Oliver Ingrosso, sparkcykeln och den gamla damen

Tydligen verkar Oliver Ingrosso ta sin sparkcykelparkering på största allvar. 
Enligt det här inlägget ska han ha stått och gormat på en äldre dam med kassar eftersom hon – enligt honom – stod i vägen för honom och hans sparkcykel.
Personen som publicerat klippet hade vad vi brukar kalla ”civilcourage” och ifrågasatte Olivers beteende mot den gamla damen.
Hur konversationen gick och vad som utspelade sig kan ni läsa i den här dm-konversationen mellan uppladdaren och Oliver Ingrosso.

Jag har sökt Oliver Ingrosso för en kommentar men han har inte återkommit. 

342 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han undrar hur man ska kunna parkera en cykel i ett cykelställ som står på en trottoar utan att köra dit … tja, man kliver av och leder den. Ett tips i all välmening.

   Han kanske har lite svårt att tänka.

    Hela familjen är ju ”bäng” Pernilla har inte vårdat språk,pratar öppet om det ena och det andra,jag tycket inte hon verkar vara en bra mamma utan kompis med barnen….barnen blir ju dom sin mamma. Karnse för jag inte tål familjen.

     Tror de är som de är pga EMILIO!

      Julia 14:01 – tänkte precis samma. Emili var/är (?) väl ganska aggressiv så det verkar dom ha tagit efter. Helt respektlöst att bete sig så mot äldre, oavsett om hon var irriterande för honom eller ej – oavsett ska man inte göra så alls. Och ska dom vara så italienska och värna om sitt sydländska arv så har man ju respekt för den äldre generationen där så det borde han tänka på nu när han har ”italiensk” restaurang. Och även i Wahlgrens värld verkade ju Benji eller Benjo eller vad han kallas 🙂 sjukt jobbig och bortskämd och självcentrerad.

   Men det gör ju ingen någonsin.
   Om någon med flit ställer sig i vägen så får man faktiskt bli arg och det är tillåtet att konfrontera ett dåligt beteende.
   Bara för att man fyllt pensionär har man inte någon sorts immunitet som många verkar tycka.
   Respekt är något man förtjänar, det är inget man automatiskt får bara för att man fått gråa hår.

    Intressant att du antar att tanten ställde sig i vägen med flit. Tror snarare att tanten stannar rent instinktivt för att inte riskera att bli påkörd. Rör hon sig är nämligen den risken mycket större.

    Fast man får väl inte köra på gångbanan? Bara att göra rätt!

    Det gör man väl visst? Jag gör det iallfall, många jag känner gör det, folk jag ser omkring mig gör det. Man cyklar/åker fram till stället om det går för tillfället, alltså att det inte är folk där omkring som går. Är det folk som går/står omkring där så stannar man och leder cykel/sparkcykel dit. Oavsett om de är unga eller gamla. Hur svårt kan det vara? Är ju bara vanlig hänsyn liksom.

     En elsparkcykel är dock sjukt tung och väldigt svår att få upp över en trottoarkant om man leder den. Man måste isåfall lyfta den och det är lätt att skada sig. Värt att ta i beaktning.

      Vad i hela fridens namn har du för sparkcykel? Inte ens vår 10 åring tycker att det är tungt att få upp kicken på trottoarkanten. Inte min morsa på 70+ heller när hon testa den.

       En stor elsparkcykel är inte detsamma som en liten sparkcykel

       Inte en kick. En elsparkcykel. Finns att hyra som färdmedel i de flesta större städer i Sverige.

    Det gör man väl? Jag cyklar varje dag i Stockholm och det är ju fullt naturligt när man ska parkera att man cyklar på vägen fram tills man ser ett cykelställ, då tar man sig upp på trottoaren på ett smidigt sätt utan att störa trafiken och leder cykeln till cykelstället. Hur enkelt som helst och jag tycker de allra flesta cyklister jag ser runt omkring mig gör detsamma, dock många på sparkcykel som inte gör så.

    Haha va?! Klart man gör, man får inte cykla på trottoarer

  Han kanske hade lurproppade öron och skrek oavsiktligt? Näe va……Damen verkar inte ha gapat tillbaka, hon kanske hör till de som hellre pratar. Kanske rent av ville förklara.
  Det är överlag kortare stubiner och högljuddare nu för tiden, tycker jag.
  Det kan vara så att man har sämre balans, sämre hörsel och blir rädd när ljudlösa farkoster plötsligt dyker upp. Det blir jag själv, dagligen, och jag hör och ser utmärkt.

  Så löjligt alltihop.
  Vad är anledningen att lägga upp deras konversation? 15 minutes of fame?
  Och varför svarar han ens? Suck på allt.

  Han låter lika aggressiv som både sin far och syster.

   Men det är ju Pernilla som har uppfostrat barnen.

    Haha. Han väl fortfarande låta lika aggressiv som sin far och syster 😂

    Såg för några år sen ett frågeprogram. Tror det var blanda o Benjamin. Dom kunde inte ens svara på de allra enklaste allmänna frågor. Det var sorgligt att se hur korkade dom är.
    Ändå är dom supersmart när det gäller affärer. Dom har tjänat en förmögenhet vid 25 års ålder.
    Ändå lite pinsamt att dom ligger på en kunskapsnivå för en fjärde klassade.

     RÄTTELSE:
     Bianka
     Fjärdeklassare

     Grattis till dom alla.

   ”Italienskt temperament” – ursäkt för att bete sig som ett hetsigt svin.

    Är nog mest när italienare är utanför Italiens gränser som de anammar sitt italienska temperament. Annars skulle det väl vara pågående högljudda bråk/diskussioner konstant i Italien ?

     Tycker ”italienare” utanför Italiens gränser är roliga. Beter sig dåligt (”men det är ju min italienska temperament!”) och pratar inte mer italienska än en random turist. Ändå är de mer italienare än italienare som faktiskt bor i Italien.

      Och lagar pasta. Hela. Jävla. Tiden.

       Som de slafsar i sig och slickar sen både händer och tallrik.

      Pratar Pernillas barn italienska öht?

   Inte första gången han beter sig svinigt. Bra att detta kom ut.

  Absolut han skulle inte skälla ut damen och det var fel. Men varför gick Claude fram och pratade med honom direkt om hon tyckte damen såg helt ställd ut, istället för att skriva till honom på Instagram för att visa sin goda gärning.

   Det står ju varför i texten?

   ”Jag hann tyvärr inte fram till dig då du gick in i en port precis efter”

    Tack! Dock så verkar det ju som att hon lyssnade på deras samtal så hon hade ju kunnat gå fram direkt.

     Eller så hörde hon det medan hon var på väg dit för att hjälpa damen

   ”Hann inte fram” ?!? trots att hon hörde allt som sas? hon vågade inte ta det där och då med honom

   HAn sprang in i en port när
   Hon gick fram. LÄS!

   Varför skulle det vara så mycket bättre? Nu tror jag inte OI skulle smacka till nån men jag ser ofta kommentarer som din och har full förståelse för att man inte vill lägga sig i med tanke på att folk (läs män) är så jävla aggressiva.

  Vad duktig hon är som knöt näven i fickan och istället sparade all ilska till ett DM på Instagram…

  Men det är klart, hade hon sagt till honom på plats hade det inte blivit så bra content.

   Precis så, bara ytterligare en whiner som vi andra.

   Det är inte civilkurage i mina ögon.

    Nu stod det ju att personen inte hann fram. Men är väl otroligt mycket bättre att skriva i efterhand än att bara strunta i det? Jag är en sån person som kan bli lite rädd om någon beter sig ”aggressivt” men som gärna kan säga till när jag får lite avstånd till situationen och personer lugnat ner sig.

     Jag tror det är en försköning av att personen i fråga av något skäl valde att inte gå fram. Sedan behöver man inte våga det heller, men då besitter man inte civilkurage i mina ögon. Man bör kalla saker vid dess rätta namn.

      Fortfarande hinner man höra mycket av ett bråk om man exempelvis går på gatan, hör vad som sägs och väljer att gå dit. Han verkade ju veta vem hen var som skrev så han måste ha märkt att hon var på väg till dem. Det är inte hens fel att han inte kan stå för sina handlingar framför någon som lättare kan stå sin mark framför en utmattad pensionär.

       Men då ska man inte kalla det för civilkurage heller. Att messa någon i efterhand är inte civilkurage.

     EFTERKONSTRUKTION!
     herregud. Ni slukar allt som den här tjejen säger. Men tror att Oliver ljuger.
     Skjut mig

      Men? Han säger ju själv att det var det han gjorde men tycker att det var befogat för att tanten stod i vägen?? Haha

      Har du ens läst hela inlägget. Gör du det ser du att Oliver erkänner allt samtidigt som han anser att det är damens fel att han tappar humöret. Det finns inget att ljuga om.

       Ja? Då är det väl ingen ”EFTERKONSTRUKTION”? Då är det bara en fråga om man tycker det är rimligt att skälla på en gammal dam eller ej.

        Exakt!

   Läs vad hon skriver då…Hon hann inte fram innan han försvann in i en port.

    Men ändå hörde hon allt som sas?

     Uppenbarligen skrek han på damen. Svårt att inte höra det då

     Nu vet jag inte var du bor men om du bor och/eller vistas i Stockholms innerstad måste du vara döv eller väldigt ouppmärksam för folk rycker ihop och står och skriker på varandra dagligen.

      Nu vet jag inte var du bor men om du bor och/eller vistas i Stockholms innerstad måste du stå precis intill personer för att höra vad de säger, till och med om de skulle skrika. Eftersom det är så mycket ljud från trafik, annat folk etc. som överröstar

       Vistas du bara på Hornsgatan och Drottninggatan? Där kan jag köpa att du inte hör. Men antar att du har lurar på dig och lever i din egna lilla bubbla. Jag pratar ofta i telefonen när jag är ute och går, trots det både ser jag och hör jag hur folk skriker och gormar och är allmänt otrevliga mot varandra.

