Triss i Instagram

Lagom är bäst, eller hur?

Ja, lagom är verkligen bäst ibland.

Jag vet inte riktigt vem personen syftar på när hen skriver att ”många framgångsrika ger ej till barnen”. 
På den här sidan kan man läsa om hur miljadärer som Bill Gates, George Lucas, Reed Hastings och Ted Turner donerat stora delar av sina förmögenheter till välgörenhet via ”The Giving Pledge campaign” och således kommer lämna mindre pengar till sina barn.
Mindre pengar alltså, inte inga pengar.

Summan ”mindre pengar” i Bill Gates värld är förmodligen mer pengar än vad många av oss ens kan förstå innebörden av så jag skulle tro att hans barn har sitt på det torra oavsett. Att villkora pengarna mot att barnen skaffar sig en utbildning tycker jag är jättebra, och tydligen Isabella också, trots att hon själv gått en annan väg.

Jag tror ingen mår bra av att kunna Joakim Von Anka-simma i pengar, men tryggheten som finansiell stabilitet kan innebära ska samtidigt inte på något vis underskattas. 

Dricka i den här skålen för ”håller med” och i den här skålen för ”skitsnack”.
Klicka här om du inte fattar. 😉

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det ”vanliga” personer som tränar på sin lunch? När ska man hinna äta? Byta om och duscha?
  Hur hinner man?
  Genuint nyfiken!

   Jag simmade på lunchen ibland men det tog 1 1/2 h att simma och äta så jobbade ”över” lite de dagarna. Så för att hinna lär man ha flexibla arbetstider.

   På min skola har vi 90 minuters lunch

   Jag har superstrikt 30 minuters lunch, så jag hinner typ in i lunchrummet, värma maten, sleva i mig och sedan tillbaka till jobbet igen. Men jag har sagt upp mig och ska jobba hemifrån, så kommer definitivt ta längre lunch och träna/ta en prommis 🙂

   Har 30 min, så får bli en kvick promenad 😅😂

   Jag gör det! Vi har flextid på jobbet, så kan t.ex. ha en två timmars lunchpaus om jag vill. 🙂

   Jag tränade på lunchen när jag hade ett jobb där gymmet låg bara våningen ner från butiken jag jobbade i. Ner till gymmet och byta om 5 min, tränade 30 min och så tog jag kanske 15 min på mig att duscha och byta om. Men till saken hör ju att de dagarna åt jag ingen lunch utan själva lunchen bestod oftast i en proteinshake. Stadig frukost innan och ordentlig middag efter jobbet istället. 🙂

   Går bra om man kan möjlighet att flexa. Vet även att vissa går 30 min på lunchen varje dag sen äter man vid skrivbordet eller snabbt efter promenaden.

   Jag hann!! Förr.. då jag jobbade på fartyg. Direkt till besättningsgymmet, träningskläder i påse, bytte om i gymmet, åt på 15 minuter i mässen. Ingen dusch hehe hade ändå äckliga och skitiga arbetskläder.

   Vi får ta en extra halvtimme på lunchen för att träna. Så totalt 1,5 timmes lunch då.

   Ja jag tränar på lunchen, vi har en timmes friskvård i veckan så jag förlänger lunchen med en kvart fyra dagar i veckan och hinner träna och äta (maten är såklart lättäten och förberedd).

   Om jag flexar kanske men det känns fel eftersom jag har förskolebarn…

   Jag gör det. Vi har gym i källaren på jobbet och park med fina spår att springa i utanför porten. Kan även flexa med lunchtiden eller äta vid kontoret sen om det behövs. Ganska många på mitt jobb brukar träna på lunchen. Eller ta en lunchpromenad när vädret är fint.

    Vi har samma upplägg på mitt jobb. Gym i källaren och en stor park bredvid kontoret. Optimalt för att hinna träna i anslutning till jobbet.

   Haha! Äter tillsammans med mina elever 15 minuter och sedan går jag ut på rast och övervakar dem 15 minuter. Det är mina 30 minuter lunch. Ibland är jag med och spelar fotboll med dem dock, så det är väl någon typ av träning. 😅 men nej, träning på lunchen är ju knappast något alla har möjlighet till. Mitt jobb har andra fördelar, så jag klagar inte, men lunchen är minsann ingen skön paus under dagen!

   Jag har kollegor som gör det! Antingen tar de flex, friskvårdstimme i anslutning till lunchen eller så har de förtroendearbetstid. Att jag själv skulle göra det känns dock väldigt avlägset haha

   Jag har kollegor som har en timmes lunch och som äter först och sen tar en promenad på 30 minuter. Själv får jag inte lämna arbetsplatsen på lunchen då jag jobbar ensam (kollegorna och jag jobbar i olika byggnader) men å andra sidan ingår min lunch i arbetstiden till skillnad från kollegorna.

