Isabella Löwengrip får järndropp i samarbete med Hedda Care

Under dagen så gjorde jag lite ärenden, bland annat skulle jag till min husläkare för att få järndropp. När vi gick igenom mina värden så såg hon att mitt järnvärde var väldigt lågt. Jag har egentligen alltid en hög energinivå så jag har väl inte märkt av tröttnaden jättemycket men jag tänkte att jag ändå ska lyssna in hennes råd med att fylla på med järn i kroppen. Min husläkare sa att antingen så kan jag få järntabletter utskrivet men då tar det 3-6 månader innan man får ett resultat. Eller så får jag järndropp i en halvtimma på kliniken och då får jag upp dosen under ett helt år innan det är dags att fylla på igen. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip går till Hedda Care för att få järndropp – Camilla Läckberg och Christina Salibas bolag – och gör detta som del av ett samarbete. 
Än så länge har jag inte sett något rent reklaminlägg för mottagningen, utan Isabella har bara skrivit det i sitt kommentarsfält.
Isabella verkar supernöjd med sitt järndropp och verkar inte fått några som helst biverkningar av det.
Kul för henne. *bitter kärring coming up*
Jag fick järndropp i onsdags – dock inte i ett samarbete – och har mått RÖV fram till idag.
Jag tänkte att jag skulle slänga in det som en liten motpol här.
Kanske hade jag mått lika bra som Isabella om jag också fått betalt för att få och skriva om min infusion?
Jag kan nämligen inte tänka mig att Isabella gör samarbeten utan betalning, med bara läkarbesök och medikament som ersättning.

Jag undrar vad förmånsskatten på en järninfusion är?
Tror ni Skatteverket vet? 😉

 

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag skulle också vilja ha järndropp. Har anemi, har käkat järntabletter hur länge som helst (över ett halvår) och värden har inte gått upp nämnvärt.

   Fråga efter det själv! Har haft anemi under flera års tid och fått olika järntabletter som jag mår skitdåligt på samt blivit tipsad av sjukvården om en variant som är receptfri men rätt dyr och som inte går på högkostnadsskyddet. Sen var det en släkting till mig som arbetar som sjuksköterska på en vårdcentral som sa att jag kan få det intravenöst. När jag frågade doktorn om det så sa han bara ”det är rätt dyrt men vill du ha det så är det inga problem”. Det går på högkostnadsskyddet, betalade 0 kr för det. Fick det utskrivet direkt. Tror det läkarbesöket tog 3 min (var via video).

    Vad heter varianten som är dyr och receptfri?

     Inte samma person som ovan – men jag brukar äta Duroferon, den är receptfri (du kan få det på recept och då räknas det in i högkostnadsskyddet) och fungerar bra för mig att hålla järnnivåerna i schack.

     Ledsen för sent svar men de heter Sideral

    Testa järndropp istället! Det hjälper!

   Jag med behöver det. Mina järndroppar tar kål på min mage. Så vill verkligen ta ett dropp. Antagligen är det tyvärr svindyrt.

   Prova Innates iron Response. Det enda som fick upp mina järntal och depåer, utan alla hemska biverkningar som allt annat gett mig. Ta en tablett en gång dagligen och sedan både morgon och kväll (på tom mage) med ett glas apelsinjuice.

   Tacka mig sen! 🙈❤️

  Får man järndropp så där huxflux utan att utreda varför man har lågt järnvärde?

   Hur det är för Isabella vet jag inte, men för mig var det inte så.

   Husläkaren verkar vara samma som Hedda Care. Där finns visst husläkarmottagning och vårdcentral också. ”Kliniken” var visst Hedda Care.

   ”Under dagen så gjorde jag lite ärenden, bland annat skulle jag till min husläkare för att få järndropp. När vi gick igenom mina värden så såg hon att mitt järnvärde var väldigt lågt. Jag har egentligen alltid en hög energinivå så jag har väl inte märkt av tröttnaden jättemycket men jag tänkte att jag ändå ska lyssna in hennes råd med att fylla på med järn i kroppen. Min husläkare sa att antingen så kan jag få järntabletter utskrivet men då tar det 3-6 månader innan man får ett resultat. Eller så får jag järndropp i en halvtimma på kliniken och då får jag upp dosen under ett helt år innan det är dags att fylla på igen.”
   https://www.isabellalowengrip.se/2022/05/19/varkonsert/

    Jo, men det måste ju finnas en kroppslig orsak till att man har lågt järnvärde.
    Själv fick jag en ordentlig utredning så jag inte hade en blodläckande tarm och annat utrett innan det ens var frågan om järndropp. Men, vifta lite med pengar så kan allt fås direkt.

