Utredningen om sexualbrott i ”Paradise hotel” läggs ned

Deltagaren Toby Johnson, 22, kastades ut från inspelningen av ”Paradise hotel” efter mindre än ett dygn på plats i huset, men det var först när tittare och media reagerade som avsnittet togs ner och säsongen till sist stoppades.

Många tittare upplevde det som att Johnson utsatte deltagarna Annie Dahlberg, 25, och Jennifer Paatere, 24, för övergrepp genom att bland annat ha dragit ner Paateres bh och försökt sätta sin hand mellan benen på Annie Dahlberg. Dahlberg och Paatere lämnade också in en polisanmälan i samband med att avsnittet sändes, skriver Aftonbladet i sin artikel. 

I ett pressmeddelande säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin – som varit förundersökningsledare i ärendet – att nu när alla förhör med de inblandade personerna hållits så är hennes bedömning är att hon inte kan bevisa att brott har begåtts. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att styrka brott, förundersökningen läggs därför ned.
Advokaten Elisabeth Massi Fritz företräder Både Annie Dahlberg och Jennifer Paatere och skriver i ett mejl till Aftonbladet att båda är besvikna över beslutet och att hon kommer att lämna in en begäran om att nedläggningsbeslutet omprövas.

Hela händelseförloppet är dokumenterat på film och man ser tydligt vad misstänkt gör. Det finns ingen annan förklaring till misstänkts agerande mot målsäganden än att handlingen skulle vara ett sexuellt ofredande. Målsäganden har även efter händelsen reagerat starkt och berättat för två andra vittnen som kan styrka dels målsägandens sinnestillstånd och dels vad målsäganden har berättat för vittnena direkt efter händelsen, skriver Massi Fritz fortsatt i sitt mail till Aftonbladet.

Här och här kan du läsa mer om bakgrunden till den här historien.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tittar inte på PH själv, men utifrån vad jag läst om allt var det ju uppenbart att ingen var med på saken.

    Spännande att vi har en samtyckeslag när den ändå inte hjälper… Antar att hans hand råkade slinta som en kille sa till mig när Jan tog mig på brösten när jag var 17 år… ”Oj jag råkade visst slinta med handen.” På den tiden så fick man skylla sig själv oavsett vad man gjorde. Var man så full att man låg helt avdäckad, och en kille hade sex med dig? = ditt fel, tog en kille dit på brösten = ditt fel. Tafsade killar = de bara gör så.

    Så förbannat sjukt! Sverige vi vakna, och ge konsekvenser någon gång!

      Precis. Sverige vakna och svik inte kvinnor som blir utsatta för våltäkt och andra övergrepp.

      Ja helt stört. Trodde det hade blivit bättre. Men uppenbarligen är det likadant. När det händer på tv och är dokumenterat men läggs ner är det ju verkligen svart på vitt.

    Hoppas den typen av program läggs ned helt. Det enda de gör är att skämma ut unga, objektifera kvinnor och ge hela samhället en slags ”men skyll dig själv”-mentalitet.
    Jag ska inte ljuga, det första jag tänkte var ”men vad tror ni tjejer, att ni kommer hitta er drömpartner i ett förnedringsprogram?”. Alla vet ju att alkohol, ligga och manipulation är de tre heliga delarna som utgör en reality-man. Fick verkligen påminna mig själv om att det inte är ok att bli ofredad även om man kanske vet vad man gett sig in på…

      Det är väll ingen som åker till PH för att gifta sig?

        Tror heller inte att de vill bli ofredade. Trist att unga tjejer ens söker sig till den typen av förnedringsprogram. Både tjejerna och killarna måste ha ett stort hål i själen som de vill fylla. Ingen ”semi-normal” har ju orkat vara kvar/spela spelet och ingen ”helt normal” har ens sökt till programmet.

      PH fortsätter sändas, men under ett annat namn och är uppbyggt på ett annat sätt.
      Och har du sett killarna i PH? de är också hårt sexualiserade, och ser inte ut som normen av män i Sverige.

    Händelseförloppet finns på film och man ser tydligt vad som händer men ändå anser de att det inte går att bevisa brott? Är det han gör så i gränslandet att det kanske inte uppfattas som brottsligt?

      Eller så läggs det ner för att polisen är helt inkompetent och inte vet hur man bedriver en förundersökning.
      Som till exempel i det här fallet: https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/G3LM5m/oisin-cantwell-polisen-gar-fri-fyra-syskonen-haktas
      Polisen verkar bara de bevis som biter dem i knäna i beaktande. Medan andra faktiskt gör ett jobb och undersöker vad som hänt.
      Polisen är helt igenom rutten och så ofungerande att det är helt sanslöst

        Nu är det ju åklagare som är förundersökningsledare och äger besluten om nedläggning eller ej, inte polisen. Ska du kritisera så kritisera rätt. Vem som är förundersökning vid vissa typ av brott kan du läsa om i PM 2019:11. Finns det en person som är på sannolika skäl misstänkt så är det åklagare oavsett.

