Dags för lite nya uttryck?

Kommer ni ihåg när Isabella Löwengrip använde sig av uttrycket ”växer så det knakar” varje gång hon skulle beskriva hur det gick för hennes företag?
Jag tror de flesta av oss som skriver mycket har några signatur-uttryck, några ”go to”-fraser som ständigt återkommer, säkerligen utan att vi själva är medvetna om det.
Jag vet att jag använder ordet ”månne” en hel del, och säkert många många fler som ni stör er på. Tidigare skrev jag även ”även fast” men har bytt ut det mot ”trots att” efter ett vänligt påpekande från en av er.
En av mina läsare har hittat en av Monas Universums signaturfraser, och givetvis har den med favoritdjuret hund att göra. 🙂

Voff!

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  de uttryck du använder är väl snarare 100 % vännerreferenser ?

   Hur uttrycker du dig. Annie lööf

   Men vad är det med er som retar er på sådant? Gervide gillar Vänner och refererar dit. Det spelar väl ngen som helst roll för er som läser här? Jag kan undra över hur ni har det med andra relationer – kollegor, andra barnfamiljer (om tillämpligt) vänner osv.
   Det här är en helt gratis blogg som för det mesta behandlar relevant från influencervärlden och ibland gör alldeles utmärkta gräv.

    Oj vad du gick igång på det??

    Tolkade det inte ens som negativt. Camilla refererar ju ofta till vänner. Det är hon nog medveten om själv skulle jag tro ?

     det var inte ett dugg negativt, vem älskar inte vänner?!

    Var nog inte så allvarligt menat.

   Så sant, så sant! 🙂

  Stör mig så mycket på att grääs säger ”etcetera” ungefär tusen gånger i varje video.

  Är förresten skitstörigt när någon påpekar vad man själv överanvänder. Man blir så väldigt medveten om det själv sen att man stör sig på sig själv. Hade ett sådant moment i en pedagogikkurs och sen dess är jag livrädd för att använda vissa ord när jag föreläser ?

   Hon skriver även DEM hela tiden om vi nu ska fortsätta störa oss ☺️

    Jag följer inte henne mer än att se videos på youtube då och då men det låter lätt att störa sig på ?

    Ja! jag brukar inte störa mig på felskrivningar, men hennes användande av ordet dem är orimligt!

    Dem är ju helt korrekt svenska… eller menar du att hon använder det på fel sätt?

   Du menar Margareta ”med det sagt” Grääs. Sägs i varje video tror jag ?

    margareta ”I love that for us” Grääs.

     Eller: ”oh, I’m so excited!!!”

   Hur uttrycker du dig

   På tal om Grääs! Nu har hon lagt ut när hon öppnar Caias julklalender!

   Och ordet ultimata som hon använder jämt!

    Magnifik!!

    Den är trevlig!

  Som Filip Hammar som säger ”så att säga” HELA tiden. Ibland två gånger i samma mening. Det är som ett ticks? Ärligt, lyssna på deras podd eller se Alla mot alla. Han säger det konstant. Once you hear it ?

   eller hörninini säger han också hela tiden

   Haha påminner mig om en lärare på universitetet. Han sa också så att säga helt orimligt ofta. En gång räknade vi. Minns inte exakt siffra nu men han var uppe i över 200 på en timmes föreläsning.
   När han föreläste på engelska så var det ”actually” han använde så ofta att man storknade. Det kom ofta flera gånger i varje mening när han väl började.

    Åh, är det Umeå? Hade en gymnasielärare som typ hade tvångstankar och måste säga ”så att säga”. En gång efter en mening glömde han bort det, men viskade istället ”så att säga” nån minut efter att han tystnade.

     Hahha älskar tvånget där. Nej detta var Luleå, men nära nog?

    Vi hade ett ölspel baserat på en föreläsare vi hade som refererade till Volvo jämt och ständigt.

   Hm inget slår en konversation i ett tjejgäng tonåringar. Tjuvlyssnade på bussen och konstaterade att mellan vart 1-2 ord klämdes lätet bah in.

    Till skillnad från tonårspojkar som är ett under av grammatik och ordförråd.

     50 nyanser av bröl.