     Hon har ”viftat” med pengar, menar du? Hur funkar det i vården?

     Nej det behöver inte utredas ordentligt innan man får det. Skulle väl vara om man har massa andra symtom och dåliga värden. Lågt järnvärde som kvinna med mens är relativt vanligt.

     Japp

   Nej det får man inte. Det finns så mkt risker, man måste vara bevakad under tiden för risken för allergisk reaktion. Får man det så är det allvarligt.

   Jag har extremt dåligt järnvärde, men blodvärdet är bra så de vill inte ge mig det än. Riktigt segt. Så Isabella har förmodligen gått med dåligt värde länge, eller så är Hedda oseriösa som ger det huxflux.

    Tillägg: det kan vara tex mens, man äter för lite blodigt/dåligt med andra saker. Alla har ju olika problem. För mig är det min endometrios som fuckar till det. Fått två ggr hittills och lär få min tredje snart.

    Det krävs ingen utredning över huvudtaget för att få dropp med valfria vitaminer och mineraler hos privata läkare. Har du låga värden är det bara att köra.

    Är vanligt i USA och Storbritannien att få i sig tillskott på det här sättet.

     Vitaminer kanske. Men järn är en helt annan femma. Och ger de folk det ”bara sådär” så är de oerhört oseriösa.

     Kan vara rent livsfarligt.

   ”Min husläkare” haha sedan när?

   Men nu skrev hon ju specifikt om tillfället hon fick järn inte om utredningen.
   Hon kan ju ha gjort utredning tidigare och sen skrev hon om tillfället hon fick det.

  En relativt ”ny” influencer vid namn @dilanfaraj1 på instagram har varit på en resa på maldiverna och haft någon sort överrenskommelse med resorten och fått billigare pris, hon försöker gå runt detta genom att säga att de inte låste dealen och därför va det inte samarbete? men att de fick det billigare? Hon la ut ca 20 inlägg på resorten och taggade de i varende bild och video, det syns tydligt att det var ett samarbete, känns väl onödigt att ljuga om det? hon har ”förklarat” sig på story, dock försvinner videosarna om 1 h. Fick lite Kenza vibes när hon fick massa saker billigare i maldiverna men vägrade reklammarkera

   Ja, hur stor rabatt kan en influencer få utan att det blir ett betalt samarbete?
   Ibland skriver de att de betalat själva men inte hur mycket.
   Klassiskt är att själv köpa billigaste flygbiljett i ekonomi och sedan bli uppgraderad till business genom en deal med flygbolaget (t ex Emirates eller Turkish). Sen skriver influencern att hen betalat flyget själv för att ta udden av den som klagar på utebliven reklammarkering (och undvika förmånsbeskattning förstås)

    Rabatt räknas som ersättning för samarbeten.

     Någon typ av rabatt har hon fått i utbyte mot exponering vilket är tydligt då hon själv säger att hon haft kontakt med hotellet angående samarbete, men bara pinsamt att inte vara ärlig med sina följare, helt ärligt camilla borde kolla med Ayada resort på maldiverna vilket upplägg de hade på sitt samarbete.

     Hade haft mer respekt för henne om hon sa ”ja vi hade en överrenskommelse där vi betalade för ett rum men blev uppgraderade i utbyte mot marknadsföring” istället för att säga, nej vi hade inget samarbete, men i nästa story säga att de hade ett samarbete men det de betalade för sin vistelse?

  Borde väl inte vara så svårt för Skatteverket att leta upp priset för ett järndropp?

   På Hedda Cares vårdcentral och husläkarmottagning gäller regionens patientavgift och högkostnadsskydd.

