Bingo och Katrin bemöter kritik på olika vis

Bingo och Katrin kommer ta sitt pick och pack och flytta sin relationpodd till betalplattformen Podme, och inte alla lyssnare är nöjda med det beslutet.
Kritiken har strömmat in under inläggen, och för många är det just pengarna som är problemet – Podme kostar 79 kr/månad men då får man också tillgång till ALLA plattformens poddar och inte bara Katrin och Bingos.
Duon har valt olika strategier för att bemöta kritiken, där Bingo försöker med vänliga ord och hjärtan, medan Katrin gör….tja, på ett lite annat sätt.

Läs och begrunda…
Vems strategi tycker ni verkar fungera bäst?

Vad tycker ni om kritiken?
Är det orimligt att flytta sin podd till Podme, eller är det orimligt att bli sur över detta och kräva att kunna lyssna gratis även fortsättningsvis?
Den sista kommentaren vet jag inte riktigt vad jag ska göra med…
”Vi blir inte rika på någonting DU gör”…säger hen till Katrin.
Nej, det blir du heller inte av att lyssna på Spotify, titta på tv eller läsa en bok, så vida du inte är Max Martin eller liknande men jag ser sällan den kritiken riktat mot dessa plattformar eller kreatörer.
Ett mycket märkligt resonemang…

 

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men gud, är det 20 spänn per avsnitt? Jag uppfattade det först som att det var per månad eller nåt sånt. Ge det några månader så kommer de inte att det inte fungerar.

      Är per månad, dem släpper ett avsnitt i veckan och alltså 4 avsnitt i månaden och podme kostar 79kr i månaden. Sen har ju podme massa andra poddar som man kan lyssna på hur mycket man vill, fungerar på samma sätt som Netflix tex. Men vill man bara lyssna på deras podd på podme så betalar man 20kr per avsnitt. Tycker dock det var konstigt sätt av dem att marknadsföra sin podd på det sättet och tror det är därför dem mött så mycket kritik.

        79 kr i månaden för att få relationstips från Bingo och Katrin! ?

        Skulle betala för att hellre lyssna på bara reklam

      De kosta 79 del i månaden och det släpps 4 avsnitt i månaden, så K o B räknar om det till 80/4 = 20 sek per avsnitt.

      Tjänsten kostar 79kr/månad, de har bara delat det på antal avsnitt dom släpper i månaden för att det ska låta billigare

      Schulman och Geniet har ju också försökt men det verkar gå sådär iom att de behövde släppa ett 30-minavsnitt nu för att hålla lyssnarnivåerna uppe. Jag tror inte alls på det här konceptet.

      Fö, har någon lyssnat på S&G? Jag reagerar på att det är ett enormt glamouriserande av droger. Att Geniet gärna pratar om sånt är kanske ingen nyhet men CS? Vad säger lixom mamman till hans barn om det? Är hon lugn med att det kan ligga svamp hemma hos honom som hans barn knaprar i sig, eller att han har substanser kvar i kroppen (det finns ju faktiskt inga garantier för när de gått ur) när han plockar upp barnen för sin vecka? Om jag va AS skulle jag inte känna mig superlugn under pappaveckorna.

        Geniet, som sedan tidigare är missbrukare, kom ju för ett par år sen på att det inte var kul att vara nykter längre. Det var ungefär i samma veva som han också blev nyfrälst självhjälps-guru och försökte lura i hela sin omgivning att han minsann blivit snäll och vänlig nu när han sett ljuset (dvs. att den enda anledningen till att han varit ett backstabbing knarkande kräk alla dessa år är för att hans mamma inte var en tillräckligt bra mamma. Obviously!) Sagt och gjort, saken är klar, bara att börja dricka och knarka igen men nu under the pretense att det är för att ”öppna medvetandet” och släppa mentala blockeringar och då går det med samma logik hur bra som helst att romantiserar bruket. Och nej jag är inget fan av varesig Geniet eller Calle och ja, svampromantiken är bara toppen av det olustiga cringe-berg som är deras kändisskap. Hade jag varit nära anhörig hade jag definitivt tyckt att deras vurm och livsstil var ultraproblematisk.

    Katrin är ju en helt fruktansvärd människa, så otrevlig, osympatisk och självgod
    Skulle aldrig ge henne en spänn oavsett. Korkade människor som bidrar till att vi inte slipper henne

      Inte jag heller! Vem betalar för att höra de två lajvs relationsexperter????

