Att tillskriva sig någon annans arbete

Jag har fått det här skickat till mig av flera olika personer så JAG kan inte tillskriva mig det här avslöjandet på något vis.
Det handlar alltså om en klinik som gör fillers och liknande, och som snor bilder från utländska kliniker och hävdar att det är de själva som gjort ingreppet.

I videon här ovan så påstår alltså Sherry Beauty Estetik att lipfillersen är gjorda hos dem, när sanningen är den att de snott bilden från ett konto som drivs av företaget AMV Clinic.

Företaget hävdar även att de tagit fram en lip liner och ett läppstift, när sanningen är den att de finns att köpa på kinesiska AliExpress för några kronor. Det är även flera stycken människor som fått allergiska reaktioner av dem och det är kanske inte så konstigt…

Sist men inte minst så har vi den här videon, som visar hur företaget köper likes mm till sina inlägg. Läs kommentarerna som skrivits på inlägget om du vill veta varför du möjligen ska se dig om efter en annan klinik om du vill göra fillers eller liknande.

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svenska är ett flexibelt språk.
  Vad blir ”lipfillersen” i bestämd form?
  Självklart ”lipfillersena”
  Jag kommer att tänka på varianterna av ”muffins”
  https://www.dn.se/blogg/spraket/2008/09/08/muffins-svarbojda-bakverk-2054/

   Lipfiller, lipfillern, lipfillers, lipfillersen
   Lipfillers, lipfillerns, lipfillers, lipfillernas

   Typ så?

   Läppfyllningarna?

  Kan folk bara sluta spruta in fillers i läpparna. Ser aldrig naturligt och snyggt ut på någon oavsett hur lite man tar. Så trött på dessa ankläppar och enorma ögonfransar som var och varann tjej går omkring med.

   Snart kommer du få kommentarer från folk som har fillers som säger ett det minsann inte alls syns på alla!!!!! Men JO, det gör det.

    Det syns på typ 10 meters avstånd. Alltid.

     Jag har inte fillers utan är född med lite plutiga läppar och får ofta frågan är de äkta? Har du fillers?
     Nej jag är född så här! Otroligt tröttsamt med dömande människor för ofta blir man även bimbo förklarad av andra kvinnor.
     Men ja de här utspända onaturliga läpparna är inte fint. Dock alla med fylliga läppar har inte fillers.

      Då har de som kommenterar inte så bra koll på skillnaden mellan natruligt plutiga och fillersfyllda. Kolla på någon med fillers i profil. Går inte att ta miste på, ankprofilen.

       *naturligt

       Du har verkligen rätt. Brukar peta på läpparna kolla, de är rynkiga o mjuka liksom ??
       Särskilt det där utspända släta tycker ju jag är skillnaden.

    Och alla som gör botox för deras migrän. Plötsligt hade 150% migrän.
    Säger absolut inget om de som verkligen lider av migrän, det är annat. Men hur många låtsas som att de har det, för att försvara. Bättre de står för vad de gör.

     Jag får botox för migrän via sjukvården. Den sätts i nacken och uppe på huvudet. Får inte mindre rynkor av detta.

      (Blir lite stelare närmast hårfästet men inte mer än så)

      Ja det verkar vara olika ställen man får sprutorna på? Isåfall faller deras trovärdighet ännu mer (om de nu gick) de som påstår att de gör det mot migrän.

      Det är jättebra att det finns hjälp mot migrän. Men de som gör det för deras utseendes skull kan ju sluta skylla på det.

       Ja jag tycker man kan säga att man vill få bort rynkorna o kanske se piggare ut. Förstår inte vaför man inte kan säga det.
       Om det nu kommer på tal, brukar inte fråga om någon har botox själv.

     Eller hur?!?! Botox för migrän sätts på helt andra ställen än i pannan/kråksparvarna/argrynkan.

