Therese Lindgren skriver ljudbok exklusivt för BookBeat

Bildkälla: Pressmeddelande BookBeat

”Vi är väldigt glada över att välkomna Therése som ambassadör för BookBeat. Hon är en otroligt inspirerande person och hennes genuina intresse för ljudböcker gör att samarbetet känns helt klockrent. Therése blir ett väldigt bra komplement till vårt ambassadörsteam av grymma och inspirerande profiler inom sina olika områden”, säger Nathalie Lindberg Marketing Director Sweden på BookBeat i ett pressmeddelande.
Av samarbetet kan väntas varierande ljudbokstips för såväl existerande som nya BookBeat-användare, men utöver detta kommer även ett nytt spännande projekt att lanseras under året.

Vi kommer även lansera ett projekt som vi är övertygade om att många av Therése följare kommer uppskatta. Therése kommer nämligen att skriva och läsa in en ljudbok som lanseras exklusivt på BookBeat.

Så här säger Therese Lindgren själv om samarbetet:

Jag ser så mycket fram emot att jobba med Bookbeat 2022! Jag älskar ljudböcker och har alltid en ny i öronen, det vet mina följare om. Flera av mina absoluta favoritböcker finns på BookBeat och jag hoppas att jag med mitt ambassadörskap kan inspirera ännu fler att lyssna eller läsa. Att det är just BookBeat som står bakom mig i år känns extra roligt eftersom vi även kommer att släppa en bok tillsammans. Detta blir min tredje bok och ett nytt sätt att inspirera mina följare genom livet.

Therese Lindgren har skrivit två böcker tidigare – ”Ibland mår jag inte så bra” om psykisk ohälsa, och ”Vem bryr sig” som handlar om djurrätt.
Fler och fler författare anlitas för att skriva böcker, exklusivt för olika ljudbokstjänster så vi kommer nog se fler bokskrivande influencers i det här formatet vad det lider.


Den här nyheten släpptes redan i januari men jag har helt missat att skriva om den.
Tack till Madde på Svenska Bloggare som uppmärksammade mig på det.

 

Och som slutkläm.
Jag har pratat lite med några grymma tjejer som pluggar journalistik i Stockholm och som kommer ta upp influencer marketing i ett arbete.
Jag undrar om ni skulle vilja svara på deras enkät om reklam på sociala medier.
Det ger dem ett kanonunderlag och en bra början på sin granskning, vilket jag så klart vill att de ska får.
Ni hittar den HÄÄÄÄÄR!!!!!

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar verkligen Therese, fast jag har sällan hört henne nämna detta genuina intresse för ljudböcker när det inte varit samarbete inblandat.

   Du vet väl inte vad som finns i hennes hörlurar när kameran är av

    Helt sant, men när hon spelar in samarbeten berättar hon vilka böcker hon lyssnar på, tycker det vore en ganska naturlig grej att någon gång nämna pågående läsprojekt även när det inte är samarbeten, om hon är så pass litteraturintresserad.

    Nej det är ju svårt att veta. Men Therese själv säger ju i citatet att hennes lyssnare vet att hon älskar ljudböcker. Hur vet vi det förutom när hon visar upp ljudböcker som samarbeten?

     Följare*

   Vill ändå minnas att man hört att hon har ljudböcker på i bakgrunden i vloggar till exempel? Då har jag inte kollat aktivt på hennes videos på kanske två år. Tycker ändå det känns ”genuint”. Hur passionerad måste man vara? Haha.

  Diggar inte ljudböcker, stör mig alltid på rösten förr eller senare.

   Jag med! Låter som Siri i iPhone typ. Usch så robot-aktig ?

   Det finns ju dock riktigt bra uppläsare. Men många gånger undrar man hur de väljer ut folk… kanske svårt att få tag i uppläsare?

  Tyckte det var ”överkurs” med missivbrev när jag pluggade men förstår verkligen syftet numera.

   Exakt!

   Jag svarar aldrig på enkäter med okänd avsändare där det varken finns kontaktuppgifter till avsändaren eller uppgift om vad svaren ska användas till eller hur.

   Håller med. Känns så sjukt oseriöst och nästan läskigt? Haha. Kanske överdriver, men benägenheten att svara ökar verkligen när det finns basic info från ett missivbrev!

  När man predikar Storytel i många år och helt plötsligt hoppar över till konkurrenterna 😉

   ..för hon visste för 5-4-3 år sen att hon skulle göra detta, menar du? Äh spelar väl ingen roll. Ljudboksföretag som ljudboksföretag.

   Sak samma eller?! Vad skiljer mellan ljudboksapprna?

   Är nextory hon gjort reklam för..