  Ursäkta men att det skulle ta 3-6 månader innan resultat uppnås med järntabletter? När man är gravid får man tabletter (receptfria oftast) och där märks ju resultat nästan direkt?! Extremt märkligt resonemang

   Antar att de menar fullt värde?!
   Men visst måste man först undersöka varför någon har dåligt värde?!

    Om inte patienten ger ett rimligt svar på varför värdena är dåliga bör det utredas. Just järn påverkas ju av rätt mycket så det är en av få blodvärden där patienten kan sitta på svaren doktorn inte har. Tex kan järndepåerna lätt sjunka om man är vegetarian eller kvinna som blöder kraftigt vid mens.

   Syftet var förstås att komma fram till att järndropp var det som skulle omtalas som reklam för Hedda Care och inte ett trist recept på järntabletter 🤪

   Det brukar inte ta jättelänge att få upp sitt hb om man äter järn enligt konstens alla regler om man har en normal upptagning av järn, vilket alla inte har. Tomma järndepåer tar dock lätt ett halvt år att komma till rätta med. Lågt hb och låga järndepåer är två olika saker.

   Det stämmer absolut inte för alla att järnvärde går upp direkt med järntabletter, då skulle inte järndropp behöva finnas. Själv åt jag järntabletter från juni till december, mitt järnvärde gick Trots det ner i botten. Fick järndropp i december och fick då normalt järnvärde, har fortfarande kvar normalt värde trots att jag inte ätit järntabletter sen i december (tog nya prover i måndags).

   Varför? Kombination av oerhört rikliga mensblödningar och en tarm som pga autoimmun sjukdom inte tar upp järn på ett bra sätt.

   Det finns många anledningar till att kroppen inte tar upp järn bra och jag skulle önska att man var lite generösare med järnunfusioner i primärvård men det är ju som den mesta vård som har med kvinnor att göra ordentligt eftersatt. Jag hade utan tvekan betalat för att få min infusion privat om jag inte hade fått den från min vårdcentral. För er som undrar hur mycket en infusion kostar så går bara själva läkemedlet på strax över 4000kr (en dos).

  Det är skillnad på blodvärde och järnvärde. Du kan ha ett normalt Hb och ändå ha låga järndepåer.

   Exakt så är det för mig! Får järninfusioner var tredje till sjätte månad då järnvärdena är låga. Hb är alltid bra.

    Samma för mig. Sjukt lurigt!

   Ja, sen är det skillnad på järn och järndepå också. Så du är nästan framme vid sanningen. För att förtydliga är alltså Hb/blodvärde, järn och ferretin/järndepå tre olika analyter.

  Jag har aldrig ätit järntabletter själv men vet andra som fått ta det under graviditeten, och återkommande var iaf att man blev krasslig i magen. Nu vet inte jag hur det faktiskt är.. men det enda som slog mig var att jävlar vilken rännskita man isf borde få om man får ett helt års intag i dropp på en dag😂😂

  Men som sagt, jag kan ingenting om detta utan det kommer från andras erfarenheter. Förhoppningsvis blir inte Bella så krasslig som jag föreställer mig att man blir 😂🙈 och inte du heller cam!🙈 jag hoppas det blir bättre snart 💕

   Nja jag blev tvärtom hård i magen av järntabletterna under min graviditet.. så kanske att hon riskerar en hejdundrande förstoppning 🙃

   Man blir inte dålig i magen av järndropp, det går rätt In i blodet och passerar inte magtarmkanalen till skillnad från tabletterna

   Fast järninfusionen tar ju inte vägen via mage/tarm innan det kommer ut i blodbanan. Järn är slemhinneretande, det är väl därför så många känner av tex illamående/diarré redan vid lägre doser i tablettform. Jag får Ferinject infusion regelbundet och slipper biverkningar.

  Järnvärdet var lågt eller hjärnvärdet var lågt..?🤔
  Näää, detdär var lågt.

