Är Mr Cool värre än Paludan?

Är Mr Cools låt ”Knulla barn” värre än Paludans koranbränning, trots att den de facto inte är något annat än satir?

Hade reaktionerna blivit fler och större om Paludan turnerat runt med den på gator och torg, istället för med en koran att sätta eld på?

Vet du inte vad Mr Cool eller ”Knulla barn” är så kan du läsa här.

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT. Någon som följer Anna apansattigranen (annasuvannadeebang) på IG och sett vad hon skrivit om att BB frågat innan hon publicerade inlägg från hennes privata IG

   Ja och jag ser också Camillas mycket barnsliga svar. Börjar bli ironiskt att Camilla påpekar hur dåliga influencers är på att bemöta kritik. Kanske dags att sopa framför egen dörr.

    Lust att återge konversationen? Låst konto..

    Jag skriver att det inte kliar i mina fingrar över att plocka isär hennes kommentar.
    Är det ett barnsligt svar?

     Jag tycker det ja. Speciellt med tanke på hur du pekar på andra som inte kan svara på kritik. Det var en hel del sakligt i de kommentarer som adresserades till dig men du valde att svara på en liten parentes. Du svarade inte alls på kritiken du fick utan gav ett barnsligt svar på något som egentligen inte var sakfrågan.

     Men vi behöver inte vara överens om det.

      Jag tolkade faktiskt inte kommentaren som någonting för mig att svara på, jag ville mest bara svara att jag faktiskt inte kände något behov alls av att plocka isär kommentaren som skribenten antog.
      Jag var inte ett dugg intresserad av att ge mig in i någon diskussion alls i sönderplockat format, så jag därför skrev jag bara det eftersom kommentaren avslutades med ett antagande å mina vägnar som uppenbart inte stämde.

   Jag frågade inte henne innan publiceringen, det stämmer, men med tanke på vad vi hade pratat om i telefon tidigare när hon hade sin paus så tolkade jag henne som att det skulle vara okej den dagen hon var tillbaka på Instagram och även saker hon skrev efter att jag delat hennes inlägg. Jag tolkade henne helt fel och har bett om ursäkt för det, både till henne privat och i en kommentar på Instagram.
   Vi inledde konsversationen på Instagram men avslutade den privat, vilket är varför jag raderade de kommentarer jag skrivit inledningsvis.
   Det är vad som hände där.

    Skrev inte du det i kommentarerna under det inlägget? Flera frågade om Anna hade godkänt varpå du svarar att ni ”har pratat med varandra ok allt är ok :)”. Typ.

     Nej, jag sa att i det här fallet så trodde jag att det skulle vara okej eftersom vi är bekanta. Men jag hade fel där och missförstått henne helt.

      Aha ok

      Pinsamma misstag. Vi var flera som påpekade att det inte kändes ok och du intygade gång på gång att du hade frågat innan. Ett tips är att svara professionellt när du skriver inlägg och förväntar sig att Bianca ingrosso ska svara på kundtjänstärenden på sin privata instagram när du inte ens kan besvara kritiken du själv får ordentligt på din egen plattform.

      Och generellt tips, fråga folk först. Antaganden som dessa kan ju knappast gynna er vänskap.

       Biancas insta eller andra stora influencers insta är ju inte privata, de har gjort sin insta till ett offentligt företag, en kanal där de bygger varumärke och säljer reklamplats. Vill d ha en privat insta får de ju skaffa ett stängt konto med deras personliga vänner som följare.

        Bianca har en privat Insta, förstår inte alla det?

         Hon har ett personligt instagramkonto, inte privat.

       Jag varken efterfrågade eller förväntade mig ett svar från Bianca. Inte heller taggades hon i inlägget eftersom jag var blockad vid tillfället.

   Måste den här apan lyftas hela tiden?

  Varför ska detta stolpskott lyftas upp här? Ingen vet ju ens vem hon är?

   Ja faktiskt. En svamlig kvinna som känner sig kränkt över något som jag inte ens hon själv vet.

   Håller med, hon har dykt upp i för många inlägg på senaste tiden. Noll relevans.

  Jämförelsen hade varit mer relevant om sakerna i fråga hade hänt samtidigt. Låten har 7 år på nacken.

