Denice Mobergs traumatiska olycka med dottern

Denice Moberg har publicerat ett par inlägg på Instagram, där hon visar upp dottern med ett gipsat ben.
Jag tror aldrig jag sett ett så litet gips – förutom det här – tidigare.

Nu berättar Denice vad som hände när dottern skadade sig. 
Hon verkar ha burit dottern Lively upp för trappan och ramlat bakåt. Hon höll dottern i famnen under hela fallet men måste ha råkat skada henne när hon själv landade på ryggen.
Enligt inlägget brottas hon med skuldkänslor, men är glad att hon varken var stressad eller höll på med sin telefon samtidigt, för då hade det känt ännu värre, skriver hon.

Trappor är ingenting att leka med, och vi har hur många som helst i vårt nya hus. (Någon som har rabattkod på sockiplast?)
Jag är mest glad att höra att det här fallet ”bara” resulterade i en bruten fot, och att Denice lyckades skydda sin dotter mot alla andra skador. Och att hon själv inte skadades allvarligt i fallet.

Kyra på dig, Lively! 
Hoppas det nya gipset blir både fint och färgglatt!

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Usch vad läskigt, tur det gick förhållandevis bra ändå!

      Tänk va bebisen grät av smärta 🙁

        Jo men det hade ju kunnat gått mycket värre

        Det hade nog vem som helst gjort.
        Men tur det gick så bra som det gjorde ändå.

    Olyckor kommer alltid att hända och föräldrar kommer alltid känna skuld när något händer deras barn. Tack och lov läker ju barn väldigt bra!
    Jag hoppas att hon inte mår alltför dåligt och känner alltför stor skuld, det här är sånt som händer och så länge det inte var meningen eller pga oaktsamhet så är det ju vad det är, en olycka som vem som helst hade kunnat vara med om.

      Ja men hon ska känna skuld i detta fallet.

        Hon ramlade ju? Kan hända vem som helst.

        Hahaha du ska känna skuld för den mest korkade kommentaren. Hur KAN man på riktigt vara så korkad??

    Så läskigt! Ramla baklänges i en trappa bärandes på sin baby! ?

      Ja vilken mardröm. Skönt att det inte gick värre.

        Ja!

      Ja fy! Jag ramlade i trappan nu i sommar (utan att bära på barn som tur var) när jag gick UPPFÖR trappan ?? slog i knäet så jävla hårt så jag trodde att jag bröt det (går det ens?) men det blev bara jättestort och svullet och sen blev det bättre efter nån vecka.

    Hua! En av mina största mardrömmar. Tur att det ändå gick rätt bra

    En bekant gjorde samma bara de att hennes finger fastnade i såna ”ribbor” längst med trappen och japp.. nu har hon bara 4 fingrar på ena handen och hennes pappa fick snällt plocka bort fingret som satt kvar i trappan… Men barnet klarade sig fint

      ??‍??

      Vi har en spaljé som jag bröt lillfingret mot när jag ramlade i trappan. Får vara tacksam nu att jag inte fastnade och tappade det istället ?

      ?

    Usch vad hemskt. Minns att jag alltid var livrädd när jag gick i trappor eller rulltrappor med en bebis i famnen. Man vet ju aldrig när olyckan är framme. Tur att det verkar gått förhållandevis bra.

    Tror alla mammor oroat sig när man går med sin bebis i trappan 🙁

    Jag halkade i trappan på väg ner en gång. Bar på min då 8 månader gamla baby. Som tur var landade jag inte på henne och vi båda klarade oss utan riktiga skador. Vi hade änglavakt! Fruktansvärt läskigt med trappor!

    HAHA men alltså snälla, den där Anty! Lägger upp en vlogg för första gången på 5 månader och den är på SJU minuter ”lång”. Riktigt trist beteende från hennes sida, varför inte bara lägga ner youtube när hon clearly inte tycker att det är kul längre. Måste hon envisas med att fortsätta, bara för att kunna posta ett samarbete var 3:e månad.

