Från klarhet till klarhet

Ingen kan väl ha missat Rebecka Fallenkvist – SD-kvinna och programledare för SDs Youtubekanal ”Riks” – som skrek ”Helg seger” i direktsändning från partiets valvaka?
Om du mot förmodan gjort det så kan du kika in här. 

Jag bestämde mig för att kika närmare på hennes Instagramkonto, efter ett tips från en av mina följare, och vad hittade jag där, om inte den här videon som hon själv kallar för en ”invandringskritisk matlagningsvideo”.

Visst är hon hel(g)mysig?
Precis den här typen av människosyn som jag vill ska gå i bräschen och leda vårt land de nästkommande fyra åren.
Som en enda stor styrkekram, om styrkekramen var inlindad i rostig taggtråd, snattad från valfritt koncentrationsläger från 1900-talets första hälft.

302 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara jag som är trög och inte fattar vad folk tror hon skulle säga?? haha

   Hell seger

    Tror på Heil! Seger!

     Nope, Hell seger.

    Vilket är en svensk översättning av Sieg Heil, för att vara extra tydlig med denna kvinnas människosyn.

   Hell seger var det hon var på väg att säga men hon kom på sig mitt i till ”Hell…..g seger. Helgseger!”
   Hell seger är svenskans Sieg Heil. Hell seger är något som t.ex nazisterna i NMR utropar när de heilar

    Tack för förklaringen då fattar jag uppståndelsen.

     Mmmm, inte en helt normal grej att säga vare sig man menar att man haft en bra helg, är på ett festligt partaj eller är glad över valframgångar… en ”felsägning” de flesta av oss inte har liggande längst fram på tungan, så att säga.

      Oj vad du är dömande. Jag har aldrig snappat upp uttrycket hell seger och tyckte det var en väldigt konstig sak att säga och insåg att jag inte förstod hela innebörden. Nu vet jag.

       Min kommentar har inget att göra med huruvida Anonym visste vad hon sa eller bakgrunden till uttrycket, utan bara det jag skriver: att det är en riktigt sjuk sak att ”råka” säga.

       Snarare heder och ära till dig som inte visste. Vilket ju delvis är min poäng: det är inte direkt något de flesta har ”nära till hands”…

   Kära någon. Så fruktansvärt. Tänk att det finns så många korkade människor. 🤮🤢

  Fy fan. Räcker typ så 😞

   Förut hade jag bara lust att gråta, men nu har jag gett upp. Vi är inte bättre än såhär, och vi förtjänar inte bättre än såhär.

    Ger du upp så tidigt? Det kanske är läge att sätta saker och ting i perspektiv och titta på vad som pågår utanför Sverige och vilka motgångar människor tvingas kämpa sig igenom där. Och hur länge det på vissa håll har pågått. Vi är bortskämda i Sverige.

  Hoppas Jimmy är stolt!

  Tycker ändå att vissa av skämten var lite småkul, tills man inser att det visst inte var skämt. Då sätter man skrattet i halsen ändå…

  KRÄKS 🤮

   Det är helt obegripligt att folk röstat på detta . HELT obegripligt. Skulle inte ens vilja att hon hanterade min tvätt, än mindre styr mitt land. Jag får hjärtklappning.

    Fast är ju inte henne/detta man röstat på. Finns idioter i alla partier.

     Det är exakt henne du röstat på, känns tåkigt idag va? Tips är att göra bättre research om 4 år.

      Så alla som röstar på Centern tycker att det är härligt med pedofiler då eller?

      Jag röstade inte på något av blocken i detta valet pga att inget av dem är vettigt.

       Pedofili är inte en politisk ideologi. Nazism är en politisk ideologi.

        Och vad är det du vill få sagt med det?

         Ja antagligen att ”S” argument inte håller

          Är nivån verkligen så låg här att folk kan vräka upp vidöppna dörrar och få poäng för det?

         Du kan rösta på ett parti som har medlemmar som är alkoholister, tjuvar, snåljåpar, blottare whatever utan att vara FÖR dessa beteenden.

         Röstar du på nazister så röstar du på nazister.

         Eller vad är det du behöver få förklarat?

          👏 det var faktiskt inte det som var min fråga. Men nivån här har verkligen förfallit.

      Skandal att man får lägga ut sånt som Rebecka vadhonnuheteriefternamn gjort o kanske fortsatt gör. Både obehagligt o pinsamt.

     Precis så! Gudrun Schyman var pissfull i en biosalong och drog ner byxorna och satte sig bara ner och kissade på golvet. Då var hon V. Känns vettigt🤢

      Ja, år 1996 gjorde Gudrun Schyman det, ja. Vad gjorde SD på den tiden?

      Nej men juuuste förlåt det är så gammalt så det är ju löjligt att ens dra upp enligt alla SD- politiker.

       Denna SD-politiker är väl född 96?
       Enligt henne gills inget som hände innan hon föddes.

        Är hon bara 26?!?! Man åldras ej väl som nasse alltså.

         Men lägg av. Du behöver inte hålla med henne eller gilla henne på något vis men att antyda att hon ser äldre ut än vad hon är bara för att såra var onödigt.

      Skillnaden är väl att GS var vuxen nog att tackla händelsen på ett moget sätt – och med ödmjukhet. Hon började inte gorma om ”mainstream media” osv. osv.

      Hotar det din existens att hon var full och kissade?
      Relativiseringarna och alla ”amendomdå!” i detta valet har varit sjukt.
      Att du nu jämställer vad som antagligen var en personlig tragedi och definierat som sjukdom med någon som kör nazihälsning i SVT är helt i linje.

      Häpnar över hur ofta Gudrun skuldbeläggs och skammas för sin alkoholism. Som hon tog emot behandling för och blev frisk från, och blev därmed en förebild för andra som lider av beroendesjukdom. Att ta upp henne som ett dåligt exempel tyder på riktigt stor okunskap.

       Exakt!
       Denna vidriga relativism. Nej, det är inte likasamma att lida av alkoholism, som hon ju som du skriver dessutom sökt behandling för, och vara politiskt aktiv och uttrycka nazi-sympatier.
       Inte alls ”det finns rötägg överallt”-jämförbart.

      Alkoholism är en sjukdom. Som hon kämpat sig ur. Billigt att ens nämna det i sammanhanget.

      Fast. Det drabbade ju ingen annan än Gudrun. Hon ville ju inte psssa på andra. Eller att alla som inte pissar på bion ska åka till kabul.

     Tycker denna uppfattningen är så rolig. Ja i andra partier dyker det upp en och annan idiot nån gång ibland. Men i SD ”rensar” man stup i kvarten men idioterna verkar liksom aldrig ta slut? Bara acceptera att ni röstar på människor exakt som bruden ovan (och ännu värre).

      Gissar att jimmie kommer att lämna över rollen som partiledare sekunden det kommer in en något sånär sund människa i partiet. Vem skulle ha i dagsläget kunna lämna över till liksom?

      Varför jag också tror att de inte kommer att kräva några ministerposter. Då skulle det bli rätt så tydligt vilka tomtar det är i partiet.

      ”Men i SD rensar man stup i kvarnen.” Det påminner mig om kriget jag för med kirskålen i ena hörnet av tomten. En jäkligt invasiv art som man snabbt måste klippa ner så att de inte fröar av sig och med ett närmast överjävligt rotsystem som gör dem snudd på omöjliga att utrota. Har läst att det eventuellt går att kväva dem med plast.

     Hon är ju ett av de största namnen i om SD, om hon bara var en av dessa ”dåliga inom alla parti” och resten av partiet också tyckte det, hade hon inte suttit där hon är idag.

     Vem röstar man på om inte politikerna som styr partiet? Du kan ju inte rösta på sossarna och hävda att du inte röstar på Magdalena Andersson eller Morgan Johansson.

     Eller menar du att alla som röstar SD personröstade på andra än precis henne?

      Isåfall är det ju ännu konstigare att MP fick så många stödröster! Eller du kanske kommer hävda att de inte har partiledare utan snarare språkrör?

       Vad menar du? Jag förstår inte din poäng men om du förklarar den så kan jag svara.

       Och det säger jag helt uppriktigt, inte för att vara dryg 😊

        Tror de flesta stödröstade på MP för klimatfrågan, inte för att man tycker Märta Stenevi är en strålande retoriker/politiker, eller för den delen Bolund…

         Aha. Nä så kan det ju vara men det är ju ändå dom man röstar på. Röstar man på ett parti så röstar man ju också på politikerna i partiet. Oavsett varför man väljer det partiet.

      På en ideologi. Eller så var det ju förr, nu är ju idoelogierna knappt synliga. Förutom SDs och Vs.

     Enstaka fall??
     Som att solen går upp enstaka dagar- typ!

