”Djurens rätt” rasar mot Bianca Ingrosso

I januari basunerade Bianca Ingrosso ut att hon aldrig skulle köpa äkta päls, efter att ha poserat i en äkta rävpäls. 
Det ställningstagandet verkar nu vara slängt all världens värd nu, eftersom hon precis spenderat 37 000kr på en jacka från Jacquemus med äkta lammpäls, ett lamm som med största sannolikhet inte levt i mer än sex månader. Detta enligt Nyheter24.

När Nyheter24 visar bilderna på Biancas pälsjacka för Djurens Rätt reagerar dom med bestörtning. Linn Åkesson är kommunikationschef på Djurens Rätt och i en kommentar till Nyheter24 säger hon:

– Att köpa en kappa för så mycket pengar där ingen information delas om vad det är för lammpäls, var den kommer ifrån och hur djuren har levt är oansvarigt. Lammpäls till så här dyra kläder är inte är en biprodukt från köttindustrin, utan minst ett lamm har fått sätta livet till för att Bianca ska få bära denna kappa. Lammet har dessutom troligtvis inte levt i mer än sex månader.

//Enligt Nyheter24

278 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså jag kanske är trög men är det mer okej om lammet levt mer än 6 månader?

   Då är det väl dessutom knappast ett lamm längre, heller? Jag kan inte heller tänka mig att lammet hade ett toppenliv och skuttade omkring på gröna ängar i en solskensdränkt dal i Frankrike innan den blev en kappa. Det var säkert rätt pissiga sex månader på ett betonggolv med tusentals andra kreatur.

    Jag är från Gotland så för mig är det lamm och lammungar haha…

    Men håller med dig. Troligtvis har den inte haft ett toppen liv.

   Det är väl typ så länge lamm som blir lammkött lever?

   Förstår absolut att djurens rätt reagerar men de förespråkar ju också veganism. Är man inte vegan själv tycker jag dock inte man kan klandra Bianca.

    Men det blir aningen skenheligt att tulta runt i lammskin när grundaren och delägaren Bianca marknadsför sina produkter som cruelty free.

     Då borde hon ju vara vegan oxå för att inte vara skenhelig.

  De flesta lamm går till slakt när de är runt 6 månader så det är väl toppen att man kan använda hela djuret både till mat och kläder. ??

   Fast det står ju uttryckligen att så dyra märken inte samarbetar med köttindustrin.

    Det är väl inte samma sak som att köttet inte används dock?

     Inte?

      Kött kan bli mycket mer än bara köttbitar till livsmedelsaffären

       Tror du verkligen att lyxmärkena har förhandlat avtal med partners att sälja restprodukten, dvs köttet? Det skulle innebära en kostnad plus att det ställs kvalitetskrav på själva köttet. Den man säljer till blir en kund/partner. Nej så går det inte till. Företaget har en leverantör som hämtar upp avfallet och kör det till destruktion. Det är det mest lönsamma.

        Låter orimligt att man skulle slänga resten när det krävs ett välmående lamm med fin päls för att göra fina jackor. Skulle bli extremt förvånad om kroppen inte togs om hand, antingen till djurfoder eller vanlig ”människoföda” . Det kostar pengar att destruera, och man tjänar pengar på att sälja köttet. Eller tror du att de fina lyxmärkerna köper in levande får och flår själva? ^^

         Jag menar givetvis djuruppfödarna som säljer till lyxmärke. Då får du nog bli extremt förvånad för inget annat än pälsen tillvaratas. Resten går till destruktion. Det är en ren kostnadsfråga och en fråga om vad som är uppfödarens kärnverksamhet. Jag förstår att det låter ologiskt för någon som inte är insatt eftersom man borde ju tjäna mer om man även säljer köttet men för att köttet ska vara säljbart krävs en kostsammare djurhållning.

          Men det borde de ha eftersom pälsen ska bli fin. Vanvårdar man djuren blir deras päls inte heller säljbar?
          Borde inte Just denna typ av pälsvara okej, lamm och får? För djuren äts ändå. Är det inte så människor gjort i tusentals år?
          Inte samma som en minkpäls?
          Bara funderar…
          Har själv varit vegetarian i 25år men tänker bra djur hålling får finnas,tror inte Alla kommer sluta äta kött…

           När det gäller djurhållning idag ges djuren preparat för att den produkt man vill få ut ur djuret ska ha så hög standard som möjligt. Man struntar i om det kan vara skadligt på någon annan del hos djuret. Pälsdjur får produkter som förbättrar pälsen ofta är det hormoner. Men hormoner är farligt och går över i näringskedjan och ibland anrikas det. När det gäller människoföda finns strikta regler på innehåll och tillverkning. I alla fall inom EU. Du kan inte köpa vad som helst som djurfoder som ges till djur som ska bli människoföda. På 80- talet hade vi en köttskandal där foderproducenter i uk malde ner allt möjligt till fodermjöl som gick som foder till får. Djuren som åt detta mjöl fick en sjukdom som heter Jakob Creutzfeldt sjukdom mer känd som galna kosjukan. Sjukdomen är dödlig. Hjärnan förstörs. Fanns även något rapporterat dödsfall av människa. Så ska man kunna tillvarata köttet från pälsdjuren krävs deklarationer på vilka preparat som används i uppfödningen och så måste man byta ut preparat. Kort och gott köttet från pälsdjuren är inte tjänligt som föda och varför det går till destruktion.

   ??

   Hej! Tyvärr är det så att det är olika sorters får som går till köttproduktion och som är till för ull/päls. Beror på ullens kvalitet och längden på fibrerna.
   I Sverige bränns nästan all ull tyvärr, för vi har ingen infrastruktur att ta hand om den och producera garn till kläder. Det händer dock mycket inom branschen på den fronten med initativ för att kunna ta tillvara på den svenska ullen, toppen! ☺️

    Fast man tar ju ändå vara på köttet ändå.
    Oavsett om det är en kött eller ull-ras. ?
    Men man får självklart mer kött av en Texel än av ett Gotlandsfår.

  onödig kritik ändå, precis som med prinsessan madeleines rosa lammpäls från valentino och bellas pälskrage på jackluvan. oetiskt i många ögon kanske men inte olagligt!

   Men borde vara.

   Spännande syn på kritik ändå, att det bara är olagliga beteenden som är nödvändigt att kritisera

    Eller hur!

   Nej, det är inte jämförbart.
   Madeleines rosa päls var persian dvs aborterade lammfoster. Får bär lammfoster som sedan aborteras för att bli persianpäls.
   Bellas pälskrage var antingen coyote som fångas via traps dvs dom sitter fast i en fälla med ena tassen i upp till flera dygn innan dom dödas ELLER päls från asien där djur föds upp i farmer under fruktansvärda förhållanden för att sedan SLÅS ihjäl eller flås levande.

   Det bästa är att avstå päls!

    Fy fan..
    Hur kan man?! Kommer aldrig att förstå.
    De här är så snett så jag kräks. Tragiska jävla människor som inte kan annat än att spendera pengar och pluta med pussmunnen. Usch!
    Enkelt att bara avstå som sagt.

   Hemskt. Skulle aldrig bära lammpäls. Borde förbjudas så snart som möjligt.

  Jag skulle inte orka vara offentlig person.

   Håller med dig 100%. Att vissa väljer det frivilligt är för mig helt ofattbart.

    Instämmer. Sen om man nu väljer att vara offentlig, spär på det hela med reklamarbeten non stop, tv shower etc, etc, utöver det offentliga arbete man ev.har, och sen då gnälla över hur jobbigt det är, medans miljonerna rullar in
    Vad tror de, att alla bara skall applådera allt de gör, svälja allt med hull & hår? Vi har ju massor med andra offentliga personer i detta land som håller sig till sin yrkesroll, inte gör reklam för i princip ALLT, de är heller inte vare sig kritiserade eller i tabloiderna var & varannan dag.

     Ja det har de senaste veckorna eskalerat kring Bianca. Lite personkults varning faktiskt och följarna är saliga. Undra om de snart börjar skandera i tungomål.

    Money talks.

   Eller så ger man fan i att köpa päls?

    Fast de kan ju inte göra något rätt. KÖper de billigt stöttar de fast fashion, inspirerar till onödig konsumtion och dåliga arbetsförhållanden. Om de köper dyrt lyxhetsar de.

     Varför konsumera överhuvudtaget?

      ”From my iPhone”

       Nope from my 6 year old lap top.

        Varför konsumerade du den?

         Haha har försökt men den är svårsmält.

      Skulle vi sluta konsumera så skulle samhället kollapsa. Ganska stor del av ekonomin drivs runt av konsumtion.

       Det är vad den 1% som kontrollerar pengarna har tutat i dig eftersom de då riskerar att förlora allt.

     Det finns inget mellanting mellan fast fashion och äkta päls, menar du? På riktigt?

