Det kom ett mail…

Är inte detta lite väl ”gnälligt” att inte vara nöjda med ”sekundsnabba” hjärtan utan villkräver att följarna ska skriva längre.. hur ofta orkar man det och till hur många. Jag följer flera hundra och du säkert tusentals. Hur många gånger skriver du ett långt inlägg som kommentar? // Från en följare

Jag undrar hur många timmar Jonas Gardell lägger på att skriva långa, stöttande och kärleksfulla kommentarer under inlägg på Instagram varje dag.
Om han har den tiden – toppen – men är det verkligen rimligt att beskylla stöttande människor för att inte stötta på ”rätt” sätt?
Jag tänker att det enbart kommer få människor att sluta stötta genom enkla hjärtan eller andra emojis, inte att istället skriva långa och utförliga kommentarer – det som Gardell efterfrågar.

Hur tänker ni?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha mmh 😄

  Allt ska fort idag!

  Tycker Timbuktus inlägg var osmakliga

   Det goda hatet …

   Det tycker inte jag. Och vadå ”det goda hatet”? Säger ni likadant om de som tycker illa om Hitler också? Man måste kunna säga ifrån mot rasism, nazism, främlingsfientlighet och förtryck. Sen när blev det något dåligt att vara för mänskliga rättigheter?

    Vem är det som är emot mänskliga rättigheter då?
    Varför skrämselpropaganda att ”svarta och bruna” människor ska vara extra vaksamma? Det är så otroligt dumt. Och inte ett pip med varningar om att akta sig för att hamna i mitten av gängkriminellas skottlossningar.

     Så oerhört dumt skrivet av Jason, blev så förvånad när jag såg att D Paris och Benjamin lajkat det. Kommer inte Paris gå på Katrins fest i helgen då tro eftersom hon röstat blått och därför tydligen är rasist och nazist. Nej alltså så sjuka anklagelser, och såå onödigt att måla upp Sverige som ett rasistiskt land vilket det nu sprids utomlands, och att skrämma upp folk… Självklart finns det enstaka rasister och idioter i vårt land, som i alla länder, men de är en minoritet. Halva landet är INTE nazister och INTE rasister heller. Många delar en film på en galen, kanske knarkpåverkad gubbe på en balkong som om det är en normalitet bland svenskar eller bland personer som röstat blått men så är det ju INTE. Det är ett fåtal som har sådana åsikter, och ett fåtal psyksjuka som beter sig så INTE svenskar generellt. Skäms över hur folk beter sig, och hur folk driver på hatet, åt alla håll.

      Lustigt hur kränkt man blir när man själv är den det generaliseras om. Då är det plötsligt en minoritet som är problemet och inte alls ett utbrett problem. Det är ju helt exakt den retoriken sd har drivit, så vad är problemet? Jobbigt att bli utsatt för fördomar? ☹️

    Är du verkligen själv för mänskliga rättigheter? Vet du ens vad det är? Eller är du en stereotyp priviligierad människa som bor i en av världens starkaste demokratier som egentligen vill polarisera till fler röster till ditt parti? Det du ältar i kommentar efter kommentar är att rasismen över en natt eskalerat pga högerblocket fått 2 mandats övervikt. Är det rimligt tycker du? Rikta blickarna mot länder där folk förföljs för att de är födda i fel kön, religion eller fattigdom. Där man systematiskt sätter folk i korrektionsläger för att de tycker fel och sedan förväntar sig att dessa dissidenter ska visa tacksamhet över att ha fåt lära sig den rätta vägen. Hela mellanöstern vars ekonomi bygger på slaveri. Hur mycket ska jag fortsätta?

     Jag håller med dig kring att polariseringen är onödig. Däremot förstår jag inte argumentet att man inte ska stå upp mot den rasism som bevisligen letat sig in i politiken genom att mena att andra länder har det värre? Isåfall behövde ju inte gängkriminaliteten vara så stor fråga heller för i tex vissa länder i Sydamerika är det ännu värre.

     Det är nog tyvärr svårt att bli politiker i ett annat land. Då är det antagligen bättre att rösta fram partier som ser alla människor som lika värda och som vill skicka personer som kan förbättra världen i stort till internationella organisationer. Och att vi under tiden kan ge trygghet till personer som fötts i länder med de problemen du beskriver. Inte ett parti som fokuserar på att ”skicka hem kriminella invandrare” eller stoppa böneutrop (för att nämna ett par exempel) och som inte ens har en klimatpolitik.

