Warg & Pärleros säljer tomten i Nacka

Ida Warg har tidigare sagt att det inte ser ut som att familjen kommer flytta tillbaka till Sverige än på ett tag. 
Det som började som en tillfällig flytt till Spanien i väntan på husbygge har förvandlats till en mer permanent lösning. 
Och har man inga planer på att bo i Sverige så behöver man ju inte längre någon tomt att bygga hus på. Sagt och gjort – nu är familjen Warg/Pärleros tomt ute till försäljning och till ett betydligt högre pris än vad de köpte den för i maj 2020.
Utgångspriset var 5 000 000 kr och Ida och Alexander vann budgivningen på 6 800 000 kr.

Nu, två år senare, är utgångspriset för samma tomt hela 12 000 000 kr. 
En nätt liten ökning… ??

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På en tomt där de inte fick bygglov? ? Eller var det bara deras ”variant” som det var svårt att få bygglov för?

      Jag skulle tippa på att det var deras stora specialhus som gjorde det svårt med bygglovet. Att det kanske inte smälte in i området.

      Bygglovet överklagades av grannarna.. finns att läsa i nackas bygglovsarkiv!

        Det var inte bara grannarna, de höll sig inte till kraven i detaljplanen och dessutom så passar inte deras hus in i resten av bebyggelsen om jag förstod saker rätt. Jag tror att vanligt folk inte är jätte sugna på att ha pärleros/warg som grannar.
        Innan de köpte tomten vann de en budgivning till sitt drömhus, men säljaren valde att sälja till en annan köpare trots lägre bud. Jag tror att vanliga människor inte är så sugna på att sälja till influensers med stora plattformar för man vet aldrig vad dessa människor kan kräkas ur sig i sina kanaler.

          Ja men de lyckades efter lite övertygelse få bygglovet beviljat. Så hade det inte varit för grannarna… står dock helt på grannarnas sida!

    12 mille för en tomt och nästan en 100% prisökning på 2 år.

    Finns säkert nån som har så mycket pengar att priset inte spelar någon roll, men borde man inte få lite mer än bara en tomt för 12 miljoner eller är det rimligt pris då en ”kändis” ägt tomten innan?

      Kan garantera att ingen köpt tomten för att just ”kändisar” ägt den.

        [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          Och de som skulle betala mer för en tomt för att just dom säljer den har inte råd med de priserna ändå.

      De där två är inte kändisar. I alla fall inte utanför den här pyttelilla ankdammen. Ta och ställ dig på närmsta torg med en bild på dem och fråga de som går förbi om de vet vilka som är på bilden. Jag kan lova dig att under 5% vet vilka det är. Är man verkligen känd då?

      Kollar man på slutpriser för tomter i Nacka 2021-2022 så känns priset inte längre helt orimligt ?

        Det beror lite på. Den som kan slänga upp 12 mille för en tomt vill säkert ta ut svängarna när det gäller sitt nya hus. Tittar man i detaljplanen som gäller för tomten är det inte så lätt att ta ut svängarna. Detaljplanen har rätt många begränsningar. Vi får väl se vad pärlan kammar hem.

        Detta var ju en väldigt liten tomt

        Tror nog det blir svårt att få 12 mille kändis eller inte. De har inte så lite otur. En tomt i Lilla Björknäs samma utsikt och högt läge på 1842 m2 har ett utropspris på 5,9 mille. Det står dessutom redan ett litet hus på tomten idag så det är förberett och klart med VA och el vilket saknas på I&As tomt.

      Jag tror knappast att de är så kända att de driver upp priset på boendet. Det är inte Obama liksom.

        Förlåt. Tomten.

          Sant. Tomten är nog lite kändare än Obama. ?

            Jag vill så gärna gilla det här! Men gilla-knappen är ur funktion. Du få min like i ord istället. <3

              En till kommer här!

                +1

      Varför skulle en TOMT öka i värde för att en influencer säljer den?!

      Helt sjukt, tyckte 6,8 miljoner var ett vansinnigt pris för en liten tomt som inte ser särskilt märkvärdig ut. Nu har den alltså dubblat i pris? Så glad att jag bor utanför storstadsregionerna. 28 ha och ett fint sekelskifteshus för 3 miljoner känns mer rimligt.

        Fett med mark. Avundsjuk.

      Totalt vansinne !!
      Inte konstigt att unga ( och andra) inte har en chans att vare sig komma över lägenheter eller hus.
      Ärligt talat, jag tycker de är idioter som går på sånt här.
      Folk skulle ta och börja buda UNDER utgångspriserna istället.
      Då finge snart mäklare och andra börja tänka i andra banor.
      Vansinne !!!