    Hon är för det första stupfull. För det andra är det media som tolkat att hon säger något helt annat än ” helg”. Jag tänkte inte ens på det förrän media börjar vinkla. Suck

     För ”helg seger” är ett vedertaget uttryck tänker du?

      Det första man säger när man haft en riktigt bra helg. Har man haft en dålig blir det ”helg suger”.

      Hon rättar sig precis efteråt. Vet inte hur många som talar korrekt svenska i varje mening när man är stupfull men jag betvivlar starkt att det är ett supervanligt drag. Tvärtom brukar det blir lite osammanhängande o man uttrycker sig kanske lite klumpigt. Men att tolka något på detta viset tycker jag säger mer om tolkaren än om uttrycksmedel om jag ska vara ärlig:)

       Uttryckande person menar jag:)

       Kallas för efterkonstruktion.

       Jag brukar inte ropa ”helg seger” eller något som liknar det när jag har druckit för mycket. För du vet, jag har inte någon underliggande beundran för nazistiska uttryck eller någonsin använt dem så de brukar liksom inte dyka upp hipp som happ.

       Lite skillnad på korrekt svenska och denna ”rättning”

        Nej men du, alla människor är olika. Bara för att du inte gör eller utrycker dig på ett visst sätt menas inte att andra inte gör det. Skygglappar av är en rekommendation.

        Konstigt hur alla bryr sig så mycket om SD s historia och värderingar när socialdemokraterna har allt möjligt fuffens i bagaget, lyssna tex på p3 dokumentär om Vipeholmsexperimenten. Där snackar vi skeva värderingar kring människovärde. O det är bara en sak av måååååånga.

         Varför detta behov av att peka på andra så fort en sdare skämmer ut sig. Ingen påstår att vipeholm aldrig hänt. Men nu pratar vi om den här kvinnan. Håll fokus.

         Men vad i all världen har vipeholmsexperimenten med det här att göra? De gör liksom inte hennes vidriga uttalande mer okej.

          Jag säger inte att det har med det att göra, bara det att hela det här inlägget genomsyras av att SD skulle vara nazister o rasister o tjofaderittan nu, medan ni också talar om att detta var på 90 talet. Och då påtalar jag socialdemokraternas rötter. Och det är inte så himla showigt det heller. Men klart det känns jobbigt när något tar upp något från oskyldiga röda sidan. Håll fokus själv 😂

       Och armen som sprätter upp så lägligt på ”HEL – G!”?
       Eller lider hon kanske av den ökända ”vikingasjukan” som han stackaren som inte heller kunde styra sina händer utan ”råkade” bli anklagad för se*uella trakasserier?
       Skitjobbig sjukdom! Så lätt att missförstås!

       Varsågod, här får du lite fler halmstrån: 🌾

     Nästa gång kan hon testa med ”Halv liter!” – se de första 20 sek här:
     https://www.facebook.com/cmorefilmochserier/videos/10155384935736226/

     Hahahaha vad då dålig bortförklaring.

     Min kompis när jag var tonåring började umgås med högerextrema, och jag följde med ibland på några fester. Var mycket heil seger och heil hit och dit. Hon visste exakt vad hon höll på säga. Gör dig inte dum.

      Jag gör mig inte dum. Jag går bara inte på egna erfarenheter och fördomar när jag tolkar en annan människas beteende, prova det du också kanske. Som sagt, suck!!!

       Tror inte du behöver jobba särskilt hårt på ”gör mig inte dum”, du verkar redan vara där. Om du inte varken hör eller förstår vad hon säger, skulle jag tipsa dig om att läsa in dig på historia. Inte ens en synskadad el med hörselproblematik skulle missförstå vad hon säger och gör.

       Går efter dina egna erfarenheter? Har du bott under en sten? Vad ger det dig att ta hennes ord i försvar? Det kunde liksom inte varit mer solklart.
       Tyvärr.

        Måste vara oerhört jobbigt att gå runt o ha så mycket förutfattade meningar om folk som du har. Tillochmed mig har du förutfattade meningar om. Herregud skärpning

     Fast enligt hennes tidigaste intervjuer med Expressen så sa hon så för att driva med hur media förstorar upp allt, dvs referensen var avsiktlig (men ironisk). I senare intervjuer har hon ändrat sig och säger att de rör journalisterna som tolkar fel, och att hon vara syftar på segerhelg men råkade göra fel med grammatiken. Ganska genomskinligt kan jag tycka?

    Ja, det är helt obegripligt och så fruktansvärt sorgligt. Ngn sa i en annan tråd när flera uttryckte sin fasa för utfallet av valet att vi skulle sluta vara ”så dramatiska”….för drygt 80 år sen gasades folk ihjäl av anhängare till denna ideologi.Fy fan.

     Det är sorgligt men tyvärr inte obegripligt. Vi har under de senaste 10 åren levt under stark polarisering, som alla politiska partier mer eller mindre bidragit till. Group think är mer regel än undantag och nåde eventuella djävulens advokater. De tystas snabbt, antingen av woke kulturen eller anti pk maffian. Den sakliga debatten är obefintlig och pajkastningen ett faktum där allt handlar om personangrepp och åsikt. Har vi verkligen blivit lata och dumma så att vi inte längre klarar av att diskutera sakfrågor? Eller handlar allting idag om att ta billiga poäng? Det är en farlig utveckling för de som borde granskas är alla riskkapitalbolag som idag åderlåter vår välfärd. De får fortsätta i det tysta medan vi och våra politiker tjafsar vidare. Den situationen med vård, skola, försvar och polis som vi befinner oss i är inte ett partis eller ens ett blocks skuld. Alla har mer eller mindre bidragit till kaoset. Nu måste vi börja jobba lösningsorienterat. Vad behöver vi fixa och när ska vi se resultat. Alla ska få chansen att vara med. De som inte bidrar åker och bidrar till tjafs har förverkat sin rätt och åker ut.

      För mig är det totalt obegripligt hur en människa kan ställa sig och säga/göra såhär. Pajkastning leder ingen vart, är helt enig och håller med dig i mycket av det du skriver och givetvis måste man kunna diskutera sakfrågor på ett balanserat sätt, det blir dock så otroligt mkt svårare när ilska, ledsenhet mm flyter upp av ngt som denna person sysslar med. Att sen vissa förnekar, låtsas som det regnar… Istället för att, oavsett vad man röstat, faktiskt vara ärliga och säga som det är. Att inte ta upp händelsen, ventilera, vore minst sagt som en spottloska i ansiktet på de med anhöriga el en bakgrund från denna fruktansvärda historia. Sen tystnaden från partiet i fråga… Rent politiskt, som det ser ut, så är åtminstone min förhoppning att Andersson & Kristoffersson kanske kommer att kunna föra en hyfsat bra dialog och att inga extrem partier sitter på låsningar (förmodligen önsketänkande)Vidare har vi givet, alla och envar på individnivå ett ansvar för att åtminstone försöka baxa detta om inte sjunkande, så vittrande land i hamn.

       Om jag går till mig själv så håller jag med till 100%. Kan inte förstå hur någon kan rösta på ett parti med så solkiga rötter. Men jag har också en historia, min mormor smugglades undan nazismen och är en överlevare. När jag skriver detta bränner tårarna i ögonen. Vi barn har intervjuat henne om hennes upplevelser och sett hur hon förändras när hon går in i sitt trauma. Vi ska tillåta oss att vara arga och skrika och gråta men vi måste också kraftsamla för att bemöta detta helvete. Och vi måste göra det i lagom stora tuggor med en bra plan för annars får vi inte till en förändring. Svaga människor får makt genom att skapa kaos och rädsla. De spelar ut grupper mot varandra. Svaret är att systematiskt skära bort de sjuka grenarna så att nya friska kan växa ut. Jag älskar vår demokrati och jag tror på inkludering till 100%. Jag är övertygad att vi fixar det. Jag måste tro på att vi gör det , för min mormor.

     Och för inte alls länge sedan ( ungefär samma tid som du nämner) stängde socialdemokraterna in personer med funktionsnedsättningar på ett psyke och gjorde mänskliga experiment på dem. Men detta kanske inte är lika hemskt eftersom ingen nånsin säger något negativt om socialdemokraterna. Blir mörkrädd för hur snävt folk ser på historia . Som ett stort grupptryck bara .usch

      Men det har ju pratats om det, diskuterats, arbete hat pågått iaf lite för att förändra att funkofobi inte får ännu mer fäste (går sådär just nu, nu när folk börjar vädra sina åsikter efter valet dyker inte bara rasisterna upp utan också funkofoberna, autister skall bara skärpa sig och inte vara så känsliga alternativt sättas i mörka rum för sig själva, gravt funktionsnedsatta borde få aktiv dödshjälp för de kostar bara pengar osv)

      Men SD vägrar ju i princip att diskutera sina kopplingar och vad de gjorde på 90- talet tex, eller vad många av dem gör nu-ish. Om och om igen hamnar ju aktiva företrädare för SD idag i blåsväder för att de ”råkar” bete sig lite sådär brunskjorteaktigt. Socialdemokraterna kan en säga mycket om men de har lyft sin historia.