       Skojar du eller? Det är inte så mycket ljud att man inte hör om någon skriker eller pratar väldigt högt även en bit ifrån.

   Vad är det för sjukdom vårt samhälle lider av när folk automatiskt tror att hela livet handlar om att göra content?

  Oliver vill inte vara en offentlig person, varför skriver bloggbevakning om detta? Han verkar vara en vettig person, jag tror att om den äldre damen och Oliver fick tala med varandra, så skulle de inte ha några problem med att det blir som det blir ibland. Det är uppenbart att någon tycker att det är viktigt att markera mot Oliver bara för att han är son till Pernilla W.

   Exakt håller med

   Det är rätt uppenbart att den där Oliver inte är en vettig person när man ser hur han uttrycker sig. För många barn i den där familjen och då är det svårt att ge dem en bra uppfostran.

    Ser nu hur rätt jag har när jag tittar på reklamfilmen för Wahlgrens värld nedan där den vuxna dottern sitter och skriker till sin mamma och bror i bilen. Herregud, vad är det här för familj?

     Den tanken! Har själv funderat på Biancas beteende när hon försöker banka vett i bildörren.

     Men det hon ”skriker” om är ju att de inte har förståelse för hennes allvarliga sjukdom? Det vet du också, LINA. Du spelar bara dum.

      Och det gör hon genom att göra utfall mot dörren? Hon är aggressiv och har problem med sin impulskontroll.

     Då har du inte sett avsnittet där den scenen är med. Jag ser ett frustrerat barn som inte känner sig förstådd.

     Jag har sett avsnittet och man kan absolut inte dra några som helst slutsatser baserat på trailern.

      Så du menar att när vuxna blir frustrerade så kan det vara ok att visa detta med ett aggressivt beteende? Du inser vad du är farligt nära att göra om du rättfärdigar ett sådant beteende?

      Barn? Närmare 30 är hon väl allt.

      Jag har sett hela avsnittet och ser ett klassiskt exempel på regression. Hon går tillbaka till sitt barnstadie för att hon inte kan eller orkar ta tag i situationen på ett vuxet sätt. Jag tyckte det var jobbigt att titta på avsnittet för den uppgivenhet som både hennes bror och mamma känner och visar så öppet. Sedan tycker jag att det är osmakligt och oetiskt att visa upp en familj i uppenbar kris bara för att det är bra tv. Den aggression hon dock uppvisar är osund och det kanske är läge att ta time out och hålla sig borta från offentligheten.

     Mamman och brodern har inte varit snälla mot henne under uppväxten.

    ”Den där Oliver” vill inte vara en offentlig person. Varför vill du inte respektera det utan fortsätter snacka skit om honom fastän folk påtalat detta?

     Är han inte DJ och driver restaurang som konstant pushas av diverse influencers? Skulle inte säga att det är den mest anonyma branschen, så han får nog räkna med att kunna bli igenkänd på gatan. Särskilt om han beter sig som en gris. Jag hade nog aldrig skrikit på en åldring om det inte var en extrem nödsituation.

    Även om han inte skulle uttrycka sig utmärkt så verkar han vara en vettig person med intigritet. Får han tänka efter så förstår han. Han ångrar säkert han höjde rösten mot en äldre dam som inte visste vad hon skulle ta vägen, när han skulle parkera elspartcykel. Det är sådant som händer.

    Oliver är ofta aggressiv och otrevlig, detta var inte första gången, det har till och med visats i Wahlgrens värld vid tillfälle och Alexandra Nilsson har ju påpekat hans kaxiga beteende. Vettig person? Uppenbart att anonym V är han själv eller någon i hans närhet. Blir jobbigt för mamma PW detta. Hon fortsätter att säga att hon designat kläderna för Gekås, nej det har hon inte. Tröttsamt med familjens skryt och översitteri. Benjamins Paris-resa var ju tydligen ingen överraskning som PW och Benji låtsades för Pappa E säger ju att de skulle följt med Benjamin till Paris men de kunde inte haha så vem av dem ljuger.

   Han har verifierat konto på instagram där han kallar sig själv för artist (vilket han ju också är) och har nästan 60 k följare. Det Kalle jag ändå att vara offentlig.

    Så vad? Räknas han som influencer?

     Det här är en blogg som bevakar offentliga personer på sociala medier. Han är en sådan.

   Oj. Tycker han verkar läskig.

    Är du rädd för din egen skugga också?

     brukar din skugga skrika på gamla tanter som gå på en gågatan där du vill köra sparcykel?

      😂

   Om han inte vill vara en offentlig person varför har han då ett personligt öppet Instagram? Hade kontot varit privat hade jag hållit med dig till 100%. Nu har han faktiskt inte gjort det valet.

    Han vill ha det positiva, uppmärksamhet, tjäna pengar, marknadsföra sig själv, utan det negativa, få kritik, bli granskad.

     Som de flesta influensers alltså.

  Den här personen verkar inte ett dugg mycket klokare än Oliver. Tycker mest hon verkar fika efter att bli årets hjälte och få igång ett drev. Totalt onödigt. Bara kolla responsen på hennes Instagramkonto. Flera kallar Oliver för det klassiska ”smuts”. Och sen hamnar allt här för att skapa ännu mer hat mot Oliver i en situation INGEN egentligen vet hur den gick till

   Ja denna blogg uppmuntrar till uppvigling i något vi inte vet är sant.

   Skapa ännu mer hat mot Oliver? Är Oliver hatad? Så en gammal tant får en utskällning för att hon stannar på trottoaren och kommer då i vägen för stackars Oliver som inte kan parkera cykeln? Han erkänner att han får ett oprovocerat utbrott. En okänd person skrivet om det och du kallar det hat?
   Din attityd gör mig helt galen. Du har inte skänkt den stackars tanten en tanke? Jag vet precis varför hon stannade och det vet alla som tittar och ser sig om när de är ute och går.

   Om du läser erkänner dock Oliver att han skrek på tanten för att hon inte flyttade på sig när han kom…

   Det är så jävla hemskt.

  Jag tycker nog att det pressetiska i det här läget hade varit att invänta svar från Oliver innan publicering eller inte publicera alls. Nu blir det väldigt obalanserat.

  Jag tror att denna Claude överdriver och vill ha sina sekunder i rampljuset. Jag är team Oliver.

   Håller med dig!
   Dessutom är det väldigt tjötigt att hela tiden utmåla äldre personer som försvarslösa.
   Har arbetat i affär och vet att många äldre personer kan bete sig väldigt illa och tror att de skall komma undan med det för att de är gamla.
   Det verkar dessutom som att det är okej att ge sig på alla personer med sparkcykel, oavsett om de betett sig illa eller inte.

    Fast på en trottoar ska du hålla sånt avstånd till människor och sådan låg hastighet att oavsett om de tvärstannar så ska man inte riskera att köra på dem.

     Det håller jag med om. Framgår dock inte om han kör sparkcykeln eller inte.
     Där jag bor är det bara massa ungar som kör runt på dessa sparkcyklar, utan hjälm och ofta utan trafikvett, så jag är inte alls för sparkcyklar överallt.
     Varför skriver han sparkcykel förresten. För mig är det en utan el.

     Såg nu att det fanns fler sidor med text. Verkar som han kört upp på trottoaren.

     Du får inte åka alls på en trottoar!

    C är du lättkränkt som inte klarar av att bli tillrättavisad av äldre?

     😴

     Inga problem alls, om det är befogat. Är inte purung själv.
     Men att förutsätta att ”damen” är den som gör rätt för att hon är 80 år, är inte rimligt.
     Verkar inte som Claude hört vad diskussionen handlat om ens, utan bara håller med den äldre damen utan att veta vad som hänt.

      Har du läst sms konversationen mellan Oliver och hen? Han erkänner att han blir förbannad för att damen stannar och får därför ett utbrott på henne. Men han anser ändå att det är damens fel att han blir arg för hon borde inte stannat. Till och med jag som inte var där fattar varför hon gjorde som hon gjorde. Och jag var inte för. Nej Oliver erkänner och skyller ifrån sig. Där har du problemet. Bara läsa det han själv skriver!

       Missade att det fanns flera sidor av konversation. Svårt att läsa ut vad som egentligen hänt. Men verkar ändå som att Oliver brusat upp utan anledning då. Om nu inte damen sagt något först .

    Men att stå lite fel är inte att bete sig väldigt illa. Och med gamla människor vet man aldrig, det kan vara demens som börjat smyga sig på som får dem att reagera långsamt, bli förvirrade, säga olämpliga saker osv. Att stå och skrika på en 80-årig tant för att hon inte flyttar sig när man vill att hon ska flytta sig – vilket Oliver inte ens förnekar att han gjort – är ju tamejfan helt gränslöst.

     Precis! Vafan är det med folk. Åååh orkar inte med soc med längre, Wahlgrenarna och ”Bin-Kat” och denna tråd osv osv alla har ju fan blivit helt dumma i huvudet 😭

    Precis, helt plötsligt för att man fyller… 75? så blir man en trevlig och vän person, oavsett hur man varit innan. Snarare är det väl många (som antagligen varit rätt otrevliga redan som unga) som använder åldern som nån slags argument för att man har lite mer rättigheter än alla andra.

     Bara att titta på alla grälsjuka bittra människor som hänger här som inte är ens nära 65+.