  Jag skulle vilja påstå att köpa livsmedel, eller något överhuvudtaget där ingen information delas om vad det är för något, var det kommer ifrån, hur djuren och människorna som producerat produkten har levt är oansvarigt.
  Det är väldigt mycket mer än bara lammpäls som inte är biprodukt från en större industri. Där minst en individ har fått sätta livet till för att västvärlden ska upprätthålla en hög levnadsstandard.
  Och egentligen spelar det ingen roll hur kort/lång tid djuren har levt. Hellre så kort tid som möjligt på grund av de fruktansvärda förhållanden de flesta industridjur lever i tänker jag. Ju kortare lidande desto bättre.

  Ser absolut inget fel med att döda djur för kött, skinn, päls och mycket annat. Att jackans pris orsakar extra upprördhet hos Djurens rätt är lite extra skrattretande; hade det varit lite bättre med en lammpäls från Kina för en tusenlapp?

   Mycket märklig kommentar. Vilka andra anledningar finns att döda djur? Är du en sån som när du var liten gillade att rycka av benen på insekter, dränka kattungar och stena hundar? Du kanske även ser positivt på tidelag och utövar det själv?

    Att överdriva och förvränga en poäng är alltid oerhört konstruktivt

     Då ska man inte göra en dålig poäng. Vilket är just poängen här. För vad finns det för anledningar att döda djur annat än för mat och kläder?

      Skyddsjakt? Rent nöje i form av att man gillar att jaga?

    Jo men absolut. Alla som äter kött knullar och torterar djuret innan de äter upp det.

     Swosh, min fråga handlade om den ytterst märkliga formulering och mycket annat. Då undrade jag vad mycket annat kunde vara eftersom anledningarna kött, skinn och päls redan fanns där. Vad mer finns det att få ut från djuret förutom kött, päls och skin?

      Inälvor, senor och ben till exempel. Mat, klister, benmjöl, benporslin osv. Gick du inte i skolan?

       Försöker du spela dum?

       Vi fick inte lära oss vad man gör för produkter av inälvor i skolan i alla fall.

        Men blodpudding åt ni garanterat i skolmatsalen!

         Var hittar jag inälvorna? Du vet vad man säger om en besserwisser? Ingen gillar en besserwisser.
         Ingredienser till blodpudding
         2 kg (räcker till 12 portioner, serveringsportion 150 g)
         1 liter grisblod
         5 dl svagdricka eller lättöl
         8 dl grovt rågmjöl
         1 gul lök, hackad
         150 g smör
         1 msk salt
         ½ tsk malen kryddnejlika
         1 ½ tsk malen kryddpeppar
         1 ½ tsk malen vitpeppar
         2 tsk torkad mejram eller timjan
         ½ dl sirap

          Blod räknas till inälvsmat.
          Det har framgått att din hjärna genast hoppade till tidelag när jag skrev om ”kött, päls och annat” och nu försöker du blanda bort korten.
          Jag ser dig, djurknullare.

           Bra försök.

   Så minkfarmar är OK enligt dig?

  Det börjar bli lite väl mycket skriverier om Bianca från din sida nu.

   Du vet att Camilla inte var först på bollen?

    Tror faktiskt att det inte är poängen, Bloggbevakning hade kunnat välja att hoppa över detta och skrivit om något annat/någon annan.

     Ja så gick min tanke.

      Jag antog det men min poäng är att det rent generellt skrivs om Bianca just nu, vilket kan hänga ihop med dels avsnittet av Wahlgrens värld som jag förstår att Bianca inte riktigt fattar hur det kan vara en stor grej eftersom det hände för 8 månader sedan och dels för att hennes talkshow har premiär imorgon. Det kommer att fortsätta att skrivas om henne oavsett vad någon tycker om det.

   Tycker det är bra och starkt att våga ta upp denna fråga trots kritiken som kommer.

   Hela Biancas video känns som ett sorgligt försvarstal. Allt är alla andras fel. Hon har ingen del – alls. Så mycket offer bakom det talet. Går man på det hamnar man i medberoende fällan. Nu plötsligt är hon motiverad att ta tag i detta. Alla är jättesnälla som hon jobbar med och ingen pressar henne till något. Saker bara slank ur henne i affekt. Hoppsan…

   Jag tycker hon har ett ansvar. Vänd nu spegeln istället och titta på dig. Då kanske du kan komma tillrätta med varför detta skaver så du kommer vidare med ditt liv. Det är det som är det viktiga. Inte vad alla andra tycker. Där kan man få vägledning. Självklart är inte folks åsikter detsamma som sanningar men något skaver ju så titta på det då.

   För mig blir det märkligt när man säger att jag mår så bra. Samtidigt fotar man sin bara midja i alla vinklar fast man ser ut som en 14-åring vid midjan. Sedan säger man näää vad alla är hemska. Detta samtidigt som man är opererad och fått ett nytt utseende. Det ska ingen tänka något om. Man ska bara säga så vacker du är och så snygg midja du har. Det gör oss i min värld till medberoende. Inte bara mot henne men vi driver på detta sjuka även för andra som sliter med sin självbild.

   Bianca du är vacker som du är. För din egen skull. Ta reda på varför denna kritik skaver och titta på hur du kan hantera det hela bättre för din skull så du mår bättre. Det är tillsist ditt liv som ska bli lyckligt. Sedan tycker inte jag man kan friskriva sig. Är man så medial som Bianca måste man tänka på hur dessa operationer och kameravinklar påverkar andra.

   Även vi andra bör ju fundera över varför man sitter och tittar på detta? Dags att hitta bättre förebilder som leder till att man själv mår bra. Någon som har tips på konton att följa?

    Fast debatten handlar inte om Bianca. Den handlar om huruvida Gina Tricot tycker det är okej att använda sig av ätstörda modeller och verkar ha slopat en tidigare policy (har någon fått svar på huruvida policyn fortfarande gäller?). Detta verkar inte Bianca heller ha förstått.

    Att det sen blir ett otroligt fokus på Biancas kropp (framför allt här inne) tycker jag är förfärligt och jag trodde vi hade kommit längre 2022 än att kommentera varandras kroppar.

    Jag tycker detta är en viktig debatt men flytta fokuset från Bianca och rikta den mot Gina Tricot (och andra stora modeföretag).

    Sen att inte Bianca har helt koll på vad källkritik är ju en annan femma.

     Jag håller helt med dig om att den ursprungliga sakfrågan handlar om att Gina Tricot verkar ha spolat sin tidigare policy om att inte använda ätströrda modeller i sina kampanjer. Men det som hänt nu är att Bianca nu plötsligt väljer att prata ut trots att sakfrågan varit en helt annan.
     I och med yt videon riktar hon istället strålkastarljuset på sig själv. Vad tror hon eller någon bakom henne att hon har att vinna på det? Eller är det ett olycksfall i arbetet?
     Det jag undrar är på vems inrådan har Bianca talat ut, eller är det Bianca som drivit på? Känslan är att Bianca själv och teamet bakom henne har tappat kontrollen över varumärket Bianca. Det djupt tragiska i det hela är att det finns en människa bakom varumärket.

      Men du kan ju inte låtsas som att Bianca inte har stått i skottgluggen i den här debatten?! Här inne tex har hennes namn nämnts i var och varannan kommentar. Den ena mer elak än den andra. Andra medier har också skrivit om Biancas ätstörning i och med den här kampanjen. Förstår helt att hon vill bemöta det.

     Jag har svårt att se att debatten inte inkluderar Bianca. Speciellt nu efter hennes video. Skulle säga att hon i allra högsta grad är med i debatten och även en del av den. Vi är många medspelare i denna soppan. De stora förlorarna är väl ändå alla unga där ute som försöker jonglera och förstå vem de är? Om de duger som de är och förstå vad som är gångbart där ute. Hur man bör se ut för att passa in?

     Stora frågan är väl hur hanterar man alla i denna digitala värld? Där är vi flera medspelare. Just Bianca är bara en person av alla som påverkas. Bara en.

  Tycker det är intressant att det bara är just päls som ger dessa reaktioner. Majoriteten av alla sneakers från tex adidas, nike etc är gjorda av äkta skinn, precis som många väskor, men då är det aldrig någon som reagerar. Så fort det är fluffigt och påminner om ett litet gulligt lamm däremot, då brakar helvetet lös

   Det kan bero på att sneakers från adidas och nike är tillverkade av skin som kommer från slaktdjur i matindustrin medan i pälsindustrin föds djuren uteslutande upp för sin päls och ofta innefattar lidande för djuret då det flås levande och köttet enbart är en biprodukt som går till förbränningen.

    Och att päls är en totalt onödig lyxvara.

     Till skillnad från skinn?

      Och faktiskt kött

    Matindustrin är ju inte så mycket bättre den, egentligen

    Dessutom är långt ifrån alla deras skor i skinn.

   Märkligt ändå att ingen upprörs över alla UGGs och lammullstofflor som folk hasar runt i vid juletid framför brasan.

    Haha exakt. Och fällar.

   Det är en extremt dålig jämförelse och tyder på okunnighet.

    Berätta så vi kan lära oss!

