Kenza och Aleks nya husköp

Det var ett nytt sommarhus som Kenza och Aleks köpt.
Det lilla röda som familjen haft i ett par år började kanske för litet, särskilt med tanke på att de försöker skaffa ett tredje barn, men i det här nya finns det gott om plats. Av bilderna att döma så är det fler byggnader än bara det blå bostadhuset.
Hörde jag midsommarfest eller?
Jag tycker mig även skåda någonting som kan vara en hundgård eller möjligtvis ett hönshus.
Det är perfekt att slänga ut barnen i när de blir jobbiga. Stängslet är tillräckligt högt att man med gott samvete kan ta sig en tupplur eller en utekväll utan att barnen riskerar att rymma.
Det är verkligen goalz!

I den här videon berättar Kenza mer om köpet av det nya sommarstället, och allt annat följarna kan tänkas vara nyfikna på.

https://www.youtube.com/watch?v=KFvrgt4ABUU

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gud så fint det är!

   Verkligen idylliskt! Har alltid drömt om ett sånt burspråk.

    Ja, det ser ut att vara riktigt fin tomt i alla fall! Det kan verkligen vara mysigt med punschveranda. Det ska bli intressant att se hur huset blir till sist!

  Wow! Jag vill ha!

  Har de köpt eller inte?
  Kenza säger att de fortfarande förhandlar om priset.
  Låter alltså som inget kontrakt ännu är skrivet. Och då finns det inget köp.
  Och det verkar som det blir en hel del som ska ordnas innan de får det som de vill (och måste).
  ”Inga drastiska förändringar” dock. Bara helt nytt kök och badrum, invändig målning/tapetsering, nya (gamla?) golv…
  Plus uthusen förstås.
  Hörde inget om de stora minorna som kan finnas i äldre hus: Taket, stuprännor/stuprör, dränering, isolering…
  Hur är det med vatten och avlopp? Har man enskilt vatten kan det vara problem i Roslagen.
  Avlopp kan också vara problematiskt om man inte är ansluten till kommunalt reningsverk.
  Blir spännande att följa.
  Jag gillar hus (om andra äger dem och betalar räkningarna).

   Andy, för att inte köpa huset själv är du onormalt intresserad av vilket skick huset är och vad dom ska tänka på…

   Haha ”spännande att följa” ska kanske översättas mer ”surt sa räven” ?

   Positiva klubben incoming…

   Står ju i inlägget från instagram att de köpt det. De har nog koll på läget ?

   Är det du som är The Watcher kanske?

   De har nog råd att fixa avlopp osv om det skulle bli ett problem.

  Jättefint, men jag kan inte låta bli att känna att det är nånting så bakvänt med alla dessa stora fina gårdar som blir till sommarhus. Säger så mycket om vår tid, på något vis.

   Eller hur, tänk vilket uppsving för landsbygden och för alla dessa små samhällen som ”bara lever upp på sommaren” och deras ekonomier.

   Håller med… nu blir det gym och pool och en familj som dyker upp några veckor om året.

   Håller med. Tycker det verkar vara ett fint ställe de köpt och roligt för Kenza och hennes familj att de kan förverkliga en dröm.
   Men det är resursslöseri av stora mått. Vi konsumerar vår planet som om det fanns fem på lager. Ska vi kunna fortsätta som vi gör får nog den gode Elon Musk snabba på med sina koloniseringsplaner på Mars och se till att det går att bo och odla mat där.

    Är det inte mycket mer och värre resursslöseri att låta gården stå oanvänd och låta den förfalla??

     Varför skulle den stå oanvänd? Någon annan som har bättre användning kanske hade köpt den. Det är ju inget ödehus

      Så ska vi definitivt börja tänka med alla boenden. Det är den som har mest användning och störst behov av boendet som ska få det.
      Inte den som är mest intresserad av det.

    Hur menar du resursslöseri? Är det bättre ingen bor i och använder ett fint gammal hus?

     Fast varför köpa ett stort hus med uthus de inte ens behöver och kommer vara där några få helger per år? Då finns det säkert någon annan familj som hade tagit hand om fastigheten bättee

      Vad har du att göra med vad någon gör med sina egna hus eller hur ofta de är där? Låter som att du har problem med gränsdragning.

