Krig och sociala medier

När Ryssland invaderade Ukraina (24/2) så satt Hugo och Paula på ett flyg till Maldiverna, och väl på plats hade de ett långsamt wifi som Paula beklagade sig över strax efter ankomst.
Givetvis visste jag att Paula skulle få kritik för ett uttalade om att de ”krigat på” efter en lång resa eftersom jag har fått mängder av mail och dms om det.
Jag ville inte bemöta det till en början då jag ville se om och hur Paula skulle ta upp det.
Det har Paula nu gjort:

Jag fick en kommentar här angående mitt olyckliga ordval när jag la upp storys när vi kom fram. Att jag skrev att vi krigade på efter en lång resa. Det tog inte många minuter innan jag fick flera DM’s både från följare och från vänner om att det nog inte var så lämpligt att skriva så som jag gjorde med tanke på det som hänt under natten. Jag var snabb på fingret att radera den storyn just för att det fick mig att skämmas så det brände till och efter det började jag själv läsa ikapp. För handen på hjärtat så hade vi varit utan wi-fi nästan ett dygn och ja, som den influensern jag är så var min första prio vid ankomst IG och inte att kolla nyheterna. Jag ville göra content av magin jag upplevde. Jag vill poängtera här att jag ALDRIG skulle ha skrivit att vi ”krigar på” om jag hade vetat vad som skett och skedde just då. Det var verkligen ett dumt misstag.
Visst kan man såhär i efterhand fundera över om det någonsin är ett bra ordval, att beskriva att man kämpar som att kriga. Men fram tills nu har det varit ett naturlig ordval att säga just att man ”krigar på”, jag tror jag hört det om fotbollsmatcher och löptävlingar och företagssatsningar och allt möjligt. // Paula Rosas

Man kan inte klandra någon för att använda uttrycket ”kriga på”, samtidigt som vederbörande inte satt sig in i att det faktiskt startat ett krig medan man satt på ett flygplan.
Det är verkligen att sila mygg och fånga kameler.
Man får välja sina konflikter och ärliga misstag och aningslösa blundrar får man ha överseende här tycker jag.
Ingen väljer – förhoppningsvis – att vara respektlös och så här många dagar in i kriget så har de flesta fått en bättre bild av läget och om vad som kanske inte passar sig att säga eller göra i tider av krig.
Alexander Pärleros har en del att lära där tyvärr.
Han verkar ha lite problem med vad man borde och kanske inte borde publicera när det kommer till Rysslands invasion av Ukraina.
Gråtbilder är en av sakerna. 
Han ska ha haft en frågestund på Instastory om Ryssland, Ukraina och Sverige och till det bland annat använt bilder på handkräm från sin frus varumärke Ida Warg Beauty som bakgrund.
Varför ens blanda in henne och framför allt hennes varumärket i det här?
Frågestunden är sedan dess nedtagen men komikern Eric Sporrong har publicerat ett eget inlägg om saken.

Ida Warg är en egen person och ska inte stå till svars för någonting hennes man gör eller inte gör på sociala medier, men när han blandar in hennes varumärke och det framgångsrika företag som bär hennes namn, så kan man ju tycka att ett ryck i örat vore på sin plats.
Hur han väljer att fördela sina tårar har hon däremot ingenting med att göra med, så länge det inte blir fuktskador i köket.

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  SPONKEN!

  Han är så… brrrr-fejk… och så brrrr-korkad

  Tycker Paula ofta få kritik för minsta lilla och just detta var så löjligt av folk att påpeka..
  Klart man kan ifrågasätta saker folk gör men detta var ju bara ett sätt uttrycka sig. Hon kunde sagt ännu värre. Plus att hon visste inte ens ju.

  Jag känner mig för trött och trög ikväll. Fattar inte sista delen med frågorna. Vill någon förklara? Annars är ni fria att skicka mig i säng i stället.

   Fatter inte heller. Pratade han i bakgrunden på storiesarna? Och varför frågande han efter frågor i första taget?

    Fattar heller ingenting.

    Förövrigt skulle jag nog välja att ställa eventuella frågor om utrikespolitik till annan är AP.

   Är också trött och trög märker jag, dels fattar jag inte heller sista delen och jag läste ”annars är ni fria att slicka mig i sängen i stället” ?