     För det första görs dessa ofta av spill och kräver inga hela skinn, för det andra är kanske varma skor ngt svårare att vara utan och lösa med annat, även om alternativen idag är större än på stenåldern.. Att glida omkring i en pälsjacka när det är 10 grader ute tror jag inte man gör för att man fryser direkt.

  OT men vilka märkliga filmer Sandra Beijer har börjat lägga upp på IG?

   Ja märklig är bara förnamnet ?

   Haha Zandraa Beijeer (ska läsas med franskt uttal) försöker vara artsy, (meaning making a strong, affected, or pretentious display of being artistic or interested in the arts. Sist jag kallade henne pretentiös här i kommentarsfältet blev det ramaskri. Här har vi ännu ett exempel eller så uppvisar hon förstadiet till ett gammalt hederligt psykbryt.

    Lol ”ramaskri”. Du är som influencers som kallar minsta ifrågasättande för hat.

     Min allra största fan. Taaaaaaaaack! Puss och handhjärta gumman.

     Just ja, rama skri är när många människor har en annan åsikt än vad du har. Alltså väldigt få tycker att du har rätt.

      Uppenbarligen tycker fler att anonym har rätt än fel.

   På vilket sätt är de märkliga? Har sett dem med förstår inte det märkliga, enlighten me!

   Hon är lite spretig i sitt bloggande. Men det är väl en spegelbild av hennes liv numera? En platåkänga i traditionellt familjeliv och den andra fortfarande i baren.

   Hon är verkligen inte bra på IG… det märks på engagemanget. Väldigt få likes och kommentarer för så många följare.

  Bloggbevakning får svidande kritik i Biancas senast vlogg.

   Med all rätt kan jag tycka.

   Jag läste också detta. Jag personligen tycker hon är ute och cyklar. Den här bloggen kritiserade inte Bianca personligen utan GT för deras samarbete och samtidigt uppmärksammade problematiken med att anställda sjuka modeller. Så jag vet inte hur svidande den kritiken faktiskt var

    Jag tycker absolut att bloggen kan kritiseras men inte för inläggen utan för vilka kommentarer som får stå kvar. Många kommentarer var verkligen inte kritik mot företaget utan rena diskussioner om hennes kropp. Något onödigt att tillåta sådant under inlägg där man vill vara tydlig med att kritisera företaget. Och jaa, alla har eget ansvar för vad man kommenterar. Men vad som tillåts stå kvar har ändå Camilla ansvar över. Och även vilka ord som moddas inför en sådan bevakning.

     De som pratade om Biancas kropp var till största delen hennes egen lilla svans.

      Jag vet inte vilken svans du talar om, jag har bara läst kommentarer här inne och många fokuserade absolut på hennes kropp, både positiva och negativa kommentarer. Vill man att ens granskning ska tas seriöst och enbart kritisera företaget så tycker jag(!) att man också har ett ansvar för vad som tillåts diskuteras under inläggen.

      Inläggen i sig har jag inget emot.

       Vad skrev folk? Jag såg inga kommentarer om hennes kropp, bara folk som konstaterade att hon är ätstörd.

       Jag såg ingen kommentera annat än att hon är ätstörd?

       Fast kommentarer om hennes kropp togs bort sen, och de som kommenterade hennes kropp verkade mest oroliga och tyckte hon blivit så smal, medan andra tyckte hon har perfekta kurvor som inte fixats genom träning och svält utan genom ingrepp. B filmar sin kropp själv dagligen, helt frivilligt, och vill göra kampanjer med underkläder osv så.. men hon vill bara hyllas. Ena dagen säger hon att hon mår toppen och superbra och är så lycklig, nästa dag så mår hon jättedåligt och är jättesjuk beroende på om hon fått kritik eller inte.

      Det är väl inte så relevant heller vilken sida som tar upp diskussionen om hennes kropp. Vill Camilla vara strikt kritisk mot företaget bör alla kommentarer om hennes kropp (eller henne som person) raderas.

    Svidande, men felriktad.

    Både och tycker jag. Tycker ändå Bloggbevakning har försökt poängtera att det är Gina Tricot som har gjort fel här.
    Men ändå svarar hon i kommentarerna på sin instagram när folk ställer motfrågor, så svaras BB att Bianca inte vill ha hjälp pga tidsbrist.
    Det är som att hon verkligen vet detta.
    Hon skriver det som ren fakta som endast baseras på ett litet klipp för 8 månader sedan. Som Bianca säger så hade hon kunnat kontakta henne för att se hur hon mår idag också.

    Jag håller med. Bloggbevakning har många gånger varit rejält ute och cyklat, men här var Camilla verkligen dundertydlig att kritiken var riktad mot Gina Tricot och inte mot Bianca personligen. Jag upplever att Bibs försöker vrida bilden och narrativet genom att göra sig själv till offer i kölvattnet av debatten, förmodligen för att skydda samarbetet med Gina Tricot vars styrelse nog suttit i konstant krismöte senaste veckorna eftersom att deras senaste samarbete fullkomligt exploderat i nyllet på dem. Jag har knappt sett några direkt elaka kommentar och absolut inget ”hat” riktat mot Bianca personligen. På sin höjd har vissa kommentarer varit ”patronising” och eldat på bilden av Bianca som ett korkat och hjälplöst offer, men med sensmoralen att det är Gina Tricot som är skurkarna så jag fattar inte vad hon bölar om. Hon är så granskad och har ögonen på sig heeela tiden och det är sååå jobbigt, men ändå avlöser tv-produktionerna varandra och hon tillåter att material som det från bilen med Pernilla sänds. Det är sånt jobbigt fokus på hennes kropp och utseende jämt, ändå driver hon sminkmärke med sig själv som cover girl och jobbar som modell för en stor klädkedja. Det är sååå taskigt att hennes ätstörning problematiseras i relation till henne som Sveriges största flunsa samtidigt som hon själv valt att prata vitt och brett om den och hennes psykiska ohälsa. Bianca är definitionen av att både ha kakan och äta den, och sen gnälla på hur mycket eller lite den smakar.

     Fast det är ju andra debattörer som Bianca också syftar på..
     Jag tycker tex Hanna Bergwalls, fd Robinsondeltagare gick för långt som skrev om Bianca och ätstörningen på ett sätt som det lät som allt Bianca gör är så fel.
     När Hanna själv har varit öppen med sin ätstörning och skrivit att hon använt sin instagram för att just prata öppet när hon hade sin ätstörning både under/efter sin behandling osv. Ändå skriver hon också att det inte är positivt att prata om sin äs?

      Jag följer inte Bergwall och har inte läst vad hon skrivit så jag uttalar mig bara om kritiken mot Bloggbevakning.

       Absolut men Bloggbevakning la in detta i ett inlägg här förut därav läste jag det.

        *Jag menar därav skrev jag till det då jag hade läst om det ?
        Hoppas ni förstår vad jag menade

     Fast jag har sett en del hat i kommentarer så att säga att hon inte fått har för att du inte sett det är väl inte rätta bilden?
     Hon försöker verkligen inte se sig som ett offer i den här videon, har du sett hela verkligen? Jag tycker det var en bra video av henne.

   Inte helt oväntat. Finns väl ingen anledning att Bianca lägger sig på rygg och tar kritik bara för sakens skull. Det är lika orimligt som att ingen i hela världen får rikta kritik mot Bianca.

   Förlåt, i vanliga fall tycker jag att man ska lämna Bianca alone, men videon var löjlig. Hon har själv sagt att hon inte vill bli av med sin ätstörning, att den är väldigt alvarlig, att hon är så pressad av sina samarbetspartners att hon inte hinner gå i terapi. Och nu är det synd om henne eftersom alla tar henne på orden? Alla borde förstå att hon inte menar det hon själv säger? Hon är bara pressad för att hon riskerar att förlora pengar.

    Bianca sa även för flera år sen att hon inte vill ha hjälp. Hon sa även nu, att det är svårt för att man egentligen inte vill. Sen säger hon så klart att hon är såååå redo att få hjälp. Hon måste ju säga det.
    Hon kastade skit på den som bokar hennes jobb. Och hon kastade skit på företaget som skrivit kontraktet. Så klart har hon fått skit för det. Hon måste säga att hon ljög, för hon hade en dålig dag…..

     Nej, det är klart att någon som har en massa fördelar av sin ätstörning inte vill bli av med den? Det är därför det är svårt att söka hjälp, man vill inte må psykiskt dåligt längre, men man vill inte förlora det enda man uppfattar som ”bra”, dvs smalheten.

   Nyheter24 startade detta och bloggbevakning hakade snabbt på. Ganska sjukt egentligen hur media numera skapar nyheter och situationer.

