Sakniga bloggar

I gårdagens inlägg om att Egoina går i tankar om att eventuellt sluta med sociala medier så frågade jag er vilka bloggar ni skulle sakna om de försvann. 
På en delad förstaplats kom just Egoina, tillsammans med Sandra Beijer.
Egoina, Sandra Beijer och Bloggbevakning, men mina sociala medier räknas inte enligt mig, för utan andras sociala medier – ingen Bloggbevakning.
Det var en fd. kollega till mig som tipsade mig om Sandra Beijers blogg 2010. Då hette den fortfarande ”Nio till fem” och Sandra bodde i New York.
Mycket vatten har flutit under de Beijersksa broarna sedan dess, men jag skulle fortfarande sakna hennes blogg om den försvann.

Det dök även upp ett gäng mindre influencers som jag inte kände till, eller som jag i alla fall inte hade särskilt bra koll på.
Kanske kan någon av er hitta en ny favorit bland dem?
 


Fyll gärna på listan om ni sitter och trycker på några guldkorn. 

Guldkorn, som vid en närmare granskning kanske rent av utgör meningen med livet i sin helhet? Ja, för dig då…
Känner du dig lite förvirrad över den här delen av inlägget, skrolla i så fall tillbaka upp till kommentaren av ”Anonym” 18:10 och läs den istället för att bara skumma. Stort grattis till Alexandra förresten! Hennes inlägg hittar du HÄR!
Vad som ”är livet” är nämligen högst individuellt, men det vet ni nog redan om?
Som tur väl är slipper vi rösta fram en enda despotisk vinnare som vi alla sedan ska försöka förhålla oss till.

Vad tror ni om att skippa att nämna era största hatobjekt – hand upp? 
För en aningens bättre stämning här inne?
??‍♀️??‍♀️??‍♀️

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför tog du med en lång tråd om huruvida man får säga att barn är livet?

   Jag tycker att det var kul att C tog med den så kan vi diskutera den kommentaren.

   Jag tycker att barn är livet och förstår samtidigt att barn inte är livet för andra (föräldrar och barnfria) men jag blir provocerad över att vi föräldrar ständigt tystas och skammas (av barnlösa, barnfria och barnhatare). Vi får liksom inte tycka om våra barn ”öppet” utan TW och det är så skevt.
   Jag hatar hundar (ja, de är söta och lojala) i hemmet då de är smutsiga, klänningar och tråkiga meeeen jag blir inte sur/kränkt/provocerad av hussar/mattar som älskar sina djur i det öppna. Blir bara glad för deras skull.

    Men sluta överdriv. Vi föräldrar blir inte ständigt tystade och skammade.

     Jo, här på BB blir vi det!

      Ja men i samhället är det gräddfil.. Så privilegierade så kanske ska va tyst…

       HAHAHA! Vi är otroligt diskriminerade på arbetsmarknaden generellt , framförallt mammor

        Hahahaha va? Känner ingen mamma som inte jobbar. Och när man gör det får man va föräldraledig jättemycket, får bästa semestern, julledigt, får jobba deltid osv osv. Föräldrar har det asbra i Sverige, en av de mest privilegierade grupperna. (Och en av de som gnäller mest…)
        (Ja jag har barn!)

        Det är ju så otroligt vanligt att va föräldrer så tror knappast de diskrimineras, blir ju knappt nån annan kvar då..

     Jag förstår nog ändå vad 12:12 menar. Det blir ett himla gnäll och mothugg när någon tycker att barn är livet. Själv tycker jag inte barn är livet men självklart får andra tycka det. Jag förstår inte att man helt plötsligt alltid måste förtydliga att ”JAG menar si eller så”. Förut tycktes folk förstå att om A sa ett påstående så förstod man att den framförde sin egen åsikt och inte per automatik alla andras. Den förståelsen tycks ha försvunnit idag där allt måste analyseras, vridas på och förtydligas i all evighet. ?

      Fast det är ju lite provocerande att skriva att barn är livet när många inte kan få barn och har stor sorg över det. Skriv istället att jag tycker barnen är mitt liv.

       Fast det är ju ingen som reagerar när någon lägger upp en semesterbild och skriver ”det här är livet”. Allt behöver inte tolkas bokstavligen.

