Lite artiklar om Marguax Dietz kränkande video

Själv har Margaux lagt locket på och tagit bort funktionen att kunna tagga henne i inlägg men någon gång under gårdagskvällen gav hon upp försöken att radera alla negativa kommentarer på sitt senaste Instagraminlägg, då hennes två tummar inte kunna knappra tillräckligt snabbt.

Vad tror ni det här kommer innebära för hennes karriär – från en negativ utgångspunkt då?
Någon? Ingenting? Massor?

Här kan ni läsa gårdagens inlägg om saken.

248 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var hittar man denna video?

   på valfri nyhetssida som visas i inlägget eller i videon som är inbäddad i inlägget?

    Tack, jag ser av någon anledning inte inbäddade saker här.

   Det som bevisar att det skulle vara kul vintern är väl att händelsen utspelar sig mitten av oktober och det är först efter redigering med mera dom den publiceras två veckor senare. I mina ögon gör det saken ännu sjukare. Dessutom undrar man att ingen i hennes omgivning stoppar galenskapen!

   Jag tycker att så många som möjligt ska göra en oros-anmälan till socialtjänsten. Att bete sig så där och dessutom framför sitt barn, är sjukt. Det är ett tecken på dåligt omdöme och empatilöshet. Personen kan ha drabbats av allvarlig sjukdom och behöva livräddande insatser. Det kan vara allt från stroke, hjärtstopp, hypoglykemi eller hjärnhinneinflammation.

   https://socialtstod.stockholm/familj-och-barn/barn-som-far-illa-orosanmalan/

    Jag har precis skickat in detta:

    Hej,
    På sociala medier och i tidningar sprids ett videoklipp där Margaux Dietz upptäcker en medvetslös man utanför sin dörr.
    Margaux skrattar, filmar och petar på mannen. Hon ringer en vän och skrattar och berättar. Allt filmas. Detta sker framför Margaux son, som serveras en omdömeslös handling mot en person som kan ha drabbats av allvarlig sjukdom och vara i behov av akut sjukvård.
    Beteendet från Margaux visar på omdömeslöshet och empatilöshet. En mamma som uppträder på det viset framför sitt barn – och dessutom publicerar detta på sociala medier där klippet nu sprids – har med stor sannolikhet fler tvivelaktiga beteenden. Barnets trygghet och uppfattning om hur man agerar mot medmänniskor blir olyckligt snedvriden och Margaux gör inte heller något försök att förklara för barnet vad som händer.

     Margaux har förstås betett sig aningslöst och klandervärt, men jag tror att du behöver fundera över var gränsen går när det är dags för orosanmälan..? Jag gissar att du i din roll som sjuksköterska stött på en hel personer med ”tvivelaktiga beteenden” utan att du valt att skriva en soc-anmälan?

      M kanske behöver lite stöd i sitt föräldraskap vilket kan vara en insats soc ofta gör.

      Hon skulle behöva föräldrakurser/hjälp minst sagt. Men om alla rykten om hennes festande stämmer så är det ändå helt dödfött.

      Hej!
      Jag håller inte med dig, jag arbetar som socialsekreterare/barnutredare och följer inte sociala medier så jag känner inte till Margaux Dietz så väl och vet inte hur gammal sonen är, men han ser ut att vara mellan 4-6 år i klippet? En mamma som beter sig på det här sättet visar total omdömeslöshet, gränslöshet i förhållande till sin son och visar att hon inte skyddar honom. Mannen hade kunnat vara farlig i sitt tillstånd och hon låter sonen gå fram och röra honom. Hon pratar dessutom om situation helt ofiltrerat, att han är blodig och utslagen, framför sonen. Min professionella bedömning är att det här är en förälder som skulle behöva stöd i att förstå sin föräldraroll och hur man skyddar och anpassar saker till ett litet barn.
      Jag funderade över att ringa och anmäla på måndag men ser att någon annan redan gjort det, bra, då kommer ärendet hanteras.

       Gör det ändå. Ju mer ju bättre.

       Tack för att du delade med dig av din synpunkt ur ett professionellt perspektiv. Jag bör kanske tänka om. Att pojkens säkerhet inte sattes i första rummet. Vi har ju inte hela händelseförloppet så jag har nog tolkat in att Margaux gjort bedömningen att mannen sov (och att han inte var farlig eller själv i fara). Omdömeslöst såklart, och ja, den ev. felaktiga tolkningen kanske är ett tecken på att hon behöver stöd i sitt föräldraskap.

        I och med den folkdomstol som nu sagt sitt så har hon iaf lärt sig läxan och kommer sannolikt agera annorlunda om något liknande skulle hända igen.

         Ytterst tveksamt…

          Varför är det ytterst tveksamt anser du?

      Nu blev det väldigt tydligt hur hon agerar inför sitt barn eftersom sonen var med på film. Men nej, det är inte den första anmälan jag gör. Det är en plikt att anmäla om man TROR att barn far illa. Det görs allt för sällan. Tro mig.

     Slösa inte på soc tid på det här sättet. Det finns barn därute som behöver hjälp på riktig

  Oförsvarbart beteende, åh dessutom dra in ungen i detta. Fyfan.

   Ja vad ska man säga, dagens beteende hos en hel contentsökande generation. Det är så här det blir när snabba likes och bekräftelsebehovet i en cyberverklighet blir ens vardag. Ofattbart korkat, men hon är inte unik i sitt beteende tyvärr. I flera år har polis och räddningspersonal vädjat till alla som ställer sig i vägen och filmar vid olyckor och dylikt. Sorgligt och obegripligt!

    Jag tror dessvärre inte att det kommer få några konsekvenser överhuvudtaget. Som alltid när influencers går över gränsen för att skapa content slutar det med att de går in i nån form av jäkligt stor offerkofta och samtalet kommer vidare handla om mobbing och att Margeaux ber om ursäkt. En ursäkt som folk kommer godta.

    Det är i min värld helt oförlåtligt det hon gör. Hon är vuxen och ska verka mogen på många plan, men en sådan här grej är bara… helt vidrig. Hon är bara en liten tjej som vill få uppmärksamhet och skyr inga medel.

    Dags att skapa nytt content!

     Ja detta får en att bli både arg och ledsen. Hur vill hon själv bli behandlad. Hoppas det gick bra med mannen. Ett förlåt från henne är absolut inte tillräckligt.

    För några år sedan drunknade en ung kille i en liten sjö i Nybro. Det hela var väldigt tragiskt.
    Folk typ vallfärdade dit dom att det var någon jävla underhållning. Polisen fick både sätta upp avspärrningar och förklara för föräldrar som dragit dit sina barn att det kan vara traumatiskt att se en död människa dras upp ur en sjö.

    Är det bara jag som vänder bort blicken vid en olycka eller liknande, för att jag är rädd att se något som ärrar mig för livet?
    (Obs, om räddningstjänst är på plats alltså, jag skulle annars försöka hjälpa till så klart)

     Fy fan vad hemskt. Och jag kan bara intyga. När jag blev inlyft i en ambulans ser jag en mamma och sitt lilla barn en bit bort som står och tittar på. Typ som i att barnet tyckte det var kul med en ambulans ungefär. Kändes så fruktansvärt förnedrande.

