153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker man ska inte ska ge dessa människor syre dvs like mm noll respekt för skattesmitare!

   Va?? Skriver folk seriöst på detta sättet och förväntar sig att man ska kunna tolka eller över huvud taget förstå vad som står? Känner mig typ full när jag läser vad du skrivit.

    Haha samma här. Men jag tror att det ska stå något i stil med: ”Jag tycker inte att man ska ge dessa människor syre genom att gilla deras poster osv. Jag har noll respekt för skattesmitare!”

    Haha ja, och att personen har 200 likes? ?

   Skattesmitare. Miljöförstörare. Stödjer kvinnohatande diktaturer (saudi). Ytlig. Onödig.

  Kan någon förklara för mig varför de kallas för skattesmitare? Genuint ställd fråga alltså. De bor väl ändå utomlands?

   Du tor att dom hade bott där om skatten var lika som här, gulligt nästan ?

    Usch för din attityd. Personen frågade en enkel fråga?

     Denna ? har varit spydig i andra trådar med. Sån tråkig attityd

      Här finns ett gäng riktigt bittra nu ?

    Varför så spydig? Varför inte bara svara på frågan istället?

    Jag skulle hellre bo i ett varmt land än i Sverige, så jag tycker ju iof inte att det är så konstigt.

    Men tack för ditt dryga icke-svar.

     https://www.svd.se/a/300972fe-978f-3fdf-85c5-933b33f212c2/cypern-ett-skatteparadis-for-manga-svenskar
     Sen har de ju även bott i Monaco som även det är ett skatteparadis

      De ”bor”

      Tack för länk! Men är det verkligen applicerar på dem då? De bor ju som sagt utomlands. Varför ska man skatta i ett land man inte bor i?

      Jag har nog ändå lite svårt att förstå resonemanget här faktiskt. Jag vet ingenting om hur det är att bo på Cypern i övrigt, men baserat på klimatet så har jag full förståelse för varför man flyttar dit.

       Är man född i Sverige då FÅR MAN INTE LÄMNA LANDET! Vi håller helt med Saudi, född här då ska du skatta och dö här. Bo utomlands? Ha!
       SoMe har verkligen visat att alla människor är precis likadana men vissa har bara tur att födas i ett friare land. Hade demokratin och friheten hängt på denna generation då hade tyranni varit en självklarhet. Vi får tacka förgående generationer för att de kämpade, vi har bara ärvt den frukt de skördat, vi tillför inger annat än dömande, nonchalans, pekpinnar och förfarande över allt alla gör som inte stämmer överens med vad ”jag personligen” tycker är rätt/fel.
       Samma människa som klagar på Janni reser till USA och Thailand, har en telefon tillverkad av en slavarbete i Kina, sminkar sig med produkter som barn dör för att gräva fram, äter produkter som orsakar växthusgaser och indirekt svält (mata soja till djur istället för människor tex), lyssnar på musik som pedofiler producerat, ser på filmer som våldtäcksmän spelar i, köper löshår som en fattig kvinna fått några kronor för, använder hormorner som spolas ned i våra hav osv. Så lätt att peka och hata när man inte har en spegel framför sig. Så jäkla trött på denna mentalitet (som alltid funnits) som nu är så uppenbar och omringar våra liv dagligen. Förr var man lyckligt omedveten om hur dömande och arroganta ens medmänniskor faktiskt är. Släng på en himla massa avundsjuka och missunsamhet. Addera oförståelse och lättkränkhet. Dagens unga i ett nötskal.

       Mitt rant är över. Tack för applåderna.

        Är du verkligen så bitter som din kommentar ger sken av? Eller är du omnipotent? Det är svårt att avgöra av din rant som du själv kallar det för. Vad gör du själv för att försvara vår demokrati, att vi kan fortsätta leva på vår planet, värna om mänskliga rättigheter?
        Det är mycket snack men om det inte medföljer en ännu större verkstad så är du inget annat än en del av problemet.

         Varför kan man man inte ta upp problemet ändå? Med din inställning kan ingen någonsin lyfta ett problem.

          Så berätta vad är det verkliga problemet? För det du gör är exakt det du själv skriver du rantar.

           Va?

           17:51 va som att du inte har någon aning om vad problemet är utan är mest ute efter trolla. Tänk det var faktiskt det jag trodde när jag läste din första kommentar.

       Tidigare var de skrivna i Monaco = 0 skatt men spenderade merparten i Spanien. Ryktet säger att spanska myndigheter insåg detta och ville kräva dem på skatt varpå de mer eller mindre flydde till Cypern där skatten inte är 0 (tror jag) men inte heller särskilt hög.

        Tillbringade merparten av tiden i Spanien är
        det jag ville få fram att de gjorde medan de var skrivna i Monaco.