       Den som blir provocerad av det kommer bli provocerad även över en sån kommentar.

    Jag har två barn i skolåldern och jag har aldrig blivit skammad.

     Menar på BB, inte ute. Har inte heller någonsin skammats ute men online sker det konstant.

      Då inte bara i barnfrågan, utan i precis alla frågor du kan komma och tänka på. Så det där med att bli skammad för att man tycker att barn är livet är ju inte unikt. ALLA blir skammade om de uttrycker en åsikt.

       Ja så är det men man märker ju av det som påverkar en själv och just barnfrågan påverkar just mig för att jag är förälder.
       Förstår inte vad du vill, ska jag inte få skriva vad jag känner och tycker eller vad försöker du förmedla?

    HAHAHA.

    TW? Gölle daj!

     Ja, folk bad om TW när det snackades magsjuka, blöjor osv.

      Kan ju bero på att magsjuka inte är jättetrevligt ämne ?

       Nä, blöjor är ju inte så mysiga haha men att triggas är ändå överdrivet.

        Tänker att det finns folk med spyfobi tex. Och frågar man nåt om magsjuka så är det kanske triggande för vissa.

        Jag vet, jag bara gissar 🙂

         Då måste man TW allt och den vägen leder ingenvart.

          Tycker inte man behöver tw:a något egentligen, varken vikt eller annat. Och då har jag själv ändå enorm spyfobi och nyss insett att jag är ätstörd (utan att spy, på andra sätt).

          Nä jag säger inget om vad jag personligen tycker. Sen kan man ju vara respektfull för andras skull oavsett vad man själv tycker. Men alla gör som dom vill, det va bara en tanke ?

         Jag vet inte* skulle det såklart stå ?

    Personligen tycker jag inte att det är så mycket att diskutera, folk tycker olika och jag har gjort valet att inte bry mig om vad människor jag inte känner tycker. Men såhär: lycka är livet. Och lycka är olika för alla. Är själv mamma, och våra barn är allt – men livet är faktiskt mer än det.

    Jag tänker bara såhär
    Om du tycker att barn är livet, ja då får du tycka det och om du vill skriva det gör det 🙂
    Jag tycker också barn är livet, men inte bara barn!
    Om nån annan tycker tvärt om så får den personen tycka det. Inge mer med det… fattar inte ens varför det ska bli en diskussion? Folk kommer alltid ha olika åsikter ???‍♀️?

    Anledningen till att många blir provocerade är
    1) människor som vill ha barn, men inte kan, har stor sorg över detta och då kan känslorna lätt ta över. Det är INTE samma sak som när någon säger att hundar är livet. En ofrivilligt barnlös, som inte helt kommit över detta (om man någonsin gör det) hör dessa ord som ”ditt liv är meningslöst, och du vet om det”. Inte för att personen faktiskt SÄGER detta (eller för att det är sant), men för att man är väldigt känslig på detta området. Särskilt när man är i 30-årsåldern och i princip ALLA runt omkring får barn till höger och vänster, ofta utan problem alls, kanske inte ens planerat.

    2) människor som inte har barn (frivilligt eller ej) får KONSTANT budskap från sin omgivning, direkt eller indirekt, att deras liv inte är riktigt lika meningsfullt eller ”komplett” som andras, att det är något fel på dem, att de kommer ångra sig, att de kommer bli ensamma, att de är själviska, att klockan tickar, att föräldrarna vill ha barnbarn, att de går miste om det bästa i livet, etc etc etc. Oavsett anledning till barnlös/frihet är detta otroligt irriterande att alltid få frågor och kommentarer på något extremt privat. Har till och med en vän vars kollega(!) frågade om hon funderade på att frysa sina ägg. Liksom, F*** off.

    Särskilt när dessa två punkter kombineras, så ÄR det provocerande när människor skriver ”barn är livet”. Förstår ni?

  En tanke som slår mig när jag läser kommentarerna är att det är väldigt många som verkar tycka att influencers är roten till allt ont och att världen skulle bli en mycket bättre plats utan dem.

  Varför läser man ens den här bloggen om man har den synen på personerna som det skrivs om?
  Tar det inte mer energi än vad det ger att gå in här och läsa?

   Du måste verkligen tycka att din kommentar är fyndig eftersom detta är andra gången du lämnar den.
   Är det inte bättre att sköta sitt och skita i vad andra gör?