      Ja alltså det där är svårt. För barn tycker att det är kul och det kan vara svårt att hantera. Jag tittar med mitt barn om han ser något MEN obs inte så att man tittar på personer eller blockar en insats. Har stannat och tittat på helikopter men inte att man tittar när de arbetar. När jag själv var ca 7-8 år fick jag åka ambulans för att min syster fick en allergisk chock, fattade såklart inte allvaret och tyckte att det var kul typ att få sitta fram med sirener på. På sjukhuset var det såklart mindre kul och att se människor på intensiven var hemskt. Att vuxna människor stor och glor och filmar är helt sjukt, att ett barn tycker det är intressant är en inte samma sak. Klart ska vuxna ta ansvar där men tror att se balansen i det kan vara svårt för vissa. Vi lever ju liksom i samhället tillsammans.

       Nej det är inte svårt. Man tar barnet och går därifrån om det är en människa som lastas in i ambulans. Man ställer sig inte med barnet och tittar på ?‍♀️

        Det är ju inte direkt sällsynt med ambulanser, de kan ju ses titt som tätt. När de arbetar med en olycka eller person man inte har med att göra håller man sig undan!
        ”Barnet tycker ju det är spännande att se!” är ju ett skitargument. Du har däremot en strålande möjlighet att lära ditt barn korrekt beteende vid en sån situation.

         Eller hur? Hur svårt är det att tala om för ett barn varför det just vid detta tillfälle inte är lämpligt att stanna på platsen?
         Lite pedagogik får man väl ändå försöka ta till som förälder.

          Eftersom inte du heller läst vad jag skrev så svarar jag igen, det är inte svårt och jag skulle aldrig titta på en olycka.

         Hahaha men gud det är ju det jag menar. Såklart jag inte står och tittar på en olycka. Och skrev EXAKT det. Sa att det andra var svårt, att ha kul åt en helikopter som barn även om en sjuk person ligger där inne. Samma som med min syster, barn fattar inte sånt hur mycket man än förklarar. Men upprepar eftersom folk inte kan fucking läsa…. tittar ej på olyckor eller personer!!!!!!!

          Det var helt begripligt vad du menade. Förstår faktiskt inte om folk inte läste eller om de bara vill bråka.

        Men jag skrev ju att vi INTE tittar på det. Varför läser man inte det jag skriver ist för att lacka ur?! Vi tittar på fordonen och jag förstår inte varför vi inte kan göra det bara för att någon ligger sjuk där. Tycker man kan diskutera ist för att hoppa på.

         Du har rätt i att man kan diskutera lugnt och sansat. Men kanske borde du fundera på varför flera människor helt missförstår ditt inlägg? Det är ganska svårt att hänga med där.

          Hen skrev ju klart och tydligt att hen inte stannade och såg olyckor.

          ”..MEN obs inte så att man tittar på personer eller blockar en insats.”

          Och ”Har stannat och tittat på helikopter men inte att man tittar när de arbetar.”

          En del vill så gärna bråka att de inte ens läser vad folk skriver.

       Är du på riktigt, blabla? Nej, det är inte svårt. Som förälder förklarar du för ditt barn att en människa är sjuk/en olycka har skett och att personalen måste få jobba ifred. Samt att det kan vara jobbigt för den sjuke om andra tittar på den. Att säga att vi lever i samhället tillsammans medför INTE att barn ska få bestämma allt. Barn har inget omdöme, utan det ska vi föräldrar lära dem.
       Alltså, så äckligt att du låter ditt barn stå och glo på olycksplatser.

        Nej men det gör jag ju inte. Skrev exakt så att jag inte gör just det. Men att titta på en helikopter eller ambulans eller polis är ju spännande för de. Läs vad jag skriver ist!!

         Vad är det då som är så ’svårt’?

          För att att det fortfarande ligger sjuka människor där inne. Att titta på när bilarna kör förbi och att inte veta vad man ska säga till taggat barn.. det tycker jag är svårt. Om mitt barn ser en ambulanshelikopter och tycker att det är spännande vet jag inte vad jag ska säga för det som händer är ju allvarligt. Om man inte förstår vad en person menar tycker jag att man kan fråga istället för att kalla den äcklig och vidrig. Jag tycker att det är svårt att förhålla mig till fordon utan att för den delen förbjuda mitt barn att tycka sånt är intressant. Det menade jag med att vi lever i samhället tillsammans, vi kommer att möta såna fordon och jag vill inte bara säga nä nu får du inte titt på bilen som åker förbi.

       Men herregud, det är väl inte svårt att hantera?! ”Nu går vi, man står inte och tittar på människor som varit med om olyckor- förstå hur du skulle känna dig om det var du eller din mamma och pappa i ambulansen”.

       Om föräldrar gör som du är det ju verkligen inte märkligt folk filmar olycksplatser, du lär ju ditt barn det är okej titta på andras elände i underhållnings och spänningssyfte.

        Läste du alls? Hen står ju inte och tittar på olyckor med sitt barn?!?

        Bara det att mamma i detta fall glatt skulle live-sända sin egen färd i ambulans. Omdömet är helt förlorat hos en del influensers som bara ser sig själva, linsen, flödet som någon satans helig treenighet. Man blir ju mörkrädd!

         Menar du mig nu eller vad handlar din kommentar om?

        Hahaha men du har ju uppenbarligen skrivit efter att jag svarade första gången. LÄS igen. Tack på förhand!

     När jag bodde i södra Spanien för 20 år sen blev det alltid upplopp vid stranden när nåt allvarligt hände. Alla ville se det hemska för att sen kunna berätta om det. Längst fram i leden 12-åriga gapande pojkar som tyckte det var häftigt. Men de vuxna betedde sig inte mycket bättre …
     Det kändes rått, hårt och empatilöst … men det var också fattigare och mycket mer obildat än jag var van vid.
     Nya Fattigsverige?

      Mmm, Margaux representerar verkligen ”fattig-Sverige”…
      Läs vad @jenniestinksrok skriver angående vilka barn som behöver empatiträning i förskolan/skolan.

       Jag menar alls inte att just de fattiga skulle vara de som är empatistörda. Men det påverkar samhället om klyftorna mellan fattig och rik är stora och folk bara accepterar att vissa är mycket fattiga och att samhället inte kan (vill) göra nåt åt det. Det påverkar också om skolbildningen är undermålig.

        Jag tror det handlar om graden av solidaritet folk upplever i ett samhälle. Upplever folk att alla ska ha det bra eller avgränsar de sig mot tex. invandrare, funktionshindrade och människor med mindre pengar och status än de själva.

     Polis och räddningstjänsten har ju ofta fått gå ut och vädja till människor att inte stanna och stirra och ta bilder/filma vid olyckor. Dels är det integritetskränkande, men det stör också deras arbete och framkomlighet på vägar.

     Kommer ihåg det där. Hoppas att det inte går så långt att någon faktiskt dör för att folk står i vägen. Så sjukt.

      Det har väl redan hänt? Att männskior hunnit avlida för att ambulansen tvingades sätta upp insynsskydd.

       Om du inte har nån källa på detta så betvivlar jag starkt att räddningspersonal prioriterar att sätta upp insynsskydd före att rädda liv ?

       Det vet jag inte. Vore ju helt fucked om det stämmer.

     Nej samma här, är ssk o kollar om jag kan hjälpa till annars lämnar jag platsen illa kvickt.

     Där jag bor var det en man som klättrade upp på ett tak och hotade att hoppa.
     Folk tog med sina barn för att stå och se på! Fruktansvärt! Tänk om han hoppat, vad hade barnen fått se?
     Hörde till o med att en del tog med STOLAR att sitta på medan dramat pågick.