   Jag kollade igår efter att någon sa att han la upp något olämpligt. Han hade tidigare i storys sagt något i stil med skicka in frågor så ska jag ta upp dom med en expert (??). Sen så la han upp alla frågor utan någon text, med mycket konstig koppling (ida warg beauty). Jag fattade faktiskt ingenting…

  Han gör så otroligt mycket märkliga saker den mannen.

  Flera frågor om Sverige såg jag. NEJ, Putin kommer INTE att attackera Sverige. Det är lika stor risk att Norge skulle attackera Sverige som att Ryssland skulle göra det. Putin har inget intresse av de nordiska länderna. Och om han hade velat ha Sverige eller göra något mot Sverige då hade han gjort det för väldigt längesen. Han har inget som helst intresse av Sverige/norden. Han är enbart intresserad av Sovjet-länderna, och då inte minst Ukraina.

  Enda chansen för Sverige att bli attackerade är om Sverige själva gör någonting mot Ryssland, då blir vi naturligtvis attackerade, men det räcker inte med att vi skickar material till Ukraina, Putin skulle aldrig attackera ett land enbart pga det, det är dessutom många andra länder som också har skickat saker, så då hade han isåfall fått attackera många länder.

  Putin är (förmodligen) psykopat. Det innebär att han älskar att skrämmas. Det är psykopatens största hobby i livet – att hota, skrämma, skapa rädsla. Men när det kommer till handling då vågar dom enbart ge sig på dom svaga. Ukraina är ”på pappret” ett väldigt svagt land (varken med i EU eller Nato). Putin skulle aldrig våga ge sig på ett starkt land. Psykopater ger sig enbart på dom väldigt svaga/sårbara, psykopater vågar inte ge sig på dom starka. Och Sverige är ett starkt land, eftersom vi är med i EU och har ett enormt stöd världen över, inte bara från EU-länderna, utan USA, Storbritannien, Australien osv med största sannolikhet också. Putin skulle aldrig ens komma på tanken att ge sig på Sverige. Däremot så ÄLSKAR Putin att skrämmas och därför flyger han runt och ”retas” med Sverige och hotar lite och lite stridsplan osv. Det är trots allt det som psykopater lever av – att skrämma. Att skrämmas/hota/skapa rädsla är det roligaste psykopater vet, men när det kommer till kritan då ger dom sig enbart på dom svagaste.

   Tack. Blev lite lugnare nu❤️

   Älskar dig lite. Behövde få läsa lite positivt. /orolig själ.

   Är du medveten om att Sverige har ett strategiskt viktigt läge för Ryssland? Varför tror du att Sverige rustar upp som bara den nu ? Vårat mål är att komma upp i Natos krav för medlemskap 2% av vår bnp till försvaret.

   Var har du hämtat din fakta i från ? Att det skulle vara lika stor chans att Norge angriper Sverige varför tror du det ? Det är inte vad någon millitärt insatt säger om du lyssnat på nyheterna. Sverige är inte strategisk viktigt för Norge och Norge är inte intresserad av att öka sin landyta, vilket Ryssland är.

    Teodora ät du nöjd nu när du skrämmer upp människor Usch!!!

     Tycker du att människor ska sprida osanning? Varför vill du inte veta verkligheten? Känner du inte dig trög jämfört med andra om du lever i en påhittvärd istället för fakta om vad som händer nu? Det skulle jag göra. När jag var i en affär dagen när flygplan flög in i world traid center den 11 september och expediten frågade mig vad jag tyckte om denna katastrofen. Jag hade ingen aning om vad han pratade om. Jag har aldrig i närheten skämts så mycket.

     Huruvida du blir skrämd är ju faktiskt upp till dig? Jag menar, läget är ju skrämmande såklart, men jag har hellre koll på läget än lever i blindo. Hur det än är så tycker jag att man ska se kunskap som ett övertag även här.

    Sverige som helhet är inte strategiskt viktigt för Ryssland, utan det är Gotland i sådana fall Ryssland vill åt. Men det är inte bara Ryssland som ”vill ha” Gotland utan även NATO på grund av NATO länderna kring Östersjön. Därav NATO markerade nu senast när Ryssland var inne i Östersjön och körde runt med fartygen.

    Kontentan: NATO kommer aldrig tillåta Ryssland att ”ta” Gotland, Sverige är så nära ett NATO medlemskap utan att vara med i NATO.

