett stort och lyxigt klädmärke, inte ska väl ett krig 2000km bort få stoppa henne från att dela det med världen?!

   Blåst ego bitch. Idag ukranina imorgon kan de va i Sverige han Putin har en plan han vill erövra halva Europa. Finns även karta på youtube där en journalist har visat vad putin egentligen vill forma set förra sovjetionen.

    eeh vad ska influencers göra åt saken?

     Dom skall sluta sälja produkter baserat på kriget i Ukraina.
     Dom skall sluta säga att dom inte borde lägga upp ett inlägg men ändå göra det, baserat på kriget i Ukraina.

     Precis, de ska fortsätta som vanligt med att göra ingenting.

    ja precis. Han kan planera att ta över här. Detta är hemskt. Han måste stoppas!

    En journalist på Youtube låter som en jättetrovärdig källa..

     Du vet att exakt alla nyhetsmedier och journalister verkar på Youtube?

      Javisst.
      Men det beryder inte att de alla är trovärdiga?
      Skulle ju varit bra med en länk så man kunde bilda sig en uppfattning.

  Kan vi snälla ta reda på ett sätt att förinta influenceryrket??? Våra ungdomars hjärnor vittrar sönder.

   Ja tyvärr har influensers blivit många tonåringars husgud. Det finns något sektliknande över det hela där följare försöker döda alla kritiska röster. Bara att titta i kommentarsfältet på denna blogg.

  Håller med om att det är bättre att inte uttala sig alls än att göra som dom ovan, det känns bara äckligt.
  Vore bättre om alla influencers valde en hjärtefråga i orättvisor – då blir det genuint. Nån fokuserar på feminism, en annan trafficking/utsatta barn, den tredje om mobbing, fjärde BLM osv.
  Hade gärna velat se influencers engagera sig i viktiga samhällsproblem.

  Det här var ett jättelöjligt inlägg Camilla, livet går vidare trots att det är krig.

   Du tänker inte hela vägen nu va?

    Hur ska man tänka om man tänker hela vägen enligt dig?

     Man skall tänka att det är förkastligt att Sanne Josefson försöker sälja ett par skinnleggings baserat på kriget i Ukraina?
     Man skall tänka att Emilia deporet är en idiot som postar inlägget ovan.
     Man skall tänka att Houseofphilia är extremt osmaklig och en nyttig idiot som tycker att hennes inlägg om att inte göra ett inlägg pga kriget i Ukraina och sen ändå göra det.
     Ser man inte hur sjukt det är att sälja produkter eller låtsas inte förstå för att kunna göra inlägg om sitt liv, då är denna värld ännu sorgligare.

      Tack för att du orkar förklara under varje dum kommentar.

    Jo. Sanningen är ju den att livet inte stannar upp, varken här i Sverige eller i Ukraina. Man kan känna empati samtidigt som man går på spa eller pratar mode.

     Det KAN man. Men då skriver man inte ”Stackars Ukraina, MEN kolla här är jag på SPA”
     Eller ”Åh kolla vad vi säljer för produkt, hoppas Ukraina får veta som har det så hemskt”.
     ENORM skillnad.

      Absolut, enorm skillnad. Om det hade varit så som du skriver men du citerar du ju inte deras inlägg korrekt och då blir det väldigt fel när du försöker få poänger här.

       Behöver jag scrolla upp och citera inlägget från deporet? Eller Houseofphilia?
       Eller Sannealexandra skrev, (Och jag citerar) ”Some good news on this sad day (Hjärta). Our best seller leather leggings will come in a new colour this spring (blomma).
       Applåderat av Pernilla Whalgren.

       Räcker det som kontext?

        Du behöver inte citera alls eftersom jag kan läsa, det var du som låtsades att du citerade något. Jag vidhåller att de flesta inte försöker sälja saker ”baserat på” kriget som du uttrycker dig.