     Jag testade botox pga fåfänga och fick mindre spänningshuvudvärk som ”biverkning”
     Det var sån jävla win win för min del 😀

      Det kan absolut vara en biverkan, vissa får huvudvärk istället av botox i pannan.
      Men slipper man den typen av huvudvärk så är det nog väldigt skönt kan jag tänka mig!

     haha håller så med! Jag har bekräftad kronisk migrän och går hos en neurolog. Då sätter man botoxen på flera olika ställen och inte bara i pannan, som de flesta gör och säger att de gör det för huvudvärk/migirän. Det är ren bullshit!?

    Haha nej sorry.
    Har inte fått en . Enda . Kommentar . Om mina fillers . Skulle folk se skulle dom kommentera det då jag har en del ärliga i umgängeskrets . Gäller att hitta en bra o seriös salong . Den diskussionen vinner ni inte.
    Däremot. Läppar . Visst det går ut med tiden men för mig har formen ändrats permanent även om själva fillers inte är kvar . Ett tränat öga kan se detta på mina läppar. Stör mig inte dock 🙂 men fillers å botox i facet. Ingen vet 🙂

     Varför gör man fillers om det inte syns? Bortkastade pengar kan man ju tycka…

      Jag har under ögonen för att dölja mörka ringar. Har ärligt talat inte gjort så stor skillnad, men kanske har jag lite mindre svart.

      Skulle bli väldigt förvånad om någon kunde se något alls.

      Jag har tagit bort arga rynkan. Kanske märker någon det, kanske inte. Helt ärligt bryr jag mig inte. Jag ser piggare och gladare ut och det gör mig nöjd. En del ser att jag färgat utväxten i håret också, medan andra inte tänker på det. Jag vill färga den ändå. Folk är väl för upptagna med sitt för att notera varenda rynka jag har gått runt med.

     Visst kan det göras snyggt och osynligt.
     Men oftast så ser den som brukar det inte att det blir mer och mer. De blir fartblinda. Har en bekant som började m en liten korrigering av sin läpp som enligt henne var ojämn. Nu blir det bara mer och mer.
     Julia Franzen är ju ett ex på att det slår över. Hennes läppar är gräsliga. Hon var snygg innan, men nu..näe..
     Tycker det är sorgligt att man skulpterar bort hur man ser ut. Det är sorgligt med unga framförallt som gör det. Förstår inte varför. Å det är trist att det är så otroligt utseendefixerat idag. Extremt självupptaget och det tycker jag är oattraktivt. Men det är min åsikt.
     Alla gör det som passar dem. Inte mer med det.

      Lex Madonna ?

     Jag tror de flesta är för artiga för att påpeka sånt.

      Så tänker jag också om mina fillers med främlingar. Jag ser jätteskillnad i mitt ansikte, men nu efter två år så har fortfarande ingen familjemedlem eller vän sagt något. Det känns märkligt ifall det skulle ha med artighet att göra. Jag tror på riktigt att dom inte ser något

   Måste allt se så naturligt ut? Ser inte naturligt ut när någon färgat håret rött heller, eller sminkar sig med lila ögonskugga. Syftet kanske inte är att se så naturlig ut som möjligt alltid.

    En korv ovanför läppen och en liten fillersmustasch, är det verkligen vad folk vill uppnå med sina fillers?

     Får man väl utgå från när de sätter in så mycket.

   Haha som artikeln i lokaltidningen igår:
   https://www.allehanda.se/2022-11-06/o-viksbon-zabine-har-botox-och-fillers-i-ansiktet

   ”Jag är för gammal för att bry mig om vad andra tycker”.

   Ok du bryr dig inte men du måste göra ankläppar och botox för att? Jo för att andra tycker det är snyggt. Och att det är inne.

    Hon tycker väl uppenbarligen själv att det är snyggt

     Ja men om hon är så gammal att hon inte bryr sig om vad andra tycker som hon påstår så hade hon ju inte gjort det. Ingen hade börjat med det där om det inte var en trend. Så hon föll ju för det precis som alla andra som gör det.

