Isabella Löwengrip har klänningskris

Jag har lite klädpanik inför Elle-galan den 29 april. Min sömmerska som jag har jobbat med blev sjuk och nu räcker inte tiden till att sy upp något eget.
Varenda känd designer är fullbokad (samt att jag är försent ute). Dessutom har jag ingen inspiration eller idé kring hur jag vill se ut. Hmm. Jag bollade lite med Margaux och hon sa ”Det är ju trendigt med färg, alla kommer nog ha starka färger”. Jag hade ingen aning om det, så dålig är jag på trender. Som ni vet är jag ingen person som vill ”ta ut svängarna”. Bara något klassiskt vackert. Skulle ni sitta på världens tips så skriv gärna i kommentarsfältet. // Isabella Löwengrip

Jag anar att det här inlägget egentligen har som syfte att få någon att kontakta Isabella med en klänning, snarare än att hon vill ha tips på vem hon kan kontakta.
”Smygtiggeri” har ju förekommit på sociala medier ungefär lika länge som funktionen att kunna publicera inlägg varit tillgänglig.
Smart, men varför inte bara vara transparent med det?

*tipsen rullar in, det går bra nu*Isabellas följare tycker att hon ska använda någon av alla de klänningar som redan hänger i hennes garderob, men det tror jag inte hon vill. 
Återanvända galaklänningar, det är väl sådant som kungafamiljen ägnar sig åt för att vara goda förebilder.
Jag tvivlar på att någon enda traditionell röda mattan-influencer skulle vara intresserad av något sådant. De tror förmodligen att det signalerar ”fattigt” snarare än ”föredömligt”, men jag håller med…
Gå i bräschen. Använd en gammal klänning och snitsa till den lite.
Lite som i Askungen.
Hon får ju trots allt prinsen till slut, sin återanvända klänning till trots.

Heja återanvändning!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läser aldrig hennes blogg längre men klickade mig in igår för första gången på länge. Samma sak med ”småskryt” här å var gäsp…
  Tycker de första kommentarerna var så bra, ingen bryr sig i dessa tider typ

   Ingen bryr sig? Haha fast Isabellas klänningar brukar vara hett samtalsämne härinne, ja allt hon gör.. och allt är fel, hon kan inte göra ett rätt ens när hon gör rätt enligt folk härinne. Galaklänningar brukar uppmärksammas för övrigt se bara på föregående inlägg. Isabella fick en del tips men de är inte med i inlägget här. Isabella har återanvänt galaklänningar förr men att vilja ha något nytt eller särskilt till Ellegalan är inget konstigt heller. Allt hackande på Bella är däremot konstigt, verkar vara mycket avundsjuka. Tar hon en gammal klänning så kommer hon hånas att hon inte har råd med nytt, köper hon nytt så är det fel på det också…

    Hade nästan glömt bort dig

    Tur att Bellsan har dig då, som älskar henne och allt hon gör i vått och torrt.

     ?

   Hon kan väl göra som så många andra flunsor: Surfa in på Ellos och klicka hem nån klänning. De tycks ju gilla märket… Ofta inte ett ord om att det är betald reklam.

  I call bs att hon ens haft en ’egen sömmerska’ som blivit sjuk.
  ”alla kÄnDiSdESiGneRs är upptagna”. Viktigt.
  Säg bara som det är, du har inte råd med en sömmerska vilket du aldrig skulle erkänna så nu låtsas du att hon blivit sjuk, och nu vill du ha spons på klänning. Plus ett försök till humble brag på det.

  Det är så löjligt, bara.

   Rättar mig själv ”känd designer” var det ju. W/e, poängen kvarstår.

   ”Min sömmerska” låter ju bättre än ”en sömmerska jag använt några gånger”.

    Haha ska uteslutande börja skriva ”min” om personer jag anlitat någon gång. Min arkitekt, min städare, min präst, min målare…

     Mina advokater låter också imponerande.
     My people will talk to your people 🙂

      Tack för tips!

      ”My personal shopper”
      Gällande han på Ica som hjälpte mig att hitta surdegsbrödet.

    Jag säger ”min revisor” och även ”min advokat”. Jag har ju alltid samma revisor knuten till bolaget. Samma med advokaten. Nu är jag dock en så kallad vanlis och ingen flunsa, så jag kanske kommer undan haha.

     Samma här. Jag säger alltid min städerska och min PT. För jag använder ju alltid samma och jag gjort i flera år. Så förstår inte att man förfasas över det. Hade jag pratat om kemtvätt så hade jag säkert sagt min om den med och då är det inte ens samma personer varje gång man är där.