      Får mig att tänka på hemma i ”byn” jag kommer från. Tror det är typ 20 år sen men minns att en ambulanshelikopter kom och landade mitt i byn för att en psykiskt sjuk man hade hoppat från balkongen. Han överlevde och så, men det var dels mycket folk som var där och tittade (fick jag höra, detta var precis när skolan slutade för dagen och jag bodde åt andra hållet så jag såg det inte, men kompisar som bodde åt det hållet berättade) och dels hade ”tuffa” skolpojkar stått och hetsat mannen till att hoppa.

       Det hände väl något liknande i Kalmar för ett antal år sedan. En kvinna var på väg att hoppa från en byggnad och folk samlades och försökte hetsa henne att hoppa. Det finns sannerligen ingen botten när det gäller hur sjukt människor kan bete sig.

      Nyligen så brann ett hus i mitt grannskap. En kvinna dog av röken. Mina grannar tog stolarna från baksidan och satte sig på framsidan för att följa allt. Jag har helt tappat respekten för mina grannar efter detta.

     Alltså. Jag försvarar inte beteendet, men jag kan förstå tror jag. Särskilt om man är från små ställen där ingenting händer. Man hör sirener och blir nyfiken typ.
     Har själv stuckit ut om jag sett en ambulanshelikopter landa i närheten, inte stått och glott dock utan för att det är en så ovanlig grej. Och när en kommunal byggnad brann ner när jag var liten, då var vi t.o.m där och tittade.
     Numera bor jag dock i en stad och reagerar bara på sirener om de kommer nära.
     Men har sett två bränder senaste åren, stannat till och tittat lite men inte stått och glott.

     Sen tror jag att folk på riktigt tycker att det är underhållning tyvärr, nu efter alla poddar som finns på temat. Skulle inte förvåna mig om folk tänker typ ”shit, jag upplever det på riktigt”.

      Så har det ju alltid varit. På medeltiden tittade man på avrättningar som underhållning. Tror skillnaden nu mer är att det blir mer filmande, vilket blir en extra drivkraft till hänsynslöst beteende.

      Och det som är något intressant här är ändå att alla är överens om att det är oacceptabelt att se på när tex en ambulans jobbar men nåde den som nämner det oetiska i true crime.

       Saken är väl den att folk säger att de inte gör det, eftersom de följer massan och inser vilken skitstorm det kommer att bli om de medger vad de faktiskt gör. Tror inte en sekund på detta faktiskt.

     I somras drunknade en liten pojke på 3-5 år i Norrköping på centralbadet. Och samma sak där.. folk tog sina barn i handen, satte dom på axlarna för att kolla. Givetvis filmades det också

      Men alltså vad är det med folk!!
      När jag var runt 2-3 år, typ 94-95 (och före varje människa hade en mobiltelefon), var mina föräldrar (och jag) först till en olycka mellan personbil och lastbil där föraren i bilen hade dött direkt.
      Nu kan jag inte hela storyn eller i vilken ordning allt hände och vem som gjorde vad, men något bland det första de gjorde (medan den andra sprang till närmsta hus för att låna telefonen) var att flytta vår bil så att jag inte skulle kunna de något alls. Det känns liksom som det mest rimliga att göra, så jäkla fasoner av föräldrarna på badet att hiva upp sina barn på axlarna för att bevittna någon annans död.?

    Visst, men samtidigt kan vi ju låta oss tröstas med att margarux video onekligen inte landat bra, utan tvärt om skapar enorm upprördhet. Uppenbarligen verkar hon inte bete sig enligt normen, varken bland unga eller äldre. Och det är ju alltid något.

   Jag fattar inte, vem filmar ifrån trappen?? Och varför ringer inte denne efter hjälp. Helt sjukt!!

  Finner inga ord. Så vidrigt beteende och varför blandar hon in sitt lilla barn?

  Totalt empatistörd. Denna människa är ju en allmänfara

  Folkdomstol när den är som bäst.

   Ja folkdomstol som är berättigad. Man kan och ska fan inte kunna bete sig hur som helst utan att det blir konsekvenser. Hon kunde betett sig men var tydligen tvungen att bete sig empatistört o korkat.

   Förespråkar du censur? Folk är med rätta upprörda.

  Att en svensk delat en svensk artikel på 9gag och enbart översatt rubriken räknas väl ändå inte som att det spridit sig internationellt?!?

   Haha tänkte samma.

   Trodde också att inlägget skulle ta upp att både Aftonbladet, expressen och tv4 tagit upp detta men icke.

    Förlåt, pilarna för att bläddra i första posten fanns inte innan jag uppdaterade sidan. Jag hade fel.

    Men det om 9gag håller jag med om

  Fy fan vad vidrigt! Men den filmen som du nu sprider vidare, vet inte. Känns liksom inte bra, även om mannen är blurrad så känns det fruktansvärt att fortsätta sprida videon.

  Men hon borde definitivt bli cancellad. Har aldrig följt människan, kommer aldrig göra. Men detta va bara sjukt. Tack och lov är majoriteten av kommentarerna mot hennes beteende och få stöttande.

  Men tycker du borde ta ner videon ändå.

  Tycker också man borde lägga mer fokus på vad hon gjorde mot sin son, vilket skitbeteende som förälder. Och hur kan hon skicka fram honom först och låta honom peta, noll tankeverksamhet gällande hans säkerhet eller upplevelse.

  Mycket beklämmande också att sonen tycker det är kul. Har barn i samma ålder och är rätt övertygad om att de skulle bli både oroliga och känna obehag av något liknande.. Medan hennes skrattar och pillar..
  Man undrar hur mycket empati hon har haft för honom genom hans korta liv.

   Sonen petade väl på mannen med sin smartphone, så passande.

    Snart kommer det bli en pinne. Viskleken i sitt essä

     Bara att kolla på videon från tidigare inlägget, https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/11/04/margaux-dietz-gor-content-av-utslagen-man/ Där syns hur M:s son kommer från lägenheten med en mobil i handen och petar på mannen flera gången med mobilen. Ingen visklek så ta reda på fakta innan du skriver.

    Mest förvånad att ungen inte filmar och tar selfies med den medvetslöse personen. Trodde han var duktigt influencer-tränad men detta visar ju på stora luckor i flunsa-utbildningen/uppfostran.

   Håller med dig, hennes beteende mot den avsvimmade mannen är fruktansvärt men att hon låter sonen gå ut och peta på honom är oförsvarbart. Dels för signalerna till sonen men också risken för att mannen hade kunnat vakna och varit mitt i ett rus eller en psykos och skadat barnet och/eller henne själv, men så långt verkar inte tankeverksamheten ha gått.

    Och hur vet hon att han inte är döende ?

     Och varför ringer hon till en annan person och frågar om han tycker att hon ska ringa polisen? Varför fattar hon inte det själv?

    Samt att hon senare använder barnet som argument för att hon inte kan checka mannens mående när larmoperatören ber henne: ”Nope, är ensam med ett barn!”

    Hon glömde lägga till att hon glatt skickar ut barnet för att peta lite, ungen kunde ju kolla att han andas samtidigt..

     Mm men det sjukaste med det argumentet är ju att hon inte är själv med ett barn, det är minst en annan vuxen person på plats (den som filmar). Det är alltså en vuxen person som kan kolla hur personen mår och en som kan ta hand om barnet, men eftersom det är viktigare för Margaux med content så… ?‍♀️

      Mmm:
      ”Är ensam med min kameraperson, som tyvärr måste fortsätta filma mig, så ingen kan kolla.”

       Han kanske dör, men vi måste filma här….