    Gäller inte det alla som tycker att influensers bara är ”flunsor” och något som borde utrotas också då?

    Inte för att jag behöver rättfärdiga min kommentar för dig, men tänker i alla fall berätta hur jag tänker.
    Jag ville, precis som alla andra här inne, att min kommentar skulle ses av så många som möjligt här inne, för att få lite respons på den.
    Eftersom kommentarerna i inläggen dör ut så fort ett nytt inlägg publiceras så tänkte jag ta tillfälle i akt att lämna kommentaren här också, eftersom att den inte är OT. Fler människor ser den om den ligger högt uppe i ett nytt inlägg, än om den ligger längst ner i ett gammalt inlägg.

    Så, så tänkte jag. Om du tycker att det är fel så kan jag vara ärlig och säga att jag faktiskt skiter fullständigt i vad du tycker.

   Jag läser här mest för kommentarsfälten. 99% av alla Influencers vet jag inte ens vilka de är.

    + 1!

  Håller med. Tycker snarare nåt är väldigt off om man inte tycker barnen är det bästa man har..
  Barn förtjänar oxå att vara nummer 1 för att må bra och bli trygga

   Skulle vara svar till barntråden….

   Helt rätt, de är människor som en dag kastas ut i samhället. Om vi behandlar dem som mindre värda då kommer det bita oss i baken i framtiden.

    Ja. Här verkar tyvärr många uppskatta när man skriver ner dem som nån slags ångervara. El nåt som man inte behöver knyta an till.

    Tror ingen vuxen skulle välja en sån barndom iaf.

     Samma människor skriker högst när barn far illa. Det är bara så skevt alltihop.

   Barn förtjänar absolut att få vara älskade. Men föräldrar måste inte ge upp hela sina liv för sina barns skull! Man måste inte reservera hela resekassan till att åka på all inclusive för att barnen älskar det, man måste inte bara gå ut och äta på ställen som barnen älskar, man måste inte sitta hemma hela tiden för att barnen ska vara trygga. Man måste inte tycka att BARA barnen är livet. Barnen kan vara livet men samtidigt kan faktiskt resa till städer vara livet, att gå ut och dejta sin partner kan vara livet och att umgås ensam med sina vänner kan vara livet.

   OCH hör och häpna man kan ha upplevt riktig kärlek även innan man får barn. Kärleken till barnen är speciell, men det är även kärleken till min man, min hund och mina föräldrar. Jag älskar alla på olika sätt!

    Barnen är en del av mitt liv, men de är inte hela mitt liv…

    S! Äntligen en vettig förälder! ?

   Har sett många kommentarer här om att ”alla föräldrar ju bara tycker det är så jobbigt med barn” samtidigt som man inte får tycka att de är livet utan att samtidigt lägga in en brasklapp (de är livet för MIG, kanske inte för alla andra och OBS jag hade ett liv även innan barn osv).

   Det måste vara så lagom, man ska vara cool och inte fråga några frågor om graviditet eller småbarn för då ska man söka sig till familjeliv. Inte lägga för mycket fokus på barnen men samtidigt ska de ju av naturen vara väluppfostrade och duktiga och man ska ha lagom mycket tid för sig själv men inte för mycket obs obs. Man får aldrig ifrågasätta någon annans föräldraskap men kritisera alla jobbiga ungar där ute går bra. Märkligt nog har jag aldrig upplevt den här hetsen i verkligheten men på nätet är föräldraskapet så känsligt.

  Jag saknar Bloggkommentatorerna och främst stilen som de hade på Stureplan.se.
  Eller… Jag saknar Stureplan.se-stilen på bloggar och innehåll

   Åh jag hade glömt Bloggkommentatorerna! Tyckte om dem, välskriven och rolig blogg. 🙂

    Ja, det var riktigt trist när de la ner. ?

     Saknar bloggeran 2008-2011 samt Paow och Dessies alla bloggbråk!

  Catrin Hedlund!! Saknar hennes blogg och allt kul hon hittar på med sina fina barn,

   Nån som kommer ihåg Stinalee?! ??

    omg jaa haha följde henne långt innan hon fick barn! hon var väl en av dom första bloggarna? köpte löshår av henne också haha ?