     Tänk så många krigsexperter det finns här och jag undrar om det är pandemifolket som sadlat om och snabbläst in sig på ämnet via kvällstidningarna? Historielöshet blandat med egna känslor är farligt och att alla medier piskar upp oron med att hela tiden rapportera om allt som händer. Dessutom blir det väldigt konstigt om man bara speglar det från ett svenskt perspektiv vilket inte alltid behöver var helt riktigt. Den här kaoskänslan som tycks finnas i Sverige är nästan för mycket. Läs inte bara rubrikerna utan gräv djupare.

    Var hämtar du DIN fakta från då?

    Nej Sverige är inte strategiskt viktigt för Ryssland, det var det under kalla kriget men nu är den militäratekniken så utvecklad att Ryssland kan nå de mål de vill från eget territorium. Det finns inget mål som Ryssland bara kan må från svenskt territorium.

     Helt rätt att han når sina mål från de militäranläggningar som finns i ryskt ägo men historiskt så är drömmen om ett storfursterike inte helt främmande. Finland och Sverige har ju historiskt sett tillhört Ryssland och jag tror inte att varken Hedwig eller jag har svaret på vad Putin har för tankar och planer eller?

      Sverige har aldrig tillhört Ryssland. När Finlands tillhörde Sverige tog ryssarna över större delen av Finland under en period, men de har aldrig tagit över det som är Sverige idag.

    Strategiskt? Vilken bubbla lever du i liksom?

    Var hämtar du din fakta ifrån?
    Sverige är idag INTE ett strategiskt viktigt läge för Ryssland. Det var det för 50-100 år sedan, men idag skiter Ryssland i Sverige.

   Fy fan för honom. Han förstör ett helt land och massa människor dör. Han måste ställas inför krigsrätt. Hur kan han?? europa känner sig rädda och det är hemskt.

    Ja han må vara hemsk men mycket av Rysslands agerande bottnar i västvärldens behandling av Ryssland. Jag brukar läsa in mig från båda håll och försöka förstå och om du lyssnar på det här klippet – som media under lång tid har hållit bakom stängda dörrar – så kan du ord för ord och rad för rad förstå vad Putin säger och vad hans poäng är. Krig är aldrig rätt väg att gå men felet ligger enbart inte på Ryssland:

    https://youtu.be/1qS6J-WbTD8

     Läste detta idag vilket spinner vidare på Putins tal. https://www.expressen.se/debatt/putins-egentliga-motiv-till-invasionen-av-ukraina/

      KÄLLKRITIK, tack.

     Felet ligger enbart på Ryssland. I Youtubeklippet du länkar till finns ingenting som legitimerar eller motivetar en invasion av Ukraina. Igen, felet ligger enbart på Ryssland i detta fall, så försök inte sprids falsk propaganda tack.

      Försök inte sprida falska ord heller tack. Du har missat så många källor och debattartiklar du kan läsa om. Du tror enbart på vad västvärlden säger till dig.

     Bor du i Ryssland och bara tittar på ryska nyheter? Är du medveten om att Putin sätter folk i fängelse som inte håller med honom, journalister som skriver kritiskt dödas eller invalidiseras för Putin vill inte ha sanning . Den som skrivs , säns som nyheter skildrar inte verkligheten utan det som förmedlas är det Putin vill att folket ska tro. Putin är en diktator. Det finns ingen politiskt motstånd längre , de sitter i fängelse.

     Ukraika vill vara ett självständigt land, Ryssland vill att det ska tillhöra Ryssland och vill sätta in en marionett ledning.
     Urkraina slås för sin självständighet.

      Som jag nämnde ser jag – och läser – nyheter och uppdateringar gällande både Ukraina och Ryssland. Jag är selektiv med vad jag läser men försöker bilda mig en uppfattning från båda hållen. Krig är aldrig rätt väg att gå och han är vidrig som ens gör det här men jag tror mer ligger bakom än vad vi vet om vilket är därför jag förflyttar mig bland artiklar och klipp. Jag har donerat pengar till Ukraina och lider med dem men ställer mig inte på någons sida.

       Hur kan du inte ställa dig på någons sida? Ryssland har startat ett krig mot en självständig stat för att han helt enkelt vill ta över. Han vill, det är hans enda skäl. Ukraina ska självklart (med stort utropstecken) kunna gå med i både eu och Nato. Ryssland kan bestämma över Ryssland, inte över något annat land.