   Fattar inte? Vilket var lågt? Hjärnvärdet eller järnvärdet? 🧐

    Uppenbarligen hjärnvärdet😘

     Ja lite hjärndropp kunde kanske inte skada i ny och ne😄

  Jag hade dåliga järnvärden, åt tabletter, blev bättre men sedan låga igen. Visade sig senare vara cancer. 😞
  Frisk nu! 😊

   Skönt att höra att du är frisk nu! Ta hand om dig.🌸

  Någon som vet en rimlig anledning till järnbrist? Hade S-Ferritin 2,7 (ref.intervall 10-120). Hb har som lägst legat på 112 så inte jättelågt. Har ingen mens tack vare p-piller, allätare och äter gärna kött. Har fått göra enklare utredning med avföringsprover, som inte visade någonting. Bör man utreda vidare? Har haft lågt järn senaste åren så ingen engångsgrej med blodförlust eller liknande. Kvinna, 28 år, frisk i övrigt.

   Frisk i övrigt skriver du, alltså ingen känning av symptom som kan härledas till lågt Fe?

   Hur är din ork? Kondition? Tycker inte din läkare att du ska utredas vidare?

   Det här borde du ta upp med din läkare och inte kommentarsfältet på bloggbevakning.

   Frisk i övrigt kanske var lite oklart. Anledningen till att jag från början sökte vård var ju att jag kände mig trött, men nu känns det som att jag har glömt bort vad min normala energinivå är. Har läst en del om detta och förstår att kroppen vänjer sig vid för lågt järn och drar in på andra funktioner istället.

   Har såklart varit hos flera läkare men ingen verkar tycka att det är speciellt allvarligt. Min egen research säger dock att det inte alls är normalt med dessa låga värden utan anledning. Får bara om och om igen frågorna om jag är vegetarian/vegan eller har rikliga menstruationer.

   Förstår såklart att det här är helt fel forum men tycker ofta att folk får kloka reflektioner på sina problem 😊

   Referensvärdet för ferritin är visserligen 10, men 10 är alldeles för lågt om man har symptom på järnbrist. Många börjar må bättre först när ferritinet ligger på 70.

   Inte som svar på din fråga, utan som en allmän kommentar.

    Tack! Precis vad jag också förstått. Efter att ha ätit Niferex under en period var jag uppe på 11 vilken min läkare tyckte var bra eftersom det var inom intervallet. Varje gång jag försöker påtala det känner jag mig som en hypokondriker då läkaren viftar bort det med ”vissa har lite sämre upptagningsförmåga”.

  Jag skulle behöva hjärndropp så att jag blir smartare

  Får järninfusioner var tredje till sjätte månad och mår alltid toppen efteråt, så det är verkligen olika för alla.

  Fattar ändå varför man vill få det. Har ätit tabletter sen jag började få mens och det är inte trevligt alltså. Tillslut blev en läkare ”sur” för att det hela tiden sjönk och att jag tömdes på allt varje ny mens så allt liksom blev ogjort. Så då fick jag också en järnslurk i dropp, plus medicin att äta varje mens så jag ska sluta blöda så förbannat. Sååå skönt att på 20-30 min få intryckt det man behöver istället för två feta piller två gånger per dag. Men att göra samarbete över det? Nja, gå till vanliga vården istället för privat.

  Tragiskt när ” flunsorna” inte ens kan få bukt med sitt järnvärde utan att bli sponsrade. Hade Blondinbella ens ett dåligt järnvärde, eller är allt uppbyggt för reklamen?

  Det är olagligt att marknadsföra receptbelagda läkemedel. Samma med samarbeten kring desamma.

  Frisk i övrigt kanske var lite oklart. Anledningen till att jag från början sökte vård var ju att jag kände mig trött, men nu känns det som att jag har glömt bort vad min normala energinivå är. Har läst en del om detta och förstår att kroppen vänjer sig vid för lågt järn och drar in på andra funktioner istället.

  Har såklart varit hos flera läkare men ingen verkar tycka att det är speciellt allvarligt. Min egen research säger dock att det inte alls är normalt med dessa låga värden utan anledning. Får bara om och om igen frågorna om jag är vegetarian/vegan eller har rikliga menstruationer.

  Förstår såklart att det här är helt fel forum men tycker ofta att folk får kloka reflektioner på sina problem 😊

  Järndroppet hon fick heter Ferinject och det tar dessvärre en tid innan man märker av effekten av det, trots att det ges intravenöst.
  Men det är ett bra läkemedel, särskilt eftersom många inte tål järntabletter så bra.

  Däremot märkligt att få sjukvård som en del av ett samarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.