  Men snälla, måste Bianca bli utsatt här dag ut och dag in? Hon har precis lagt ut en jättefin, bra och lärande video som jag tycker du och andra kan fokusera mer på än detta. Klädval är som man märkt väldigt komplext men jag tror verkligen inte detta behövs tas upp i fler kanaler än hos djurens rätt. Tycker drevet mot Bianca kan ta stopp nu, det spör på ilskan och nedvärderingen av kvinnor allmänt och i höga företagspositioner. Höj istället för att trycka ner minsta lilla. Tack

   Håller verkligen med dig.
   Det är som en ilsken mobb här inne. Ganska obehagligt och väldigt tragiskt

    Tycker faktiskt det är mer tragiskt att folk blir upprörda över att det höjs kritiska röster mot Bianca. De flesta känner av den osäkra tillvaro med inflation och krig och den ångest det bär med sig. Att då reagera på aningslösheten från influensers som lever i sina mysiga små bubblor och strör pengar runt sig är ett sundhetstecken. Budskapet till influensers är kom med i matchen och kliv in i verkligheten.

    Fast Bianca blir väl inte utsatt här varje dag, inte i närheten så mycket som Isabella blev ett tag, det var hånfulla inlägg om henne varje dag till och med om hennes Paul, allt hon gjorde och sa skulle analyseras och drivas med. Fruktansvärt elaka spekulationer som blev till sanningar för vissa som läste. Det kan man kalla drev, rena mobbardrev har det varit mot IL. Media har varit fruktansvärt elaka och orättvisa mot IL också och vissa har skrivit nedlåtande artiklar som syftat till att håna och smutskasta, att sänka henne. Bianca däremot hyllas oftast i media, som någon skriver så kan man ibland tro att Bs team betalar vissa för att skriva positivt, upphöja och hylla Bianca och Caia. Ja det är en ilsken mobb härinne men främst mot IL.

   Fast LIIITE korkat var det väl ändå, med pälsen…? Tänkte hon alls, där? Som kvinna i hög företagsposition (milt uttryckt) kanske man ska tänka efter lite före?

    Tänker hon någonsin innan hon gör eller säger något? Det är ju problemet.

   ?❤️

  Jag vet inte så svara gärna vänligt även om ni tycker att svaret är uppenbart ? men är det så att pälsindustrin och köttindustrin ”tar tillvara på” samma djur eller är det två separata industrier. Alltså är pälsen vi har på oss från ett djur vi också äter?

   (Förutsatt att pälsen kommer från ett djur vi äter, inte typ mink)

   Det finns bägge delar!

   Det är två separata industrier. Inte ens säkert att djuret var dött innan det blev flått. Otroligt grisigt av bimbo-bianca. Är inte förvånad dock, hennes ego är större än hela universum.

    Din kommentar är grisig.

    Tips: Din poäng blir något mer trovärdig om du undviker personpåhopp. Svårt att ta någon seriöst som skriver bimbo-Bianca osv.

     Jag strutar väl i om du tar min kommentar seriöst eller ej. ?

      Ja det märks.

   Hemskt att människor inte förstår det här.

    Förstår vad? Jag vet uppenbarligen inte och frågar därför. Är det självklart för dig så får du gärna svara. Jag undrar uppriktigt.

     Vilket är pinsamt då det pratas om jämt. LÄS PÅ

      Det pratas uppenbarligen inte nog mycket om eftersom många fortfarande inte vet. Igen, ett mer konstruktivt svar vore mer hjälpsamt. Men vill du inte svara så fine.

      Dumt av mig att tro att folk här inne kan ge vänliga svar när man uppriktigt frågar för att lära sig.

      Ett sätt att ”läsa på”, d v s lära sig, är ju att prata med andra människor, fråga, diskutera m m. Hjälp den som vill lära sig genom att förklara vänligt, i st f att svara ilsket och snäsigt.

  Riktigt dåligt.

   The ultimate tragedy is not the oppression and cruelty by the bad people but the silence over that by the good people.

    Skulle vara svar till M nedan.

    Och samma på svenska?

  Oavsett var man står etiskt så känns det lite väl att picka på precis allt en människa gör. Hon ville väl ha jackan, vad ska djurens rätt med det att göra?

   Obs.
   Tycker själv inte det faller mig i smaken med äkta päls. Innan någon hoppar på en

   För att det är djurplågeri? Sen när är det inne att stötta sånt?

   Huh? Vilken konstig kommentar. Det är väl klart att Djurens rätt har med pälsindustrin att göra?
   Förstår överhuvudtaget inte tjusningen med päls. Känns som något som Östermalms-tanter skulle bära för att visa en trött status eller något.

   Första gången jag håller med M.

  Hon har mest troligt inte köpt utan fått den och dessutom fått betalt för att bära den och visa upp den, göra reklam för den. Är så trött på Bianca och hennes snyft så fort hon fått kritik, och när det ska säljas kalendrar och jagas tittarsiffror. Så j-kla fake. Genomskinligt som bara den. Hon säger emot sig själv hela tiden, ljuger, sen ska det pudlas eller ja snyftas, det ska vara synd om… Och allt blir förlåtet och glömt. Nej jag köper det inte. Fattar inte att en del daltar med henne och ständigt höjer henne till skyarna.

   Haha oj så upprörd.. du kanske borde sluta följa/kolla på Bianca

    Ganska svårt att undvika hörredu. Särskilt upprörd är jag inte, men det blev du? Alltid en sådan svarskommentar så fort någon inte klappar Bianca på axeln.

     Tycker det ser ut att vara tvärtom. De flesta kommentarer är inte positiva om Bianca, oavsett vad inlägget ifråga handlar om. Får känslan av att ni tycker om att störa er på henne och uppmuntrar varandra i kommentarsfältet

      Jag tror att folk är trötta på Bianca och det du kallar att störa sig är ett utslag av frustration. Just nu är Bianca överallt och hennes budskap är väldigt enformigt. Budskapet är mat, festa, dricka vin, göra reklam för 1 miljon Caia produkter, göra reklam för Ani, göra reklam för sin talkshow och göra reklam för sin senaste v-logg där hon nu ska vara ärlig mot sina följare. Aftonbladet matar på med intervjuer varje dag nästan så att man tror att det är betald produktplacering av Bianca. Det påminner om hypen kring Isabella Löwengrip 2018 innan hon kraschade. Jag har varken positivt eller negativt att säga om Bianca, jag tycker hon är ointressant och just därför är det tröttsamt att få henne upptryckt i ansiktet vart man än vänder sig. Även när jag går på promenad så dyker hon upp på en reklampelare.

       +1

  Vad är skillnaden på att äta kött och bära päls/ skinnkläder? Fattar ärligt inte

   För djuren som ska dö- nej, ingen skillnad. Men personligen ser jag helst att vi rör oss mot en värld BORT ifrån djurplågeri och djurförtryck. Och eftersom att inte köpa en pälsjacka är ett så pass enklare val och lättare att ta avstånd ifrån än att sluta äta kött talar för mig sitt tydliga språk.

   Djurrättsfrågan är komplex. Och många är tyvärr väldigt oinsatta eftersom det är en ickefråga för så många. Annorlunda hade det sett ut om fabrikerna var placerade för allmän beskådan. Då hade betydligt fler förstått Djurens Rätts budskap.

   Bianca är någon som många unga ser upp till. Sänder hon ut signaler att det är det är ok att stödja pälsindustrin, en bransch som varit i blåsväder i årtionden, och som fler och fler länder och märken tar avstånd från, är det i min mening rätt illa.

   Nej, du får kämpa vidare med tankeverksamheten en stund till. Återkom när polletten kring skillnaden mellan föda och fånigt fashion kontra livsmedelsindustri och slakta fall trillat ner så kan vi fortsätta debatten då.

    *slaktavfall

    Att bära päls är mer än fånigt fashion.

   delfiner och bläckfiskar har faktiskt ganska utvecklade hjärnor

    Ingen av dem är fiskar. Bläckfisk trots namnet är ett blötdjur, cephalopod, och delfinen är ett däggdjur som vi. Delfinen använder mer av sin hjärna än vad vi gör. Bläckfisken däremot har inte så mycket till hjärna men däremot ett utvecklat nervsystem.

     Eh hur tänkte du nu?
     Du tror väl inte på myten om att vi endast användet 10% av hjärnan?

      Jämför en människohjärna med en delfinhjärna. Vår hjärna ser nästan ut som en slät sten jämfört med delfinen. Delfinens hjärna innehåller mycket mer hjärnsubstans än människans, men har procentuellt sett mindre utrymme. Vilket gör att hjärnan ”korvar” sig mycket mer hos delfiner än hos människor.
      Det är emellan de här ”korvningarna” som nervbanor bildas och som kan skicka information mellan olika områden i det centrala nervsystemet.
      Det betyder att eftersom delfinens hjärna är mycket mer korvad har den en kapacitet att skicka mycket mer information mellan områden.
      Det är faktiskt till och med så att delfiner har en del i sin hjärna, som vi människor saknar helt och hållet. Vi vet ju såklart inte vad den här delen gör, eller vad betydelsen är at den finns. Det vi vet är att den delen sitter i det området där det sociala samspelet styrs ifrån.