   Sedan gick dessutom inte barnfamiljer man ur huse och kastade sten på poliserna.

   Sen hade jämförelsen också har mer relevant om det vore så att han ställde sig utanför en förskola och sjöng det, eller på gården där barnfamiljer bor!

   Pauludan är endast ute efter att provocera och skapa oreda i samhället. Och det är så sorgligt att folk går i hans fälla genom att vara våldsamma mot polisen. Men dessa personer kanske inte riktigt fattar hur rättssystemet är uppbyggt och det är bra att man lagför dessa individer, det är aldrig okej att agera våldsamt på det viset.

   I Uppsala så hade det gått lugnt till och man överröstade pauludan genom att skrika ”inga rasister på våra gator”.

    Det är extremt illa dessa som går i hans fälla och låter sig provoceras.
    Dessa stenkastande våldsamma personer med annan hudfärg än vit använder ju han sen i sin propagande som bevis på att dessa personer är våldsamma, farliga och ociviliserade.

    De videor jag har sett av paludan när han var i trollhättan är mycket bättre, ser ut som folk som skriker och har en fredlig motdemonstration. Kunde på det jag såg inte se något våld alls. Jätte bra.

    Kan ju även va så att han vill visa hur långt folk kan gå för en religon. Tycker personligen att religion är väldigt obehagligt. Rent av rasistiskt i många fall

  Hon verkar inte förstå någonting.

  ”När yttrandefriheten endast gäller för en grupp och går endast åt ett håll då är det hyckleri. Precis som emanuelkarlsten skriver så hade ingen tolererat om hatet riktades mot våra barn. Men hat mot muslimer är ok?”

  ??? Yttrandefriheten gäller alla grupper. Du får skämta om pedofili och du får elda upp koranen.

   Fast hade folk gått ut och begått våldsbrott om någon sa en väldigt osmaklig sak om barn? Jag tror inte det!

   Jag tror att det hade skapat en debatt och personen hade fått har och hot, men jag tror inte att det hade blivit upplopp med våld mot poliser.

    Nej folk hade rimligtvis inte försökt döda poliser pga grov satir. Invände mest mot påståendet att yttrandefriheten endast skulle gälla en grupp.

     Mrs Lindh förstår inte konceptet yttrandefrihet.

      Mrs Lindh framstår som ännu mer ointelligent än jag trodde ?.

      Varför lägger Camilla upp hennes kassa inlägg ens? Det måste vara den tråkigaste profilen Instagram? Är hon ens relevant?

  Men varför ge denna inte särskilt allmänbildade kvinna mer uppmärksamhet?

  Mrs Lindh tycker en massa. Emanuel Karlsten kallar sig journalist och borde ha lite bättre kunskap om vad yttrandefrihet är. Men nu är Emanuel ingen riktig journalist utan precis som Mrs Lindh tycker han en massa saker. Tur för honom att han har kompisar på GP.

   Och en helgonförklarad fru.

    Vem är frun?

   Nu googlade jag lite snabbt på Emanuel och hamnade på Wiki där det står att han fick komplettera journalistutbildning via Poppius journalistskola – det stämmer inte eller?
   Bara nyfiken.

   Jag tycker att det är intressant vem som får kalla sig journalist, har funderat ett tag på det. För ett halvår sedan gick Cissi Wallin i taket (nåja, blev lite upprörd) över att hon inte blev titulerad som journalist i någon artikel om henne och vad jag vet har hon ingen journalistutbildning. Jag kom på mig själv att jag aldrig betraktat henne som journalist, bara som krönikör. Däremot betraktar jag radiojournalisten Thomas Nordegren (Nordegren & Epstein i P1) som just journalist trots att han inte har någon som helst utbildning i det, han halkade in på ett bananskal typ enligt honom själv i en intervju från förra året. Han har jobbat som journalist sedan 70-talet,kanske att jag på något vis låter erfarenheten avgöra.

    Är inte journalist en ganska ”fri” titel att tillskriva sig? Jag såg på något program där Mauri kallas för journalist och blev lite ställd för jag är rätt säker på att han saknar högre utbildning. Är man journalist för att man har ett program på youtube där man snackar med kändisar?