     Är detta med i filmen eller hur vet du att det är sant att hon svarade ”Nope, är ensam med ett barn!”?
     Jag frågar för att jag tycker att det är det värsta av allt!
     Ja, jag sätter mina barns säkerhet först och blablabla, MEN jag kan inte komma på någon situation där jag inte skulle prioriterat att kolla livsformen på någon skadad så nära som utanför min dörr, tar ju ingen tid (är det ett riktigt litet barn skulle jag satt det i spjälsängen).

     M kan alltså inte kolla måendet pga att hon inte kan släppa arnold med blicken en minut, för att skydda/bevara honom mot Faror, men hon skyddade inte honom mot den okända mannen, tvärtom, uppmanade sonen att närma sig?!
     Jag får verkligen inte ihop det, det är ett surrealistiskt moment 22.

     Och om det verkligen var som så många här citerar, att hon uppmanar sonen att PETA på mannen…PETA PÅ…det är så grymt förnedrande! När tipsar man någonsin en människa att PETA på en annan?
     (Fast förnedring är ju ett rätt litet problem här, jämfört med livshotande läge.)

  Hoppas att killen/mannen på filmen anmäler detta och får skadestånd

   Är det olagligt att göra så som hon gjorde? Genuin fråga alltså

    Ja

     Även om han är blurrad?

      Kan vara, ja.

      Finns en bra länk längre ned om just denna typ av handling

    Ja, tror det går under olaga integritetsintrång. Något i stil med att sprida bilder på någon i utsatt situation…

     Ok tack för svar ☺️

     Kan väl tillochmed vara olagligt även om man inte sprider videon/bilderna, så är det ju iallafall vid olyckor osv.

    Är inte helt hundra nu. Men såg någon dokumentär (om dokusåpor)

    Där tog dom upp serien sjukhuset, som blev anmälda och senare nerlagt, för dom filmade en man som dog (blurrat).

    Kan hända att jag blandar ihop saker och ting också?

     Nej du har rätt men problemet var att de visade annat som kunde identifiera mannen (tror jag iaf). Har för mig att familjen tittade på tv och ”scenen” dök upp och de blev helt chockade för de visste intet om att mannen blev filmad. Så de fick uppleva det igen utan att vara förberedda. Men programmet var helt kalla och pissiga mot familjen. Var väl i Uppsala? Kanal kommer jag dock inte ihåg. Eller utgången.

      Ja det låter bekant!
      Tack för klargöranden ❤

  En till flunsa där framgången har stigit hen åt huvudet?

   Hon måste ju trott att alla som såg filmen skulle reagera som hon, med lite fniss?
   Helt bortkopplad från verkligheten och normalt beteende.

    ”Oj, vad kul M, hade du en man som kollapsat utanför din dörr idag”

  Nu är hon av med alla TV-jobb framöver (om hon inte kommer igen om ca 5-7 år, but that’s then), så tips till alla andra flunsor: TV BEHÖVER EN NY FAVVOFLUNSA, HÅLL ER FRAMME!

   Ja det här måste väl räknas värre än vad LatrinBingo gjorde på festen, på liv och död liksom..

    Är det en tävling? Jag kan nog tycka att det är i nivå med varandra. Och då menar jag inte temat på festen utan det faktum att de själva spred bilder på sina små barn i ”sexiga” kläder.

     Syftade mer på om det blir nåt efterspel. Men bägge helt dåraktigt såklart.

  Riktigt sjukt att hon suttit i juryn för Svenska Hjältar.

   Det var ta mig fan sjukaste jag hört.

   Man kan ju konstatera att hon är ansiktet numera för motsatsen till hjälte.

   Hur kan man höra alla berättelser om just civilkurage och inte bli inspirerad att själv ha civilkurage?

    Hon lyssnade väl inte ??‍♀️

   Haha, är det sant?!?!

  Det kommer inte påverka hennes flunsakarriär på nåt sätt utan hon får samarbete och skit som vanligt. Det känns som om flunsor skulle behöva mörda nån så att det skulle påverka deras flunsakarriär negativt.

   Nja, det här kommer nog faktiskt förfölja henne.

    Max 2 veckor, sen är det glömt.

     Återstår att se, och vad hennes ”pudel” blir.

   Nej detta kommer inte att glömmas i en handvändning i alla fall inte av dem som gör samarbeten med henne. Hennes småttingar till följare kanske fortsätter att gilla henne. Men hos annonsörer är hon körd. Hon gjorde så många fel allt på en gång och lyckas täcka in många saker som triggar folk. Det man minns är det som verkligen sticker ut. Det hon gjorde är som taget ur influensermanualen 101. Gör content av sådant som skapar starka känslor. Ja det gjorde hon verkligen den lilla detaljen hon missade var budskapet hon skapade. Sparka på den som ligger och inte kan försvara sig och låt ditt barn se och lära sig det samma. Det budskapet kommer sitta i länge. Hon blev känd med sin förlossningsfilm. Den har hon nu lyckats ersätta med sin sparka på den som ligger film.

   Det enda som ”skadar” dem är ju om de tappar följare. Så länge folk följer, klickar på och engagerar sig så kan alla influensers visa upp statistik och fortsätta som vanligt. Avfölj och sluta klicka.

  Aldrig gillat henne och det här visar ju på vilken oerhört låg nivå hon befinner sig på. Önskar att alla bara avföljde henne, speciellt barn och unga, men det kommer ju tyvärr inte hända

  Finns det inget sätt att anmäla? Synd det inte finns regler för ”influenser”. De sprider sig som pesten och verkar kunna göra vad f.n de vill. Tycker fortfarande inte detta borde ens räknas som ett yrke.

   +1 på den. Att kalla detta för yrke är att hånskratta alla normalt yrkesarbetande rätt upp i ansiktet. Finns ingenting i det de gör som går att jämföra med ett vanligt hederligt jobb. De bidrar dessutom helt själva så bra till att urholka den egna trovärdigheten.

   Polisanmäl eftersom det hon gör i videon numera är ett brott. Filma och sprida bilder på personer i utsatt position.
   Skicka det och förra inlägget med alla kommentarer till de hon har samarbete med så det bryter med henne.

  Nått stämmer inte i hennes hjärnkontor!

   Inte alla mumin i dalen!

   Tänker också att det måste vara något som inte stämmer med henne. Reaktionen att skratta och reagera som att hon aldrig erfarit eller sätt en utsatt människa som behöver hjälp är så.. priviligerad och otroligt omogen. Som ett barn som ropar på mamma och pappa och utbrister: ”Nemen titta ! En människa ligger utanför min dörr, sååååå tokigt! vi måste peta på den, vilken underhållning!” och så skickar hon fram sitt barn, så orimligt! Snacka om nada konsekvenstänk?! Tänk om personen tagit tag i sonen lixom. Alla fattar ju att enda rimliga reaktionen är att först se om människan lever och larma ( och om man är Rädd kan man ju faktiskt larma direkt från dörren). Sen att hon lägger upp det… hur tänkte människan ?

  Det är absolut inte bra för hennes karriär. Karriären borde vara över för en lång tid framöver eller vara över för gott.

  Det här är så problematiskt och människoförnedrande så jag har svårt att finna de rätta orden.

  Sen att hennes barn blir lärd av sin mamma att det är ok att förnedra en utsatt människa. Det är psykisk barnmisshandel.

   Håller med om att detta och mycket annat man hört om får en att undra hur sund den verkliga miljön är för sonen.
   Detta med att han lämnas ensam, det är väll en känd hemlighet att hon använder vissa vita substanser och hans beteende i denna video visar på en väldigt osund tillvaro och uppfostran.

