Gabriella Joss Possler akutopererad

Igår pratade jag lite kort med Gabriella via sms och hon har godkänt att jag delar hennes bilder, historia och citat. 
Det är en så pass känslig sak som hänt att det förtjänar respekt, oavsett om hon publicerat sina inlägg offentligt. Så resonerar i alla fall jag.

Igår postade hon dessa inlägg på Instastory där hon berättar att hon opererats akut, trots bebis i magen och sin man i radioskugga utan täckning på mobilen.

Eftersom Gabriellas ryggmärgsbedövning inte ville släppa så skrev hon ett långt inlägg på sin blogg där hon mer ingående förklarar vad hon varit med om och sina känslor kring det som drabbat henne.
Du hittar hennes inlägg HÄR.

Så här skrev Gabriella till mig igår, som en uppmaning till alla kvinnor och livmoderbärare:

Kommer skriva öppet om det när jag orkar för att jag tycker det är så viktigt att man söker vård vid symptom då cellprov tydligen bara är 60% säkra (enligt läkaren jag pratade med) och att man ska gå på sina cellprover!!! Hur rädd man än är! Jag har gått på mina och hamnade ändå här men det har iallafall upptäckts nu och dom tror att det iallafall värsta som kan hända mig är att livmodern ska bort. Om det nu visar sig att det ÄR spridd cancer som dom misstänker. Men är det bara AIS med SMILE så kanske jag har en chans att dom lyckade skära bort det redan nu. Men gå på cellproven alla kvinnor!!! För det kan verkligen rädda ens liv ?

Hon berättade även varför hon befann sig i en operationssal:

Jag fick även band runt livmodertappen om någon undrar varför jag var i en operationssal och varför jag fick spinalbedövning. Fick välja det eller narkos men spinal är tydligen en mindre risk för barnet. Oftast gör man konisering i vanligt gynrum men då jag skulle ta bort en större bit av tappen än vid vanlig konisering, är gravid och ganska långt gången samt har en allvarlig och ovanlig förändring så blev det så. Samt att bandet runt livmodertappen gör jätteont att sätta dit med tydligen. Jag kände ju inget nu.

Jag håller alla tummar och tår för att ingenting händer Gabriella eller hennes bebis nu. ?
Vill du skicka lite kärlek till henne kan du göra det här inne, på hennes Instagramkonto eller hennes blogg.

Ps. Det kommer ett inlägg till idag innan Öppet Spår. ?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Korsar alla fingrar och tår för att det ska bli bra. Vi är många som hejar på dig Gabriella! Du är stark! Krya på dig ❤️

      Gyn menad2 att jag inte behövde cellprov då jag endast haft en partner (som även han bara legat med mig). Stämmer det att HPV kan spridas om man ligger med fel person utan skydd????

        Hmm varför hamnade jag här?

        Det är ofta killarna som bär på smittan vilket sen förs över via samlag.

        Stämmer.

          Det vården sa till dig alltså.

        Alltså det kommer ju från ett virus som är sexuellt överförbart ja. Men de sa så klart? Har misstänkt det, har samma historia som du. Men även hört att man kan få det ändå och borde ta prov.

    Fy fan!

    Har också förändringar och väntar på kolposkopi nr 2…….

    Får sådan ångest att hjärtat nästan stannar av att tänka på detta.

    Förra gången väntade jag över julen och nu över semestern. 2 år av mitt liv med rädsla och ångest
    Nu och det tar aldrig slut. Livet kommer aldrig bli sig likt eftersom rädslan kommer att sitta i resten av livet.

    Sådan ångest med kolpiskopi och koniseringar.

      Usch jag vet så hemskt! Gjort flera koloposkier & haft cancer på plats & gjort en stor konisering. Jag var så rädd! Följdes var sjätte månad länge & nu följs jag som alla andra.

      Det är 16 år sedan & allt har sett fint ut. Lindrig förändring ngn gång.

      Lycka till ❤️

    Stackars stackars gabjoss! Har hennes man inte varit hemma under tiden dock??