  Alltså herre jisses! Kunde bara se en minut, fick så ont i magen av hennes ord. ”Invandrarna i Sverige som inte bidrar i Sverige med mycket, överhuvudtaget”
  Fy vilken skam hon är!

   Undrar verkligen vad hon bidrar med själv?

    Men är inte hon invandrare själv? Eller hennes föräldrar iaf? Har läst det men behöver ju inte stämma.

     Rumän.

   Ska du citera något så kan du väl ändå citera korrekt?

    Snälla rätta mig då.

   Som att denna Donna bidrar då??? Hon har väll bara gått i skola och levt på mor/far och andra skattebetalare 🤣🤣🤣🤣

  Väldigt billiga populaspoäng där, Camilla. Det finns liknande idioter i alla partier, men det ska man förstås inte tala om, men det är fritt skytte på allt som har med SD att göra. Och som det ser ut kommer de inte att sitta i någon regering. Sorry.

  Billigt, Camilla.

   Vad äcklig du är

    Varför tycker du att personliga påhopp är ett bra sätt att möta den där kommentaren på?

     För det är så vänstern jobbar, och det är helt okej. Mobbing, personangrepp och förnedring från vänster till höger är ok, men inte från höger till vänster. Såklart!
     Alla som rasar över detta borde också rasa över Johanna Nordström och Edvin Törnbloms förnedringslåt om Ebba Busch.

      ……för man gör väl inte skillnad på människor. Eller hur var det? 🥲

     Jag tycker verkligen budskapet i videon är vidrig, människan bakom den borde bli tagen i örat och mogna till.
     Samtidigt hsr jag så svårt att förstå varför det är okej att vänstern håller på med sin mobbing och sina påhopp, utan att det på samma sätt uppmärksammas och förkastas.
     Jag röstade inte för SD, men inser att ilskan alla vänstermänniskor nu yttrar är samma dåliga skit som politiken SD driver. Skäms allihop.

    Äcklig? Om du inte vet vad ord betyder, då använd fom inte.

    Kom med bättre argument din åsna.

   Men så sjukt att de alltid flyter upp till ytan just inom SD😂

    Det är inte alls så konstigt när det finns vänsterkrafter som försöker greppa efter precis varenda grässtrå.
    Hade man lagt lika mycket tid och energi på att gräva i alla partier så hade man hittat mycket mer smuts.

     Snälla visa mig den smutsen.

      Smuts, har du missat pedofilpariet center.

       Då är väl SD lika illa? Läs på om Tobias Anderssons pappa och vad han hittade på när han samtidigt var aktiv i SD. vidrigt är bara förnamnet. Och lilla Tobias bor kvar hemma hos sin pappa och kandiderar till justitieminister.

        Vill inte vara den som är den, men hans pappa hade en relation med tjejen. Han betalade tatueringar åt henne och hon utnyttjade nog honom för pengar innan hon tröttnade och anmälde honom för våldtäkt 🙂

        Med det sagt så vill jag tillägga att det såklart är jättefel av pappan och inte försvarbart på nåt sätt eftersom han var i beroendeställning. Hans pappa satt i finkan när vi tog studenten och under den tiden hade de ingen kontakt.

        Är uppvuxen i samma kretsar som Tobbe och han bor inte hos sin pappa, även om han är skriven där (också fel om man aspirerar på en roll som justitieminister).

         Hon var i beroendeställning ska det såklart stå!

         Det är fler än ett offer. Och som du säger va hon i beroendeställning till honom, dessutom har han drogat henne innan han våldtog henne. Det spelar ingen roll om dom hade en påstådd relation eller ej

          Vilka är de andra offrena? Finns det att läsa om detta någonstans?

         Till Anonym 10:52, du sprider felaktig information. Tjejen var intagen på ett hem enl LVU och han arbetade där. Läs domen innan du uttalar dig nästa gång.

          Jag vet att hon bodde på ett LVU-hem och att han jobbade där. Därav att jag skrev att hon var i beroendeställning. Jag läste både FUP och dom när den kom 2015. Vad är det för felaktig information jag sprider tycker du?

         Då begår han ju folkbokföringsbrott om han står skriven där men inte bor där???

       Andelen SD-företrädare har blivit dömda för de senaste åren är högre än för andra partiets företrädare, om vi nu ska jämföra samma tidpunkt.
       SD gillar att slänga kommunist och VPK runt sig, vilket var ord som användes för längre sedan av V än vad högst bruna ord användes av SD officiellt de första åren av partiets levnad.

     Det har flera medier gjort och ingenstans finns det lika mycket ”smuts” som du själv beskriver som i SD.

     Fast man gjorde ju en granskning av ALLA riksdagskandidater med avseende på nazism/högerextremism. Av 289 kandidater som kan kopplas till högerextremism var 214 st från SD. 74% alltså. Rätt så många fler än i nåt annat parti. Så argumentet med enstaka rötägg som finns i alla partier (sant) håller helt enkelt inte.

      Nu är det en granskning av en enda parameter. Gör en granskning av ALLT och du får inte samma resultat

       Nu greppar du å det grövsta efter halmstrån.

   Camilla får väl lägga upp vilket material som helst. Om det inte passar så finns det andra bloggar.

    Om inte den där kommentaren passade din åsikt så finns det andra kommentarer att svara på

     Helt rätt. Jag har svarat på dem också. Man jag valde att även att svara på din. Jag kände att jag ville markera mot den trista attityden. Frågor på det?

      Vilken trist attityd du har.

   Jag upplever det som precis tvärt om, att SD politiker kan göra lite vad som helst utan att deras väljare bryr sig. Väldigt hög tröskel innan man blir utslängd ur paritet.

   Resten av partierna däremot har lägre tröskel. Tror du själv t ex att en sosse kunnat lägga ut den här videon och sitta kvar? Knappast….

    Ja hur länge kunde inte Kent ekeroth veva runt innan det tog stopp? Man undrar ju lite vad han hade för hållhake på andra i partiet när han fick sitta kvar skandal efter skandal efter skandal.

   Klart att det finns idioter i alla partier. Men man kan väl ändock säga att de är väldigt, väldigt många inom SD. Och då talar vi bara om de som faktiskt ”outar” sig själva och/eller åker fast med sin dumhet. Men jag fattar, det är ett halvdant försök till att motivera sina egna åsikter.

   ”Liknande idioter” i alla partier?
   Berätta när någon från ett annat parti senast ”råkade” heila i SVT?

    Googla på baltutlämningen. Gör det.

     Din politiska guru Rebecka här menar ju att ingenting som hände innan hon föddes räknas, så kom med något från efter 1996. Gör det.

      Förväntad respons från dig.

      Helt ärligt är du lika obehaglig som Rebecka. Är du själv en utesluten SDare?

     Nej men vad är det här? Ni sitter och försvarar ett parti som öppet var nazister på 90 talet (men det var ju läääänge sen), men vill anklaga andra partier för grejer som hände på 1940-talet?

     ATTANS att inte SD var etablerade på 90-talet för då hade de självklart satt stopp för baltämningen, forskning om rashygien och tvångssterilisering.

     Börjar tro att det här är ett skämt.

      *på 40-talet.

      Njae så enkelt är det faktiskt inte. Vänstern försvarar fortfarande baltutlämningen och en av de ivrigaste försvararna är Åsa Lindeborg. När man läser hennes uttalanden inser man att allt handlar om ideologi. Vänsterns självutnämnda humanism och medmänsklighet är högst selektiv.

       Står Åsa Lindeborg på valbar plats för ”vänstern”?

      Det är inte anklagelser, det är fakta. Och det skiljer bara 40 år.

   Denna gjej är ett stort namn i om SD. Hon hade i te varit det om hon inte accepterades inom partiet.

   Det finns naturligtvis idioter i alla partier. Skillnaden är när ett parti med främlingsfientliga rötter gång på gång nuddar vid rasism och visar att alldeles för många i partiet fortfarande har en underton av främlingsfientlighet.
   Tänk dig ett parti som har problematiska islamistiska rötter, och så trillar politikerna gång på gång dit med saker som visar på att de inte alls lämnat sin historia. De kanske gillar inlägg som har tydligt islamistiskt budskap, skämtar på ett sätt som antyder att kvinnor borde täcka sig osv.
   En sverigedemokrat som super för mycket och kissar ut från hotellfönstret är mindre problematiskt för mig än en sverigedemokrat skämtar/provocerar med nazistiska antydningar. En vänsterpartist som hamnar i fyllecell är mindre problematisk för mig än en vänsterpartist som klär ut sig till Stalin på en maskerad.