        Och oavsett vad Bingo tycker så är de bästa poddarna gratis.

    Katrin är komplett galen och saknar all typ av empati. Skulle inte lyssna även om det är gratis.

      Jag skulle inte lyssna på henne ens om hon betalade mig 200kr per avsnitt.

        Samma här??

        Jag skulle gjort det, men då hade jag lämnat telefonen på bordet och gått och bajsat och läst en bok i en timme på toaletten i lugn och ro.

      Gisaar att många skippar hennes produkter av den anledningen också. Hon måste vara rätt osmart också när hon tror hon fångar fler flugor med sitt gift…

      Men hon måste ju ändå vara narcissist?
      Man kan svara på olika sätt också.
      Jag tror de vill slippa hålla på att spela in reklam och jaga spons.
      Tror inte jag kommer betala f att lyssna. Det blir för många småsummor med alla ”billiga” abonnemang. Det blir så dyrt i slutändan. Dessutom har vi precis tagit bort ljudböcker å tvkanaler. Skalat ner. Så jag skalar inte upp igen ??

    Har slutat lyssna på flera poddar då de flyttat till betalkanaler. Poddar är kul men inte så att jag känner att jag vill betala för dessa utan då prioriterar jag hellre sånt som jag tycker ger mig mer i form av Netflix och liknande. Men det är ju min prioritering och förstår de som lägger mer vikt vid poddar.
    Lyssnar varje vecka på snutsnack, wahlgren&wistam och Flashback forever.

      Samma här. Jag skulle kunna betala för en helhetslösning som ungefär Netflix men för podd. Att betala för enskild podd blir för dyrt. Jag lyssnar på så många.

        Det är väl precis det podme är om jag inte är ute och cyklar? Du betalar per månad för att lyssna på alla poddar som ligger där.

          Jo, men det finns olika upplägg. Man kan betala för att ha access till bara en pod och få alla avsnitt i förväg. De har ju olika bolag de ligger under.

          För det första så är PodMe en katastrofalt dålig app rent tekniskt, sen är utbudet av poddar inte så stort så att det är rimligt att göra jämförelsen med Netflix.

            Nu jämförde jag ju varken tekniken eller kvalitén på innehållet med Netflix, utan konstaterade att konceptet som efterfrågades (att inte betala för varje enskild podd) är det koncept som används i podme.

    Nu har jag själv aldrig lyssnat på deras podd pga att jag inte tycker dom är intressanta för mig. Men kostnaden för att betala för deras podd är lika med 4 paket mjölk(1,5 liter) per månad, och ja det är några liter för t ex en barnfamilj, men ändå inte jättesvindlande om man nu älskar deras podd och har lyssnat gratis i 8 år.

      Jag undrar på riktigt hur man är som person om man älskar att lyssna på dessa personer och Gunnar dom genom att lyssna på deras piss, följa dom på sociala medier och köpa deras produkter. Helt orimligt för mig att gynna något dessa för eller säljer.

        +1

        I ärlighetens namn tror jag inte att Gunnar heller är så intresserad faktiskt… ??‍♀️

      Fast de som älskar deras podd kommer säkerligen betala.
      De som älskar mjölk mer väljer mjölk

      Tror att många lyssnar men har inte den ofantliga förälskelsen som gör att de betalar.

        Jag gillar mjölk MYCKET mer ?

          Jag också, och då blir jag ändå kass i magen om jag dricker för mycket ?

      Man har som lyssnare betalat i 8 år, inte genom pengar utan genom att vara mottagare av reklam. Det finns ett värde och en kostnad även där.

        Den kostnaden är en tidstjuv den andra gör ett hål i din plånbok. Det blir ändå nästan 1000 kr per år.

        Finns det ens någon som faktiskt lyssnar på den reklamen dock? Jag spolar alltid över

        Ja, reklamkostnader för företagen läggs ju naturligtvis på den betalande kunden , oavsett om man lyssnat på på reklamen.

      Det här med ”gratis”, många förstår inte att det inte finns något ”gratis” i sociala medier m.m. Betalar du inte genom att utsätta dig för reklam så betalar du genom dina personliga data som används för t ex riktad reklam till dig. Konstigt att du får upp annonser på Google om precis det du just sökt på? Nej, inte så värst konstigt, någon tjänar pengar på att lämna ut just den informationen om dig. Vi betalar hela tiden genom att lämna ut information om oss själva, i bästa fall används det bara till marknadsföring, i värsta fall till nåt annat.