  Att uppmuntra folk till att skriva stötta ord i stället för att skicka hjärtan, dessutom med argumentet varför, anser jag inte är att ”beskylla folk”.

  Så tänker jag.

   Håller med! Förstår precis Jonas resonemang!

   Håller med dig helt.

   Det är ett otroligt naivt och ängsligt resonemang som läsaren och Camilla för.
   Och gnälligt? Hur länge ska folk orka stå emot hat och nättrollsfabriker om man bara har hjärtemojis på sin sida? Läsaren är jättegnällig.

   Jonas varken kräver något eller beskyller någon, det är ett resonemang och han skriver ju till och med att hjärtan är bättre än inget. Så läsaren, Camilla och övriga kan lugnt fortsätta skicka hjärtan och frivilliga nätkramar utan att känna sig beskyllda för något alls.
   Samtidigt kan vi övriga reflektera över Jonas resonemang som kanske inte är så dumt?

   Jag håller med!

   Jag tyckte att han formulerade sig väldigt fint och inte gnälligt ❤️ Det var bara en liten reflektion som var en helt rätt reflektion också!
   Även om jag sällan skriver något eller likear så tyckte jag att han har en poäng!

   Kändisar är gärna kortfattade när det gäller händelser där det finns en PK-åsikt men det lätt kan bli diskussioner om de börjar redogöra för sin position. Så hjärtat kan tom. vara ett tecken på rädsla, feghet eller tom. falskhet, på en önskan att inte vara „för politisk“ (behålla alla köpare och fans osv.), på en idé att det går att vara „lite neutral“. Rädslan kan förresten vara befogad, hot från högerextrema har länge varit ett problem i Sverige, särskilt utan vettigt polisskydd.
   Men när det gäller feghet eller falskhet skulle jag faktiskt säga att Jonas Gardell tvärtom är ganska försiktig i sin kritik. Hjärtat kan vara en bajskorv.
   (Ja, jag vet, ni som gör så för att alla gör så, ni menar inte illa, men ni får faktiskt leta fram den moraliska kompassen i garderoben och börja tänka och uttrycka er själva).

  Fast han beskyller ingen. Han kräver inget. Han förklarar en känsla och om man nu faktiskt VILL hjälpa sin favoritkändis eller influencer att må bra så var det väl ett tips man kan ta till sig av.

  Kan inte se inlägget

  Jag tänker att det här tipset har du fått från någon som spenderade mellanstadiet med att trash-talka folk bakom ryggen.
  En sådan där som hela tiden letar efter minsta lilla fel och någonting att hugga på för att kunna skapa dramatik.
  Jag tänker också att det här tipset kommer från den typen av person som hela tiden försökte ställa sina ”bästisar” mot varandra, för att spela ut dem och sedan spela ”räddaren i nöden” som skulle lappa ihop allt.

  Ett sådant här tips kan bara komma från någon som har likadan personlighet som Regina George

   Kom igen nu…förutfattade meningar much? Kan vi inte alla bara enas om art 1: Jonas Gardell är en av de rikaste artister vi har i Sverige.
   2: Det finns ingen som gnäller och skäller så mycket som han gör. Innan var det Covid och restriktionerna pga detta han tjöt om. Förlorad inkomst mm mm.
   Nu är det valresultatet. Ett resultat av 2022 års demokratiska val av svenska folket. Bite the bullet för om 4 år är det val igen!

    Bra att han redan skäller och gnäller, vi har 4 år på oss att vända resultatet till något bättre 💪 Det är inte för att de varit tysta som SD nått framgång, inte Hitler heller för den delen…

   Jag var en väldigt snäll tjej som tog hand om alla som var ledsna genom hela skoltiden. Var lite tjock och hade otroligt dåligt självförtroende men var allas bästa vän när de var ledsna. Så nej. Du har helt fel i beskrivningen av mig. Jag är fortfarande den personer som folk kommer till när de vill ha lite extra support. Och det är inte för att jag har ställt folk mot varandra, vem gör ens så? Hans mening ”ansträng er gärna” tycker jag är en diss mot alla hans följare som faktiskt lämnar hjärtan istället för att bara scrolla vidare. Men tack för din beskrivning av min personlighet, du själv verkar vara en toppenperson med känslorna på rätt sida i kroppen.