        Tack för svar, då förstår jag lite bättre. 🙂

         Fast vadå om man inte vill betala skatt i ett land så är det inget fel att flytta ifrån det och betala skatt till något annat land? Man kan inte sitta och förutsätta att alla människor är helt fine med att bo i ett av världens högsta skatteförtryck bara för att några andra tycker det är toppen. Tycker inte det är ens i närheten av jämförbart med deras relation till Saudiarabien som verkligen förtjänar all kritik den kan få

          Det som är vidrigt är att dessa människor ofta kommer tillbaka för att leva på fördelarna som tillkommer med hög skatt, bland annat barnomsorg/skolan. Har svårt att se att dom inte kommer flytta tillbaka ”när barnen är äldre”. Det är konstigt att dom vill leva på allt det bra vi har tack vare hög skatt men inte kan bidra till den välfärden när dom är så rika.
          Dom har ju redan påbörjat bygge av ett hus här så vi får väl se hur lång tid det tar för dom att flytta tillbaka hit på ”heltid”. Gjorde inte Anja Pärsson samma sak – flyttade till Monaco av skatteskäl och sen flyttade tillbaka för att utnyttja välfärden. Och utan att skämmas också.

           Tack för din kommentar, kunde inte hålla med mer och slapp nu skriva det du så bra uttrycker. De vill ha kakan och äta den, föda barn här hemma, ev sjukvård och som du säger, förmodligen flytta tillbaka hit igen när tryggheten pockar. Då har alltså andra,vanlisar utan en influencerlön, betalat hög skatt i hela sina liv, för att vi skall kunna ha en sjukvård för alla osv., som de då tycker sig ha rätten att utnyttja när de behagar flytta tillbaka igen, för de är ju svenskar…hur kan man inte fatta den ekvationen och fråga varför det skulle vara att skattesmita?..

          Paret försöker undkomma att betala skatt helt genom att byta land de är skrivna i. Men tids nog ruttnar myndigheterna och så blir de utredda.

           Nej, dem väljer att börja betala skatt till ett annat land. Jon och Janni bor och verkar inte i Sverige, varken belastar eller tar del av svensk välfärd. Hur vidare dem vill vara med och finansiera/vara en del av den spanska eller cypriotiska staten är väl för fan inte upp till någon annan att ha åsikter om än dem själva? Det är Jon och Janni som jobbar ihop sina pengar, det är inte upp till dig att sura över att dem väljer att behålla en större del av dem. Det är liksom inte olagligt att INTE TRO PÅ den svenska modellen och att välja att inte vara en del av den? Med tanke på hur låg den politiska förståelsen för hur inskränkande skattesystemet i Sverige är så fattar väl vem som helst att det inte finns något ljus i tunneln av att bo kvar här (med andra ord: det det inte ut som att skattetrycket kommer sjunka inom den närmsta tiden). Hade också flyttat och valt stat med omsorg om jag var dem.

           KKV – börjar med att rätta dig. Är inte ett dugg sur och skiter fullständigt i vilka skatteabrovinker Jon och Janni vill ägna sig åt. I det långa loppet brukar det inte vara så smart för det ger inte så mycket. Jon och Janni tillhör inte direkt järntrusten och deras affärsförehavanden är simpla och utrymme för legal skatteplanering är rätt minimal. Då återstår att göra som de gör. Dock har även Cypern beskattning och det brukar vara mindre populärt att nytta ett lands skattesystem för egen vinning där man är gäst. Dessutom verkar både du och J&J missa att Sverige har en av de mest förmånliga beskattningsregler för de som driver bolag i AB form.
           Du verkar extremt dåligt påläst i skattefrågor och jag undrar uppriktigt vad är den svenska modellen egentligen?

           Men det spelar fortfarande ingen roll, om Jon & Janni sparar så lite som 20 kr på att skatta i Cypern istället för Spanien eller Sverige – det är fortfarande endast upp till dem att tycka något kring det? Det är inte dina pengar, varför tror du att du ska få ha en åsikt om andra människors pengar? Du får skatta hur mycket du vill här, det är ingen som kritiserar dig för det.

           Jag argumenterar inte med att härskartekniker (så som du precis gjorde) så jag tänker inte gå in i någon diskussion om hur vidare min eller din kunskap är tillräcklig för att få yppas här. Men en sak är säker: det verkar onekligen inte flytta hit massvis med aktiebolag från andra länder för att Sverige har väääärldens mest förmånliga skatt för aktiebolag, utan det verkar ju UPPENBARLIGEN vara mer vanligt förekommande med den totala motsatsen. Men sure, jag stoppar ner mitt huvud i sanden bredvid ditt och låtsas som att allt är kanon här ?