       Finns något som heter vurma om gamla hus och vår historia

       Problem med gränsdragning? ?Vad svamlar du om?

      Varför utgår du ifrån att de inte kommer ta hand om fastigheten lika bra som någon annan hade gjort?

    Det är väl TOPPEN att folk har sommarhus så de inte bara står??
    Finns hur mkt hus som helst i glesbyggd som bara står pga det är svårt att leva ute i glesbygd 2022. Och många har landställen likt detta men är aldrig där. Är väl fantastiskt om en barnfamilj som inte bor i hus köper det som landställe och hänger där på helger och sommar. Jättebra för närområdet också som tack vare detta får fler kunder. Gynnar butiker, bensinstationer, restauranger och hantverkare i området

     Den relevanta frågan är varför den står och förfaller överhuvudtaget? Men alla är så upptagna av att konsumera att man springer på i 180 utan att inse var det kommer att sluta.

      Nu har du lite väl mkt domedagstänk.

      Säger inte att just detta hus stod och förföll, utan rent allmänt. Att lägga skulden på folk är ju lite å ta i. Världen ser inte ut som för 100år sedan när dessa hus byggdes. Nu är folk i behov av arbete, service, vård, skola osv
      Det är så lätt å sitta å säga åt folk när man själv jobbar online eller är beredd och har möjlighet att ”offra allt” och bo var som helst/leva utanför samhället. Man kan inte skälla på folk för att dom inte odlar sin egen mat och stickar sina egna kläder. Samhället är inte gjort för det. Gör man det så är det TOPPEN men slamma inte dom som inte kan/vill

       Absolut inte domedagstänk. Men vi kommer att vara tvungna till att förändra hur vi lever. Och ju mer vi börjar göra aktiva val ju mer kan vi behålla av det liv vi är vana vid.

      Vad menar du egentligen- undrar du över varför Sverige urbaniserats de senaste 150 åren.. ? Om du tänker efter, vad tror du själv är anledningen till att få storstadsbor flyttar permanent till landsbygden trots att husen är mycket billigare?

     Fast hur vet du att de kommer vara där på helger? De är knappt i det hus de har nu som ligger typ på samma ställe

     Ser ju inte direkt ut att stå och förfalla? Finns många som faktiskt vill bo 100% av tiden på en gård på landet. Synd då att bli överbjuden av en stadsbo som ska ha det som lantställe. Nu vet jag inte var detta hus ligger, men gårdar med rimligt pendlingsavstånd till en tätort brukar vara populärt även för permanentboende. De får ju gärna rädda ett riktigt ödehus som verkligen står och förfaller. Sen är det synd att alla dessa ”jag älskar verkligen huset sjääääl” människor kommer att riva ut precis allt och sätta in något som passar in i dagen trend för hur ett lantligt kök och badrum från typ 20-talet såg ut. Men det viktigaste är att riva ut allt ursprungligt så att det blir nytt och fräscht. Hur det går med den där själen är inte så viktigt. Man kan tycka att en flunsa har råd att bygga ett modernt lantligt boende så slipper man förstöra något gammalt (inte för att detta hus ser särskilt ursprungligt ut vad gäller utsidan i alla fall).

      EXAKT SÅ

     Nej! Det är inte alltid av godo. Sommarhusköparna från städer/utlandet med helt andra löneförutsättningar drar upp prisen på husen och gör det ofta omöjligt för de som vill bosätta sig på orten att köpa dem.

     Tyvärr dödar det små orter och landsbygden och kommunerna blir bara fattigare. Den fastighetsskatt och kommunala utgifter en sommarhusägare betalar är försvinnande liten om man jämför med en person som är fast bosatt. Fritidshusägare handlar ofta ”på väg till stugan” och så kompletterar de ofta bara lite i lanthandeln under helgen. Skolan dör och gatorna ekar tomma och trots det så finns det ofta inga hus att köpa

     Det här är ett jättestort problem som tyvärr ingen pratar om ordentligt. I småländska byar och småorter märks det tyvärr väldigt tydligt där tyska sommargäster inte tvekar för att köpa ett ”sommarhus” mitt i orten för att sedan besöka det några gånger om året medan undersköterskan som vill flytta närmare ålderdomshemmet där hon jobbar inte hänger med i budgivningen.