      Inte gratis alls. Lyssnarna har betalat genom att lyssna på reklamen i podden.

    Katrin och Bingo tar sig själva på lite för stort allvar och verkar inte riktigt fatta sin plats i näringskedjan. När de poddar är de en leverantör och de som lyssnar är kunder. Om kunden inte tycker att det är värt att betala och inte redan har Podme slutar kunden att lyssna. Det är faktiskt så enkelt. Att bingo och Katrin lägger tid på att lirka och skälla på sina kunder är bara dumt.

    Rinnigt att vilja lägga posen hos PodMe. Rimligt att som gammal lyssnare bli besviken och inte skaffa prenumeration på PodMe.

    Det enda orimliga är som Alltid kvinnan på 40+ som fastnade i tonåringarnas bloggbråk för 15 år sedan (när hon själv var 30 år) och sedan inte utvecklats en enda sekund efter det. Hon är min pinsammaste människa! Jag har svårt att läsa om henne just för att jag tycker att hon är så otroligt pinsam.

      Bra stavat! Ja, jag är stolt ?

        Din input uppskattas trots det ?

        Äsch, jag fick hjärngympa så här på morgonen. Kunde verkligen inte förstå vad rinnigt skulle vara. Tänkte först det var något coolt nytt tonårsuttryck.
        Känner mig inte så smart, nej.

        Men håller helt med!

    Det finns en ordinarie ledamot för byggbolaget. Personen sitter i styrelsen för ett flertal bolag både som suppleant och ordinarie. I flera av de bolagen har konkurs inletts under 2022.

    Kommer det någonsin ett inlägg kring nellies klädmärke???

      Fast hon är väl varken influenser eller tävlingsryttare längre.

    Fast för att vara Katrin var ju hennes svar rätt milda ?

    Håller med vissa i fältet, dumt att byta just nu, och dessutom med argumentet att de vill ha betalt för sitt arbete.
    Klart de inte skall byta och köra pro bono, men det hade de ju inte tänkt heller vilket gör att deras argumentation haltar.

    Tycker för övrigt inte de behöver något argument mer än att de vill skippa reklamen, de som hänger med hänger med.

      De kanske har tappat alla sina reklamintäkter efter luderfesten, få företag som vill förknippas med dem efter alla skriverier. Då står de utan reklam och får blogga gratis. Mig veterligen gör Katrin bara reklam för sina egna märken på IG numera, med undantag för den där lila smörjan som man ska borsta tänderna med.

        Du har en poäng där…. man kan ju alltid hoppas att de blivit någon effekt av deras agerande, tycker K är som en katt med nio liv och klarar sig ur alla situationer hon försätter sig i….

        Kossan kläckte koden ????

        Tror absolut på detta!

        K&B har nog ingenting emot reklam, men reklam har plötsligt inte lust att hänga med (och betala) dem.

        Också min tanke att de tappat sina kunder och behöver få in pengar på annat sätt. Hoppas företag slutar samarbeta med dom snart!

        Ja, man blir lite nyfiken på hur många lyssnare de tappade efter den festen.

      De har ju fått betalt för sitt arbete innan i form av samarbeten och reklamintäkter. Så fånigt argument av dem att försöka hävda att de jobbat gratis i 8 år?

      Jag har aldrig lyssnat på podden men skulle någon av mina favoritpoddar flytta till betaltjänst skulle det vara tack-o-hej ?‍♀️ blev till och med sur på Adam&Kompani-podden när den flyttade in till enbart Spotify, och slutade lyssna pga det.

    Så trött på poddare som tycker lyssnare ska vara tacksamma och är snåla om dom inte vill betala för avsnitten. Absolut att man vill tjäna nåt på det man gör, men det gör dom ju också på reklamen. Att folk tycker reklam är okej men inte att betala för avsnitten är ju inte snålhet utan bara en gräns för vad man tycker en tjänst är värd. Fattar inte hur dom ens själva kan tycka att deras babbel är värt att betala för och dessutom kanske t.o.m. prioritera bort nåt annat för, typ Netflix eller Spotify.

    Spöktimmen raderar kommentarer på Patreon. Deras betalavsnitt för november var material som blev över från Halloweenveckan, vilket många är kritiska över. De raderar/godkänner inte kommentarer som läggs upp med kritik angående detta.

      De har aldrig varit så bra på att ta kritik (i många fall konstruktiv sådan) vilket är synd. Älskar podden i övrigt.

