Gråtbilder och inbördeskrig

Jag kan inte göra mycket men jag göra något.
Jag skänker 100 000 kr till UNHCR som som gör ett extremt viktigt arbete på plats och hjälper dessa människor från Ukraina.
Uppmanar verkligen dig också skänka allt från några kronor eller det du känner du generöst kan avvara.
Alla som skänker över 5000 kr via denna insamling kommer jag också att lyfta och tacka extra i Framgångspodden. Gör du det maila mig på Alexander@framgangspodden.se

Jag vill också passa på att be om ursäkt till er som såg min felsägning i @svt . ❤️ I direktsändning tänkte jag ”invasion” och ”krig” på samma gång och så blev det ett helt annat ord som också började på i. Det visar hur viktigt och känsligt det är med orden i dessa tider. Hemskt ledsen till alla er jag sårade och tacksam att jag fick reda på det och chans att be om ursäkt.

Alexander Pärleros skänker 100 000 kr till Ukraina via UNHCR, som Roger Akelius återigen matchar. Fantastiskt gjort av honom. 
Ett fantastiskt initiativ från Alexander, som förtjänas att lyftas fram. Tyvärr tror jag att hans val av bild kommer stjäla fokus från det, för internet brukar inte vara särskilt förtjusta i gråtbilder.

Inte heller brukar internet vara så förtjust i felsägningar, särskilt inte om det kommer från en retoriker. 
Det fick Elaine Eksvärd erfara under gårdagen när hon lyckades kalla kriget i Ukraina för ett ”inbördeskrig”, någonting hon sedan dess bett följarna och tittarna om ursäkt för.

Gråtbilder eller felsägningar.
Sodom och Gomorra.
Pest eller kolera.
Kvitt eller dubbelt.

234 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fint att han skänker pengar men det blir så jävla löjligt när han måste ha med en bild på när han gråter.

  Det GÅR att förmedla känslor och information utan att böla på bild.

   Men hur kan du fokusera på att han lägger upp en bild ? Fantastiskt att han skänker så mycket pengar .
   Vad gör ni?
   Tycker det är vidrigt och onödigt att flytta fokus från vad han gör till att han lägger upp en gråtbild.
   Skäms på er

    Men att välja den bilden gör ju att han flyttar allt fokus till sig själv. Finns ju tusentals andra bilder som hade varit bättre att välja och som samtidigt inte sätter honom och hans känslor i fokus.

     Han behövde ju tvätta rent sitt rykte efter pandemipodd-fadäsen. Han behövde samla in godhetspoäng för att vinna tillbaka respekt och för att få gäster till podden. Fint o m han skänker 100.000 kr men det är också strategi och han själv tjänar på det. Elaine verkar inte ha koll, hon verkar inte förstå saker, hon påstod bl a att svensk media sagt/skrivit något hon själv skrivit inom citat och påstod att Ygeman sagt så MEN det är ju misstolkning och förvridet. Synd att hon skapar motsättningar och gör befängda anklagelser. Det ”slås mynt” av det hemska på olika sätt men att det skänks pengar är ju bra.

    Haha – VEM flyttar fokus genom att lägga upp denna bild?
    VEM behöver uppenbart uppmärksamhet – och fokus – för sitt pengaskänkande och gråtande?

     Exakt så, han behövde samla pluspoäng nu efter att han gjort bort sig och fått mycket kritik, han behövde samla in godhetspoäng och få sympatier och respekt tillbaka. Han tjänar på detta själv, det är strategi. Det ”slås mynt” av detta på olika sätt, dock bra att det skänks pengar. Vissa fiskar likes och exponering genom alla möjliga påståenden, som Elaine, och andra fiskar sympatier och hyllningar genom gråtbilder.

    Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

    Och vad jag gör? Skänker pengar, har startat en stor insamling i min hemstad där folk skänkt pengar till transport, mediciner och upplåtit sina hem eller sommarboenden för hjälpsökande.
    Känner mig rätt nöjd att kunna berätta det utan en tillhörande gråtbild.

     JO!
     VI VILL HA GRÅTBILD NU! VI VILL HA GRÅTBILD NU! VI VILL HA GRÅTBILD NU!
     Lägger man inte upp gråtbild har man inte hjälpt till PÅ RIKTIGT!

     Vad upplåtit sina hem? Sverige har ju sagt att dom inte kommer ta en några flyktingar från Ukraina.

      Nej det har Sveriges inte sagt, tvärtom. Däremot att SD skrivit på sin hemsida att Sverige inte bör ta emot flyktingar fy Ukraina för ”Sverige är fullt”..?

       Fast jo, regeringen gick först ut med ett tal som statsministern höll att Sverige inte skulle ta emot Ukrainska flyktingar men när väl den ryska invasionen var ett faktum(!) så gick dom ut med att vi skulle/ska ta emot flyktingar.

       Tror kanske de stavat fel och menar ”Sverige är fult.”

       (PS: Anonym / 12:57
       Du kanske ska försöka att inte blanda ihop ”Sverige” och ”Sverigedemokraterna” i fortsättningen?)

    Men snälla? Varför behöver han ens skriva att han skänkt 100000? Får att få en klapp på axeln så klart. Lägg också till en patetiskt gråtande bild för extra sympati. Stackars Pärlan som sitter och drömmer mardrömmar i sin lyxkåk. Hoppa ett hopp i poolen piggar upp.

     Där håller jag kanske inte med dig, bra om det inspirerar någon annan att skänka. Det är väl ett bra sätt att influera i alla fall.

      Men snälla, det enda Pärleros inspirerar mig till är att fortsätta utbilda mig. Behöver inte hans nylle för att inse att jag ska skänka pengar!

       Haha!! Exat så. Det är inte många hästar hemma….

       Lätt att säga att man skänker massa pengar.

      Det räcker att man skriver att man skänkt pengar, om någon är villig att göra det så gör man det utan att behöva veta att XX har skänkt XX kronor.

     Tycker det är bra när offentliga personer som uppmanar andra att skänka, berättar vad de själva bidrar med. Det ökar trovärdigheten. Bilden och texten är dock bortom all kritik. Respektlöst

     Så onödigt att skriva ut summan man skänker. Varför då?

      För att det är sjukt mycket mer än gemene man skänker.

       De har ju också sjukt mycket mer pengar än gemene man.