    Då har du orosanmält antar jag om du vill påstå att hans mamma använder droger och att barnet lever i en osund miljö?

  Kommer tyvärr inte hända ett skit. Hon kommer vara tyst i några dagar och sen komma tillbaka som vanligt. Utan att ens tappa följare och samarbeten. Samarbetspartners är alldeles för falska och konflikträdda, bryr sig bara om cash. Inte vill de inte tappa sin(a) kassako (r).

   Har man sett videon blir det svårt glömma flunsan som garvade med sin son åt en medvetslös, tror jag. Hon får skaffa nya fans!

   Vad vill du ska händer henne? Att hon ska bo på gatan? Vara arbetslös?
   Det hon gjorde var vidrigt, absolut! Men har du inte gjort misstag? Det har jag, flera gånger. Och jag skämdes, lärde jag mig, och aldrig upprepade det igen.
   Jag är helt säkert Dietz skäms, massor. Det jag tycker vi borde diskutera är jakten på att skapa content. Hur söker man hjälp för det? Det måste räknas in som beroende/missbruk?

    Det finns misstag och sen finns det medvetna vidriga handlingar som ger konsekvenser. Hur skulle samhället annars se ut?

    Ett misstag hade varit att välja att inte hjälpa mannen och låta någon annan lösa situationen. Att medvetet filma och lägga ut händelsen på sociala media är att kapitalisera på den människans utsatthet. De flesta människor har en spärr. Även om man tänker tanken avfärdar man den direkt och skäms över sig själv att man ens tänker tanken. Men det gör inte Margaux. Istället uppvisar hon ett djupt stört beteende. Du har rätt hon behöver hjälp men det är inte för att hon är fast i något beroende av att skapa content utan att hon uppenbarligen saknar de spärrar som de flesta har som gör oss mänskliga.

  Det kommer storma en vecka eller så och sen lägger det sig och hon kan gå vidare som ingenting. Som alltid när det händer saker. Hon behöver bara vänta ut stormen…. Tyvärr!! Detta var för långt över gränsen för mig!

   Ja jag tror samma. Vem minns vem det blåste om för ett halvår sen?

  Har sovit på saken men det känns om möjligt sjukare idag. Det finns verkligen ingen ursäkt. Och vilken fruktansvärt dålig mamma hon är!

   Eller hur! Nu när man fått smälta detta ett tag är man om möjligt ännu mer chockad!

  Hon får nog hitta en ny försörjning.

  Rätt åt denna gräsliga mamma och människa!

  Vad mer finns det att säga om det här?

   Vad säger Jakob undrar jag? Han som ville skydda sitt barn, sen sälja sitt barn och nu.. ska han skydda igen eller hur väljer han att göra. Så jävla gränslösa hela skiten!

  Bara dela videon till hennes sammarbeten..
  Natural cycles, Revolution Race, Valio, någon vinsort….. Finns säkert fler.
  Jag tänker inte köpa en enda grej hon har gjort reklam för

   De kommer ducka lika mycket som hon gör. Vänta ut stormen sen är det business as usual. Fattar inte varför folk följer och framförallt inte avföljer nu.

   Har du fått något svar av dom?

    Kollade på strongers insta där kritiken haglar. De bemöter på samma sätt som MD. Dvs med tystnad. Hon bar ju deras logga på bröstet på filmen.

     ? hoppas de drabbas av det. Sluta köp stronger!

     Men samarbetar hon med dom alltså?

      Ja, såg ett stronger inlägg tror jag på hennes insta. Har inte följt henne utan kollade snabbt. Vet inte vilken omfattning samarbetet är.

       För om hon inte har ett samarbete utan bara hade på sig de kläderna så är det väl lite fel att hålla stronger ansvariga?! Lite som att bojkotta hennes brf för att det filmades i deras trapphus. Eller Apple för att det filmades med en iPhone. Ja, ni fattar.

        Men på strongers insta uppmanas de att sluta samarbeta m henne. Så jag utgår från att de har avtal. Även sett på hennes insta.

         Ah okej, det var därför jag undrade om hon hade samarbete eller bara hade på sig kläderna. Jag vet alltså inte och förstod inte när jag var in på hennes insta heller hur det var.

           Ok tack. Jag följer inte henne så vet inte vilka aktiva samarbeten hon har. Men då förstår jag ??

  Hon verkar ju inte direkt förlora några följare… Konstigt kan jag tycka.

   Hon har förlorat över 1 000 följare under knappt ett dygn, lär bli fler kommande dygn

    Jag har också kollat, det droppar neråt hela tiden. Alla är väl inte inloggade samtidigt heller.. Den här historien har nog bara börjat då M inte uttalat sig än.

    Så bra. Låg på samma tusental igår och när jag skrev kommentaren. Tycker gott det kan dala lite mer.

   Jag ser att drygt 30 stycken jag följer, följer MD. Cervera, Jotex med flera företag. Jag ska avfölja alla dessa och hoppas fler gör det! Sen ska jag avfölja de influenser som följer MD: Bianca, Christina Scollin, Forni med flera. Politiker och f.d. politiker som Anna Kinberg Batra hoppas jag också tar sitt förnuft till fånga.

   Själv avföljde jag MD för länge sen! Otäck människa!

  Herregud! Vilket obehagligt sätt…fattar inte. Gör folk så här? man ringer väl 112? Vad fan ska polisen göra???
  Alla måste ju avfölja den här människan, hon är inte frisk. Ta ut sitt barn…?

   Ja bara det att hon ska ”ringa polisen” säger ju att hon inte har särskilt många aktiva hjärnceller. Ser man någon medvetslös person ringer man 112 och ber om ambulans. Och försöker hjälpa till själv till dess de kommer såklart

    Men var han medvetslös eller sov han? Han rör ju lite på sig i videon så det ser mer ut som att han somnat än svimmat.

     Det är väl ca det första Marg skulle kollat?

    Men alltså, 112 är ju numret till SOS, dvs polis, ambulans, brandkår.

  Har denna filmare tagit sig ut till trapphuset från lägenheten, tryckt sig förbi den medvetslösa mannen, och filmar Margaux reaktion när hon kommer ut lite senare?
  Om så, så är det också så sjukt. Vem är du i så fall och vad tänker du egentligen? Du ringde väl åtminstone ambulans direkt först innan du började filma, eller?

   Tänkte samma sak. Om så är fallet gör det ett bisarrt och obegripligt agerande än mer bisarrt och obegripligt.

   Ja och måste ju även gått förbi honom när hon gått in för att filma Margaux i lägenheten när hon ringer sin PT.
   Sen att hon gör shh tecken att de ska vara tysta o garvar o säger: vem är det där?
   Så himla märkligt beteende

   Det är hennes assistent som filmar

   Elin (filmaren) la ut själv på sin Insta att hon kom till margaux för att filma ngt (alltså bestämt sen innan) och LYCKADES få det här på film. Alltså bara en så himla lyckad content-slump tänkte dessa två genier. Tycker faktiskt lite skugga ska falla på Elin Nylund också, hon kommer och ser det här och ringer inte 112 utan börjar filma. Sen är det hon som redigerar och lägger in roliga ljudeffekter och verkar typ stolt över hur kul det var att de fick det här spektakulära på film. Märks att hon filmat influencers länge då hon också är helt empatistörd.

   Kolla hennes IG hon jobbar för massa stora varumärken, CAIA, rizzo, nicks osv

  Det kommer att blåsa över. Hon kommer förlora följare, sponsore och därför inkomster men det kommer att blåsa över och ingen kommer bry sig om en månad eller två.