      Nu är vi där igen vad gäller läsförståelse. Skrev jag det? Nej, men jag skrev att delfinen använder mer av sin hjärna än vad vi gör för delfiner har utvecklat delar som vi saknar. Sedan vad gäller 10% teorin så beror det på vad man menar. Den ursprungliga teorin från 1890-talet ja den är debunkad. Men det finns så många områden i hjärna som man inte har någon aning om hur de funkar. Nu tror jag dock inte att du skrev din kommentar för att du varken kan eller vill lära dig utan att du mest ville vara spydig.

       Jag tolkade vi använder mer som i %, hade du använt avancerade hade jag nog förstått. Så jag ber om ursäkt för det missförståndet. Och jag ville bara veta om du trodde det.
       Har läst mycket om hjärnan så det vet jag redan. Men tack för info

        Tack för förtydligande och var själv snäsig i tonen så ber om ursäkt. Du har dock rätt i ditt antagande att de flesta tror på den gamla 10% myten. Har bara läst 15 hp om hjärnans fysiologi för ett tag sedan så skulle inte kalla mig för expert men håller med om att det är intressant.

         Haha herre gud det gör inget.
         I det här kommentars fältet vet man ju aldrig.
         Är väl bara lite över känslig då jag har jobbat mycket med neurologiskt sjuka och har många annhöriga med neurologiska sjukdomar.
         Och med ett samhälle som tror att jorden är platt osv så försöker rätta där det går.
         Men framförandet kan nog förbättras lite?
         Och hjärnan är hiskeligt intressant!

  Förstår att folk är emot pälsindustrin men problemet här är ju att Bianca har sagt att hon aldrig skulle köpa päls men nu sitter i en pälsjacka

   Hur vet du att hon har köpt den?

    Men om man aldrig skulle köpa päls varför skulle man då bära det? Helt orimligt

    Aha så länge hon inte själv köper jackan så är det ok att bära den?

    Hon kanske hittat den här jackan på vinden också?! 😀

   Är det verkligen ett problem?

  Jaa, det är ju lite som att ha en skinnfäll hemma? Förstår ändå att man tycker det är skillnad på päls från typ rävar och material som kommer från kor eller lamm som man ändå äter. Bianca är väl inte vegan?

   Precis. Många har ju fårfällar hemma. Nä, tycker det här var ett fjantigt drev.

  OT men jag stör mig så på My Westerdahls IG och hennes ”intuitiva ätande”. Hon har gått från att vara lchf, keto, carnivore, 16:8 etc, till den nya stora trenden: intuitive eating. Man ska alltså kunna äta allt alltid och följa sin intuition. Och på så sätt läka från ätstörningar och få en sund kropp och hälsa. MEN hon lägger upp foton på att hon äter en stor tallrik chokladglass med chokladmuffins till och kolasås ovanpå alltihop som om det är normalt? Och idag har hon köpt en hel låda med chokladbollar från mataffären, en hel låda, måste alltså vara typ fyrtio stycken! Som om det vore någonting bra. Och hon poserar på ett annan foto med en enorm chokladkaka som hon vunnit på tivoli? Hon har ju helt tappat kontrollen och hamnat i matmissbruk igen, men marknadsför det som ”intuitivt ätande”. Vad fan är detta för ny konstig mattrend?

   Jag kritiserade My när hon började med det här nya då jag frågade henne hur hon såg på sitt tidigare ställningstagande om mat och nu detta. Det var tydligen för mycket för hon blockade mig (har aldrig hänt mig varken före eller efter) utan att svara. Vilket jag tycker var synd för vi var flera som undrade hur hon kunde gå från, som du skriver, lchf, keto etc till att äta allt. Och dessutom ta betalt för att lära ut detta. Så intressant att du skriver detta. Låter verkligen som att hon inte kan hantera mat- och sötsaksintaget längre.

   Alltså vi är ju inte gjorda för att idka ”intuitivt ätande”? ? Problemet med ”intuitivt ätande” är att dagens utbud av mat och dess tillgänglighet inte överensstämmer med våra evolutionära instinkter. Skulle vi helt följa våra instinkter ska vi ju äta allt som är fett och energirikt, gärna mycket av det, eftersom vi inte vet när nästa måltid kan tänkas ske eller vad den består av. Så som samhälltet ser ut idag beträffande kost och dess tillgänglighet kräver det att vi människor på något sätt begränsar oss (inte frossar) samt att vi motionerar på daglig basis.

   Så njae, ställer mig tveksam till den trenden. Särskilt när det gäller folk som historiskt sett har någon form av ätstörning både avseende å ena sidan frossa, å andra sidan självsvält eller liknande.

    Alltså jag vet inte… Jag äter på det här sättet precis som det beskrivs, rent intuitivt. Jag äter vad jag vill när jag vill (vego dock), hur stora eller små portioner jag vill beroende på vad jag är sugen på och hur hungrig jag är. Jag har inga problem alls att hålla vikten, äta hälsosamt eller varierat, och har i princip aldrig ångest kopplad till mat. Vill jag ha en pizza köper jag en pizza, sen säger magen till när den är mätt – Vilket ofta blir efter kanske halva. Och då sparar jag resten. Oftast är jag sugen på nyttigare mat… Jag tror nog egentligen att det här är bra, tror jag att jag försöker säga – MEN med det sagt så känns det ju som att det per automatisk INTE blir intuitivt när man ska göra det medvetet?

     Ja alltså äter man intuitivt och mår bra av det och har en vikt man trivs med, då är man nog inte heller en person som behöver leta diet-tips, läsa böcker eller följa konton, behövs liksom inte ens ett namn för det.

     Om man däremot av olika orsaker har problem med kosten och kroppen så blir det ju konstigt eftersom man ätit det man mår dåligt av pga just intuition/sug. Ok, suget kan ha uppkommit av en alltför restriktiv diet om man kört olika bantningskurer och liknande. Men då borde ju lösningen i första hand vara att äta tex tre rejäla balanserade mål om dagen som tillgodoser både kaloribehov och näringsbehov. Och SEN äta intuitivt utöver det om det behövs. Det är ju inte konstigt att man cravar snabba kolhydrater om lunchen blivit försenad tex, vilket inte betyder att det är det kroppen behöver, däremot reagerar kroppen med insulinpåslag, blodsocker som sen sjunker och sug igen vilket man då ska tolka som att man behöver snabb energi igen?

      Ja men absolut, jag är med på att det nog krävs balans från början för att kunna äta balanserat utan restriktioner eller tvång. Och att man kanske måste tvinga sig till det för att nå den balansen från första början (om man inte redan har den).

      Mitt svar var mest riktat till kommentaren ”vi är inte gjorda för att idka intuitivt ätande”, att dagens överflöd inte gör det rimligt, och skulle vi följa instinkter skulle vi överäta. Där håller jag inte med – Jag och många med mig äter helt på instinkt utan att för den delen hetsäta eller enbart äta fett och socker.

     Samma här. Kroppen säger ju liksom vad den vill ha. Det kanske inte det funkar för ngn som är sötsugen 24/7, vi fungerar ju olika, men personligen tror jag faktiskt att vi är utrustade med dessa ”sug” (menar ej hunger här) för att få i oss vad kroppen behöver och att känner man att ta tex. sötsug hela tiden är det ngt som saknas (ej just socker då, utan brist på tillräckligt med energi över lag, mineral el vitaminbrist etc.)

   Undrar om dessa experter på intuitivt ätande och vikten spelar ingen roll för din hälsa alls kommer ta ngt ansvar för de som följer deras kostråd?

    Men har du ens koll på vad det handlar om? Det handlar inte om att vräka i sig. Handlar om att sluta förbjuda.

     Det där med att säga ”jag tror inte på förbud” är så konstigt. Du äter väl om du är påläst sådant din kropp mår bra av och behöver, inte skit som får din kropp att förfalla.
     Ska börja hålla kurser i intuitivt drickande. Är du sugen på en drink, drick! Är du sugen på tio drinkar, drick! Låt inte levern begränsa dig.

      Ditt sätt fungerar ju uppenbart inte. Din bittra människa. Du kanske svälter dig så du har noll hjärnceller kvar?

      Dummare än ett tåg iallafall

       Vad vet du om mitt sätt? Är inte bitter,väldigt nöjd med livet. Blir så trött på folk som glorifierar skräpmat och övervikt bara, lika trött på de som kör med kalorier in och kalorier ut. Kroppen är mer komplex än så, hormoner i olika former spelar in så in helvete och det du äter påverkar i sin tur dina hormoner.
       Hur mår du själv som måste gå till personangrepp på en person du inte ens vet vem det är? Nöjd och glad?

     Förbjuda och förbjuda…gör medvetna val som ger din kropp bra energi och näring istället.

     Kurser i intuitivt drickande ska bli mitt nästa.
     Klart du ska ha en drink om du är sugen. Tio drinkar – självklart om du är sugen. Låt inte levern begränsa dig. Finns alkoholister som blir 90 år och mår så bra.

      Som sagt har du inte fattat nåt. Du kanske inte borde prata om nåt du uppenbarligen inte har koll på. Du gör bara dig själv löjlig.