           KKV att ifrågasätta en persons kunskap är inte en härskarteknik. Nej företag flyr inte Sverige, faktiskt är det precis tvärt om, har du helt missat debatten om etableringsstöd som både Amazon och Facebook fått för att etablera serverhallar i Norrland? Inte nog med att skattereglerna är frikostiga redan som de är de får dessutom kommunalt stöd.
           Igen J&J får flänga världen runt för att undvika skatt och hela denna diskussion som du verkar tycka är viktig att hålla vid liv beror på att jag svarade dig med att sätter du i system att byta land för att undkomma skatt kommer detta att komma ifatt paret J&J.

        Till en början var det Jannis pappa Rickard som till synes hals över huvud lämnade Marbella och flyttade till Cypern. Han hade flera aktiviteter i Spanien bl a fastighetsmäkleri, renovering av hus och lägenheter plus andel i en restaurang. Han sålde sitt nyligen renoverade hus plus en yacht han renoverat och flyttade. Man kan ju spekulera kring varför det blev just Cypern 🙂
        Jon och Janni följde snabbt efter till Cypern. Sålde sitt stora hus i Marbella och lämnade den hyrda lägenheten i Monaco där de knappt varit det senaste året.
        Det har varit ganska tyst om tomten Jon och Janni köpte i Nacka förra året. Det skulle visst byggas ett stort hus där? Får se hur det går med bygglov osv.

         Ja jag funderade också på vad som händer med tomten i Nacka.

    Tror mycket väl att dom kunnat bo där även om det inte var ett skatteparadis. Och varför ska som skatta i Sverige, dom är ju knappt där?

     Helt ok att folk flyttar utomlands och skattar +-0 men många brukar ju komma krypande om de behöver sjukvård eller andra saker som en svensk medborgare alltid har rätt till.

      Men det är ju inte applicerbart på J&J, de har ju tex fött sina utomlands och inte i Sverige. Bara för att ta ett exempel som kostar mycket pengar inom sjukvården.

      Svenskar som tror att det inte finns vård utomlands. Här är något ännu mer chockerande: andra länders vård fungerar BÄTTRE än svensk. Trots lägre skattetryck.

       Om du har pengar, ja.

        Nej i till exempel Italien är sjukvården gratis och jättebra. Jag har varit inlagd två gånger i Italien och betalade inte ett öre. Läkarna är mycket mer noggranna och skickliga än i Sverige och hygienen går inte att jämföra heller, svenska sjukhus är otroligt smutsiga.

         Mina italienska läkarkollegor tillåts jobba med smycken på händer och deras scrubs tvättas hemma utan att någon kontrollerar det. Vissa har till och med nagellack. Vet ej hur du mäter hygien men detta, till exempel, är oacceptabelt i Sverige då det är extremt ohygieniskt ur ett sjukvårdsperspektiv.

          Sker ju i Sverige också. Nagellack och smycken alltså.

         Bra referensram där du har varit inlagd 2 gånger och vips vet du allt om Italiensk sjukvård. Hm…

      Svenskt medborgarskap ger inga särskilda sjukvårdsförmåner om man inte är inskriven i svensk försäkringskassa. Utlandssvenskar måste bli privatbetalande patienter om de vill anlita svensk offentlig eller privat sjukvård. Det enda man som utlandssvensk har rätt till i Sverige är akut sjukvård på samma sätt som andra medborgare i EU/EES-land, Schweiz eller Storbritannien.

    Jag förstår inte varför du hetsar upp dig de gör inget olagligt, Bella begår ännu fler skattebrott men det är ingen som säger något om henne….

   Jon, precis som många andra elitidrottare, bosatte sig i Monaco av skatteskäl, men då måste man bo där 6 mån + 1 dag per år sammanlagt. De gör så för att de har så korta karriärer och vill inte skatta bort inkomsten innan de vet vad de ska pyssla med sedan. Anja Pärsson tex bodde där vet jag. Sen har väl Jon fortsatt på den banan.

    Jag hade gjort samma sak om inte det var för att min närmsta familj (föräldrar och syskon) bodde i Sverige. Förstår inte varför man gnäller över vad andra människor väljer att göra? Hela hennes (och hans) familj verkar dessutom bo utomlands med dem och sanningen är att de knappt infinner sig på svensk mark. Varför tusan skulle de beskattas här för? De nyttjar inte några av de system som Sverige erbjuder och det är inte mer än rimligt att ingen beskattning ska ske här.

  Dessa människor som vältrar sig i lyx och överflöd när världen ser ut som den gör.. Ja, jag vet att det är deras pengar men det inspirerar mig inte alls iaf. Blir bara sad när de verkar så bekymmerslösa och målar upp en bild där man endast ser till sitt eget.
  Samma känsla för deras diktaturvurmande också förstås + att de verkar ha noll koll på sina ungars säkerhet överlag. Puckon.