   Jag gör! Men har friskvårdstimma, flexibel arbetstid samt gym i samma byggnad. Ena lunchen tar jag 1h friskvård + typ 15 min för att hinna träna, duscha + äta. Andra tillfället tar jag en längre lunch- mellan 70/80min.

  Alfred Nobel är ett exempel som fixade så att bara en liten del av intäkterna från hans upptäckter gick till familjen.

   Alfred Nobel hade ingen egen familj och inga bröstarvingar.
   När Alfred Nobel avled i december 1896 var hans tre bröder Ludvig, Robert och Emil också döda.
   Han var förmodligen en mycket ensam man.
   De förhoppningsfulla syskonbarnen fick bara ärva en mycket liten del av farbroderns förmögenhet.

  Otroligt märklig fråga, det går ju inte ens att skänka bort alla sina pengar eftersom ens barn har rätt till laglotten dvs halva ens tillgångar

   Nej då får man göra sig av med allt innan man dör helt enkelt

   Man kan testamentera bort allt ändå. Barnen har ju rätt att kräva tillbaka laglotten då men om de inte gör det så får de inget.

    Det där har du nog fått om bakfoten.

  Daniel Craig kanske.

  ”Till magasinet Candis säger Daniel Craig att han tycker det är ”smaklöst” att ärva pengar och att han hellre skulle göra sig av med sin förmögenhet än att ge bort den till sina barn.”

   Är han en boomer? De slösar ju bort allt utan tanke på nästkommande. ”Jag måste förverkliga mig själv”

    Hans pengar. Bara millennials och gen Z som anser att de har rätt till andras pengar.

     Gen Z vet att pengarna är slut. De är de mest företagsamma unga av alla generationer sedan tradionalisterna. Boomers är den generation som lämnar mindre efter sig än de själva fick ärva.

      Ja men dåså, sluta gnäll över uteblivet arv då om ni är så företagsamma.

       😂😂😂👌

       Hyckleriet hos boomern har inga gränser.

     Ja men absolut. Innan dessa generationer började ta plats förväntade sig ingen några nymodigheter så som arv. Inga arvstvister,, laglotter eller sånt strunt.

      Nymodigheter? Arv, laglotter och tvister om det har rivit ner och byggt om familjer, släkter och riken i årtusenden. Hur många har inte dött i krig eftersom ledare har slagits om rätten till kronan som de anser sig har arvsrätt till?

       Swooosh

    Vadå tänka på nästkommande, bara bortklemade brats som tänker på de äldres pengar som nåt man har rätt till.

     Det handlar om att kedjan bryts hos boomern. De har alltså ärvt ett bättre land med fler förmåner, lättare börda och bättre försäkringar, bara för att överlåta mindre till de nästkommande. Detta mönster syns även på en individuell skala. De ärvde mer fastighet och kapital av sina föräldrar än de skickar vidare i framtidens släkt.

      Nej, det handlar om att boomers själva har kunnat tjäna ihop sina förmögenheter. De har inte fått sina förmögenheter i arv och har alltså inte ett förvaltat arv att lämna vidare. Det kan vi inte tacka tidigare generationer för utan penningpolitiken som bedrivits i västvärlden.

       Nja, det finns alltså beräkningar på att boomerns framgångar i stort möjliggjordes av skicket på landet de ärvde och medlen de gavs.

  ”Slitit för varenda krona”. Vad innebär det ens.. Allt hårsläng och fläng, all reklam hon gjort som varit noll genomarbetad och alla floskler som upprepats till leda (kombinera barn och karrär.. och nannys…?)

  Och lol, ”bara 50 situps”…

   Tja, de verkade fungera faktiskt 🤷‍♀️

   Haha ja jag har också fått mina pengar i utbyte mot prestation (dvs vanlig lön) men går ju inte runt och säger att jag sliiiitit för varenda krona för det.

   Varför denna jargong bland influencers trots att det helt uppenbart sliter mindre per krona än gemene man? Ja det kan säkert vara hårt jobb, men de får ju fortfarande mer betalt för det än om de jobbar hårt någon annanstans. Det är därför de typ aldrig byter jobb är de väl slagit igenom.

  Förstår Isabella, men chansen är ju ganska stor att hennes barn redan är klar med det där när hon går bort, att de har sitt jobb och boende redan

   Pengar är alltid välkommet!

   Dom får ju hela barnbidrag med så vidrigt att folk med mycket pengar får bidrag!