          Ska givetvis stå ”vem som är förundersökningsledare vid vissa..” och ingenting annat ovan!

        Samma gällande oisins cantwells krönika. Andra meningen är ”åklagare valde att lägga ner ….”. I detta fall är det SÅK (särskilda åklagarkammaren) som är förundersökningsledare.
        Men du kanske har selektiv läsförmåga.

    När tänker vi att sexuella övergrepp ska tas på allvar? Om det är filmat vad för mer bevisning behövs?

      Jodef Loco blev i alla fall dömd. Känns som en liten vinst.

        Ärligt talat, gillar inte när detta kort dras, men tror genuint att han hade friats om han vore svensk.

        Påtal om honom, sitter han häktat/fängslat nu? Är hans (fd?) flickvän fortfarande stöttande och tillsammans med honom?

          Han har överklagat och är ute tills dess. Flickvännen är kvar med honom. Tvivlar starkt på det. Hon hade rejäla vaginala skador och försvann ut direkt. Ringde sin kompisar gråtande, pratade men pappa som tog henne till polisen där de åkte med till en mottagning för våldtagna kvinnor. Rättsintyget är väldigt tydligt och gjort av en väldigt erfaren läkare. Ja jag har löst fupen. Mvh, nörd ? Domen var även den väldigt välskriven.

      I det här fallet är problemet kontexten.

      Kvinnan hade hoppat upp och satt sig gränsle över mannen. Det tolkas som att hon var intresserad av intimt umgänge.

      I det andra fallet stod kvinnan och mannen vid en vägg och hånglade och hade tungorna nere i halsen på varandra. Samma sak där, kvinnan hade indirekt godkänt intimt umgänge.

      Hade det inte funnits sexuellt intresse från kvinnan i fallen så hade det varit glasklart.

        Men consent (glömt bort vad det heter på svenska) kan väl tas tillbaka när som? Jag har dålig koll på det där så kan ju såklart ha fel

          samtycke

          Samtycke kan tas bort när som ja, men krävs fortfarande uppsåt för att ett agerande ska vara brottsligt. Obs nu har inte jag sett några klipp från detta eller läst om exakta händelseförloppet utan pratar generellt. Dvs om man exempelvis står och hånglar mot en vägg med en kille och han typ drar ner ens bh eller tar en på rumpan etc så är det inte brottsligt om man inte signalerat att man inte vill pga kontexten (alltså att man står och hånglar, jämfört med om en random person på stan gör det). Men, om du då säger nej eller bara tar bort hans hand eller liknande så har man ju signalerat ej samtycke till den handlingen = brottsligt att fortsätta pga då kan man inte hävda att man inte haft uppsåt.

          Nu är ju detta en väldig förenkling, det tillkommer ju alltid fler nyanser i verkliga situationer och sen är det ju att allt ska kunna bevisas också vilket ofta är det stora problemet.

            Oaktsam våldtäkt borde han dömts för.

              Nej det borde han inte.

              Nej det borde han varit oaktsam under sexakten (dvs ge tydliga fysiska skador till offren)

        Hur kan ett hångel vara samtycke till att få något instoppat i sig? Har man samtyckt till all typ av sex bara för att man kysser någon? Hoppas någon tjej kör in en dildo i honom när de kysser varandra nästa gång.

        Omg tack. Satte ord på mina tankar genom hela den här soppan.

        Att strula med någon ≠ att vilja ha sex/få något instoppat i sig. Vi har något som kallas samtyckeslagen, men uppenbarligen verkar den ju inte funka jättebra

    Upprörande!!! ?

    OT: Anna Books oändligt många stories med taggar i varenda en och överdådiga lovord om Ellery Beachhouse, smygreklam eller bara trålfiskeri med den gigantiska trålen om samarbete?

      Tänkte samma…

        Endast 17 st stories med taggningar faktiskt i skrivande stund. Då har gårdagens redan försvunnit. Kan aldrig människan göra någonting med måtta någon endaste gång. ?

      Självklart smygreklam så de får bo där gratis, men det vill hon ju aldrig erkänna. Ganska uppenbart då hon är så tyst annars men när de är iväg på hotell så kommer det en massa stories med taggningar.

    Sjukt att något som händer i ett hus där varje meter filmas läggs ner.

    Men borde inte allt finnas på film? Om inte ens det hjälper, vad mer behövs?

    Har två döttrar som ska växa upp i detta samhälle. Känner mer och mer för varje liknande situation man läser om att vi borde flytta ut till nån öde ö nånstans. Vill inte att de ska behöva stå ut med allt som kan hända tjejer och som samhället bara skiter i.