  Att bara skriva ett hjärta när det handlar om hat och stora samhällsproblem känns ganska slappt. Känns som man vill visa sig god men inte har intresse att anstränga sig nämnvärt och då kan det faktiskt kvitta med det där hjärtat.

   Eller så har personen fullt upp med sitt liv och kriserna där för att ha både ork o tid för att formulera sig bättre. Att personen vill visa sitt stöd tycker jag är viktigast här.
   Jag skulle t.ex. Inte förvänta mig mer än ett hjärta från vårdpersonalen under covidkrisen.

    Mitt svar till dig skulle liksom kunna se ut såhär: 🤨
    Fast hur svårt är det egentligen att formulera sin känsla i ord? Undrar jag

   Men om alla i det läget lät bli att skicka ett hjärta så syns ju bara de hatiska kommentarerna.
   Håller med om att en stöttande text är bättre. Men ett hjärta är väl iaf bättre än inget?

    Ja och det är ju det Jonas säger väl?

    Ingen har sagt emot.

   Eller så betyder hjärtat att jag hör dig och jag ser dig, men jag kan eller vill av någon anledning vilken som helst inte formulera en längre kommentar just nu. Det är ju fortfarande en människa bakom det där hjärtat som läst vad du skrivit och vill visa nån form av stöd.

   Herregud.. det här är ett tecken om ngt att social media är för mycket allvar för många.
   Ja det blir skitstorm när man röstar som Isabella. Å väljer att skriva ut det. Att sen människor inte kan bete sig är ngt annat.
   Tror inte det kommer hända ett jota iom ny regering. Å om 4 år står vi där igen och gafflar. De med sina valfloskler och vi med våra åsikter.
   Pensionärerna kommer fortfarande ha det skit. Vården är fortfarande nedprioriterad och kriminaliteten kommer vara kvar.
   Om man tror att strängare straff kommer ändra på det…ja då är man fel ute.

  Kanske Jonas Gardell ska tänka på sitt eget uppförande, innan han klankar ner på vad andra gör och inte gör. Stod för ett par år sedan i en kö till receptionen på ett hotell. Plötsligt kommer en person och knuffar sig fram till disken…när folk påpekar att han ska ställa sig sist i kön blir han rasande och skriker: Ser ni inte vem jag är!? Jag är faktiskt här för att jobba, och har en tid att passa!!! Det var många av oss andra också… Vidrigt beteende…

   Precis. Gardell och Levengood var stammisar på min nuvarande arbetsplats innan jag började jobba där och mina kollegor har berättat hur Gardell alltid var så otrevlig medan Levengood var väldigt trevlig.

    Får verkligen den känslan av honom så inte förvånad

   Har också sett honom bete sig otroligt illa mot en stackars kassatjej.

  Orkestrerade lögner! Tänk vad härligt att kunna avskriva allt man inte håller med om som en orkestrerad lögn. För hat är kort och kärnfullt, inga noggranna formuleringar. Kan det vara så att det är praktiskt att bunta ihop allt man inte gillar och kalla det för hat? Samtidigt vill man få nyanserad och välformulerad kärlek. Hmmmmm……….

  Jag gillar att kommentera för att connecta med folk, men upplever rent generellt att negativa kommentarer får mer respons än positiva. Då är det enklare att bara lämna ett hjärta känner jag.

   Det är ganska självklart egentligen att negativa kommentarer får mer respons.
   Läser man en positiv kommentar så håller man med och tar och klickar ”gilla”, för att det är egentligen inget annat man kan svara än att hålla med.
   En negativ kommentar skapar mer engagemang för det kommer alltid finnas en grupp människor som inte håller med och ska argumentera emot.

    Sant. Jag fattar ju att negativitet skapar mer content och trafik. Men det handlar om att ge och ta, vill man ha längre positiva inlägg så kanske man inte ska ignorera de man får tänker jag. Ser ofta massvis med inbördes beundran som ignoreras men så fort någon är det minsta kritisk så får man svar typ direkt.

   15:40 så känner jag med. Tyvärr.

  Ska vi ta bort gillaknappen härinne också? För är det inte lite slött att bara trycka på gilla? Borde man inte uttrycka det i ord istället?

