Sanna Guidettis ärliga inlägg

Jag är säker på att det finns en och annan som fingerkliande vill skriva kommentarer till Sanna Guidetti och tala om för henne hur priviligierad hon är och att hon minsann inte borde klaga eller känna så som hon beskriver i sitt inlägg. 
Gör inte det. Sist jag kollade kan du varken köpa vänskap, kärlek, tillhörighet eller sammanhang och det låter som att det var allt detta som Sanna kämpade med i början.

Jag tycker inlägget är fint och jag hoppas att det är fler som uppskattar Sannas ärlighet, som visar att ALLA kan känna så här, än som har kliande fingrar.

Ps. Hur många får kliande fingar varje gång jag skriver positiva inlägg? 😉

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att så inte må bra pga ens man spelar fotboll, att mannens lycka går före sin fru, är helt obegripligt för mig. Måste bero på pengar ?!

   Nä hjag fattar inte heller.

   Hon har världens svåraste jobb!

    Bara sluta. Så onödig kommentar med tanke på sammanhanget.

   John har ju inte fått spela fotboll heller. Han har mest suttit på bänken

   Jag tror de tänker att han får jobba nu och hon hänga på och de får in mycket pengar som familjen kan leva hela sina liv på senare.

   Men varför kan hon inte jobba där också?

    Hon jobbar ju? Hon är influencer och jobbar med sina sociala medier

    Det är inte helt lätt att skaffa jobb bara sådär i Spanien om man inte är spansktalande. Ofta är de jobb som finns i restaurangbranschen och dylikt, dålig lön och verkligen inte skitkul arbetstider när man har småbarn. Sen är väl Vitoria-Gasteiz en lite mindre stad som inte har lika mycket turister som tex Bilbao och inte samma behov av engelsktalande personal. Skillnad vore om hon behövde jobba för ekonomins skull? Jag har också bott i Spanien för kärlekens skull och förstår henne helt och fullt, nu var min kille visserligen inte fotbollsspelare men ändå.

     För att inte tala om spänningarna som råder i regionen, många pratar baskiska vilket är ett skitsvårt språk.

   Alla tycker olika, men aldrig har jag heller känt mig så jävla ensam som under mitt första barns första år.
   Var också ny på en helt främmande ort och det var sjukt svårt att lära känna andra mammor. Öppna förskolan var stängd det året och alla mammor hängde redan i sin etablerade klick.
   Min man jobbade också jättemycket, och jag var svältfödd på socialt sammanhang från andra än honom.
   Tycker bebisåren är extremt långtråkiga oh trista också och det har så klart inget med kärleken till barnet att göra.

   När nummer 2 kom var Öppna förskolan bättre och där träffade jag många liksinnande mammor, tack och lov!

   Aldrig trodde jag att ett bebisår kunde kännas så långt.

  Baskier är väl lite mer än att vara född där?

   Exakt! ”I went to the zoo yesterday now I am a koala bear” 🐼

   Enligt Åsa Romson blev man ju svensk så fort man åkte tunnelbana i Sverige 🤣

   Tänkte samma😂😂 flyttar 6 mån till Vietnam och föder där. Tadaaa mitt barn är vietnames🥰🥰🥰

    Betyder inte 4 år ändå lite mer? Jag har minnen från platsen jag bodde på i fyra år innan vi flyttade (från nyfödd till 4 år gammal), hade mina första vänner där, första kalaset, första förskolan och mina första lärare

   Tror hon syftar på att Mason kommer kunna vara med i stadens/regionens (??) fotbollslag där om han skulle vilja och vara på den nivån när han blir äldre, det är något krav på att man måste vara född där eller hur det nu är 😊

   Om man har bott dar hela sitt liv, sa ar man nog det, iallafall till viss del. Mina barn ar fodda utomlands och nar nagon fragar dem, sa sager de sjalva att de ar nyazeelandare. Varken jag eller deras pappa ar fran Nya Zeeland, men eftersom de ar fodda har, har gatt pa dagis och borjat skola har, sa kanner de sig som bade nyazeelandare och svenskar. Det vore valdigt trakigt om de inte skulle kanna en djup samhorighet med platsen de bott pa i hela sitt liv.

    Är det inte också så att man får ny zeeländskt medborgarskap om man är född där?

     Ja, om foraldrarna har permanent uppehallstillstand.

     Vänd på det. Skulle du någonsin säga till ett barn som är född i Sverige som bott här i 4 år, med utlandsfödda föräldrar – att den inte är svensk?

      Kommentaren skulle längre upp..

    Är han fortfarande baskier efter att dom flyttat tillbaka till Sverige?

     Klart han är om han har spansk medborgarskap.

     Har du svenska föräldrar och är född i Norge är du norsk med svenska föräldrar… sen om du flyttar och inte är uppvuxen i Norge så hade jag i alla fall sagt att jag är född i Norge men uppvuxen i Sverige så jag känner mig mer som svensk trots att jag har dubbla medborgarskap.

   Han blir ju medborgare eftersom han är född där.

    Nope.

  Tror nog mest det är dina fingrar det kliar i

   Varför förstöra ett fint inlägg med en bitter kommentar?

  Varför skulle man få kliande fingrar av detta?

   För att det finns så mycket skitnödigt folk som vill vända något bra till dåligt.

  Varför har typ alla fotbollsspelare en massa tatueringar?