    Journalist är man om man har en kandidatexamen i journalistik, i alla fall i min bok. Och frågar du någon av den gamla stammen är det endast JMK, SU alltså som gäller. Poppius erbjuder kurser i journalistik men ingen metod. Sedan kan en självlärd journalist vara lika vass som en skolad, men i fallet Emanuel visar han tyvärr mest upp sin pinsamma okunskap.

   Emanuel Karlsten har arbetat som journalist i flera år,bl a på Göteborgsposten,så lite konstigt att du skriver som du gör.
   Om vi nu skall värna om yttrandefriheten så har väl även han och Mrs Lindh rätt att uttrycka sina åsikter?

    Mitt svar var avsett till anonym 18.38

    Det är väl ingen som har sagt att de inte ska få uttrycka sina åsikter enligt vad jag har läst i alla fall? Det är några som inte tycker att man ska göra inlägg om dem på bloggbevakning, men det är ju inte heller att förhindra deras rätt att uttrycka sig.

    Vad åsyftar du? 🙂

    Att han kallar sig journalist och jobbar som dito betyder inte att han har de kunskaper som krävs för att göra jobbet. Journalist handlar inte om att tycka utan att ifrågasätta maktstrukturer och att försvara tryckfriheten och yttrandefriheten. I en demokrati går jobbet ut på att säkra demokratin. Till skillnad från diktaturer där journalistens roll är att bedriva propaganda.

     Anonym 20.54,du vet att journalister kan ha helt olika arbetsområden?
     En del skriver om mode,gör hemma hos repotage,skriver om utrotningshotade djur,resor,krig,religion,vården,kultur,listan kan göras lång på olika ämnen som journalister skriver om.Tror du verkligen att bara de som skriver om våra maktstrukturer har rätt att kalla sig journalist?

      Absolut men nu pratar vi specifikt om EM som i alla fall ger sken av att vilja vara en samhällsdebattör.

     Nej, en journalists roll i en diktatur är inte bara att sprida propaganda. Där är det viktigare än någonstans annars att journalister försvarar demokrati och yttrandefrihet. Däremot krävs det ofta att journalister från andra länder bedriver den journalistiken då det är svårt att göra det som inhemsk journalist. Men så platt att påstå att journalisternas roll i diktaturer är propaganda.

      Helt rätt jag var lite slarvig i hur jag uttryckte mig. Den grupp som granskar är i mitt tycke hjältar som sätter sitt eget liv i fara.

  Jag tycker att om man ska ge sig in i debatten ska man ha rejält på fötterna. Oavsett vad man tycker om Paludan och hans koranbränning så är det ok enligt yttrandefriheten. Den är stark, så pass stark att det till och med är okej att säga saker som kan kränka en annan människa. Lyssnade på en debatt på SVT med en statsvetare och en imam som diskuterade huruvida det är okej att vilja bränna koranen. Det är just därför som Paludan också fått tillstånd att göra de här sakerna. Även om någon annan blir kränkt. De som startar upplopp på grund av hans tankar får börja lära sig att hantera sina aggressioner på andra sätt. Kan inte låta bli att tänka att de som startade upploppen hade tagit vilken chans som helst att bråka. Paludan var tacksamt att ta till.

   Det värsta är ju att de spelade paludan i händerna, det blev exakt som han ville. Han bränner koranen för att muslimer ska bli arga och kasta sten, för att sedan kunna säga att muslimer är vidriga, våldsamma och vill döda poliser. Och det fungerar.

    Fast nej. Han har ju sagt åtskilliga gånger att han gör det här för att muslimer ska förstå att deras lagar inte står över våra.

     Förlåt för att jag inte ser honom som en ärlig, pålitlig kille som aldrig ljuger.

   Tror inte alla vet vad yttrandefrihet och demokrati är tyvärr. Det är något som ALLA som bor här måste veta och förstå. Många sa- polisen håller med han och skyddar honom mm

  Håller inte med. Att bränna koranen är inte samma sak som att sjunga om att våldta barn. Att sjunga lika grovt om att våldta muslimska kvinnor hade enligt mig varit värre än att bränna koranen, det våld som kan komma av det hade jag förstått mycket mer

  De som kastar sten på polisen är as men ännu vidrigare är du som använder uttrycket apor, fullkomligt vidrig människosyn har du.