    Det är ju inte hennes ”fel” 🤔😂

    Vidrigt att folk som betalar mest skatt får en tusenlapp tillbaka?

     tycker du ändå inte att extremt rika människor i sverige inte behöver ha barnbidraget? Tänk om vi hade kunnat lägga de pengarna någon anannstans?

      Jag tycker att alla ska få barnbidraget men bara för första och andra barnet.

      Nej, då hade vi behövt lägga mer än själva bidraget på inkomstprövningar. Bidraget går dessutom till barnet, inte föräldrarna.

   Hon ska bli betala deras utbildning utomlands/ lägenhet mm medan hon lever, inte när hon är död. Arv i förskott.

   Arv kan man få i förskott medan föräldern fortfarande lever.

   Fast det var ju det hon menade. Att hon skulle ge dom medan hon lever, lägenhet och utbildning bl.a.

  Där är dock jag, minst 5km annars är jag dålig. Umgås med cyklister så jämför mig liksom med dem. De bara ”cyklade 8 mil”, och jag känner ”sprang 3 mil, fan vad dålig jag är när de gjort 8!”
  Att det inte går att jämföra cykling och löpning glömmer jag i stunden bort😅

  Slitigt hårt? Tja, allt är relativt 😄

   Fast jag skulle aldrig orka slänga runt som IL gör och alltid vara mitt bästa jag.

  Jag känner inte igen Laila Högfeldt på sina bilder längre, på sin blogg och Instagram lägger hon på så mycket snygg-filter. Om man googlar henne ser hon helt annorlunda ut?! Större haka, rundare ansikte, mindre ögon och mer tättsittande ögon, mindre mun. Jag fattar inte att man kan lägga på dessa snygg-filter.

   Ja det är ett märkligt fenomen det här med alla filter. Jag tror inte man mår bra om man använder det rutinmässigt.

    Nej det är så märkligt för på sina selfies ser hon typ ut som en supermodell och sen vet man att hon är en vanlig söt tjej ungefär. Och det är väl underbart att vara en vanlig söt tjej! Varför måste man se ut som en Victoria secret angel hemma i villan på landet? Sån sjuk självbild många verkar ha.

  Min pappa har gett oss alla barn en varsin fastighet för 8 miljoner nu. Vi är alla runt 20. Han tycker att billiga boendekostnader ger oss bästa förutsättningarna i livet och inte ett arv om 30 år.

   Hahaha okej visst

   Oj, vilken välbärgad pappa du har.

   Och min pappa är kungen!

   Jag förstår inte varför vissa per automatik alltid tror att folk ljuger när dem berättar om att dem har det gott ställt? Tycker alltid det är så i det här forumet. Det är ju enormt privilegierat att få en bostad för 8 mkr, men jag vet några få som har fått det. I princip hela min umgängeskrets har fått lägenheter i Sthlms innerstad av sina föräldrar. Förstår att det kan sticka i folks ögon för det är så få förunnat, men det är verkligen verklighet för en del.

    För alla i detta formrumet Emma
    Är både advokater läkare och multimiljardär så jo de flesta ljuger. Det är naivt att tro ngt annat.

    Det måste vara så skönt att kunna leva på sina föräldrar på det sättet. Alltså de jobbar säkert själva också men att ha den tryggheten. Ingen bitterhet, men absolut avundsjuka från mig som inte kommer ha nåt arv att tala om och absolut inte kan få hjälp med bostadsköp och dylikt 🙂

     Jag tänker att dessa privilegierade ungar som fått boende för 8 miljoner, dom lever ju inte i verkligheten.
     Det är ju 10.000 i bara räntor typ som dom slipper. Och sen är det ju amortering också.
     Bättre att ungarna får lära sig vad saker kostar.

      Det kan man lära barnen ändå. Jag har flera vänner som har fått lägenhet av föräldrar men som är mer tacksamma än många andra, och har fått lära sig ta hand om pengar redan från barnsben. Jag upplever att många föräldrar som har det gott ställt är väldigt mån om att barnen ska ha ett bra förhållningssätt till pengar och inte bara slösa helt utan omdöme.

       Exakt! De kompisar jag har från familjer som har de dåligt ställt slösar upp allt. Jag är väldigt mån om att spara fast jag kanske inte ”behöver”. Har studerat och jobbar heltid trots boendekostnader på cirka 4000 i månaden. Tänker inte ”slappa” för de, detta är ju bara en möjlighet att bli ännu framgångsrikare.