        Ja det är väl inget nytt, att tomter och boenden säljs under utgångspris då och då. Beror ju helt på hur många som vill köpa och till vilket pris. Ibland vill ingen köpa för det pris det är ute för. Ibland är de villiga att betala mer. I slutändan så spelar ju inte utgångspriset roll, utan det som spelar roll är ju vad det är värt för någon.

        Man behöver inte bo i Stockholm heller. Jag och min sambo köpte vårt första boende förra året, en trea för tre miljoner i Linköping. I Stockholm hade vi inte fått mycket för pengarna medan vi i någon annan del av Sverige hade kunnat få en gård med massa mark?

          Beror på hur ”långt” ut man är villig att gå när det gäller Stockholm. Vi bor 2,5-2,7 mil, 15 min till Globen, utanför Stockholm och köpte radhus 117 kvm för 3 250 tkr. ? Lugnt område. Lägenheten köpte vi för 1 150 tkr och sålde för 1 650 tkr (77 kvm).

        Sverige är ett av de få länder jag känner till där man budar uppåt. Har bott i 6 länder och överallt finns ett utgångspris som oftast är säljarens drömpris och sen kan man gå lite under det.

          I Kanada fungerar det precis som här. Speciellt i Vancouver, där pratar man om att ”sky-high bidding wars” är normen.
          Också i Australiens storstäder. Populära städer i USA har också budkrig. Även i Amsterdam måste man buda över 30% över utropspris för att vinna ett bud.
          Det är egentligen bostadsbrist typ precis överallt just nu, så jag undrar vilka 6 länder du bott i och hur länge sedan det var. Mycket har förändras de senaste åren.

            Även i Italien budar man under det säljaren önskar sig.

              Det gör man här också. Det är bara vanligare, i alla fall i områden där bostadsbrist råder, att man stöter på någon som vill buda över en.

          Där sa du nåt!! Jag har aldrig tänkt så, så nu blir det jättetokigt att inse att vi i sverige vill buda uppåt hihihihi

          Det där stämmer ju inte, det funkar med budgivning (uppåt, om du så vill) i de flesta länder.

        Det finns massor av billiga fastigheter runt om i landet. Man behöver inte bo i nacka.

      Nej ingen kommer köpa den tomten till det priset tro mig, man är inte korkad bara för att man vill bo i Sthlm.

    Folk är väl inte helt dumma i huvudet och köper denna tomt för 12 mille när räntorna är på väg upp.

      Kommer även bli dyrare att bygga då alla priser stiger.

        Bara spånskivor har ökat med 40% på en månad. En stor del av alla trägolv tillverkas i Ukraina och Ryssland. Samma sk med virke. Detta kommer inte bli roligt. Hopps vi slipper attdergår så långt om på 90-talet.

      Tänker att den som slänger upp 12 miljoner för en tomt inte bryr sig om räntan är 1 eller 5%, de har nog så mycket pengar att det inte spelar någon roll.

        De kan såklart ha tur och hitta någon som vill bo precis just där. Men med tanke på vad som kan byggas på tomten, dvs inget extravagant, så har jag svårt att se att någon vill betala så mycket idag, osäkerhet kring hur mycket bygget kommer kosta och hur lång tid det tar och sedan stå med en rätt vanlig villa i slutändan. Är pengar inget problem köper man inte just denna tomt. Om man inte, som sagt, letat precis på denna plats. För alla andra finns betydligt mer prisvärda och säkra alternativ.

        Tänk att köpa en riktig sjötomt i tex Strängnäs/Mariefred, smacka upp en snygg villa, totalt ca 10miljoner. De kvarvarande miljonerna kan man använda till att helikopterpendla till sitt viktiga jobb i Sthlm 20 000kr tur & retur nån gång i veckan. Jag menar att har du ett företag som går bra så ska ju inte du själv jobba mer än max halvtid eftersom du har andra anställda som gör ”skitjobbet” med tråkiga möten osv 🙂

          Jag bor i en småstad. Ganska låg priser. Men en villa vid vattnet går på 30-40 mkr.

            Tack och lov inte i Mälardalen.

            Nej detta är en småstad I Skåne med ganska låga priser rent generellt.

      Kanske något för Pernilla, hon kanske behöver ett hus till?

        like

    Det är inte bara räntorna som är på väg upp utan även byggkostnaderna omfattande materialpriser har ökat jättemycket.

    Märks att man är van att bo på landet med få grannar… Började direkt undra över hur huset skulle få plats mellan de andra husen xD

      Samma tanke här. Att bo i hus där är lika illa som att bo i radhus här. Man kan se vad grannen äter till frukost för att man bor så nära. Om jag skulle buda på den tomten maxar jag på 450 000kr. Hahahaha

    Vad har hänt med Apan satt i granens Instagram? Har jag blivit blockad eller vart tog hon vägen? Mitt guilty pleasure ju!