   Vad god du är! Försöka mörda poliser, polishundar, polishästar, kasta in molotovcocktails i buss med förare och passagerare trumfare alltså INTE att använda ordet apa om sagda fittidioter till muslimer?

   Du tycker inte dyfdsignalerandet gått lite långt? Vad ska du uppröras över nu? Fittidioter eller att jag skrev att det är muslimer?

    Två tankar tack!

   Vilken människosyn har du som tycker ord är värre än våld? Herregud.

    Vart ser du att jag tycker det? Herregud. Kan man ha 2 tankar i huvudet samtidigt eller? Ingenstans försvarar jag våldet som användes mot polisen.

     Jo det gör du. Du lägger in en värdering. Att kasta sten är vidrigt att kalla någon för apa är ännu vidrigare.

  Välj era strider skrivbordskrigare!

   Att stå upp för yttrandefriheten, menar du att det är en strid ej värd att ta? Och varifrån skulle man ta den om inte från skrivbordet? Eller föreslår du det mer ociviliserade tillvägagångssättet stenkastning?

  Det är proffsdemostranter som söker sig till dylika manifestationer. Och givet eldar på de som är där för grundorsaken, ingen ursäkt men förklaring till att de urartar så snabbt.

  Och JA, de finns!!, och ofta reser de in i landet från andra länder enkom för detta.

  Och JA de är vita i hyn (flertalet) och är inte sällan redan kartlagda av UND på polisen.

  DÄRFÖR är det väldigt tydligt att polisen gjort ett urkass förarbete med kartläggning och riskbedömning innan sagoboksbränningen.

  Finns ingen ursäkt för det beteende som var som värst över påsken. Att stanna hemma hade varit ett vuxet beteende. Att gå i den uppenbara fällan väcker inte sympatier hos mig iaf. Varför göra sitt nya hemland till skiten de flytt ifrån. Impulskontroll noll.

   Vilket bara ger Plaudan vatten på sin kvarn och visar att han har rätt – vissa går inte att integrera.

   Håller med dig till 100%. Jag är själv muslim och skäms så mycket för att dessa som beter sig våldsamt gör att alla muslimer får stå till svars för det. Jag förstår ärligt talat inte ens varför man går dit som muslim eller överlag? Bästa vore ju om ingen dök upp, då hade han till slut gett upp!

    Jag håller så med dig. Förstår att det skapar känslor, jag blir arg över att en stolle kommer på att bränna en bok. Men bäst är att låta karln skämma ut sig i sin ensamhet.

     Ja, bäst hade ju varit om han fick stå där som en ensam idiot och elda sin bok.

     För övrigt är min favorit-motdemonstration den där nmr skulle demonstrera i en stad. Och någon organisation (minns ej vilken och orkar inte googla) beslöt sig för att skänka x antal kronor per meter de gick genom stan. Pengarna gick till ”inte rasist men” om jag minns rätt. Rubrikerna i en tidning efteråt var ”nmr gick in x tusen kronor till antirasismen”.

      Den var riktigt bra!

  Jag är så trött på det här ämnet.

  Dom som står där och gapar om hur polisen är grisar och rasister och hur vi som försvarar yttrandefriheten också är rasister, dom kommer aldrig vilja förstå hur mkt vi än förklarar.

  Dom skapar bara allt större avstånd mellan sig själva som muslimer och ickemuslimer.
  Å andrasidan har jag aldrig upplevt att dom velat integrera sig till fullo här och bli vän med ickemuslimer, mer än någon enstaka (men även där har det sedan krupit fram beteenden mot oss ickemuslimska kollegor eller vänner som inte är acceptabla men som försvaras med deras religion).

  Och någon enstaka är för lite för att känna att dom verkligen vill vara en del av vårt samhälle och följa våra lagar och sociala regler.