      Hon hade egentligen operationstid nästa vecka men blev flyttad tidigare. Så han hade väl säkert åkt iväg för en helgresa innan hon fick veta att det skulle bli tidigare = kunde inte meddela honom

    All kärlek och styrka ❤️

    Hoppas allt går bra för henne ♥️

    Så fruktansvärt! Håller tummarna att allt går bra. Stackars Gabriella och alla inblandade ?❤️

    Usch vad hemskt. Och vad jobbigt att inte få tag i hennes man! Jag håller alla tummar att allt går bra❤️

    Sett det som hände Nellie och Olav i Falsterbo igår?

      Vad hände?

        Han blev tydligen visiterad av väktare enligt hennes instagram

          Juicy gossip när det är som bäst ?

          Någon hittade på att han sålde saker på klubben och tipsade vakterna som förnedrade honom inför alla (även om de bara gör sitt jobb så är det ju såklart en obehaglig grej att behöva igenom när man inte gjort något)

            Om du inte gjort något blir du väl inte förnedrad? Det bevisar ju bara att dom haft fel och att du är oskyldig.

          Det har hon tagit bort? Inget om det nu?

            Jo, senaste inlägget bild nr 2

            Ligger som hennes senaste inlägg, det med en svartvit bild på henne och sonen. Swipa höger på den så hittar du texten.

            Hittade nu. Tack.

      Såg inlägget och läst precis texten och stör mig som f*n på att hon tror alla är så j*vla avundsjuka på henne jämnt
      Hon blev anmäld till socialen och fick brev från socialen, då skrev N ”Man har inte ens hunnit andas och avundsjukan märks redan av”
      Jag tror absolut att det är en totalt onödig anmälan, som någon gjort för att de tror att barnet far illa för att den är ensam med pappan, eller för att Nellie ”bär” barnet fel, eller någon annan töntig skit sak som inte är något fel.

      Men Nellie måste växa upp och sluta tro att alla andra är avundsjuka på henne.

    Det finns egentligen bara tre saker att skriva här:

    Vaccinera dig mot HPV (de virus som i vissa fall ger cancer, i bland annat cervix) och ha inte oskyddat sex innan dess samt gå på alla dina kontroller, även om du är fullvaccinerad. HPV-infektion läker oftast ut av sig självt och ger inga bestående skador men i vissa fall leder det alltså till svår sjukdom och död. De flesta tar alldeles för lätt på det här, de tror att det är något som s a s alltid går att åtgärda om man drabbats. Så är det alltså inte. Tyvärr. Dessutom är det ofta unga kvinnor som drabbas, så att även om man klarar att rädda patientens liv kan det bli omöjligt att skaffa barn.

      Vad jag har läst så kan HPV smitta även med kondom, så man är tyvärr aldrig helt säker! Ångrar att jag inte vaccinerade mig mot HPV när jag var i tonåren, på mitt senaste cellprov upptäckte de HPV-16/18…

    Fy sjutton vilken resa. Jag håller tummar och tår att det går bra för både henne och bebis.

    Jag önskar Gabriella all lycka!

    Men snälla, sluta kalla det för livmoderbärare. Det känns så nedvärderande, som att man är en avelsko.

      Men eller hur, hatar det ordet med passion. Man ba det är OKEJ att använda sig av ordet kvinna här, lovar! Vissa använder det för att t r a n s personer inte ska uppleva diskriminering av ordet kvinna (enligt dem kan du vara kvinna även utan livmoder blablabla). Väldigt woke att använda sig av det ordet helt enkelt.

      Måste också tillägga att det är så sjukt att Gabjoss ligger inne för operation och några följare ska hålla på och spekulera i och fråga om hon och hennes man gjort slut bara för att hon inte har ringarna på sig. Gud!

      Jag håller med!

      Det är för att det är pk att säga så. Eftersom vissa tycker att även män kan få bl a livmoderhalscancer.

        Jag vet, och jag tycker att det är löjligt. Och det är helt åt pipan att det är PK och att utvecklingen anses ”gå framåt” genom att degradera kvinnor till avelsdjur.