        Hade varit mer intressant att veta hur stor andel av hans inkomst / förmögenhet det utgör. Det visar sig i de flesta undersökningar att fattiga är mycket mer generösa än rika om man räknar i procent av disponibel inkomst.

      Det gör han ju för att få positiv uppmärksamhet och att få klapp på axeln.. Har han ens visat att han faktiskt skänkt 100.000? Tycker han verkar vilja få det att låta och se ut som om han skänkt en miljon men han menar ju att han hoppas på att andra ska skänka så att det blir minst en miljon men tror det ska vara lite vilseledande av ett syfte.

    Skulle gissa att jag skänkt som Pärleros i förhållande till mina tillgångar. Alltså ”gjort lika mkt”

    Det är ingen som sagt att det inte är bra att han ger pengar, men det är ju självklart att han gör, det gör ju alla nu. Och det är jättebra att han uppmuntrar anta att skänka, precis som varenda människa med ett instagramkonto gör just nu.

    Felet han gör är att använda bilden å texten till att fokusera på sig själv. Helt ofattbart! Han förstår nog inte riktigt det dock.
    Vi har sett detta tidigare när han intervjuat folk, samt vid tidigare kriser. Ett otroligt fokus på sig själv. Men som jag skrev. Tror inte han själv förstår det. Läser man kommentarerna under hans inlägg hyllas han som någon slags Messias. Lite som en sekt. Att han är sååååå fiiiiin. Och om det är vad han går höra hela tiden så är det ju inte konstigt att han fortsätter. Verkar ju vara en väldigt bekräftelsetörstande person.

     Rent tekniskt tror jag inte att han skänker sina privata pengar utan det han skänker är genom något av sina företag. Det betyder att han skänker obeskattade pengar som enbart får konsekvensen att det minskar hans vinst en aning för 2022. Alla vi andra som inte har ett företag skänker av vår lön vilket är beskattade pengar. Jag tycker att alla privatpersoner i Sverige som skänker pengar är de riktiga hjältarna som dessutom gör det helt i tysthet.

      Det är möjligt! Men det struntar jag i. Pengar in är pengar in och alla organisationer som jobbar på plats behöver otroligt mkt resurser nu.

    Han kan väl skänka pengar utan att lägga ut en bild på sig själv och få kriget att handla om honom/hans dröm? Eller alla måste se att han skänker pengar?

     Fultolkning.

     Ja han vill ju visa att han är god och rik, han vill bli betraktad som en hjälte. Han behöver ju godhetspoäng efter all kritik han fått efter den där pandemipoden. Som någon annan skriver så är det nog pengar från hans företag han skänker.

    Svar till Daniela. Ja, eller annars antar han att sina följare är så jäkla korkade att dom skulle skriva till honom att ”va, du ser ju glad/oberörd ut, huuuuur kan man göra det när det är kriiig”
    Så för att verkligen visa att han är så tagen så tänker han kanske skulle förekomma knäppgökarna.
    Det är ju så galet att så många i Sverige anser att det är omoraliskt att: njuta av sin soliga semester, vara glad över sitt nya fina hus osv osv om man är influenser. Det är ett jobb att vara influenser, det vore ju som att gnälla över kassabiträdet på ICA att ha mage att ta så mycket betalt för mate, det är ju för tusan kriiiig i Ukraina.
    Jaaa, sorry to say det är det på många ställen i världen och har så varit i alla tider. Sedan förstår jag att nu finns risk för kärnvapenkrig och det är i sig en katastrof men folk borde lugna sig med moralpredikan och istället ta sig en titt i garderoben och skänka kläder och skänka pengar men det lovar jag att det inte är så många som gör av 10 miljoner svenska medborgare.

    Han behövde ju tvätta rent sitt rykte efter pandemipodd-fadäsen. Han behövde samla in godhetspoäng för att vinna tillbaka respekt och för att få gäster till podden. Fint o m han skänker 100.000 kr men det är också strategi och han själv tjänar på det. Elaine verkar inte ha så bra koll. Hon verkar inte förstå saker, hon påstod bl a att svensk media sagt/skrivit något hon själv skrivit inom citat och påstod att Ygeman sagt så MEN det är ju misstolkningar och förvridet. Synd att hon skapar motsättningar och gör befängda anklagelser. Det ”slås mynt” av det hemska på olika sätt men att det skänks pengar är ju bra.

   Och han gråter för att han drömde att HAN befann sig i en krigssituation. Han gråter alltså över sitt eget, påhittade, uppdiktade ”öde” – som han kunde vakna ifrån.
   Härligt att detta blogginlägg bakar ihop två av Sveriges och internätets pinsammaste och mest självförhärligande människor!

    Och fullt av kommentarer från andra som haft mardrömmar som de vaknat gråtande från, ”min familj”, ”mitt liv”, ”det var såå hemskt och när jag äntligen vaknade ringde jag familjen och sa att jag älskar dom”…..

    Förlåt men… bra att ni får insikter men finns många som inte vaknar ur sina mardrömmar nu. Det hemska här är inte stackars svenskar som har mardrömmar hemma i sina trygga sängar.

     Whataboutism.. herregud kan ni inte låta folk uttrycka sina känslor och mardrömmar utan tänka ”folk har det värre” .. så jävla boomer-mentalitet.

       ”bra att ni får insikter men finns många som inte vaknar ur sina mardrömmar nu. Det hemska här är inte stackars svenskar som har mardrömmar hemma i sina trygga sängar.”

       Är inte detta whataboutism?

        Nej

        Nej det är det inte. Okej om du inte håller med, så kan det vara. Men det är inte Whataboutism.

      Fast nej, här vill man påstå att man vet hur de har det för att man själv haft en mardröm om situationen. Blir jävligt löjligt och inte alls samma som ”men det finns de som har det värre”, just eftersom han och dom vill påstå att de nu vet hur det är för de som har det värre. Väldigt förminskande faktiskt.

      Det är inte whataboutism.
      Vad den här pärlan(?) gör är däremot att parasitera på andras VERKLIGA lidande.

       Läs min kommentar 09.36. Det är whataboutism.

        INTE

        Men nej det är inte det. Spelar ingen roll hur många gånger du säger det ???

        Behöver inte läsa den igen. Du vet inte vad det är.

        Person A: ”Jag har fått obotlig cancer.”