      Har alltid tyckt om Spöktimmen och lyssnat aktivt i flera år men tycker de blivit giriga det senaste. Har i perioder, ex på sommaren haft patreon men tycker inte man får så mycket för vad man betalar för. Jag fattar att man som betalande kund blir upprörd av att få överblivet material.
      Jag var också på deras livepodd ”Skräcknatten” som jag var taggad på men blev ganska besviken. Hade förväntat mig mer.

        Ja men an betalar för 1 extra avsnitt i månaden? Blir ju typ 100 kr per avsnitt …

        Tyckte livepodden var bra. Lite annorlunda mot de förra men det var längre historier tror jag. 🙂 Däremot är jag lite kritisk till att man tar 800 spänn för de bästa platserna och för att träffa dem. Fattar att inte alla kan träffa dem och att det är lukrativt att ta betalt för det, men jag har träffat dem gratis under en livepodd när de inte var så stora. Då tog de bilder med ALLA och bytte några ord, det var jättebra och kul.

          Kul att du tyckte den var bra! Jag hade nog förväntat mig mer skräck utifrån namnet! Inte varit på deras tidigare så har inget att jämföra med. Tyckte också att 90 min kändes väldigt kort och att det kunde varit ett till moment eller mer utvecklat kring det sista.

    Klart folk blir förbannade, svenskar vill väl ha allt gratis.

      Vill inte du ha grattis menar du?

        Gratis*

      Måste vara därför som det var svenskar som byggde den första betaltjänsten för musik, Spotify.

      Jo men förstår att man vill tjäna pengar på det jobb man gör.

        Alla börjar podda för kul. För några går det bra och då drabbas de genast av hybris och ska tjäna storkovan på hobbyn de innan tiggde om lyssnare till.

        Det gör dom ju redan genom samarbeten och annan reklam.

      Ja fy fan, tur att alla andra nationaliteter älskar att betala. Allra helst för saker som de inte har råd med eller där de tycker att relationen pris/värde inte är rimlig.

      Ja det är bara svenskar som gillar gratis, alla andra i världen betalar glatt fast man inte måste ? eller vänta

    Jag lyssnar på podd rädd ofta, aldrig deras dock. Att betala för det skulle jag dock aldrig göra så jag har slutat lyssna på de poddarna. Hellre att de tar in reklam om tar lön från annonsörer. Har inte heller Spotify.

      En fråga, hur lyssnar ni som inte har Spotify på musik nu för tiden?
      Skivor? Någon annan tjänst?
      Jag undrar genuint för just Spotify hade jag aldrig kunnat vara utan.

        Den enda jag vet som älskar musik men inte har Spotify kör youtube.

        Lyssnar tyvärr för sällan på musik. Kör igång på youtube ibland på telefonen.

        Jag använder youtube. Men det är för att jag oftast slår på någon konsert att titta på när jag vill lyssna på musik.

        Jag lyssnar på radio, både Sveriges Radio och BBC och då oftast via deras appar på telefonen eller på datorn. Kan lyssna på poddar via SR och BBC men fördrar vanliga radioprogrammen.

    Många klagar ju dock även på reklamen så jag förstår att vissa väljer att avstå reklam och ta ut avgift istället. Jag betalar för PodMe och har ett par poddar jag betalar för på Patreon, bara de jag verkligen verkligen tycker gör ett bra jobb dock. Jag betalar gärna en slant för underhållning jag gillar.

    Jag lyssnar inte på deras podd och skulle nog aldrig göra. Vissa av rättegångspodde ligge hos podme om jag minns rätt och de saknar jag. Klarar dock inte av podme pga så pass stora tekniska problem att risk för hjärtattack blev överhängande. Patreon på 1 podd och kan tycka att förväntasbilden att underhållning ska vara gratis kan bli lite tröttsamt. Att dessutom gnälla över flytten tycker jag är lite magstarkt. Med det sagt, inte helt professionellt bemötande..

      Underligt. Har själv en prenumeration hos PodMe och har haft det ett bra tag men aldrig upplevt några tekniska problem?

        Samma här. Haft abonnemang på podme i säkert ett år och aldrig upplevt något problem.

    Deras kommentarer kommer ju snarare att jaga bort kunder istället för att få nya/få med sig de gamla ?

    Är mer förvånade över alla flunsor o andra kändizzzar som tar betalt för att folk ska lyssna på deras skit. För det är ju sällan nåt värt att ha.