   Nej du är inte saknad.

  Jesus, odling, natur och djur är livet!
  Och tårta så klart, men det förstår väl alla!

   Jag tycker att det verkar så tryggt att tro på Jesus och Gud. Att ha tron att luta sig mot när livet känns tungt och ”veta” att Gud inte ger en mer än man klarar av. Att vara ovillkorlig älskad av en allsmäktig Fader.
   Det verkar så betryggande och fint.

   Tyvärr är jag inte troende och har ingenting som är ”livets mening”. Det är både läskigt och lite sorgligt, tycker jag.
   Nästan lite avundsjuk på dig som har Jesus i din ringhörna ?

    Tack för att du inte hånade? Blev väldigt rörd av din kommentar.

    Jag tänker så här att man kan läsa om Jesus, hans råd, och ändå få känslan av trygghet. Bara orden ger tröst.

    Finns en väldigt intressant föreläsning av Nabeel qureshi, som är tänkvärd och rolig om man gillar filosofi, även för icketroeende.

    https://m.youtube.com/watch?v=qq_I8ZcUgio

    Och Gud älskar dig, även om du inte tror på honom, så tror han på dig.

  Läser bara den a gymma bloggen! ?

  ”Miss jumjum”! Härlig tjej som gör fantastiska pryttlar!

  Jo visst vore det bra om man inte nämnde allt man hatar. Vore också bra om de där satans språkpoliserna kunde sluta. Och alla som blir kränkta för minsta lilla.

  Men jag tror inte att folk kommer sluta med detta.

   Och alla som gnäller!

   I övrigt följer jag faktiskt bara Sandra beijers blogg. Hittade den när jag googlade på en bok och hamnade mitt i en helt fantastisk bokrecension.

    Ja gnällspikarna också men säger man det gnäller de på att man gnäller på dem.

  Ej ett topic till inlägget.
  House of Philia gör reklam för KappAhl och skriver i texten ”jag beställde hem denna klänning osv”. Frågade i en kommentar hur det går till när de gör reklamuppdrag. ”Beställer man hem” eller är det bara ett texttrick för att få det att se ut som att man gjort det som gemene man måste göra? Kommentaren har nämligen inte publicerats vilket känns lite skumt, varför kan man inte vara transparent med det? Reklammärkt inlägg i övrigt osv så inte det frågan gäller.

   De brukar få beställa vad de vill ha, så helt fel är det inte

   Man får oftast beställa det man vill ha från ett visst sortiment för en viss summa 🙂

    OK, tack för att NI tog er tid att svara nu är inte hon kunde göra det, undrade bara. Förstår inte varför det skulle vara känsligt för henne att ”redovisa” men ja ja.

     Det är nog inte känsligt utan bara tjatigt. Hon har svarat på samma sak flera gånger tidigare men ändå dyker frågorna upp gång på gång. Jag skulle också tröttna, framför allt eftersom frågeställarna faktiskt inte har med avtalets upplägg att göra. Skriver hon att hon beställt så är det väl det som gäller. Varför ifrågasätta en så banal detalj?

  Jag vill lyfta fram älskade Ellen Strömberg: https://www.bffellen.com/ och Elsa Bratt: https://www.expressen.se/mama/blogg/elsabratt/

  Båda verkar vara väldigt mysiga/coola/snälla människor. Vettiga.
  Bloggarna är mest vardag, Ellen skriver en del om skrivande. Dock är väl bloggen inte så aktiv längre men hon postar en del på instagram (@din.bff.ellen), likaså Elsa (@elsabratt)

   Jag följde en svensk tjej på Ibiza någon gång runt 2017 kanske. Hon var blond, smal och dejtade massa coola män och levde jetsetliv. Vet någon vem jag menar? ?

   Och en Hanna-någonting som hade en Mr X. Tror hon åkte Finlandskryssning ibland, festade mycket och skulle bli typ lågstadielärare.

   Är det någon som vet vilka jag menar? ?? vad hände med dem?

    Påminner om en kvinna jag följde men var nog tidigare. Något i stil med ”my mediterranean life”
    Bodde typ på Ibiza med sin rika kille. Men han stack väldigt hastigt och hon kunde inte gå in på detaljer. Kan det vara samma?
    Även catya saknar jag.