          Degradera? Samtidigt som (cis)-kvinnor gör det till sitt livs mening att få barn och vara mödrar? Det är i alla fall min uppfattning om den nykonservativa så kallade ”feminismen” som håller på och försöker rebranda typiskt ”kvinnliga” sysslor och egenskaper som något bra och eftersträvansvärt, vilka i princip alltid kretsar kring barnafödande och hemmavarande (looking at you Anna Björklund, Ebba Busch Thor etc). Och då kan man såklart av bara farten få in lite fin ”””problematisering””” av de samtida hbtq-frågorna (t ex språklig inkludering), som tydligen blir ett sådant enoooormt hot mot den vita heterocis-medelklassen.

          Nä, lägg bara av med bullshiten om att ordet ”livmoderbärare” skulle vara att nedvärdera människor med en viss en BIOLOGISK funktion. Den funktionen är inte nödvändigtvis kopplad till människors sociala och mentala identiteter.

          (Och innan någon går igång på övriga cylindrar, ja, självklart ska sjukvården för personer med livbärande kroppsliga funktioner inte nedprioriteras, utan tvärtom. Men den vården kommer inte heller bli sämre av att språket utvecklas för att kunna spegla de nyanser som finns, och har funnits väldigt länge, bland kön och könsidentiteter idag.)

            Kvinna kvinna kvinna kvinna fu och dina nedvärderande om om KVINNOR

            Jag är cis-kvinna och gör det då definitivt inte till mitt livs mening med barn. Det är ju exakt det jag vänder mig mot, att bli sedd som en avelsko, en ”livmoderbärare”. Och det går alldeles utmärkt att skilja på biologiskt kön och könsidentitet.

            Kön är varken nyanser eller identiteter. Det är ett statiskt tillstånd och vilka ord man än använder, så kvarstår faktum att den som har kvinnliga reproduktiva organ (t.ex. en livmoder) är och kommer alltid att vara kvinna. Det är inte kränkande eller exkluderande, det är simpel fakta.

              ?????

              Jag som inte har kvar min livmoder, är jag ingen riktig kvinna?

                Hahah men sluta nu. Du vet lika väl som jag att jag inte skrev någonting som över huvud taget ens antydde det.

                ??‍♀️

            Men håll käften med dig. Det är såna som dig som förstör utvecklingen i samhället för riktiga kvinnor. Vi kan inte anpassa oss efter hens och trans personer hela tiden. Och nej att leva normativt existerar inte bara för de vita. Du vet inte ett skit.

              LOL. Det är såna som du som förstör för hens och trans och på så sätt utvecklingen för ALLA.

            Haha älskar att folk blir så kränkta av det här. Fattar inte att man kan vara så osäker på sig själv att man inte bara kan ta att ord ändras eller byts ut av olika anledningar. Tycker inte om ordet livmoderbärare och hade nog önskat ett annat ord (personligen bara på samma sätt som jag ogillar ordet snippa och säger mus). Men om det ger andra personer en chans till inkludering behöver jag väl inte sitta och tjafsa om jag jag F A K T I S K T är kvinna. För jag vet vad jag är och vad mina behov är, hur jag identifierar mig (inte bara sexuellt och könsmässigt utan i allt) och känner mig noll kränkt eller hotad av att andra kallar mig efter mina kroppsliga funktioner när det kommer till tex medicinska saker. Varför är det konkurrens ens över huvud taget?! Blir matt.

              vadå inte inkluderade? Varför inte bara acceptera att man är annorlunda.

              Ska vi gå runt och låtsas som att människor med ett ben har två ben, bara för att det är synd om den personen för att den inte är som alla andra?

              Tycker nog det är mer lättkränkt att man blir kränkt över att man inte blir kallad kvinna i alla situationer när man är född som man, eller tvärtom. Acceptera den du är bara.

            Du trollar va? Det där var lite för vänsterwoke-aggressivt för att vara trovärdigt

        Vilket ord använd åt det motsatta hållet? Prostatabärare?

          Såg inte din kommentar innan jag undrade samma ?

      Hur man än vänder sig så har man röven bak, men jag fattar helt vad du menar.