      Ingen förfasas, vi gjorde oss bara lustiga över bellas språkbruk. Lite skämt skadar ingen, Bella överlever nog ?

  Stackars människa. Först så har hon oturen att bli bjuden på en fest. Och nu så måste hon även hitta en klänning. Hur ska man bära sig åt för att klara en sådan pärs. Vem har en klänning som hänger någonstans liksom. Inte någon i Ukraina iallafall. Deras klänningar gick upp i rök för längesen. Och även deras fester. Och inte verkar hon ha några pengar heller att köpa en klänning i en affär för, för det finns ju liksom affärer att handla i men det blir svårt utan några pengar. Så hur fan bär man sig åt i ett sånt läge. Den som ändå visste det. Stackars människor alltså.

   Ja alltså det är så jvla provocerande att läsa om dessa privilegierade influencers icke-problem.

   Samtidigt i Ukraina: fullskaligt krig, folkmord, krigsbrott, avrättade civila människor över hela gatorna, massgravar med 100-tals mördade civila, sönderbombade städer, miljontals människor på flykt osvosvosv.

   Ja man får fortfarande ha sina icke-problem och jag fattar att man inte alltid kan jämföra för det alltid finns den som har det värre osv. Men håll det för hlvete för dig själv och till dina närmsta just nu. Det gör fan ont att läsa om dessa banala jävla ”problem” som ska basuneras ut på nätet för en massa folk när det ser ut som det gör idag.

   Öppna ögonen, skaffa lite perspektiv på saker och ting, och slutligen: var bara tyst. Köp en klänning och håll ****.

    Fantastiskt skrivet. Bästa jag läst på länge. Kände tårarna komma när jag läste det andra stycket.

    16:25
    Så bra skrivet ?

    Men herregud… Läs inte bloggar då om det är provocerar dig så. Ska Isabella blogga om kriget och inte om sitt eget liv menar du? När hon skrev om kriget och oron för det så var ju det fel, då klagade folk på det. Klart att hennes egen blogg handlar om henne, om hennes dagar, tankar och känslor. Skäll istället på dem som anordnar galan i så fall. Jisses. Är väl tur att Isabella bloggar och berättar om galor, klänningar och annat så det blir inlägg här och folk kan rasa och skriva av sig.

     Allt är inte svart eller vitt. Man behöver inte skriva om kriget. Men man kan definitivt slopa den där tycka-synd-om-sig-själv-mentaliten just nu. Det ÄR provocerande just för att det är så jävla världsfrånvänt och känslokallt. Det finns massa annat man kan skriva om, men jag vill inte heller höra om folk som tycker synd om sig själva för icke-problem när det ser ut som det gör för så fruktansvärt många människor i dag.

      Fast på vilket sätt tycker Isabella synd om sig själv menar du? Jag tolkar det inte som att hon tycker synd om sig själv för att hon inte vet vad hon ska ha på sig på galan, för att hon saknar inspiration. Ser inte att det är någon tycka-synd-om och inte gnäll heller. Mer gnäll här och på andra just nu. Vad får och kan hon skriva om på sin egen blogg egentligen, verkar vara fel på allt ju?

      Krig i Syrien sedan 2011, krig i Jemen sedan 2015, krig på flera ställen i världen precis hela tiden. Då borde ju det där med att ”slopa den där tycka-synd-om-sig-själv-mentaliten” gälla alltid, inte bara nu. Eller är det skillnad på krig och krig?

   Haha, snacka med tjejer som jobbar på diverse butiker i Italien och fråga vilka bilar ukrainska migranter kommer i och vilka kläder de köper (spoiler… extremt dyra! inte HM och Lindex). Så det du berättar stämmer inte med verkligheten.

  Oliver Hunt vill köpa uppkörningstid ? kan man inte ha lite framförhållning?

   Känns väldigt märkligt att boka teoriprov utan att ha uppkörningstid ?

   Det är jävligt dåligt med uppkörningstider fortfarande. Många ställen i landet har inte förrän i september, så det är inte bara lite god framförhållning man måste ha.

    Man skulle kunna lägga ihop uppkörningen med förnyelse av passen.
    Då skulle man få körkort och nytt pass samtidigt.
    Verkar ta ungefär lika lång tid.

   Min son tog körkort ganska nyss, han bokade teoriprov och uppkörning 7 mån i förväg och då fanns det kvar 2 lediga tider i feb när han fyllde 18. Så man måste vara ute i god tid om man vill ha en tid. Hans kompisar som började leta tider 2 mån innan 18-årsdagen får vänta till i höst.