     Det är dags för extraskatt för fritidshus över x kvadrat/för året-runt-hus! Eller liknande regler som på vissa skärgårdsöar – köper man något ska man också skrivas där.

      Exakt så! Jag bor på landsbygden i en liten kommun i Västra Götaland och vi har letat efter en gård länge. En gård att bo och bruka. Gård efter gård som vi tittat på har sålts superdyrt som sommarstugor. Till slut kom drömstället upp och vi vägrade ge oss så till slut blev den vår, men till ett överpris. Ingen av dom andra i budgivningen skulle ha stället som bofast och alla kom från storstäder.

      Det är jättekul att ställen tas om hand och ger glädje till sommargäster, jag förstår verkligen lyckan i att ha en sommarstuga. Det jag vänder mig mot är alla dessa gårdar som blir sommarboenden och där marken då får arrenderas ut till nån storbonde. Sommarhus ger heller inga skatteintäkter att tala om till kommunen det ligger i men kräver infrastruktur under de perioder man bor där (vägar och vård tex). I och med att så många hus står tomma på landsbygden på vintern finns det heller inget underlag för skolor lokalt och barnen får åka långt.

      Sen är det ju å andra sidan många på landsbygden som livnär sig på just turister och sommargäster så myntet har ju två sidor absolut.

     Men skatten kommer inte in till kommunen

   Då får jag vara kärringen mot strömmen och inte hålla med. Såklart hundra ggr bättre någon tar tag i och investerar i husen än att de får stå och förfalla.

   Får mer ångest av alla hus som någon lagt tid och möda på och som sen får förfalla för att det är en ort folk flyttar från. Klart det sällan står helt tomt, men i avfolkningsorter får många hus gå ner sig något väldigt, var vilket är trist med tanke på resurserna det tagit att bygga huset och att det blir dyrare ju längre förfallet går.

   Rika sommargäster tar iaf hand om husen, och Kenza skapar säkert en del lokala arbetstillfällen isf att göra allt jobb själv.

   Folk verkar inte förstå hur mycket underhåll det är med en gård. Kan se framför mig högt gräs, ogräs som tar över rabatter, omålade hus, oklippta häckar och träd. Allt det kan jag köpa på ett torp, men fan inte på en gård ? influensers är vår tids pest

  ett tredje barn? påriktigt? världen brinner

   Inte om du är en flunsa och bor i en flunsabubbla.

   Sverige behöver dock en befolkningstillväxt.
   Eller hur tänker du som? Ska alla sluta skaffa barn så att mänskligheten dör ut helt om tre generationer?

   DET vore ju det som är absolut bäst för välden.
   Om man nu ska tänka på planetens bästa..

    man kan väl ta hand om dom barnen som redan finns? adpotera?

     Berätta mer om dina adoptioner eller de du planerar.

     Varsågod, var ett bra ett exempel och börja med det du

     tack för omtanken till er som anser att jag ska adoptera men jag ska inte ha barn alls 🙂 kommer därför inte heller adoptera. men för de som PROMT ska ha fler än 1 barn tycker JAG att adoption i så fall borde vara lösningen.

      Jaha. Min personliga åsikt är att du verkligen borde skaffa barn genom adoption. Bara ett vänligt råd om hur du bör leva ditt eget liv. Det tycker JAG är rätt för dig.

       lol

      Och JAG tycker att du inte har med det att göra alls.

       Till 10.51

      Jäkla egoist. När det finns massa barn i världen som behöver hjälp så ska du inte adoptera ett enda?

     En idiotlösning att frakta barn till andra världsdelar. Stötta familjer så de kan behålla sina barn istället. Den stora efterfrågan på adoptivbarn gör att barn stjäls och luras bort från sina föräldrar.

      Nu är iof inhemska adoptioner vanligare än utlandsadoptioner i Sverige sedan något år tillbaka. Inte för att den här diskussionen är relevant.

    Har alltid sagt att om det fanns en knapp där jag kunde utrota mänskligheten (inklusive mig själv) och veta att planeten kommer klara det utan att gå under (med tanke på alla kärnkraftverk osv som kommer haverera realistiskt sett), så skulle jag trycka på den knappen.