     Vi kan väl sammanfatta det totalt som att tonåringar i stort inte är några kommunikativa genier.

     Men tjejer snackar mer.

     Ja, och varför skriker just tonårskillar? Dom går typ 3 st bredvid varandra men skriker som om dom måste höras till andra sidan gatan.

      Ännu värre i andra länder. Hela gäng av högljudda unga killar som tror de äger världen typ.

   Hahaha har märkt detta! Och har lyssnat så mycket på deras poddavsnitt att jag tagit efter det uttrycket
   ?

   Men guud apropå poddar säger de flesta ”där och då” hör det hela tiden i varenda podd jag lyssnar på. ”Men där och då kändes det förjävligt”. eller ”där och då fanns det inget val” å jada jada jada.

   Trodde Fredrik Lindström hade patent på ”såattsäga”.

  Det är ”maaaagiskt” och ”du måste testa detta” jag ryser när jag läser eller hör en influencer säga det.

   +1 på den. Samma gäller för ooooooh maj gåååd, aaaamazing.

   Ljuvlig. Endast influencers som använder det

    Jaa, plus tanter som säljer ryschiga blusar på Tradera, ”ljuuuuuvlig blus” och gärna med ”svårfångad” i slutklämmen.

  Isabellas var väl ”nypa sig i armen”, tur att hon slutade med det i samband med kraschen Och din är ”som tur väl är” 🙂

   Det slutade hon väl med långt innan kraschen, hon blev ju hånad här till leda för att hon brukade säga det så gissar att det var därför hon slutade säga det, även med ljuvligt, det fick hon inte heller säga utan att få hånskratt och taskiga inlägg här ju.

   ”Jag ska gasa på”

  Yayanaomi skriver ”fy bybblan” hela tiden.

  Din är ”en smula”

  Mona är ett bra exempel på ett väldigt fattigt språk. Hon har några fraser som hon upprepar igen och igen och igen. Typ att hon ”sladdade förbi” när hon varit någonstans, att något är ”jefla” något, att någon har väldigt lite studieskulder, att man tappat kompassvattnet och har ont i håret. Jag kommer inte på fler men det finns nog några till

   Brinner i peruken gör det titt som tätt i universums värld också. Hon pratar/skriver precis som jag minns fjällturisterna från 08 gjorde i min ungdom när de åkte till fjälls för sitt stå på laggarna?

   Fast då har hon ju inget fattigt språk. Det där ”jefla” har ju andra tagit efter dessutom. Du får ta och leta efter fler tycker jag.

    Är många som använt jäfla innan Mona.

   Felvaggad

   Hon och Maggan är väldigt mycket sin generation när de uttrycker sig.

   Mona har också hakat upp sig på ordet galet. Det är galet snyggt, galet fint, galet bra pris osv osv osv.

   Shit loads (Som även C Wetterholm gillar att använda) Och icke att förglömma, to die for. ?

   Shitloads… Allting är shitloads.

   Det blir till klyschor när det tjatas i samma spår hela tiden. Trovärdigheten urholkas helt. Precis som när folk säger/skriver ”om jag ska vara helt ärlig så…” – ett avslöjande att de för övrigt inte är det. Vilket är något som Mona ofta skrivit, åtminstone förr, har givit upp på den bloggen.

   Hon är ju en mästare på att säga A men kan av olika anledningar inte säga B, men ni som vet ni vet?

   Galet skriver hon väldigt ofta.Tror hon menar något är jättebra så är det ”galet”.Kanske för att framstå som ungdomligare.

  På mitt förra jobb sa min chef ”vaheternu” i varje mening. Jag överdriver inte ens. Det var nog något tvång av något slag – oavsett så gjorde det det väldigt svårt att lyssna på vad hon hade att säga. Till denna dag vet jag inte någonting hon försökt säga. Jag minns bara ”vaheternu”.

   ?Hade fått spader.

   Ja folk som säger ”vadheterdet” är så pinsamt och störigt, tyder på osäkerhet.

  Jag avskyr uttrycket/ordet ”dunder”. Kan folk bara sluta!!!!

   Dunderstörigt!

   Samma med “drömmig” ?

  Jag retar mig på ”leka terapeut fraser” som ”jag tänker lite att” eller ”lite så” med huvudet på sned.