  Och ärligt talat, jag är less på att folk söker sig till vårt land för att sen bara pissa på det.
  Min mamma sökte sig hit för fred och frihet och har levt enligt alla regler och normer och lärt sig språket och försörjt sig själv.
  Min pappa sökte sig hit för fred och frihet, han pissade på hela samhället från dag ett. Synd att han inte kan utvisas

   Jag vet inte vad du träffat för människor, men lite märkligt att säga att ”dom aldrig velat bli vän med ickemuslimer”. Jag är själv muslim och majoriteten av mina vänner är ickemuslimer eller ateister. Jag bryr mig inte vad mina vänner hr för religion. Man behöver inte tycka lika om allt, det gör man väl knappast oavsett religion.

   Och alla i min bekantskapskrets som är muslimer har aldrig problem med att skapa relationer eller vänner som är ickemuslimer så din kommentar är väääldigt märklig!

    Väldigt määäärklig vet jag inte.
    Är tydligen inte ensam om att tänka så här i kommentarsfältet.
    Tittar jag mig runt bland vänner, bekanta och kollegor så är jag absolut inte ensam om att tycka så här.

    Men visst, bara för att du inte alls har upplevt något av det så är det määärkligt.

   Det här säger nog mer om dig än muslimer..

    Det här säger allt om paludan. Det är exakt det här han vill att folk ska tänka och känna. Och när 100 poliser är skadade och vuxna hetsar små barn att kasta sten så förstår jag dessa känslor.

    Nja det säger nog mer om mina upplevelser än om mig.
    Jag kan ju bara dra slutsatser utifrån mina och andras upplevelser samt erfarenheter från jobb.

    Så vad det säger om mig är kanske att jag inte plockar åsikter ur tomma luften utan tycker att jag har en grund byggd på erfarenhet.

   Jag som kvinna jobbar med en manlig muslimsk kollega, han är högre utbildad än mig.

   När han kom var jag först fundersam hur det skulle gå, i vårat jobb måste man kunna ta i hand, hälsa på kunder, osv, vi jobbar väldigt nära varandra också. Och eftersom muslimer har sina regler att inte ta i hand med främlingar, att ibland inte ens kolla eller prata med kvinnor, eller jobba fysiskt nära kvinnor, så vart jag fundersam.
   Men det var inga problem, det var precis att jobba med en svensk kristen/ateist man. Vi pratar och skämtar, han har inga problem med fysisk kontakt emot kollegor eller hälsa på kunder, han behandlar kvinnor och män likadant, osv.
   Han är precis som vem som helst, han berättar om sin muslimska fru och deras barn, och hon håller på att utbilda sig för att kunna jobba med sitt dröm jobb.

   Det finns muslimer som kommer till detta land, som blir endel av samhället, och dessa människor ska vi välkomna med öppna armar.

    Har samma erfarenhet som du. Träffade en extremt kunnig person inom sitt område hos en kund. Rekommenderar nu honom och hans tjänster till alla i mitt nätverk som behöver den hjälpen han kan erbjuda. Att han är troende muslim påverkar inte hans professionella förmåga. Sedan råkar han dessutom vara en fin människa. Det får man på köpet.

    Jag sa inte ”alla”.
    Jag sa att för få väljer att integrera sig.

    De flesta, skulle jag säga. Mellan 2009-2019 arbetade jag med att hitta arbeten till nyanlända. Dels i Sthlm, dels i Norrbotten. Endast en handfull var ”svåra”, resten tog sig gladeligen an olika arbetsuppgifter.

    Det var aldrig viljan till arbete som var problemet. Det mest signifikativa var sociala koder på arbetsplatser. T.ex. många som satte sig ned efter slutförd arbetsuppgift för att invänta nästa uppgift. Det gick inte hand i hand med Sveriges syn på flexibilitet. I många andra länder bör man inte ta egna initiativ om inte chefen gett sitt godkännande. Exempelvis på flera platser i USA.

    De som vrålar högst att ”invandrare inte vill jobba eller lära sig svenska” har troligen låg kunskap om området. I mina ögon är det invandrarna som vill jobba medan de inrikes födda är allra knepigast. ”Kan ej åka buss pga psykisk ohälsa”, ”kan ej träffa människor pga psykisk ohälsa”, kan ej sitta i matsalen pga psykisk ohälsa och så vidare. Generalisering? Tja – eller en samlad bedömning av 10 års yrkeserfarenhet.