    Med tanke på materialbristen som råder och blir värre är det ren idioti att köpa en tomt om man tänker bygga på den. Tror inte heller att värdet kommer öka nämnvärt nu när räntorna stiger i höjden. Grattis till dom om tomten säljs för det priset.

    Jag får känslan att det snarare handlar om att de inte får bygga det hus de vill men att de inte vill ange det som anledning då det sannolikt skulle minska intresset för tomten vid en försäljning. Jag tror nog de kommer köpa en ny tomt eller hus så snart tomten är såld.

    Hur kan tomten ökat så mycket i värde på bara två år?

      Tillgång och efterfrågan

        Knappast. Antingen var priset för lågt när de köpte tomten vilket jag inte tror när man tittar på vad man faktiskt får bygga. Eller är utgångspriset på tok för högt för att Ida och pärlan tror att deras namn ökar på värdet.

          Gissar också på för högt utgångspris. Återstå att se om någon köper den.

      Den är inte såld än.

        Precis, saker är bara värda något om man kan hitta någon som vill köpa för det priset

      Det har den absolut inte gjort, den måste säljas för att vara värd det priset. Kommer aldrig ske till det priset.

      Den är inte såld än. Vi får väl se vad den är värd.

    Vad var det som hände? Fick de ej bygglov?

      De fick bygglov, men har ju valt att bo kvar i Spanien. Då är det lite onödigt med en tomt i Nacka tänker jag.

        Nix bygglovet för det huset som visas beviljades inte av mark och miljö domstolen.

    För 12 miljoner vill jag ha egen sandstrand och 0 grannar. Inte inklämd bland en massa andra människor och hus!

      Jag med!

      I Stockholm? Lycka till

        Jodå sånna tomter finns några kvar bland annat på Lidingö där det såldes just en sån tomt 2018 har jag för mig för 31 miljoner. Nu var den tomten större runt 3000 m2.

          Det var väl det där att man ”bara” har 12 miljoner till förfogande för en sådan tomt som är det största problemet.

          Eh, va ? 12 miljoner = 31 miljoner?

            Syftningen var inte priset. Egen strand och 0 grannar=Käppala Lidingö! ?

              Finns också sådana tomter på Ekerö, Ingarö, Vaxholm och Tyresö. Det finns ju sådana kvar överallt egentligen. Det är bara frågan om priset och med ”bara” 12 miljoner räcker inte det någonstans i Stockholm.

              Jag menade lycka till med att hitta en sjötomt utan grannar i Stockholm för 12 mille, inte att de inte finns ?

                Jaha fattar! jodå det går att hitta även under 12 mille. Beror på hur långt ut man tittar.

      Och ett hus på tomten!

      En egen lummig liten ö…

    Helt galet för ynka 1202 m²

      Sååå yttepytteliten tomt, jag nöjer mig inte med mindre än 3 000kvm, annars kan man ju bo i radhus, lika påträngande :-))

      Alltså min tomt är 1500kvm. Den är verkligen inte jättestor. Skulle jag bygga ett stort hus på den skulle det bli trångt.

    Alltså med tanke på tomtens storlek, närhet till grannar, lite klurig tomt vad jag minns, så har jag svårt att se det motiverat med 12 milj för den.. Den ligger inte heller längs med vattnet i Duvnäs. Allt beror typ på vad man får bygga på tomten (som är lite oklart i annonsen). Många hus säljs för runt 15-20 milj i duvnäs men då är det ofta ganska stora hus.

    12 millar för en TOMT?! Samtidigt betalade Hanapee 8 millar för ett HUS i samma område. What??

      Tror Hanna betalde närmre 13 för sitt

      13 650 000 kr Enligt Booli

        Okej då blandade jag ihop med vad de sålde lägenheten för. Herrejävlar vilka prislappar!

      Njae inte för att låta som en kränkt ex-nacka-bo men det är stor skillnad på områdena duvnäs och duvnäs utskog/skuru-delen där Hanna köpt. Duvnäs är generellt sett dyrare och ”finare” (löjligt i know men det bidrar ju till priset).

    12 miljoner för en tomt!?… för en så liten tomt och där det dessutom verkar vara svårt att få bygglov!? Lycka till med att få den såld för 12 millar … Herregud, har de själva satt det priset eller hur fungerar det, hur är tomten värderad liksom? Inte dåligt om de får det dubbla tillbaka … hoppas inte de får det, hoppas ingen vill betala mycket mer för tomten än vad de själva gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.