   Som när man ställer en fråga till en arbetsledare eller vill få ett råd och de svarar ”hur tänker du själv?” brukar tyda på att det nyss genomgått någon fiffig arbetsledarutbilning.

  Jag arbetar som skribent och skriver således hela dagarna. Jag har upptäckt att jag använder ”oavsett om du” som en övergång, väldigt ofta. Det spelar ingen roll om jag skriver produktbeskrivningar eller längre blogginlägg. ”Oavsett” smyger in ändå. Skönt att jag har många olika kunder, så de märker inte att jag råkar använda det överallt.

  Alla som säger ”köpp” helt från ingenstans ?

   Vilka gör det?

   Hahaha går på gatan: ”köpp”.

   Vad betyder det? Är det kop eller ett onödigt extra p på köp?

    Kaffekopp. Kopp. Köpp har det blivit. Att säga köpp är ju dialektalt. Att var och varenda influencer använder det i text är en annan sak.

     Tycker mig höra att de börjat använda ”fôlk” också (även om de inte kan uttala det, om de nu ska försöka säga det på dialekt).

   Ja det är så fjantigt. Det är en sak om det är dialekt ”Nu ska dä bli gött me en kaffeköpp”.
   Men influensers som inte pratar så. Det ser bara löjligt ut. Haha dessutom skriver folk inte så ofta på dialekt. Mest Emil Assergård för att vara lite rolig.

  ”Jag hör dig” stör jag mig på. Elin Woodie använder, eller åtminstone använde det ofta ?

  Sån här självrannsakan orkar jag inte med. Jag intalar mig att mitt språk är varierat så slipper jag ältande och nattångest.

   Eller när man hör sig själv inspelad.

    Men det måste ändå vara det värsta. Man låter som en 5åring?! I mitt huvud låter jag som en man, på inspelning som en 5åring medan jag hört folk säga att jag har en behaglig röst, bla en som bara ”dig hade jag velat höra läsa ljudböcker”, haha. Så förmodligen har jag väl varken en mansröst eller en röst tillhörande ett barn, men det är väldigt svårt att förstå vad andra hör?

  Nej det minns jag inte, så det är nog inget som uttryckts så jätteofta, däremot finns det ju andra uttryck som folk slänger sig med ofta så märkligt att du tar upp just IL. Biancas ”Oh my good” och ”maaagiskt” t ex är väl vida mer använt. Vi är nog många som minns ord, uttryck, saker som du hakat upp dig på för du har ju en tendens att haka upp dig och skriva samma saker upprepande.

   du måste ha världens sämsta minne. bella skrev ”växer så det knakar” minst en ggn i veckan typ 2018, det blev ju internskämt här inne! men du kanske inte var stollig vid den tidpunkten?

    Du verkar ha glömt när man ska använda stor bokstav, men du kanske inte var så smart varken nu eller när du gick i skolan.

    Förlåt, det gäller inte bara dig, utan alla som gör det. Varför förkorta ordet ”gång”? Man tar bort…EN bokstav?

     För att rebecka är stollig, minst sagt.

      Jo, det är ju ett tecken på stollighet. Inte alls att man sitter och blir sekundärkränkt över vad någon skriver om en influenser på nätet.

    Nej jag har bra minne, minns dig rebecka och ditt hat och alla dina hån mot Bella. Minns även att hon blivit hånad för en massa annat härinne, ganska hemskt egentligen, kollektiv mobbning … Hon fick inte säga ljuvligt bland annat, hon får knappt göra eller säga någonting utan att få sk-t och hån medan andra kan säga och göra samma saker utan att bli hånade. Växer så det knakar är ett ganska vanligt normalt uttryck för övrigt och låter väl bättre än växer som ogräs. Undra vem som är stollig… Jag fattade dessutom piken med inlägget, mitt märkligt var lite ironi typ.. Vem kollar upp vad Mona har för ”signaturfraser” dessutom och varför, och mailar och ber om att det ska bli ett inlägg… märklig läsare det. Alltså.

     ?