    Jag fick en notis om en ny video på hennes kanal nyss, och avföljde direkt. Hon har gjort sitt. Tack och hej!

      Fattar inte varför man klagar på hur mycket eller lite en influencer postar. Det är liksom helt gratis att kolla, passar det inte så sluta följa! Om en influencer inte postar tillräckligt bra material kommer folk sluta följa och influencern får hitta något annat att försörja sig på.

        Varför det klagas? För hon har TACK vare sina följare kunnat leva som hon gör utan att jobba. Har man tagit sig an en roll i rampljuset så får man se till att sköta sitt jobb. Och tycker man inte det är kul längre så får man vara ärlig mot sig själv och sina följare och gå vidare.

        Haha för att det är hennes jobb? Och hon sköter inte det. Det är tack vare hennes följare som hon kan leva som hon gör och det minsta hon kan göra är att vara ärlig mot dem och sig själv framförallt.

      Håller med! Och samma visa varje gång – ”jag SKA bättra mig”. En av väldigt få jag följer, jag gillar henne (trots att jag träffat henne och hon va dryg då, på ett evenemang). Men det ska alltid ändras, alltid bli bättre, alltid ”då kommer nytt content”. Sååå synd. Fattar om man har semester men hon dippar ju alltid ?

        Hon bullshittar så jävla mycket, tror aldrig på nåt hon säger. Under sommaren har hon ändå gjort hur mkt som helst och haft miljontals chanser att filma content men det handlar ju om att hon inte vill, och varför vill man inte? Jo för att man inte bryr sig eller tycker det är kul. Och det här handlar inte bara om youtube för hon är ju inte särskilt aktiv på instagram heller. Hej då anty!

      Tycker också det är så fult när dom gör videos bara för att få ut samarbeten

    Trodde inte du postade bilder på barn här Camilla ??

      Som hon sagt många gånger förut så suddas inte barnets ansikte eftersom inlägget är ”inbäddat” från instagram 🙂

      Men gnäll.

      Varför ska det ALLTID finnas minst en sån här under varje inlägg som fokuserad på pekpinnar eller gnäll eller hur folk stavar??

    Så otäckt! Det är knappt så att man vågar söka hjälp med ett skadat barn. De anmäler minsta lilla. Man kan lika gärna hamna i fängelse.

      Det är klart att man ska söka hjälp om ett barn är skadat. Sluta sprid onödig oro.

      Det är väl skitbra att vården anmäler ”minsta lilla”?
      Dessutom hamnar man så klart inte i fängelse för en olycka. Och självklart ska man söka vård med barn, oavsett vad som hänt.

      För att man halkar??

      Faktiskt så känner man lite så. Hur ska man som förälder egentligen kunna bevisa att en olycka hänt för någon som inte var där när det hände? Många människor är väldigt bra på att döma och på att förvränga saker och ting. Så klart ska det anmälas om det finns en oro, MEN varje anmälan orsakar också en oro hos föräldern/föräldrarna och det påverkar dem. Vissa föräldrar kanske blir så oroliga för fler anmälningar att de inte låter barnet göra vissa saker där barnet riskerar att skada sig. De kan bli överbeskyddande. Hur bra är det då? Så, jag tycker att man ska anmälan vid oro men att man inte ska slänga iväg anmälningar till höger och vänster. Vissa kanske gör det lite för hastigt, vissa kanske gör det bara för att vara jävliga. Jag tycker att man ska tänka sig för ordentligt innan man anmäler helt enkelt. Men självklart, hellre en anmälan för mycket än för lite!

        Om ett barn kommer in ett X antal ggr så är det klart det anmäls. Men du hamnar inte i fängelse för det, barnens säkerhet går väl ändå före förälderns oro.

        Ibland undrar jag om folk inte vet hur det där funkar? Det kan finnas så sjukt många anmälningar på en person (av tex partner eller ex, befogat) och den personen lever på som vanligt ändå. Inget händer. Det ska till extremt mycket för att det ska hända saker.