     Jag tror att de är få som säger att muslimer inte kan jobba. Men endel måste lämna vissa saker ifrån sin kultur när det kommer till Sverige vilket kan vara svårt.
     Tex i endel muslimska kulturer tar man inte i hand med kvinnor, man tittar inte på kvinnor, man pratar inte med kvinnor, eftersom det anses respektlöst emot kvinnans man. Kvinnor får inte heller utbilda sig eller jobba, eftersom deras uppgift är hemmet och barnet.
     Det är en kultur fråga, om man är uppväxt i den och levt i den hela sitt liv kan det vara svårt för visa att släppa det när man kommer till ett annat land.

     Så jag tror att man måste ha en förståelse för kultur krocken, även om muslimer måste också ha en förståelse för att saker är annorlunda här i Sverige och att de måste anpassa sig för att funka i våran kultur.

     Tex om en muslimsk läkare vägrade ta emot kvinnliga patienter, eller om en muslimsk polis vägrade prata med ett kvinnligt vittne, osv. Visa saker från visa kulturer funkar helt enkelt inte i Sverige.

      Nangijana,du har rätt i att det kan bli kulturkrockar mellan svenskar och muslimer ibland,men märkligt nog så väljer många att blunda för det när de t ex semestrar i Dubai?

       Man får ta seden dit man kommer…

        Du menar att försvara en diktatur?

        Är nog få om ens någon svensk kvinna som anpassar sin klädsel efter landets lagar när de semestrari Dubai.

      De allra flesta har full förståelse för det. Varför tror du annars att många ändrar sina namn och överhuvudtaget kastar sig ut på arbetsmarknaden. Det här med handskakningar har inte med land att göra, utan med måttet av personlig religiositet. Du kan hitta övertygade i Malaysia, Tunisien och Irak, men även sekulära personer.

      Den bästa platsen att lära (om) sig är på arbetsplatsen.

      Du kommer inte att hitta en polis som vägrar prata med ett kvinnligt vittne. Vi människor lär oss av allt. Ibland tar det tid men grogrunden är givetvis öppenhet. Vissa saker existerar inte annat än bland människors fördomar.

   Jag har vuxit upp med muslimer i skolan och jobbat med muslimer många gånger. Då är det muslimer som är födda här och som kommit från ett annat land, aldrig upplevt att det har vart något problem.
   Har vänner som är muslimer och jag själv är världens ateist. Förstår mig inte på religion och de är medvetna om det. Har aldrig upplevt att de inte vill integrera sig med oss eller anpassa sig utifrån hur Sverige är.
   Min väns kollega kom till Sverige från Syrien för många år sedan, lärde sig svenska, studerade och jobbar nu inom bygg. Han är ett bra exempel, fantastisk människa. Min nära vän är född här, är muslim och är välutbildad, även hon är underbar. Trött på att alla dras över en kam.

  Värre och värre, frågan är irrelevant eftersom att båda sakerna är helt tillåtna att göra. Spelar ingen roll vilken fråga eller ämne du själv råkar brinna för, samma gäller för alla för alla sorters åsikter. Det är bara att hacka i sig. Vissa frågor kommer göra dig urförbannad, en del påverkar dig inte alls och de allra flesta någonstans däremellan. Bara för att du tycker något är förfärligt (det är okej att tycka!) så kan man inte kräva att LAGEN ska ändras för att passa just dina åsikter. För du förstår väl att nästa gång så kommer någon annan som tycker tvärtemot dig också kräva en lagändring som passar dem?

   Klok kommentar!

  Kul att hela min, långa kommentar, raderades.
  Varför?

   Du skrev förmodligen något som många tänker.

    Nej plötsligt var den tillbaka.
    Den kom, gick och kom tillbaka.

   Fastnat i modd?

    Det är vi nog många som blivit ikväll Hanna K

  Ville är sjuk i huvudet? Musliner eller de som kastar sten?

  Dra gärna 1,6 miljarder människor över en kam ??