   Jag tycker inte problemet är att det ”aldrig ser snyggt eller naturligt ut” (vilket bara är ett till sätt klanka ner på tjejers utseende) utan att vi har en stor industri som jobbar hårt för att speciellt unga tjejer ska må såpass dåligt över sig själva att det ses som rimligt att gå igenom ingrepp med risk för komplikationer som kostar 1000-tals kronor.

    Ja det är ett stort problem. Att industrin påverkar unga tjejer att tro att det behövs. Att tro att det är snyggt.

     Även om någon skulle genomgå ett ingrepp som majoriteten skulle se som ”lyckat och snyggt” så är det fortfarande lika sorgligt att personen kände att det behövdes. Många verkar tycka att problemet med ingrepp är att det gör att tjejer inte ser ut enligt deras skönhetsnorm. När vi egentligen borde försöka riva ner skönhetsnormer.

      Jag tycker det är stor skillnad på när unga tjejer gör ingrepp ( som absolut inte behövs!)
      Och när kvinnor och män 40 plus gör lite botox , fyller argrynkan osv. Det är absolit inget som yngre påverkas av för det ändrar inte utseendet, man ser inte yngre ut bara kanske lite piggare o mindre sliten.
      Tycker sånt är helt rimligt.
      Men att unga gör dessa saker och i pricip förstör sitt fina naturliga utseende… så sorgligt. Där är tyvärr BI en dålig förebild.

       Ja just att i 20-årsåldern helt byta utseende.

       Ens barn kommer ju inte vara ens lik en själv.

       Det är precis det här som skaver för mig (som jag också kommenterade här under), att man kategoriserar människor i de som rimligtvis får göra ingrepp därför att de är tillräckligt slitna/fula/gamla och de som inte behöver ingrepp därför att de är tillräckligt pigga/fräscha/vackra ändå.

       Nu pratar du om unga vs gamla, men samma diskussion pågår ju om allt möjligt – OK med plastik om du har väldigt stor näsa, OK med implantat om du har missformade bröst, OK med laser om du är extremt hårig. Istället för att adressera det verkliga problemet så är ju det här bara en förlängning av idealen som skapar situationen där kvinnor lägger enorma mängder pengar, energi och faktiskt riskerar sin hälsa för att duga.

       När vi pratar om att man förstår att vissa väljer ingrepp men inte andra, så säger du ju faktiskt att vissa duger och andra inte.

        Jag håller helt med dig. Det är samma problem jag har med argumentet att man får säga hur negativa saker man vill om någons utseende så länge det är något de själva har valt. Man ska alltså tåla att någon säger att man har en ful näsa om man valt att operera den men inte om den ser ut så naturligt. Och var drar man då gränsen för vad som är ”valt” och då också okej att kommentera?

         Inget är okej att kommentera om en specifik person men man kan prata om generella saker som är skeva som detta.

          Jag talar givetvis inte om generella diskussioner utan när någons utseende kommenteras.

        Nej har man komplex och mår bättre av en operation absolut, en naturlig sådan.

        Men unga tjejer som inte behöver botox gör botox- fyller inget syfte.
        Fyller kindben och läppar så de ser ut att brista… nej håller inte med dig.
        De har en skev bild av sig och sitt mående, de är unga, känsliga och osäkra.
        Tycker absolut det ska finnas högre ålderskrav innom detta.

        En sak till, injicerar du där du inte haft förlust av fettvävnad töjer du ut huden på ett sätt som ofta är bestående och när fillers försvinner….
        Tycker verkligen det är olika saker.

        Exakt som att mååånga äldre gör ansiktslyftning ögonlyft osv för att ta bort rynkor. Är det något unga ska göra också?