       Hur är det möjligt att inte välja sida?!

     Tack till dig Anonym / 2022-03-03 19:16. Du är en av få som är villig att se helheten och inte bara det som hänt senaste veckorna.

   Hur kan du vara så säker på att det är såhär det är?
   Att han aldrig skulle göra det, att det krävs mer, att han bara vill skrämmas osv.
   Jag ifrågasätter inte som i att du har fel, när jag läser min fråga tycker jag den låter nosig oxh otrevlig men menar inte så? men jag är nyfiken och undrar.

   Har inte vågat läsa mycket själv för får så mycket ångest av det så är inte så insatt.

    I första hand kan du tänka såhär: Sedan 1953 har världen hotats med kärnvapen hela 19 gånger. Och i andra hand kan du tänka såhär: Putin må ses som grym och hämndlysten men han är inte dum. Han är både smart och intelligent och säger inte nej till möten med Ukraina och Zelenskyj. Han gick med på en humanitär korridor så civila kan räddas från Ukraina och han är beredd på ytterligare samtal med Ukraina. Hans plan är att stå emot västvärldens behandling av Ryssland och anledningarna till kriget i Ukraina är många. Du kan till exempel läsa om Minsk-avtalet som spelar en stor roll. Sedan tycker jag att du borde lyssna på intervjuer med Överstelöjtnant Joakim P. Han är både lugn och saklig.

     Ditt svar lugnade mig lite, så tusen tack?

     Ska ta och lyssna på intervjuer med honom, tack för tipset ?

      ❤️ Jag är bara glad om jag kan få dig lite lugnare. Sök bara på hans namn på Google och läs speciellt chatten han hade igår med Expressens läsare.

     Ja om man ser det ur Putins perspektiv så är han inte intresserad av Sverige och Finland som jag förstått det. Vi är inte samma folk och har aldrig tillhört det imperie han vill återskapa. Som ovan skrev, då hade han intagit våra länder för längesedan.

     Som jag ser på situationen är det viktigt att Sverige och Finland behåller sin neutrala linje och inte går med i Nato för det skulle öka spänningarna enormt. Putin skulle se det som ett stort hot mot Ryssland viket skulle riskera leda till vedergällning mot Sverige och Finland och då dra in hela Nato om vi går med samt USA och kunna bli världskrig/kärnvapenkrig med risk för att mänskligheten utplånas.
     Det kan ge oanande konsekvenser.

      Jag håller helt med! Men det verkar som regeringen skyndar på och vill gå med i NATO för att skydda oss mot Ryssland. Då måste de väl ändå fatta att Ryssland kommer känna sig ännu mer hotade. Förstår de inte det så är det ju helt sanslöst.

      Vad menar du med att vi inte är samma folk? Får jag också påminna om att det bara är drygt 70 år sedan det var krig mellan Finland och Ryssland. Ryssland invaderade Karelen och gjorde ca 13 % av den finska befolkningen till flyktingar som fick flytta till andra delar av Finland. Ryssland har även ordinarie trupper som alltid står längs finska gränsen (färre just nu när de blivit flyttade till Ukraina, ironiskt nog). Får jag också påminna om att Sverige och Finland har ett mycket nära samarbete när det kommer till försvaret, närmre än vad vi har med NATO.

       Vi är inte samma folk som de ryskspråkiga måste du väl förstå att jag menade.

       Jag pratar om kriget idag och det Putin. Han vill ju återskapa det ryska imperiet och ser inte Ukraina som ett eget land utan som sitt egna folk men som vänt sig mot honom nu när de vill närma sig Nato. Därav kriget.

        Hade jag förstått att det endast var språket du syftade på hade jag inte frågat. Ett tips är att skriva det du menar.

        I övrigt, nej det är inte riktigt så enkelt som du försöker få det till och varken Finland eller Sverige är utom fara. Hade det varit så hade vi exempelvis inte behövt höjd beredskap. Vi hade kunnat skicka även våra bättre vapen till Ukraina istället för att spara på dem för egen del (gäller även det Finland skickar). Magdalena Andersson hade inte hållit ett tal till nationen. Osv osv. I den del av sitt imperiet du pratar om så ingick delar av Finland som idag är finska. Han har inte glömt det.