    Vi förtjänar helt ärligt inte den här världen, planeten Jorden tillhör inte oss människor! Vi är bara en av alla arter av djur som bor här och vi drog vinstlotten i genetiken så vi blev lite smartare än vanliga däggdjur.

    Så jäkla sorgligt är det att vi förstör vårt enda hem.

     Du är ju sjuk i hela huvudet!

     Visst kan man känna sig besviken på och ledsen över hur vi missköter vår planet, men det där låter ju sinnessjukt. Tur att du inte är Putin…

     Mycket impopulär åsikt, men jag håller i mångt och mycket med dig. Jag tycker det känns mer trösterikt att planeten är kvar och välmående än att mänskligheten ska överleva till vilket pris som helst – exempelvis genom att utrota alla andra arter. Mänskligheten är oavsett bara här en kort stund och jag vill inte att vi på vår korta stund i universum lyckas förstöra en hel planet. Då är det bättre om vi inte finns alls.

      Det rör jag inte du behöver oroa dig för, det finns många arter som är långt mer livskraftiga än oss och som vi aldrig skulle lyckas utrota. Vi är inte de mest dominerande varken sett till antal, biomassa eller livskraft. Myror dominerar världen mer än vi gör

      Som bekant är detta bara ett av de handfulla massutdöenden som hunnits med under jordens historia, och som generellt sett gett ett uppsving i antalet arter efter att de skett. När dinosaurierna försvann tog däggdjuren plats osv. Det går i cykler.

      När mänskligheten dör ut kommer det sannolikt komma andra arter som dominerar på samma vis som vi. Och sen försvinna. Och sen komma nya.

      Sen dör vi alla allra senast när solen ger upp om oss.

     Med all respekt och omtanke borde du söka hjälp. Det är inte friskt att tänka som du gör. Blir orolig för alla unga människor som blivit lurade att tro att vi alla kommer gå under.

     Ja vi har problem och vi måste dra ned på utsläppen, men det kommer inte resultera i jordens undergång.

      Ni tror väl inte på riktigt att jag går runt och önskar att alla skulle gå och dö imorgon (många som måste söka hjälp om BBs kommentarsfält fick bestämma)?
      Ni får ta påståendet med en nypa salt, jag ville trycka på att vi människor förstör den fina planet vi bor på och verkar inte direkt bry oss heller. Att limma fast sig i gatan eller slänga skräp på konst verkar inte funka, Greta verkade ingen lyssna på, Miljöpartiet är för vänster för många. VAD ska vi göra nu tycker ni? Många vill ha förändring men ingen vill vara obekväm.

      Tack för allas omtanke men jag behöver inte söka hjälp, jag lever ett vanligt liv med vanliga problem och är psykiskt stabil ?

      Helt ärligt tror jag du behöver uppdatera dig själv. Om du inte gör det kommer du aningslöst bidra till att lura alla som är barn idag att de kommer kunna leva lika bra som sina föräldrar om inte bättre.

      Jo, det kommer faktiskt att sluta med att planeten blir obeboelig, i alla fall för alla arter som inte tål extrem hetta och så vidare. Särskilt långt borta är det inte heller, förmodligen inte mer än några decennier och om du tänker efter så dör otroligt många människor redan i dag av klimatförändringarna.

      Att ”dra ned på utsläppen”, som du uttrycker det, räcker inte, förloppet har redan gått för långt. Inte ens koldioxidinfångning skulle hjälpa längre, de processer som satt i gång går inte att stoppa, vi har nått the tipping point.

      Jag vet att många tycker att det är otäckt att tänka på det här men det blir inte mindre sant därför att man försöker förneka det. Om du minns vad som hände i somras förstår du kanske allvaret? Tänk på de temperaturer som var och så lägger du på några grader till – då dör människor. Jag är ledsen men inte ens de barn som är små i dag, inte ens i Europa, kommer att bli särskilt gamla och tiden fram till döden kommer att vara fruktansvärd för många.

      Ta del av den statistik som finns, läs de riktiga forskarrapporterna så slipper du sitta här och låta som en sverigedemokrat i den klimatförnekelse.

    Sverige behöver en befolkningstillväxt? Sedan 2000 har vår befolkning ökat med nästan 1,6 miljoner. Det är 18%. Nej vi varken behöver eller ska bli fler.