   Håller med dig, att fläka ut sitt lyxliv idag ger bara en dålig eftersmak i munnen nu när världen ser ut som den gör. Blir noll imponerad.

   Ärlig fråga, hur bra är du för samhället? Låt mig gissa: du källsorterar, äter inte kött, cyklar till jobbet, köper second hand osv?
   Har du en hund? Miljöbov.
   Reser du? Miljöbov.
   Köper elektronik från Asien? Stöttar slavarbete.
   Köper bra hud/hårvård? Stöttar djurtester.
   Köper smink? Stöttar barnarbete.
   Fast fashion? Miljöbov.
   Lyxmärken? Stöttar objektifering av kvinnor.

   Du är inte perfekt. De kanske är värre än du men det har också mer pengar. Tvivlar på att du hade bott i en stuga och cyklat till jobbet om du har råd att köpa hus i Monaco, feta bilar, åka privatdetektiv osv. Och även om du är en Moder Theresa, så är garanterat 99% inte det så du klagar egentligen bara för att du inte kan leva som dem. Du både ser ned på deras överkonsumtion och avundas deras lyx. Det är sanningen.

    ”Åka privatdetektiv” hehehehe

     Skulle skriva privatGet :p

      jet*.
      hahaha

      PrivatGet ????

       Förutom personens fullständigt iq befriade kommentar säger väl ”privatGet” allt…

        Men herregud personen skrev det ju med ironi ?? du som särskriver iq-befriade ska kanske inte kasta sten i glashus

         Kul du är som språkpolisar hittepå ord.

         du, iq befriad kan skrivas just så, du får nog läsa på lite om särskrivning…sen tror inte jag det var ironi, men vem vet.

     Åka privatdetektiv var enda behållningen i en annars meningslös utläggning.

    Så äcklad av såna som dig. Att konstant försvara och skydda priviligierade multi miljonärer. Usch. Är du dessutom blåst eller? Det är en självklarhet att man ska se ned på överkonsumtion.

     Håller helt med dig, förkastligt resonemang 2022.

     Hur är DU bättre? Och hur kan dU bidra till att resterande 8 miljarder får ett bättre liv? Källsorterar och cyklar till jobbet?
     Ni är fan blåsta…

      Du är en loser fjortis som tycker att man bara ska sitta och vara tyst, aldrig yttra sig om viktiga frågor. Hur tror du att vi ens ska komma nån Vart då om vi aldrig ska kritisera eller ta upp problem? Du känns väldigt ung och kan inget om hur världen funkar.

       Jag var den enda som faktiskt ställde frågor och levererade lite fakta. Alla ni som tog er tiden att svara mig körde på nonsenssvar baserade på känslor och dumförklaringar. Inte en endaste av er som svarade kunde besvara mina frågor eller hur ni är så mycket bättre. Lite bättre, absolut, men det är för att de flesta av er inte har råd att leva som de rika.

       Du kallar mig för fjortis och menar i samma kommentar att man ska kunna diskutera och lyfta frågor, hur går det ihop? Att diskutera med er är ju verkligen inte möjligt när påhopp och svar baserat på absolut ingenting är den enda responsen.

       Att argumentera med känslor funkar inte hur starka känslorna än må vara. I all välmening, försök att se världen på ett neutralt sätt och utgå från att du inte redan kan allt.

        ?