   Men ändå så har ju Ryssland krängt Svenska flera gånger, både med båtar och flyg och drönare. Jag minns Coop blev ju it attackerade för något år sen. Varför gör Ryssland det? Jag tycker att man får vara rädd för att ryssen kan komma, jag skäms inte för det

    Den attacken var en del av en mycket större attack mot ett system som bland annat Coop använder sig av. Att det blev en story just kring Coop var för att de var ett av få företag som gick ut och berättade om det, de flesta andra brukar bara betala och vara tysta.

    De brukar kränka finska, danska och kanadensiska luftutrymmen också. De visar att de kan.

     Kränkningarna är rätt vanliga på norskt territorium också…

    Förra året. Shit vilket kaos det va ? Ang coop alltså

   Borde man inte göra psyk test på sådana högt uppsatta poster….

    Löser man lätt med valfusk.

     haha ja, in a perfect world….

   Vi får möjligtvis stöd från de allianser vi är med i men ditt antagande om att UK, USA, AUS osv. skullle hjälpa tvivlar jag på – vad grundar du det på?
   Att likställa Ryssland med Norge fungerar inte heller. Det handlar inte om att jag vill skapa rädsla men jag tycker inte din kommentar är så realistisk.

    Vi är tyvärr inte med i några allianser som gör att vi kan klara oss. Det som gör att Nato är att räkna med är pga usa är med . Bara Eu klarar inte av Ryssland.

   Jättebra att du försöker lugna , absolut.
   DOCK det du säger om att nordiska länder inte skulle vara intressant ( och Sverige i synnerhet) är skitsnack. Såhär fick jag det beskriver för mig om en person som arbetat för EU,FN och tjänstgör inom rättsväsendet just nu ” Sverige är ett av dom starkaste demokratiska länderna (om inte det starkaste) och anledningen till att Sverige lockar är att om Ryssland plockar ner demokratin i Sverige , så är det så otroligt svårt att behålla demokratin i andra länder. Detta gör att även andra länder blir svagare” så säg inte att Sverige inte är ett intresse , för det är skitsnack. Hen har upplevt saker som inte kan berättas om. DÄREMOT behöver detta inte att vi är allvarligt hotade NU . Men det är just nativiteten att ” ähh det är lugnt ” som sen biter en. Hen fick kommentarer i öststatsländerna ” man märker att ni inte varit i krig på länge. Ni är väldigt naiva. Ojoj ”

    Man märker att Sverige inte varit i krig på länge då vi får PTSD och panik av att Ryssland attackerar ett land de varit i konflikt med sedan 2014… Panik när vi inser att Ryssland har en armé är ganska häpnadsväckande.

    Demokrati har funnits i årtusenden så att den skulle falla om Sverige tas över av Ryssland är… Naiv är väl ordet du använde.

     Ojoj , en demokrati kan fallas så lätt.
     Befolkningen får paniken ifrån skrämmande rubriker. Tro mig, det som verkligen händer är inte det som kommer fram till dom stora rubrikerna. Övningar som skett pga Rysslands aktivitet senaste åren är inte bara för skoj.
     Fick även rådet av hen att jag endast skulle följa myndigheternas sidor i detta .

     Om du tror att svenskarna får PTSD före ett krig så är du fel ute.

      Raljerar givetvis. Men vi har panik redan nu och det som hänt är några ryska flygplan i vårt luftrum… (något som händer årligen).

     Jasmin, Sverige har inte varit i krig i modern historia.

    ”Såhär fick jag beskrivet från en person som har arbetat inom EU/FN” det låter precis som Stoppa Pressarna: ”Såhär fick jag beskrivet från en person som har arbetat inom hovet och varit väldigt nära Kronprinsessan och Prins Daniel”

     Hen har haft missioner utomlands, där EU och FN varit arbetsgivaren – ja. Därav har jag stor tillit till denna person när det gäller situationen som den är nu.

   Ser några fel i ditt resonemang. Men håller med om andra. Naturligtvis är Sverige och Ukraina intressanta för Ryssland i form av buffertzoner. Ryssland vill egentligen bara åt Krim då de kan kontrollera svarta havet därifrån och bebos mestadels av etniska ryssar. Varför han nu går in i Ukraina har nog mer med Nato att göra, vilket definitivt kan appliceras på Sverige också.