        Tycker de personal som utför behandlingarna har ett ansvar och därför är det bra att branchen regleras nu, för de med legitimation har ett ansvar. Att säga nej till sånt outbildade tidigare kunnat göra med tvivelaktiga preparat från kina

         Men det är väl skit samma om någon gör ett ingrepp för att de är gamla och inte gillar hur de ser ut, eller för att de har ”för små läppar” och inte gillar hur de ser ut. Grundproblemet är detsamma – Att vi matas med en orealistisk bild av hur vi ska se ut som driver oss till ingrepp. För den som botoxar bort rynkor när de är 60, handlar det ju om en orealistisk bild av hur en 60-åring ”ska” se ut. Ett komplex är ju sällan rationellt. Den som gör fillers har ju också komplex som de vill åtgärda, det spelar ingen roll om du tycker att det är rimligt att de ska ha det komplexet eller inte.

        Känner flertal män mellan 40-50 som gjort plastik, gör botox osv.
        Ni tittar inte på dem på samma sätt som på kvinnor.
        Vad säger det tycker du?

        Knappast det jag skrev eller hur?
        Det handlar inte om att duga. Så extremt nedlåtande sätt att utrycka sig.
        Tror du vet exakt vad jag skriver men vill bråka. För jag skriver exakt vad jag menar. Finns inget att tolka in. Skriv för dig själv vad du menar och lägg inte dina åsikter på mig. Tack.

         Nej, jag vill inte bråka, jag vill få dig att fundera över hur du uttrycker dig och väcka tanken att när man säger saker som ”det är sorgligt med ingrepp som inte behövs” så säger man indirekt att det finns ingrepp som behövs.

         Uppenbarligen projicerar jag inte min åsikt på dig? Min åsikt är att jag tycker att det tillför till problemet att uttrycka sig som du gjorde i din kommentar.

    Instämmer, det här är verkligen det enda problemet. Tråkigt att fokus så ofta hamnar på att det ”inte ens är snyggt”, eller att det är sorgligt därför att ”xx var vackrare innan”. Fokus bör 100% ligga på att ingen _behöver_ det, resultatet är verkligen oviktigt.

     Du fixar inte håret? Du sminkar dig inte? Du målar inte naglarna? Seriöst vilket resonemang du har.
     Både män och kvinnor har gjort sig fina i årtusenden och skönhetsoperationer har ialf funnits sen 70 år tillbaka.
     Det kommer inte försvinna. Att känna sig vacker ligger i människans natur och gener. Det är när det går snett är skevt osund som man ska reagera. Det du gör för att känna sig fin , vill du läsa samma om det?
     Blir så trött på sånt intorkat resonemang du för.

      Jag har aldrig påstått att jag själv inte är påverkad av skönhetsideal – Självklart är jag det. Och jag vet lika mycket som alla andra hur svårt det är att tycka om sig själv när vi matas med bilden av att vi inte duger. Därför tycker jag att det är ett problem att kategorisera ingrepp baserat på om de anses behövas eller inte, eller baserat på om det blir bättre eller sämre än innan. Eftersom det förstärker bilden av att det vi alla ska uppnå är skönhet. Jag tycker man ska prata om självbild och skönhetsindustrin i stort, inte om individer och deras ingrepp.

       Jag är inte anonym ovan och ny i diskussionen men vill ändå säga att dina kommentarer har fått mig att tänka till kring hur jag kan ha uttryckt mig om ingrepp. Jag fick en tankeställare av ditt resonemang. Tack ☀️

        Åh vad glad jag blir att höra det ❤️

      Vad är det du tycker är ”intorkat” med resonemanget?

   Det är ju en effekt av vårt samhälle. Låt oss tillsammans jobba mot normerna istället för att trycka ner de tjejer som känner behov av att spruta in saker i kroppen 🙂 Uppenbarligen mår man ju dåligt över sitt utseende om man går till den längden att man sprutar in saker i ansiktet. Självklart ska dock influencers och kändisar till viss del hållas ansvariga, men en random 19-åring med ankläppar? Nä va.