    Kan man inte rösta på SD utan att vara främlingsfientlig och rasism. Och nej, jag är inte V.

   Menar du att SD inte kommer sitta i någon regering?
   För SD kommer sitta i en höger regering precis som MP skulle sitta i en vänster regering.

  Jag förstår inte hur 1/5 av Sveriges befolkning har kunnat rösta fram den här typen av människor att sitta och bestämma över vår och Sveriges framtid. Blir så genuint ledsen. Har folk ingen empati för andra människor?

   De är väll bara arbetslös och sjukskrivna som är kränkt av invandrarna som lyckas, så glömde dom att blått och brunt vill återinföra stupstocken i sjukförsäkringen och göra det tuffare för arbetslösa *fnizz*

    Tror nog att antalet arbetslösa är högra bland invandrare än svenskar, så ledes borde ju det med ditt resonemang vara invandrare som röstar på SD 🤔

     Det är intressant det där att invandrarna ena dagen själ alla jobb och nästa dag är arbetslösa och lever på bidrag 🤔

      Ser ingen här som sagt att invandrarna stjäl jobb. Sverige står ju dessutom inför ett väldigt stort behov av arbetskraft i dom norra delarna så det är nog knappast ett problem får någon att det finns invandrare som vill jobba.

       Knappat svårt för invandrare att få jobb säger du. Forskning visar ju att det räcker med att du har ett namn som är utländskt för att chanserna att ens bli kallad till intervju minskar rätt drastiskt!

    Och SD är faktiskt ett av partierna som vill behålla ”pandeminivån” på a-kassa.

     Du tror att de kommer hålla fast vid det? Jimmie sa tidigt att det var han villig att förhandla om.

    Tror nog snarare att sjukskrivna och arbetslösa röstar åt det röda hållet så att dom får behålla sina bidrag. Trots allt är det ju dom röda som som värnar mest om bidragstagare. Och varför skulle någon bli kränkt av att en invandrare lyckas? Man vill ju att alla som kan ska jobba och göra rätt för sig, eller?

   Nej varken de som röstar på sd eller m har empati för andra.

    Nej, det är bara de som röstar på V och medborgarlön som har riktig empati för andra.
    Alla andra är hycklare

     Nej men vänta nu. Medborgarlön gäller enbart för vanlisar. Vi får inte glömma bort vänstereliten som gillar mode, resor, fina skolor, dyra bostäder i flera världsdelar. Men som sagt det är ju stor skillnad på folk och elit i vänsterkretsar apropå humanism och lika möjligheter, integration och alla andra fina ord.

    Vad vet du om det?!!

   MEN ÖPPNA ÖGONEN OCH BÖRJA LYSSNA PÅ ANDRA DÅ!!
   Det är självklart att man inte förstår om man varken vill titta eller lyssna på andra.

   Fast vadå den här typen av människor? hon representerar väl inte hela partiet eller vad alla som röstar på sd/höger tycker

    Problemet är att hon visst gör det. SD har blivit alldeles för rumsrena…

   Du tycker att Sverige går åt rätt håll? När gången växer, att folk blir skjutna varje dag typ (från att ha varit kanske en gång om året), att folk inte är trygga ute, blir utförsäkrade av FK, vi kan numera knappt tända lampor av rädslor för ekonomin, kan inte ta bilen nånstans pga för dyrt etc etc etc, är detta ett land som mår bra med tidigare styre???

    Tänker som du.

    SD har länge varit ett val för missnöjda röstare.
    Det kanske känns skrämmande för en del men jag tänker att man kan ge JÅ en chans och se vad han går för.
    Vi har ju ingen aning.

    Dessutom kan han inte bara kasta ut invandrare eller starta koncentrationsläger som en del babblar om. Man kan skippa alla överdrivna spekulationer även om man inte röstade på SD.

    Det är så här en demokrati funkar. Nu får folk istället försöka ta reda på varför så många röstade på SD istället för att bara kasta memes omkring sig.
    Jag skulle aldrig rösta SD men jag skulle aldrig sitta bete mig illa mot någon som lade sin röst på dom.
    Förståelse, utbildning och kommunikation.
    En vuxen människas bästa redskap.

    Kan vi höja ribban lite?

     Älskar den tanken. Som så många också hade om Trump. Hur illa kan det va? Han kan ju inte liksom storma kongressen. Klipp till jo. Man kan inte rösta på ett parti och hoppas att de inte klarar att få igenom sin politik.

    Nu är det ju i och försig alliansen som ligger bakom utförsäkringen. De röda lättade på regeln 2016.

    https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/06/rapport-alliansens-tidsbegransade-sjukforsakring-gav-inte-onskad-effekt/

    Elpriserna beror på den avreglerade elmarknaden som moderaterna drev igenom. När vi är med i EU måste vi liksom följa EU:s regler, dvs högre elpriser pga kriget eftersom bla. Tyskland inte är självförsörjande på el.

     Wow, snacka om tankevurpa. Allt är inte sossarnas fel. Sossarna har försökt (och lyckats någorlunda) att fixa moderaternas hänsynslösa behandling av sjukskrivna som plötsligt skulle ut i arbete som Reinfeldt fixade.
     Och elen kan du inte heller skylla på de röda. Du kan knappt på de som ville lägga ned kärnkraft när våra elpriser regleras efter EU

      Tillägg: jag fattar inte hur ni vill ha det egentligen. Det gapas om att socialdemokraterna delar ut bidgar till höger och vänster och sen beskylls de för att utförsäkras sjukskrivna. SNÄLLA

    Är mer rädd för Ulf Kristersson. Känd för att ”gå över lik” för att nå toppen enligt hans fd kollegor.
    Han är en tvättäkta sociopat.

     Det är jag med. Moderaterna är farliga för Sverige. De kommer göra människorna fattigare. Medan de med pengar blir rikare.

     Det är verkligen att se till landets bästa. Kanske får nån ett högre straff för en skjutning men hur många kommer ha råd att bo kvar efter marknadshyror. Eller ens leva som sjukskriven. För i moderaternas land finns inga sjuka människor. Andas du då kan du jobba.

      På vilket sätt blir jag fattigare av att bränslepriset sänks och livsmedel således blir billigare och jag slipper lägga tusentalskronor extra på att ta mig till jobbet.
      Hur blir jag fattigare av att betala mindre i skatt? Redan som det är nu hat jag fått söka mig till privat vård för att få hjälp och då är det ändå dom röda som styr.
      Blir inte heller fattigare av att elpriset på sikt blir billigare.

      Sen hur mycket dom blåa lyckas förändra återstår ju att se men dom röda har ju verkligen inte lyckats.

       Skojar du?! Bensin/elpriset är högt i hela Europa för kriget och Putin stängt av gasleveranser. Vi har bland det lägsta i Europa! Angående sjukvården så vet du väl att den styrs av regionen och 8 av 10 styrs av Moderaterna, säg inte du bor i Stockholm som Moderaterna sålt ut och avskedat 1000 tals läkare, sjuksköterskor, barnmorskor gjort vinst på 1,8 Miljader !? Skrämmande hur lite folk vet och röstar för sänkt bensinpris?! Vem ska representera Sverige i Tyskland, Frankrike, Italien osv. I EU i Nato i förhandlingar om Ukraina blir rädd verkligen

        Ja och hur korkat är det inte av Sverige att ha en snorhög reduktionsplikt när priserna redan är höga, istället för att hålla sig till EU:s miniminivå?

        Elpriset blir ju knappast billigare av att Europa och Sverige demonterar kärnkraften i en tid då vi är beroende av el? Det är ju vi som lagt oss i händerna på Putins gas helt frivilligt

        Ja det är ju det jag säger, vården fungerar inte alls som den är nu, var säger jag att jag vill fortsätta ha den styrd av regionen?

        Röstar inte heller för sänkt bensinpris utan för sänkt dieselpris då det är det som används av yrkeskåren.

        Det som är mest skrämmande här är din förmåga att påstå att andra ingenting vet när det endast handlar om olika åsikter?

        Fast du kan ju inte slänga ur dig påståenden som ”vi har bland de lägsta bränslepriserna i Europa”, det är ju noll procent sant? Snarare bland de högsta: https://bilresa.se/bilresa/bensin-och-dieselpriser-i-europa/

   Hon representerar ju dock inte hela SD. Hon är 1 person, 1 person utan politisk makt,

  Sjukt när hon själv och hennes familj är invandrare. Vad säger hennes föräldrar?