        Det här är en helt exceptionell situation och fler influencers har agerat olika men alla som inte bara hållit käften har fått kritik. Det hjälper inte att gapa om hur fel andra gör i ett kommentarsfält på Bloggbevakning. Särskilt inte när man försöker få alla att tro att dessa influencers har skrivit och agerat mycket värre än vad de de facto har gjort.

         Jag har inte låtsats något, verkligen inte.
         Inläggen talar för sig själv, och alla mina kommentarer rör endast dessa tre inlägg.
         Har man inte ett problem med hur dessa får sig själva att framstå, då beklagar jag och hoppas att du kommer till klarhet senare.

          Mår du bättre när du får skälla av dig i ett kommentarsfält? Din åsikt är inte per automatik rätt. Hoppa ner från dina hästar och inse att det är möjligt att tycka olika. Det här är en pytteliten bagatell jämfört med det som händer runt omkring och ingen, absolut ingen, blir hjälpt av att du härjar om att influencers inte agerar efter vad du tycker är rätt.

           Det är din slutsats i det hela?
           Alltid annars så gormas det om influencers och ansvar.
           Men nu är det plötsligt svårt att göra helt rätt 🙂
           Jag är inte ute efter att ha rätt, jag är ute efter att folk skall tänka.
           Och att vi inte skall normalisera oansvariga influencers med stor megafon.

         Även de som inte har skrivit något alls om Ukraina har ju fått skit för det. Det är omöjligt att göra rätt.

  Vårdförbundet ställer nog in sin manifestation för högre löner pga de fattar de ej får press och uppmärksamhet för den under just de här dagarna. Så knappast för Ukrainas sak, tänker jag.

  Influencers borde inte blanda in kriget i ett reklaminlägg, men annars förstår jag inte varför man blir upprörd. Och ingen förväntar väl sig att ett butiksbiträde, modell eller säljare etc slutar gå till jobbet pga kriget? Eller slutar ta ut lön?

  Och som följare kanske det är väldigt behövligt med kanaler där man inte matas med elände hela tiden och Instagram är inte rätt ställe för att informera sig om läget i Ukraina ändå.

  Varför godkänns inte mina kommentarer?
  Igen: om alla influencers valde en hjärtefråga i orättvisor hade det blivit genuint. Hade gärna sett influencers engagera sig i samhällsproblem, en fokuserar på feminism, en annan BLM, en tredje trafficking/barns utsatthet/mobbing, en fjärde om djurrättsfrågor, en femte om psykisk ohälsa, en sjätte om situationen i Venezuela/Nordkorea/Ukraina osv osv.

   Om du vill ha aktivism så finns det andra konton än influencers att följa.

  Varför sätter inte du dina vanliga inlägg på paus då Camilla? Gör som du tycker att de ska göra.

   Eller hur.

   Hur står det till med läsförståelsen? Det är ju inte alls så hon menar.

    Tänk ett varv till nu.

     Tänk ett varv till själv. Hon menar att det är osmakligt att TA UPP UKRAINA för att i nästa mening ”men nu ska jag på spa”/”nu lanseras mina nya tights, goda nyheter!” osv.

     Hon menar INTE att man måste sluta posta samarbeten eller att man bara måste posta om Ukraina.

      ?

       Och där tog argumenten slut.

        Går inte att argumentera med någon som inte alls förstår poängen.

         Förklara poängen då.

          Hur är det med läsförståelsen? ?‍♀️

        Säger någon vars ”argument” när någon inte håller med är ”läsförståelse?”…

    Aha, men igår så postade hon ju ett inlägg som handlade om kläder. Mitt i Ukraina-krisen. Varför kunde inte DET inlägget vänta till IDAG?

  Varför blir mina inlägg satta på modd?

  Uppriktig fråga. Tycker ni att det även är osmakligt att tex Nyhetsmorgon bryter för reklam när de rapporterar och diskuterar situationen i Ukraina?

   Ja och nej. De behöver reklamen, men jag tycker kanske att de kunde tajma in den bättre. Det lät som att de bröt för reklam mitt i ett samtal förut.

    Är det inte fult att tjäna pengar på reklam mitt under brinnande krig?