  Att dra alla muslimer över en kam och kalla dem galna våldsverkare provocerar bara. De flesta är fredliga och lägger inte energi på en galen enstöring. Men något som faktiskt är intressant är att länderna i regionen som är Islams vagga klassas som ofria. 100 är maxpoängen i detta demokratiindex. Lägst får Saudi Arabien inte helt otippat med 7 poäng. Alla försvarare av UAE, mer känt som Dubai (jag vet att det är en stad) får ynka 17 poäng.

   Saudiarabien vägrade att skriva under FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Enligt de stred artikel 16 (äktenskap) och 18 (religionsfrihet) mot sharialagar. En del muslimska länder uttryckte sitt missnöje med att deklarationen inte låg i linje med deras kultur och religion så man skapade sin egen version med ett muslimskt perspektiv.

  Kan garantera att Svensson inte skulle göra mordförsök på polisen, bränna bilar och utföra fruktansvärda handlingar pga att en stolle sjöng låtar om våldtäkt på barn. Arga och ha åsikter skulle man ha, men att bete sig som människorna gjorde i påskas kan jag nog nästan lova aldrig skulle hända. Oavsett provokation.

   Och ett kristet ungdomsgäng skulle inte skapa upplopp av bibelbränning.

   Om du skulle gissa, har det med 1. Etnicitet eller 2. Utanförskap och klasstillhörighet att göra?

    Religion.

   Svenska studenter kastade sten på polisen för drygt 20 år sedan i Göteborg.Då skadades 53 poliser och 90 svenska ungdomar och över 50.000 demonstrerade mot en viss amerikansk presidentbuske.
   Många åtalades och dömdes,och det hoppas jag givetvis att resultatet blir även denna gång.

    I det här landet dömer vi inte barn.

     Det stora flertalet var uniersitetsstuderande vill jag minnas,så inga barn den gången.

     I Sverige är man straffmyndig från 15 års ålder. Det finns många studenter som är över 15.

   Göteborgskravallerna?

  USA är långt ifrån ett föredöme men något jag skulle vilja se att vi tog efter är processen för att bli en medborgare. Den amerikanska medborgarprocessen består av tre delar. Ett oralt förhör om USA historia och statsskick, ett språktest och en intervju. Jag tror att det hade gynnat oss långsiktigt om muslimer visste att man får bränna en koran eller uttrycka sin avsky för Islam på olika sätt för att vi har yttrandefrihet i Sverige.

  Det är också viktigt att informera om det rättssäkerheten vi har i Sverige. Något jag lärt mig om ”Familjen” i Göteborg är att de har fostrats till att misstro den svenska polisen. Det är många som tror att polisen vill en illa och att det är viktigt att inte blanda in dem även när man har blivit skottskadad. Man sköter allt inbördes. Problemet blir att det uppstår en tystnadskultur och ett parallellt samhälle. Polisen kan inte lösa brott och Maria som blev bestulen måste dra tillbaka sin polisanmälan efter att ha mottagit hotfulla påtryckningar från en familjemedlem.

   I USA kan man även fråntas medborgarskapet.

   Sverige har faktiskt detta för folk som kommer ifrån tex USA till Sverige.
   Däremot gäller inte den regeln för folk som är flyktningar.

   Men förstår din poäng. Vi måste bli bättre på att få flyktingar/invandrare att lära sig Sverige regler och lagar, och förstå hur saker funkar i Sverige.
   Kiruna m*rdet som skedde på en buss. Den pappan hade gått till polisen med sin frus trosor som bevis på att frun var otrogen. När polisen inte agerade tog han saken i egna händer och ihop med sina 2 söner m*rdade de en oskyldig man, en manlig kollega som bara jobbade på samma ställe som frun.
   Denna man hade trots flera år i Sverige fortfarande 0 koll på Sverige lagar och regler.

   *=o/ö

    Stämmer det verkligen att man kan bli av med sitt svenska medborgarskap? Borde vara emot grundlagen? Förutom om man aldrig varit bosatt i Sverige och inte ansöker om att få behålla det trots det… Det amerikanska vet jag att man kan bli av med i vissa specifika fall, om man fått det på felaktiga grunder till exempel…

    Tror du att det var att han inte hade koll eller valde han bara att sikta i dem?

   jobbigt då med alla infödda svenskar som passerat svensk grundskola och gymnasie och ändå har noll koll på sveriges historia och statskick, vilket visar sig tydligt och ofta – vad gör vi med dem? De har ju inte assimilerat sig nog.

