Köp inte kläder från sidor som erbjuder billiga kopior!

Jag fick den här kommentaren under ett inlägg och tänkte bara helt kort gå igenom varför det aldrig är en bra idé att handla från sidor som den här.
Jag har täckt över sidans namn eftersom jagf inte vill uppmuntra någon att handla härifrån.

1. Det är olagligt att bedriva en verksamhet på det här viset, där de rakt upp och ner plagierat hela Adoores hemsida ner till kontaktuppgifterna.
2. Risken att du blir totalblåst på dina pengar är överhängande, och skulle du mot förmodan få ett paket på posten så lär kläderna vara av anskrämlig kvalité och passform.
3. Du kan heller inte klaga eller på annat sätt kräva pengarna tillbaka eftersom kontaktuppgifterna som uppges går till Adoores kundtjänst och inte till fejksidan.

Vi fortsätter till själva plaggen som säljs.
Varenda bild är tagen från Adoores hemsida, där det enda som skiljer de båda hemsidorna åt, är fejksidans löjligt låga priser.

Känner man sig fortfarande inte helt övertygad om att det här är en fejksida som i bästa fall säljer skräpkopior – sydda av små barnhänder –   så hjälper det kanske att se att fejksidan inte ens bemödat sig med att byta namn på storleksguiden, utan där står det fortfarande Adoore, precis som under deras kontaktuppgifter.

Så, vad vill jag ha sagt med detta?
Jo, att se du en sådan här sida, med så här billiga priser för annars dyrare plagg – så är det snudd på alltid för ”bra” för att vara sant.
Vill du ha en Adoore-klänning – köp då en från Adoore, önska dig en i present, spara dina pengar för att köpa en, men släng inte iväg dina pengar på sidor som den här fejksidan, för jag kan nästan garantera att du kommer bli ytterst besviken.
Och blir du inte det, så har din uteblivna besvikelse varit på bekostnad av någon annan stackars människa som suttit och sytt din kopia under fruktansvärda förhållanden.

Adoore är transparent med hur och var deras kläder tillverkas, och under vilka förhållande som de anställda arbetar.
Vad de tjänar och vilka typer av semestervillkor mm de har.

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sanslöst om någon är korkad nog att shoppa på denna sida!

  Korkade människor som inte förstår varför det är så billigt, kanske att de till slut lär sig.

  Frågan är om man ens får några kläder öht om man handlar på den sidan?

   Man får säkert en galge eller något annat värdelöst skit i försändelsen.

    Det var väl ett svenskt blufföretag som gjorde likadant? Genom att skicka ut ”fel” vara (istället för att inte skicka ut något alls), kunde de starta en returprocess som drog ut ordentligt på tiden. De kom alltså undan på det sättet.

     Jo Realtimemedia med han från Pappapappadotter höll väl på så?

   troligtvis får du inget alls.

  Jag såg inlägget på din Instagram om den galna pappan som levde rövare efter kritiken om hur de åkt runt med sitt lilla barn. Du borde publicera det även på bloggen, det var så bisarrt att ta del av hans vidriga ord.

   Omg helt sjukt! Inne och kollade nu. Borde verkligen publiceras här också Camilla

   Skrämmande. Kollade mammans insta och bläddrade ner en bit i flödet och såg att de tog hål i öronen på en liten bebis på några månader bara, som storgrät efteråt. Hemskt, det är barnmisshandel ju.

    Så gör alla mina vänner som är invandrare med sina döttrar, 2-3 månader. Hemskt!

     Fruktansvärt!

    Bor i USA nästan alla här tar hål i öronen på sina bebisar.

    Många gör det när barnet är litet för att barnet inte ska komma ihåg smärtan och för att barnet ska låta bli örhänget (dra i det, röra för mycket och infektera, etc.), dvs. det ska nästan vara en integrerad del av barnets ”kropp”.

    OBS. Jag menar alltså inte att jag själv någonsin hade gjort det på ett litet barn eller att jag stöttar örhängen till småbarn. Försöker bara förklara varför det inom många kulturer är ”mer normalt”. Detta paret har jag dessutom absolut inget tillövers för, de har säkert gjort det enbart av estetiska skäl med tanke på den visade IQ-nivån.

   Jag blev förbannad på detta patetiska fånet till människa. Hur kan han ens vara en pappa? Var ?? såhär nära på att gå loco på honom, men sen tänkte jag på min yrkesroll och att jag inte med mitt förnamn och efternamn (på Instagram) ens borde associeras med ett fån som honom. ?

   Vem är det ni pratar om?

    Det får du veta om du går in på bloggbevaknings instagram precis som ts skrev

     Alla har inte insta. Jag har precis deaktiverat min ?

       Tack! Tittade in där, och påminns om varför det är direkt olämpligt med IG. Kära nån.

       Tack! Trevlig man det där..?

     Kunde du inte bara ha svarat ordentligt istället?

    Någon Camilla (inte våran Camilla, som driver denna blogg, haha) hade postat en video med ett litet spädbarn, hennes dotter, som sitter ihopmosat som en sköldpadda på hennes knä (i baksätet på en körande taxi) med ett bälte satt ganska konstigt runt sig. Alltså ingen bilbarnstol. Positionen på barnet såg dessutom väldigt obehagligt ut och en kraftig inbromsning hade kunnat knäcka den stackarns rygg eller nacke.