    Det brukar de göra när ett samtal drar ut för långt på tiden.
    De måste ju hålla vissa exakta tider i programmet. Det är ju liksom planerat till minsta sekund.

   Man kan störa sig på allt, gosh så många felfria människor det finns just här. Nyhetsmorgon gör bra reportage som finansieras av reklam och inte svårare att begripa än så. Gäller på alla reklamfinansierade kanaler över världen så knappast något unikt för lättkränkta svenskar att störa sig på.

    Fult att tjäna pengar på reklam när folk dör i krig. De kan ha ett uppehåll med det de första dagarna. Herregud alltså.

     Uppehåll med reklam och bryta massor av kontrakt?, oj så enkelt det låter i vissas värld. Normala människor med hjärtat och huvudet på rätt ställe vet nog att se skillnad.

      Har inte influencers kontrakt att förhålla sig till?

       självklart

     Första dagarna av vad?
     Alla krig, eller bara det här kriget? Vad är det då i just det är kriget som gör det extra speciellt att vi inte bara ska ta en tyst minut, utan vi ska ta över 48 tysta timmar?

      Förstår folk verkligen inte varför det är skillnad för oss att det nu är krig i vår egen världsdel i länder ett stenkast ifrån oss själva.

      Obs. Skillnad för oss, inte skillnad på värdet på livet av de drabbade.

       Andra folk verkar inte vilja förstå att folk tycker att detta är hyckleri

        Engagerar du dig exakt lika mycket i alla krig, alla svältdrabbade, alla naturkatastrofer, alla sjukdomsutbrott osv världen över?

         Ja, det gör jag

          Det tror jag först när jag ser det. Fokusera på ditt engagemang då i stället för att kritisera alla som inte engagerar sig i precis exakt allt.

           Det behöver inte speciellt mycket fokus.
           Du frågade bara om jag engagerade mig lika mycket, vilket jag gör.
           Du frågade aldrig hur omfattande det engagemanget var. Du la in egna värderingar och förutsatte att mitt engagemang är stort

   Om nyhetsankaret hade brutit för reklam mitt i ett klipp från Ukraina där man ser ett bostadshus i lågor och samtidigt sagt ”… och NU betald reklam i samarbete med Folksam hemförsäkring, för livets alla oväntade händelser!”, då hade det skavt.

    Det är ju exakt så det är bara att folk är van med reklamavbrott i de sammanhangen.

  Jag skäms så oerhört mycket över dessa poster. Och så vill influencers bli tagna på allvar?‍?

   Ja man skäms så oerhört å deras vägnar. De verkar inte ha vett nog att göra det själva..

  Emilia De Poret har jag inte mycket till övers för. Av allt jag har läst – både om henne och hennes far – så är det inte svårt att förstå att rikedomens glada dagar lyser igenom i allt hon gör. Även hennes tänkande.

   Vet att hennes far har tjänat stora pengar, men vad har de gjort för osmakligt? Något särskilt? Lust att berätta?

  Känns lite ironiskt att denna sajt skapar ’content’ av andras hantering av en kris. Är det inte också att skapa content av krisen?

  I slutändan tror jag det spelar ganska liten roll för Ukrainska folket om/hur svenska flunsor skriver om denna kris. De är liksom inte centrala i världspolitiken.

  Återigen, inse att de flesta influencers är levande reklampelare. De är INTE vad som kommer att skapa nästa generation av freds- och miljökämpar.

   Absolut. Camilla skapar content (som hon tjänar pengar på) genom att kritisera att andra skapar content och tjänar pengar på kriget.

    Absolut!
    I samarbete med Thai Air postar jag det här inlägget.
    Med min rabattkod på 20% kan ni fly ”this sad and dark day” till solen i Koh Santa.

     Tråkigt att poängen flög förbi dig. Du har ju ändå en chans att vara den större här och göra något bra av din stora plattform.

      Det gjorde den inte, men du missade tydligen poängen med att vara en smula raljant här.

  Jag är så trött på dessa i fluencers! Sorgligt att de är något som kan definera vår tid här i väst med allt motbjudande överflöd.