  Känns som att både influencers och följare skulle behöva få lite distans till hela grejen med sociala medier/influensers. Framför allt influensers tar sig själva och sitt content på så stort allvar men ofta känns det också som att följare skulle behöva se sig om i verkliga livet lite mer också.

  Men ta inte detta som ett försvar av margaux för det är det inte. Det här är mer en generell reflektion. Mycket (inte detta) blir så stort tror jag för att folk har snöat in lite.

  Igår när jag var inne på hennes insta hade hon 357k följare och imorse 356k så man kan ju hoppas att fler sluta följa henne för att markera. Tyvärr tror jag inte att hennes målgrupp bryr sig tillräckligt

   Hon har sjunkit från över 400 sen glansdagarna

  Vore inte en naturlig instinkt att skydda sitt barn från obehaget att se en blodig medvetslös man utanför sin dörr?

  Vem är det som filmar framifrån på henne och sonen??????????

   @elinnylund

  Hon bör lägga ner efter detta. Gör nåt annat, börja på en ny kula.

   Skaffa en utbildning.

  Tycker ärligt talat att det inte är en så stor grej, extremt överdrivet.

   Du är lika vidrig som Margås. Hoppas ingen hjälper dig om du hamnar i en sådan här situation.

    Margaux

     Jag vet? Skiter väl jag i.

   Tänk att hamna i en trafikolycka eller få ett anfall och ramla ihop, och dom första på platsen är en influencer med sitt kamerateam.
   Först ska teamet ta fram utrustningen och leta efter bästa vinklarna och belysningen, sen kommer flunsan och undersöker från håll och gör miner och petar lite, sen funderar hon en stund vem man ska ringa. Hon ringer managern, och tränaren och den senaste dejten och frågar efter råd… Man får som utsatt hoppas på att någon av dessa tre har det rätta svaret till hands, för annars lär det väl ta en stund till innan man får hjälp medans flunsan och teamet redigerar filmmaterialet och lägger till lite filter för att snabbt kunna publicera innehållet på sina kanaler. Här finns som sagt ingen tid att förlora.

   Förklara vad du menar med överdrivet?

   Trolleri trollera trolleri trollelalalalalala. ?‍♀️

    Mannen var uppenbarligen inte allvarligt skadad. Det finns riktiga tragedier och så finns det sånna här som förstoras upp av folk som inte har något bättre för sig än att hitta fel hos influensers.

     Oj. Var du där och undersökte honom? Precis som Henrietta skriver här ovanför så är det omöjligt att veta. Och det är just därför alla normalt funtade medmänniskor kallar på hjälp direkt. Och inte skapar vidrigt content av någon annans olycka. ”Uppenbarligen inte allvarligt skadad”… suck. Det är en självklarhet att inte ta det för givet, när någon har tuppat av. Han kan ha smällt i skallen när han dråsade omkull och är på väg att dö av en hjärnblödning. Eller en lång rad andra saker som kräver hjälp omgående. Uppenbarligen behöver vissa influensers en rejäl dos av uppfostran och reality check. Bra att det händer nu.

     Om du inte förstår det osmakliga kanske det är läge att du själv uppsöker vården.

  Kan det jämställas med detta kanske? https://lawline.se/answers/ar-det-olagligt-att-filma-en-olycka Verkar som att hon kan ha begått ett brott när hon gjort såhär. Ja förutom att det är vidrigt rent etiskt ?

   Är det bara brottsoffret som kan anmäla? Så borde det väl inte vara? Hur kan man anmäla detta?

   Jag trodde faktiskt att det för en utomstående bara var möjligt att anmäla när väldigt allvarliga brott har begåtts. Så jag tänkte först att det bara var den stackars mannen på filmen som skulle kunna göra en polisanmälan i det här fallet. Men jag inser nu att jag verkar ha trott fel. Vem som helst tycks kunna anmäla vilket brott som helst. (Däremot är det en annan femma om en åklagare skulle gå vidare med saken. Men det vore kanske intressant att pröva och se vad som händer.) https://lawline.se/answers/vem-kan-anmala-brott-till-polisen

  Jag tror att Margaux klarar att vända detta och göra något positivt av det.

  Varför inte en videoblogg om besök på stadsmissionen och en kortare ursäksvideo så går Margaux stärkt ur detta.

  Margaux har inte gjort något fel här.

   Jag önskar verkligen att du är ironisk men inser att du verkligen menar det du skriver. Jag undrar faktiskt vad det är för fel på människor som resonerar som du gör.

  Inte förvånad… vilket äckel, aldrig gillat henne. Hon känns väldigt falsk

  Minst två personer verkar ju tycka att det här var en bra idé. Margaux och Elin. Någon av dem, eller någon annan har också klippt ihop videon och publicerat den. Så många steg där det fanns en chans att tänka efter.

  ”Det här blir kul! Bra content! Följarna kommer vilja se det här och tycka att det är komiskt och lite tokroligt. Det här är toppen för mitt varumärke!”

   + lagt på ”skojiga” ljudeffekter:
   ”boink, boink, boink ”
   när ungen petar på personen.
   Äckligt alltihop.

   Det är @elinnylund som klipper, lägger på skojiga ljudeffekter och tycker allt är helt rimligt att publicera.

  Kan det vara ett Halloween prank, hoppas det för ingen är väl så korkad.

   Nej, ingen prak utan det hände på riktigt. Polisen bekräftade att de hämtade den berusade mannen från M:s hus.

    Tappar hoppet för mänskligheten. Ge inte MD mer luft, bojkotta.

  Jag tror allt content-jagande har förstört många som jobbar med sociala medier. Jag tänker på alla som gör reklam för fillers, eller olika produkter för hår, hud osv och påstår att just de produkterna gör att personerna ser ut som de gör. När de i själva verket springer på dyra behandlingar som de kan bekosta just pga den reklamen de gör.

  Den här falska världen alltså. Så mycket handlar om yta och pengar.

  Orosanmälan till soc, för barnets skull…

   Känner du oro för barnet eller är du arg på barnets mamma?

    Helt ärligt så är det en befogad oro för barnet som växer upp med risk för en uppsjö att psykiatriska diagnoser. Tror dock ingen orosanmälan behövs utan alla på stadsdelsnämndens soc kontor är redan väl insatta.

    Tror de flesta ändå kan känna oro för barnet efter allt hon visat upp. Hur hon lämnat honom gråtandes, det ryktbara festandet och sen ett helt gränslöst beteende vilket gör att hon brister i sitt skydd å ansvar.

    Kanske inte fara för hans liv, men står väl rätt klart att det redan satt spår. Det sa ju till och med exet förr, att A trodde allt var en uppvisning.

  Tycker detta bör vara en tankeställare för ALLA, vad är de för samhälle vi skapar? Likes snabb bekräftelse, de ska filmas och fotas och exponeras allt från ens barn, hem, mat rubbet. Påstår INTE att fler än hon skulle göra såhär i detta fall. Men att människor filmar fotar olika räddningsinsatser och annat är vardag. Det är sjukligt hur långt de gått.

  Sen kan man döma influenser hur hårt som helst men de exponerar sig i alla fall för pengar de kan jobba med det, renovera hem ta sig framåt. Många vanliga människor exponerar sina barn sina totala liv sina privata relationer, sin kropp etc helt GRATIS. Använder sin fritid till det fixa fina bilder, fotar sina barn mer då de gör roliga saker ist för att faktiskt vara närvarande i stunden? För vem? För vad? vilka är mest knäppa egentligen?