    Gud ja. Skulle på bussen en gång och gick bakom en tant när någon råkade ramla rakt i mig vilket resulterade i att jag tog ett stort kliv för att hålla balansen, tyvärr så råkade jag kliva på hennes sko. Började gorma ”Åh du får låta mig gå på. Alla hinner på bussen”, jag orkade inte ta striden (klockan var runt 6;30) så sa bara förlåt, vi går ett par steg OCH DÅ VÄNDER HON SIG OM IGEN OCH GORMAR?! Det var inte meningen! Jag höll på att ramla! Hon ska vara glad att jag var trött.

   Fast Olivier erkänner ju att han skriker på tanten för att hon inte aktade sig när han kom åkande på sin sparkcykel på en gågata…

  På vilket sätt är detta civilkurage?

   Men exakt vad jag undrar. Och hur hittade du det här Instagraminlägget? Claude skickade väl ändå inte det till dig?

    Det var säkert tio personer som skickade det till mig igår.

     Det gör det så pass ”hett” att du inte kunde vänta att få båda sidor av myntet?

   Civilkurage är kanske att ta i men att korrigera dåliga beteenden är positivt. Och varför inte just göra det på sociala media? Influensers verkar tro att de har någon form av särställning på sociala media. De ska aldrig ifrågasättas samtidigt som de själva får göra precis som de själva vill. Jag välkomnar alla som utmanar influensers dåliga beteenden.

    Jag kom o gick med barnvagn i Malmö, och är väldigt ödmjuk o väjer och ger plats för mötande. En dag mötte jag ett äldre par på en trång trottoar och ”damen ” gick fram och slog till mig helt ur det blå. Sa jag skulle åka hem. Eh vadå jag är född i Sverige som nr 1 och 2 jag vit så ser inte otroligt utländsk ut. Men hon tyckte sig ha rätten. Frågan är hur hade någon annan lagt fram detta? Att jag körde över en äldre dam? Nu sa jag inte mer än dra åt helvete som en reaktion men det hade kunnat vändas

     I just det här fallet verkar ju Oliver själv hålla med om att det gick till som Claude beskriver det, bara att han tycker att tanten gjorde fel och därmed har han rätt.

     Otrevlighet finns i alla åldrar och just barnvagn verkar dra fram det otrevliga i folk. Blev utskälld på ICA av en snubbe ca 30 för att jag var i vägen för honom. Han undrade om jag hade körkort. Blivit kallad lattemorsa och att det är sådana som jag som tar upp platsen på fiket. Är det nödvändigt att äta lunch mellan 11-13.30? Och självklart har jag råkat ut för östermalmstanten men då ryckte min 2 åring in. Får möte med en östermalmsdam på en smal trottoar. Tanten är bastant, klädd i päls från något kattdjur som numera är fridlyst. Jag går så långt åt sidan jag kan utan att gå i gatan. Ser hur hon fnyser och dra ihop munnen som om hon tänker säga något. Och så hör jag muuuuu från vagnen precis när vi är i ögonhöjd. Tanten ser smått chockad ut och jag nästan dör av skratt.

  Det var en gång…

  okej om man skickar ett DM till oliver och säger ifrån men varför dela det vidare?

  Civilkurage skulle jag nog inte kalla detta. Uppmärksamhetssökeri snarare.

   ”Hela din image är en bluff”

   Hen vill bara bråka med en Ingrosso, inget annat. Uppenbart.

    Hade ju varit intressant och veta vad personen tyckte att Olivers image var, eftersom den nu var förstörd tydligen.

  Men om hon hörde allt utan attvara i direkta närheten måste tanten skrikit annars hör man inte vad en gammal dam säger…

   Och om hon var tillräckligt att höra förlåt från en uppgiven dam?
   Det där är inte en supervältrafikerad gata och man kan lätt höra vad folk säger en bit ifrån. Det är inte Drottninggatan vi pratar om

  Men herregud, många gamla börjar bli både stela i kroppen och hinner kanske inte flytta sig, och även den kognitiva förmågan kan svikta och dom kan verka otrevliga med vilja trots att det inte är medvetet. Har ni lika lite överseende med era gamla mor och farföräldrar?
  Oliver verkar tro att gatan är till för sparkcyklar när den egentligen är till för alla, oavsett skäller man inte ut en gammal person mitt på gatan.
  Han har en gammal mormor och borde ha lite överseende om dom gör saker som inte alltid är rationella. Skäms Oliver!

  Och hur kom denna ”nyhet” Bloggbevakning tillgodo och varför måste hon outa Oliver i detta? Varför inte sköta det snyggt mellan två människor om man vill något konstruktivt och gott??????? FÖR ATT MÄNNISKAN SÖKER SINA FEM MINUTER AV IMSTAGRAM FAME!!!!!!! Usch så jäkla lågt!!!

  Hon postade sitt inlägg. Tipsade Bloggbevakning och njuter av det hon tror är hjälteinsats

  Känner spontant att vi inte har en aning om vad som hände?

  Jag tycker dock att det är märkligt hur allt ska skrivas ut offentligt. Varför skrev inte personen direkt till Oliver och höll det där?

   Då ser ju inte alla andra hennes ”civilkurage”. Hur ska hon få likes om ingen ser vad hon gjort?!😱

   Dom verkar ju dock överens om vad som hänt? Bara inte om det var rimligt eller inte. Han nekar ju på inget sätt till det hon säger, förutom detaljen att hon var påväg att be om ursäkt (för att hon stod på trottoaren…)

   Personen skrev till Oliver och han svarade. Med tanke på hur han svarade fattar jag varför hon la ut konversationen på insta. Oliver verkar vara en arrogant person med ett svårartat fall av hybris.

   Fast han erkänner ju att han skrek på den gamla damen eftersom hon inte flyttade sig när han kom åkande med sin sparkcykel på en gågata…

  Content? Människam har strax över 600 följare!
  Wahlgrens är kändisfamilj nummer ett i Sverige,det blir bara löjligt när ni jämför.

   Såg väl sin chans att försöka öka på den siffran lite.

    Börjar man följa någon för att dom skällt på Oliver?

     Tja… hennes följarantal har ökat med ungefär 10 stycken från det att jag kollade efter att ha läst din kommentar och kollade nu igen innan jag skrev den här kommentaren. Dvs på ca 10 minuter. Så inte en helt omöjlig tanke att folk börjar följa. Hon blir nog ingen ny Bianca av det här men ändå.

    Eh..då skulle jag inte ta upp kampen med en person ur en av Sveriges mest älskade familjer. Folk som kritiserade Caias julkalender fick ju hat i drivor.

     All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Ser inget hat under hennes inlägg heller. Jag tror 100% att det här är ett sätt att få uppmärksamhet och likes. Inget annat.

     Hennes följarantal har inte direkt minskat sen hon postade detta. Har ju inte ökat med miljontals men några fler har hon fått i alla fall. Hon verkar rätt så sugen på uppmärksamhet. En typisk wannabe-influencer.

  Kan man baserat på reklamsnutten där syrran slår i bildörren och sliter sitt hår, denna elsparkincident och pappans välkända aggressiva beteende dra slutsatsen att…..de behöver lite impulskontrollövningar och anger management allihopa?

   Jag har varit totalt frustrerad och aldrig slagit i dörrar etc. Du har nog rätt där.
   Sedan verkar de skylla på externa faktorer hela tiden. Alla andras fel.
   Det här är nog enda gången jag är glad för den där irriterande videon längst ner i inläggen.

   Förmodligen, eller så skyller de på sitt ”italienska temprament” lite sådär charmigt och härligt, liksom. Not.

  Hahahah men gud, varför låtsas alla som att gamlingar inte kan vara helt jävla batshit crazy?
  Jag skulle ner för rulltrappan här om dagen och behövde småjogga nerför rulltrappan och då kliver en gubbe åt vänster (alla står till höger sida i rulltrapporna i Stockholm) så att jag inte kommer förbi. Han jävlas bara för att han kan. När jag säger ursäkta två gånger så ignorerar han mig. Sen när vi båda är nere stannar han framför mig och säger ”i en trulltrappa står man still”.

  Låt oss inte låtsas som att gamla människor också kan vara maktgalna idioter som försöker bossa över sin omgivning och tvinga andra till att följa deras regler. Möter även detta hela tiden i mitt yrke. Det är i många fall de äldsta kunderna som är mest otrevliga.

  Skulle inte förvåna mig ett dugg om tanten bara ville ha uppmärksamhet eller jävlas av ren vilja.
  Alla tanter är liksom inte Astrid Lindgren, dom kan vara idioter precis som människor i alla åldrar. 😛

   Jag blev utskälld av en äldre man för att jag gick om honom på hans högersida. ”Jag är för helvete blind på det ögat fattar du väl din jävla ***”. Eeeeh nej det kunde jag omöjligt veta din söta lilla pensionär.

   Fast ” gubben” hade rätt, man joggar inte i en rulltrappa!

    Finns ingen sådan regel. Den är påhittad i ditt huvud och känns säkert logisk där, men finns absolut ingenstans skrivet eller lagstadgat att man inte ”får jogga i rulltrappan” lol.

     Och du har uppenbarligen inte alla hästar hemma i ditt lilla huvud eftersom du inte fattar det korkade i att jogga i en rulltrappa. Blir folk bara dummare och dummare?

      Men herregud alltså. Är man dum i huvudet nu för att man kan ha bråttom i en rulltrappa?

      Och jag kan tycka att det är en viss sak om någon oavsiktligt står i vägen, då kan man be om att få passera och en rimlig person flyttar sig då. Att med mening ställa sig i vägen för någon som har bråttom och vill passera är bara ett udda beteende.

      Det finns inga regler eller lagar om att man måste stå till i en rulltrappa eller inte får skynda sig. Däremot skulle allt vara lite trevligare om man försökte hjälpas åt och underlätta för varandra, i stället för att gå in för att göra livet svårt för andra.