      Det är ju underhållning för folk precis som mycket annat. Jag betalar för Netflix varje månad och där konsumerar jag mycket skit. För ibland är det bara lite hjärndöd skit man vill ha. Och betalar man för podme så finns det ju mycket annat, mindre hjärndött, också. Om man nu är rädd för att hjärnan ska skrumpna ihop på en för att man lyssnar på en pod en timme i veckan.

        Netflix är serier o filmer med ( majoriteten iaf) utbildade skådespelare. Annat än dessa överbetalda flunsor som tycker allt är ”magiiiskt” o ”helt sjukt” . Att jämföra Netflix med dem är ju hånfullt.

          Finns ju mer än flunspoddar. Finns riktigt bra producerade poddar som bygger på fakta eller bra producerade underhållande poddar. Allt är inte flunsor.

    Förstår inte tjafset. De som vill bidra och betala för fler h*rfester gör det och de som tycker att det inte är acceptabelt betalar inte. Det är ju inte som att man går miste om nåt nödvändigt direkt. Och alla de som brukar lyssna och har slutat inser att livet blev bättre när de la tid på verkliga saker. Läs en bok istället eller lyssna på nåt där du faktiskt lär dej nåt nyttigt.

      Jag fattar verkligen inte varför folk hakat upp sig på den där festen.
      Det var ett ogenomtänkt klumpigt tema Katrin hade på en fest, vid ett enda tillfälle.
      Samtidigt som de gör massa andra grejer som är mycket värre. Dessutom systematiskt, planerande och utstuderade.
      Man borde ta och bojkotta de här av en mängder anledningar. Men Katrins tema på sin födelsedagsfest ligger på plats typ 255

        det var nog i huvudsak hur deras barn blev exponerade på ett synnerligen olämpligt sätt som fick folk att reagera mest.

        Hur man än vrider och vänder på det så går det inte att tråckla sig ur det – vilket Katrin givetvis försökte göra ändå.

          Såklart att hon försökte. Hon och Bingo har ju redan undgått alla andra 255 sakerna genom åren de borde stå till svars över.

        Det är väl för att de klädde ut sina barn i utmanande kläder och la upp på internet. Det är väl en ganska legitim anledning att tycka dem är sjuka…

    ”Alex och Sigge kan ju…”
    Ja men nu är ni inte Alex och Sigge

    Förstår inte problemet.

    Det är inte deras podd som kostar 20kr/avsnitt utan plattformen podme.
    Typ Spotify eller valfri tv-streamingtjänst.

    Har man inte råd med det, sluta lyssna då.
    Tror inte många här skulle jobba utan ersättning.

      Problemet här handlar egentligen inte om tjänstens vara eller inte vara. Utan snarare hur man bemöter kunder. Spelar ingen roll hur fel en kund kan ha i sak, man tjafsar inte med kunder på det sättet.

        Kunder? Du tror på fullaste allvar att någon som konsumerar något gratis är en ”kund”??
        Missta dig inte, konsumerar du gratis är du inte en kund eller konsument, du är inget annat än en produkt för andra företag.

          De driver ju företag. Alla tjänster ingår i en större kontextuell enhet.

          nja, fast utan dessa kunder hade K inte fått någon som vill göra reklam = inga pengar!!

          Så indirekt är det ett sätt för kunderna att se till att de som producerar får ekonomi.

          Inget är gratis och du betalar inte med dina pengar utan med att annonsörer får möjlighet att rikta sitt budskap till dig. Du är kund oavsett om du betalar med pengar eller med din uppmärksamhet. Men bingo och Katrin fattar inte att de är leverantörer och finns inte folk där, kunder, som vill lyssna på deras budskap, ja då finns ingen marknad för deras tjänst.

        Denna typ av gnälliga ”kunder” skulle inte heller betala om det kostade 10kr/månaden.
        Skulle nog bemöta på samma sätt, passar det inte så sluta lyssna.

          Med den inställningen till kunder kan man dessutom förlora sponsorer, större etablerade företag som inser vikten av en stark kundpolicy. Det blir ju indirekt deras kunder med.
          Se bara hur det gick med My M och kaktusutspelen. Portalen med flera verksamheter fick bemöta kritiken och låta henne gå. Konsument akt kan gå i flera led och ska nog inte underskattas.

            Konsumentmakt

          I slutändan är det kunden som avgör vad de vill ha. Att som leverantör öppet vädra sitt missnöje och kalla sina kunder för gnälliga brukar sällan flyga.