        Person B: ”Åh shit, jag drömde en gång att jag satt i en sjukhuskorridor och väntade på besked om cancer, jag tänkte på min familj, att jag inte skulle få se mina barn växa upp, att de nu blir föräldralösa – så jähävla jobbigt var det! *börjar snyfta* Jag tänkte på hur jag skulle kunna ge VADSOMHELST för att få leva! *storgråter*

        Person A: ”Mmm, men det är inte riktigt samma sak som att faktiskt HA cancer..”

        Anonym / 09:38: WHATABOUTISM!!! Nu handlade det här faktiskt om person Bs jetejobiga dröm, hen GRÅTER ju faktiskt!

         Fast nu sitter han inte mittemot en krigsdrabbad person och skiftar fokus mitt i ett samtal. Han berättar om sin dröm och hur han kände under och efter drömmen. Han säger ju inte att han officiellt har varit med i krig, jag tycker att ni överdriver.

          Han förminskar alla som har verkliga krigstrauman och inte från en uppdiktad dröm. Det handlar inte om whataboutism utan om härskartekniker. Lite lustigt att det behandlas under samma inlägg som Elaine som är drottningen av härskarteknik och hur man använder för egna ändamål.

           Jag ser faktiskt inte hur han förminskar verkliga krigstrauman men ok. Nja härskarteknik skulle jag inte vilja påstå att han använder sig av.

           Är du obildad?

          Han överdriver ju när han grinar som en tvååring, bra att han skänkte pengar men hela han e larvig, jag har själv varit i inbördeskrig och inte vetat om jag skulle se mina släktingar igen, och nej jag e way too young för att vara en boomer.

         Njäe ditt exempel är inte whataboutism.
         En förälder frågar om sitt barns studieresultat och undrar hur hen ska få fortsatt studielån och barnet kontrar med att det ska komma från dig som inte ens pluggat på universitete.
         Det är ett exempel på whataboutism.
         Det många kommentarer gör är att ifrågasätta varför Pärleros gör en stor grej av att han skänker pengar genom att dra känslokortet.

     Men vänta. Bara för att folk LEVER i dessa mardrömmar på riktigt. Får inte andra drömma (omedvetet) och vakna upp o må skit? De är ju tacksamma för att de inte lever i den mardrömmen de haft?

     Ska alla må skit för att andra lever i ett helvete? Tror ALLA eller iaf de flesta mår slit över vad som händer. Men man blir ju tacksam att vakna upp o inse att vi inte lever det livet.

     Då skulle ingen kunna berätta sina mardrömmar någonsin, för det är alltid nån som lever i ett helvete.

      Var det verkligen det som var poängen här, att ingen någonsin får ha en mardröm om kriget? Bra analyserat.

       Ni stör er på att folk delar med sig av sina mardrömmar för att det finns folk som är i krig och har det värre, era egna svar. Vad är er poäng då?

        Att det är löjligt att tro att man nu vet hur det är att vara i krig bara för att man haft en mardröm. Och ganska fult att rikta fokus på en själv här.

         Det är ju så DU uppfattar hans text.

          Det finns faktiskt inte så mycket att uppfatta för det är något han gör.

     ”Folk har det värre”

   Han skulle ha skippat allt om mardrömmen i inlägget och börjat vid ”jag kan inte göra mycket…” och så klart inte haft gråtselfien. Tänk vad bra det blivit då.

   Men nu blev det väldigt mycket drama och me, me, me.

    Ja precis. Men det är ju så han jobbar hela tiden… jag jag jag. Lyssnade på hans podd förut, tyckte till en början att den var bra, bra intervjuer. Men han lyckades hela tiden flika in sig själv, vad han gjort som var lika det gästen gjort, att han varit på en liknande resa, bott på samma ställe osv. Bara jag jag jag. Så jag ledsnade.

    Frågan är varför ni tar så illa upp för att han berättar om SIN mardröm, klart det blir jag jag jag. Det betyder inte att han tror att han är ett större offer än de krigsdrabbade. Varför kan folk inte ha flera tankar i huvudet och välja att ha förståelse istället för att ständigt döma?

     Nej den som visar brist på förståelse är pärleros.

   Alla HAR inte den här känslan för vad som blir fel, vad som blir hyllat och vad som blir cheezy. Alla kan inte skillnaden på vad som kommer att landa på rätt sida av sociala mediers hårfina staket av ”rätt” och ”fel”.
   För 10 år sedan hade INGEN fördömt hans gråtbild utan BARA belyst det faktum att han skänker 100 000 kr. Låt oss göra det också gällande både den här posten och alla andra poster som VILL gott framöver. För den posten lägger inte till ”BTW så tar jag 595 kr i timmen för en PT-timme” eller ”Trots trista tider så kommer nu mina fantastiska baddräkter som ni kan beställa”.
   Han lyfter INGET sånt. Han blottar sig och vill göra rätt. Låt oss bara se det idag.
   Vi sitter i säkerhet och fördömer de som vill hjälpa. Det måste väl ändå vara den lägsta av skämmiga nivåer?!

    Att inget fördömt hand gråt bild för 10 år sedan är helt fel. Reaktionen hade blivit snabb och hård, för det han gör är fel på så många sätt. Skillnaden är att nu har alla i Sverige fått en röst, på gott och ont.

   Bilden påminner om de gamla tavlorna på gråtande barn. Kanske en ny affärsidé?

  Men Elaine är varken ”retoriker” eller ”expert” utan bara banal och superpinsam var än hon dyker upp för att ”experta”. Att SVT hämtar in henne för att kommentera statsministerns tal om en krigssituation är mer än pinsamt. Ta in Kling och Klang nästa gång, de är ju ”säkerhetsexperter”.
  Hon, EE, skrev dessutom (i samma inlägg) först fullständigt aningslöst konsekvent bara förnamn på den svenska statsministern (kvinna) och efternamn på den ukrainska presidenten (man), men har nu ändrat detta (utan kommentar, efter att det påtalats i kommentarerna). ”Retorikexperten”

   Elaine har gått samma utbildning – retorikkonsultprogrammet – som min sambo. Retoriker är inte en skyddad titel, men av namnet att döma så borde man väl kunna kalla sig ”retoriker”?

    Oavsett så är det obegripligt att ordet INBÖRDESKRIG kan komma ur ens mun i detta läge. Det är en jäkla våldtäkt, krigiskt övergrepp, börjar likna folkmord med sikte på civila.