   SD har ju flera invandrare bland sina medlemmar.
   Mina syskon och min pappa till exempel.
   Ena syskonet kommer finnas med på valsedel nästa år.

   Vi bråkar inte vid familjemiddagar men vi försöker hålla politikiska diskutioner väldigt korta eller utanför middagsbordet.
   Men oavsett vad jag tycker om deras val måste jag respektera det och dom måste respektera mina val.

   Hon kommer från Rumänien, inte helt osannolikt att hennes föräldrar flydde landet efter andra världskriget för att de stod på fel sida.

   Många SDare skiljer ju på invandrare från Europa och utanför. Man ser européer eller ateist/kristna som ”typ svenskar” medan det är muslimer och alla som kan antas vara muslimer som är faran.

   Det är alltid den ”senaste” vågen av invandrare som är farlig, de tidigare grupperna är alltid tjenis

  Alltså invandrare som inte bidrar till något?! Hur fan gör hon när hon går på ett läkarbesök och det sitter en utländsk läkare där. Skickar sina barn ( om hon nu har det ) till förskolan/skolan med utländsk personal. Handlar av utländsk person. Nä fy fan så hemsk video!

   Visst finns det många invandrare som bidrar till samhället och har viktiga funktioner, men vi behöver hårdare språkkrav för dessa.
   Jag har många gånger gått till utländska läkare som har svårt att både förstå och prata svenska. Det är jätteviktigt att man förstår varandra i sådana sammanhang. Det är även många undersköterskor på till exempel äldreboenden som inte kan svenska, vilket blir otryggt för de äldre.

   Människor som inte bidrar finns det många av, både invandrare och svenskar.

    Vilka ska arbeta som undersköterskor då om inte invandrarna med dålig svenska gör det? Det är inte så att det finns en kö med folk med perfekt svenska som vill ha det arbetet.

     Att ha ett språkkrav innebär inte att man ska kunna perfekt svenska. Det innebär att man ska kunna förstå när någon pratar och man ska kunna göra sig förstådd när man pratar svenska.
     Det som är otryggt är när man blir begränsad till att uttrycka sig med enbart kroppsspråk, speciellt i vården.

      Sparka dem då så får gamla Agda klara sig utan någon hjälp.

       Varför ska man sparka dem när man kan satsa på att lära dem svenska?

       Men gör du dig dum eller förstår du på riktigt inte?
       Det behöver inte vara krav på PERFEKT svenska, men det är en trygghet att känna att läkaren förstår vad patienten säger eller att patienten förstår vad läkaren säger. Super viktigt för att få rätt diagnos.

       Det är även otroligt bra att det finns utlänska läkare i sverige som både bidrar till vården med sin kundskap och kan tala med patienter som inte har svenska som modersmål. Det får gärna finnas hur mycket vårdpersonal som helst med utlänsk bakgrund som inte pratar perfekt svenska. Men Agda 90 år har faktiskt rätt att känna trygghet i att personalen som hjälper henne förstår vad hon säger och hon förstår dom.

       Nej jag röstade inte på SD, men jag förstår verkligen inte varför så många finner just den här punkten så orimlig

        Fast ganska ofta är de här ”inte perfekta” språkkraven absolut krav på perfekt svenska utan brytning. Vilket innebär att det är förklädd rasism. Har träffat så många som säger att människor är omöjliga att förstå men när man pratar med personen själv så är det bara brytning. Kommer man som vuxen till ett annat land så är brytning svårt att bli av med. Även skånska och gotländska är svårt att förstå men det är fortfarande svenska.

         Vilket djävla okvalificerat skitsnack. Undrar personligen hur mycket vardagsrasism du själv gör dig skyldig till varje dag. Svenskar tillhör en av världens mest dömande folk oavsett partifärg.

          haha så jag är en svensk rasist för att jag tycker det är bra vårdpersonal ska göra sig förstådda på svenska och tex arabiska för att ge bra vård. Mao bra att det finns utlänsk vårdpersonal.

          Din logik är flawless verkligen..

           människor ska lära sig svenska

           Logik är iallafall inte din paradgren.

         Ja exakt, för läkare t ex. De bryter, men de förstår absolut vad du säger. Det gör din tandläkare också.

         Där har vi olika uppfattningar, jag har vid flertalet tillfällen varit med om att det blivit felmedicinering i åldringsvården pga språket. Då det är svårt att dokumentera ordentligt när man knapp kan svenska.
         Vilket inte har något att göra med att dom är sämre människor eller att jag är rasist. Bara det att dom kommer från ett annat land och vi har en för dålig integration.

        Men är du dum eller? Det finns ingen annan. Det är brist på arbetskraft. Jobbar inte invandrare med dålig svenska där så jobbar ingen där.

       Fast den där ”hjälpen” kan bli farligt fel när läkare, uskor, poliser osv har så låga krav på språk att det riskerar utsätta kollegorna och hjälpsökande för livsfarliga situationer.

       Jag har jobbat på ställen där de vi jobbat med varit där för att de är rent av livsfarliga. Samtidigt har jag haft kollegor som inte förstått ett ord av vad jag sagt men bara svarat ”ja” när de inte förstått.
       Det kostade mig och en annan kollega nästan livet.

       Så jo, jag är helt inför hårda språkkrav på alla arbetsplatser där det handlar om liv och hälsa.

       Och det är väl inte fel allt fler samtidigt får känna sig mer delaktiga och självständiga när de kan språket bättre.
       Tänk så hemskt att behöva flytta till ett land där du hela tiden måste be om hjälp för att fylla i en blankett, tolka en lag, ringa en myndighet osv.

    Jag håller inte med, det finns många läkare som bryter men de förstår alltid svenska väldigt bra och har ett stort ordförråd. Eftersom det finns höga krav för att man ska få jobba som läkare här. Jag skulle tro att det är du själv som antar att de är dåliga på svenska så fort du ser namnet plus hör brytningen.

    Däremot är det ett stort problem inom hemtjänsten mm att personalen inte talar tillräckligt bra svenska, det är är väldigt elakt mot äldre att låta dem skötas av personer som de inte kan kommunicera ordentligt med. Nu gör man ju så för att det är personalbrist, så ingen skugga ska falla över all personal som sliter i hemtjänsten. Men vi borde förbättra arbetsvillkoren och samtidigt ställa högre språkkrav. Tills man kan bättre svenska får man gå bredvid någon annan, t ex.

    Men det är inte att jämföra kraven på en läkares språkkunskaper med kraven på en hemtjänstanställd (som många gånger inte ens har examen som uska).

     Finns absolut läkare som inte förstår svenska. Jag har haft två läkare som inte förstod vad jag sa. Den ena förstod inte vad ”självmordstankar” var. Den andra skrev att jag var vaktmästare i dokumentationen till försäkringskassan inför en sjukskrivning (jag är långt ifrån en vaktis).
     Det vart ju helt galet.
     Tillslut ringer en helsvensk läkare upp och ber om ursäkt och ser till att jag får hjälp.
     Utan hans hjälp hade jag tagit mitt liv. Det var liksom det huvudsakliga problemet.
     Men den första läkare skickade hem mig med magont?

     Nån jädra måtta får det vara.

     Jag håller helt med dig gällande hemtjänsten! 🙂

   Men dom bidrar väl, läkarna, förskolepersonal osv? Har inte sett videon så vet inte vad hon säger, men dom du säger tycker jag bidrar

    Det är inte de hon pratar om. Det hon säger är ”Vissa invandrare som inte bidrar till Sverige överhuvudtaget”

   Men det är ju förmodligen inte dom som jobbar hon pratar om. Utan den (stora) skaran som kommit hit och faktiskt inte bidrar med något, bara lever på den svenska välfärden.

    Du är snäll och visar vad du baserar ditt ”(stora) skaran” på? OBS! SD’s valmanifest räknas inte som källa.

     ”Enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar uppgick arbetslösheten bland utrikes födda till 19,5 procent år 2021. Bland inrikes födda var motsvarande siffra 5,4 procent.”

     ..”Siffran – som om man är mer exakt ligger på 675 800 personer – är hämtad från en kartläggning som blev klar redan i fjol. Den gjordes av Riksdagens utredningstjänst (RUT), på uppdrag av Moderaterna.

     Kortfattat visar siffran hur många utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) vars inkomster under år 2019 inte nådde upp till fyra prisbasbelopp (15 500 kronor per månad).

     ”I denna grupp ingår nästan en fjärdedel studenter, föräldralediga och sjukpensionärer. Rensar man bort dessa återstår 512 800 personer i gruppen.”