     Du tänker skevt tror jag, vi har också en mycket större äldre befolkning och folk som kommer gå i pension inom 30 år. Därmed har vi inte tillräckligt stor befolkningsökning för att ha råd med dem/oss när vi slutar skatta.

      Skevt, nej tyvärr inte. Orsaken är att vi har ett överskott från invandring.

     Vi behöver verkligen bli fler om vi inte vill jobba tills vi dör. Kolla statistiken på hur otroligt många det är som förväntas lämna arbetslivet kommande 20år. Pensionssystemet klarar inte av det och det finns helt enkelt inte tillräckligt många arbetsföra människor att fylla jobben.

     Du kan ju tycka vad du vill men just nu har Sverige som mål att öka barnafödandet, ja.

      Och tycker är vad du gör. Tar du aldrig reda på fakta? Nej Sverige stimulerar inte aktivt att öka barnafödandet. Man till och med diskuterar att ta bort flerbarnstillägget. Faktum är att man diskuterar aktivt att uppmuntra till minskat barnafödande bland utrikesfödda. Rent statistiskt ligger dessutom Sverige i topp bland antal födda barn per kvinna.

   Hur många ”får” man ha då? 1? 0? 2? Seriöst…

    max två enligt mig 🙂

     Varför just två?

      risken att båda två av ens två barn dör känns minimal även om den finns, men om du har två och en dör så har du ett kvar.

       Lite svinn får man räkna med liksom?

      Det är ju rätt rimligt iofs. Om alla par skaffar två barn ökar man ju inte befolkningen utan den bara består stadigt

  Eftersom Alexandra Bring köpte gård så måste Kenza också göra det…och andra flunsor kommer haka på. Tävling om vem som ”mysigast” gård.

   *har

   Haha ja. Och allt kommer bytas ut om man känner Kenza rätt fast det ska ändå se gammalt ut men kommer inte göra det pga deras märkliga smak

   Men fy farao vad negativa ni är. De är ju vänner och kanske inspirerar varandra till att skapa en trevlig tillvaro för sina familjer och vänner. Lägg ner snacket om tävling, det säger mer om er än nåt annat.

    Vänner har väl alltid inspirerats av varandra, inget konstigt med det. Sen kanske det är svårt ibland att dra gränsen för när det blir osunt eller vad man ska säga, att den ena absolut inte vill att ens lantställe alltid ratas vid större tillställningar tex midsommar för att man har det minsta stället och därmed känner press att skaffa större. Så även om det inte är en tävling om att vara bäst så vill väl ingen heller var sämst.

   Jaaa, det var min första tanke när alexandra la ut bilder i somras när Kenza var där och hälsade på. Hur lång tid kommer det ta innan också kenza måste uppgradera sommarställe? Det verkade ju som att kenza mer hade mer ett torp innan. Det var väl för lågstatus?

    Tyckte också det var charmigt med deras sommarhus. Men nu räcker det inte, ska vara gårdar nuförtiden med pool, gym etc

  Förlåt mig….Jag vet att dethär är en OT och jag ber så mycket om ursäkt för det, men jag sitter och känner mig ensam och ledsen i det här. Och jag ville bara göra ett försök och se ifall någon här kan hjälpa mig med lite stöd. Gärna någon som själv är chef eller bara upplevt samma. Jag jobbar hemifrån idag men vet också att kollegan jag ska berätta om nu även pratat skit om det med kollegorna på plats på kontoret.