      Blev visst två inlägg, liksom en sann pt kommer jag tjata om och om nu. Signa upp nu och en flaska vodka på köpet

       Men tyst. Du fattar fortfarande inte.

       PT, haha…

      Du jämför alltså mat med alkohol? ? Det handlar inte om att vräka i sig mängder med mat. Jag har haft ätstörningar halva livet och då har det alltid varit allt eller inget. Det handlar om att det är helt ok att tacka ja till en tårtbit som dessert en helt vanlig tisdag, utan att känna skam.

      Jag har känt enorm avund på människor som liksom bara äter sina mål med mat och kanske tar en dessert ibland, eller en pizza då och då, utan att få ångest! Problemet med b.la BED och bulimi är att man äter för att man inte tror att man ska få äta det någonsin igen, och då värker sig (för dagen efter ska man minsann bli duktig igen). Att äta intuitivt har hjälpt många (b.la mig). Det är exakt samma som att ha en balans i sitt ätande, bara ett nytt uttryck. Detta har slutat ge mig matångest. Men visst, håna det som är bra, du

       Precis så resonerar alkoholister också. Bara en öl, blir en bläcka, ska aldrig hända igen, from nu är jag nykter osv.
       Många missbrukar mat (ofta skräpmat då) som alkoholister missbrukar alkohol.

        Att äta pizza, efterrätt, godis eller chips då och då är inte ett missbruk. Om det är din bild av matmissbruk låter det som att det är du som är ätstörd faktiskt.

         Då och då är det inte för många i dagens samhälle utan deras basföda. Kolla in My 600 Ib lufe så finns det hur många som helst exempel på de som.är fast i matmissbruk. Vi svenskar som befolkning följer USA och blir allt fetare.

          Haha gud vad du tjatar om det programmet.

      Vräker*

      Att förbjuda hela tiden gör att risken blir större med hetsätningar. Går inte att jämföra med alkohol överhuvudtaget. Mat är näring, knappast alkohol.

       Viss typ av mat är ingen näring…verkar ofta vara den typ som folk använder för att trösta och döva med.
       Ta tag i grundproblemet istf att ge upp din hälsa. Vad är orsaken till att du vill döva ngt?
       Må vara fördomsfull men gar i stort sett bars sett kvinnor med fetma eller kraftig övervikt som förespråkar intuitivt ätande.

   Vill man lära sig mer om vad intuitive eating faktiskt är rekommenderar jag Abbey Sharp på YouTube och/eller IG. Hon hade reagerat starkt på det där. Å andra sidan kan man väl få köpa en hel ask med chokladbollar eller posera med en hel chokladkaka från tivoli? Att man köper det betyder inte att man trycker i sig det på en gång.

    Älskar Abbey. Har lärt mig mycket genom henne. Fick ätstörningar som nioåring. Nu närmar jag mig medelåldern och har läkt min relation till mat. För mig fungerar inte förbud eftersom jag då blir fixerad av det jag inte ”får äta”. Därmed behöver all mat och alla livsmedel vara vara tillåtna.

    Idag köpte jag 1 kilo godis. Köpte nya sorter för att testa. Betyder inte att jag äter allt på en gång. Ibland vill jag äta en godisbit om dagen, ibland tio, ibland ett hekto. För 10 år sedan hade jag vräkt i mig allt på en kväll. Det är så skönt när man känner att man äntligen klarar att ha en sund relation till mat.

   Men Ida stör du dig på att hon vann choklad? Och köpte chokladbollar.

   Du kanske borde äta lite mer sånt med tanke på hur jävla sugen du verkar.

   Om du läser hennes blogg och instagram så borde du fattat vad det handlar om. Det står ganska tydligt.

   Usch för såna som dig. Ser ner på andra.

   Jag tror Mys kurser och detta förhållningssätt är lika mycket luftslott son alla andra dieter och metoder där ute.

   Häromdagen skrev hon att hon numera serr mat som bränsle, helt har tappat intresset för mat, och aldrig är sugen på någonting längre. Nähä men varför köper man då 40 chokladbollar? Om man inte är ett dugg sugen på det någonsin? Finns noll logik i detta. Däremot unnar jag henne att må bra då det måste varit hemskt att ha levt på typ 100 g kött och en smörbit så länge som hon gjorde…

    Tror hon menar generellt. Att hon inte tänker på mat 24/7 längre.

    Jag har inte testat det där hon pratar om. Men jag vet att det är bevisat att hjärnan inte kommer tänka på annat än att man vill ha direkt man sätter upp ett förbud.

     BS! Vill vegetarianer ha kött hela tiden? Nä.

      Men ditt jävla troll. Kryp tillbaka till grottan.

       Ledsen, men det är ju skitsnack. Är inget troll,vi kan ta en fika eller en joggingtur och diskutera detta. Har du ett sockersug och bara utesluter uppenbart fika och godis men äter pasta, ris, bröd, juice etc så kommer du fortsätta trigga sötsuget och vilja äta just fika och godis väldigt mycket. Väljer du bort sånt som ökar insulinpåslaget kommer du inte hetsäta (såvida du inte har ngn annan diagnos).

        Så många har försökt förklara för dig. Antingen så vill du inte förstå i något försök att provocera eller så fattar du på riktigt inte. Vet inte vad som är värre. Det är bara du och ingen annan som ser dum ut här.

         I gen som förklarar ngt faktiskt. Bara arga personangrepp och försvar av att äta skräp. Vet att det är poppis nu att påstå att vikten inte spelar ngn roll för din hälsa men det är faktiskt bara dumt.

          Då har du inte förstått alltså. Som sagt, det är bara du som ser dum ut.

      Haha, jag är vegetarian och jag har cravings efter kött och fisk i princip varje dag

       Hmm, hur länge har du varit vegetarian? För de flesta blir det ju bara mer och mer otänkbart att äta kött ju längre man är vegetarian. Är det i början så är det ju en vana man bryter.

   Har hon sagt att hon ska äta hela lådan på en gång?

    Nej, hon visade upp lådan hon köpt som ett exempel på att hon numera kan fynda på utförsäljningar i mataffären (typ lagerlådor med chokladbollar) och ha hemma UTAN att vräka i sig alltihop på en gång. I nästa story visar hon hur hon äter en sån chokladboll efter sin träning. Som ett exempel på intuitivt ätande. Jag tycker att det är skumt för precis som många andra skriver så arbetar hon och tjänar pengar på att ha klienter och lära dom om ”matfrihet” som hon kallar det. Och tesen som hon lär ut är att är man en gång tjock så kan man inte gå ner i vikt, det är bättre att acceptera sig själv och leva sunt och äta intuitivt. Samtidigt som hon uppenbarligen fortfarande har ett konstigt förhållande till mat (vem köper stora lagerlådor med sötsaker liksom?). Sanningen är väl att har man en tendens till att bli väldigt överviktig så måste man vara strikt med kost och träning hela livet, typ som astmatiker måste träna extra kondition hela livet och gärna bo på landet med frisk luft. Man KAN inte bulka upp med chokladbollar hemma i skåpen eller äta jätteportioner med glass och muffins med kolasås ovanpå. Hur kommer Mys klienter må efter att ha betalat My en massa pengar för matfrihet-kurser? Det är kvacksalveri enligt mig.

     Va? Jag är överviktig och har frysen full av fika som jag bakat. Tar bara fram när gäster kommer och äter aldrig av det själv. Varför skulle inte en överviktig kunna ha fika hemma? Alla överviktiga vräker inte i sig tills skåpen är tomma.

      Men My har ju varit öppen med att hon tidigare har vräkt i sig och hetsätit. Och hon väger typ 150 kg. Är det då så smart att ha stora lådor med sötsaker hemma och uppmuntra sina följare att göra likadant, helt utan evidens? Bara för att DU klarar av att ha frysen full av sötsaker så betyder det ju inte att människor som lider av fetma eller matmissbruk klarar av det. Jag tycker att det är vilseledande det som My håller på med.

  Bianca har publicerat en video där hon pratar om avsnittet i Wahlgrens Värld.. det var en väldigt märklig video där hon helt pratar runt hela problematiken.. Bianca menar på att allt hon sa i bilen inte var sanning utan allt var sagt i affekt.. då borde hon ju sagt det till produktionen när de klippte ihop det månader senare så de hade kunnat deleta den scenen? Då Bianca ej kan stå för det hon säger.. Men de väljer att behåa scenen så då är det ju ett aktivt val att publicera något hon ej kan stå för för visningar och pengar då de vet att det kommer vara GULD värt att lägga in den scenen i en trailer för nya säsongen..