        Jag vill ändå upplysa om att det finns kvinnor utan livmoderkropp som ändå bör fortsätta med sina cellprov eftersom alla inte får livmoderhalsen borttagen.

        Men använd bara båda orden?? Kvinnor OCH livmodersbärare. Så, klart. Alla inkluderade ingen osynliggjord.

        Vad är det du fattar?

        Men vilka är är livmoderbärare som inte är kvinnor? Har man ingen livmoder längre är man såklart fortfarande kvinna om man var det vid födseln. Om man inte bytt/korrigerat sitt kön. Då är man man. Detfinns inget inkluderande i att använda ”kvinna och livmoderbärare”, det är bara tramsigt nyspråk.

          Att vara trans betyder inte att du per automatik vill ändra ditt kön. Således kan du definiera dig som man men fortfarande ha en livmoder.

      Att vara en livmoderbärare är inte nödvändigtvis samma sak som att vara kvinna, känns som en missuppfattning att tro att folk menar att man inte ska kalla kvinnor för kvinnor. Men många som har livmödrar (?) identifierar sig inte som kvinnor och det finns även kvinnor som inte har en livmoder pga att man kanske föddes utan en eller att den har opererats bort. Att därför endast uppmana de som faktiskt har en livmoder att ta cellprov (istället för att uppmana alla kvinnor) är därför rimligt och respektfullt eftersom det inte finns någon poäng i att uppmana de som inte har en livmoder att ta cellprov.

        ???

        De allra allra flesta som har livmoder är kvinnor! Man kan inte anpassa efter en minoritet alltid. Tycker också ordet är förminskande, som om ordet och betydelsen kvinna ska suddas bort. Är inte emot trans och är feminist, finns många av oss!

        Jorden blir inte platt bara för att man säger att den är det.

      Vad kallar man män med liknande ord? Spermasäck?

        Pungbärare kanske. Tycket ordet ”bärare” låter så fult. Hellre säga ”alla med livmoder” eller ”alla med testiklar”. Men risken finns ju om man uttrycker sig så att folk missar att det gäller dem. Har jag en prostata? Menar detta på fullt allvar.

          Som på 80-90talet när Info om aids riktades till ”homosexuella män” men sen upptäckte man att det fanns massor med män som låg med män men inte kallade sig homosexuella (exempelvis män i heterorelatilner med en manlig älskare, bimän osv) så då ändrade de till att rikta infon till just män som ligger med män.

            Men som ordet livmoderbärare, det skulle ju faktiskt kunna uppfattas som att det handlar om gravid, alltså de som bär något i sin livmoder? Speciellt av någon som är relativt ny i språket alternativt inte hängt med och hört detta nya uttryck. Barnen idag kanske växer upp med uttrycket men man får ju hoppas att personerna informationen riktas till faktiskt förstår och att de har undersökt om de gör det innan de ändrar information.

            Obs. Oklart om infon gick fram bättre då.

          Men man fattar ju vad som avses, vad man har för kroppsdelar… annars är man trög.

      Finns samma diskussion om vad män får kallas och inte eller är det bara kvinnofrågor som alltid ska bli en diskussion om vem som inkluderas?

      Hur går diskussionen kring prostatacancer tex? Vilka ord får man använda där?

      Ja det heter kvinnor. Herregud vad vi kommer bli utskrattade i ett historiskt perspektiv

        Nej varför. För att vi blev mer inkluderande och upplysta. Skrattar väl snarare åt såna som säger att jorden var platt, eller tror du också på det?

          Man kan inkludera utan att osynliggöra den stora gruppen KVINNOR.

          ”En person med livmoder och äggstockar är inte nödvändigtvis kvinna” = lika mycket faktafel som ”jorden är platt”.

          Herregud. Man tror knappt det är sant ibland. Som att en stor del av västvärlden börjat trolla.