        Jag nappar! Men först låt oss klara av en viktig detalj, du levererar ingen som helst fakta. Du utger dig för att ställa frågor men egentligen kommer du enbart med påståenden om vad andra gör eller i detta fall inte gör för att bevisa vad?
        Källsortering – 2020 återvann vi i Sverige 94% förpackningar i glas, pantburkar i aluminium 87%, PET flaskor 86%. Vi är sämre på att skicka plastförpackningar 34%, och träförpackningar 11% till materialåtervinning. Pappersförpackningar återvanns till 78%, aluminium 81% och järnbaserad metall 83%. Källa: SCB.
        I åldersgruppen 18-29 låter 6 av 10 bli att källsortera vissa material. Vanligast är plast som man tycker är jobbigt för att förpackningen måste rengöras och är kladdig. Trots det källsorterar 98% av alla svenskar någon eller några material. Källa: Novus.
        Köttkonsumtion – Köttkonsumtionen har stadigt ökat sedan 1960 och 2018 var ökningen 66%. Sedan 2016 har dock köttkonsumtionen i Sverige minskat och en del beror på klimathänsyn, andra på trender, priset, djurhållning och djuretik. Totalt bidrar köttindustrin till 15% av CO2 utsläppen. Källa: Naturvårdsverket.
        Transporter – Region Stockholm undersökte 2019 alltså precis innan pandemin hur transporter sker i regionen till och från jobbet. Kollektivtrafik, gång och cykel står för 57% och bil för 42%. Andelen bilar som drivs med el, gas eller etanol uppgick till 14%. Källa: Region Stockholm.
        Second hand – 35% av svenskarna har handlat möbler och heminredning, 25% har handlat kläder och skor, 23% har köpt leksaker. Intresset för second hand har de senaste 10 åren ökat och idag är det lika mycket en statusmarkör att blanda gammalt med nytt som att köpa den senaste säsongens nyhet. Källa: PostNord.
        Jag kan fortsätta rabbla på så här i all oändlighet men tror nog att min poäng går fram. Till skillnad från vad faktiskt du tycks tro gör de flesta bra miljöval utan att vara direkt medvetna om det. Och ja det finns mycket kvar att göra och än ska vi vara oroliga. I den senaste IPCC rapporten är det tydligt att vi är för långsamma att reducera CO2 utsläppen tillräckligt snabbt.
        Sedan tar du upp social hållbarhet, du nämner elektronik, hårvård/hudvård, smink, fast fashion och lyxmärken. Det mest intressanta här är att just detta är ett flertal influensers försörjning. Att få sina följare att köpa alla dessa produkter som du själv ser som förkastliga. Så det första vi borde börja göra är att avfölja alla dessa influensers och istället bli mer försiktiga med vad vi köper och av vem. Dessutom vad gäller kläder finns en växande och stor marknad för vintage lyx.
        Sedan påståendet om att du är en miljöbov om du har hund är tramsigt på gränsen till whataboutism. Ja av köttindustrins CO2 utsläpp har man lyckats koppla 30% till djurföda. Men det man inte verkar ta hänsyn till är att det är slaktavfall som går till djurföda. Avfall som annars blivit svinn och hamnat på människans bidrag till CO2 avtrycket. Då har jag större förståelse för alla som kallar barn för miljöbovar för om vi slutar kopulera kommer den största miljöboven av alla att dö ut. Människan.
        Du generaliserar en hel del i ditt antagande om att enda anledningen till att folk inte lyxkonsumerar är att de inte har råd och att de som är negativa är det pga avundsjuka. Återkom med siffror som bevisar ditt påstående så tar jag gärna den diskussionen.

         jag blev precis lite kär i dig 😀

       En loser fjortis :,) samtidigt som nagon annan verkar ung, tycker du? :,)

     Nej det är en självklarhet att sopa framför egen dörr först.

     Överkonsumtion behöver ju inte enbart ske av de rika. Finns ju många inom medelklassen som överkonsumerar också. Vi lever tyvärr i ett konsumtionssamhälle.

    Smakar skon du slickar gott?

     Den smakar logik, verklighet, självinsikt och uppriktighet. Hur smakar den verklighetsfrånvänta bubblan du lever i? Lite bättre och finare än alla andra, eller hur. Du är lite bättre.

      Logik? verkar inte vara en av dina styrkor. Verklighet? måste handla om en parallell sådan. Självinsikt? är det dig själv du pratar om att du är avis för att du inte kan leva som de rika och berömda. Uppriktighet? är det att hade du haft pengar så hade du vältrat dig i lyx. Verklighetsfrånvänd bubbla? är det där du befinner dig varje dag.
      Varför känner du dig så förfördelad?

    Läs din egen kommentar och skäms. Du verkar verkligen helt obrydd över att berätta för alla om hur obildad du är.

     Så kul att alla menar att jag är dum och obrydd men ingen svarar på hur de själva bidrar till att gynna världen. Eller hur de får tag på sin vardagslyx (telefon, smink osv) utan att belasta andra människor och djur.
     Att källsortera, cykla och köpa second hand belastar också vår planet, djur och människor men bara lite mindre. Det är inte bra för planeten att just DU existerar, kanske värt att tänka på innan man pekar på alla andra. Men nej, jag är obildad och blåst. Ni sitter på svaren men kan inte svara…hmm…

     Så igen: har du djur? Flyger du? Köper du smink? Köper du deo? Har du en telefon? Kör du bil?

      Skulle gärna se någon svara seriöst på dina frågor. Men de har väl fullt upp med att ha huvudet lite för långt upp i sina rövar.

       Tar väl emot för dom att erkänna att dom också konsumerar.

        Det handlar inte om att konsumera utan hur du konsumerar och vad du konsumerar. Nivån verkar vara lägre än vanligt i kommentarsfältet.