   Storytell var väl typ de första och väldigt länge de största? Så det är ju inte jättekonstigt att ha varit kund hos dem om man lyssnat på ljudböcker i flera år.

    Hon samarbetade med nextory förut, Sen Storytel och nu Bookbeat.

  Gillar själv ljudböcker men blir konstigt när man säger hur mycket man älskar en app och sen byter till att älska en annan, känns inte genuint

   Äh nu får ni ju ge er ? Hon gillar nog alla som har ljudböcker, får hon nu detta tillfälle är det väl klart att hon gillar det bättre.

    hon gillar nog alla ljudboksföretag, men hon pratar bara om de som betalar henne.

     Hade nog du med gjort i ditt jobb 🙂

     Ja, varför ge ut gratis reklam?! Hennes konto är ju inte direkt privat, och skillnaden kan ju inte vara så stor på apparna?

   Jag byter app utifrån de som har bäst rabattkod?? det slutar ändå alltid med att jag glömmer bort appen så då tar jag den med bäst kod när jag väk vill lyssna på nåt.

   Äsch, tjänsten i sig är ju densamma. Så mycket skiljer det väl inte i själva utbudet?

  Journaliststudenterna kommer passa perfekt in i den svenska vänsterlutande journalistkåren.* Första frågan ”vad har du för könsidentitet?” Identitetspolitik är en av de farligaste kulturella strömningarna för västvärldens upplysningsideal som är själva grundprincipen för västvärldens dominans inom innovation, politik, kultur, utbildning med mera.
  * https://naringslivets-medieinstitut.se/journalisters-vanstersympatier-skapar-debatt-i-mediasverige/
  * https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-svt-studie-visar-politiska-vinklingen/

  Tråkigt. Samarbeten med ljudböcker känns väldigt ”white trash”. Ljudböcker-samarbeten gör ju alla 10-barnsmorsor och småstadsdrottningar typ frisörer i Borås. Absolut ingenting fel på att vara det. Men Therese borde kunna hitta lite roligare, mer spännande samarbeten.

   Inte så lätt när de måste vara veganska, inte inkludera fast fashion och inte vara reserelaterade. Marknaden krymper 🙂

    Ja ljudböcker är ju ett bra miljöval så passar väl bra under hennes paraply!

   Fast Therese är ju inte så rolig eller spännande heller så

   Ljudböcker och matpåsar … Jag är så evinnerligt trött på dessa bolag ?

  Enkäten inleder med en ruta där man själv ska svara på två frågor, könstillhörighet och ålder. Brukar som regel vara kryssbara svar med kön och ålderskategorier. Alla vill inte uppge könstillhörighet. Vem har godkänt denna enkät?

   Varför blir vi inte upplysta om våra rättigheter innan vi deltar i enkäten?

   Eftersom det är ett fritextfält kan du väl bara skriva att du inte vill uppge? Eller helt hoppa frågan och bara skriva din ålder eller skippa formuläret helt, vad exakt är problemet menar du?

   Antar att de kommer få kritik för detta av sina lärare, och att det påverkar betyget negativt. De kommer antagligen få jättemånga svar genom detta inlägg, men kommer inte kunna mäta svaren mot varken ålder eller kön genom att göra så här, om jag inte missminner mig.

    Du har förmodligen rätt. Tycker dock att det är underligt ifall ingen har granskat enkäten innan de publicerade den. Åtminstone fungerade det så för mig när jag pluggade.

   Svara vad du tillhör då. Är det alternativ finns det ändå bara två. Ibland kan det finnas tre rutor, men nu har du absolut möjlighet att skriva att du är en 1000-årig ek om du identifierar dig som det.

    Det är enkätens utformning jag ifrågasätter. Jag skulle kunna skriva, men jag valde att inte delta då jag tyckte enkäten var undermålig.

     Samma

   Håller med, kom hit för att påpeka detta. Trodde först enkäten var för någon på gymnasiet men det verkar inte som det… absolut bäst att undvika fritext så mycket som möjligt. Könstillhörighet kan definitivt vara kvinna/man/annat(fritext). Ålder bör endast vara tal tex 18-80 eller så, beroende på vad de har tänkt sig undersöka mer specifikt. Också viktigt med information om hur data lagras speciellt om man ger email (hur länge efter får de lov att kontakta dig tex)

   Det blir ju jobbigt att ta fram statistiken för hand också, om de får många svar. Fritext måste ju matas in för hand eller läsas av en riktig människa, så att säga.

    Precis. Vem det nu är som får datan har inte tänkt till! Jag svarade endast för att jag själv sitter med en kandidatuppsats nu och hade uppskattat om folk svarat på min enkät, men de här jäntorna hade kunnat fila lite till på detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.