  Sen går hon HELT runt själva ämnet att hon säger att hon mår piss av att filmas och fotas från alla olika vinklar vilket triggar henne att svälta sig till den grad där hon måste operera brösten 2 gånger då hon tappar så mycket i vikt, gör LPG flera gånger i månaden för att frysa bort fett.. HUR kan hon inte se hur toxic detta beteende är? Utöver det bli ansikte utåt för ett underklädesmärke, en tjej som haft en aktiv ätstörning i 17 år (Biancas egna ord ur videon), att be henne posea i underkläder, en frisk person hade ju tom kunnat hamna i en position att bli triggad av det. Hur det triggar någon med en aktiv ätstörning att bli ännu smalare, skaffa ännu större bröst.. ja, det totalt NAIVT när Bianca säger “Dom får mig att känna mig så vacker på fotograferingarna”, ja det är ju en toxic relation mellan ett företag som vill sälja massvis med produkt via en halvnaken tjej som triggas till att bli så smal som möjligt inför dessa plåtningar.. DETTA är problematiken som hon inte rör med tång.

  Hon säger att hon är livrädd att prata om hennes ätstörning men fattar hon inte vilka sjuka budskap hon skickar ut via hennes kanaler? Ord behövs inte ens i sammanhanget. Filmer och bilder på oändligt med mat hon petar i/spyr upp, videos och bilder på henne i underkläder, filmar när hon ligger och fryser bort fett, fattar hon inte vad detta sänder ut till hennes 1,2 miljoner följare? “Titta på mig hur snygg och framgångsrik jag är, alla vill jobba med mig, sätta mig som ansiktet utåt för underkläder, träningskläder (när hon inte ens tränat för att få den kroppen hon har utan hon har fått den av en ätstörning, att operera sig och frysa bort fett). Tycker det är helt fucked up och tycker att det är bra att hon samt hennes team och samarbetspartners fått denna kritik, det kanske får dom att vakna upp..!

   Du kunde inte sagt det bättre!!!!!! SPOT ON! Helt sjukt att människor ser upp till henne. Finner inga som helst ord!

   Vadå frysa bort fett? Hur vet du det?

    Bianca är väldigt öppen med att hon går och får LPG. Hon har både vloggat och visat på instastories att hon går och får den behandlingen.

     Man fryser inte bort fett i LPG. Det är en bindvävsmassage och absolut ingen mirakelkur som kommer förändra kroppen.

     LPG är väl mer bindvävsmassage? Det fryser väl inte bort fett?

      Det är vanligt att göra LPG efter att en person fettsugit sig då det stramar/tightar till huden där fettsugningen skett

       Ok men bara för att det tydligen är vanligt enligt dig så betyder det väl inte att man har fettsugit sig för att man varit på LPG?

       Alla som gör lpg har inte gjort en fettsugning ??

   Hon var väl tvungen att säga så nu för att rädda ansiktet på Vanessa, folk har ju skrivit här och undrat vem av dem som ljög. Så pinsamt. Vanessa som gråter och tokhyllar allt Bianca gör, fast det mesta är nog på order av Vanessa typ. Bianca säger emot sig själv ständigt, så icke-trovärdig. Förra året sa hon ju tvärtemot vad en av Caia-cheferna sa angående kalendern, pinsamt det också. Allt handlar om strategier och att tjäna pengar. De skrattar hela vägen till banken.

    Hur har Vanessa ljugit? Eller vad har hon ljugit om?

    Vanessa känns obehaglig, hon tjänar enorma pengar står aldrig upp för Bianca på riktigt hon hyllar henne men hon får stå ensam ansvarig för precis allt. Bianca åker ut fester, vanessa går hem till sitt nyrika flashiga familjeliv. Jag vet inte.. de är så läskigt på något sätt.. känns inte som hon skyddar Bianca. Vet inte hur jag ska förklara hon beskrivs ju som ”hjärnan” bakom i allt.. skönt exponera någon annan och tjäna pengar då hon själv inte ville podda mer i rädsla av att exponera sig själv..

     Vanessa har väl samma roll som ”Pingis” hade med Isabella?

      Neej. Enda likheten är att de två startade och drev företag ihop men Pingis har väl inte varit Isabellas manager haha som Vanessa är för Bianca. Det är Vanessa som sköter allt och är hjärnan bakom allt. Det var t ex inte Biancas idé att starta sminkmärke.

     Svårt uttrycka hur jag menar men Vanessa säger hon behandlar Bianca som en lillasyster, hon är betydligt äldre än Bianca också.. är de på de här sättet dessa sorts samarbeten etc som är så man vill promota sin lillasyster en yngre kvinna i ett sånt här samhälle? Jag vet inte de är något väldigt giftigt kring allting..

     Ja Vanessa är en obehaglig typ. Vet inte varför men hon känns verkligen som en obehaglig person. Kanske hennes attityd och ego.

     Är Vanessa sämre för att hon går hem, istället för att ut och supa skallen i bitar som Bianca gör?
     Och hur ska hon kunna ”skydda” Bianca som vräker ur sig saker som uppenbarligen bara är ljug?

      Kontrasterna i hur de två verkar må. Vanessa har berättat hur hon sökte upp Bianca för att göra henne känd de är buisness för henne på bekostnad av en annan människa.

   Håller med! Så sjukt trött på hennes beteende. Och nej, jag följer henne inte men hon dyker ju upp överallt…

   Kollade faktiskt på videon, är i totalt chock? Som att all kritik flugit henne över huvudet ??
   – jag har aldrig känt mig ful på en plåtning

   Det enda jag tänkte när jag såg videon var bara:
   Du är så köpt. Alla dessa samarbetspartners som behandlar henne så drömmigt. Osv osv.

   Självklart gör dem det. Bianca är deras största kassako. Klart som fan att dom slickar röven av henne. Det är så genomfalskt och rent av korkat att hon inte någonstans kan se att allt. Bara. Handlar. Om. Affärer. Man blir helt matt. Och så är det 400 kommentarer som bara ”hurra Bianca, you go gorl”. Och återigen, som med förra årets kalender, skickar företagen fram Bianca, som ska pudla hela skiten. De som nu får ta smällen är de kritiska följarna och möjligtvis kunderna, de ses som tje bad guy, Bianca är offret och Gina Tricot, Aimin och WV skrattar hela vägen till baken. Och så kommer det antagligen att fortsätta.

   Nej på dem bara. Kritisera företagen, kritisera Bianca som företag och kritisera de skeva idealen som bokstavligen körs ner i folks halsar för jämnan.

    Also spot on! Jag tyckte hon pratade runt ämnet HELA tiden. Grät lite för att Vanessa är som familj. Kritiken handlar om att GT inte ska anställa en ätstörd modell. Att detta va 9 mån är irrelevant när hon själv säger att hon dragit med detta i 17 år. Vart hon är IDAG har inte med frågan att göra, alls!

  Hur patetisk är Bianca egentligen. Läste artikeln i tidningen om kritiken mot dig Camilla. Att du tagit hennes finaste stund med sin mamma. Men snälla nån. Ge dig för helvetet. Din finaste stund behövde väl knappast vara inför kameror.
  Det är varken synd om Bianca eller Pernilla med saker som kommer fram i programmet. De har valt själva att medverka. De borde ju fatta att ALLT visas på tv. Det vinklas.

  Få skulle vilja bli filmad som de. Den mediakåta familjen är ju en historia för sig. Men de kan knappast bli upprörda att folk reagerar på det som sägs i programmet.

   Det är mycket runt hela den här cirkusen som är väldigt sorgligt, och på många sätt är det ett tragiskt människoöde att Bianca mår som hon mår och lever i den värld hon gör. Tycker dock att det är riktigt osympatiskt att kalla andra människor för patetiska. Det ryser verkligen i mig av det ordet, det är så väldigt elakt.

    Ganska elakt att skylla ifrån sig som Bianca gör också. Och hennes egotrippade mamma.

    Men du ser inte det patetiska i att prata om den finaste stunden? Med sin mamma framför kameramän och tittare?

    Kan den familjen hålla nåt för sig själva? Hade väl varit finare bara de två utan kameran. Hon mådde så dåligt den dagen, ja men varför vara med i ett tv-program då.

     Jag kan se det sorgliga i situationen. Jag tycker fortfarande inte att man kallar folk för patetiska.

      Ok, det får stå för dig.

     Hon gjorde en regression när mamman frågade henne om hennes ätstörning och Biancas respons är att attackera bildörren. Hade hon velat att folk ska minnas scenen som en fin stund med mamman borde den delen klippts bort. För att vara en influenser verkar hon inte riktigt fatta det där med budskap.

     Exakt! Varför ens filma el ta med en sån sekvens, att visa för hela svenska folket? Jo, för att det säljer och lockar tittare och genererar ännu mer pengar till PW & co. Nästa dag gör PW dessutom reklam för ett bantningsföretag..
     Sjukt.

      Till ”Anonym 16:33”

     Dessutom har dom ju berättat att dom får bestämmas vad som ska klippas bort, och vad som ska vara med.

   Hennes finaste stund med sin mamma?? Skulle det varit deras finaste stund? När Bianca skriker åt dem, sliter sitt hår och bankar i bildörren…. men visst det var väl fint för henne att Pernilla sen tog henne i försvar, P visste ju att de filmades men det visste inte B, och fick det att låta som att det är synd om B och att hon är så fantastisk och att P sa att hon nu förstår hur hon mår. Tror B att amilla gjort den lilla videon som varit typ stående härinne, är väl inte hon som gjort den och tagit det klippet. Bianca skyller ifrån sig allt också, allt är andras fel. Gör de inte rätt enligt Bianca så får hon utbrott och skäller. Pernilla verkar rädd för Bianca, rädd att stöta sig med henne och trippar på tå för henne. B typ hotade väl P en gång med att hon minsann vet saker som hon kan avslöja.