      Kan du ha två tankar i huvudet samtidigt? Om du inte ser skillnaden med en vanlig arbetande individ mot detta överflöd av skit så är det tragiskt. Dom flesta med nånting i pannbenet gör NÅGOT för planeten. Och även fast vi inte gjorde ett skit, så kommer vi aldrig kunna jämföras med dessa influencers och det dom håller på med. Alla resor. Alla bilar. Alla hus. Etc etc etc.

      Tänk efter.

       Men snälla,låt folk leva som dom vill. Det är inte olagligt att konsumera och vill nu dom där spendera pengar och leva i överföld så varför inte? Hellre ha kul medan man lever än att att leva som på stenåldern för att spara på planeten.

        Men hur jävla självisk kan man egentligen vara?

         Jag lever då för min egen skull, inte för andras.

         Har du barn?

          Nix.

        Nej ännu har ingen velat begränsa konsumtion men om det visar sig att resten av populationen befinner sig på din mentala nivå blir tyvärr lagstiftning en nödvändighet. Kan inte vara kul att veta att ens egen dumhet gör livet tråkigare för andra.

      Varför frågar du inte om de har barn..? x)

      Jag tycker inte du verkar dum. Sanningen, som de flesta vägrar inse, är att de troligtvis hade gjort samma sak om de hade råd. Men faktum är att de troligtvis aldrig kommer att leva det livet och aldrig ha råd, så då är det väldigt lägligt att vara bitter och se ner på hur andra människor lever. De flesta glömmer dessutom att detta paret tjänar mer pengar just på att flasha den här livsstilen.

       Tack för ditt svar. Alla tror att jag stöttar beteende ät men det gör jag inte, jag är bara ärlig och vet hur människan fungerar. Jag förstår dock att man inte vill se sina egna brister men det är trist för då kan man inte växa som människa.

        Du är bara ärlig och vet hur människan fungerar? Du kan inte dra slutsatser från din egen lilla fiskdamm. Du kanske skulle fokusera mer på att undersöka dina egna brister och tillkortakommanden innan du kritiserar andra.

        Oh gud. Du vet inte ett skit. Men fortsätt gärna! Det är nästan underhållande

       Nu har jag inte samma inkomst som J&J men ändå en årsinkomst på över 800000 och jag kan med handen på hjärtat säga att jag är noll procent intresserad av lyx- och överkonsumtion. Min ambition var aldrig varit att tjäna mycket pengar utan jag råkade bara bli väldigt duktig inom ett väldigt smalt område och besitter sk. spetskompetens. Visst man hade kunnat argumentera för att jag hade kunnat lämna lägre löneanspråk men sanningen är att då hade pengarna bara flyttats till någon annans konto istället. Men ditt argument om att alla hade levt ett jet set liv bara de hade mycket pengar är platt och visar snarare på vilken grund personlighet du har.

      Nej, jag bor i en koja i skogen och käkar pinnar. Det här inlägget har jag skickat med röksignaler. Vad vill du att man ska säga? Ingen kan göra allt och jag tycker inte vi ska förvänta oss det heller. Det är därför alla måste göra något och dessa konsumtionshetsande influencers som förbrukar 1800 jordklot i månaden måste bort.

      Ok, jag svarar:
      Nej, jag har inte djur
      Nej, jag flyger inte (OK, jo, senast 2012)
      Ja, jag köper smink, förutsatt att det inte är testat på djur. Ja, massvis med märken går bort.
      Ja, jag köper deo, ej djurtestad
      Ja, jag har telefon. Bytte senast 2014 men den behöver bytas ut nu.
      Nej, jag kör inte bil.

      Bonus, ja, jag tjänar rätt fett med pengar.

      Vad vill du göra med svaren nu, en graf?

    Har en väldigt god ekonoim, tackar som spekulerar, även mina barns framtid är säkrad osv. Visst, inte i Jon och Jenni-nivå, men har heller inget sug efter ”feta” bilar mm.
    Bor där jag trivs bäst och bott där länge, och skulle inte flytta för ytterligare miljoner på banken. Lyxliv är inget som lockar, snarare en trygghet.

    Tro det eller ej, det finns människor som är nöjda med de det har och som kan leva ett normalt liv med eller utan pengar. Helt utan avundsjuka. Bor på en plats där många har stora förmögenheter men som lever hur enkelt som helst. De har inte ens behovet med att visa upp sin rikedom. Hårt arbetande är de också. Det är de där nyrika folket som kan tänkas vara avundsjuka eftersom de måste ”skryta”. Att vara bra för sitt samhälle måste väl först och främst vara att man jobbar och betalar skatt? Skrattretande att folk tror att lyckan är att slösa pengar på det som är totalt oväsentligt i det stora.

    Jo men det vet du väl, här inne är ju alla perfekta?