   Det ingår i uniformen

   De är oftast från någon förort där ”Carpe Diem” tatuerat över bröstet är fint att ha (:

   Blir väl en typ av subkultur kanske. Liksom att inom vissa yrken anammar man en viss klädstil osv

   cristiano ronaldo har inte en enda! lite ovanligt faktiskt

  Privilegierad eller inte så förstår jag till 100% ensamhetskänslan när man inte har sin familj eller vänner i närheten och är nybliven mamma. Man är (eller jag var) så himla skör, trött och det enda jag kunde önska var att få typ andas i lugn och ro.

   Jag med! Förstår henne till tusen!
   Jag hade jobbat och satsat på karriären i alla år och vi bestämde att mannen skulle få satsa på sin så var jag hemma med bebisen. Helt ny morsa, på helt ny ort utan vänner eller släktingar.
   Fy fan vad jag var ledsen och deprimerad, mammor umgicks redan med varandra och bjöd inte med till något och det var skittufft.

   Sen öppnade öppna förskolan när bebis nummer två var 3 månader och den första var 1.6, en helt ny värld och massa härliga mammor att umgås med!

   Ensamhet kan ju kännas jättetufft oavsett ekonomiska förutsättningar.

  Tycker det låter väldigt väldigt jobbigt och ensamt att bo i ett land utan att känna någon, inte kunna språket, inte ha något sammanhang (typ jobb) och dessutom vara föräldraledig under en pandemi som stängt ner i princip hela landet.

  Ja verkligen, hur kan det vara värt det?

  OT men alltså HUR OFTA kan Bianca klämma in/tjata om att hennes hår ’är ju inte skandinaviskt’ ? Haha alltså. Oj så provocerad jag blir.

   Det stämmer ju eftersom det är extensions och då måste det ju vara indiskt/asiatiskt tänker jag.

   Det är kanske indiskt löshår..?

    hon syftar inte på sitt löshår när hon säger så, hon syftar på att hon har en pappa som är från italien och därför har hon tjockare och bättre hår kvalite än skandinaviskt svenskt hår.

     Nej hon syftar inte på att hon har bättre hår än skandinaviskt hår, bara att det är en annan kvalitet.

      Tror du seriöst hon hade sagt det så många gånger, om hon inte syftade på att hennes hår på något sätt är bättre än skandinaviskt hår? man skryter väl inte om något som är ”sämre”. Har följt bianca i 5-6 år och varje gång hon nämnder det så handlar det bara om att poängtera att hennes hår är tjockare, bättre kvalite, fylligare, växer snabbt etc. Hon har nämnt detta i sin blogg, podd, youtube etc etc

      Men alltså hon är HALV italiensk, med (utan extensions) relativt platt och normal-tjockt hår? Vad är det som är så icke-skandinaviskt med det? 😂

       Skandinaviskt är ofta mer ”fint”, tunna strån, kräver mkt produkter för att lockar ska hålla osv. Hon har ju mer textur i sitt hpr. Jag är avis! Jag behöver inte ens platta mitt för det är så jävulskt platt 😂

       Haha för mig är det solklart att hon inte har det som typiskt sett kallas skandinaviskt hår.
       Som ovan skrev är skandinaviskt hår ofta ”fint”, dvs hårstråna är tunna men man har många hårstrån. Inte samma sak som tunt hår alltså. Sen är det ofta väldigt glatt och svårt att få frisyrer att hålla en längre tid etc.

      Exakt!

   Hon hade verkligen jättefint hår innan hon började bleka det.

  Dom verkar ju ha roligt ihop ändå.

  Jag vet inte vem det här är men spontant undrar jag varför hon inte lärde sig språket? Kan ju skippa baskiskan och lära sig spanska, knappast särskilt svårt.

   Hon kanske inte har läshuvud. Eller så ville hon helt enkelt inte.

    Men man blir ju så ensam om man inte lär sig språket. Det är ju helt klart den bästa investeringen man kan göra.

   Kan ändå vara svårt att lära sig om man inte gillar språk, har ett litet barn så man mest är hemma iaf i början, inte har någon att öva språket med

   Hon har ju lärt sig språket😂

  Camilla varför hamnar alla mina kommentarer i modd? Skriver inget olämpligt

   Förlåt, du fastnar av misstag för att jag på olika vis försöker fånga upp drogförsäljarkommentarerna innan de publiceras. 😫

    Och varför fastnade mina 2 kommentarer?? så störande

     Förlåt, du fastnar av misstag för att jag på olika vis försöker fånga upp drogförsäljarkommentarerna innan de publiceras. 😫

      nu när du vet att det inte är drogförsäljning, varför är den fortfarande inte accepterad?

       Jag gör vad jag kan för att stoppa och ta bort kommentarer. Jag godkänner dem alltså inte. Det enda sättet att helt kunna stoppa dem är att modda alla kommentarer från alla skribenter, och inte bara den allra första från ett ip-nummer. Eller tror du att jag vill ha dessa kommentarer här inne?

   Jag är alltid i mod, tror det beror på att jag har jobbIP, alltså kommunens. Vi är flera som läser bloggbevakning och säkert kommenterar ibland.
   Fast hamnar hemma med, jag kanske klassas som ond. 😉

  Jag tycker framåt mest roligt att hon har skrivit att hon är mamma till sina barn och till John i sin bio.

  Man kanske får inta den rollen när man är fotbollsfru lite extra mycket.

   Jag tror det är ett medvetet skämt

    Sunkigt.

  Nu vill jag inte trycka ner tjejer. Men snälla alla vet att ni som bilr tillsammans med en kille som spelar fotboll så ser livet ut så där. Bli inte gravid om ni inte är redå att vara ensam ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.