    Hemskt! Håller tummarna. Cellproven görs för sällan, man bör kolla sig minst en gång per år. Cancer kan utvecklas snabbt, det är väldigt många fall numera där kvinnor gått på alla cellprov de blivit kallade till men ändå fått livmoderhalscancer med spridning. Dvs där operation ej är möjligt och man måste få höga doser cellgifter och strålning. Prognosen är dålig och de som överlever får kämpa med svåra progressiva biverkningar av behandlingen. Unga kvinnor i 25-30 års åldern. De flesta läkare tror fortfarande att det är en cancerform som drabbar äldre kvinnor, därför tänker de inte alls på Cervix cancer om du är 30 och har gynekologiska besvär. Särskilt inte om du har gått på alla cellprov… Förfärligt att vi inte har ett bättre screening system.

      Hemskt ?

      Här har du fel, man behöver inte ta cellprov minst varje år. Ta era hpv vaccinationer och ta cellprov när ni blir kallade, eller använd självprovskitet om ni får ett sådant hemskickat

    Hoppas innerligt att allt går bra!!

    Läste det Gabbi skrivit och lider så med henne. Fruktansvärt. Håller tummarna för henne och för att det även ska gå bra med lilla bebisen.

    Första gången jag gjorde cellprov visade det sig att jag hade cellförändringar. Som ung känner man sig ofta odödlig och som 23-åring var cellförändringar inget jag öht tänkt på. Jag är såklart glad att jag gjorde cellprov och att det för mig räckte med en konisering.
    Jag har nu en 13-åring som vägrar ta hpv-vaccin (rädsla för sticket, inte själva vaccinet) och jag hoppas verkligen att hon kan samla mod till att ta de sprutor som behövs.

      Jadu, det är bara att göra klart för henne att det inte är hon som bestämmer. ? Och så kan du ju berätta att om hon får livmoderhalscancer kommer hon behöva gå igenom många fler stick.

        Så ignorant att säga att det inte är hon som bestämmer.
        Vi säger till våra barn från ung ålder att de bestämmer över sina kroppar, klart vi inte ska tvinga på någon en vaccination.

        Däremot erbjuda stöd och behandling mot fobin, jag kan lova att det är mycket bättre i längden än att tvinga någon.

          Jo absolut, men som förälder är man skyldig att dra en gräns när det handlar om att avgöra vad som är för barnets bästa. Punkt. Det är ditt ansvar som förälder.

            Ja, genom att ordna hjälp mot fobin. Att tvinga någon att göra något som inte är akut livsnödvändigt kommer bara skapa trauman, minska tilliten till föräldrarna och vården samt öka fobin så att hon med stor sannolikhet inte tar andra vaccin eller sprutor i framtiden.

              Åh herregud the curlande

              TRAUMA? Jag förstår verkligen att det går utför för svensk skola, barnen får ju tydligen lära sig hemifrån att man aldrig behöver göra någonting om man inte jättegärna vill.

            Håller fullständigt med! Innan barnet är myndigt är det föräldern som ser till att saker görs och har ansvaret. Dravlet om att det skulle skapa trauma….jisses alltså. Om barnet ist får cancer, DÅ kan vi snacka trauma. Är själv uppväxt med ”fria tyglar” och kan säga att då tar man inte vaccin osv. man är ung och känner sig odödlig, inget konsekvenstänk osv, i vuxen ålder, blev det ist mer av trauma att jag INTE gjort de saker jag borde, eftersom inga påtryckningar av vuxna gjordes.

              Håller med ”Lisa” alltså.

    Jag har med erfarenhet av att det kan gå snabbt!
    Blev kallad på mitt första cellprov vid 23 fick svar att det inte fanns några förändringar, tre månader senare var jag på ett nytt cellprov pga hade flyttat och den kommunen kallade alla nyinflyttade kvinnor på cellprov, gick igen trots att jag nyligen varit. Då visade det sig att jag hade 3-gradig förändring och fick opereras akut bara två dagar senare.

      Eftersom cellprov bara är 60% säkert enligt Gs läkare så var det troligen så att du hade det redan vid första provtagningen, men att de missades, och att den sen upptäcktes på andra provtagningen. Tur att du gjorde en andra provtagning.