        Men om ett barn skadats på ett sätt så anmäls det. Har man inget att dölja behöver man heller inte vara orolig. Barn som skadar sig ofta (kan vara olika anledningar), där kan föräldrarna behöva stöd i sin föräldraroll tex.

        En anmälan betyder långt, långt ifrån fängelse.

      Det är faktiskt inte rätt. När jag skrev min d-uppsats så läste vi massor av studier om hur sjukvården handlar vid misstanke om barn som far illa. Det visade sig att de anmälde ungefär 25 % av dessa tillfällen trots att de enligt lag är skyldiga att anmäla sådan misstanke. OBS – misstanke, det behövs alltså inget bevis för en orosanmälan. Så om det inte har ändrat sig sedan 2011 ( vilket det kan ha gjort ) så underrapporteras misstankar om barnmisshandel i hög grad av sjukvården.

      Om du bara visste hur mycket det ska till för att en person som faktiskt gör sitt barn illa ska åka dit för det..

      Klart man ska söka vård! Och om barn kommer in med märkliga märken, märkliga anledningar och märkligt många ggr så är det klart det bör göras anmälningar. Handlar ju om barnets säkerhet. Men man åker inte in i fängelset för att barnet skadat sig. Anmälningar görs vid behov och som sagt. Får man en anmälning på sig så innebär det inte att man hamnar i finkan.

    Åh men stackars lilla barn. Tur i oturen att det ”bara” var ett brutet ben. Får katastroftankar ibland när jag går med min bebis i trappen att något ska hända. Mardröm!

      Jag tycker det är otroligt att sånt här händer ens. Man går ju försiktigt långsamt och håller i sig så man förhindrar fall. Tycker inte alls det är tur det inte blev värre utan stackars lilla tjej som fick uppleva detta. Sluta vara så ängsliga ibland måste man faktiskt tänka att det kanske var mammans fel. Ta lärdom. Tyvärr på en liten gullis bekostnad. Men ibland är det välbehövligt och rätt att kritisera en förälder.

        Wow vilken ful attityd när du inte har en aning om vad som hände vid olyckstillfället. Finns ingen anledning att döma en person när man omöjligt kan veta om de gjort något fel eller inte.

        Halka kan väl vem som göra? Vi har filtsteg, skithalt!

        Anonym 17:44
        Ibland räcker det med en nysning.

    Det är klart att man ska söka hjälp om ett barn är skadat. Sluta sprid onödig oro.

    Stackars både mamma och barn! En olycka kan givetvis hända vem som helst. Förstår att båda två måste blivit livrädda! Ändå tur i oturen att det inte gick värre ? Däremot kan mamman inte skriva på engelska för fem öre. Hade slutat med det och skrivit på ett språk jag behärskar istället. Förhoppningsvis kan hon habil svenska i alla fall. Engelskan var riktigt kass.

    “The doctor has quit his pass for the day” lol

      Ja varför skriver hon på svengelska?

    Ja men det kunde man ju ge sig fan på att det ska dyka upp besserwissrar när det handlar om en mamma. Vad är det för fel på er som håller på så? Min treåring ramlade från låg höjd ner på ganska mjukt underlag i våras, men landade på så sätt att han bröt armen. Men himla tur man inte har mästrande människor som er i sin närhet.

    Hoppas alla föräldrar tänker på att ha bra skor på sig när man bär på det mest värdefulla man har. Minskar risken att ramla just i trappor om man inte har typ högklackat, flip flops eller andra skor med hal klack.. Men en olycka kan ju ske oavsett.

    Min son rullade ner från vår säng när han var 9 mån och bröt lårbenet. Läkte bra och började krypa direkt efter de tog bort gipset, det kommer inte ens synas på nya röntgenbilder att han brutit det. Dock var vården misstänksamma att något annat hänt då det inte är vanligt att sånt händer i deras ålder? Blev ingen orosanmälan men jag märkte att de försökte få ur mig att något annat hänt ? Barn har extremt mjukt skelett och olyckor sker så lätt, vissa har mer otur än andra… Man hör ju barn rulla ner från trappor utan en skråma tex. Hoppas Denices lille kryar på sig snabbt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.