   Jag har bytt vårdcentral pga utländska läkare som inte kan språket, samt felmedicinering, blev väldigt sjuk… En av anledningarna till att jag röstade SD. Den andra anledningen är att min dotter blev jagad och överfallen en kväll, på väg hem från jobbet, klarade sig från en våldtäkt, tack vare att hon kunde slå sig fri. Den tredje att jag blev nerslagen och rånad vid bankomat förra året… Ja, jag är bitter och jävligt besviken på samhället…Ska tilläggas att jag bor ganska långt från civilisationen, men jag har väl bara haft otur de gånger jag varit bland folk🤔

  det finns dårar i ALLA partier. fan vilken häxjakt på sd. röstar inte ens på dom, men komigen, 1/4 av landet vill tydligen ha den förändringen. låt sd få göra sitt i 4 år så är det väl bara att rösta bort dom tills nästa gång? om inte alla andra hade varit så jävla SVAGA de senaste 10-15 åren så hade sd inte varit så stort nu för då hade alla andra partier insett problemet vi faktiskt har och gjort nåt åt de tidigare, men ingen gör ju nåt, så sd blir resultatet. man kan ju inte komma och gråta över det NU???? ALLA partier har haft all tid i världen och ALLA möjligheter att själva ta tag i problemet eller att i alla fall lyfta frågan men eftersom sverige är ett så lättkränkt land så vågar ju ingen ens ta i frågan med tång. Istället står våra politiker som är demokratiskt valda och som har extrema löner och leker dagisbarn i riksdagen? det här blir resultatet istället när man totalt negligerar ett enormt problem i samhället som ALLA ser.

   Visa mig de dårar i alla partier som alla pratar om! Om man har så dåligt omdöme att man gör en sådan video ska man hängas ut. Då kanske någon får upp ögonen och plockar bort vederbörande.

    Ska man verkligen hänga ut det på en plattform där man varit stenhård med att politiska diskussioner undanbedes?

    *Host Centerpartiet host*

     Jaa, och dem har vi ju hängt ut ordentligt, så som sig bör? Eller var det också en ”häxjakt” på de stackars pedofilerna menar du?

     Självklart ska vi fortsätta granska politiker och slänga ut både pedofiler och folk som tycker det är mysigt med Hitler. Ha lite förväntningar på de folkvalda, tack.

     Det är ett exempel. Det räcker inte. Kom igen nu. Vad har du på S och ge mig nu inget som hände 1940.

      Vill du ha något i nutid så har du SSU i malmö

      Men SD ska man anklaga för det som hände 1940?

       SD har representanter som i nutid hyllar det som hände under 1940-talet. En stor jävla skillnad.
       Skärp dig.

       Nu var det ju tyvärr inte år 1940 som SD tyckte nazism var en härlig ideologi, utan 1990.

     Anonym 09.36, vad menar du? Vad är C host för?

      Pedofiler

    Linda Snecker är ju ett lysande exempel på ”dåre i riksdagsparti”, i detta fall V

     ? För att hon sa vad Johan Persson själv sagt? Att ytterst kunde det leda till
     Omhändertagande?

    Socialdemokraternas Tomas Eneroth och Annica strandhäll är väl två personer där det är helt ofattbart att de får sitta kvar på ministerposter?

   Ja, det finns dårar i alla partier. Dock överrepresenterade i SD, verkar det som.

   https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/snabbkollen/289-politiker-med-hogerextrem-koppling

    men du länkar ju bara höger extremism?

    Så det är bara högerextrema som kan vara dårar?
    Snubben som leder Nyans är inte en dåre då eller?

   Vadå häxjakt? Camilla lägger ut en film som hon själv publicerat där hon ger uttryck för sina åsikter. Det är inte någon ”häxjakt”. Så jävla svårt är det inte att låta bli att ta intervjuer när man är aspackad och råka göra lite hitlerhälsningar.

   Ljuger brallorna av sig gör hon också. Först var det tydligen en referens till hur ”känsliga” media är. I nästa intervju var den ingen anspelning på något alls utan hon ”rättade bara sin grammatik”.

   1/5 är mer korrekt. Glöm inte heller bort att 80% av svenska folket INTE röstade på SD.

    Undrar om folk kommer vara lika accepterande när partiet nyans växer. ”Amen 1/4 har faktiskt röstat på dom så då får man inte säga emot!!!!”

    Jag vet flera personer som skulle kunna tänka sig rösta på SD men som inte kan tänka sig en moderatstyrd regering. Jag vet även flera som kan tänka sig rösta på SD men som röstar rött pga dom alltid gjort det. Jag vet också flera personer som kan tänka sig rösta på SD men som vill ha kvar sina sjukbidrag, vilket är en fara att bli av med när moderaterna styr. Så summa summarum är nog att det finns flera än 20% som kan tänka sig att SD.

   Det fina med demokrati är att jag får tycka att någon är dum i huvudet oavsett hur många som har röstat på idioten.

  Den hackar vi hellre död än röd.

  Folket vill alltså ha politiker som tycker och uttrycker sig såhär?

  Hade inte heller respekterat en politiker som uttryckt att ”den kan vi flå för den är blå”.

  Hoppas de kickar ut henne.
  Tål inte ens hennes alkisröst.

  De SD:eare jag känner är snälla men extremt korkade, gapiga tjejer med WT-stämpel, tyvärr, och de sitter i kommunstyrelser.

  Kommer de upp sig för att inga intelligenta vågar stå för att de röstar SD?

  C håller pedofiler om ryggen.
  S som sysslade med rasforskning på 40talet och tvångssteriliserade folk och dessutom lät en främmande krigsmakt passera Sverige för att gå in i Norge ..

  Hon lägger upp en kass video.. Vet inte riktigt vad som är värst…

   Ja de som styr S nu är ju verkligen ansvariga för 40-talets rasforskning……

    Ja och de som styr SD idag är samma som på sena 80talet? 🤔

    Lägg dessutom till V med Afa som förstört mycket i samhället och kastat sönder gatufönster.

    V och MP som sätter sig på Essingeleden och blockerar ambulans… Bra folk verkligen… 👍

     Det var verkligen inte V och MP som blockade Essingeleden, de var extinction rebellion, som jobbar med civil olydnad, inte med partipolitik. Det gör man för att man tror att politiken inte räcker till, precis som högerextremister som skjuter invandrare.

      Sara du fattar ju inte. Om SD hade hade andra människor sen start och varit ett seriöst parti hade inte all skit om dessa dragits upp gång på gång. Då hade de visat att de växt och städat upp.
      Man kan inte hänga upp sig på sossarna och 40-talet. Men ett parti som dagligen visar uttryck för rasism, det är en jäkla skillnad.

       Vad pratar du om? Jag skrev att det inte var MP som blockade Essingeleden.

       Och jag tycker för övrigt kritiken av SD är befogad. Du har nog blandat ihop mig med någon annan.

     Men vi pratar ju inte om de som var där på 80-talet. Vi pratar om dem som skriker helg seger, lägger ut en video med vidrigt innehåll om att invandrare inte bidrar, bjuder in till fika för att fira Tysklands invasion av Polen, skriver att allt är judarnas fel på facebook. De är inte från 80-talet. De är här och nu på 2000-talet. Sluta acceptera att Sveriges näst största parti tillåter sådant!

      Men om du nu ska komma med argument så se till att vara påläst! Kolla upp vad inbjudan till att fira invasionen av polen handlade om. Varför tror du att kanslichefen fick sparken?

       Han fick sparken för att det blev offentligt.

       SD är snabba att utesluta de som visar rasistiska och nazistiska åsikter öppet. Men det sker alltid efter att media uppmärksammat det. SD är väl medvetna om att många anser att dom är ett rasistiskt parti. De vet också att många, pga deras historia, med rasistiska åsikter söker sig till deras parti. Men det verkar inte som att SD lägger ner så mycket energi på att kolla upp sånt här själva. Ärligt talat, de skulle vinna massor på att gå ut offentligt med att de uteslutit personer med rasistiska kopplingar som INTE uppmärksammats i media. Visat att de på allvar försöker städa upp partiet från sånt. Men det verkar inte göra det? Utan först när det blir offentligt och skriverier ryker dessa personer…

     Har du hört talas om anarkister?
     Det är inte en rörelse som fungerar ihop med andra på sikt utan människor kan istället försöka ta sig upp genom leden för att förstöra andra organisationer inifrån…

     Extinction rebellion är en egen anarkistisk organisation.
     Sprid inte lögner om att det är partier som gör det här. Skärp dig.

     Ja. För de som leder sd nu gick med när det var ett öppet rasistiskt och nazistiskt parti. De som leder s var inte ens födda på rasbiologins tid.

   På 90-talet när jag var barn var SD män med rakade skallar, bomberjackor och kängor som ropade si*eg he*l och höjde högerarmen… Det är inte ens 30 år sedan.