  Sen vars går gränsen mellan verklighet och internetvärld? Många kan enkelt visa upp sig i snygga nya underkläder på en bild på nätet som ens familj, vännernas män m.m kan se men skulle knappast klä av sig framför sina väninnors män och säga ”kolla dessa nya underkläder sexiga och snygga va?”. Men VEM exakt tror man att man visar sig för? De är samma personer.

  Rörigt inlägg kanske men det är detta samhälle vi byggt upp, är vi inne här och läser så är de ju för att vi är intresserade följer och har bidragit bygga upp dessa influenser som sen hamnar i något psykiskt tillstånd där allt är content.

  Vi alla bör göra en självrannsakan och fundera hur vi kan ha hamnat här? Bär vi något ansvar?

   Jag håller med dig i mycket men har aldrig varit med om att någon av de vänner jag följer har lagt upp bilder på sig själv i nya snygga underkläder. Kanske bara är mitt umgänge men där är det bilder från svampskog och födelsedagstårta typ. Skulle bli väldigt paff om min kompis la ut en bild på sig själv i underkläder på insta.

    Nej självklart gäller de långt i från alla, ville bara dra ett exempel som är åt det extremaste hållet för att poängtera att verkligheten/internetvärlden är som två separata världar fast de är samma personer som är i båda, och världarna skiljer sig mycket åt.

     Fast det är ju just det jag inte håller med om när man pratar om vanlisar. Eller så är det en generationsfråga kanske.

      Säkert generationsfråga och vilka kretsar människor rör sig i.

      Ja generationsfråga, och vilka kretsar.

       Oj råkade svara två ggr internet la av ?

  4,6k upvotes på 9gag och 400+ kommentarer

  Så visst har den uppmärksammats. Kommentarerna är en blandning av misstycke, hot, kommentarer på hennes utseende, diskussioner om invandring och Sverige plus missnöje över att inlägget också blir reklam för henne vilket gör henne mer känd.. så jag vet inte, som true 9gager tror jag inte den fastnar vidare mycket i jämförelse med all annan skit i världen. Men ”internationell” spridning har den väl fått, kanske inte så stor bara.

  Svårt att se att hon kan ha någon programledarroll i tv framöver faktiskt.

  Görs många slentrianmässiga orosanmälan till flunsamammor, men i detta fall torde det väl vara befogat. Någon behöver ge henne en verbal bäng i huvudet angående barnuppfostran

   Vad tror du att soc skulle göra i det här fallet?

   Har du anmält?

  Var det hon E som filmande detta? Om E filmade ensam så måste det tagit väldigt lång tid innan M ringde sin kompis/tränare och därefter ringde 112? Jag menar, vissa klipp var utanför lägenheten och vissa klipp var i lägenheten. M hade till och med olika frisyrer mellan klippen. Usch. Har lääänge haft dåliga vibbar kring M men hur fan gick tankarna här? Inte ens när de redigerade videon så förstod de att det här är sjukt omänskligt och hemskt.

  Såg att Tingelinn repostade något som en annan influenser skrivit, om hur SYND det är om andra influensers som blir dragna över samma kam när något sånt här sker. ”Det händer inga andra yrkesgrupper” menar de. Skämtar de?

  För det första är det knappast Tingelinn och hennes kompisar det är synd om i den här soppan, så fult att få allt att handla om en själv hela tiden. För det andra, vad vet de om hur andra yrkesgrupper har det? Influensers är verkligen inte de enda där hela yrkesgruppen får skit när någon gjort fel. Prova att jobba i socialtjänsten exempelvis.

   Haha, nej aldrig att någon säger något svepande om: lärare, poliser, lastbilschaufförer, läkare, butiksanställda etc..!

   En stor bunt narcissister allihopa. Det är bara jag, jag, jag… och pengar, pengar, pengar.

   Anmärkningsvärt tycker jag också är alla dagar dessa idioter haft på sig att eventuellt omvärdera det som filmats och redigerats. Läste igår att polisen bekräftat att de hämtat en man därifrån i OKTOBER. Undra om tanken flugit förbi i deras huvuden: ”nja, kanske inte ska lägga ut denna video? Den kanske är lite över gränsen?” men nej. Den tanken verkar inte ha blivit stark nog eftersom videon lades ut. Tycker den är så sjukt kränkande på så många plan. Tycker otroligt synd om killen ifråga. Han är i en väldigt utsatt situation, ensam och däckad i ett hus han inte bor i (antar jag), och att sen hamna på exakt HELA internet ovanpå det? Finns fan inte ord för detta.

   Tänkte samma. Hur många gånger har man inte hört att alla lärare/läkare/hantverkare är på ett visst sätt. ? Jobbar själv inom ett yrke där alla har åsikter och alla inom yrkesgruppen dras över samma kam.

  I ÖS blev folk upprörda för att man utkrävde ansvar och att samarbetspartners skulle ta ställning. Förutom fel i etik och moral, föräldraskap samt ev ett brott tycker jag att man måste lyfta detta för att samtidens skit inte bara flyta förbi så att nästa generation tror att det är normalt.

   Kanske för att ett annat samhällsfenomen som många upplever som problematiskt just nu är gemene mans vilja att se folk brinna. Någon gör ett misstag och en del verkar bara inte kunna släppa det förrän personen blivit av med sin inkomst, portats ur offentligheten och skammats sönder. Och visst, det finns väl värre saker än att en empatilös influencer tappar några samarbeten, men tyvärr är ju den där viljan att utmäta hämnd något som får spridning och konsekvenser för ”vanligt folk” också.

   Attityder får fäste och gränserna för vilka straff som är rimliga tänjs ut. Det finns helt vanliga människor som skrivit något dumt på sociala medier och sedan fått sparken för att människor gått ihop och tagit reda på personens adress, arbetsplats, chefens namn och telefonnummer, och som krävt att chefen tar ställning och avskedar. Folk som inte har Marguaxs sparkonto och möjligheter att bounce back. Och det finns de som knappt gjort något fel, eller som bara gjort ett litet fel, som får motta samma behandling.

   Människor tycks älska att dreva i samlad trupp. Det verkar ligga i vår natur. Men just därför måste vi kanske hålla i tyglarna lite.

    Jag håller med i det avseendet att drev i sig får man vara ytterst försiktig men det går nu inflation i ordet drev har precis som ordet kränkt. Dvs minsta motgång eller åsikter så är det drev.

     Jo. Lite så är det också. Men att höra av sig till alla samarbetspartners i syfte att hon ska bli av med sin inkomst är ju å andra inte sidan ”minsta motgång eller åsikter”. Eller, det är i alla fall vad jag tycker, alla har vi väl våra egna gränser för vad vi tycker är rimligt.

    Jag håller med dig att cancer culture är problematiskt. Dock tycker jag att ansvarslösheten som brer ut sig är ett mycket större och allvarligare problem. Det är så jag ser Margauxs handling. Hon brister i att agera ansvarsfullt inom så många områden att bara det nästan måste ses som en bedrift.

  Varför bemöter hon inte kritiken? Att sticka huvudet i sanden funkar sällan.

   tror huvudet i sanden fungerar bäst

   folk ser upp till starka ledare, och starka ledare medger inte misstag , som politiker

    Margaux, stark ledare. Låt mig hånskratta.

   Tycker ändå att det är rimligt att inte haspla ur sig en ursäkt i farten utan att hon tänker igenom det först.

   Och helt ärligt. Kommer en ursäkt att hjälpa? Kommer någon här inne godta den?

    Ursäkten ska väl rimligen göras till den utslagna mannen som hon gjorde content av. Vad tycker du?