     Japp.. stackars Isabella. Jag tror absolut att hon bryr sig skit mycket om det. Eller inte. Dessutom kan du väl knappast ha missat att många härinne har mycket att säga om de flesta? Lägg din energi på något annat än att försvara någon som bryr sig om varken vad som skrivs härinne eller om dig.

     Håna är ditt favoritord i alla fall!

  Mona är som en gammal stenkaka, hackar på med samma dravel hela tiden.

   Om hon ska träffa en människa så berättar hon ofta hela dennes historia och hur dom träffades och varför. Det gör hon varje gång den människan kommer på tal. Som om ingen som läser hennes blogg någonsin hört det förut.

    Kom på en annan sak med Universumskan. Om någon ställer henne mot väggen, och ifrågasätter något hon berättat, så blir det alltid, ja, nu vet ju jag mer än jag får berätta här….

     Eller ”en dag ska jag berätta allt, men just nu kan jag inte”. Inväntar fortfarande med spänning vad som hände med dotterns första hund. Det var tydligen både hemligt och nervkittlande

  Jag ogillar när man säger ”så att eeeeh” hela tiden.

   Joråsatteh

    Såatte… Vahetereh… Ähmen asså…

     Skaru me upp på lite vahettereee

  Kommer ett Caia-i lägg? Margareta G har öppnat kalendern och …nja…bättre än förra året men fortfarande väldigt mycket dum utfyllnad. Inga ”klassiska” caia-produkter. Fast många full sizes vilket är +!

   Absolut kul med många full size, men jag förstår verkligen inte varför de lagt in TRE mascaror? Hade det inte varit roligare med till exempel en mascara, en ögonfransböjare och en eyeliner. Jag förstår bara inte när man ska ha användning för tre mascaror…

    En till Lucia, en till julafton och den sista sparar du till tjugondagKnut.

    Dom tar ju slut, så man kanske kan använda en i taget ?

    De har väl lagt i sånt som de vill bli av med, som de har i överflöd och inte får sålt. Margaretha sponsras för övrigt vilket en del inte verkar förstå. Hur dyr är den i år då måntro.

     Vi kan nog vara helt säkra på att den givetvis är aaaaaaamazing (enl B & co) iaf. Förra årets låg på 1795:- googlade jag just till mig, av utfallet härinne och hos andra var det mest skräp i. I år lär den väl ligga på runt två tusen, så har så oerhört svårt att förstå de som eventuellt köper den igen el öht.

      Otroligt överpris. Nästan lite Jeanette Svedberg över Caia.

    Hellre många mascaror. Man kan maxa det och ha flera på en gång.

     Känns ju lite onödigt att ha alla öppna samtidigt när dom bara håller i typ två månader eller vad det är.

      Fast hur många slänger dem på riktigt efter att bäst före-datum har gått ut? Inte jag i alla fall, och det har jag aldrig gjort. Inte med något smink faktiskt, har aldrig fått någon allergisk reaktion.

    Tips: lägg då pengarna på att köpa en mascara, en böjare och en eyeliner i stället för att köpa 24 luckor och hoppas på att det just du vill ha ska ligga där i.

     Haha ja det förstår väl jag också! Kommer absolut inte köpa kalendern men försökte bara förstå varför de lägger i tre mascaror, men jag förstår din point till 100% ??.
     Antagligen för att få upp ”värde kr”. Vilket också är lite kul att hela detta kit (https://caiacosmetics.se/sv/sminkset/biancas-kit–2) är värt lika mycket som de hävdar att kalendern är värd (kalendern ska vara värd runt 5200kr står det och det där kitet med typ allt smink de har är värd 5495kr).

      Kan inte tänka mig något tråkigare än TRE mascaror?! Mycket hellre tre olika ögonskuggor (även om just dessa inte var mina färger), även spegel, snodden och den lilla necessären var superkul i jämförelse enligt mig, haha.

    Har inte Bianca nämnt att hon använder flera samtidigt?

   Hur ska de tjäna pengar om de inte ska fylla ut alla full-size med lite krafs?

   Ge fan i o gnäll! Ingen som tvingar någon att köpa!

    Jag tycker 0% synd om folk som är missnöjda med sina kalendrar.

   Jag gillar inte när man säger det är fett om mycket Låter så simpelt.