  Jag har alltså en kollega (lite äldre än mig.). Hon är väldigt god vän med vår gruppchef, dem delar kontor bland annat. Sedan dess har den här kollega verkar bli någon slags ’underchef’ där hon anser sig ha rätten att säga till andra, ifrågasätta saker andra gör och framför kritik trots att vi är på ’samma nivå’ egentligen. Senast idag ringde hon mig och körde med härskartekniken ’gå in i datorn på det här inlägget… ser du nåt fel du gjort?’
  Jag svarade ärligt att nej. Men hon insisterade och sa till sist vad felet var. Jag sa att ’okej, jag visste inte att jag gjort fel för det är såhär jag/vi alltid gjort men nu vet jag ju det till nästa gång. Tack för att du uppmärksammade det!’ Ändå fortsatte hon raljera över hur illa det var och att det måste se rätt ut. Tillslut sa jag ifrån ’men jag säger ju att jag förstår vad du menar och nu har jag lärt mig. Det är ju inte så ett jag gjort fel med flit så varför beter du dig som om jag gjort det??’
  Hon bad inte ens om ursäkt utan hon beter sig ofta som nån som tror att hon är biträdande chef. Och eftersom hon och chefen verkar komma bra överens känns inte så lyckande att ta upp detta med chefen som ett arbetsmiljö problem. Jag har absolut inte problem att höra när/om jag gjort nåt fel så jag kan rätta till det, det tänk så man lär sig. Men jag TÅL INTE när vissa ska sätta sig över en och förstora problemet för att få det att låta som världens katastrofalaste felsteg. Jag lär själv upp nya ibland och är alltid tydlig med att dem ska känna att det är OKEJ att göra fel ibland, det är så man lär sig och allt går ju att rätta till tillsammans. Hur skulle ni hantera detta? Bara låta det skölja av er eller göra nåt annat? Vill ju samtidigt inte att det slutar i att vi har kollegor som inte ens pratar med varandra… :/

   Ärligt talat, såna människor ändrar sig inte. Gör så gott du kan, acceptera att du inte kanske jobbar där för alltid och påbörja jobbsökande. Personen du beskriver kommer INTE släppa sin attityd. Tyvärr.

   (Det är den personen det är fel på, jag tycker inte att du gjort något fel alls.) Lycka till ❤️

    Nä exakt. Det bästa du kan göra för dig själv är att byta jobb.

   Så tråkig situation. Om du inte vill ta upp detta med din chef så hade jag inte tagit detta personligt och heller inte i framtiden. Har också kollegor som gärna vill påpeka saker men låter det rinna av. Tycker att du bemötte henne bra och hur du svarade visar ändå att du tar kritik bra. Låt henne vara besserwisser men till en gräns, går det överstyr måste du prata med din chef och förklara att det inte är okej med tanke på hur dåligt hon framför konstruktiv kritik. Du verkar vara en toppen kollega så låt det inte påverka dig för mycket!! Ha en bra måndag??

    Kom ihåg också att vissa kollegor alltid förblir kollegor – man kan inte tycka om alla och vissa klickar man helt enkelt inte med. Lägg inte energi på sådana personer och var bara trevlig men inget mer än så!

   Usch, jag hatar sådana situationer. Jag har ingen långvarig lösning, men jag tror absolut på att alltid säga emot lite som du gjorde senast hon kritiserade dig. Hon ska inte ”känna en trygghet” i att kommentera ditt arbete. Det är din chefs jobb, inte hennes.

   Så hemskt av kvinnan 🙁 Men jag hade ändå pratat med chefen, även om dom verkar stå varandra nära. Är chefen vettig tar hen tag i det ändå.

   Vet inte hur du ska bemöta kvinnan, men testa iaf att säga ”är det du som tycker det, eller är det chefen? Tror jag frågar chefen isf”. Varje gång hon påpekar något. Så du verkligen visar att du inte ser kollegan som någon som bestämmer.

   Nu var visserligen min situation på ett demensboende och inte i kontorsmiljö, men jag hade i princip samma situation, dvs en kollega som var på samma nivå som mig men som kände nya chefen sedan innan och av nån anledning gjorde det att hon började bete sig som nån mini-chef. Detta var oerhört irriterande för många, när någon säger åt en vad man ska göra (fast man vet hur och att man ska göra det..) och även att personen ju lägger tid och energi på att gå runt och ”ha koll” istället för att bara göra det arbetet som behöver göras.

   Till slut så tog jag ett enskilt samtal med henne, och så sa jag rakt ut att vet du, vi har samma lön och samma ansvar du och jag, det finns ingen anledning till att du ska gå runt och säga åt mig eller någon annan vad vi ska göra, gör det själv istället eller låt oss arbeta på precis som vi alltid gör utan dina avbrott. Och så sa jag det lugnt och fint och förtydligade att jag absolut inte ville ha någon konflikt, tvärtom så ville jag att hon skulle veta att det är många som är irriterade och snackar skit bakom hennes rygg, och om jag var henne så hade jag taggat ner med beteendet för att undvika att något skulle brisera. Hon blev superpaff och ganska tyst, men samtalet hade god effekt.