      Fast det är ju inte som att de stått utan ersättning från podden tidigare. Då fick de ju in pengar i form av reklamintäkter istället.

      Och jag förstår inte problemet med att folk uttrycker sin åsikt om detta? Är man ett företag är det ju guld värt att få insikter i målgruppens/kundernas tankar och inputs.

    Kan tänka mig att betala för vissa poddar som man förstår att det ligger mycket jobb bakom, tex Spår och likande. Betala för en podd med två kändisar som sitter och babblar? Nej tack!

      +1. Spår betalar jag gladeligen för.

    Jag betalar redan för Spotify premium, lyssnar på både musik och poddar därifrån. Känns inte lockande att betala för en till tjänst så de tappar nog en lyssnare här. Samma hände med bland annat JLCs podd när de flyttade.

    Tror rätt många har råd att avvara 79kr i månaden (till och med låginkomsttagare) om de verkligen gillar något. Men i det här fallet så är det fan knappast värt det med tanke på att deras podd inte hade haft en kontext utan sina lyssnare. Det är liksom en podd som går ut på att lyssnarna skickar in relationsproblem. Det är inte konstigt om det svider hos lyssnarna. Det hade varit skillnad om de faktisk gjorde ett gediget arbete med exempelvis faktan research eller bjöd in gäster som kanske tog betalt.

      Ja det beror ju helt på varför man lyssnar, en gratispodd man kan slölyssna på eller något man verkligen engagerar sig i och ger ett stort värde? Det finns ju tillräckligt många gratis poddar att man lätt kan lyssna gratis 24/7 så inte konstigt om man slutar lyssna på just den här podden om man inte vill betala.

    Irriterar mig så enormt på reklamen i poddarna. Speciellt den som de själva pratar i. Det är många gånger så dåligt och ibland utan känsla. Men förstår att det måste finnas . Jag spolar förbi. Skulle aldrig betala för reklamfri podd.

    Jag tycker att alla är töntiga i den här diskussionen. Lyssnarna behöver väl inte gnälla över flytten, det är bara att sluta lyssna.
    Och Bingtrin behöver inte försöka övertala eller dumförklara dom som inte vill lyssna på den nya plattformen. Det löser ju sig själv.

      Bingtrin ?

        Kango? ?

      Kango

    Varför vill man inte betala för poddar? Så märkligt beteende att folk ska jobba GRATIS!

      Varför ska man ta betalt för en podd där lyssnarna 100% är de som förmedlar innehållet?

      De ska inte jobba gratis. Därför gör de reklam tar in sponsorer. Men jag personligen skulle aldrig betala 79:-/månad för PodMe eftersom ingen av de poddar jag lyssnar på finns där. En annan sak om det hade varit som Spotify och alla mina poddar fanns där.

      Fördomspodden flyttade dit. Jag slutade lyssna. Men sen var den tillbaka på
      gratisplattformarna igen efter något år, jag anar därför att lyssnarna inte följde med.

      Om jag går till godtycklig influenser och frågar om hen vill driva en pod åt mig. Hon ska göra ett avsnitt i veckan och prata om sitt influenserliv, då är det helt rimligt att jag betalar henne lön. Jag tjänar pengar på reklamintäkterna jag lyckas sälja plus lite mervärden i form av nätverk och uppmärksamhet. Om influensern poddar själv då får hon själv dra in annonsintäkterna. Är hon bra ja då kanske hon kan ta betalt. Lön är något man får om man är anställd. Är man egenanställd i sitt eget bolag vilket många influensers är får man lov att tjäna ihop till lönen genom samarbeten. Eller så kan man ju göra som vissa tigga swishgåvor.

    Precis som de har valet att padda eller inte så har ju folk valet att betala eller inte. Tycker det känns helt rimligt att skriva till dem att man kommer sluta lyssna pga kostnaden, det ligger ju ändå i Katrins och Bingos intresse att få en uppfattning om huruvida eventuellt minskar lyssnande beror på kostnaden eller innehållet i sig. Men att argumentera emot detta blir konstigt, de måste väl ändå inse själva att de har det bra ekonomiskt men att det inte gäller alla? Alla köper inte kaffe ute regelbundet så det blir en konstig jämförelse, en summa pengar i procent av någons nöjesbudget är så otroligt olika.

    Ändå uppfriskande med ett kommentarsfält som inte består av massa hjärtan och ”Ni är bäst” som i vanliga fall när influencers gör någonting, oavsett hur dumt det är.