     Det säger jag ingenting om, men jag såg inte på inslaget från SVT.

     Det är krigsbrott och folkmord. Blir inte förvånad om jag tvingas läsa att de Tjetjenska soldaterna även begår systematiska våldtäkter mot befolkningen. Det är så jäkla vidrigt det som händer och så sitter uppmärksamhets törstande snöflingor i Sverige och gråter över sina mardrömmar om krig.
     Jag fattar att folk är rädda men att tro att man förstår när man sitter i trygghet är förminskande mot dem som lever i detta helvete.

      Förlåt men varför just chechenerna? Två chechenska trupper valde ju att slåss FÖR Ukraina.
      Jag vet att chechenerna är ökända för sin brutalitet men vi får inte glömma att de styrs av Putins största toffel. För bara några år sedan mördade ryssarna chechenerna som vägglöss.
      Dessutom har det ju läckt videos där ukrainarna bränner dem levande.

      Trist att peka ut just chechener som våldtäcksman när tyska nazister, amerikanske soldater, japaner, serber, sovietsoldater osv våldtog fritt.

       Det är mycket riktigt elitförbanden ja menar och ja lite slarvigt uttryckt. Ber om ursäkt för det.
       Men putin drar in sina marionetter i kriget. Det är synd om folket som utsattes för samma brutalitet som Ukraina nu gör och då gjorde väst inte ett skit vilket är sorgligt.

        Jag är bara glad att det inte låg något annat bakom, tack för förtydligande. Sen vet jag att de är extrema men Putin har skickat in dem till garanterad död + att han vill använda dem som syndabockar när krigsbrott börjar diskuteras. ”Det var chechenerna som gjorde si och så, inte ryska soldater”.
        Så fruktansvärd hemsk situation för ALLA. Soldaterna, på båda sidorna egentligen, vet inte ens varför de strider, bara att någon som sitter på en guldtron har bestämt det.

         Ja det är vi nog helt överens om att det är ett obegripligt krig iscensatt av en ensam despot omgiven av ja-sägare.

       ???????? Så bra! Och, chechener? Intressant då oftast bara de använder den stavningen. Kan du mycket om det?☺️

       Halloj till Putins trollfabrik!

    Elaine kallar sig retorikexpert vilket gör att hon sättet sig i samma fack som kollegor med både tyngre utbildningar och mycket mer ämneskunskap.

     Aha, det var ordet ”expert” du motsatte dig.
     Då är jag med..

      Kan inte exakt veta vad O som är ts avser. Jag motsätter mig dock inget utan konstaterar mest att Elaine kallar sig expert och att det finns andra i samma område som också kallar sig experter med mycket tyngre kompetens i bagaget.

   Tycker att hon fokuserar för mycket på att ”säga förlåt”. Mig gör det inget att hon visar sin ointelligens.

   Hon kallade sig själv retorikexpert när hon ”analyserade” Magdalena Anderssons tal.

   Pinsamt. Hennes analyser är på det stora hela värdelösa, och handlar oftast om helt andra saker än retorik. Det är minst sagt märkligt att public service inte genomskådat detta.

  Zelensky bättre retorik än Martin Luther King? Det är fan inga små ord hon använder Elaine.

   Exakt! Och glöm inte att Zelensky är en skådespelare och en duktig sådan.

   Hon ger inte direkt intryck av att vara högutbildad. Fattar inte varför hon får så mycket jobb.

    Hoppas verkligen SVT inte upprepar det här bottennappet. Helt onödigt också att analysera talet i det här allvarliga läget, det är knappast Talang eller Idol det handlar om.

  Fakegråt…

   Men bra gjort ändå, han har till och med klistrat dit lite gråtsnor för bilden!

  Väldigt många män som kommenterat i stil med att det är omanligt att gråta. Känns sorgligt att många fortfarande tycker att tårar är ett tecken på svaghet.

  Sen så blir det skitlöjligt att den största delen av Pärleros inlägg handlar om honom själv.

  Super att han skänker pengar men det går ju utmärkt att göra utan att lägga fokus på sig själv.

   Det är OMÄNSKLIGT att ta bild på sig själv gråtande!
   Speciellt fejkgråtande.

    Jösses. Omänskligt? ??

     Som i att INGEN människa NÅGONSIN borde ta bild på sig själv gråtande för att posta på socmed – haregudrun folk – att någon ens klarar att se detta som ”normalt beteende”.

   Finns väl inga sånna kommentarer?! Ingen tycker han är fjantig för att han är en man som gråter. Utan för att hela det där inlägget är patetiskt rent ut sagt.

    Jo det fanns igår kväll många kommentarer stil med att Pärleros inte skulle kunna försvara landet, ”brooor sluta gråta”, ”man up” och likande. De allra flesta från män.

  Läste hans inlägg. Töntigaste bild och text jag sett… Om han nu skänkt massa pengar, toppen. Men lägg ner pinsamheterna med gråtbilder och påhittad smörja.

  Oavsett om det är en man eller kvinna som gråter på bild som han gör nu så känns det så fruktansvärt cringe. Jag hade tagit till mig texten på ett helt annat sätt om jag hade sluppit den bilden. Tycker det är jättekonstigt att ta en vuxen tar ett självporträtt när vid gråt ”Titta jag ÄR ledsen på riktigt”.

  Sorry pärlan. Det du blir ihågkommen för är hur du förminskar offrens lidande med din dröm som dessutom låter mest uppdiktad i ditt eget trygga hem. Ingen kommer att minnas din generösa gåva.

   Men va? Hur förminskar han offrens lidande? Herregud tycker tvärtom att han delar deras lidande.

    Han delar verkligen inte deras lidande. Han hade en mardröm. De lever i en mardröm.

     Men sluta missförstå med meningen, han känner medlidande mot offren då. Whataboutism är den mest korkade retoriken som finns.. ”du får inte gråta för du är inte med i krig”

      Men SLUTA kalla allt för whataboutism!
      Han parasiterar på andras lidande. Att påpeka det är INTE whataboutism!

       Det är whataboutism när ni tycker att en person inte ska berätta om sin mardröm för att att folk har det värre just nu. Profitera? Nja, tycker att det är bra att han upplyser och skänker pengar oavsett hur han gör det. Rätt eller ”fel” det är upp till var en och att tycka.

        Haha nej, det är inte vad whataboutism betyder.