       Du kanske inte ska vara så sent ute att du inte hinner stanna en minut i en rulltrappa, det var ditt eget fel och inte personen i trappan.

        Jag är inte ts.

        Tycker bara att det är helt orimligt att kalla någon dum i huvudet för att ha bråttom. Men att med vilja ställa sig i vägen för någon är helt rimligt. Det kan du väl inte på allvar mena?

         Jag är inte alla Anonym heller!

       Ett tips ta hissen för du har nu tydligt bevisat att du saknar vissa förmågor vilket gör att du kommer utsätta dig själv och andra för fara. Alla går inte att utbilda.

        Visst, vi säger så.

        Eller trapporna, där är det oftast lite folk, så där kan man oftast jogga utan att störa andra.

         Säg att du aldrig varit i Stockholm utan att säga att du aldrig varit i Stockholm…

          Uppenbarligen inte du heller. Det är på några få ställen som man byggt bort trapporna. Men snacka skit det kan du.

           Vad är det med folk idag? 😅 har precis alla vaknat på fel sida??

          Varit i Stockholm flera ggr. Och hatar folk som tror att jag ska akta mig och anpassa mig efter dem för att dem vill rusa fram som egoistiska idioter som saknar respekt för andra människor
          (PS: finns även trevliga människor i Stockholm)

       Åh, herregud! Stockholmare…

        haha tror du det bara finns rulltrappor i Stockholm eller? Kan meddela om att hålla sig till höger och låta andra kunna passera på vänster sida är rätt vanligt i många större städer där det vistas många människor både i och utanför Sverige.

      Herregud det är väl klart man kan småspringa i en rulltrappa??

       Inte om det är andra människor man måste klämma sig förbi…

        Återigen, han ställde sig medveten i vägen. Det var fritt innan eftersom återigen, alla står på höger sida!

         Jag har aldrig sett en rulltrappa som är så bred att man kan stå till höger och någon kan jogga förbi till vänster utan att det blir tajt och trångt.
         + att man ska inte jogga i en rulltrappa, om någon ramlar drar de med sig massor med människor som kan skada sig illa.
         Egoistisk är vad det är.

      Den enda regeln som finns är att man står till höger och rör på sig till vänster.

       Visa den lagtexten där det står.

        Ja tack snälla!

     Nu vet jag inte vad ni har för några 2 meter breda rulltrappor där ni bor. Men här där jag bor är rulltrapporna ”normala”, så ska man ta sig förbi någon blir det väldigt tajt. Så att jogga förbi med 2 cm emellan personen och mej skulle göra mig också irriterad.

     Varför anser du att alla andra ska akta sig så att du kan rusa fram i den hastighet du önskar? varför anser du att alla andra ska anpassa sig efter dig?

      Om de som står stilla håller sig till höger så kan man försiktigt passera även om man går snabbare/småjoggar. Man rusar ju inte fram med armarna vevandes åt alla håll. Har ni aldrig blivit passerad i en rulltrappa?

       Jo och det är ofta inte någon som försiktigt smyger förbi utan att nudda en utan en och ibland en hel hjord av armflaxande människor som först knuffar till en och sedan dänger sin stora väska i huvudet på en. Inte ok.

        Ta hissen då, där får du åka i ensamhet: )
        Om du nu tycker att det är jobbigt att dela utrymme med andra.

         För att rättfärdiga att folk ska kunna springa och knuffas i rulltrappan. Har alla vaknat på fel sida idag?

         Så istället för att du och andra som du lär dig hyfs och respekt, så tycker du att andra ska anpassa sig och akta sig för dig? så du kan flänga fram i önskad hastighet utan att bry dig eller att visa respekt emot andra människor?

    Man behöver inte alltid hävda sin rätt, man kan också underlätta för sina medmänniskor. Eller åtminstone undvika att försvåra.

    Ibland måste människor hinna med tåg. Ibland måste man gå mot rött. Du har säkert till och med kört mot rött. Eller är du en helt ladlydig perfekt människa? :O

     Tycker man att det är kul att leva, eller tycker det är kul att andra överlever, så stannar man vid rött.

      Men snälla, finns självklart tillfällen när man utan fara för vare sig själv eller andra kan gå mot rött. Om ingen bil är i närheten eller det är rött för dem och inte påväg att bli grönt alldeles strax så kan det vara utan någon direkt fara.

       Det var nog kommentaren om att köra mot rätt som en del tycker är lite svårsmält…

        Ja, jag skrev till det i en annan kommentar att delen om att köra mot rött hade kunnat lämnats ute. För ja, en del gör det, men det är inte lika försvarsbart riktigt som att gå mot rött. Även om det kan finnas några få undantag när köra mot rött ändå är något försvarsbart (t.ex. inga andra bilar ens i närheten och det är ett absolut nödläge).

     Ja faktiskt, och så bor jag på landet där vi hjälps åt och inte är egoister.

      Men hur orkar ni vara såhär skenheliga? Tror ni att ni ska få förtur in i himlen eller vad är grejen?
      Sorry att ni inte har rulltrappor eller tåg på landet. Vissa av oss bor i stan.

      Gubben kunde ju ha hjälpt mig hinna med mitt tåg istället för att aktivt försvåra för mig, han om någon är en jävla egoist.

       Ja, en sak om han hade råkat stå i vägen men att aktivt ställa sig ivägen.

       Undra hur det låtit om du ställt dig i vägen för en gammal pensionär som var på väg någon stans.

       Hur orkar du själv? Du antar att gubben ”ställde” sig i vägen för att djävlas. Såg du att han spanade in dig på avstånd, hade koll på dig hela vägen ner och precis när du skulle passera så ställer han sig i vägen? Har du en skylt på dig som upplyser alla i din omgivning om att du har bråttom och behöver VIP service? Den som är ego är du som förväntar dig att andra ska bana väg för dig när det är du som är sen.
       Hade jag varit gubben hade jag flyttat på mig och försökt släppa förbi dig eftersom jag hade hoppats på att någon gjort det samma för mig. Hade jag varit du hade jag inte förväntat mig att folk flyttar på sig för min skull utan accepterat att jag missar tåget för att jag var för sent ute.

        Läste du inte? Hen skriver ju att hen bad om att få passera mer än en gång. Att gubben sa till att man står still i en rulltrappa.

        Jag är inte ts men förstår inte varför man skulle vilja vara i vägen med flit. Som du säger, man underlättar för andra och hoppas på att andra underlättar för en själv.

         Jo jag läste. Läste du min kommentar? Idag verkar kommentarsfältet vara fullt av folk som vaknar på fel sida.

          Ja jag läste. Vad menar du att jag missade? Jag förstår inte hur det kan vara då upprörande att någon har bråttom i en rulltrappa så till den milda grad att man tycker att det enda rimliga är att ställa sig i vägen för att blockera. Då syftar jag inte just på dig utan generella tonen här bland kommentarerna. Men något säger mig att det låtit annorlunda om det var den yngre som blocckerat vägen för den äldre herren.

           Grejen är att det är dumt att springa eller gå i en rulltrappa. Jag hade antagligen själv blivit irriterad om gubben ställt sig i min väg. Men det är inte hans fel att jag är sen det är mitt eget fel. Och det hade gått över snabbt.

           Nej men det var hans fel att han medvetet ställde sig i vägen för att blockera. varför inte bara stå kvar och sucka vidare när någon passerar? varför måste man med vilja göra det svårt för någon annan?

           Va? Dumt att gå i en rulltrappa? Varför? Det är jättevanligt och inget konstigt eller farligt 😄

           11:16 – hur vet du att han medvetet ställde sig i vägen?

           Läser man ts så står det att han först stod till höger men flyttade sig så att han stod i vägen när hon kom ner för trappan. Sen bad hon upprepade gånger om att få passera vilket han inte brydde sig om. När de kom ner så stannade han framför henne och sa att man ska stå still i rulltrappan. Hur kan det vara annat än medvetet?

           Fine att man TYCKER att alla ska stå still i rulltrappan, det köper jag. Jag tycker massor av saker också, men om någon ber mig om att få passera så försöker jag flytta på mig. Varför skulle man vilja vara en besvärlig medmänniska? En del kommer att gå på fel sida av vägen, en del kommer att passera mig i rulltrappan, en del kommer att råka stå i vägen vid kryddhyllan på ica. Sånt är livet när man lever i ett samhälle där andra människor också lever. Allt blir mycket jobbigare om man dessutom ska gå in för att göra alla andras framfart extra jobbig, bara för att JAG tycker att de borde göra annorlunda.

           11:38 – ja det står att han flyttar sig till vänster. Det betyder inte att han gjorde det i syfte att blockera och reta upp ts. Att han inte flyttade på sig kan bero på att han inte hörde. Många verkar ta förgivet att andra gör saker för att djävlas. Det får mig att undra om de själva gör saker för att djävlas med andra?

           Han hörde nog mycket för att sen när de kom ner från trappan tala om för henne att man ska stå still. Så nog både såg, hörde och förstod han.

        Men du har ju inte läst ordentligt. Varför måste jag upprepa mig så många gånger. Han stod redan rätt, alltså på höger sida, vilket alla gör just för att någon ska kunna komma förbi om de t.ex. vill gå eller behöver springa ner för rulltrappan. Det är därför högerregeln existerar i rulltrappor i Stockholm.
        Han hörde mig komma och tog ett stort steg åt vänster för att blocka mig. Alltså medvetet jävlades han och det erkände han ju även när vi kom ner, som jag, återigeeen, s k r e v.

         Fast om alla står med ryggen mot dig och du kommer springande uppifrån, hur skulle då gubben se dig menar du?
         Det verkar som du sprang neråt medan andra åkte uppåt, inte konstigt att dom inte flyttade sig.