  Jag hade en före detta kollega som sa ”kan man säga” cirka sju gånger per mening. En särskild minnesvärd gång minns jag att hon berättade att hennes svärfar hade gått bort, och detta meddelades på följande sätt: ”Min svärfar har ju dött, kan man säga.” Och ja, det kunde man ju onekligen säga.

  Hela hon är väl en upprepning. Maken är bra på excel men värdelös i övrigt, alla kompisar presenteras i varje inlägg med fullständigt cv (snygg, bäst i sin bransch på vad de än gör osv osv) när inlägget handlar om en lunch. Nu har hon aldrig haft jeans men tidigare använde hon bara Miss Me för hon var BFF med agenturen, hon har alltid bara handlat på Ellos men ändå är hon bara klädd i kläder från dyrare håll. När någon petar hål på en historia så finns det alltid så mkt annat som hon vet men inte kan berätta.

   Kompisar som byts ut då o då.
   De vill inte vara med p hennes blogg längre (påstår hon) osv osv….

   Och alla dessa komplimanger hon får för alla sina polyesterplagg.

    Hon blir ju faktiskt stoppad på gatan och folk ger henne komplimanger för just det hon gör reklam för.
    Hon har jorden sämsta smak vad gäller skor, kläder smycken och inredning. Och massa annat också.

   Ja, exakt.

  Jannis ”soooopernice” har jag väldigt väldigt svårt för.

  Säker Stil-podden: Ljuvligt och Underbart. Sen missbrukar vissa bloggare Krispigt: Krispiga lakan! Krispigt vin! Krispig skjorta!

  Störigaste influenserordet alla kategorier:
  Galet.

   Finns en som spyr ur sig detta ord, galet, i allt som upplevs. När hon äter är det GALET gott. Och det konstigaste med denna person är att efter varje nytt matställe är det alltid det sista det bästa hon varit på. Galet bra, galet gott. Lagar egen mat som alltid är galet god. Allt skräp hon säljer och lurar på sina följare, allt från massa olika piller, hemska ”städrockar” från Ellos och allt annat skräp mellan himmel och jord…….alltid galet bra allting. Finns mycket mera……ja vem det är???
   Finns bara en det kan vara, den mest självgoda som existerar, den otrevligaste, ”jag är bäst i hela världen”, ”tyck som jag eller bli blockerad” , JOHANNA TOFTBY!!!!!!

    Du verkar inte heller särskilt trevlig.

    Jag instämmer, sjukt otrevlig och självgod. Vet alltid bäst och har alltid rätt. Roliga är när hon tex skall verka världsvan och rekommendera krogar i Gbg till sina läsare, ”dit måste ni gå” och hänvisar till rena turistfällor med skitmat.

  Jag tänker att det är lätt att reta sig på andras upprepningar och vanor men man skulle nog inte uppskatta att få sina egna uttryck kastade i ansiktet. Eller kanske skulle man det?
  Jag kan själv störs mig som f-n på ord som folk strösslas men men samtidigt vet jag att vissa fraser faller över mina läppar oftare än andra så…

  Antys ”huuuundra procent” ?

  Min senaste fras som kommer ut ur mig är “Let’s go!”. Kan. Inte. Sluta. Stör mig själv till ursinnes haha

  Kötta in i kaklet ?

   Kötta är ett sånt äckligt ord. Min man har börjat säga det jätteofta, jag blir tokig.

  Stör ihjäl mig på alla som säger att dom är ”familjära”!! Vad menar du ?! Att du är bekant??? Nej, dom tror att det är familjekär…. Suck