  En stilla undran. Varför är hon med i Wahlgrens värld om hon inte klarar ens att folk pratar om det som sägs i programmet?

  Ser hon sin egen del i någonting? Ser hon inte problematiken att ett företag anställer henne som hon mår? Och återigen, var är hennes familj? De klagar högljutt över alla som har den minsta åsikt om Bianca, även när det skulle är en relevant åsikt. Men var är dom. Varför hjälper de inte henne mer då? Varför låter Pernilla henne visas upp sådär i Wahlgrens värld? Jo för det där nya huset är viktigare för Pernilla än hennes dotters mående. För den sk pappan i Spanien vill rida på populärvågen.

   *även när det är en relevant åsikt

   Ja vad tror hon egentligen? Klart att folk kommer reagera.

   Pernilla klarar av att göra en serie utan sin otrevliga dotter. Vi är ganska många som inte kollar för att B är med. Ingen av föräldrarna bestämmer ju att B ska vara med. Det gör hon själv.

    Mycket bättre när inte Bianca är med, hon är bara störig, sur och gapig, så löjligt överspelad. Trevligare när Benjamin är med, han och Pernilla är sköna ihop. Tycker det är bättre nu, när Sofia W och hennes man är med är kul också.

    Bättre utan Bianca som mest är störig, sur och gapig, så tramsigt överspelad. Mycket trevligare när Benjamin är med, han och Pernilla är härliga ihop. När Sofia W och hennes man är med är det bra också. Tänkte på det att B vill inte gärna ha kramar av sin mamma men hon säger att hon saknade att få kramar hemma som liten, märkligt, och hon ville kramas med fäns i en butik mitt i pandemin, för att underkläder skulle säljas. Asså.

  Bianca säger i hennes försvarsvideo att hon är ’redo att bli frisk’ – vilket är poängen vilket hon inte verkar förstå. Gina Tricot har använt en sjuk modell. punkt slut. När plåtades kampanjen föresten? När det tjatas om att ’det var för 9 månader sedan’ – då är det ju knappast 9 månader mellan plåtningen och inspelningen.

   Men hon har ju varit ätstörd i 17 år säger hon och gjort reklam för gina i flera år, vilket inte väckt någon kritik förens nu

    Men vad konstigt att det inte väckt reaktioner. Nej verkligen inte. Det syns ju tydligt att hon har en ätstörning. Värre än någonsin.

    Kanske för att hon är smalare än någonsin nu. Vilket folk ser.

   Hon vill ju inte förlora några samarbeten vettu, hon vill ju få fortsätta göra reklam för Gina Tricot och andra klädkedjor och bli stylad och posa och få synas så mycket som möjligt. Ena dagen älskar hon det, nästa dag är det sååå jobbigt och hon är tvingad eller nej så var det visst inte sen eehh… Hur ska hon ha det? Nej alltså, så fejkat allt med henne. Pengar är viktigt för Bianca. Money money. Så löjligt när hon satt i tv4 och sa att nej pengar driver henne inte till att jobba mycket ”du kan fråga min manager” sa Bianca haha, märktes att Jenny S inte riktigt trodde henne ”jag vill kunna försörja mina barn själv sen” sa hon också hehe.

  Kan du ta upp bråket mellan Fanny Lyckman och TanbyKlara?
  1. De blev osams av någon anledning. Typ att Alice blev ihop med Fannys ex.
  2. Fanny har talat ut i RebeckaStellas pod. Vet inte vad hon har sagt.
  3. Klara svarar i sin senast vlog.

  Kan du ta upp hur sjukt oskön Klara är mot servicepersonal också? Hon säger att hon är en Karen och CanItalkToTheManager som det var något bra. I somras tappade hon det totalt på en ung kille (såg minerårig ut) för att glassmaken hon ville har var slut. Som att det var någon stackars sommarjobbares fel?

   Alice blev inte tillsammans med Newkid, det var Klaras kompis Sonia.
   Fanny sa att de hade olika tankar angående hur en bästa vän ska vara i princip men att det inte är några hard feelings.

   Håller verkligen med om att Klara är så oskön mot servicepersonal!! Och att hon stolt kallar sig Karen som om det vore något positivt?! I varje video ska det klagas på något. Har faktiskt sluta kolla hennes youtube för jag störde mig så mycket..

   Har själv haft en encounter med Klara, som lämnade mig minst sagt skeptisk till henne som person. Jag skulle besöka en av hennes kollegor som hon delade salong med, och hon gav ett oerhört oskönt intryck till mig som kund (inte ens hennes!). Sedan är jag alltid skeptisk till människor som ba ”råkar” bli bästis med kändis efter kändis, slicka uppåt sparka nedåt.

  Ser inte riktigt nyhetsvärdet i detta, who cares ?

  Är man fåfäng, girig och totalt saknar empati och moral (möjligtvis genuint korkad?) för den vidriga hantering av levande varelser som sker i pälsindustrin så är det kanske inget konstigt att bära päls.

  Videon av djurrättsorganisationen PETA avslöjar behandling av lamm och får på farmer som marknadsförs som “ansvarsfulla” och “hållbara”. Enjoy.

  https://m.youtube.com/watch?v=cCeKbMRlJUU

  Snälla Camilla TA ANSVAR för ditt kommentarsfält! Orkade bara läsa en spottstyver för det är idel påhopp med ”bimbo-Bianca” och folk som kallar folk ”IQ-fiskpinne” och gud vet allt. Så oerhört dålig stämning igen. Jag förstår verkligen Biancas kritik när sånt här skit får stå kvar.

   Jag håller med dig.

   Tycker en intressantare fråga är varför så många skriver som de gör. Att det alltid kommer att finnas någon enstaka kommentar som går överstyr är väntat. Men när vissa personer kommer upp blir reaktionen mycket stark och många tappat fattningen. Något är fel när många blir så provocerade av några influensers att det slutar i en verbal härdsmälta.

  Jag tycker att du börjar gå lite väl långt nu , börjar likna samma besatthet som du hade när du skulle sänka IL.

  Nu börjar det likna hets. Samma hets du hade mot IL.

  Tack Emma, bra skrivet håller med dig!
  Päls och även dun – starkt nej från mig.
  Djuren ska man värna om.

  Att bära päls är ungefär lika nödvändigt som att äta kött eller ägg eller dricka mjölk. Men eftersom det äts väsentligt mer kött och ägg och dricks mer mjölk än det bärs päls och kor och grisar och höns också har eländiga liv vore det väl bättre att koncentrera sig på den biten än på en stackars vilsen influencer med mer pengar än moral/förstånd som tror att Man måste bära päls för att få likes.

  Lite sent att rasa nu? De flesta “Chanel Boy Bags” som influencers bunkrade redan 2016 är gjorda i lammskinn. Det är ett av de vanligaste materialen att göra väskor i (från märken som går för 20,000 kr och uppåt). Inget nytt under solen

  Tycker detta inlägg hade kunnat skippas. Risken finns att din riktiga granskning av GT blir mindre betydande, lite som när det blev för mycket om IL.

  Du är en woman obsessed Camilla först Isabella och nu allt krut på Bianca. Friskt!

   Allt krut är på Gina Tricot, inte Bianca. Ni har verkligen missuppfattat kritiken.

  Känns som Sverige bara har en liten klunga av kända som dyker upp dagligen och överallt. Börjar kännas som en upprepning på alla repriser och är man verkligen så intresserad av Bianca generellt? Tycker inte att hon verkar speciellt skarp när hon lägger ut något som hon vet kommer att skapa debatt för det kan väl inte bero på pengar pengar pengar? Att bära päls är så 1900- tal speciellt för stadsdamer som antagligen inte går många steg ute i den så kallade kylan.

  Alltså! Ordbajsandet i Biancas ”försvarsvideo”!
  Så krystat från början till slut och rakt igenom motsägelsefullt.
  Ett riktigt dåligt försök att knäppa sanningssägare och kritiker på näsan.
  Jag fick ta fram skämskudden.

  Jag börjar förstå varför Philippe alltid såg så uttråkad ut när han var med Bianca och tillslut stack. Bianca ser väldigt bra ut men det är inte så mycket mer än så har jag insett, och att följa henne gjorde mig så galet uttråkad att jag gav upp för längesen. Nu har jag blockerat henne på Instagram men som någon annan skrev härinne så får man Bianca nerkörd i halsen vare sig man vill det eller inte, så fort man kliver ut utanför dörren. Gud vilken trist och innehållslös människa.

   Vilken trevlig och snäll kommentar

  ALLTSÅ HUR!? kan man göra så.. inget samvete alls?
  dålig förebild, men as I said – hennes tid i rampljuset e snart över thank god =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.