        Tror det beror på att man tar en ”svabb”på ett ställe och det stället är friskt, medans ett annat ställe kan ha cellförändringar, mer än att det kan gå så snabbt som tre månader Har läst/hört det tar lång tid (flera år)för just livmoderhalscancer att utvecklas.

          Ibland får man inte med ”rätt” celler heller.
          Min katt hade en knöl, man provtog med nål på 3 olika ställen, alla provsvaren visade på inflammation och inte cancer, opererade bort knölen och skickade den på PAD för att få svar på vad knölen var, svaret kom tillbaka, det var malign cancer (vi provtog först för att jag skulle inte opererat honom ifall det vara cancer)

          Vi fick några månader till innan han började bli dålig och jag fick ta bort honom <3

          Men provtagning på celler är svårt, för det är inte säker att man får med "rätt" celler.

    Jag fattar inte det där. Det utvecklas långsamt, ändå fick jag cancer in situ mellan två cellprov. Det visade lätta förändringar, men var alltså av den svårare graden och jag fick koniseras under narkos. Tre år senare var det tillbaka igen, ny operation under narkos. Nu har det gått fyra år och jag har inte ens blivit testad, trots att jag bett om det då jag nyligen var gravid.
    Jag känner på mig att förändringarna är eller kommer komma tillbaka, men det får jag inte veta eftersom jag inte får testa mig. Har heller aldrig fått något svar på saker, utan jag har fått försöka läsa mig till saker i min journal.
    Kommer dessutom inte få gå till första bästa mottagning och testa mig längre, utan nu ska jag till nåt cancerställe i centrala Stockholm för att göra det hela ännu roligare.

    Kan alla bara sluta säga att det inte är någon fara och att det går långsamt, när det uppenbarligen inte är så?

    Jag håller mina tummar för Gabriella. ❤️

      Men är det inte så att man helt enkelt kan ”pricka fel” när provet tas, dvs man tar ett prov på en frisk bit, sedan tar man nästa prov och har ”in situ” och hade då troligen cellförändringar på ett ställe redan förra provet, men det togs inte just där? Med det sagt är det ju lite som att skjuta i mörker med cellprover och skapar kanske lite falsk trygghet. Bättre än inget givetvis, men borde kanske göras oftare, finns ju hemtester numer.

    Nu får jag ångest då jag aldrig tagit cellprov, är 33 år.. Varför? Blir helt kallsvettig av tanken på en gynstol, en sak att föda barn, det har jag gjort men ligga där , nä fy va jobbigt.

      Jag fattar det. Jag blir typ svimfärdig, men känner samtidigt att alternativet skulle göra mig mer svimfärdig. Har haft barnmorskor som hållit mig i handen. Gör ju inte ont men ändå. Är gravid nu och går en gång i månaden. Samt går på kontroll en gång om året. Ta med någon som kan hjälpa dig igenom detta och prata med gyn om det. Du vill hellre genomlida din fobi än att behöva gå igenom worst case ❤️

        De har gjorts en forskningsstudie på att gynstolen är ojämnställd. Sära på benen i en stol, det behöver inte männen göra! Ge dem en stol också, tack

      Du lär bli ännu mer kallsvettig om du får cancer.

      ?

      Kolla om du inte kan få hem ett provkit och ta ett självprov. Det fångar upp om du är hpv-positiv eller inte

      Har du inte gjort någon efterkontroll hos gyn? Eller vul under graviditeten?

      Men va? Du har fött barn men vågar inte ta ett cellprov? Det känns absolut ingenting och är oftast en kvinnlig barnmorska som tar det. Är gjort på max 2 minuter i stolen.Gå och ta nu, jag lovar dig, det är verkligen en bagatell jämfört med det mesta vi gör, såsom blodprov, vaccinering osv.Och detta kommer från ngn som eg har sjukhusskräck..

        Blodprov och vaccinering är enligt mig en bagatell, cellprov däremot är en hemsk upplevelse! Man ska göra det men jag förstår helt att man skjuter upp det eller inte går alls. Det borde finnas möjlighet att boka tid hos någon specialiserad på rädsla så som det finns i tandvården

    I min region får man hem ett självtest för hpv istället för cellprov, är det samma sak och är det ett lika säkert test?