  Visst, jag förstår att det syns mer om man skriver än om man bara lämnar ett hjärta.
  Jag tycker att om jag skriver ett inlägg så vill jag ha någon slags respons på det och det är ytterst få kändisar/influensers som orkar att svara på det man skriver, då är det lättare att bara lämna ett hjärta.
  Vissa kändisar anser t.o.m. att de inte har någon skyldighet att svara sina följare, så de kanske får vad de ger.

  Sen kan det vara ganska mäktigt att se tusentals hjärtan i ett flöde som stöd, ungefär som man ger stöd i form av en blomma på en olycksplats.

   Jag håller inte med. En hel radda med hjärtan ger mig ingenting. Man scrollar förbi och det var det. Om det däremot finns riktiga kommentarer, välgrundade med argument som man kan reflektera över – då gör det skillnad. Att bara skicka ett hjärta är – överlag – våldsamt bekvämt. Visst jag förstår att man inte alltid har tid att skriva långa kommentarer och ibland kanske det rentutav är svårt att veta vad man ska skriva. Men, om man har möjligheten så kör. Trots allt är de goda fler även om man ibland kan tvivla på det när man läser härinne bl.a.

    Självklart vill man få längre och omsorgsfullt skrivna kommemtarer! Jag skriver gärna något genomtänkt, men då vill jag gärna få samma tillbaka annars tröttnar jag efter ett tag. Alla vill ju känna sig sedda tänker jag.

  Allt detta är så tragiskt. Jag är en sån som under hela mina tonår samt vuxenliv stöttat minoriteter, varit positiv till mångkultur, stått upp för hbt-grupperna och varit mån om allas lika värde. Jag tycker det är hemskt att SD fick så många röster, samtidigt som jag paradoxalt nog kan förstå varför det skedde. Vi öppnade våra hjärtan och fick gängvåld och kriminalitet som följd. Hur kunde det bli såhär?!
  Jag är bara så sjukt ledsen och besviken på hur Sverige blev och saknar det samhälle vi en gång hade. Vill inte ha polarisering. Vill inte ha våld.

   Det du skriver är rasism. Att klumpa ihop människor p g a religion,hudfärg eller etnicitet är precis vad Hitler gjorde. Se hur bra det gick?

    Har historien haft fel? Vi kanske alla skulle lärt oss nåt av den situationen? Att inte låta det gå så långt som det gjort idag med vårat land. Låt oss lära oss av historien och göra om och göra rätt

    Syftar du på mig? Utveckla gärna vad som är rasistiskt. Jag har, och kommer alltid, jobba för ett samhälle som står för allas lika värde, oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön. Att jag är besviken på hur kriminellt och våldsamt samhället blivit är inte rasism. Det är sådana resonemang som du för, att om man inte gillar exakt allt med det nya Sverige, så är man rasse, som jag tror bidragit till att folk röstade på SD.

    Du menar som kommunismen Putin gör i Ukraina idag? Anklagar ukrainarna för att vara nazister och han, den ofantligt välbärgade kommunisten, måste genast rycka ut och förinta dessa fruktansvärda nazister. Hela det Ukrainska folket. Den yttersta vänstern och den yttersta högern är är exakt samma sida av det berömda myntet.

     Lol du vet att Putin är antikommunist? Du borde läsa 1 rad om Putin före du kommenterar 😂

     Putin är mer Duginist. Emot väst men inte nödvändigtvis kommunist.

   För att svenska kvinnor, feminister inkluderat, inte vill prioritera kvinnor och barn (under 12 år). Rent krasst så är det så att svenska kvinnor inte vill ha hit invandrarkvinnor, särskilt inte i den mängden flyktinginvandring det skulle innebära.
   Skulle vi få hit majoriteten unga kvinnor istället för unga män så skulle sd vunnit för längesen och återvandring skulle bli prio nr 1.

    Va?

     Smurf

     Isola frågade hur det kunde bli såhär och jag svarade.
     Tror fan det blir gängvåld och kriminalitet när man tar hit unga krigsskadade män. Hade vi prioriterat kvinnor och riktiga barn så skulle vi inte ha det såhär. Är det verkligen så svårt att förstå?

      4 av 5 flyktingar kommer dock inte från krig. De är ekonomiska migranter från väldigt patriarkala kulturer.

       Vad har det med saken att göra. En flykting är en flykting. Vem bryr sig om varför dom vill komma? Enda viktiga borde vara – krav på svenska och arbete här. Annars är du inte välkommen oavsett

        Du tycker inte kvinnor och barn i krigszoner borde få flyktinstatus och manliga lycksökare borde få invandra på samma premisser som andra? Dvs uppvisa identitet, inkomst och arbete?