    Hur ska man då jobba med frågan om man inte ens får påpeka att det ser märkligt ut? Man behöver ju inte gå fram och säga ”fan vad ful du är” men det blir svårt att arbeta med frågan om man inte får ens visa en bild på nån som är uppumpad och utslätad överallt och ha som diskussionsunderlag. Eller påpeka i ett kommentarsfält att det rent generellt sett inte ser naturligt ut. Jag antar att man gärna inbillar sig det, men nej, det kan vara bättre eller sämre gjort, men naturligt ser det aldrig ut. Vilket jag ändå tror att de flesta vill, sen finns det de som vill se plastiga ut, ju värre desto bättre = ett sätt att utmärka sig.

     Vem har sagt att du inte får visa en bild som diskussionsunderlag? 🙂 Jag tycker också det är sorgligt att mångas bild av sig själva blir så skev att de inte längre ser hur de ser ut. Snacka om vad du vill med dina nära och kära, men att öppet håna för att känna sig bättre än de som gör ingrepp är väl onödigt och gör inte att vi kommer någonstans med det samhällsproblem som detta faktiskt är.

     Många unga följer istagram idealet med tjejer med fillers filter osv med Kylie i spetsen. Där kommer deras inspo. Alla vill se ut exakt så.
     Sminkar sig lika osv. Man ser knappt skillnad helt ärligt.

     Man kan väl diskutera fillers och botox utan att prata om huruvida någon var finare eller fulare efter ingreppen? Är problemet att folk gör sig fulare eller är problemet att folk gör ingrepp öht?

   Är så trött på att alla alltid frågar om man gjort något med sig själv. Precis som om folk inte fattar numera att man faktiskt kan vara naturlig längre.

   Har folk som frågat mig om jag gjort brösten, vilket jag inte har. Till att ingen tror att mitt hår är naturligt slingat eller att jag måste ju ha extensions i för mitt hår är så tjockt, inte ens DET kan folk tro kan vara något naturligt….

   Samhället har blivit så fruktansvärt skevt…

    Oj, vad jobbigt för dig. Humblebrag.

    Visst r det jobbigt när folk tror att man gjort allt inom skönhet, tröttsamt

   Alla som tar till fillers och botox av fåfänga borde själva bekosta den sjukvård de sedan behöver pga att de gjort detta. Varför ska andra behöva bekosta sådant skit? Det gäller allt; svårt att få barn (pga att man sprutat in hormonstörande skit), cancer, depressioner, vanställda ansikten osv. osv.

    Har infertilitet, cancer, depressioner bevisats ha ett orsakssamband med botox och fillers?

    Tycker du rökare som får lungcancer ska bekosta behandlingen själva?

   Tycker det blir så extra komiskt när det dyker upp fillersläppar i program som går ut på nån form av överlevnad/friluftsliv m.m. Typ Kompani Svan eller Robinson. Alla ser halvrisiga ut och så kommer de där läpparna… mmm, ”syns inte på alla”
   Tycker det är så sorgligt att unga tjejer i sina bästa år känner ett behov att göra sånt.

    Ja, de där feta larv-läpparna blir så extremt tydliga och malplacerade ute på en öde ö.

   De har inte heller fattat att killar med normal IQ tycker ankläppar, fillers i kinder o stora arslen lösfransar så ögonen knappt syns är det mest avtändande som finns

    Ja jäklar vad konstruktivt att vi ska påminna unga tjejer om att faktiskt inte glömma bort aspekten vad killarna gillar också! Det är väl ändå det absolut viktigaste när man pratar om det oerhört sorgliga i att kvinnor känner att de behöver förändra sitt utseende så mycket att man utsätter sin kropp för potentiell fara, skuldsätter sig och utvecklar ätstörninga – Att de faktiskt ser till att tänka på att de ju måste vara så attraktiva som möjligt för det manliga könet också.

  näringsförbud!!!
  har människorna ens utbildning?