      Visar självtestet HPV får man komma och göra ett cellprov.

    Vad märkligt att uppdatera på sociala medier innan ens partner ens vet nåt.

    Hoppas allt går bra med henne och bebisen!

      Nej det är inge märkligt, om du läser det hon skrev så ser du att hon inte kan få tag på sin partner då han är någonstans där det inge finns täckning.

        Ja, jag läste det. Hade ändå inte haft en tanke på att uppdatera på sociala medier innan jag talat med honom. Hon vet inte ens om bebisen är okej och hon skriver öppet om det innan hans ens hört talas om det?? Det är jättekonstigt!!

        Vägrar gå med på att det här är ett normalt förfarande.

          Inte normalt för dig nej kanske inte det, men hon är en influenser och för ”såna” är det normalt. Du behöver inte tycka det är ok.

    Blev jätteorolig av det här…
    Vad har man för symtom?
    Kan någon tolka detta?
    Väntar nämligen på nytt cellprov..

    Benign cytologi HPV från någon av typerna 31, 33, 52 oeller 58 har påvisats

      Benign = godartad

    Stackars henne. Hoppas allt går bra med både henne och bebisen.

    Inte för att vara petig (jo okej, det stör mig) men det heter inte RYGGMÄRGSbedövning utan RYGGbedövning. ?

    Operationen var väl dock planerad, och inte alls akut. Helt sjukt att hennes man valde att åka iväg när hon fått dessa besked.

      Så fattar jag det inte alls utifrån hennes text.

      Operationen var planerad tills på tisdag (då skulle mannen vara hemma igen). Men sedan ringde de på torsdagen(?) och sa att det blir akutoperation imorgon istället. Då var mannen inte längre hemma, och som sagt inte kontaktbar.
      Det var Gabriella som pushade på och tyckte att han skulle åka.

    Bokade precis en tid för cellprovet som jag skjutit på för länge

    Blev så ledsen och illa berörd för hennes skull, hoppas allt slutar på bästa möjliga sätt. Otäckt också, jag har i min enfald tänkt att om man går på sina cellprov så ska eventuella problem upptäckas innan det går så långt som det gjort för Gabriella. Tydligen inte. Stackars, stackars henne.

    Hade de tagit livmodern om den inte var bebodd? Gud en så hemsk sits. Håller alla tummar o tår

      Naej, om det visar sig att det är cancer så kommer de operera bort livmodern. Hade hon inte varit gravid hade det isåfall skett direkt, men iom graviditet så skulle de förlösa bebisen med snitt efter v.30. Men är det inte cancer så behövs inte livmodern opereras bort.

    Bara ta det jäkla provet!! Tänk på att INGEN gillar att gå till gyn och ta prov men man gör det bara. Det är över sjukt snabbt och gör inte ont. Om du är rädd för resultatet kan jag meddela att du kommer ha det provet en visar vare sig du tar provet eller inte. Skillnaden är att du överlever. Boka annars hos privat gyn och be om kvinnlig gynekolog. Känslan efteråt är så bra!! Nu fan går alla som inte gjort bara och tar testet!

    Jag hade lätt gått till gyn om det inte var för den där jävla stolens skull. HATAR den

    Men stämmer det verkligen att tillförlitligheten på cellprov bara är 60%? Är hpv-testen säkrare? Fick svar på mitt häromdagen och det känns ju urjobbigt att inte kunna lita på svaret.

    Krya på dig Gabby ✨

    Men en fråga, jag själv har aldrig fått ha lösnaglar när man ska opereras.. Är det olika regler i alla län eller va tusan?!

      Det var det första jag tänkte på. Att ha pulsoximeter är ju värdelöst med lösnaglar och färg. Värdet blir ju inte ett dugg tillförlitligt.
      Men å andra sidan är det ju inte så nödvändigt i just det här fallet. Hon verkar ha rätt mycket luft i huvudet ? iaf

      Operera handen vaken och fick det !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.