  Mrs Lindh kan inget om stil och kläder och tyvärr inte allmänbildad heller. Vad hon själv tycker och känner är inte relevant. Han har lagen på sin sida oavsett hur vidrig de flesta normala människor tycker att han är. Och nej yttrandefriheten går inte bara åt ett håll. Ingen här frågan får man lägga känslorna åt sidan och hålla sig till fakta. Jag t ex tycker han är helt körd och en makalöst vidrig person, men han har ändå rätt att göra det han gör. Punkt.

   EM1,vet inte alls vem MrsLindh är,men jag undrar lite när du skriver att hon inte kan något om stil och kläder,är det du som bestämt det då eller?

    Det är nog en åsikt.

  Om någon söker tillstånd för att ställa sig utanför förskolor och demonstrera för att legalisera pedofili, skulle ni acceptera det?

   Acceptera och acceptera. Visst att några skulle stå utanför och vifta med något jävla plakat. Men att kasta Sten och göra mordförsök på polis? Aldrig.

   Inte skulle jag visa mitt missnöje med kriminalitet.

   Att tycka att Mohammed var hemsk, och att islam är hemsk som idé kan man inte jämföra med pedofili.

   Mohammed var dessutom pedofil.

   Nej det skulle jag inte göra. Jag skulle organisera och söka tillstånd till en fredlig motdemonstration. Som man gör när man lever i en demokrati.

   Om någon ställde sig utanför en förskola och demonstrera för att legalisera pedofili, skulle du anonym / 20:14 försöka skada och döda poliser, och bränna upp bilar då?

    Mer troligt att jag försökt döda pedofilen.

  Jag får nog hålla med Michel Houellebecq i frågan: ”Islam är världens dummaste religion”.

  Lite halvdant ämne när du undanber politiska diskussioner

   Är det någon som bett dig polisa här eller är det en helt självpåtagen bror duktig roll?

    Det är ju Camilla själv som skriver det

     Vah?

   Fattar inte den här regeln om att inte diskutera politik. I varenda öppet spår är det ju politik-diskussioner.

    Hade gärna sett att den regeln efterföljdes. Är ju val till hösten och det hade varit skönt att slippa politiska debatter när man tittar in här på bloggen.

  Möjligen hade jag skrikit okvädningsord till Paludan men jag hade inte attackerat poliser, polishästar eller polisbilar!

  ”Och till alla rasifierade med utseende från mellanöstern som tänker ”detta påverkar inte mig eftersom jag inte är muslim”. Guess again! Det står inte på våra pannor vem som är och inte är.
  Utrensningen Paludan vill se gäller os alla och våra barn!”

  Det känns som att hon blandar ihop stöd för hans politik och yttrandefrihet?
  Jag håller inte med Paludan. Jag tycker han är en komplett idiot och det han säger är totalt galet.
  Men jag stödjer yttrandefriheten till 100%, även om det är idioter som pratar så har han rätt att prata. Sedan är det valfritt att lyssna och göra som idioten säger.

  Om man förbjuder Paludan att prata, om man förbjuder att bränna koranen, vad kommer här näst? att förbjuda och kontrollera befolkningen är exakt det som sket till Ryssland. Ryssland var inte så från början, utan det kom steg vis, 1 förbud i taget, 1 lag i taget, och nu sitter Ryssland i skiten med en galning som styr och bestämmer allt.

  Man ska vara j*vligt försiktig med att inte låta folk ha yttrandefrihet.

  Låt Paludan demonstrera och tala, låt NRM demonstrera och tala.
  Men det är upp till dig/er som medborgare att välja om ni ska lyssna och följa dessa människor eller inte.

  Är det ok med våld för att det provocerades fram?

  DÄR bör vi vara väldigt försiktiga.

   Jag hatar Vänsterns och Fi, så nästa gång det pratar borde det vara fritt fram för mig att skada/försöka döda poliser och elda bilar, enligt mrs_lindh logik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.