  Är så ledsen över det som händer. Följer flera som har husdjurkonton på ig från Ukraina sedan flera år och är nu med dem i realtid. Folk får bla inte ta med sig sina husdjur ner skyddsrummen… det gjorde så ont i mig. Man får tydligen inte ta med sig sina husdjur till skyddsrummen här i Sverige heller och tanken på att behöva skiljas från sina finaste vänner…. ?

   Nej jag skulle tro att antalet skyddsrum och platser i dessa är anpassade efter antal mänskliga invånare och inget annat. Är väl ganska rimligt att i en krissituation först och främst se till så att folket har en plats att ta skydd. Vi har ju inte obegränsat med utrymme för skyddsrum, eller hur!? Men du kanske gärna ger upp din plats för att Bengt ska få ta med sin get in.

    (Och jaaa, jag har ett älskar husdjur själv)

    Ja faktiskt

    Jag skulle bli heligt förbannad om någon gav upp sin plats för en get.
    Det skulle innebära att min sambo som är dödligt allergisk mot alla pälsdjur inte skulle kunna vistas i skyddsrummet mer än 15 minuter.

     Bättre att dö av en allergi än att få en bomb i huvudet

      Jag vet inte. Av den ena kvävs du ihjäl långsamt och hinner känna väldigt mycket dödsångest. I det andra fallet hinner du inte förstå vad som hänt förrän allt är över..

      Fast som jag ser det så är det bättre att inte dö alls, utan klara sig på grund av att man sitter i ett skyddsrum, utan pälsdjur som man blir dödssjuk av..

     Extremt, extremt ovanligt att vara dödligt allergisk mot pälsdjur, och framför allt ALLA sorters pälsdjur då de utsöndrar olika ämnen. Hundallergi är inte samma som kattallergi, precis som att det inte är samma som kanin, häst, hamster etc. Tror du har fått något om bakfoten.

      Förlåt, jag skrev inte ut allt sambon är allergisk mot.
      Han reagerar inte på hund. Annars är det alla andra djur, till och med kvalster. Man kan vara allergisk mot flera saker samtidigt, jag lovar, det är inte alls ovanligt.
      Alla djur är inte lika farliga såklart. Kvalster går mycket bättre än katt t.ex. Katter och fåglar är värst. Hästar och andra djur i hage kommer sen.
      Också nötter, lösningsmedel och pollen är han allergisk mot. Han är också allergisk mot de flesta råa grönsakerna och de flesta råa frukterna (vill du ha en specifikation så ger jag dig gärna en).

      Jag har inte fått något om bakfoten, jag tror att jag känner min sambo lite bättre än vad du gör 😉

      Var tycker du man ska dra gränsen för vilka (och hur många) djur varje person får ta med ner i rummet? Får jag ta med mina två hästar ner dit?

       Jag sa aldrig att de skulle med, jag sa att det var sorgligt. Alltihop är sorgligt.

    Ja, jag vet. Jag säger inte att de ska med. Jag säger bara att situationen är hemsk.

     Ja men det var det väl långt innan djuren också drabbades?

      Det kanske blev extra påtagligt för B just när hen fick höra om alla ensamma djur.

      Vad är det med kommentarsfältet idag, varenda grej blir hackat på, t o m en oskyldig kommentar om att det är sorgligt att man måste skiljas från älskade husdjur.

       Jag har skrivit min sista kommentar här nu känner jag. Mina husdjur är så viktiga för mig, värderar nog dem över min familj tyvärr (har ett komplicerat förhållande till min familj, det har varit mycket tjafs) och det drabbade mig bara extra mycket idag när jag såg folk på ig som jag följt i flera år packa väskor för att lämna sitt hem och ha panik äver vad de ska göra med sina djur. Jag följde dem i realtid och jag kände med dem. Tror många här behöver medicin. Jag lämnar er nu.

       Tack ”anonym” för att du förstår. Blir bara less av det här kommentarsfältet. Menade verkligen inget illa.