    Det är ungefär lika länge sedan som V hette Vänsterpartiet Kommunisterna! Stalin var ju en förebild, ja Lenin också. Putin får vi inte glömma,Kina. Sprungna ur dessa diktatoriska rötter.
    Fy. Fan.

     Absolut. Men jag har inga minnen av att vänstern gick på gatorna och letade upp folk att skicka till arbetsläger. Eller att folk blev rädda när en vänsterpartister kom gåendes på gatan.

      Nej men husockupationer, upplopp och våld mot poliser är ändå vanligt förekommande inom V, men det tycks alla glömt…

     Så eftersom Vänsterpartiet hette Vänsterpartiet Kommunisterna till 1990 är det helt okej att folk från SD höjde högerarmen på gatorna och skanderade nazistiska och rasistiska slagord under 90-talet?

      Inget av det är okej, men det är rätt så längesen nu och det har varit flera val sedan dess.
      Folk ändrar sig, folk försvinner, andra mognar, vissa ändrar åsikt… är du själv exakt samma person nu som på 90-talet då har nog bara din personliga utveckling inte varit så bra.
      Alla partier utvecklas med tiden. Och tiderna förändras.
      Däremot Centern har problem med pedofiler just NU och ingen pratar om det.
      Det borde oroa er mer än hur SD startades.

       ”Inför årets val har 289 politiker som har gett uttryck för nazism eller rasism i Sveriges riksdagspartier identifierats.
       Klart flest kandidater, 214 personer, finns på Sverigedemokraternas listor.”

       Handlar inte bara om hur SD startades utan om hur partiet fortfarande ser ut idag.

        Denna ”nazism” kunde varit att man gillat nån sida på Facebook för längesen eller att man hade någon vän med koppling.
        Alltså alla dom där 289 är inte nazister, utan den där utredningen (som gjorts av vänstern) har dragit upp 289 halmstrån.

         ”De aktuella kandidaterna har bland annat varit medlemmar i nazistiska organisationer, dömts för hets mot folkgrupp, beställt nazistisk propaganda, haft konton på det högerextrema forumet Nordisk.nu eller skrivit hatkommentarer på en nazistisk sajt.”

         Vad menar du med att undersökningen är gjord av ”vänstern”?

          ”Bland annat”

          Acta Publica får lov att klassas som vänster. Inte är dom neutrala iaf.

           Källa?

    Hur är det med matten?
    Det är 30 år sedan som 90 talet var

     1992 är 30 år sedan. Skinnskallar från SD marscherade på gatorna efter det.

      Och det gjorde V-anhängare också, t.ex. AFA.

       Nej men argumentet ”ah men dom då!” har man ju aldrig hört från SD tidigare. Det är som att argumentera med en vägg. Ja, vänstern har också marscherat på gatorna och vandaliserat och gjort folk rädda. Jag erkänner det. Men det verkar sitta jävligt långt inne för folk att erkänna SD:s bakgrund.

       Fast att många i AFA kanske röstar V och vice versa innebär ju inte att partiet vänsterpartiet är anarkister. Jimmie är ju partiet. Och det var han själv och resten av nuvarande sd toppen som la kransar på gravar och gick i tåg och sjöng bss.

   Om vi ska snacka 40-tal: hmm vad var det nu det parti som skulle växa fram till högernationalism höll på med då.. Och fortfarande har anhängare som sympatiserar med.

   Hahaha SD blir arga för att man drar upp deras historia från 90-talet men här ska det minsann granskas vad S gjorde på 40-talet?

   40-talspolitikerna är åtminstone garanterar döda (eftersom det var 80 år sedan….) till skillnad från 90-talspoltikerna, även om också 90-talet.

   Men ja, givetvis är det bättre med rashygien än en YouTube video. Jag tror dock inte SD kommer fortsätta få skit för den där videon år 2100, tror du?

   Ursäkta, ska vi gå tillbaka till 40-talet och se hur folkopinionen såg ut då?
   Hur förklarar du då att SD-företrädare fe senaste åren avslöjats med att hylla nazisttyskland och Hitler med all information som finns under detta årtionde? Är det verkligen jämförbart med årtiondet utan den infon?

   Ska du fortsätta jämföra äpplen med bananer i hela kommentarsfältet?

  Kan du inte göra samma analys då Jan Myrdals Lenin-pris delas ut. Lenin var en mysig kille med en del blod på sina händer…

  Nu är det väl ändå dags att bestämma sig och visa lite handling i stället för att kasta skit och kräkas över de man inte vill ha att göra med. Det har ju inte gett så bra resultat hittills om man säger så. Det gjorde det inte i USA heller… Om var femte svensk röstar på ett parti som många tycker är värre än både pest och kolera kanske det behövs mer än instagramvideos och reels för att få till någon förändring? Snyftsnyftsnyft hos många nu och det måste så klart visas upp på bloggar och i inlägg och i videos. ”Stackars oss buäähhhhh!!!” Jag skulle vilja se en redovisning på vad man själv gjort för att medverka till och underlätta den integration som uppenbart gått åt skogen. Och nej, tala om för andra vad de ska göra och tänka på Instagram räknas INTE.

   Vänta. Vi organiserar oss.

  Den var rolig haha.

  ”En Morgan sipp”

   Eller hur haha!!

  Ser att Magdalena Graaf följer Riks på Instagram. Är hon SD förespråkare?

   Hon kanske bara håller sig uppdaterad. Hon kanske följer flera olika nyhetsmedier för att skapa sig en uppfattning om världen. Vad vet du?

   Hennes pappa har i alla fall riktigt vidriga åsikter…

    Och vad är det för åsikter som enligt dej är vidriga?

     Han är rasist och islamofob på ganska avancerad nivå. Hamnade på hans insta för länge sen, det var grovt.

  Jag är förvånad och äcklad av alla vi som röstar SD! Hur kan det finnas så många?

  Jag är svensk men bor i ett invandrartätt område och jag kan säga er att invandrare bidrar! de allra flesta jobbar hårt och lever ordentliga ordnade liv och betalar skatt. Visst, arbetslösheten är stor och det är ett problem men hat och hot om återvandring är knappast lösningen. Dessutom vill jag tillägga att även arbetslösa och sjukskrivna kan bidra till samhället. Här där jag bor är många aktiva i föreningar som ordnar träffat och aktiviteter. Somaliska mammor nattvandrar för att skapa trygghet. Det pratas hela tiden om problemen, men aldrig om fördelarna. Jag är glad att jag fått vänner från många olika nationaliteter som berikar mitt liv med olika perspektiv.

  Neagu är väl egentligen hennes riktiga efternamn. Hon ville ej ha kvar det rumänska…

    Har läst den artikeln.

  SD:are kan aldrig förklara eller försvara sina beteenden utan att börja skylla på och prata om andra partier. Det är verkligen unikt. Om någon i partiet jag sympatiserar med beter sig vidrigt har jag inga problem att fördöma det. Inte fan börjar jag prata om SD då?

  Ni har en kvinna, företrädare för partiet på flera olika sätt, som står och säger en nazisthälsning under valvakan. Och ni har inget att säga om det annat än: ”men men men vänsterpartiet”, men SOSSARNA då!”. Förstår ni hur patetiskt det framstår?

  Är det okej att göra en nazihälsning när man företräder SD – ja eller nej? Det är en enkel fråga. Om nej: varför tror ni att detta skandaler hela tiden återkommer i partiet?

   Om ni nu inte ska vara i opposition längre är det dags att ta på era big boy pants och faktiskt STÅ för någonting, inte bara vara mot allting. Att ha principer och åsikter och att tillåta andra att ifrågasätta dessa utan att böla om mobbning. Ni kommer inte bara sitta och gapa i era ekokammare längre. På gott och ont?

   Ska ni försvara varenda gök som har en SD-blomma på bröstet oavsett vad denne gör, då kommer ni mycket snart bli betraktade som ett skämt även av de flesta rassar. Ni har ett stort gäng strålkärringar, svagbegåvade bönder och konspirationsteoretiker som nu ska föra er talan. Lycka till.

  Spontant så säger hennes mörka drag mig att hon inte är helsvensk heller… alltså sista som ska döma andra eller ha dessa åsikter…

   Hon är dock ”exempel på lyckad invandring” – precis den sorten vi vill ha!
   https://www.dn.se/sverige/rebecka-fallenkvist-jag-ar-ett-exempel-pa-lyckad-invandring/

   Hon är rumänska.