  Isabella är ju en av få som faktiskt brukar återanvända galaklänningar, har sett henne använda samma flera gånger om bl a en lång svart klänning. Går väl att låna en av någon designer annars de vill väl gärna få sina alster uppvisade på röda mattor. Helens ton så nedlåtande, ingen bryr sig skriver hon men njaa många verkar bry sig om vad kändisar bär på galor, det brukar diskuteras och skrivas om och just Isabellas klänningar har ju diskuterats och dissats tidigare. Oavsett vad hon bär så lär det nog klagas.

   Men det är väl bra att det skrivs här, då får ju du kräla fram från din håla och svinga ditt svärd till Isabellas försvar. Det skrivs ju inte lika mycket om Isabella längre, så du måste vara sysslolös.

   Erkända designers föredrar nog att låna ut sina klänningar till den sk. ”kändiseliten”, tror nog inte Bella platsar in där idag. Men finns väl mängder av klänningar att köpa annars.

  Min enda fundering är, varför är hon ens bjuden till Elle-galan?

   Ja, varför det egentligen?

    Varför inte? Varför är andra personer inbjudna? Varför finns galan?

     Finns galan då? Allt kanske bara är och har varit en illusion.

  Tom kronprinsessan bär hm ibland..! Pinsamt.

   Visst, men kläderna är ändå anpassade till just henne. De är inte off the rack.

  Jag återanvänder samma outfit 9 gånger av 10, den stora fördelen med folkdräkt är att den är korrekt vid alla tillfällen 🙂 Bella skulle garanterat bli en snackis på Elle-galan i en bygdedräkt från Järfälla!

  Hur rik är Pålle?
  Låtet sitt hus stå obebott i 2 år.
  Finns nog många som flytt kriget i Ukraina som gärna skulle vilja låna ett rum eller två.

  Bella kan ju inte vara seriös i sitt klänninggnäll. Gå in på NK och lös problemet bara!!! Tror hon tigger bara.

   Ja menade hon på riktigt han betalar 40-50 papp i onödan?
   I smell bs. Igen

    Varför skulle han betala 40-50 papp?

     Därför att det är det som Bella säger, annars ljuger hon (isåfall inte första eller sista gången heller! ?).

      Ja precis, hon skrev ju att är vad huset kostar i månaden.

       Nej, hon skriver ordagrant ” hyran här ute i området är hiskligt högt, det ligger på mellan 40 000- 50 000 kr i månaden”. Hon skriver alltså INTE vad huset kostar i månaden utan vad en hyra i området är på.

        Hon menar att om han hade hyrt ut det, hade han kunnat få den summan i hyra.

         Varför skrev hon då att det var slöseri med pengar? ?

      Nu är det du som ljuger

    Om han måste betala 40-50 000 i månaden så är det högt belånat. Är det det hon menar med hyra? Eller har han en bostadsrätt med sån månadsavgift?
    Det jag amorterar och betalar i ränta kallar jag inte hyra.

     Som vanligt går Bellsans historier inte ihop.

      Om man inte läser det inlägget som fan läser bibeln så går det ihop, jo.

     Hon skriver att det går att hyra ut huset för 40 000-50 000 kr/månaden.
     Eftersom Paul äger huset kan han ta en marknadsmässig (skälig) hyra om han skulle hyra ut vilket han hittills valt att inte göra. Över en viss nivå så är dock hyresinkomsten skattepliktig.
     Gäller en fastighet man äger (alltså inte bostadsrätt eller hyresrätt).

   15:30
   Spinner vidare på din tråd. Var det inte så att Blondinbella ”hjälpte/stöttade/” och bjöd på mat till en vän från Ukraina som bor i Sverige? Då när hon, Bella, hade sådan panikångest över kriget? Bara en tanke. Varför då inte låna ut Pålles hus som (kanske) står tomt? Precis som du tänker.

    Vännen från Ukraina bor ju här som du skriver, vännen har ju eget boende. Det står nog inte helt tomt, han är där nog emellanåt. Annars är det onödigt att ett hus står tomt och jag hoppas inte Bella betalar hans hyra eller betalar för hans hus.

  Fatta vilken kris när alla kändisdesigner är bokade. Tänk om någon skulle se henne gå in på en ateljé i någon mindre flott förort där kanske någon nyutexaminerad designer eller någon av alla skräddare som härstammar från sydligare breddgrader håller till. De kan inte ta kändispriser och har därför kanske inte råd att ha sitt företag på Östermalm eller i Vasastan.

   Hon skriver ”känd designer”, inte kändisdesigner. Inte samma sak.