    Absolut, blev vara ledsen på att tänka på alla kvarglömda djur.

    Vaddå ”nej”, förresten? Till vad? Till att jag tycker det är sorgligt? Lägger nog ner att kommentera här…

     Nej till att man nog inte får ta med dom i skyddsrum i Sverige heller. Dvs, nej det får man nog inte.

  Det är mer än tio aktiva väpnade konflikter i världen just nu. USA bombar Somalia as we speak. Jemen, Palestina listan kan göras lång. Detta har pågått ständigt sedan 9/11 så jag förstår inte varför influensers har fått jobba på som vanligt de senaste 20 åren heller med den argumentationen. Är det för att det är vita personer i Europa som dör och inte bruna nånstans långt bort eller vad är grejen?

   Hört talas om närhetsprincipen?

    Det här verkar undgå alldeles för många.

    Hört talas om att inte vara kapabel att visa sympati för människor bara för de inte finns i din direkta närhet?

    Men för att svara på din fråga, det har jag och den är otroligt ignorant.

     Det är så vi människor funkar. Går inte att styra över.

     Det är väl fullt rimligt och logiskt att känna en större oro för något som händer i sitt direkta närområde? Dessutom är det väldigt stor skillnad på mediabevakningen kring invasionen av Ukraina än av t.ex. Somalia.

     Vad är din tanke? Att man engagera sig i alla konflikter som existerar annars får man inte alls ha känslor eller åsikter om någon?

      Mediebevakningen eller snarare den uteblivna är precis en del i problemet. Min tanke är att om inte influensers kritiseras för att jobba samtidigt som tex Jemen bombas så ser jag inte varför de ska kritiseras under en annan konflikt. Keep calm and carry on var ju budskapet till britterna under WWII just för att inget blir bättre av masspanik och att folk inte jobbar. Sen att influensers jobb är totalt meningslöst även i fredstid är ju en annan fråga.

       Ah, okej. Jag är med på din poäng 🙂

   Pallar inte såna här kommentarer. Tvivlar starkt på att du faktiskt bryr dig om exakt varenda konflikt/kris etc världen över som du försöker ge sken av. Som ovan skriver; hört talas om närhetsprincipen?

    Svarade på det ovan men kan ta det igen att jag känner väl till denna princip och finner den väldigt ignorant. Jag har en master i freds- och konfliktforskning från Uppsala och arbetar med dessa frågor på statlig nivå, så jag är ungefär lika insatt i de flesta nu pågående väpnade konflikterna.

  Någon som tror på Isabellas inlägg där hon skriver att hon vaknade till nyheterna om invasionen av Ukriana, och väckte Paul så dom kunde gråta och prata ut tillsammans? ?

   Man blir ju bara för matt.
   Om man inte säger någonting om saken så är det felprioriterat.
   Nämner man det i förbifarten så är man en ignorant egoist.
   Skriver man mycket om det så är man falsk och försöker samla godhetspoäng.

   Jag orkar verkligen inte

    Det ska nämnas av rätt anledningar och vette tusan hur många av de som nämner det är genuina.. Var tyst då istället än uttala dig bara för att du förväntas göra det. Det är inte svårt att förstå.

     Vad är rätt anledning? Måste de även uppge anledning och bekräfta den för att du ska vara nöjd?

     Suris.

   Varför gnälls det på exakt allt här i kommentarsfältet?

   Hur de än gör så är det fel! Det enda som är fel i sammanhanget är allt gnäll!

  Har inte så höga förväntningar på dessa influenser. De bry sig bara om smink kläder, botox etc.

  Men det känns som att många stora influencer samlar godhetspoäng genom att uppmärksamma detta men att dom egentligen inte är särskilt engagerade i frågan.

   Skulle tro att det gäller många som kritiserar influensers för detta också. Ett sätt att visa sig god och rätt.

   Mimmi kapell andrea norrman plus några till ska ha bloppis å skänker 20% av intäkterna till Ukraina.. Osmakligt eller bra?

   Jenny Fredd skänkte hela summan till välgörenhet vid bloppis. Tycker det känns mer logiskt.