      Och ändå är Sverige en av de mest jämställda i världen. Förstå hur kvinnor har det i andra delar i världen, och vilken tur vi har som har fått privilegiet att växa upp just här.

        Ja det är ju sorgligt att det här ska vara det bästa som går att få.

        På gott och ont. Kommer själv från en kultur där en våldtagen kvinna (om hon var full, klätt sig på ett visst sätt osv) ”får skylla sig själv”. Tack och lov så tänker inte alla så men den mentaliteten är inte ovanlig.
        Den stora skillnaden mellan kvinnor som lever i en ojämställd kultur kontra Sverige (som är ett paradis för kvinnor i jämförelse) är att de aldrig tar för givet att män ska hålla händerna i styr. Kvinnorna där förstår att män inte är att lita på så de undviker situationer som en helt vanlig tonårstjej befinner sig i flera gånger i månaden här i Sverige (hemmafester, dricka i någon park, följa med en killkompis hem, däcka på soffan hos en vän, klä sig extremt provocerande för sin ålder, flörta med äldre killar, låta killar dansa liiite för nära osv).
        Kvinnor som växt upp en kultur där män både är beskyddare (bror, pappa, granne, hederlig främling på gatan) och gärningsmän (våldtäcksman, pedofil etc) förstår att alla män är potentiella förbrytare så de undviker män generellt. De är kalla mot kollegor som de inte litar på, säger ifrån om en man ens försöker göra ett närmande, hotar med pappa/bror om mannen stalkar henne osv.
        I Sverige lever vi så säkert att unga osäkra tjejer inte känner att de behöver frukta sin omgivning- vilket är jättebra- men det gör dem också till enklare byten.

        Vet inte vad som är värst: att anta att varenda man vill ge sig på en eller att lita på sina medmänniskor trots att de inte förtjänar den tilliten alltid.

          Villen otroligt platt analys. Återigen ska kvinnors beteende diskuteras när du hade kunnat lägga lila många ord på att diskutera hur män beter sig och varför de tar sig de friheter som de gör, oavseth land.

          Det kan inte vara så att vi kan ha två tankar i huvudet samtidigt: ”svenska” tjejer har stort livsutrymme men är samtidigt medvetna om att alla som våldtar är killar (ska inte blandas ihop med att alla killar våldtar, för att föregå ev missförstånd)?

          Jag vet vad som är värst: att som tjej och kvinna leva ett extremt begränsat liv till förmån för killars livsutrymme.

            Oj, du läste min kommentar som fanläser bibeln. Tror du att kvinnor vill vara rädda, behöva täcka sig, inte våga klä sig som de vill, få höra att de ska skylla sig själva, inte har någon att vända sig till när de varit med om ett övergrepp osv?

            Svenska (inkluderar allllla som bor i Sverige, inte etniskt svenska tjejer) har en mer avslappnad syn till umgänge med främmande män, speciellt under alkoholpåverkan. Kolla bara tjejerna som anmälde Tobby, tror du att sannolikheten att de hade stött på en sådan dåre varit densamma om de höll sig bland folk de känner, inte dricker sig stupfull, inte klänger på killarna osv? Umgås man med hederliga män som inte bara är ute efter ligg och supa då är man också lite säkrare. Herregud, det säger sig självt. Betyder det att tjejen ska skylla sig själv? Nej, men det betyder att tjejen fattade ett mer riskfyllt beslut och allt kommer med konsekvenser. Har själv varit ung och blivit utnyttjad av diverse män så jag sitter inte på en häst och ser ned på dessa tjejer. Jag gav bara en bild av hur det kan vara att leva i en kultur som är motsatsen till Sverige. Kvinnor lider överallt och den gemensamma nämnaren är män.

      HATAR att behöva säga det men att uppfostra och varna ens döttrar är det enda som funkar. De måste vara försiktiga, alltid vara på sin vakt när de befinner sig bland fulla/höga/sliskiga män, våga säga NEJ högt och tydligt, våga prata med er föräldrar om någon försöker något fuffens, ringa er om de fulla istället för att åka med någon främling/kille, inte oroa sig för straff/konsekvenser hemma om de gjort något dumt (de ska alltid kunna komma hem och sova i säkerhet och inte sova över hos någon av rädsla), trycka in att deras värde inte sitter i kroppen/de är inte skapta för att vara snygga objekt, hålla koll på deras umgänge osv. Hellre en jobbig förälder som ringer och hämtar ett visst klockslag oavsett när kompisarna ska hem än ett barn som blivit utsatt för våldtäkt för att vidriga män bara ser deras osäkerhet som en inbjudan.