      Det är inte Whataboutism. Sluta släng dig med uttryck du inte förstår.

       Det är ju du som inte förstår innebörden av whataboutism och olika sätt retoriken användas.

        Visst visst…

     Ni är fan omöjliga här ? Tack o lov slipper han leva i en mardröm, men han upplevde ju den i sovande tillstånd. Har man inte upplevt krig osv. Så är ju en mardröm så nära det går att komma typ.

     Han va ju tacksam atthan vaknat upp.

      Hur man kan komma på tanken att tro att man kan uppleva hur ett krig känns genom en mardröm är en förolämpning mot alla med verkliga krigstrauman. Hur det är att rycka till och känna hur hela kroppen gör sig klar för att ta skydd när man hör flyglarmet på tv? Hur bilder av en blodröd himmel för att staden man lämnat bakom dig står i brand, är det enda man ser. Hur man plötsligt känner doften av krutrök trots att man befinner sig i sitt vardagsrum i trygghet.
      Till alla som inte upplevt krigets fasor kom aldrig och säg att du upplevt det genom en mardröm.

       Cringe. Vilket långt känsloargument .. sjukt hur ni resonerar så överdrivet.

        Du måste vara empatistörd på riktigt.

         Empatistörd? För att en person inte tycker att någon ska berätta om sin mardröm om krig men å andra sidan beskriva krig i detalj som att man själv varit med i krig. Dubbelmoral?

          ” Cringe. Vilket långt känsloargument..sjukt hur ni resonerar så överdrivet.”
          Du tycker inte det är empatistört?

           Läs mitt svar igen, dubbelmoralen är striking och det är cringe.

           Dubbelmoral? Utveckla gärna.

       Har du varit med i krig eller? Annars tycker jag inte att du låtsas som att du vet hur det är ?

        Jag har lyssnat på min mormors berättelser som fått sitt liv märkt av ptss. När hon pratar om sina upplevelser ser jag hennes fysiska reaktioner i kroppen. Just nu mår hon skit för det är så nära med Ukraina. Vem är du som ifrågasätter någons berättelse?

         Jag använder samma retorik som ovanstående ?

          Trolla på du. Även om du verkar djupt störd så hoppas jag du slipper uppleva den typ av trauma som krig innebär.

           ”Djupt störd” .. ok ? konstigt att skriva så om en främling baserat på en kommentar. Jag hånar inte krig, jag hånar din retorik.

           Du tycker det är ett normalt beteende att håna en kommentar som handlar om en persons upplevelse av krig?

           Svar till 10.47

           Personen har inte varit med i krig, bara hört berättelser, personen tycker inte att pärleos ska tycka sig tro att han vet hur krig är när denna person själv inte varit med i krig men samtidigt berättar i detalj som att hen varit med om krig. Jag hånar inte personens uppfattning om krig utan hur personer resonerar. Stor skillnad.

           Till anonym 10.57 – Att berätta om någon annans krigsupplevelse vilket jag direkt berättade när du ifrågasatte är inte att hyckla. Hycklar även alla släktingar till offer som berättar om deras upplevelser från koncentrationslägren?
           Har du någonsin lyssnat på människor som berättar om sina krigsupplevelser? Det har jag och de skiljer sig från påhittade mardrömmar om kriget från människor som aldrig varit i närheten av krig.
           Vad du vill uppnå begriper jag inte. Är det rent allmänt att du vill tjafsa, eller är det personligt på något sätt och du känner att du måste försvara alla som drömmer mardrömmar om krig eller vad är det? Jag hoppas att den sidan av din personlighet som du visar här är ett olycksfall. Du tänkte helt enkelt fel.

           Svar till 11.42

           Sluta anta saker om mig personligen tack. Du har fultolkat pärleos inlägg och vad ger dig rätten att känna på ett visst sätt men att förneka andra deras tankar och känslor? Ska du använda andras historier som dina egna så kan jag nämna att jag är från Balkan, krig och elände är något som präglat min familj och släkt men jag vill inte använda det som ett argument för att få fram min åsikt.

  Läs vad en ”boelkhan” skriver om Bloggbevakning och dig Camilla under Elaines inlägg.

   *boelkahn

   Jag har läst vad boelkhan skriver och kan inte annat än skaka på huvudet och förundras. Elaine har lyckats bygga upp ett varumärke på vad hon vill vara, inte vad hon faktiskt kan. Hon har en svans av beundrare som själva saknar kunskapen att bedöma Elaines verkliga kompetens. Retorikexpert är inte ett område hon är kompetent inom.
   Elaine dyker, tyvärr, ibland upp i mitt flöde på linked in. Även där rapar hon ur sig pinsamheter och grodor. Det händer att någon sakkunnig vänligt försöker korrigera hennes värsta missar. Då händer två saker, Elaine börjar argumentera för hon har väldigt svårt att ta till sig feedback och hennes svans av boelkhans beklagar sig över den hårda tonen och näthat. Det är så jäkla pinsamt alltihop att man helst önskade att det aldrig dykt upp i flödet.

  Elaine är beviset på allt som är fel med kvotering.

   Kvotering?

   Du antar att hon är kvoterad för att hon är kvinna eller färgad? Oavsett, väldigt fräscht antagande.

    Tror inte hon är anlitad baserat på kunskap iaf. Jag är ledsen ?‍♀️

   För det saknas ju verkligen mediokra, banala vita män i media.

  Jag tycker att det är fint och modigt av honom, att han som man vågar visa sig sårbar.

   Haha

   Fint och modigt var inte direkt mina första tankar när jag läste hans inlägg. Men ok.

    Din åsikt.

  Känns som om vissa influencer ser på sina följare som barn, eller med nedsatt intellekt. Typ pärleros, tror han att gråtbild=vi alla automatiskt kommer höja honom till den mest empatiska människa? Det.är.så.platt

  Bensinpriset höjs i dag med 55 öre och en liter kostar nu 20,94, kronor.
  Dieselpriset chockhöjs med 1,05 kronor per liter är uppe i 24,37 kronor.

  Tack, Miljöpartiet!

   Varsågod!

   På tal om…?

    Gråtbilder.

   hahaha va tror du att det är pga ,miljöpartiet?