          Alltså har du aldrig vart ute bland människor i en stad? Du skriver som att du utgår från en väldigt bokstavlig bild av människor och städer som du läst om.

          Åker man i en rullttrappa så ja, då står man generellt med kroppen riktad framåt i färdriktningen. Men man är inte fastfrusen så, man kan vrida på kroppen och står kvar, vrida på huvudet, kolla bakåt, kolla åt sidan. Hör man något bakom en så kanske man rentav på reflex vänder sig dit för att se. Och vips, man kan se någon som är påväg att gå förbi en.

          Men även om han inte såg TS som var påväg förbi, så var han ju helt klart medveten om det när hon bad honom om att få gå förbi. Om han då vägrar flytta på sig trots att han utan problem kan göra det, så är det rätt uppenbart att han står ivägen med flit. Det blir också bekräftat när han sen stannar TS och säger åt henne att man ska stå stilla i rulltrapapn.

          Men jag tror du förstår fullt egentligen. Du spelar dum för att du vill bara argumentera, eller för att vinna eller för att du inte kan ge dig helt enkelt.

           Annan anonym – Du ska inte behöva stå och hålla utkik bakåt för att släppa fram andra i en rulltrappa. Om du står i vägen och du kan flytta på dig om någon ber dig så brukar de flesta göra det. Men det finns inga regler eller annat som säger att du måste släppa förbi folk.

           Jag förstår inte vad det är med TS beteende som upprör så mycket här. Hen ville förbi. Bad om att få passera. En herre vägrade släppa förbi. TS knuffade sig inte fram, tvingade inte någon att flytta på sig, sa tydligen inte ens emot. Vad är det oförskämda här?

           Och ja, jag undrar hur tongångarna låtit om ett gäng ungdomar vägrade flytta på sig när en äldre man/kvinna vill passera. De måste inte heller släppa förbi någon. Man kan alltid hävda sin rätt att få stå still utan att visa hänsyn. Låta den som ska gå förbi vänta eller ta en omväg. Det är allas rätt. Man kan också vara en medmänniska och lite jäkla medgörlig. Även om man själv innerst inne tycker att man har rätt.

           Det är ingen som säger att man måste hålla koll bakåt för att kunna släppa fram andra, det är helt rimligt att man inte märker nödvändigtvis att någon vill gå förbi då man inte ser bakåt. Det var bara ett svar på den som frågade hur gubben ens skulle kunna ha ställt sig ivägen med flit för hur skulle han kunna sett TS – det går rätt lätt att se i en rulltrappa så han kan mycket väl ha sett – inte att han måste ha koll men att han kunde ha sett.

           Men att man inte ser och inte ska behöva hålla koll bakåt är en anledning att hålla höger såvida man inte kan stå till höger av någon anledning. Det gör det enkelt för alla liksom. Och håller man inte höger, vilket man kan missa ibland såklrt – det har jag med gjort någon gång – så är det däremot vanligt hyfs att man flyttar på sig om någon ber om att gå förbi, såvida man inte kan flytta på sig.

           Nej, det är ingen officiell regel som säger att man måste flytta på sig. Men det hör till vanligt hyfs att försöka underlätta för andra människor om man kan utan några större problem. Att ta ett steg åt höger i rulltrappan om det går är knappast något problem. Han bryter inte mot en regel som inte gör det, men han är lite utav ett arsle. Det står folk fritt att bete sig som arslen, men man får räkna med att bli illa omtyckt och dåligt bemött tillbaka av sin omgivning då.

        Fast det är en vedertagen princip i rulltrapporna i tunnelbanan att ena sidan är för de som står still, andra sidan är för de som går i rulltrappan. Varför störa den ordningen? Den ger ju utrymme för alla att göra som de vill.

        Och ja, antagligen vill man jävlas eller uppfostra om man inte flyttar sig när någon ber en.

     Normalt folk kör inte mot rött med flit.

      Jo i Stockholm har det blivit vanligare med sådana rödkörningar. Folk kör mot rött vid övergångsställen trots att folk fått grönt och börjat gå över. Det har tyvärr hänt mer än en gång att folk kommit och bara kört så att fotgängarna fått kasta sig tillbaka på trottoaren. En cyklist följde efter en sån idiot för bilisten fick stanna vid näst rödljus där det redan stod ett gäng bilar framför. Han körde upp jämsides och bilisten klev ut. Bilisten, som körde mot rött skrek och vifta med armarna och det såg ut som att han tänkte klippa till cyklisten. Bilisten lugnade ner sig när han såg att folk stod och filmade honom.

     Wtf that escalated quickly? Vem kör mot rött för att man har bråttom?! Enormt stort steg från att jogga i en rulltrappa…

      Jag har inte ens körkort, syftar på att det är något många medelålders människor gör och sen pekar finger åt någon som har bråttom i en rulltrappa.

     Hoppas du är ett troll som skämtar?
     vem kör emot rött pga att man har bråttom?
     är det värt att riskera sitt eget och andras liv i en olycka för att du har bråttom och måste fram snabbt?
     hur jävla egoistisk får man vara egentligen?

      Fast det var ju inte riktigt så de skrev, de skrev att man ibland måste GÅ mot rött – vilket jag kan hålla med om att man måste ibland och gör om det går att göra säkert. Sen skrev de att ”du” har säkert till och med kört mot rött, vilket ”du” kanske har eller inte har. Jag har aldrig gjort det själv, men ser att folk gör det då och då. Men det betyder ju inte att de menar att man kör mot rött för att man har bråttom, bara att ”du” kanske ha gjort det (även om det var lite svagt för argumentet kan jag tycka, hade kunnat stanna på att gå mot rött ibland – för det tror jag ändå de flesta har gjort någon gång och är ändå okej att göra så länge det inte är bilar i närheten).

       Jag reagerade också på påståendet att du kanske kört mot rött. Hade inte det stått hade kommentaren varit rimlig.

    Vad är maxhastigheten man får röra sig i en rulltrappa?

     Om det är tomt, hur snabbt du vill. Om det är andra människor, ställ dig längst bak och vänta.

      Var har du fått den regeln ifrån?

       Killgissar eller eget önsketänkande.

       Regeln? att visa respekt är något barn lär sig…

   Fast det är ju samtidigt oförskämt att måla ut den här tanten som förmodligen batshit crazy eftersom ANDRA gamla människor betett sig illa förut. När man inte såg vad som hände. Kan jag tycka i alla fall.

   Du blir upprörd för att en random farbror säger det uppenbara till dig att man står still i en rulltrappa? Vad är det för fel på dig?

    Stanna i Skövde.

     Måste fråga har du varit utanför Sverige någon gång i en riktig storstad. Inte ankdammen Stockholm. Har du sett skyltarna som uppmanar folk till att stå still i rulltrappan. Antagligen inte. Du har 1) aldrig varit i en storstad eller 2) kan bara Svenska och kan inte ta till sig information på främmande språk.

      Finns sådana skyltar i Stockholm där den här händelsen verkar ha utspelat sig? Om inte så är det inte relevant. Du kan inte blocka bilar på en motorväg för att en landsväg i en annan kommun har en lägre maxhastighet. Vore precis lika korkat.

       Vah vad är det för dåligt exempel?

        Lika dåligt som ditt.

        Vad spelar det för roll vilka skyltar som sitter i andra städer än där det utspelade sig?

         Har du ingen egen förmåga att tänja själv? Måste du skedmatad med sunt förnuft.

          Och där var diskussionen slut antar jag. Lite högre nivå får du hålla om du vill ha svar.

           Nivån har du själv lagt och håller med den är låg, mycket låg. Skyltarna som jag hänvisar till finns inte uppsatta i Stockholms tunnelbana men i bland annat Londons och New Yorks tunnelbana. I Stockholms tunnelbana finns inte specifikt uttryckt att du inte får springa i rulltrappan men denna ordningsregel finns.
           ”Du får inte uppträda på ett sådant sätt att någon kan bli orolig för att det du gör kan bli farligt eller störa ordningen i trafiken.”
           Detta är en väldigt bred skrivning för att täcka in allt som kan få enskilda personer att uppleva fara. Så om jag tycker det är obehagligt att någon trycker sig förbi mig i rulltrappan så är det min upplevelse av fara som är det väsentliga.

           Och jag tycker att ordningen störs av att någon börjar blockera min väg med vilja.

           Var la jag den låga nivån tycker du? Jag är inte ts utan jämförde enbart med exemplet av att blockera biltrafik för att skyltar på andra vägar säger något. En, enligt mig, lika ologisk sak att göra.

          Tusentals människor går ju i rulltrappan hela dagarna. Varje dag. Tror vi skulle märka om det föranledde mycket olyckor. Nej, det är inte farligt. Det är inte eller ”sunt förnuft” att stå stilla bara för att det finns någon sådan skylt i någon annan stad.

         Har du någonsin funderat på varför alla rulltrappor är utrustade med en nödstoppsknapp?

          Det är väl självklart att de ska ha nödstopp. Olyckor händer även om alla står stilla. Själv fastnade jag med skosnöret i en rulltrappa en gång, stod still och fint och ändå hände det.

           Blir faktiskt glad att någon verkar fatta. Och som du skriver olyckor inträffar även när man står stilla. Risken förolyckor ökar när folk inte står still så enkelt är det.

           Ja visst, men folk kommer att gå i rulltrappor och en del kommer att ha bråttom. Risken för olyckor minskar om vi som tänkt stå still håller oss åt ena sidan och låter andra passera på andra. Ska man börja leka stoppskylt och blockera vägen helt plötsligt så ökar definitivt riskerna för olyckor.

