Youtube tar bort Pontus Rasmussons andra konto

Efter Svds granskning av influencern Pontus Rasmusson gick Youtube in och stängde ner hans kanal med 177 000 prenumeranter. Nu har även profilens andra kanal ”Pontus Rasmusson 2.0” försvunnit, en kanal som hade runt 62 000 prenumeranter.
I ett mail till Expressen skriver Zayna Aston, kommunikationsmanager på Youtube:

”Efter granskning så har vi stängt ned Pontus Rasmussons konto, inklusive de olika kanalerna, för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga. Konto- eller kanalnedstängning kan bero på olika faktorer, exempelvis upprepade överträdelser av våra policyer& . Om en kreatör anser att deras kanal eller konto stängts ned av misstag kan de överklaga. Alla överklagande granskas noggrant, och om ett överklagande avslås är nedstängningen permanent.”

Pontus Rasmusson har tidigare hävdat att Svds podd och Youtubes agerande beror på jantelagen och avundssjuka. 
Om han kommer vidhålla detta vet jag i skrivande stund inte.

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han har förmodligen noll självinsikt och kommer aldrig förstå kritiken. Vilt påhejad av sin mamma.

  Bra!! Synd bara att det ska krävas en så stor granskning för att youtube ska agera. Tänker på alla konton på olika plattformar som anmäls helt utan påföljd. Jag anmälde till exempel ett konto på insta som öppet skrev i bion att de langade sprit till unga och även fixade fram knark om man ville ha. Bara att dma. Sen ett tomt konto utan inlägg osv. Anmälde. Fick tillbaka att det inte bröt mot några regler hos insta. Rimligt.

   Håller verkligen med! Plattformarna har ett stort ansvar här.

   Fast det där borde du nästan polisanmält istället. Tror inte det är någon på instagram som noggrant sitter och granskar anmälningar där, det sköts nog ganska automatiskt och därav är det mycket som inte tas bort. Samma sak med TikTok, var massa som anmälde en video där och efter varje anmälan fick man typ svar efter 1 minut om att videon inte bröt mot några regler.

    Då är det ändå ett felande system på plattformarna. Har man en funktion för att anmäla men granskar inte de annälnignar som kommer in mer än så…?

     Ja men tyvärr är det så, säger inte att det är en bra grej. Men oavsett, det där var ett brott som polisen hade behövt utreda

      Jag (ts) anmälde även till polis.

     Kallas AI och detta är ett tydligt exempel på att det aldrig kan helt ersätta levande människor. Missförstå mig rätt, AI är kanon när det funkar, men i det här tydliga exemplet visar det också att det blir för många varianter ibland som missas helt enkelt och syftet med funktionen tappas.

    Men om det nu är så automatiserat så undrar jag varför konton där kvinnor visar delvis nakna (t ex i badkläder) normala kroppar (=icke-sexualiserade kroppar som inte följer utseendeidealet) eller visar delar av bröst vid amning t ex, stängs av så snabbt. Medan konton där innehållet är oerhört sexualiserat får vara kvar? Verkar mest som att granskningen sköts av porrskadade killar

     Tror det är något filter som tar bort naket automatiskt osv. För är ju helt uppenbart att det inte är någon som verkligen sitter och läser igenom varenda anmälan när så mycket som strider mot deras regler får vara kvar.

     Så sjukt irriterad på detta. Har anmält så många konton med tydligt sexualiserade konton – aldrig något problem med något av dem, bryter inte mot några regler, inte ens där det tydligt framgår att de söker sexuella kontakter. Sen ser man hur någon, gud förbjude, lägger upp en bild på sig själv ammandes och kontot plockas bort…

   Jag anmälde en film på Facebook där ett gäng barn misshandlade ett annat barn, det var ganska brutalt. Fick svaret att det inte bröt mot deras regler. Sjukt.

  Jag som inte vet vem han är eller hängt med…exakt VAD är det som han gjort som anspelar mot sex för minderåriga? 🤔

   Lyssna på SvD-podden Blenda, finns ett helt avsnitt tillägnat Rasmus. Avsnittet heter Barnidolen och skandalerna.

    Jättebra avsnitt. Jag hade inte heller en aning om vem han var till jag läste här. Och man kan väl skriva som så: det är värre än de uppgifter man fick härifrån. https://brapodcast.se/podcast/1628813385/blenda

    Men HERREGUD, hela familjen verkar ju vara psykopater, vad är det med den galna mamman??

    Han heter Pontus, inte Rasmus.

  De här ”heja-dig”-kommentarerna som han tydligen får, de måste väl ändå vara påhittade? Ingen vuxen människa kan väl tycka synd om den här pajasen som är det värsta skräp som finns att hitta på YT?

   Det är givetvis Rasmus och hans mamma som skriver trollkommentarerna

    Samt barn som har föräldrar utan koll

    Pontus heter han.

   Eller hur? ”Men hur ska det gå nu, du har ju varit en sån glädjekälla i vår familj”

    😂😂

    Mm precis. Mina barn tittade lite på honom i början, och kan säga att det var inte någon glädjekälla precis. Både jag och min man fick psykbryt och förbjöd ungarna att titta på skräpet.

    Eller hur. I vilken familj sitter man gemensamt bänkad och ser på hans kanal? Jag kanske är ensam om denna upplevelse (!) Men i min generation, mina systrar och vänner som också är födda sent -70tal till sent -80tal, är det inte en käft som spenderar dagarna med tik tok, snap Eller Youtube. Vi hade bloggar förut och nu har vi Instagram och Facebook och knappt det.