     Ja, Catya minns jag också. Hennes blogg var en av de allra första som jag läste och jag (läs ingen) fick ju veta vem som dolde sig bakom bloggen. Hon visade aldrig sitt ansikte.

  Stina-Lee tror jag hon hette ? gillade hennes blogg ?

  Som wowspelare är det helt sjukt att se asmongold av alla människor nämnas på bloggbevakning?

  Gervide:

  Det är nån störig bugg som gör att när jag trycker på den nedre ”nästa-knappen” så kommer jag till föregående inlägg.

  Saknade bloggar;
  Atilio aka Sandra.. Uhm Hjort? Stig? Hon slutade i all fall med bloggen för att fokusera på sin personliga hälsa och familjen, vilket var/är förståeligt men kan sakna henne än idag för oj så himla fint och klokt hon skrev många gånger.. Plus en fena på fotografering och div.roligt pyssel+växter! <3
  ..Jonna Jinton (trots kanske lite väl mycket romantiserande och förskönande..)
  ..En flicka som är stark – Jessica, hon skrev om sin psykiska ohälsa och kamp och hur hon kom vidare.. Utbildade sig till sjuksköterska och jobbade i något hälsoprojekt.. Undra vad hon gör idag? Någon som vet?
  ..För många år sedan en ung tonårsmamma med 3 barn , minns ej vad hon hette..??

   Åh vilka minnen du öppnade upp nu, Jessica följde jag! Hon jobbar med SHEDO och Arvsfondsprojektet fortfarande. Hon har dotter och man och verkar må fint ?

    Ja just det, så var det.. Kul att hon verkar må bra och har familj <3

   Mitt svar hamnade där nere i stället för här (VARFÖR blir det alltid fel!) så lägger det här också 🙂 Sandra Stiegert (tidigare Hjort) bloggar igen! På stunderna.com. Inte lika ofta men skriver lika fint och har lika vackra bilder.

    Åh så fint.. Tack! <3<3

   Är den unga tonårsmamman Tu Madre?

   Mammabeckas? Tre barn (inkl tvillingar) vid 17 typ? Hon var cool och tror det har gått bra för henne!

  Jag saknar Hej Sonja, innan hon blev superreligiös.

   Älskade hennes humor, tittar fortfarande in ibland på hennes blogg.

   Ser henne ofta i kommentarsfält och på Twitter med kommentarer som doftar konservativt och fördomsfullt… så synd!

  Sandra Stiegert (tidigare Hjort) bloggar igen! På stunderna.com. Inte lika ofta men skriver lika fint och har lika vackra bilder!

  Den enda bloggen jag genuint tyckt om var Black Ascot

   Blir glad att nån minns den. Fyfan vad jag älskade att läsa den bloggen, uppdaterade flera ggr om dagen för att se om nåt inlägg dykt upp. Blev genuint förbannad då det visade sig vara ett PR-jippo!!!
   Lyckligtvis finns bloggen kvar: http://blackascot.blogspot.com/

   Måste nog läsa om den igen, kanske med andra ögon idag än då – det var trots allt 2009 !!!

  Det här inlägget satte verkligen igång minnet. Följde tre rätt stora bloggar vars skribenter inte finns med oss längre;
  Linas blogg handleder
  Angeliqas Vandringsbloggen
  Kristian Gidlunds blogg

  Det är på riktigt personer jag fortfarande kan tänka på ibland och sakna därute i etern just för att de faktiskt påverkade mig som person.
  Anhöriga har låtit allt vara kvar om man vill kika in.

   Lina <3

  Jag saknar Meekatts blogg (Malin Birgersson). Hon finns på Facebook och Insta, men det blir ju inte samma sak.

  Saknar Sigrid, hon som alltid hade klänning på sig.

  Saknar inte men minns ni killen ”grymtroligperson”? En av de tidigaste bloggarna

  Jag saknar Ketchupmamman och Spiderchick. Jag skulle sakna Egoina, Knvlisa och Underbara Clara mest, tror jag.

  Saknat Catya och Classe. Hade kunnat ge en liten bit av mitt vänstra pekfinger eller en liten tå för att få en reveal om dem eller åtminstone få tillbaks bloggarna.

   Saknar Classe!

  Saknar Nicki de Verbier, den anonyma bloggen på Stureplan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.