    Nu kanske jag har gått och blivit för pk men att Katrin använder emojin för icke-vit hud istället för den kritvita, vilket hon är, eller den neutrala gula fick mig att reagera.

      Hahahahahahahah åh herregud. Förlåt.
      Så nu får man inte använda emojis i en annan hudfärg än man själv har. Är man rasist då? Herregud. Det ska vara exakt lika många vita, svarta, rosa, gula och röda i en serie. Svarta ska synas, men FAN om man klär ut sig till en pepparkaka i luciatåget. Jag fattar absolut ingenting. Och då ska tilläggas: Jag är inte ”vit”.

        Du är ursäktad!

      Det var det dummaste jag läst. Så jag som är vit får inte använda en viss typ av emoji? Sedan kan jag berätta för dig att bara för att man är vit så är hudtonen inte det. Jag befinner mig utomlands och just nu är min hudton i ton med flera av de som bor i landet och räknas som svarta.

      Jag har aldrig tänkt på emoijin har olika hudfärg. Skulle nog bara klicka på den jag fått syn på först. Men är inte heller någon storkonsument av emoijin.

    Kan det vara så att företag inte vill synas på deras plattformer efter den där Pinp and hoe’s- festen de hade och att de därför flyttar över till podme?

      Ganska troligt. Men det skulle Binkat aldrig erkänna ?

      Med största sannolikhet ja! Hade reklampengarna strömmat in som tidigare hade de aldrig i nuvarande läge flyttat till en betaltjänst när många håller hårt i pengarna och ser över sina utgifter.

      *pimp

    För mig är det helt obegripligt att någon vill lyssna på dem över huvud taget. Oavsett om det kostar eller inte. Men jag har också haft PodMe förut och valt att avsluta det. År för få poddar som är tillräckligt bra och intressanta för det priset tycker jag och framför allt är spelaren inte bra. Dåligt att de inte lagt mer pengar på att göra den riktigt bra. Precis som många andra lyssnar jag på poddar som tidsfördriv ibland och ibland intressant och kul. Men det är heller inte svårt att leva utan. Musik däremot. Det är en helt annan sak. Lyssnar faktiskt också på Alex & Sigge som Bingo tar upp flera gånger och tycker precis tvärtom. Jag väljer att INTE spola förbi deras reklam för den är ofta ganska underhållande och informativ och bra rabatter etc. Alla andra gratispoddar spolar jag dock förbi reklamen. Så varför ska jag då ändå plötsligt välja att betala 79kr i månaden. Totalt ologiskt.

    Lyssnade på deras podd förut, men slutade då dom seriöst snackar om sina liv i 30 min MINST. Vilket för mig är totalt ointressant. Kul att höra Bingo berätta för Katrin i varje avsnitt hur speciell och unik hon är som kvinna som ba inte bryyyyr sig om nååånting. Att hon e sååå lycklig och allt är så perfekt i hennes perfekta liv osv. Dötrist.

      Haha ja han smörar som FAN för henne. Tjatar om vilken skitsnygg exfru han har och bla bla bla. Och hon fnissar så nöjt.

      Nämner han Julia däremot, då blir hon förbannad…

    Zytomierskas bolag går med en halv mille i förlust – kexen etc är sjukt dyra och är inte lchf rätt ute? Så hon är nog bekymrad för hur höja priserna med 10-20% nu? Rimér samma, hans bolag går med liten förlust.
    Tror verkligen att sponsorerna drog sig ur efter deras märkliga kalas med hortema. Man vill inte bli förknippad med sådant som ett seriöst bolag. Lex paoloroberto
    Två riktiga dumskallar utan konsekvenstänk som nu tänker de ska dra in prenumeranter tillen pod som är helt lyssnargenererad. Oj.

      Det måste verkligen gå dåligt för henne. Hon lanserar nya produkter typ dagligen och minst 70% av hennes stories är reklam för det egna märket.

    Jag lyssnade på podden i flera år men nu har jag inte lyssnat på länge. Jag klarar inte av Katrin och hennes resonemang. Jag får skavsår i öronen av att höra henne mala på och fnissa åt sig själv och ständigt avbryta bingo. Det är ju Bingo som är det stora i den där podden! Han framstår som vettig, symoatisk och som att han ser andra och tar hänsyn till andra. Katrin är tvärtomoch ser bara sig själv. Hon är som Narcissus som förälskade sig i, och drunknade i, sin egen spegelbild. Det är som att ju mer hon har sprutat in i sig desto mer vett har försvunnit ur henne. Hon kan inte analysera utan att ständigt utgå från sig själv och sitt eget sexliv, preferenser, osv. osv. Fy, så dåligt och trist!! Hoppas podden går i graven.