   Hon är rätt sorts invandrare. Folk från Europa är de inte lika fientliga emot…

    Gärna såna som har med sig fascistideologier hemifrån…

  ”Finns dårar inom alla partier”
  Denna tjej äe inget litet namn inom SD, om hon hade setts som ett problem hade de inte givit henne den position och uppmärksamhet hon har idag. Och så vitt jag vet så lät partistyrelsen personerna som var involverade i järnrörsskandalen sitta kvar LÅNGT EFTER allt uppdagades. Också rätt telling?

  Tror tyvärr inte det är ett skämt. Oavsett vad alla säger så kan deras stämpel inte tvättas bort, speciellt inte med sådana knäppgökar i partiet. Med tanke vad hon lagt ut och även situationen från valvakan borde hon avsättas.

  Så EN person (från nätet) representerar hela partiet? Jisses.

   Hon är inte en person från nätet.
   Hon ÄR en representant för SD. De har valt henne och vill ha henne som representant. Det är ingen här som hittar på att hon representerar partiet – hon GÖR det.
   Jisses.

   Hon är en av toppnamnen inom SD. Hon är inte vilken medlem som helst.

   Vadå EN? Snarare 214!!

   ”Inför årets val har 289 politiker som har gett uttryck för nazism eller rasism i Sveriges riksdagspartier identifierats.
   Klart flest kandidater, 214 personer, finns på Sverigedemokraternas listor. ”

   https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/demokrati/289-valkandidater-kopplas-till-hogerextremism-sd-stryker-namn-fran-listor/

   Självklart representerar hon partiet. Vet du ens vem hon är?

   Från nätet? Hon är programledare i deras Tv-kanal och kandiderar för SD i Stockholm. Det är ingen slumpvis vald person. Hon representerar SD ofta och i många olika sammanhang. Förstår att det är svårt att ta till sig information när man har examen från Livets hårda skola men försök i alla fall.

  Vidrig människa! Och vidriga människor som röstat fram detta parti!

   Jag vet inte om du är så mycket bättre själv som kallar andra vidriga. Gissar att du röstat rött, verkar vara ett vanligt argument från folk på den sidan.
   Varför inte fundera på varför så stor del av landet röstade på SD, vad är det som fattas hos dom andra partierna?
   Och i mångt och mycket måste dom ju haft rätt i många frågor då övriga partier tycker likadant som SD i många frågor idag.
   Förhoppningsvis så har övriga partier ordnat sina brister till nästa val så slipper vi ha SD som näst största parti.

    Tycka vad man vill, men SD kommer inte lösa problemen i detta land. Jag menar, kolla bara på hon Rebecka. Är det sådana personer du menar ska leda oss rätt?

     Rebecka är dock inte politiskt aktiv, hon kommer inte leda någonting, hon kommer inte bestämma någonting.

  Är det hennes signum att alltid ha ett glas vin i handen…?

   Nej hennes signum är att alltid ha en stor mängd gelé i hjärnan. Vinet hjälper bara gelén att forma ord, som ”helg seger” och ”cigg, hej!”

  Alla ni haters, googla på baltutlämningen. Där har ni något att gotta er i, fast det handlar i och för sig om sossarna vilket per definition innebär att allt är glömt och förlåtet sedan länge. Det är ju bara de till höger som ska skymfas, eller hur Camilla?

   Patetiskt att ni alltid ska dra upp sossarna eller vänstern när ni fuckar upp.

   Hallå det hände på 40-talet!!!!!! Man kan självklart inte använda sig av extremt gammal ”ahmen durå”-retorik for jämförelse med SD:s nazikopplingar i nutid och så nära som på 90-talet.

    Håller med i sak, skit kan man säkert hitta hos alla partier långt bak. Men sossarna har ju varit ett stort parti på 50,60,70,80-talet när det inte var lika långt bak i tiden det där hände. Betyder det då att mina föräldrar och mor- och farföräldrar var rasister som röstade på sossarna under den tiden?
    Eller betyder det att man ska ge SD också en chans att tvätta sig rena och utvecklas till ett riktigt parti?

   Blir er nazist mindre nazist för att någon annan beter sig korkat? Är det så du tror att det funkar?

   Vad bra det kommer gå när ni styr landet 🙂

  Googla Barcelonaavtalet…

  Tänker du då på Sossarnas konsentrationsläger som dom drev eller vilka konsentrationsläger tänker du på Camilla? https://sv.wikipedia.org/wiki/Interneringsl%C3%A4ger_i_Sverige_under_andra_v%C3%A4rldskriget Socialdemokraten Tage Erlander var den högste politiska tjänstemannen för dessa läger.

   Skulle du kunna läsa på vad som hände i koncentrationslägret under andra världskriget?
   Kan vara värt att göra, från opartiska källor dvs. Samt att lyssna på överlevares vittnesmål.
   Om du hade tagit emot den informationen hade du inte skrivit såsom du gjorde.
   Sådana här kommentarer och retorik är det som gör att majoriteten i Sverige får ett dåligt intryck av er.

  Herregud! 😝

  Kanske dags att trappa ner på vinkonsumtionen lite

  Hur är det med AFA i vänstern? Nej, just det, alla till vänster har ju frikort i debatten.

   Vad är grejen med att hävda att AFA tillhör vänsterpartiet?
   Man hävdar ju inte generellt att extrempartierna på högerkanten tillhör SD. Man brukar säga att de är en extrem variant av deras anhängare.

  Jag skulle själv aldrig rösta på SD. Står väldigt långt ifrån värderingsmässigt (röstar vänster). Men betyder det att jag inte förstår de som röstar på SD? Jo, jag förstår faktiskt.
  Jag känner att det är lätt för mig att uttala mig som är väldigt priviligerad och lever i ett område med nästan enbart höginkomsttagare och i princip koll kriminalitet.
  Vi har ju uppenbara problem med gängkriminalitet och integration. Många verkar tro att SD är lösningen, detta troligen för att de varit de enda som pratat om det fram tills nyligen. Så ja jag är absolut besviken på valresultatet, men att hävda att jag inte förstår kan jag inte göra.

   Jag förstår hur du menar och jag är inte chockad att dessa röster finns. Däremot blir jag chockad över hur många som försvarar nazisthälsningar i live-tv från en representant. Då är man inte bara en missnöjd person i ett utsatt område längre.

    Håller helt med. Obehagligt är bara förnamnet!

  Men helt ärligt?
  Även om jag hade varit SDare så hade jag inte tyckt att det här var roligt, för det är verkligen inte roligt..?
  Är det sånt här Sverigedemokrater skrattar åt förstår jag verkligen att intelligensnivån är låg.

  Monton röst, humorbefriad, kan inte klippa ihop en video snyggt, tror att klunkarna med vin mellan varven ska bidra till det humoristiska, med mera, med mera…

  Gör oss alla en tjänst, men framförallt dig själv; mobilförbud. For life.

  Herregud, vilken pinsam människa. Så otroligt låg nivå. Är det sådana människor SD vill ha i regeringen? Riktigt skrämmande!

  Blir mörkrädd. Är det detta vi vill med vårt land Sverige. Skrämmande!
  Fram för MJUKARE HÅRDBRÖD❤️

  Det sjuka med Rebecca Fallenkvist är att hon själv är barn till invandrare. Hennes föräldrar flydde från Rumänien. Hon är EMOT invandring och HATAR Socialdemokraterna – som är det parti som bokstavligt talat är anledningen till att hon finns idag. Socialdemokraterna tog emot hennes föräldrar. Socialdemokraterna såg till att de fick stöd för att bilda sig ett nytt liv här. Socialdemokraterna såg till att Rebecca fick en gratis skolutbildning som hennes fattiga invandrarföräldrar aldrig skulle haft råd med. Och nu tackar hon Sverige såhär? Heil Hitler? Emot invandring? Återvandring? Ska hon skicka tillbaka sina rumänska föräldrar också? Det är en sak att tycka att invandringspolitik generellt bör bli bättre och mer arbetsam och progressiv. Det är en helt annan att rösta på världens största parti med nynazistiska rötter och göra Heil Hitler på valvakan.

   Det är väl endast invandrare från Västeuropa som är ”ok” enligt SD. En invandrare från Rumänien anses väl inte vara ”fin” nog. Att hon inte själv inser det. Sen vilket hån att byta efternamn och låtsas ha svenskt ursprung. Och sen denna video på det. Hon kan inte ha alla hästarna hemma. Sjukt pinsamt.

  Trodde att politiska inlägg inte var tillåtna…
  … kanske bara gäller oss andra.

  Har inte följt Bloggbevakning så länge men tycker den blir sämre och sämre.
  Vissa favoriseras och vissa kastas till vargarna, det är uppenbart vilka personer skribenten höjer till skyarna och vilka som ska sänkas.

  Hejdå Bloggbevakning!

  Blir spyfärdig! 🤮 Och otroligt ledsen i hjärtat över valet så många gjorde i söndags 💔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.