  Äsch, om hon skulle återanvända en gammal klänning så hade hon säkert blivit påhoppad för det och pikad att ”ekonomin tryter”. Isabella kan ju inte göra något rätt, ens när hon gör något rätt.

   Har du missat Retrotrenden?

    Tror att du missar poängen här. Det handlar inte om retrotrenden. Det handlar om att Isabella inte kan göra rätt, ens när hon gör rätt. Allt enligt pöbeln härinne.

     Skönt att hon har dig då, hennes siste riddare som alltid kommer till undsättning (räkna inte med något tack bara från ego-Bella).

  Isabella är ju, enligt henne själv, väldigt god vän med prinsessan Sofia. Sofia har säkert 50 galaklänningar som Bella kan låna nu när krisen är ett faktum.

  Heh.

   in her dreams ???

   Anar en viss storleksdisprepans dem emellan

    Detaljer. Sofia har väl inte kört korvskinnstighta klänningar på något år, medan Bella gillar tight.

     Tror dock hon är bra mycket mer bred på armar/axlar/bröst där det oftast är svårt att klämma sig i en mindre storlek

   Isabella har nog inte träffat prinsessan Sofia sedan 2018. Ante kraschum.
   Hittar inget i bloggen i alla fall.
   Det var förmodligen Petter Stordalen och hans dåvarande hustru Gunhild
   som var den gemensamma länken.

  Isabella Myrorna har snygga festklänningar

   De har de på riktigt faktiskt, om man orkar letar lite.

    Det har dom!
    Myrorna i Ropsten (Hjorthagen?) har en hel del märkeskläder!
    Bara ett tips ?

  Jaja, vi måste försöka leva våra liv trots krig där folk mister hus och hem och där anhöriga dör och barn blir utan fäder. Pandemin finns sägs det och räntorna kommer att gå upp. Låt oss slippa tänka på sånt. Klart att man vill ståta runt på en gala i nya kläder. Fint ska det vara och som sagt vi måste få lite glädje i våra liv så vi slipper tänka på det där hemska som sker där borta. De är ju så många andra som hjälper så visst vill man ha en ny klänning som är uppsydd för just sig själv.

   Absolut, ska vi inte få ha roligt samtidigt som elände sker kommer vi aldrig kunna ha det. Det folk reagerade på var väl mer hur det uttrycktes, att det var ett problem och panik. Och det gäller ju inte bara kriget i Ukraina just nu, tror vi alla kan tänka lite mer på hur vi uttrycker oss, inklusive jag själv emellanåt.

   Inget säger att hon inte tänker på det hemska som hänt/händer samtidigt som hon har klädkris

  Oh, how the mighty have fallen! Jag kommer aldrig sluta att förundras över hur Isabella satte krokben för sig själv i den grad att hon är en föredetting idag. Hon är en aning intressantare än Stina-Lee men inte mer.

   Verkligen. Så korkat

   Ja där snackar vi upp som en ☀️ och ner som en ?

  Ot
  Katrin har tydligen varit extra rivig och djävlig (om det går) pga fel på sköldkörteln. T.o.m. Bingo fick nog! ?

  Om hon inte åt ute 2-3 gånger om dagen med drink så skulle hon nog ha råd att köpa en. Är faktiskt nyfiken på hur mycket hon betalar en månad för att äta och att fika på restaurang.

  Vem vet, hon kanske skulle ha råd att skicka iväg Marisol till England och köpa en klänning.

   Tänk att någon annans matvanor kan vara så intressanta

    ? Ny här?

    Anonym 16:15
    Jag är nyfiken då jag inte har råd att äta ute och fika varje dag. Att äta ute har blivit jätte dyrt och hon skriver ju att de äter ute och visar bild på det de äter. Skulle hon äta ute någon gång ibland så skulle jag inte bry mig. Men nu är det nästan inägg varje dag där hon skriver att hon ätit ute två gånger under dagen. Samt att det ofta är olika ställen varje gång de är ute.

    Trivs hon inte i huset?
    Hon skriver att hon har torgskräck och att hon inte klarar av trånga utrymmen. Det får mig att fundera. Har man svår torgskräck och har svårt för trånga utrymmen, varför sitter man då på en restaurang i 1-3 timmar 2 gånger om dagen?

    Jag kan känna panik om jag äter ute och det är en trång lokal. Jag slänger då i mig maten och vill bara ut.

     Jag äter lunch ute varje dag och middag 2-3 gånger i veckan, jag skulle ändå ha råd med en klänning om jag mot förmodan blev bjuden på galan. Det är inte helt ovanligt.