    De kräver att vi ska blanda in orimligt höga mängder av biodrivmedel i bensin och diesel. Mycket högre än av eu kräver. Detta materialet är dyrt och mindre effektivt. Resultatet blir orimligt höga priser. Orsaken är att Sveriges sätter höga mål som är orimliga och egentligen inte påverkar miljön positivt med tanke på att ingen annan har detta krav. Därför blir vi bestraffade av Miljöpartiet agerande. Så klart hade priserna ökat pga ökade priser på råolja. Men det räcker med att du åker över till Norge så kan du tanka till ett pris som ligger flera kr under våra priser.

    Magdalena borde dra i nödbromsen här och lägga av att låta svenska folket betala för Miljöpartiet dåliga miljöpolitik. De vill väl men de tänker fel. Se bara på plastpåseskatten! En skatt som resulterat i ett högre klimatavtryck

     Höga miljömål är egentligen bra, men det måste bli rimligt för folket att uppnå dom. Man kan inte avancera sig i högre takt än individer hinner med, om man inte är redo att backa upp dom individerna som inte hinner med. Det är inte rimligt att ekonomiskt avhysa människor ur sina hus och hem, för att levnadskostnaderna ökar snabbare än lönen.

   Aha så det beror på dem. Jag trodde det kunde ha med kriget i Ukraina att göra..

    Nja… Det är flera som påpekat att kostnaden för ett fat har varit högre tidigare, alltså flera år sen men priset var ändå inte såhär högt som det är nu. 10 kr av drivmedelpriset är skatt! Om man nu kan ge stöd för höga elräkningar, även till folk som inte behöver det, så kanske man ska börja tänka på att få bort i alla fall 5 kr av skatten.

    Fattar att MP vill att bensin och dieselbilar ska minska drastiskt, MEN ladd- och elbilar är DYRA och inte alla som kan köpa. I början av pandemin tankade vi för strax under 500 kr nu går en tank på 700 kr. Vi har råd och tankar enbart en gång i månaden just för att vi har en laddhybrid, MEN alla som behöver bilen för att ta sig någonstans varje dag. Hade vi haft kapitalet hade vi köpt elbil, men att behöva lägga över 500 tkr för att få en vettig bil storleksmässigt är inte något alla har råd med.

     Läs en tidning.

     ”Chockhöjningen av drivmedelspriserna hänger ihop med den kraftiga prisökningen på råolja. Sedan Ryssland invaderade Ukraina har oljepriset stigit till den högsta nivån på åtta år.”

     https://www.svd.se/volvo-laddar-eltaxi-utan-sladd

      Klart att det beror på kriget, men Sverige kan ju påverka slutpriset genom att sänka skatten på drivmedel. Fatta vad staten tjänar på det höga priset nu, helt absurt mycket. Måste det gå så långt att folk inte längre har råd att åka till jobbet, innan staten fattar att detta inte är hållbart.

   Tack Ryssland heter det.

   Glad att jag har en elbil ?

   Bra. Vi håller på att utrota den mänskliga rasen.

    Nejdå. Vi har klarat av värre katastrofer. Våra förfäder överlevde tusenåriga istider och sabeltandade tigrar. Vi har tappat över hälften av befolkningen i pandemier. Halva Iberias befolkning utrotades av inkommande fientliga stammar för 4000 år sedan. Men här är vi ännu idag.

  Superbra att Pärlan skänker 100 000! Bravo.
  Men – gråtbilden är så sjukt överdriven. Det är inte omanligt att gråta. Men att fota sig själv gråtandes och lägga upp är så töntigt. Och hand påhittade dröm att han var soldat i Ukraina tror jag inte ett dugg på.

  Elaine… Var ska man börja. Pinsamt att kalla det inbördeskrig när man arbetar som retoriker. Oklart varför hon ses som expert när hon faktiskt inte är särskilt duktig? Att jämföra Zelensky med Martin Luther King… Snälla. Zelensky är en jäkla hjälte och förtjänar all beröm han får just nu. Men att Elaine jämför hans tal med MLK är lite kryddat…..

  OT vem tror att Ukraina kommer vinna ESC bara för att alla sympatiserar med dom nu?

  OT2 Såg att i Fellsis senaste IG inlägg skriver hon att hon har gjort en GBP. Har hon någonsin nämnt det tidigare? Tänker på Ursäktapodd som nämnde någon influencer som hade gjort en GBP i hemlighet och gått ner massa i vikt och tänker att det kanske var hon.

   Ukraina drog sig ur eurovision innan kriget började, något om att sångerskan varit på Krim för några år sedan

    Ukraina står fortfarande med i bidragen på ESC sida och har fått datum när de ska uppträda. Kalusch Orchestra. Så landet verkar fortfarande delta men med en ny akt.

     Jaha! Tack

     Jag röstar på Ukraina bara pga namnet – KALUSCH ORCHESTRA FTW!

   Stora frågan är hur SVT kunde bjuda in Elaine när vi har riktiga och erkänt duktiga retorikexpert. Ville man ha populär kunde man lika gärna bjudit in Bianca. Hon hade inte gjort sämre ifrån sig.

    Håller med det finns andra retoriker som är så mycket bättre och ger ett seriösare intryck. Verkar som att de sitter och spånar på 4:an, ”nu behöver vi en retoriker” och väljer det första namnet som poppar upp. ”Vi ringer Elaine”. 4:an börjar vara som en liten ankdamm där man använder sig av en begränsad mängd människor i snart alla programm.

     Nu var det SVT denna gång men hon syns oftast i 4:an.

   Fellsis gjorde några videos om när hon gjorde sin GBP så ingen hemlighet där. Dock så sjukt less på hennes grinande för minsta lilla.

    Minns du när hon gjorde det? Ja men verkligen det enda hon gör är att gråta

   Nej, det är inte Felicia som avses där. Hon har varit öppen med sin operation och delat om sina upplevelser efter det.

    Då har jag missat det helt enkelt!

   ang OT2 – Cass kanske? Det är ju en eller flera som återkommande skrivit om hennes viktnedgång utan att hon kommenterat det själv.

    Ja det är med säkerhet cass.

   Felsis har nämt sin operation vid ett flertal tillfällen.

  Fejkgråtbild -10
  Påhittad dröm -10
  Skänker penagar +10
  Berättar om sin godhet på nätet -8

  Verkar som detta beteende är vanligt bland influensers och övrigt folk som vill känna sig relevanta.