           11:49 – klart man inte ska blockera men ska man förbi måste man också göra en bedömning att det är rimligt att ta sig förbi utan att gå in i någon på vägen. Är det helt rent hela vägen upp och stående människor på höger sida så är risken låg att man skadar någon annan än sig själv och det är det egna ansvaret man tar. Är det fullt och folk redan går i vänstersidan kan man inte trycka sig fram. Om någon i mitt tycke blockerar mig kan jag faktiskt inte förvänta mig att personen flyttar på sig om jag ber om det. Och hur det kan bli en så stor grej av det fattar jag inte. Det går fler tåg och dessutom är man sent ute får man skylla sig själv.

           Ja, det har jag inte sagt emot. Inte heller läste jag att ts tryckte sig fram. Hen bad om att få komma förbi men fick inte (med anledning att man ska stå still) och då stod hen kvar bakom. Ändå verkar folk tycka att det är ett fullständigt orimligt beteende från ts, men att ställa sig med mening och blockera någon (ja, det var med mening) utan att flytta sig när den bakom ber om det verkar folk däremot försvara. Det är lite konstigt för mig. Men visst, vill man vara till besvär för andra så kan man så klart hävda att alla andra ska bete sig så som jag tycker att de ska bete sig. Man kan också vara en normal medmänniska och försöka underlätta för alla som ska leva på samma yta.

      Vilka skyltar pratar du om? Finns skyltar i London där det står att man ska hålla sig på ena sidan, så att folk som vill/själva väljer att gå/springa kan göra det på andra sidan. Om jag står still i rulltrappan, men någon annan väljer att gå/springa är det inte upp till mig att ifrågasätta personen, på samma sätt som jag inte hindrar bilar att köra om mig.
      Att folk tjurrusar nerför/ uppför en rulltrappa i tunnelbanan händer hela tiden i Stockholm. Kan tyckas galet för vissa, men återigen det är deras val.

       Lite förvånad att du inte sett den runda skylten med en överstruken springande person i en rulltrappa. Det är en standard skylt och finns i flera städer med tunnelbana. Vid stationerna finns ofta även ordningsregler uppsatta som säger att man inte ska springa. Den regeln om att stå på vänster sida handlade ursprungligen om säkerhet fast på ett annat sätt. https://www.mylondon.news/lifestyle/travel/london-tube-stand-escalators-right-18487187
       Om någons dåliga val leder till att tredje person skadas har galenskapen plötsligt blivit ett problem. När du går eller springer ökar risken att skada andra. Det tillhör folkvett att undvika att skada andra.

        Men det tillhör inte folkvett att försöka flytta på sig om någon ber om att få komma förbi? Det är folkvett att medvetet ställa sig i vägen för andra? Gäller detta enbart i rulltrappor eller kan jag blockera hur som helst så länge jag själv upplever att det blir tryggast så?

         Ts uppfattade det som att gubbe medvetet ställde sig i vägen. Det behöver inte alls vara det som hände. Ja det tillhör folkvett att flytta på sig om det är möjligt. Ingen av oss var där. Jag reagerar på att man gör en himlastor grej av att en gubbe inte flyttar på sig och säger till en främling att hen inte ska springa i rulltrappan och anklagar honom för att vara ego.

          Men hur var det inte medvetet? Han talade ju till och med om för henne att hon skulle stå still.

          Ingen av oss var där nej, ändå får ts höra att hon är dum i huvudet för sitt beteende. Ingen knuffades, hon har inte skrivit att hon sagt mer till honom än bett om att få passera. Hon fick inte och tvingade sig inte fram utan stod kvar. Vad är det felaktiga i ts beteende som upprör så många?

           Om man börjar en kommentar som ts gjorde har man redan satt nivån.
           ”Hahahah men gud, varför låtsas alla som att gamlingar inte kan vara helt jävla batshit crazy?”
           Med den inledningen har man redan satt nivån för resten av tråden. Hade ts bara berättat om det som hände hade jag aldrig ens funderat på att det kunde gått till på ett annat sätt. Hen hade haft min fulla sympati för jag har råkat ut för samma situation när jag missat tåget för att det varit folk som varit i vägen och inte flyttat på sig trots att jag bett vänligt. Nu tänker jag istället vad är det för människa som skriver så om andra människor. Jag förstår att vissa går så långt som att kalla ts för mindre smickrande saker även om det inte heller är ok.
           Att inleda med något nedsättande om en grupp är aldrig lyckat.

    Men vad är det för regel ni hittar på att man ska stå stilla i en rulltrappa? 😅

     Dom har nog aldrig ens varit i Sveriges huvudstad skulle jag gissa.

      Alltså jag bor inte ens i en storstad och här står inte folk stilla i rulltrapporna heller😆 ska man blockera alla som rör sig snabbare än en själv eller vad?! Då borde folk älska barnvagnsmaffia som sakta rör sig framåt i bredd och blockerar hela gångvägar.

      Jag har varit i Stockholm flera ggr. Om de andra i trappan rör på sig gör jag de också, men står någon still, då joggar jag inte förbi den personen. Utan jag stannar då bakom.
      Alla andra ska inte akta och behöva anpassa sig efter mig jämnt…

       Om någon ber att få komma förbi dig, vad gör du då?

        Annan anonym – om det går ger jag plats så att personen kan passera. Om det inte går får personen vänta. Rätt enkelt faktiskt.

         Exakt, man flyttar på sig om möjligheten finns. Kan man inte så är det nog också ganska vanligt att man säger det ”ursäkta, det går inte riktigt. Det är för trångt/jag är knäskadad/jag har dålig balans/whatever.” Att ignorera någon och sen stanna upp och tala om att man ska stå still är betydligt mer ohyfsat än att be om att få komma förbi om du frågar mig.

       Men vadå, det händer väl att man står i vägen ibland. Inte bara i rulltrappor utan i affärer, på trottoaren, ja lite överallt kan man råka vara i vägen. Om någon ber att få komma förbi så försöker man väl släppa fram? Inte börja gorma om att folk är egoister och att jag inte är skyldig att anpassa mig efter andras framfart?! Även om det råkar vara i en rulltrappa. Eller hur gör ni?

      Nä, alla som inte bor i Stockholm kan ju hålla sig utanför den här diskussionen haha. Märks ju att de inte fattar. Vad tror de högerregeln i rulltrappor finns för? 😄

       Högerregel i rulltrappor? Var kommer du ifrån? Inflyttad från Skövde? En infödd Stockholmare vet inte ens hur högerregeln i trafiken funkar.

        Eh, alla som ens varit i Stockholm vet väl att man står till höger i rulltrappan? Det jag syftar på.

         Det finns faktiskt ingen högerregel men folk håller ofta till höger men av en högst naturlig anledning och inte pga en oskriven regel. Gud vilket liv det blivit om hur man beter sig i rulltrappan. Nästan material att göra något med.

          Klart det inte är en regel men en oskriven regel, du fattar väl vad jag menar? Det är norm att man står till höger i rulltrappan i Stockholm för att man ska kunna gå förbi på vänster sida. Alla här vet det, ge dig.

     Det är väl därför det finns en ”regel” för vilken sida man ska stå på, just för att andra som har bråttom ska kunna gå, eller jogga för den delen, på andra sidan.

      Regeln om att hålla fritt handlar primärt om säkerhet, att det inte ska bli för trångt. Inte någon slags fasttrack.
      Folk verkar inte riktigt fatta vilka olyckor som kan hända i en rulltrappa. Tappar någon balansen och ramlar dras fler med i fallet. Jag blir faktiskt ofta förvånad över hur många som saknar konsekvenstänk. Det är därför det finns regler antar jag.

       Så vad är det för konsekvenstänk och säkerhetstänkande med att kliva ut framför någon som har bråttom och ställa sig stilla framför?

        Måste du verkligen fråga?

         Inget svar som väntat.

          För att man ska stå stilla i rulltrappan för att undvika att skada sig själv och andra. Rörelse ökar risken för olycka. Du ska läsa detta långsamt med intonation på varje ord.

           Det finns inget sådant ska, regler och allt ni pratar om. Hur mycket du än försöker med dina härskartekniker.

           Du kanske tycker att man ska stå still i rulltrappan. Det gör dig inte till mindre dum i huvudet när du ställer dig i vägen för folk som väljer att gå i den. Läs det med vilken intonation du vill.

           11.19 det är tydligen nödvändigt att tala långsamt till dig. Det är ingen härskarteknik när man måste förklara något som till ett barn för första gången. Sov du dig igenom fysiklektionerna? Så fort du rör dig skapar du en kraft med din kropp som består av massa gånger acceleration. Ju snabbare du rör dig ju större blir kraften. Är det trångt, du är stressad, andra rör på sig förutom du själv är risken större att du stöter till någon. Den person du stöter till kan vara äldre, ett barn eller bara någon som har problem med balansen. Är det dessutom en person som är mindre än du själv kan det vara svårt att parera en knuff. Orsakar du en skada på någon blir du dömd enligt brottsbalken.

           Jag vet precis allt det du säger. Du kan fortfarande lägga av med härskarteknikerna. Vill du ha en diskussion så får du ta och höja nivån nu. Börja med att läsa min kommentar och ta in poängen. Sen kan du svara på det utan en massa annat svammel om fysiklektioner hit och dit. Mina fysikkunskaper behöver du inte oroa dig för och det är inte krafter i olika rörelser jag ifrågasätter. Håll till sak tack.

           Att med vilja plötsligt kliva ut framför någon som har bråttom, endast i syfte att göra en poäng och blockera den är också en säkerhetsrisk. Där har du min poäng.

       Vad har man för konsekvenstänk om man utser sig själv till stoppkloss som ska hindra framfart i en rulltrappa? Säkrast vore att hålla sig pt sidan om någon vill förbi. Både säkrast och mest normala beteendet.