     Jag trivs jättebra i mitt hem, att tycka om att äta på restaurang och samtidigt tycka om sitt hem är fullt möjligt.

     Torgskräck yttrar sig olika och Bella skriver också att det varierar över tid, hon har ju också gått i terapi för det så att hon kan äta ute är inte ett dugg förvånande.

     Det som däremot är förvånande är hur folk, du i det här fallet, kan vara dryga bara för att någon annan väljer att leva sitt liv efter hur de trivs med det och inte efter hur du hade valt.

      Ditt liv är min dröm!! På riktigt! Haha. Har alltid sagt jag vill tjäna så pass mycket att jag kan luncha ute varje dag och käka middag på restaurang 2-3 ggr i veckan ?

       Haha vad gulligt det lät! ?

      Anonym 19:34
      Om jag lät dryg så ber jag om ursäkt. Det var inte min tanke från början. Nackdelen med att skriva på nätet är att samma text kan uppfattas så olika. Jag hade funderingar och slängde ut frågor för att jag var ute efter svar från de som läste mitt inlägg.

      Jag har inte torgskräck och vill lära mig mer av andra.

      Du gav mig ett svar och det gjorde mig lite klokare.

  Någon som minns den här klänningen Bella hade på Ellegalan 2019??? ???

  https://www.isabellalowengrip.se/2019/01/19/elle-galan-2019/

  Tror Bellas galenskaper ? peakade här, ingen verkar ha vågat säga att Kejsaren var naken egentligen.
  Har ni någonsin sett en mer illasittande slarvigt skräddarsydd klänning?!? Till en modegala dessutom?!?
  Mon dieu! ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

  Vart har polaren Annie tagit vägen förresten? ?

   OMG ?

   Var det inte den som gick upp i en söm?
   Eller har jag drömt att en uppsydd klänning gick sönder för henne??

    Exakt!
    Kolla bilden med Annie

   Det märkliga var ju att det skrevs så mycket om denna klänning som skulle provas ut och Stylein hyllades för designen. Jag undrar verkligen var Bella själv tänkte. Hon kunde ju inte direkt skriva annat än att klänningen var fantastisk liksom.

   Har också tänkt på detta med Bellas vänner. Hon har i flera omgångar skrivit hur hon haft så få vänner men nu äntligen hittat riktigt bra vänner i vuxen ålder. Flera gånger alltså, men det har ju funnits hur många personer som helst som varit nära vänner under åren. Och det är ju inte direkt konstigt om man inte har barndomsvänner kvar. Tycker inte alls att hon verkar så ensam under de senaste säg 10 åren. Eller hur många nära vänner är normalt i hennes värld egentligen?

    Ja vad hände med grannarna i huset innan hon flyttade till lyxkåken?

     Det är väl det vanliga, man umgås tätt i ett visst sammanhang men när det ändras rinner det ut i sanden. Dock mötte hon ju upp iallafall någon av mammorna efteråt så det finns ju kontakter att dra i om hon vill ha vänskap. Men ja, det är ju så det är och med jobb och familj och övriga intressen så krävs det ju en hel del engagemang för att hålla i vänskapen. Hon verkar alltid ha haft ett rikt socialt liv, bortsett från kanske perioder på några månader, bara det att hon kanske omsätter fler än andra. Men tror inte andra i hennes situation vid ett givet tillfälle har fler nära relationer eller umgås oftare ”ordentligt” med vänner (alltså resa, fika, middag etc, är väl inte så ofta arbetande småbarnsföräldrar gör sånt flera gånger i veckan liksom).

   Polaren Annie kanske har en klänning att låna ut.

   Oh dem var inte vacker! Synd, eftersom Bella var grymt snygg i övrigt!

    Ok?

   Jag tycker att klänningen var fin, det var synd att den gick sönder men det kan ju knappast Bella lastas för.

    Jag tycker oxå den var fin. Aldrig haft öga för mode iofs

   Gud vad vackert sminkad och stylad hon var, wow! ?

  Det är väl bara att få en budad från valfritt modehus, alla klänningar kan inte vara slut.

  Lustigt att Kenza verkar ha samma problem? De kanske kan låna av varandra. Problem solved.

  Vi får hoppas på att det löser sig! Pust

  Många allternativ finns ju:
  – besök NK: köp en klänning
  -besök vilken brudbutik som helst: köp en brud/tärn/festklänning
  -låna av kompisarna Marisol, Prinsessan Sofia, Foppas fru vad nu hon heter, Rapunzel kompisen eller nån annan vän
  -ta en från garderoben

  Ganska enkelt och självklart ett rent tiggeri rakt av!

  hon tigger ju bara spons med det inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.