    Klarar nästan hela ditt test för att vara en bra människa;) Smink och hudkräm gick jag bet på.

     Jag förlåter dig!

      wow, vad fint av dig är det din version av avlatsbrev?

    Så bra funderingar! Synd bara att du får sådana tråkiga ickesvar. Jag kan ärligt säga att jag inte är ett dugg bättre. Därför dömer jag ingen annan heller.

     Mitt svar var till anonym 12:54.

    12:45
    ”Du är inte perfekt” påpekar du. Är du? I så fall hur? Massor av pengar som du spenderar? Hur kan det vara bra? Och isf för vem? Moder jord? Du måste/borde inse att det finns människor som har andra värderingar än vad du har! ”Avundas deras lyx” tycker du. Så fel du har! Finns så många människor som värdesätter helt andra saker. Som på riktigt är viktiga. Det är sanningen!

     Ja just det:
     Vegan, alla rengöringsmedel + hudvård/hygien är krav och inte djurtestade, energisnål bil som körs ca 200 mil per år, går till jobbet, köper kravmärkt, källsorterat/ komposterat sedan 90-talet, flyger inte, köper inte så mycket kläder, med i kusträddarna/håll Sverige rent vilket innebär att jag plockar skräp i princip varje dag, använder tygpåsar när jag handlar ( ca 20 år gamla), minimerar användandet av plast, röker/snusar inte, spolar inte vatten i onödan, slänger inte matrester, slösar inte med el, mm. Jag försöker att de avtryck jag lämnar är mina fotavtryck. Så gott det nu går. Min fråga till dig är: Vad gör du? Förutom att försvara lyxkonsumtion och att ifrågasätta alla som är kritiska mot denna planetförstörande livsstil? Har du barn?

   Fattar inte heller vad som inspirerar med deras livsstil? Kommer ju inte att kunna leva likt dem och tycker inte det är så intressant att se andras dyra livsvanor, så blir bara ett innehållslöst och polerat flöde för mig ??‍♀️

   Jag håller så med. Och innan nån rapar upp, avundsjukekortet, så kan jag lugnt säga, inte ett dugg, nada. Avundsjuk blir jag bara på människor som verkligen uträttar ngt med sina liv, uppfinner ngt omvälvande el livräddande osv. Mår mest illa när jag ngn gång tar del av denna typ av människors livsstil, tycker det måste kännas så oerhört meningslöst att liksom ha som mål typ varje dag att dokumentera sitt liv och få det att se så lyxigt och glassigt som möjligt. Tomt och endimensionellt.

  Jag blir mest obehaglig till mods av bilen. Känns som den bär en burka.

   Lol

  Jag fattar inte. Vad har en Range Rover med Saudiarabien att göra? Vad är det jag missar?

   Nä verkligen en spin off eller vad man ska säga. De har ju pengar och behövde nog knappast saudireklamen för att fixa en bil till iaf

    De behöver bara Saudiolja, precis som vi här hemma i Sverige.

   Det är väl inte det mest klimatsmarta valet. Men det hela blir lite patetiskt för alla fattar att J&J är statuskåta och vill visa upp hur mycket pengar de har. Att se dem rassla runt påminner om när nyrika ryssar släpptes ut ur forna Sovjet och rumlade runt på Mallis. Smak och lågmäldheten som kommer med gamla pengar, klass och utbildning finns helt enkelt inte hos dem. Väntar nu på att de skrapar ihop tillräckligt så att de stolt kan visa upp sin hyrda mini lyxjakt i Tropan.

  Fattar inte riktigt vad hon menar med att de inte firade hennes 30-årsdag? För hon fick ju en bil då också.. Iofs verkade hon mest använda den till att ta några coola Insta-bilder men, men

   Hon fyllde 30 år för 2 år sen. Då satt de i karantän i sin lägenhet i Monaco. Den lilla instagram-bilen fick hon för typ ett halvår sen.

    Måste ha varit väldigt jobbigt att fylla 30 på det sättet

  Ot. Men usch vad jag mår illa efter att jag har sett dokumentären not so pretty på hbo max som visar vad för gifter som finns i vårt smink. Asbest tydligen. Det hade jag verkligen ingen aning om. Fy fan. ?
  Ska verkligen kolla igenom mitt smink. Slänga och börja gradvis att sluta med smink.

   glöm inte att vi bor i ett eu-land. helt andra regler och lagar i dom olika staterna i usa.

    Efter att jag såg dokumentären började jag kolla igenom ingrediens listorna på lumene, Isadora, beauty acts ögonskuggor, rouge. All dessa innehåller talc som tyvärr utvinns nära asbest. Jag trodde också att det var bara så med amerikanska smink märken men tydligen här också. Är riktigt obehagligt att få asbest på sin hud varjedag.