   Jag kan tycka att det är positivt att dela att man skänkt pengar. Inte nödvändigtvis hur mycket pengar man skänkt men ATT man skänkt. Om det kan påminna någon annan att skänka pengar så överväger det eventuella negativa aspekter av det. Påståenden om skryt eller liknande.

  MEN JAG SKÄMS IHJÄL. För i helvete Pärleros. Det är inte dig det är synd om här! Att man har mage att rikta ens lite uppmärksamhet till sig själv i detta!

   Men verkligen. Så självcentrerat. Usch.

  Känns som ingenting är för konstigt för att läggas upp längre…

   Jo gråtbilder. Det kommer för evigt vara för konstigt.

  Varför har Alexander en kräfthatt på huvudet?

   AHA!
   Han har letat upp en gammal bild där han fyllegråter efter en kräftskiva, för han lyckades inte pressa fram några tårar trots sin jättejättejättehemska dröm!

    Det är en teckning???

   Haha trodde också det först. Sitter han på riktigt på en kräftskiva och snyftar om kriget? ?

   ???
   Han sitter mot ett fönster där lite olika teckningar är upphängda?

   Skulle aldrig lägga upp en gråtbild som Pärleros MEN jag kan ärligt säga att jag också gråtit. Har i detta nu kollegor som jag jobbade med för bara några månader sen sittandes beväpnade i en bunker. Väntar på fienden. Kanske måste de d**a andra för första gången i sitt liv. Hörde från dem i helgen. Kanske var det sista gången..

   Det är en teckning som hänger på fönstret bakom honom?

    Ops min sida var inte uppdaterad, nu ser att andra redan svarat.

  Influensers verkar alltid läsa om katastrofer och deras första tanke är ”hmm hur ska jag få detta att handla om MIG? ?”

  Som han beskriver drömmen är den alldeles för strukturerad och linjär, sannolikt påhitt alltså. Drömmar är normalt ett virrvarr med varken tydlig början eller slut. Jag drömde härom natten en mardröm om att jag inte klarade att gå in i ett skyddsrum på grund av min klaustrofobi, men plötsligt dök en gammal kollega upp och sa att vi måste börja jobba med katalogisering av något lager. Jag försökte förklara för henne att det inte gick eftersom lagret också var klaustrofobiskt, men hon lyssnade inte. Sedan bara försvann hon och sedan vaknade jag.

  Bra med donationen! Men drömmen i kombination med gråtbilden, nej snälla nej. Han hade bara kunnat skriva att han är berörd över det som sker och därför vill hjälpa till. Är allergisk mot alla gråtbilder. Sorry men om man är ledsen tänker man väl inte på att man ska fota det och lägga ut på internet? Varför gör så många offentliga det?

  Gråter han för att han hade en mardröm där han var i krig eller för att människor Ukraina är i krig?

   Både och kanske ?

  Hur vet du att Roger Akelius är så fantastisk? Han har gjort sig en förmögenhet på att renovera massor av lägenheter och vräka folk som inte har råd att betala nya hyran.

   Han matchar alla donationer till Unicef och UNHCR. Det tycker jag är fantastiskt.
   But I stand corrected. Det han gör är fantastiskt. Hur han är som person vet jag inte.

    Verkar inte jättebra:

    ROGER AKELIUS, AKELIUS FASTIGHETER
    Ökänd fastighetsspekulant och grundare till Akelius Fastigheter, ett av de största privata hyresbolagen i Sverige. Enligt ett avslöjande i Expressen förra året har han en förmögenhet på cirka 55 miljarder kronor – gömda i stiftelser i skatteparadiset Bahamas. Själv försvarar han sig med att han flydde från Sverige till skatteparadiset Cypern och sedan till Bahamas på 1980-talet ”när kommunisten Olof Palme härjade som värst”.

    Akelius fastigheter, med 12.000 lägenheter i Sverige, har fått kritik av en FN-rapportör (!) för att deras aggressiva renovräkningar strider mot mänskliga rättigheter.
    I Fastighetsnytt från 2020 upprörs Roger Akelius över protesterna mot renovräkningar: ”Att kräva lägre hyror är som att kräva förluster, inte vinster, i förskolan eller vården”, säger han till tidningen. I samma intervju hävdar han att ”billiga bostäder är ett dåligt PR-trick som har myntats av vänstern”

  Kan man kolla om donationen Pärleros gör verkligen stämmer? Hittar ingen länk till insamlingen

   Han har väl donerat utan insamling tolkar jag det som.

   Finns en länk i hans bio. Är till UNHCR.

  Jag följer inte Alexander men detta kommentarsfält får mig att undra om han är jordens mest narcissistiska, empatistörda, självömkande människa eller varför tolkar alla hans tårar EFTER drömmen som att han är ledsen för att han drömde en läskig dröm och inte som tårar av empati för de människor som inte har lyckan att vakna upp och inse att det inte var på riktigt?

  Känns som en extrem fultolkning?

   Exakt min uppfattning. Vad ska man säga detta är bloggbevakning trots allt, influencers är narcissister, empatistörda, pengakåta, psykopater enligt många här. Frågan är hur man mår själv när man ständigt måste hitta fel i allt.

   Varför använder du numera nicket Sia?

    Har nog använt upp till tio olika nicknames här inne sammantaget, vilket nickname är det du menar att du känner igen mig från? 🙂

     Jag känner till ALLA dina och nog är de fler än 10. Det jag dock undrar över, är varför du anammar just Sia nu? Jag tror jag själv har svaret förvisso…. Just saying

      Haha men va? Varför så aggressiv? Vem tror du att jag är egentligen? Du får gärna lista dem du tror. 😀

       Eller förlåt, dem du med sådan säkerhet vet. ?

        Jag ställde en fråga…? Du svarar med en motfråga. Moget.

         Med flertalet sådana… Man up!

          Haha nej men det har du alldeles rätt i, my bad.

          Det finns ingen särskild baktanke med namnet Sia, jag bara kladdade ner något och sedan har det blivit kvar i någon vecka eller så till följd av ”autofill”. Jag är dock väldigt nyfiken på vad du tänkte dig skulle vara orsaken till valet?

          Din tur att svara på mina frågor, jag vet att det är några stycken men du ska nog kunna bena ut dem och svara på dem alla. ?

           Om du inte ens vågar dig på en gissning är det förmodligen safe to say att du inte har en susning. ?

           Nog finns det en baktanke alla gånger… Antingen mind fu..eller ett erkännande….Moget.