      En dag kanske varenda man inser att man inte rör någon som inte gett samtycke men än så länge så måste vi tyvärr finnas där för våra döttrar. Orättvist och skevt men det är verkligheten vi lever i.

        Ja, visst. Men OCKSÅ uppfostra sina söner till vad man gör och inte gör. Varför ska döttrarna bära hela lasset?
        Män kommer inte ”vakna upp” av sig själva.

          Håller absolut med men det kommer ALLTID finnas män som är villiga att ge sig på en kvinna. Har alltid funnits och kommer alltid att finnas.
          Förhoppningsvis blir de färre men de blir aldrig 0 till antalet. Så hellre en dotter på sin vakt än en våldtagen dotter.

          Absolut att man ska uppfostra alla sina barn rätt.

          Men man kan bara ta ansvar för sina egna barn, och så länge pojkar/män beter sig som så spelar det ingen roll om just min kompis son är rätt uppfostrad, min dotter behöver skydda dig emot dessa andra män ändå.

        De män som nu också har kommit till Sverige har en helt annan kvinnosyn. Den kommer aldrig försvinna från dem då deras kultur är helt olik vår.

          Förr fick svenska män slå och våldta sina fruar. Man fick slå sina barn. Och homosexuella var sjuka.
          Men vi svenska har lyckats kommer ifrån den kulturen. Varför skulle inte andra människor kunna komma ifrån sin gamla kultur?

        Önskar att fler pappor och mammor uppfostrade sina söner på detta sätt:
        Du har INGEN rätt att röra en annan människa mot dennes vilja. Ett nej är ett nej.
        Har du svårt att respektera kvinnor och tjejer får du hålla dig hemma.

        Att killar inte har mer värde än tjejer. Att killar ska respektera kvinnor och tjejers åsikter på samma sätt som de respekterar mäns och killars.

        Håller med dig men tänk om alla pojkföräldrar kom och hämtade hem sina söner vid ett visst klockslag. Såg till att de kommer hem och är hemma innan de hinner bete sig illa.

    Sjukt.

    Så förvånad man blir över att en sexbrottsutredning blir nedlagd.

      Här blir man ju förvånad eftersom det finns på film. Vad som hänt mellan två personer i någons hem kan bli svårt att bevisa. Men att inte kunna bevisa något man kan se… ?

        Jaa men du kan ju inte veta om hon när hon sa nej ändå egentligen menade ja, eller om hon kanske spelade lite svår och flirtade lite när hon sa nej. Det måste man ju ändå förstå.

        ?

          Hon hånglade med killen när han tog henne mellan benen.

          Den andra tjejen satte sig gränsle över killen i underkläder när han drog ner hennes BH.

          De gav inte samtycke, men deras agerande innan händelsen kan han ha tolkat som ett samtycke, och därför det blir svårt att få han dömd i domstol.

    OT:
    Tiingelinn har fått barn

    OT- Någon mer än jag som reagerar på att Camilla och Antonija har raderat en varsin video på sina youtubekanal (som de medverkade i tillsammans)? Vad kan det bero på tror ni? ?

      Den där de inte vill äta den marinerade laxen? De kanske erkände för sig själva att det var ett bortskämt beteende de uppvisade.

      Venedig-videon är borta, ja. Förmodligen för att de framstod som idioter. Tror det är Camilla som har velat plocka bort det, Antonija struntar nog i vilket.

        Ja den är borttagen, men Camilla lade upp en till video efter det som hette typ ”Vi äter på Sveriges dyraste restaurang” som också är borttagen nu vad jag ser…

      Antonija har skrivit på sin story att hon tagit bort och varför

        Vad sa hon var anledningen?

          Förkortat skrev hon:

          Att dom fått hotfulla kommentarer, framförallt Camilla och att hon går runt med ångest hela dagen.
          Dom pratade med personalen efteråt och det var inga konstigheter för personal eller C och A.
          Handlar inte bara om en lax utan är trakasserier nu.
          Hon går vidare men ledsen att se Camilla ledsen.
          Alla gör fel och lär sig. Tack för att ni lär mig. Ber om ursäkt till restaurangägare som mår dåligt av videon och kommer aldrig skicka tillbaka mat igen.

            Och ”sålänge ni är nöjda och man publicerar material ni tillåter är det ok. Men så fort man gör minsta fel enligt er som att skicka tillbaka en maträtt så ska man dö och misshandlas.
            Skulle ni sagt detta till mig om ni träffade mig? Isf stänger jag ner mitt konto på en gång.
            Lär mig gärna men inte på detta sättet”

            Inte exakt som hon skrev men ah.

            Camilla är en cry baby

              empati?

    Varfor har Camilla Hamid och Antonija raderat videon dar de ater pa Sveriges dyraste restaurang? Jag borjade kolla pa den pa lunchen, pausade for att ta ett samtal och plotsligt var den borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.