    Det hade varit intressant att se vad som händer med lyssnar antalet för poddar som gör sånt här. Det är ju flera som tagit samma steg så borde finnas litet statistik på hur många följare de förlorar (eller inte ) på att finnas bakom en betalvägg.

    Jag tycker inte reklam i en podd är något bekymmer, störigt när de är superlånga, men jag plågar mig hellre igenom den än att betala pengar jag kan lägga på annat.

    Men jag är helt okej med om vissa vill ta betalt direkt av lyssnarna för att kunna erbjuda en podd utan reklam, så länge jag är fri att avstå.

    Med det inte sagt att jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att betala. Om någon poddare jag vill lyssna på skulle välja att avstå reklamintäkter för att i stället tar betalt av lyssnarna så skulle jag väl betala om jag ansåg mig ha råd och tyckte podden var värd att avstå annat för. Men jag hade i vilket fall som föredragit att lyssna på reklam framför att lägga pengar på det.

    Angående Katrins aggressiva skuldbeläggande och hånfulla skammande av dem som inte tycker förändringen är positiv… Det är ju en fråga om prioriteringar, ingen har någon skyldighet att betala för poddare bara för att man tidigare tagit del av deras content gratis.

    För ett tag sedan gjorde jag en inventering av vad jag lägger på streamingtjänster per månad och insåg att det var närmare 2000kr. Per månad!! I mitt fall hade jag bl a Netflix, Storytel, Spotify, PodMe, HBO, Disney+, Amazon Prime, CMore, Discovery+ mm Förstod faktiskt inte att det var så mycket.. Sa upp mer än hälften och PodMe var en av dem. Finns mängder av gratis, reklamfinansierade poddar.

      Börja dela med vänner om ni är flera som vill ha stort utbud. Jag har tillgång till 4 streamingtjänster men betalar för en.

      Jag har bara Netflix men skaffar nog snart ip-tv

    Är mest förvånad att människor är intresserade av vad dom här två nötterna har att säga.

    Har de ingen värdighet? Tror de att de kan övertala folk att betala till dem nu för att de haft en reklamfinansierad podd i 8 år? Man köper inte något bara för att det bjuds ut. Det är en fri marknad.

    Synd att min tidigare kommentar togs bort. Men den som vill veta mer om bingos skumma affärer får läsa i tråden som handlar om den beryktade festen

    att folk ens lyssnar gratis är för mig en gåta

    Tyckte båda svarade lilla drygt. De kanske har 80 spänn över i månaden. Det har inte alla just nu.

    JLC:s ”Mellan himmel och jord” var tidigare en av de mest lyssnade poddarna, flyttade över till Podme och ligger nu på 50:e plats på poddtoppen.se. Dom fick liknande reaktioner av många av sina lyssnare som inte i heller var beredda att betala.
    Möjligen är det så att en flytt till Podme är ett sätt att inte behöva investera lika mycket tid som tidigare i podden gällande ex reklam, samarbeten och likn eller pga att engagemanget helt enkelt tryter men ändå ha ett avtal som bringar regelbundna inkomster. Man vill frigöra mer tid och flyttar podden dit istället för att lägga ner helt.

    Betalat för podme i flera månader, är det enda jag unnar mig varje månad men då lyssnar jag också på typ 4-5 poddar där men nu när dessa arslen flyttar dit har jag snarare lust att säga upp mitt abonnemang där hahaha.. tål inte dessa oempatiska och egoistiska satar.

    Så trött på allt detta tjat om hur lite några 10:or är i ett sånt här sammanhang. ”Kom igen, två avsnitt är som en öl på Dovas, det kan du väl bjuda på?”. Nej, grejen är den att det blir väldigt många man ska bjuda på öl varje vecka och det man får inte på något vis motsvarar den ölen. 79 kr för att lyssna på dem ?. Hade inte ens lyssnat om jag hade fått 100 ggr summan. 1000 absolut.

    Men kan ngn förklara en sak för mig, jag lyssnar på alla mina poddar på Spotify, vilket jag betalar för men ändå är jag tvungen att lyssna på deras reklam.. är inte det fel? Jag kan spola men ofta har jag i hörlurarna o inte telefonen i närhetem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.