     Men att det utvinns nära asbest är inte = att det är asbest

      Kolla dokumentären om du har hbo max. Forskare kunde se massor med asbest fiber i de flesta puderform smink pga talc. Andas du in asbest i längden så kan du få få obotlig lung cancer. Att tro att man är säker bara för att man bor i Europa är naivt.

       Btw rouge,ögonskugga tex i de flesta smink här i Sverige har talc som första ingrediens i deras lista. Hur kan man ens lita på sånt. Jag vågar verkligen inte använda smink i puderforn igen.

        Ja har inte typ allt smink talc?

      Jag blir förvånad över hur korkade vi kvinnor har blivit av skönhetsindustrin, att din kommentar har fått över 60 tumme upp tycker jag är tragisk. Ni håller så hårt i ert smink att ni bara viftar bort asbest. Det är f*cked up.

    Det har länge varit känt att man ska undvika talc för att vara på den säkra sidan (även i eu).

     Talk!

   Åh. Ska kolla! Precis skaffa HBO, men inte lyckats hitta något bra därinne än ? Påtal om ingenting, kan ni tipsa om fler bra dokumentärer på HBO? 🙂

    Då tipsar jag om A discovery of witches!! ? Helt fantastisk, har visserligen bara plöjt igenom första säsongen men ändå.

     Det är ju ingen dokumentär dock 🙂

    Den om Marilyn Manson.
    Ingen doku, men The winning game om Lakers är verklighetsbaserad.

     Du menar Phoenix Rising?

  OT men det är så genomskinligt att Gabriella Joss ber sina följare på Instagram om bekännelser/frågor/hemligheter osv för att slänga in ett betalt samarbete mitt upp i, smart sätt att få fler klick, visningar och mer engagemang så hennes statistik ser bättre ut :)))) Händer varje gång.

   Gör inte alla influencers så? Så fort någon har frågestund vet man att det kommer dyka upp ett reklamsamarbete mitt i.

  Håller med till 1000%. Jon och janni är så fruktansvärt smaklösa med sitt vältrande i lyx. Fyfan vad världen är orättvis. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna så mkt pengar? Inte ett jävla SKIT. riktiga losers. Men dom får åka omkring i dessa bilar. Gud ge mig styrka.
  Och hon med sin fjantiga pose och hans ännu fjantigare kommentar att han snart fyller 40 ?

   Han är/har varit skidåkningsproffs (på hög nivå). Vad är du så bitter över?

    hahahahahahahaha skidåkningsproffs på hög nivå….K2 eller Mount Everest?
    Vad exakt tycker du att ett skidproffs bidrar med?

   Haha! Lite uppfriskande kommentar tycker jag ? Snäppet värre än J&J är väl pappa Delér som verkar befinna sig i nån evig ålderskris…

    Ja vilken pinsam snubbe.

     Sjukt pinsam. Han är liksom.. 50+? Och beter sig som 20? Vad sysslar karln med egentligen.

      Diversehandlars. Han spekulerar i fastigheter först i Spanien och nu på Cypern.

   Vem tycker du förtjänar att vältra sig i lyx då?
   Dom har jobbat hårt så låt dom.

    ? ok. Så tycker du.

    ”Jobbat hårt” hahahahha ???

   Jag hade gärna bytt liv med dem iaf! ? Tror de flesta hade gjort det om de fick välja.

   Åh så bitter.

  De har tappat greppet totalt.

  Du kan ha miljoner, men din själ är ändå fattig….

   Djupt…

    Hej janni-danni

  Herregud vad alla var otrevliga idag. Shit vilken tråkig stämning. 🙁

   Håller med. Generellt är det ganska bittert och surt härinne, men idag är det nog lite värre än vanligt. Trist med Påsk kanske…

    Håller med, upplever att det är några av alla dessa ”anonym” som härjar mest och döljer sina sura, bittra kommentarer bakom ett multialias. Hur svårt kan det vara att välja ett namn, så man kan ha en vettig dialog och veta vem man besvarar?

  Bästa bilen!! ??

  JJ verkar rätt verkligenfrånkopplade. Köp en elbil för guds skull.

  Skattesmitare. Miljöförstörare. Stödjer kvinnohatande diktaturer (saudi). Ytlig. Onödig.

  Så otroligt aningslösa. Har noll respekt för dem. Samla olika typer i ett som jag saknar respekt för och ogillar, så har vi Jon och Janni. Miljöslösande, skattesmitande, diktaturstöttande och ytliga influensers.

  Har inget emot influensers när de sköter sig, anser att influensers som inte tar sitt ansvar och influerar till att få en bättre värld/samhälle är ytliga, aningslösa och helt onödiga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.