   Kanske inte så snällt att berätta att en massa snackade skit om henne, men samtidigt så var det ju så det var och det var något som hon själv hade makt över om det skulle fortsätta eller inte. Jag tänker att det handlar om att stå upp för sig själv liksom?

    hade en exakt likadan kollega! hon trodde dessutom att hon ägde kontoret. en annan kollega flyttade på en fåtölj som stod lite i vägen, varpå denna jobba i princip skriker ”men neeej vad gööör du!!! du kan inte bara gå och ändra min inredning!!!”… så dryg.

   Åh jösses..haft en liknande kollega men hon var psykopat. Förtrolig med chefen och fick alla adra att må dåligt som jobbade där. När man konfronterade henne spelade hon dum. Skriv upp olika situationer så du har att ta av när det blir dags att gå till chefen. Får du inte gehör från chefen är det dags att leta nytt innan det blir för toxic. Men att nypa av som du gjorde var superbra. Vissa människor går igång på att mästra och om hon nu vill vara en bra chef ( vet att hon inte är det) så beter sig inte en bra chef så. Man talar om vad som blivit fel och det är inte mer ned det. Hon har lång väg att gå innan hon ens kan tänka ordet chef.
   Usch hatar människor som beter sig så.
   Kram!

   Jag skulle notera dessa tillfällen hon beter sig så, skriv även ned datum. Det underlättar om du ska ta det vidare vid ett senare tillfälle med chefen. Jag själv har också jobbat med sådana människor och troligtvis kommer de inte att ändra på sig, men det betyder inte att du inte bör stå upp för dig själv.

   Kolla på Youtube-klipp eller lyssna på poddar om hur du bemöter folk som använder sig av härskartekniker, det har jag själv gjort och det har underlättat för mig. Jag skulle inte söka mig bort från problemet så enkelt utan att ha försökt få lite rättvisa. Söker du dig till en ny arbetsplats finns risken att det jobbar en liknande människa där ? Lycka till och var glad att du själv inte är en sådan typ av människa!

  Men vad ska de med en så stor fastighet till? De har ju varit i sitt nuvarande hus typ 3 dagar sen de köpte. Bring verkar ju ändå ha bott där, har planer och gör något fint av det. Kenza och Aleks är ju verkligen stadsmänniskor…

   Nä det är ju i stugan de har nu väldigt ofta!

    Nej?

   Tycker du på riktigt att du har något med det att göra?

    Nej men man får väl ha en åsikt?

   De kanske inte var i sitt nuvarande hus mycket därför att de inte trivdes, och har därför velat köpa ett ställe där de kommer vilja vara. Att vilja ha ett lantställe betyder ju inte att man trivs i alla lantliga hus, oavsett var de ligger och hur de fungerar. Min mamma har två lantställen – Det ena älskar jag och spenderar gärna några veckor under sommaren på. Det andra trivs jag inte på och är aldrig där i princip. Båda är ställen på landet.

  Varför köpa ett ställe 2 h bort om man aldrig hinner vara i huset de har nu? Tror hon har en gulligulldröm om att bjuda dit vänner och vara där hela somrarna men ärligt talat tror jag knappast det. Synd att ingen med bättre användning av stället fick köpa det

   Ja exakt, förstår att det är trendigt att ha ett sommarhus men med en enorm renoverad lägenhet i stan där de är säkert 50 av årets 52 veckor så är det ju helt onödigt. Dessutom reser de utomlands flera ggr per år. De vill typ ha ett sommarställe att vara på över midsommar samt 2-3 veckor i juli kanske. Då hade det varit mer rimligt att hyra.. tänk att den där gården kommer stå obebodd typ augusti-maj sen användas då och då. För att ”skapa minnen”. De är såklart värda den då de har råd med den, men tänk att en familj som vill bo på landet årets runt hade kunnat köpa den för mindre pengar.. lite sjukt ändå.

    Ute med sommarhus nu. Det ska vara sommarGåRD. Iaf i flunsankdammen.