    Fast ”regeln” är snarare att man står till höger i en rulltrappa så att folk ska kunna gå förbi på vänstersidan. Vad som är fel är att stå på vänstersidan och blocka folk.

    Men snälla, finns inga regler om att stå stilla i rulltrappor? 😄 Det är jättevanligt att man går, därför den oskrivna regeln om att stå till höger finns, skulle ju inte behövas annars 😄 Kan man ta sig förbi utan att stöta i folk så är det inget problem!

   Tråkigt att du missade tåget och kan väl fatta att du blev provocerad av gubben. Men han har rätt även om han var lika barnslig i sin argumentation som flertalet yngre? är i denna tråd.
   Hör och häpna, det finns rekommendationer om hur man beter sig i hiss och i rulltrappan. Regler som hissförbundet tagit fram. Hör och häpna så ska man stå stadigt med bägge fötter på trappstegets mitt och vara extra vaksam när man kliver på och av. Däremot finns ingen regel om att hålla till höger. Det är lite svårt att både stå stadigt med båda fötter och samtidigt gå eller springa. Sen står det lite annat om att hålla barn i handen, stå framåtvänd mm. Sen finns några saker som man INTE ska göra. Som nr 1 Spring inte vid fall kan du skadas allvarligt. Sen det vanliga om att inte ta barnvagnen i rulltrappan, stora föremål, inte leka, mm.
   Det folk inte riktigt fattar är att man kan skada sig själv och andra i en rulltrappa.

    Seriöst? Det finns lagar som reglerar hastighet på vägar, men för den sakens skull kan jag inte byta fil och blockera någon som vill köra snabbare än jag. Om du ska vifta med lagboken, välj att moralisera om de som kör för snabbt i trafiken istället och på riktigt riskerar sitt eget och andras liv.

     Det är inte jag som hittar på regler. Det är en sammanfattning av vad ett branschförbund rekommenderar eftersom de har erfarenheter av vilka risker som finns med att åka rulltrappa. Du antar som alla andra att gubben blockerade ts med flit. Hur vet du det han kanske gick ut för att göra sig klar att gå av rulltrappan, eller så tyckte han att han stod för nära någon annan. Sedan undrar jag hur du ens tycker att trafik i bil på väg är jämförbart med att stå eller springa i rulltrappan? Riskerna är helt olika och skyddsåtgärderna för att mitigera risken finns i trafiken. I en rulltrappa är alla oskyddade. Du får göra precis hur du vill men bli inte förbannad över att folk inte flyttar på sig i rulltrappan för att du har bråttom. Ingen i rulltrappan är skyldig dig ett dugg.

      Men läste du ts ens? Hur kan det inte vara med vilja när han inte flyttade på sig efter flera frågor om det PLUS att han stannade och sa åt henne att hon skulle stå still sen?

    Jag hör och HÄPNAR av att det finne ett hissförbund!
    På riktigt, ett hissförbund…

     Vad är det som är så konstigt med det? Tycker inte det är konstigt alls och jag är inte ens i närheten av den branschen. Finns massor av branschförbund och det är bra för de hjälper till att reglera sin bransch så att det inte finns oseriösa företag som skiter i människors säkerhet för att tjäna lite extra pengar.

    Rekommendation, inte regler.

     Ja jag blandade lite där! Helt rätt det är regler.

      rekommendationer skulle det ju stå!

   En äldre dam skällde ut mig för jag stod utan för Ica.
   Hon tyckte inte pundare hade där att göra. Är ganska sjuk så köper att jag inte ser så bra ut, men förböveln!

    HAHA, gamla har verkligen tappat allt vett och sans 😀

    Hahahhahaha alltså den här kommentaren samt hela den här kommentarstråden, jag säger som alla influencers:: jag dööör😂😂😂😂😂

  OT: My M är igång igen med sina lögner och sjukdomar, ny låtsas hon att sjukvården vill göra en total hälsoundersökning när hon antagligen köpt den själv. Hon har väl tappat läsare när ”cancern” var en ofarlig knuta.

   Hon måste ha Münchhausen

  Ooookej… detta kanske är sant, vem vet, men exakt vad ska man få ut av denna informationen? Var det verkligen så viktigt att visa Sverige en DM-konversation på Instagram?😅

  Hur vet denna människa vad som egentligen hände? Var hen där under hela förloppet eller bara i slutet? Hur vet vi att den gamla damen inte ställde sig i vägen med flit. En del äldre verkar ha som sport att irritera sig på cyklister, yngre, sparkcyklar och vill gärna även markera mot dessa. Min poäng är att det finns ingen som vet vad som egentligen hände förutom de två inblandade och vi har bara hört en version från en som inte ens var inblandad.

  På riktigt. Hon tog och publicerade det här för mindre än 24 timmar sedan.
  Fanns det VERKLIGEN inte något annat att skriva om i väntan på en kommentar från Oliver?
  Att du inte gav honom ens 8 vakna timmar att svara är inte seriöst någonstans

  PONERA att damen faktiskt stod i vägen avsiktligen när O kommer svepandes in på en yta han inte får köra

  Kanske hade hon svårt att bedöma vilken riktning O tänkte köra och valde att ”frysa”.
  Kanske var hon trött på alla som tar sig friheten att köra med fordon som kan uppnå högre hastighet än gående på yta som är avsedd för gående.

  Vad vet jag, O verkar dock ha svårt för att argumentera för sin sak när han hävdar att det är omöjligt (eller kanske orimligt) att han skall kliva av och leda sitt ”fordon”.

   Helt med dig! Team äldre dam här! De där jävla sparkcyklarna har redan tagit livet av minst en äldre person i Sverige. Det är INTE läge att köra runt på trottoarer och sedan sura när fotgängare är i vägen!

   Håller helt med. Förvånad att ingen annan lyckats klämma ur sig den logiska förklaringen. Antagligen frös tanten för att hon inte visste vad Oliver tänkte göra och inte komma vägen för honom.

  Det gjorde tanten med flit för att jävlas. Man ska inte tro så gott om gamla människor, många är extremt bittra och elaka och vill bara ställa till med jävulskap. Oliver är väldigt vettig, den enda vettiga i hela släkten Ingrosso.

   Så då har han rätt att köra på trottoaren, jag tror han trodde att han skulle komma undan för att han är känd.

    En äldre tant vet nog knappast vem han är

   Tanten stannade för att djävlas med Oliver? Det är något jag skulle kunna förvänta mig av en tonåring, inte av en gammal människa som antagligen är mest rädd för att bli påkörda på trottoaren.

    Skulle 100% förvänta mig det av en tant! Många gamla människor är så himla sura och bittra, haha. De är knappast änglar.

     Ja verkligen!! Gamla människor kan verkligen vara otrevliga och hävda sin rätt på de allra fulaste sätten. Men sen när de får svar på tal så är de så gamla och vet inte bättre.

     Du låter själv bitter. Är de gamla tanterna dumma mot dig? 😂😂😂

      Eller hur. Någonstans känns det som att alla som råkat ut för tanter/gubbar som vågar säga ifrån mot dåligt beteende inte verkar inse att de betedde sig dåligt 😂😂. Tanter och gubbar må vara sura men nej, de bråkar uppenbarligen inte med alla 😂😂. (För isf hade alla hållit med om att de är ”galna” osv, men verkar bara vara de som kallar andra för galna som råkat ut för dem…).

   Trolleri trollera….

  Team alla som INTE åker elspark 🙌🏼😅 Hoppas sparkcyklarna försvinner från Stockholms gator snart. Möter folk dagligen som kör som galningar utan hänsyn till andra

   Jag gillar sparkcyklarna och är för att de ska finnas, tycker det är smidigt och bra alternativ ibland. Men jag håller mig också till regler och visar hänsyn som ska. Jag förstår helt de som är anti pga alla som kör och parkerar som idioter. Förhoppningsvis får de ordning på parkerandet nu i Stockholm med nya reglerna, men vet inte riktigt hur man ska få bukt med idiotkörandet faktiskt mer än mer och hårdare koll från polisen, men det är ju inte så ”bara” att ordna med då det kräver sina resurser som redan är tunna.

    Jag går dagligen på Götgatan och det finns gott om idioter som fortfarande kör vlamd folk och cykelbanor samt lämnar sina sparkcyklar mitt på gatan. Jag drömmer om att alla elsparkcyklar skuller brännas på bålen.

     Ja. Dåliga för miljön är de också. Finns ca. noll bra anledningar med elspark🕺

  Utan att veta vad som egentligen hände men den där Claude verkar ha ett stort bekräftelsebehov baserat på hennes IG. Sen ser jag ner på folk som åker elsparkcyklar.

  Bara några tankar så här på morgonen

   *elsparkcykel

   Vet du den vinkeln hade jag inte ens i min vildaste fantasi övervägt. …. Klar. Tror du är ute och elsparkcyklar på trottoaren nu.

    ??

  Jag misstänker att hon hade fått ett mer sympatiskt svar om hon själv varit lite mer sympatisk i sitt meddelande. Att på en gång gå igång med kräkemojis och tala om hur dum i huvudet någon är.. ja, man får de svar man ropar efter.

  Jag själv hade nog inte varit lika sugen på att svara trevligt till någon som skickar ett sådant meddelande. Men med lite trevligare ton så tror jag att hon hade nått honom bättre och att han hade kunnat hålla med om att han blev för arg mot tanten.

   Nej, men en normal som fått ett sånt meddelande hade ju bara blockat. Inte bråkat tillbaka.