  Utmaning (när man egentligen avser problem)
  Extremt (när man egentligen menar mycket)
  Ignorant (när man egentligen menar likgiltig, nonchalant)
  Vidrigt (när man egentligen menar otrevligt, obehagligt)
  Ångest (när man egentligen menar oro eller obehag)
  Deprimerad (när man egentligen menar ledsen eller nedstämd)
  Narcissist (när det egentligen handlar om att man ogillar någon)
  Najs (när man egentligen menar trevligt)
  Kika (som synonym till titta)
  Transparent (när man menar ärlig, uppriktig, tydlig)
  Singer/songwriter (i betydelsen sångare/låtskrivare)
  Narrativ (när det handlar om att något har hänt)
  Oskön (när man avser att karakterisa en person)
  Härlig (i alla j—a sammanhang)
  Tondöv (När man gör, säger eller skriver något som uppfattas som olämpligt på grund av någon form av omständighet. Jonas Jerebko skriv häromdagen kontrakt med en rysk basketklubb. Det är ett bra exempel där ”tondöv” skulle kunna användas)
  Starkt (istället för mycket)
  Nära och kära (idag meddelade parkeringsappen att ”Nära och kära söker dig”)
  Ha pannben (när man menar envis, målmedveten, uthållig)
  Sjukt (när man egentligen menar att något är bra eller överraskande)
  Grym (när man vill säga att någon/något är bra) ”Peter Madsen lyckades att bygga en ubåt! Han är verkligen grym!”

   ??

    ?????

   ???

   Du framstår som lite boomer-ig

  Vad hände med inlägget som låg över detta?

   Kommentarsfältet…

   Många ville att det skulle tas ner

    Mitt närminne har tydligen försvunnit, vad handlade det om? Fick för mig att det var Pärleros men det ligger ju här under.

     Någon tjej som mådde dåligt. Sen blev det snabbt en diskussion om hon hade rätt att må dåligt då det finns andra som tydligen har det värre. Osv

      Jaa just det, tack! Kände inte igen hennes namn så säkert därför det inte fastnade i minnet. Men det var ju ett högst oklart inlägg så kommentarerna hade säkert sina poänger.

  Finns en och annan influencer som säger ”skurning” om hur ett plagg är. Men heter det verkligen så? Blir osäker nu, vill dock väldigt gärna säga att det handlar om ”skärningen” på ett plagg. Det låter dock också fel bara för att jag började tänka på det..??

   Det heter definitivt skärning. Skära, skar, skurit vs skura, skurade, skurat. (skurning av golv tex)

    Ja tänkte väl det! Ställde till det i hjärnan när jag tänkte på det?

  Finns INGET värre uttryck än ”det knullar i munnen”! ???

  Vidrigt!

   Håller med. Blir seriös äcklad av folk som säger så. Tappar typ respekten för dem eller något…

    Haha får också sådan reaktion. Min man tycker jag är snobbig men jag blir så äcklad.

   Kn-lla och 0rgasm är de vidrigaste orden som finns. 0rgqsm kan jag ta när man pratar om just 0rgasmer men kn-lla, vem säger ens det? Vidrigare ord finns inte.

    Haha va? Det är ju bara ett vanligt ord? Ska ma säga ”älska” eller? Låter bara lite fisförnämt att förfära sig över.

    Vad säger du då? Sexa? Mysa? Älska? Utföra samlag?

     Smexa.

     Idka älskog såklart!

     Nu frågade ingen mig specifikt, men jag använder oftast orden ”ha sex” eller ”ligga”.

  Magiskt är djävulens påfund. Allt är magiskt…toapappret, pastan, nya strumpor eller senaste Mallis-resan. Ge er.

  Mona är väl den äldsta av alla? Är hennes kompisar ännu äldre alltså? Hennes bästis Maggan är ju ingen valp direkt.
  Hon kanske erbjuder gamla hundar fillers, fransar, bryn, fettreducering, ångestterapi med rabattkoder till klinikerna?
  Fan vilka snygga och lugna hundar det kommer att finnas framöver.

  Jag använder dock väldigt mycket så när jag skriver mina inlägg försöker jag alltid använda andra ord istället. På jobbet använder jag ”absolut” väldigt mycket.

  Här har ni en som säger toppen i varannan mening. ”Toppen, tack!” Är typ mitt vanligaste mail.

   Jag älskar ordet toppen! 🙂 Det är positivt, snällt, glatt.

  I influencerinlägg är vit bomull oftast ”krispig”. Aldrig blå, grön m.fl. färger. Krispighet har ingenting med färg att göra. Inte med tyg heller enligt min mening.

  Stör mig på att Nadia Kandil säger organiskt i varenda jävla poddavsnitt ”det måste komma organiskt”. Och Margareta Grääs ”I love that for uuus” och ”I love you boooo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.