    Bloggbevakning delade klippet på sin IG och ifrågasatte detta beteendet. Några följare skrev då till ovannämnda mamman som flippade totalt. Även pappan till barnet ska ha blandat sig och hotat folk med diverse saker, tror jag kommer att moddas om jag skriver det: men tänk skällsord för en som säljer sig själv samt att han uppmanade någon att hänga sig.

    Moget par. ???

     Precis, bra sammanfattat!
     Personen det gäller är gloriacamilla på instagram (13k följare) eller gloria_camilla på TikTok (99k följare)

     Sättet hon färdade spädbarnet på är alltså olagligt för den som inte vet. Faran och olagligheten fick folk att reagera starkt.
     Det här är heller inte hennes första barn så hela grejen om barnsäkerhet borde inte vara ny för henne och farsan.

     När hon fick kritik så kom hennes man/sambo till undsättning genom att skriva både öppet och privat till personer att de var groteskt fula, h*ror, feminaz*s, att de borde ta livet av sig, att de är nollor med mera. Han blev blockad men fortsatte att kommentera via sin nattklubb instagramkonto. Hans fru försvarade detta beteende med att han bara skyddar henne från allt hat ??‍♀️

     Tack! <3

   Jag häpnar hur vuxna som dessutom ska vara föräldrar beter sig. Totalt omdömeslösa. Att man ens vill riskera livet på sina barn. Många som skriker socialen för minsta. Men här är man ju ärligt talat orolig för barnen. Hur han pappan sen ska ”försvara” sig med att kalla folk för ho.ra och ber dom gå och ta livet av sig. Han sätter sig ju knappast i bättre ljus.

    Håller med. Denna pappan och mamman verkar ha en extremt låg nivå av intelligens, nästan skrämmande låg. Tycker synd om alla barn (var det fem?!) som de nu ska uppfostra med den attityden och det beteendet. Varför inte bara hissa flaggan, erkänna att man gjort en tabbe och förklara att det var en första och sista gång någonsin – tacka för all oro som folk visat för deras barn? Nej, istället ska dessa töntar sitta och hota med diverse saker. På sin semester…

     Otroligt ociviliserat.

  Ja men storlekning och var de sendar ifrån gör ju att det känns väldigt seriöst ?

  Så Adoores kläder sys i Kina … hmm troligen ganska högt översatta priser då. Sedan vet man väl inte hur bra eller dåligt betalda de är där på just den fabriken, klart de säger och skriver så själva, kanske egentligen har en annan fabrik. Och om det nu finns samma kläder att köpa så billigt så kanske det är så att det är samma kvalitet fast överpriser på Adoores kläder, det vet man ju inte.

   Ja, det är allmänt känt att de tar extrema överpriser. Kollar du innehållet är det oftast bara billigt material också.

    Tänk vad vissa kommer undan med, är ju samma med Caia som sätter höga överpriser.

   De sys förmodligen i Kina och säljs dyrt. Classic. Hade int betalat över 1000 kr för 100 % polyester

   Absolut att Adoores kläder är överprissatta. Men det är fortfarande inte ok att kopiera hemsida, bilder och kläder.

    Det skrev jag inte heller, skrev enbart att de är överpris samt polyester

    Jag hoppas Adoore med framgångarna förbättrar kvaliteten, för jag gillar klänningarna men skulle aldrig köpa i nuläget.

    Haha.. Va? Ingen har sagt något annat? Du kanske läser in något som ingen ovan menar. Faktum är att 100% polyester för ca. 1499 kronor ÄR överpris, oavsett om någon kopierar eller inte. Tror genuint inte någon stöttar försäljningen som den ”falska” butiken sysslar med.

   Men det är ju i princip en Svedberg de kör?!

  Och ALDRIG köpa kläder från ställen där inte modellernas ansikte syns har jag lärt mig. Och bluff!

   Eller företag som inte har en kundservice som går att nå per telefon.

    Håller inte med faktiskt. Många mindre e-handlare har inte möjlighet att ha kundservice som går att nå per telefon, det innebär inte att de är varken oseriösa eller bluff.

   Aldrig hört det där om modellernas ansikten, kan du förklara? 🙂

  Men adoores kläder är fel prissatta enligt mig då de är polyester och kostar sjukt mycket ? så skulle nästan fatta den andra prissättningen i detta fall..

  Var i Adoores butik förra veckan och funderade på att köpa en klänning där. Men vilken sjukt dålig kvalitet för det priset. Klänningar för 1400kr i polyester från Kina. Speciellt nu mitt i sommaren när det är rea och man får betydligt bättre klänningar för det priset.
  Vem köper deras kläder? Aldrig att ha på sig en långklänning i polyester på en varm sommardag.

   Jag tvekade länge innan jag köpte en men jag har inte ångrat mitt köp. Kan helt klart tänka mig att köpa fler. Jättefin passform och välsydda. Sen hade det inte skadat om de sänkte priset med några hundra men jag förstår att det kostar att ta fram mönster, provplagg osv. Upplagan per modell är fortfarande väldigt liten jämfört med t ex H&M

    Hahaha kul inlägg ”Anni”, tur adoore har en prbyrå somjobbar e 1700

   Jag som trodde Adoore var ett bättre märke.. sett att man får väldigt bra för dem när man säljer på tradera eller på fb, så tänkte något måste vara bra med detta märke men det är alltså inte så?

    Nej det är bara skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.