        Jag fick ganska mycket pengar av min morfar under min uppväxt. Jag sparade alltid allt och när jag började på universitetet behövde jag inte ta studielån, jag jobbade extra och sparade en hel del och hade insats till en lägenhet efteråt. Morfar (och mamma) var väldigt mån om att lära mig pengars värde och att det inte är något man ska ta förgivet. Jag upplevde också att många vänner som hade mindre hade betydligt slappare inställning till pengar, det slösades friskt utan tanke på morgondagen.

      Men varför måste man gå LIVETS HÅRDA SKOLA för att ”lära sig” ?? Alltså vad ÄR Detta för risig konstig inställning ??
      Varför ska alla lära sig att leva som en fattig om en inte behöver VARFÖR ?

   Är din pappa singel?

    😂

   Klokt av honom och väldigt snällt!

   Klokt av din far. Jag har en äldre släkting som jag och några andra kommer att ärva många miljoner av. Men i alla år har släktingen hållit arvet som ett hot över alla. Om man inte gör som hen säger hotar hen med att ändra i testamentet. Det har enbart lett till bitterhet gentemot släktingen. Vi yngre, som verkligen kunde ha haft nytta av några miljoner när vi försökte få ihop jobb och familj i början på våra karriärer, känner nu bara att hen kan behålla sina jävla pengar om de ska villkoras med ”gott uppförande”. Vi har nu tjänat ihop våra egna pengar och behöver inte arvet.

    EXAKT detta har jag oxå upplevt hur sjukt är det inte.

   Gud vad avundsjuk jag blir! Vill inget annat än att köpa lgh med min pojkvän men vi har inte råd än (bor i sthlm). 30 år gammal men har inte haft råd att köpa mig en egen bostad. Ingen dålig lön men har inte fått något hjälp hemifrån och har betalat hemma sedan jag var 18 = inget jättesparande.

  Vad har egentligen hänt med denna blogg? För några år sedan var den granskande, pricksäker och väldigt intressant, jag uppdaterade sidan flera gånger per dag. Men nu…har flunsorna blivit tråkigare med tiden eller har alla granskning och information om diverse saker blivit för lättillgängligt? Undrar genuint vad som har hänt och vad som har förändrats?

   Känns som att Camilla respekterar folks privatliv på ett annat sätt när det komemr till VISSA. Numera handlar det mesta om folk jag aldrig hört talas om som sagt ngt konstigt… eller en julkalender med trasiga läppenna. Som sagt jag vet inte ens vilka 95% av dessa människor är.

  Ot men såg i tullys senaste vlogg på yt med Lojsan o kompani att de verkar dricka väldigt mycket tillsammans med barnen i marbella. Är det bara jag som är överkänslig eller håller ni med om att det är fel att tex ta en tequila lunch med ett litet spädbarn närvarande för att sedan hämta hem det äldre barnet från förskola? Jag växte ju dock upp med en alkoholiserad pappa så i mina ögon är det bara helt galet att dricka sådär med barn i närheten

   Säger varken bu eller bä till fenomenet men går nog inte att jämföra nån som inte har problem med alkohol med nån som har.

  Ja jag har också flertal kompisar som har haft samma förutsättningar. Är nog vanligt beroende på vilka kretsar man umgås i.

  Exakt! Jag skulle aldrig vilja ha ett arv i utbyte av något, omtanke är att hjälpa barn och familj när det behövs, inte att använda arv som makt. Då är jag hellre utan.

  Diskuterade faktiskt detta med min man/vänner härm veckan… att just nyrika verkar tycka att deras barn ska jobba HÅRDARE att de minsann inte ska ”tro att man får något gratis” osv Aldrig i livet att deras barn får skjuts till träningen, få praoplats på förälderns arbetsplats osv för man ska minsann lära sig den hårda skolan då de verkar livrädda att deras barn ska bli dåliga bortskämda ungar pga detta.
  Anledningen jag ofta uppfattar att föräldrarna inte är närvarande på träningar är just för att de jobbar HELA TIDEN och aldrig hinner vara med sina barn.

  Blir barnen ”dåliga ungar” eller bortskämda för att de får bidrag till en moppe eller hjälp från mamma med att tvätta scoutskjortan så beror det givetvis på andra saker.

  Nästan så att barnen till nyrika ska jobba hårdare än medelmåttan och defenitivt hårdare än deras föräldrar NÅGONSIN gjort. Själv har mannen blivit uppbackad av sin morsa HELA livet, har en fru som tagit all FP packat alla matsäckar osv men i deras pyttelilla huvud inser de inte att DE aldrig kunnat göra karriär utan vare sig städerskan sekreteraren frun eller dennes föräldrar.

  Personligen kommer jag rättvist ge mina barn precis allt jag kan så rättvist och hjärtligt som möjligt, ihop med kärlek närvaro stabilitet givetvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.