  Mitt i allt elände är det skönt att se att vi ändå är så många som har kvar en rejäl portion sunt förnuft och reagerar. Vill gärna rikta ett tack till dig. Camilla, för att du använder din plattform klokt i de här frågorna. Nu hoppas jag bara att det här INTE blåser förbi alltför snabbt, utan att det faktiskt ska få konsekvenser för de inblandade. Själv tänker jag passa på att maila till de samarbetspartners jag kan hitta och tala om vad jag tycker. Det blir mitt lilla bidrag. Många bäckar små…

   Tack för fina ord! ?

  Jag hade redan börjar ogillat/avfölja henne sedan hur hon behandlade Arnold vid sovdags när han var liten… Detta gjorde inte saken bättre. Skäms!

  Inga influenser som fördömer margaux handlande. De håller varandra om ryggen

  Hon gjorde hur fel som helst och det finns inget som försvarar det. Säkerligen förlorar hon följare vilket ju blir en direkt konsekvens av hennes handlande. Men nu börjar det blir töntigt och skrattretande med alla som sitter och gapar om hur hemsk hon är, ska maila företag hon jobbar med, säger att saker är ”rätt åt henne” (utrycker ens någon över 13 år sig så??)
  Många har markerat hur fel detta är, videon är bortplockad och folk avföljer. Släpp det nu. Är folk som bittra och deppiga i sina liv att man måste använda andras misstag för att spy ur sig massa galla och önska olycka åt andra?

   Fast det är ett absolut empatistört beteende och hon bör checka in sig på ett rehab för att rannsaka sig samt hennes val i livet.. tror hennes knarkande har spårat, därav hennes kraftiga lack of judgement.

    Försvarar som sagt inte hennes beteende. Tycker ändå det är löjlig och märkligt att gotta ner sig så enormt i det. Tiden får ha sin gång och säkerligen förlorar hon både följare och vissa jobb. Men att det blir nån masspsykos i att sitta och hata henne och hoppas hon förlorar jobb, hem och vårdnaden om sitt barn är också extremt osunt och idiotiskt.

     Du slätar över hennes handling genom att kalla det ett misstag. Lite intressant vilket får mig att undra om du är del av team margaux damage control?
     Det är ingen som gottar sig i kommentarsfältet. Gotta sig i andras misär det var vad margaux gjorde vilket alla människor med normala spärrar reagerar på. Jag är väldigt mycket emot cancel culture men som företag skulle jag aldrig vilja få mitt varumärke förknippat med en så omdömeslös person som margaux uppvisar. Det är förvånansvärt lätt att be om ursäkt och göra avbön och bli benådad av folkopinionen. Men går man långt utanför ramarna blir det svårt. Att förlåta någon som så uppenbart försöker tjäna pengar och skapa engagemang kring din egen person på en utsatt människas bekostnad är magstarkt. Milt uttryckt.

      Jag är också trött på att folk slätar över detta som misstag eller ett fel, som alla människor gör ibland. Detta är en ytterst medveten handling på gränsen till brott (om inte brott) som gjordes i flera steg (ass går ut, M och son skådespelar ”spontant”, samtalet, redigering, lägga ut video).

       Herregud vad ni tramsar! Ja det är fel, ja det blir säkert konsekvenser. Många har sagt sitt om vad de tycker om henne. Vad mer är ni ute efter? Ett uttalande från kungen eller regeringen att hon är dum i huvudet?
       Men om ni får sitta här och veva i några inlägg till så kanske det gnälliga inom er stillar sig lite.

        Vi kan vara ense om att vara oense. Om du känner att folk tramsar läs annat.

        Alla människor hanterar saker olika. Är det svårt att förstå för dig eller stör det dig att alla inte är som du? Du framstår som dömande. Känns det bättre nu Karen att du fått bitcha av dig över att du stör dig på att folk överreagerar på Margaux?

  Nu har Margaux börjat deleta kommentarer igen, från 1 300 kommentarer till 1 215..

  Tur för henne ändå att han bara var kraftigt berusad.

  Tänk om det varit hjärtattack, knivskuren eller diabeteskoma och hade hade dött för att hjälpen kom för sent för att det skulle filmas först?

   Exakt det som gör detta eländigt, att man inte vet och därför måste påkalla hjälp först.

  Hoppas det går åt helvete för henne med alla framtida jobb och att ingen vill befatta sig med henne på en bra tid framöver, så hon får lära sig en läxa. Att helt enkelt bli en bättre människa.

  Man kan dö av alkoholförgiftning också… bli så medvetslös att man kvävs av sina spyor osv… så det hade kunnat gå riktigt illa och Margaux borde verkligen skämmas över sitt beteende (förstår vad du menar men ville lägga till att det potentiellt kunde varit så illa att han dött om hjälp uteblivit. Amy Winehouse t.ex. avled av alkoholförgiftning).

  (Skrev på fel inlägg först)
  Tragiskt det som hänt, att civilkurage inte gick igång direkt.
  Scrollande igenom lite kommentarer på hennes instagram (på sista bilden som lades ut) och hittade två vettiga. Ena var den som lades ut i detta inlägg ang en bror som fick snabb start av HLR – dvs ett konkret exempel på vad som händer när civilkurage finns, utan ngt hat. Kan bli en tankeställare för M (hon lär inte läsa det i havet av hat eller flykten från kommentarsfältet men ändå).
  En annan person skrev att det enda ”rätta” M kan göra nu är att göra en kortfilm ang att hjälpa människor i nöd tex med polis/SOS eller liknande iom så mgn unga följer henne osv (inte för att rädda sig själv utan för att nå ut med hur man ska/bör göra i denna situation). Också ett konkret exempel och en värdefull sak att ta upp och inget hat.
  Som influenser är man ju en förebild för mgn och nu då använda sin kanal till att visa hur man tar ansvar över sina beslut/erkänna om man gör fel/så här gör man mer rätt osv, tycker jag är en bra idé.
  Resten av kommentarerna (typ) handlar bara om vad man själv gjort för andra (varför är detta viktigt just nu, att berätta hur duktig man själv är??) och hur hemsk M är. Det är helt onödiga kommentarer! Jag förstår mig verkligen inte på ”alla” som sitter å bara skriver ”hatar dig nu”. Eller beskriver hela förloppet igen och ”hur kunde du” osv. Vad ger det för nytta?? Dom bra konkreta kommentarerna, som betyder ngt, syns ju inte då. Förstår mig verkligen inte på fenomenet att man ska hoppa på människor sådär utan att ha ngt konkret att säga. Avfölj istället, kritisera samarbeten om dom stannar hos henne trots inga förklaringar från hennes håll eller fortsätter stoppa huvudet i sanden, köp inte hennes grejjer (om hon nu säljer ngt, följer inte så vet inte helt vad hon gör mer än ”bara” content på instagram). Berätta för era barn som kollar på hennes kanal om civilkurage och hur man ska göra när man hittar en livlös person. Var inte en dålig människa och sprid vidare en massa hat. Hennes beteende kommer ändå ge skada för hennes person och ”märke” i vilket fall.
  Sen vill jag inte heller att influencers/människor som syns i media (dvs når en bred publik) ska ”komma undan” med saker å ting / ska förstå att dom har ett ansvar över sina val. Dom ska få kritik tilldelad osv, men konkreta saker! Gäller ju alla människor som gör ”fel”, men i synnerhet dom som når så mgn människor, å främst unga!
  Var tvungen att ventilera om detta, känns som en bra plats för det / mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.