    Ska vi inte nämna också att oljan som dom borrar efter på Arktis är nära danskt och norskt territorium? Och att det ändå har ett visst intresse för Ryssland vars hela ekonomi bygger på naturresurser eller? Bara killgissar lite

   Tack, bra kommentar! Är helt med dig i dina tankegångar. Svenskarna är de enda som har panik över att Putin skulle anfalla Sverige. Jag har släkt och vänner i Polen, USA och Finland. Har berättat för dem att svenskarna är säkra på att Ryssland snart bombar oss och alla blir helt paffa ”Varför skulle han? Han vill inte ha Sverige? Och flera länder har hjälpt Ukraina så ni är inte unika?” säger alla. Och sedan är inte Putin och hans militär korkade. De har fullt fokus på Ukraina! De har inte tid och resurser att snabbt smygbomba Stockholm och Gotland lite! Eller släppa en stor atombomb på Sverige som folk här är rädda för… Det hade direkt fått andra länder att konfrontera Ryssland och hur ska de då fokusera på huvudmålet – ta över Ukraina? Kriget är hemskt och ledsamt som fan, men att Sverige skulle bli drabbat den närmsta framtiden är inte alls troligt. Det vi kan göra är att försöka hjälpa Ukraina med pengar och andra insamlingar. I övrigt behöver vi inte bygga bunker, köpa stormkök och bunkra 300 konserver…

    Ärligt talat dock. Det finns en okunskap bland andra länder gällande Sverige/Rysk historia och hur strategiskt Sverige ligger i Östersjön. Har märkt det hos många andra Europeer. De känner ofta bara till den egna historian.

     Precis som Sverige brister i kunskap vad gäller Rysslands relation till de andra östeuropeiska länderna menar du? Eller i Sverige har vi så klart inga kunskapsluckor…? Man vet oftast sin egen historia bäst men betyder inte man är helt ignorant vad gäller andras.

      Ja precis. Samma okunskap åt båda hållen men nu pratade vi specifikt om andras okunskap gällande vår historia. Man kanske inte ska ta råd från de som inte förstår våran geopolitiska historia med Ryssland. Har flera slaviska och engelska vänner som inte känner till hur utsatta vi varit av ryssen historiskt eller förstår Östersjöområdets spänningar. De tror gamla Sverige däruppe i Norden vill väl ingen ha,typ?

    Stockholm bombades också under andra världskriget trots att Stalin var upptagen. Ingen skadades dock då.

   Tack för din kommentar – förutom kanske delen då du utgår från att veta vad Putin tänker. Det vet nog bara han.

   Det som skrivs här bland kommentarerna visar tydligt på att ni inte alls förstår den ryskspråkiga delen av världen. När ni pratar om att Ryssland skulle anfalla Sverige så utgår ni ifrån det svenska synsättet och oron som sprids i landet. Det verkar som om majoriteten av er har inte ens följt det som hänt i området sedan Sovjettiderna. Kan någon av er bara tänka lite? Om Ryssland hade ”velat ha sovjet-länderna” så skulle man inte ”vänta” så länge och spendera så mycket på Ukraina som ett självständigt land. Man skulle välja en annan tid då det funnits perioder när Ukraina var mycket svagare. Ryssland och Putin har länge pratat om läget i detta område. Om riskerna. Om olika problem och lösningar. Om att Ukraina vägrade att följa Minskavtalet och vad det skulle innebära på lång sikt. Problemet är att ni inte lyssnar. Tyvärr tror jag att det också har med den typiskt svenska konflikträdslan att göra. Den gör svårt för er att förstå att andra människor menar precis det som de säger rakt fram och inte bakom ryggen.

  Vad ser Ida i honom?

   Great minds think alike

  Ska man ställa frågor till honom för att han ska intervjua någon som faktiskt kan svara på frågorna?
  Fattar inte. Han har väl inga svar tänker jag, eller?

  Jag reagerade också på det när jag såg det, att han passar på att göra reklam också mitt i allt, så genomskinligt och utstuderat. Likaså gråtbilden och att han måste basunera ut hur mycket han skänkt för att få applåder, bli hjälteförklarad och samla pluspoäng efter det klumpiga felsteget han gjorde nyligen och all kritik och negativ publicitet han fått på sistone – för att liksom rädda upp sitt anseende. Det är strategier.