  Ingen verkar bry sig om den stackars tanten, nej det är stackars Oliver som måste kliva av sin leksak det är synd om…buhubuhu😫

  En situation med alldeles för lite fakta för att kunna avgöra vad som är rätt/sant/fel/falskt. Jag är inget fan av vare sig sparkcyklar eller Oliver Ingrosso. Men hur mycket vet man om damen och situation egentligen? Finns inte ens bevis på att det är en ”dam i 80-års åldern”. Inte heller att Oliver stått och skrikit aggressivt. Helt ärligt förstår jag inte syftet med hennes inlägg. Känslan är mer att det höjer henne och sänker honom. Civilkurage? Nej. Då hade hon agerat där och då.

   Oliver erkänner ju att han skriker på tanten eftersom hon inte flyttade på sig när han kom åkande med sin sparkcykel på en gågata. Så det finns väl inte så mycket att ifrågasätta, eller tycker du att han gjorde rätt som skrek på en tant bara för att han inte flyttade på sig när han kom åkande?

   Åldern har du rätt om. Men vi kan nog vara säkra på att hon är 65+. Resten är ju en sms konversation mellan Oliver och hen. Ser du inte det? Eller har du inte läst? Han skriver ju att han tappar humöret för att tanter är i vägen.

  Nu vet jag inte vad som hänt här, det kanske är precis så som beskrivs men bara för att man är gammal behöver man inte bete sig trevligt. Jag har flera gånger råkat ut för att gamla människor betett sig rejält otrevlig. En gång skulle jag passera en sån där ”gammal försvarslös” dam på trottoaren varpå hon sticker ut armbågen i sidan på mig precis när jag ska gå förbi. Varför? Ingen aning. Hon tittade rakt på mig så hon visste precis vad hon gjorde. Mig veterligen betedde jag mig inte provocerande eller trängde henne på nåt vis. Så nej, gamla försvarslösa människor beter sig inte alltid bra bara för att de är gamla.

   Om det var ett barn som var ivägen då?

   Oliver erkänner ju att han skriker på tanten eftersom hon inte flyttade på sig när han kom åkande med sin sparkcykel på en gågata.

   Sådan om du går så nära att hon kan nå dig med armbågen i sidan, då kanske du går lite väl nära? kanske lära dig att inte klämma dig förbi folk?

    Jo jag har läst. Och nej han skriver inte alls att han har skrikit. Han skriver att han blev irriterad och förbannad. Och 65-åringar innebär inte att man är pensionär. Nej. Det är för lite fakta och för mycket egna slutsatser.

     Du har rätt hen skriver att Oliver blir aggressiv mot tanten. Det är faktiskt inte en fråga om fakta utan hur du värderar den fakta som finns. Oliver bekräftar att han tappar humöret och indirekt tycker att hon ska be om ursäkt för att tanten kommer i vägen för honom. Är det möjligen så att du ser Oliver som mer trovärdig och även vill ge honom rätt i atg bli arg på en tant för det är hon som borde sett sig för?

      Va? Vad får dig att dra den slutsatsen? Kunde inte varit längre ifrån sanningen men bekräftar egentligen bara min poäng; folk har förutfattade meningar och fyller i luckor med sina egna teorier.

     ”Hon var inte ens i närheten av att be om ursäkt.”
     Han tycker ju t.o.m att tanten skulle be om ursäkt för att hon inte flyttade på sig när han kom farandes på gågatan. Hur kan du tycka att han har rätt i allt det här?

   Håller med! En gång när jag åkte tunnelbana stod jag och höll i en sån stång. Det var inte speciellt mycket folk så det fanns gott om ställen att hålla i sig. Plötsligt grabbar en gubbe tag i min ryggsäck och SLITER bort mig från stången så att han själv kan hålla i sig just där. Blev helt ställd så jag sa inte så mycket mer än ”okeeej…”.

    Nej det är inte ok. Men puckon finns i alla åldrar.

  Team Oliver. Han vet vad som hände, den som lägger upp storyn, låter som att den bara såg lite av vad som hände och valde att tolka själv.

   Fattar du inte att det är en sms konversation mellan Oliver och hen?

    Jo det fattar jag? Men det låter väldigt mycket som någon som vill ha sina 5 minuter och bara ”jag var på väg hem från läkaren och såg blablabla”.

   Oliver erkänner ju att han skriker på tanten eftersom hon inte flyttade på sig när han kom åkande med sin sparkcykel på en gågata.
   Fortfarande Team Oliver?

    Var ser du det? Var står det att han erkänner att han skrikit? Jag måste vara blind men jag är villig att erkänna mitt misstag om du bara säger var det står.

  100% gamlingen börja jiddra först för pensionärer på gatan är inte att leka med haha

  Och får inte kända människor bli arga eller

  Shit så solklart att den där femton minuter av uppmärksamhets törstiga bruden var tvungen att posta deras meddelanden offentligt för att få synas. Pinsam är hon!!!!! Håll saker privat även om han heter Ingrosso

  Jag tycker det är lite lustigt att hon platstaggar Olof Palmes gata haha. 😂

  ååå boooom så fick hon ett antal nya följare till sitt lilla konto där hon bara visar upp sig i klänningar med myyyycket urringning…

  hej då med henne…..

   Skriker bekräftelsebehov

  Hej och hå här bara visslar det av åldersdiskriminering på ganska lösa grunder typ – Jag mötte en gång en gammal gubbe som var sååå elak. Fortsätter vi på den linjen har jag vid en hastig överblick av kommentarerna kunnat konstatera att förslagsvis alla 15 till 65-åringar är inskränkta, dumma och elaka. Lika absurt det.

  Du som skrev att en gubbe stod i vägen för dig när du joggade i rulltrappan, hur är det möjligt om alla står med ryggen mot dig?
  Hade han ögon i nacken eller sprang du ner när andra åkte upp?

   Vad menar du? Ser du ingenting som händer runtom dig? Om någon bakom dig ber om att få passera så märker du inte alls av det? Sen av en slump så stannar du till nedanför rulltrappan och talar om för någon (som råkar vara den som försökte komma förbi dig) att man ska stå still i rulltrappan.

   Kanske vore på sin plats att vara lite mer uppmärksam om sin omgivning. Nu när vi ändå varit inne på risker och säkerhet..

    Står man i en rulltrappa rätt långt ner håller man väl inte koll uppåt bakåt fall det kommer någon springande uppifrån.

     Men du hör väl om någon frågar om de får passera?

     Och hur gör du när du rör dig i trafik. Märker du av cyklister, bilar, andra gångtrafikanter även om de inte är i ditt direkta synfält?

  Tycker det var bra att han skrev att han hade fel, inte alla som ens verkar komma på det, tyvärr.
  Sen är det svårt att avgöra situationen helt om man inte var där och hörde allt som sades.

   Absolut. Och bara för att tanten inte skrek så har vi ingen aning om vad hon sa heller. Hon kan ha varit jättetrevlig och bett om ursäkt eller så kan hon lika väl ha varit otrevlig och kallat honom saker.

    Ja precis man kan vara precis lika otrevlig som någon som skriker även om man själv inte skriker.
    Kallade hon honom för dumma saker så blir det ju inte direkt bättre i den situationen heller.

  Antar att ingen här arbetar inom äldreomsorgen för gör man det så vet man att äldre personer – oavsett kön – absolut kan vara riktigt otrevliga. Ja dom kan to m göra fel, agera fel o vara alldeles, alldeles underbara, detsamma gäller resten av befolkningen. Även om man heter Ingrosso.

   Ja verkligen, inte alltid ålder spelar någon roll där och säger inget om personen är trevlig eller inte, det är personligheten som gör.
   Sen kan olika situationer påverka också.

    Brukar säga ålder är bara en siffra och inget som avgör hur mogen man är.

  Ja alltså jag vet inget om situationen då jag inte var där. Men framförallt äldre kan va så jävla bråkiga när det gäller elsparkcyklar.

  Jag kör dem ibland, och följer verkligen ALLA regler jättenoga precis som när jag cyklar på en vanlig cykel. Jag vill ju varken skada mig själv eller någon annan, men tillskillnad från när jag cyklar får jag skit för minsta lilla, elaka ord och folk som försöker hindra mig eller skriker åt mig att jag kör för snabbt från trottoaren (när jag kör på cykelbana och inte ens köra nära någon). Har också fått kommentaren att jag inte får köra på trottoaren av gubbar och tanter, men ibland gör man det, när man ska in genom en tunnel, eller parkera, eller över en trottoar för att komma till en annan väg. Oftast hoppar jag av, men ibland finns det gott om plats mellan mig och närmsta människa och då kanske jag kör över långsamt. När jag gör det med cykeln hör jag inte ett ord, och jag kör lika långsamt då med.

  Så Oliver kanske är ett as, men fan gamla människor kan vara rätt störiga med sånt här och vi behöver inte respektera dem bara på grund av just deras ålder.

   Fattar att det är jobbigt när andra, oavsett deras ålder, påpekar att du bryter mot lagen. Föreslår att du slutar med det. Då kommer nog också övriga problem du har med klagomål på ditt fordon minska en hel del.

  Civilkurage ?? Dummaste jag läst 😂🤪🤣

  Fast nu spelar det ju ingen roll vad Oliver kommer säga. Eftersom du, som vanligt, sett till att göra folk till the bad guy.

  Fattar du inte själv att det enda du och din blogg bidrar till är mer hat och en negativ atmosfär på nätet?

  Till Olivers försvar kan man väl ändå säga att människor som sällan träffar många äldre inte tänker på att även ”elaka” människor blir gamla. Många verkar ofta ta för givet att alla pensionärer automatiskt är gulliga små tanter som bjuder på kakor och stickar mössor åt barnbarnsbarnen. Låter faktiskt som att hon har ställt sig i vägen ”bara för att” för att hon kanske är irriterad på de sparkcyklande ungdomarna. Hade också sagt ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.