  Alltså blir lite fundersam hur det fungerar med förskolor och flunsor i sthlm. Hur kan det vara möjligt att man får gå till bageriet, gå på spa, kanske gymma medan barnen är på förskolan? Det hon berättar att hon gör i vloggen är säkert en halv arbetsdag för andra.
  Hade aldrig varit tillåtet där mina barn går. Bor i norra sverige

   Det är deras jobb, de har eget företag som de själva bestämmer hur de driver så det är absolut tillåtet också i norra sverige. Fun fact är ju att dom tjänar mer på sina jobb än de flesta av oss och därmed drar in mer skatt till att finansiera dagisplatser än oss. Du verkar helt ärligt inte så reflekterad

   Är det inte så att de helt enkelt kan motivera att alla de här aktiviteterna är jobb, eftersom de skapar content från det, vilket i sin tur är deras försörjning? Jag menar om ditt jobb är att provsova i sängar, får du ju i praktiken ha barnen på förskola medan du går till jobbet och sover.. Att utövandet av deras yrke är upplagt annorlunda än ett kontorsjobb gör det ju inte mindre till deras jobb.

   Om jag hade varit Kenzas ekonomiska ställning hade jag snarare betalat en privat barnskötare som kommer hem till dem. Låter ju betydligt mindre stressigt för barnen och mer skräddarsytt.

    Det är väl bra att barnen får det sociala sammanhanget som förskolan bidrar med?

     Sociala sammanhang kan man få på andra sätt, utan att behöva göra avkall på annat

   Är det inte tillåtet att jobba när man har sina barn på förskolan i norra Sverige?

  Folk här verkar tro att om dom inte hade köpt gården hade den automatiskt gått till en behövande stackars småbarnsfamilj som är mer värdiga och skulle bo där 52 veckor i året? Tror ni inte det är mer sannolikt att den hade gått till andra Stockholmare med önskan om ett sommarhus?

  Om man vill att gården ska bli omhändertagen blir den det garanterat i Kenzas händer. Gud vad folk stör sig på att andra har råd med sina drömmar. Kanske ni skulle skaffa er en utbildning och ett jobb så kan ni köpa gården och leva lantlivet själva om det är så viktigt att Kenza inte får den

   I Småland är det typ bara danskar och tyskar som köper alla ”pittoreska gårdar” långt ute i skogen. I många fall står de och förfaller, eller blir uppköpta, rivna och görs om till granplantering istället.

  Kenza har enligt senaste årsredovisningen lämnat utdelning till sig själv på 27,5 mkr, vilket innebär att hon i princip tömt bolaget på fritt eget kapital. Så hon har säkert finansiella resurser att köpa gården.

  Äh, jag hade hellre köpt en lägenhet i Sydeuropa. 🙂 De har ju redan ett sommarställe.

   De ska BYTA sommarställe för att de växt ur den lilla stugan med två barn och en hund, samt önskan om fler barn. Har sett deras Stug-tour och det var väldigt trångt. Mysigt men trångt för en familj.

    Den lilla stugan som införskaffades som rekvisita för samarbeten med Tretorn ?

    Hunden har dom inte kvar. Han fick snällt göra plats för barnen, som så många andra stackars hundar får göra när matte och husse inte orkar ta hand om dom längre efter att dom blivit föräldrar.

     Fast de sa väl att det var för att hunden blivit gammal (15 år nu, så typ 14 år kanske när han flyttade in hos Alex pappa?) och sjuk och blev stressad av barnen när han behövde lugn och ro. Lite skillnad kan jag tycka, snarare mer ansvarsfullt att se till hundens bästa då det är något svårt att ordna så att såpass små barn håller sig tysta och lugna. Och visst, kan väl vara en ursäkt, men tror faktiskt inte det då Kenza en lång tid innan skrivit om hundens olika krämpor och sjukdom och man såg på bilder hur gammal han blivit.

  Inte en bild utan en fot på tå.

  Röda stugan kändes mer som en sommarstuga 🙂 Stora huset som permanent villa. Men flunsor har väl andra mått..

  Stockholmarna gör så, köper stora hus som de knappt är i och är omöjliga att försöka åka till om någon behöver repareras. Måste vara dyrt att värma upp alla dessa byggnader och hålla allt annat i skick. En bra investering men vansinne, de orkade ju inte ens klippa gräset på förra stugan? Den där fastigheten kräver varje ledig minut av ens tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.