  Uppmanar alla medborgare till försiktighet i vad man skriver på sociala medier om ens område, vad man har för militärt inpå knuten och vilka eventuella mål ryssarna kan tänkas sikta in sig på.
  Vi vill inte ge dem några idéer, det finns troll och spioner överallt nu. Har ni sett hur många normala trådar på Facebook med suspekta inlägg med skum länk? Hur många myndigheter och banker som blivit hackade i dagarna (MSB, Migrationsverket, Nordea, Swedbank mfl..)?
  Tänk till en extra gång innan!

   Du tror inte att ryssarna redan har bra koll på vilka mål som är intressanta för deras del? Eller tror du verkligen att de sitter på insta och scrollar för att få tips om vad de borde ta?

    Ja alltså.. om folk resonerar som du så borde de ju göra om inte annat…..

  Pratade han i svaren eller tog han bara bilder?

  Att använda uttrycket ”vi krigar på” när man har en semester på Maldiverna att se framemot är så korkat , men stanna hemma då om det är så jobbigt

   Men snälla, det är ett uttryck som jättemånga av oss använder och som man inte alltid ska ta helt bokstavligt. Dock så är det såklart inte lämpligt att använda det nu, men hon visste ju inte.

    Fast att säga att man krigar på för att man åker på semester till Maldiverna är väl oerhört konstigt och världsfrånvänt oavsett? Du åker till Maldiverna. Det kan inte va SÅ jobbigt

     Haha, ja vad ska man säga om det liksom? ”Oj, vad duktiga ni är som orkar!”, ”Kämpa på!!!”, ”Låter jobbigt, tur att ni klarade det!”. Ska faktiskt börja säga det, så folk fattar hur larvigt det låter.

    Jag använder aldrig det uttrycket. För några år sen tränade jag med en PT så brukade säga ”kriga”. Så motbjudande. Jag var inte på gymmet för att kriga. Jag tränade och badade bastu.

    Det är ett urkorkat uttryck. Verkligen jättekorkat!

  Som att man inte får säga ordet gris, för Ukraina skriver att ryska krigsfångar ska börja slaktas som grisar.

   Ja, förstår inte varför svenskar varje gång världen brinner, börjar attackera ( förlåt, det attackeras ju i Ukraina just nu) varandra och märker ord överallt. Så neurotiskt.

    Att säga att man ”krigar” måste ändå vara bland det töntigaste jag vet så för min del får folk gärna sluta använda det uttrycket över lag

     Ja, speciellt flunsor har skapat en inflation i det uttrycket. Det kan jag hålla med om.

  På tal om detta och influencers såg jag att Amilia stapelfeldt som Camilla tipsat om i ett tidigare inlägg håller på spär på samma skrämselpropaganda trots att hon inte vet mer än någon annan. Hon var också tvärsäker på att ryssarna vet om hennes existens och att hon skulle sitta fängslad vid det här laget om hon bodde där. Hon har 20k följare och tror att hon är Navalny..

  Apropå kriga, ska Paow verkligen bo i en källarlägenhet helt utan fönster? Den må ligga på Karlaplan (eller under snarare), men det måste vara riktigt illa i Köpenhamn för att få henne att vilja gå under jorden i Stockholm. Skulle ni vilja bo där?

   Rättar mig själv – helt fönsterlös är den ju inte. Finns källarfönster, dock fördragna, så ser ändå så oerhört mörkt ut.

   Utan fönster? Aldrig.

   Varför köper man en lägenhet på Karlaplan utan fönster? Hade hellre köpt en lägenhet i Vasastan MED fönster (:

    En lägenhet på Karlaplan utan fönster är självklart billigare än en lägenhet i Vasastan med fönster. ”Varför köper man en lägenhet i Kärrtorp, jag hade hellre köpt en lägenhet innanför tullarna”.

  Kommer ihåg när jag kommenterade om detta (att jag tyckte det var på sin plats att börja se över om man kunde stå för att stötta Ida Wargs märke efter Pärlans tabbe – då om pandemin) för några inlägg sedan och du (Camilla) bemötte min kommentar med att fråga om jag också var ”för” arvssynd..

  Ibland är du väldigt dubbelmoral. Det må jag fasen säga.

  Btw. Sorry för långa meningar. Det är störande jag vet.

  Jösses vilka tragiska mskor.

  Utan fönster?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.