Alexandra Nilsson om varför hon avföljt vissa influencers

Fråga: Vad tycker du om pengar/vikt/reshetsen som finns bland influencers? Alexandra: Nej, men den är hemsk. Känns som vissa tävlar om vem som är smalast. Jag har avföljt de som håller på så. Sen tycker jag väl att influencers alltid har rest mycket (då vi kan det med våra jobb) så det har jag inte reflekterat över mer än vanligt.
Bildkälla: Alexandra Nilsson Instastory

För enskilda inidivider och privatpersoner så är det här det absolut bästa, och faktiskt  även det enklaste rådet att ge. 
Mår du dåligt av att följa ett visst konto eller individ – avfölj det.
Följ konton som du mår bra av och som ger dig mer energi än det tar.

Trots att det kan framstå som väldigt enkelt och självklart så behövs det sägas ibland. 
Så tack för det, Alexandra!!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Då borde hon avfölja sig själv. För det är ju precis det hon levt och lever på.

   En väl genomtänkt kommentar av dig. Bravo!

   Hon håller väl inte på och tävlar om att vara smalast på instagram? Tycker inte hon lägger upp något som hetsar eller tyder på det alls

    LevDE gjorde hon ja, men tycker inte att hon gör det alls längre?

   Hon är väl ändå den influencer som ändrat sig mest gällande vikt? Från enbart smala ps bilder och hets om dieter till att gå upp i vikt och vara bekväm med det, visar osmickrande bilder osv. Tycker hon är en helt annan person idag.

  Jag följer och avföljer beroende på humör. Följer sällan såna som visar upp en glättig yta eller ”lycklig” fasad. Mitt instagram är mer en ”hafsig” dagbok som många faktiskt uppskattar p g a ärligheten vilket är kul förstås. Har vänner som kan beklaga sitt tråkiga liv, men i sociala medier skiner det minsann. Tycker det är konstigt att säga en sak och sedan lägga upp pluttinuttbilder.? Vikthets går bort, är så trött på sånt!

   Äsch, allas liv är ju inte piss varje sekund även när man går igenom något jobbigt så finns väl alltid ljusglimtar att dela. Sen kanske de inte är bekväma att dela det jobbiga. Själv delar jag inga bilder någonstans mer än på akvariet i ett forum för den hobbyn. Så antar att jag vinner.

   Är väl inte så konstigt egentligen, är ju när man väl gör något kul och mår lite extra bra som man kanske får lust att ta fram kameran.

    Idag har jag en dålig dag. Är skitsur och på dåligt humör och har noll framtidstro. Jag har typ byggt ett litet bo i sängen och tänker ligga här hela dagen.
    Kan inte påstå att jag har tänk fota så mycket eller posta något på instagram.
    Ibland har man kul, men oftast inte.

  Lojsan Wallin bland andra skulle jag tro…

  Tänker spontant på Lovisa Worge och Hanna schönberg men finns säkert fler!

  Det här med att man kan styra sitt eget flöde är något som många verkar ha missat. Jag får ytterst sällan upp någon av de typiska influensers i mitt flöde. Har mest bakning, hantverk, klipp på söta hundar och konstnärer i mitt flöde.

  Men ja, följer man alla dessa influensers så förstår jag varför man tycker att det bara är negativt med sociala medier.

  Nina Glimsell berättar om att hon fick en allvarlig sfinkterruptur under sin förlossning, och berättar att hon kommer vara transparent och berätta om sin läkning i sin förlossningsvideo nästa vecka. Vet inte om någon annan influenser gått ut och berättat öppet om sin förlossningsskada? Tycker det är BRA att prata om, avstigmatisera till den grad det går så att fler våga söka hjälp och prata om sina förlossningstrauman!

   Finns det någon influencer som INTE berättar i detalj om sin förlossning?

    Kan inte minnas att jag läst något om sönderslitna rumphål i någon annans polerade flöde iallafall ?

     Kanske för att det inte händer alla. De kan ju inte berätta om något som inte hänt. Men hade deras rumphål trasats sönder så hade de med all säkerhet gjort content av det också.

   Hanna Persson berättade om sina förlossningsskador. Tycker att det är jättebra de som berättar eftersom det är vanligt med olika typer och grader av bristningar.

   Viktigt ämne att ta upp!
   Elaine Eksvärd har också tagit upp många ggr att hon kissar på sig ibland (problem som uppstått efter hennes förlossningar) och funderat på operation men att hon inte vågar chansa pga riskerna (nervsmärta som kan göra att man inte kan ha sex).

  Haha Bianca var den som dök upp först i mitt huvud också

  MM som är nära döden och inte orkar något var på mingel i helgen och såg fräsch ut. Källa: Marie Herrey Instagram

  haha alexandra har ju själv tävlat i vem som är smalast. vem minns inte den här hemska perioden i hennes liv – https://images.app.goo.gl/qSYgNF9jUEvcF5m49 ??