           Nej men Sofia, du har verkligen misstagit dig här. Jag har ingen aning om vad du pratar om.

          Det är inte en helt omotiverad gissning att anta att du inte är särskilt förtjust i personen du menar att jag är va? ?

           Det har du rätt i men jag var en gång i tiden… Den tiden är förbi, tack vare dina otaliga bravader, som dessutom i takt med var dag – bara blir till fler och fler och fler och det i all oändlighet. Ledsamt alltihop.

           En till liten påminnelse ”Sia” I ditt andra ” forum” som du bossar över med parhäst – alla subtila försök till att trycka till och håna lyckas inte…. Det enda som sker är att att jag noterar. Vedervärdigt dock må jag säga men totalt misslyckade försök. Just saying.

           Men alltså va? Trollar du?

           Är fortfarande nyfiken på vilka alla nicknames du kopplar ihop mig med?

           Om jag utgår från att du INTE trollar så måste jag säga att du tagit fel på person. Hänger inte i något annat forum och har verkligen inget intresse av att bossa, håna eller ”trycka till”. Är ledsen om du utsatts för någon sådan person, men det är inte jag.

           Vill bara ytterligare en gång understryka att personen du beskriver inte är jag. Återigen, jättetråkigt att du haft att göra med en sådan människa. Förstår din attityd, det låter inte som någon trevlig typ av din beskrivning att döma. Vet inte riktigt vad i det jag skriver som får dig att blanda ihop mig med den personen, brukar hålla god ton och är för det mesta väldigt harmlös. 🙂

  Pärleros är skum.
  Minns ex när han delade folks hemligheter, en följare skrev typ ”Jag blev blev våldtagen i sömnen av mig ex”
  Hans svar var; Helt stoneface ”Shit!”

  Eller en annan följare som sa: ”Jag tänker varje dag på hur jag ska ta mitt eget liv”.
  Hans svar var: En helt tom bild utan svar.

  🙂

  Pärleros är sjukt sjum och läskig. Han han någon/några diagnoser?

   Har du några diagnoser?

   Slut skriv att folk har diagnoser om dom inte själva gått ut med det. Så fult.

    Med diagnos menar jag empatistörning eller liknande.
    Han har väl även stulit 250 000, eller vad det var, från sina följare?

     … empatistörning låter ju bättre ??‍♀️

      Hur kan ”störning” låta bättre än diagnos? Men okok

       .. Eller jaha, nu förstår jag. Ja inte vet jag. Vad ska man säga då? Han beter sig ju på ett sätt som inte är helt okej, och är väldigt märkligt

  Vi kan kriga. Putte kan ju det? Varför är vi så mesiga

   Vad då kriga? Kan man inte prata? Ryssar sitter och väntar på Zelenskys representanter sedan igår, men de vägrar att komma till den gemensamt förutbestämda platsen för att… (nej inte pga säkerhet, brist på tid, logistiska problem etc) platsen hade alldeles för stor historisk betydelse för Sovjetunionen! Helt galet. Hans folk dör och har tänker på sådana saker.

    Anna, du borde lära dig tänka ett steg längre.

  Nej, nej, nej. Varför sitter trygga, rika människor i Sverige och gråter öppet på sina sociala medier över krig. Herregud, så pinsamt. Vi i Sverige har aldrig behövt kämpa en meter i våra liv. Och det kommer vi inte behöva göra om det skulle bli krig här heller. Allting kommer att fortsätta som vanligt och Mathem och Foodora kommer att fortsätta köra ut mat till oss även om det skulle bli krig. Vi är så bortskämda så det är inte klokt.

  Och Elaine. Det är så otroligt många människor som figurerar i offentligheten som man inte förstår varför dom gör det. Inbördeskrig. Jag tror dessutom inte alls att det var en felsägning. Hon menade det.

   Bara tyst.

   Du vet verkligen inte mycket.

   Vi är absolut priviligierade men du tror att ingen i Sverige kämpar? Du tror att ingen får cancer, allvarliga infektioner, har drabbats hårt av covid, är arbetslös, har förlorat ett barn, har svår psykisk hälsa etc osv.. Vi har stora möjligheter men det betyder inte att vi inte drabbas av tragedier, sjukdomar och andra svårigheter.

  Han är verkligen ”trying too hard” personifierad

  Lyssnade på Tankesmedjan; ” retorikexperten” fick mycket kritik för sina uttalanden i TV.

   Med rätta.

  Fy fan vilken äcklig film av Pärleros ?????? Ska lyfts fram sig själv som nån jävla hjälte och berättar om sig själv i en dröm ?????? Borde fan vara förbjudet att utnyttja kriget till att fiska sympati för sig själv på det sättet! Skänk pengar och skryt inte om det som alla andra normala människor! Pärleros är en av Sveriges vidrigaste. Det kommer ju bara fram mer och mer om honom hela tiden. Och ju mer man får veta desto mindre gillar man honom.

  SVT skulle i större grad använda sig av Mats Knutson. Intelligent, saklig och så den kluriga blicken som piggar upp.

  Usch, det finns verkligen ingen ”influencer” jag stör mig så mycket på som Pärleros! Har till och med blockat honom på instagram för att aldrig riskera att få upp hans skit i mitt flöde. Allt han gör känns bara så extremt fake och påklistrat.

  Vakna upp från en mardröm och tänker ”måste ta upp mobilen och fota mig själv med en ledsen min och tårar i ögonen” känns så jävla skrattretande.
  Så otroligt pinsamt. Och allt stöd han får under bilden. Nej..
  Fine han donerar duktigt, men en hel värld donerar också.

  Hans dröm är mångas verklighet.

   Det är väl ändå hans poäng?

  Så av alla människor i världen är det synd om stackars Alexander Pärleros för att han drömde en läskig mardröm? Snälla åk till ditt hus i Marbella och snyt dig i några tusenlappar så känns det nog bättre. Folket i Ukraina skiter nog i att du drömde en mardröm, för de lever i en mardröm.

  Snälla gör alla influencers arbetslösa, orkar inte med deras idioti längre.

  Saxat från ett av Elaines twitterinlägg om debaclet: ”Känsliga tider, då blir påhoppen desto större. Tacksam för förståelsen av den mänskliga faktorn som vi retoriker besitter.” Det är konstigt att någon som skriver så stolpig svenska kan göra karriär som retorikexpert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.