   Influenser får mkt och sen tar de betalt för att sälja i andra hand.

    Hur stor del av din inkomst den här månaden tänkte du själv skänka?

  Den här bloggen är helt jävla tappad.
  Sprider bara massa hat och gör en höna av en fjäder. Moralbloggen nummer 1, man skulle kunna tro att den drivs av en religös sekt som har som mål att hänga ut folk för allmän beskådan för att visa hur ”omoraliska” dessa personer är. Man kan ärligt talat tro att det är mördare som hängs ut på bloggen, så som drevet ser ut.

  Hat föder hat och den här bloggen DRIVS av hat. Ursh jag har fått nog!

  Vet att absolut ingen bryr sig om en läsare som slutar läsa. Men för mig blir det skönt att slippa detta svarta hål till blogg.

   Ok, hej då

   Håller med dig. Är det hysteri kring Corona är det detta.

   Bianca, är det du?

  Är det bara jag som vill spy på när flunsor skriver typ ”detta är mitt jobb, precis som du säkert gick till ditt jobb imorse”
  Ursäkt men det är väl en jävla skillnad på att gå till sitt jobb som tex sjuksköterska eller lärare etc. Dom måste dyka upp för att de har ett schema att följa på sin arbetsplats, fasta arbetstider etc. Flunsor tjänar fantasisummor på sina samarbeten så självklart har de råd att pausa med reklam under en tid. De MÅSTE inte göra reklam för sin överlevnad just precis nu. Herregud. Kom ner på jorden och inse att era ”jobb” inte är så viktiga för omvärlden.

   De har kontrakt?

   Vilka fler tycker du ska låta bli att göra reklam just nu? Aftonbladet? TV4? DN? Alla lokaltidningar?

   Hur långt ska man dra det då?
   Alla sjuksköterskor och läkare som ”bara” jobbar på vårdcentraler med att ordinera ipren, vila och vätska för lätta förkylningar. De MÅSTE faktiskt inte ha öppet, för patienterna kommer överleva ändå.
   Alla som inte jobbar efter ett schema med fasta arbetstider, utan kan jobba vart som helst när som helst. De behöver faktiskt inte sitta med kontering och bokföring just de här dagarna. Ska de skjuta på sitt jobb till nästa helg bara för att en liten grupp internettyckare har bestämt att alla ska ha någon slags gemensam mörka sorgedagar här?

    Du har ju missat poängen. LÄS inlägget istället för att skriva en milslång kommentar om något som inte har med saken å göra. Jösses

    Å herregud. Du vet verkligen ingenting om vårdcentraler om det är det du tror är dess enda uppgift.

  Tycker de är riktigt osmakliga. Är i samma klass som typ ”Jaja trist de som händer i Ukraina MEEEN VET NI VAAAD jag är på spaaaa bitchez *fniss fniss*?” ?‍♀️

  Ok ingen får lägga upp något alls nu då? Dina inlägg om att folk lägger upp inlägg som inte passar just nu är väl exakt lika ovidkommande. Vad är skillnaden? Brasklappen om att du skänkte gårdagens intäkt för bloggen till hjälporganisation i Ukraina?

  Som Peppe Öhman sa: ”krig är inte content” https://peppeohman.motherhood.se/peppe-ohman/krig-ar-inte-content/

  Hon house of har tagit bort sitt inlägg

  Emilia De Poret är skrämmande verklighetsfrånvänd. Förstår att det kan bli så med tanke på hennes bakgrund och uppväxt. Men då har man ett jävla gigantiskt ansvar att själv se till att man inte hamnar där! Jag skäms å hennes vägnar eftersom hon tyvärr inte är klok nog och inte har empati nog att skämmas själv. Någon skulle behöva ta ner henne i på jorden.

  Du fortsätter ju ”jobba” läs mobba andra och tjäna pengar. Du är inte bättre själv isf. Sen måste världen rulla (de flesta har nog jobbat dessa dagar) annars går ekonomin i botten också….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.