   2011… hon har ju ändrats en hel del sedan dess.

    so what? grejen att hon hatar på folk när hon själv betett sig likadant, spelar ingen roll hur längesen det är.

     Men gud släpp det? Med din logik kan ju ingen förändras. Bara på tre år har jag själv förändrats jättemycket. Tänk då på 10 år.

      men gud nu släppte jag det, tack för hjälpen!

     Det spelar väl visst roll. Sen vet jag inte om jag tolkar det som att hon hatar på någon. Hon väljer att inte följa, viss skillnad väl?!

     Är väl jättebra om hon har kommit till någon insikt, det har vi nog alla gjort på tio år. Jag är i alla fall inte samma person med precis samma åsikter nu som 2011

     Vilken låg nivå du har för att hata.

     Hon hatar inte. Men är väl ganska förståeligt att en person mått dåligt över sin vikt förut kanske inte känner för att följa folk som beter sig på det där sättet. Och man får lov att förändras. Bara för man kanske betett sig dåligt för 10 år sen så betyder det inte att man inte får reagera och säga ifrån om någon beter sig dåligt idag.

      ’hata på’ och ’att hata’ är två olika saker. ”hating on” betyder liksom i princip att ogilla eller vara irriterad på något, inte att hata det så det var inte det jag menade ??‍♀️

       Men varför kan man inte ogilla något som man själv gjorde för tio år sedan?

     Hatar på? Hur? Eller är du sekundärkränkt å alla människor – som hon inte pekar uts – vägnar?

      Cam, varför togs min kommentar bort?

     Varför säger ni ”hatar PÅ någon”? Vad är skillnaden på att säga så eller att säga ”hatar någon”? Har endast sett det här inne

      beskrev det precis här ovan. hata PÅ handlar mer om förlöjliga, förminska, kritisera, inte om just hat.

       Men kritisera och förlöjliga betyder inte samma sak så då är det bättre man använder ord med tydlig definition.

   Det där var över 10 år sedan?

   Det var 10 år sen och hon var ganska allvarligt sjuk i ätstörningar? Man ska inte heller glömma att det var en fruktansvärt annorlunda tid på sociala medier. Tror inte heller att hennes svar på frågan var att de som lägger ut sådant är dumma i huvudet eller onda, snarare att det är något hon inte vill ha i sina flöden.

    och bianca har länge varit sjuk i bulimi så vad är skillnaden? om 10 år kommer bianca sluta följa tjejer som vikthetsar och då kommer vi se tillbaka och bara glömma att hon var likadan 2022?

     Man får och kan väl förändras??

     Om hon vill sluta följa den typen av konton om tio år så får hon väl göra det oavsett tidigare ätstörning eller inte.

     Har du exakt samma åsikter nu som för tio år sedan?

     Rekommenderar personlig utveckling. Det kan vara givande för både dig själv och din omgivning.

   Det är väl just därför hon kanske slutar följa dessa människor. För att inte falla tillbaka. En gammal ätstörning vill inte triggas igång igen. Dum kommentar.

  Inget illa menat men du kanske är lite dum i huvudet? Jag kan nämna flera influensers jag tycker har gått upp i vikt senaste tiden. Men det kanske inte är okej att kommentera andras kroppar åt det hållet?

  Kollar Biancas stories och blir förundrad över att man sitter i bikiniöverdel på restaurang. Alla andra gäster har nåt på överkroppen utom dom. Känns som en finare restaurang än ett ”direkt-på-stranden-hak”. Kan man inte ta på sig ett linne?

   Exakt!

   Lika med Tanbyklara, att hon inte hänger på en nudiststrand istället?

   Var det inte butiker och dylikt som satte in någon ”regel” att alla kunder bör ha på sig något på överkroppen, dvs inte bara tjejer utan killar också? Har för mig det iaf… borde ju vara samma respekt på Ica som på en restaurang kan jag tycka ?

   Om man betalat så mycket för sin kropp ska den väl visas upp?!?

   Jag vill varken se halvnakna män eller kvinnor eller killar eller tjejer när jag är på restaurang.
   Ni blir ändå inte solbrända i en restaurang så klä på er.
   Jag säger som Gunilla Persson, Dom har ingen klass?

    Nej, pengar kan inte köpa stil och klass! Klara är så vulgär, går runt på stan, restaurang osv i en pytteliten bikinitopp. Med sin familj, småbröder och kompisar. Det är äckligt. ?

  Följde henne väldigt länge, tills hon började med ”insta vs reality”.

  Varför filmar influencer sina fötter när dom går??

   Har också tänkt på det, Caroline Kejbertconcept gör det varje jävka morgon för hon ska visa hur fantastiskt det är utanför fönstret….fötterna och sveeepning till utsikten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.