    Men vi kanske är unika vad vet jag, men det är våra barn som glor på sånt.

     Typ alla mina vänners föräldrar samt mina egna använder snapchat och de är runt 50. Och mina föräldrar kollar även TikTok, och finns ju dessutom många vuxna som lägger upp videos på TikTok, så tror inte det är helt ovanligt 🙈 Dock tror jag det är mindre vanligt att de kollar på just Pontus.

  När jag lyssnade på SvDs poddavsnitt för andra gången insåg jag att Pontus sjunger lika falskt som Benjamin. Nu är Pontus musikvideor borttagna från youtube men det finns förhandsvisningar på facebook (googla). Jämför Pontus cover på Birthday Sex med Benjamins cover på All Night Long. Falsksång så det bara ryker om det!

  OT men influencers. VARFÖR ska alla influencers när dom äter något alltid överdriva? *MMMMMMMMMMMMM DETTTA ÄR DET GODASTE JAG HAR ÄTIT*, stönar, dansar (??) så äter dom typ en sallad eller ett bröd.?

   Avskyr överlag när folk ska äta i sina storys/reels när de typ visar recept eller vad de äter, det är så ÄCKLIGT!! Hatar den trenden mest av allt på instagram och Facebook just nu haha, bläddrar förbi så fort jag kan när jag ser att de ska börja ätas

   Alltså DANSEN?! Driver mig till vansinne. Ploppar ofta upp på explore-sidan på instagram. Alltid någon smal tjej runt 25-30 år med massor av botox och fillers i fejset, yoga/träningskläder, hårförlängning, som har bakat någon sockerfri superfood-muffin som tar en tugga, spärrar upp ögonen och sedan gör en halvt sexig halvt löjlig dans… Det är så märkligt.

  Jättebra att granskningen kring denna man fortsätter.
  Jag undrar dock över den sista meningen: min tolkning är inte att jante alls handlar om Youtube eller Svt:s podd utan snarare om oss som kritiserar honom – alltså gemene man.

  Bra eller mycket bra och helt nödvändigt att hans konton nu är nedstängda. Tyvärr kan jag tycka att Youtube har agerat lite sent i denna fråga.

  Sexualiserar barn och försöker lura av dem pengar och skyller på jantelagen och avundsjuka, ok xD
  Verkar som att han och hans arbetslösa föräldrar borde skaffa sig riktiga jobb…

   Drivkraften är väl inte så stor så länge man kan lugga småbarn på pengar och leva på det och bidrag från samhället

    Drivkraften kanske blir bättre nu när intäkterna försvinner och regeringsbyte gör att bidragen förhoppningsvis minskar.

     Att göra fattiga människor fattigare gynnar ingen. Inte de rika heller.

  Hade ingen koll på vem Pontus Rasmusson var, har inga barn. Lyssnade på Blenda och har läst i kapp och blev uppriktigt chockerad. Känns helt klart som grooming och pedofilvarning. Det är ju små barn vi talar om. I bland nämns minderåriga som tonåringar precis under 18 års strecket och då kan det vara en gråzon men det här är så mycket övertramp att det verkligen är skrämmande. Väldigt glad att han blivit stoppad på YT.

  Hoppas att fler i framtiden granskas.

  Undrar verkligen (genuint alltså), vad som kommer hända med Pontus och familj nu.

  Kommer han flytta ut från föräldrarna och/eller skaffa dig ett jobb/utbildning, eller har han tjänat tillräckligt med pengar för att i princip kunna dra sig tillbaka? Kommer han känna att hans rykte är förstört och väljer att flytta utomlands?
  Kommer han fortsätta med Instagram/sociala medier eller kommer han/dem dra sig undan helt?

  Kommer föräldrarna jobba nu?
  Eller kommer hela familjen få psykisk sammanbrott pga att verkligheten kommit ikapp så dem hamnar på psykiatrisk vård ett tag?

  Eller kommer det kanske bli så att Pontus i framtiden ger en version till det offentliga, att hans föräldrar tvingat honom till detta, och han i princip levt för deras winning (likt #freebritney)?

  Vem vet? Men är genuint nyfiken på hur detta kommer gå

   Forts, och lite of topic;
   Men dendär videon när han hånglar med dockan; Man ser ju att det är någon annan som filmar, alltså att han inte bara ställt upp en kamera ensam. Denne som filmar måste ju vara antingen hans mamma eller pappa?
   Helt fucked up.😬

   Han finns ju kvar på TikTok och instagram . Jag tror att han kommer starta en ny kanal och fortsätta med sina videos men att han fattat att han inte kan fortsätta att anspela på sex när han vänder sig till barn. Vi kommer nog snart se en mer försiktig Pontus komma smygande tillbaka. Hoppas att fler föräldrar förstått att man måste hålla koll på vad barnen gör på nätet då.

   En liten grupp har länge ifrågasatt Pontus Rasmusson men han har kunnat härja fritt trots den lilla kritiken. Varför blåste allt upp först nu? Han har så mycket lustigt i bagaget men har haft fritt spelutrymme från både youtube, instagram och journalister.

  Får sånna Michael Jackson vibbar av honom (och jag menar inte som musikaliskt geni).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.