         Jag tycker inte att kvinnor och barn ska få flyktingstatus just pga dom är kvinnor och barn. Det berör inte mig ett dugg mer. Ska du komma hit får du lära dig svenska och arbeta, punkt. Det var det jag sa.

    Va?

   Hela min barndom och halva vuxenlivet har jag engagerat mig för andra populationer, rättigheter och länder. Nu känner jag att Sverige och svenskarna behöver lite hjälp. Det är min moder som nu behöver tillsyn.

    Samma här. Min moder behöver nu hjälp och skulle inte klara sig på sitt boende utan de afghanska killarna, de somaliska kvinnorna samt alla andra från framför allt utomeuropeiska länder som jobbar där. Jag är enormt tacksam för dem. Vad skulle vi göra utan dem? De sliter hårt för dåliga löner och nu kommer de mycket troligt få det ännu värre. Jag är enormt orolig.

    Jag har ingen möjlighet att sköta om min mamma 24/7 och många av de andra äldre har inte ens anhöriga som bryr sig. De dyker dock säkert upp när arvet ska fördelas.

     Fast massinvandringen har belastat vården mer än avlastat den. Så hur din logik går ihop vet jag inte?

  ”Jag skulle bli så glad om ni gillade och kommenterade”. kräver nästan varenda flunsa idag.

   Pengarna ska ju in, de måste ju visa att de har aktiva följare 🤪

   Usch det värsta jag läst va ändå en tjej (inte H.T, spelar ju iof ingen roll vem) på instagram som lever på sin historia om missfall osv på ett besatt sätt. Och under VARJE bild ”håller ni med? Kommentera och gilla!”. Tycker det är ett fruktansvärt sätt att göra sin historia hörd på.

   Det är så bra att nå ut så fler inte känner sig ensamma (oavsett vad det handlar om – sjukdomar, diagnoser, olyckor, missfall osv), men att skriva inlägg efter inlägg om missfall och barnlöshet och avsluta med ”Kommentera din tanke!” känns så jävla osmakligt.

    Fannidays eller?

  ❤️

  orkar inte läsa så här får ni
  ❤️❤️ ❤️❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️
  ❤️❤️❤️
  ❤️

   o nej de var ett hjärta men alla mellanslag togs bort

    Ta och fyll ut med punkter eller streck nästa gång 😉

    Styrkekramar!

  Antar att han är avis på de som får kommentarer som
  Jag dööööör för dig
  Snyggast
  Sååå snygg
  Stunning
  Är du fin eller
  Drömmig
  Fin du är gumman
  Var har du köpt byxorna
  Vilken Milf
  Hot mama
  Men snälla
  Vackrast
  Snyggo
  Cool
  WTF
  osv,osv….

   killar vill höra att de presterar bra

    Exakt vad detta handlar om.

  Börjar bli trött på att alla sidor ska vara de största offren. Vanlisar får dra på sig höstkläderna och gå till jobbet som vanligt utan att någon håller dem i handen. Elsa Billgrens oro på Mosebacke är fan tramsig.

   Det är ingen tävling om vem som har det värst vet du! Elsa verkar ha det otroligt tufft nu i dagarna men hon har iallafall folk att prata med. Hoppas det lugnar sig om några dagar och livet rullar på som vanligt med uteblivna skräckscenarier.

    Hon lever inte ens i det riktiga Sverige.

     ??

  Jag håller med honom. Ett hjärta betyder väldigt lite. Då kan man ju bara ge en like.

   Eller så är det allt de vill ge honom 🤷‍♀️

  Ta bort Gardell från tangentbordet 🙈

  Jason och Gardell. Två av Sveriges största puckon.

  Nä, nu får ni skärpa er, otacksamma följare. Lägg rasten på jobbet till att skicka långa, stöttande meddelanden. Och absolut inte ett hjärta!

  Uppfattade det inte som ett krav utan ett tips om hur man bättre kan stöta dem som möter hat.

   Om någon möter hat så är det vanliga okända svenskar. Jonas borde släppa egot lite.

  Tycker det är så sjukt och otacksamt att måla ut Sverige som ett rasistiskt land. Vi om några är väl det mest toleranta landet som släppt in folk vind för våg utan några som helst krav.
  Idioter finns överallt, i alla länder, i alla former.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.