  Appråpå fillers. Hur länge tror vi att det tar innan Margaux kommer med en genuin och ärlig ursäkt?
  Kom igen, lägg era bet!

   Aldrig.

   Alla saker som hänt med henne hittills har inte visat på ett litet uns mognad. Så… nope.

   För att prestera en genuin ursäkt krävs insikt i att du agerat fel.

   Så nej, ursäkten kommer inte vara genuin på det viset, i så fall genuin på det viset att hon är ångerfull p g a att hennes agerande drabbat henne ekonomiskt.

  Var det någon mer än jag som såg herre på täppan igår med varenda ”kändis” i hela Sverige? Vad tyckte ni?

   Sambon gav upp efter att andra personen åkte ut.
   Jag gav det programmet ut och tänker inte se de andra avsnittet.

   Bäst i test är mycket bättre!

    Samma här. Jag snabbspolade förbi delarna där de satt i soffan och pratade med den som åkte ut och såg bara själva tävlingarna. I efterhand vet jag inte varför jag ens såg dom. Tror inte att det blir en säsong två om vi säger så.

   Tyckte det var ett sånt lättsmält program som är rätt roligt men inget man bänkar sig för. Mer sånt jag kan sätta på medans jag viker tvätt o inte behöver fokusera helt på tvn

   Bläddrade förbi och såg Anna Book, då vet man ju nivån på ”kändisar”. Såg en massa folk som jag inte kände igen + han Lars Lerins partner (?) Antar att de skrapat ihop allt som gick.

  plasmalift_stockholm gör samma sak och sätter sitt eget namn på bilderna.

  Det är ju fruktansvärt

  Skämmigt värre. När det gäller produkter tycker jag inte man borde beställa från influensers , köp från riktiga märken istället. Sen att ta före och efter bilder från en rysk klinik är bara SJUKT. Sherry har själv extremt ojämna läppar och ser så onaturligt , medans från den ryska kliniken är läpparna fina och ser bra ut för att vara fillers. Hoppas alla dessa flunsor blir exposad så de får skaffa riktig utbildning istället för falsk marknadsföring.

  Så hemskt läskigt! Jag har gjort fillers hos Sherry efter att jag såg Sandra Lindahl göra det hos henne. Blev inte så bra och tyckte hon var ganska slarvig med hygienen och hade en allmänt slapp attityd. Har senare gått till andra och det har varit en otrolig skillnad. Skäms över att jag blev ”influenced”! Läskigt att tänka på alla unga tjejer som går till dessa människor som har samarbeten med influencers, och kanske får lida oåterkalleliga konsekvenser.

   Sandra Lindahl har själv tömt sin filler som hon gjorde hos sherry

    Förståeligt!

  Hujeda mig ?

  Äntligen någon som granskat denna människa. Lyser falskhet.

   Jaa verkligen, känner så många som fått misslyckade resultat av dem och tvingats betala massa pengar för att korrigera och de vägrar korrigera arbetet och kräver att man betalar dem massa för det, så ful stil!

    Ja hon håller ju på startar kirurgi med…. hoppas det stoppas.

     Åh nej detta är ju livsfarligt. ska de själva utföra de kirurgiska ingreppen eller är det plastikkirurg som ska göra det?

      BbL bland annat som är farligt

  Passa på att ställa frågor på deras instagram, hon svarar i kväll.

   De har gjort sin insta privat efter alla kommentarer

  Gå inte dit dom är inte utbildad många har blivit helt förstörda bra att det äntligen kom fram

   de är väl ssk? jag vet att de har fuskat under deras utbildning eftersom allt var via zoom så de betalade någon som gjorde deras tenta :O

  Omg visste det var något fuffens med henne.

  Lägg ut detta på din instagram. Många unga följare som är deras kunder kollar enbart din instagram.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.