Therese Lindgren har haft inbrott i bilen

Uppdatering 15:25:

Therese låter meddela att hon fjärraderade hela datorns innehåll i samma sekund som hon upptäckte att den var stulen.Låt Therese Lindgrens läxa blir en påminnelse om att alltid skydda din dator eller telefon genom att kräva inloggning för att kunna använda den.
Jag gissar att Therese – som inte hade det – inte heller har funktionen ”hitta min dator” eller att ”fjärrlåsa” den så tjuven inte kommer in i den.


Bildkälla: Apple support

Alla Apple-användare – gör detta NU på era datorer och telefoner om ni inte redan gjort det.
Om ingenting va detta fungerar på din dator så kan det kanske ändå gå att säkra upp en del eller allt av datorna innehåll.
Det hittar du i så fall här hos Apples support. 

Jag hoppas att Therese lyckats skydda sitt innehåll, trots att hon inte lösenordsskyddat datorn vid inloggning.

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men när ska folk lära sig att inte förvara värdesaker i bilen?

  Uppenbarligen aldrig.

   Eller hur, hon har en svin dyr tesla (tror jag?) och lägger en dator synligt i bilen. Då fattar man att det finns cash där.

    På insta frågar hon hur folk mår när de inte fattat att hon fjärr-raderat innehållet i datorn… sympatiskt

     Är det så hon prenenterade det? Att hon fjärr raderat eller att hon lagt en olåst dator synligt?
     Well är man nyrik så bryr man sig tydligen inte något värst om annat än att det ska synas kanske?

   Ja eller så slutar vi skylla på brottsoffer i alla sammanhang. Man kan ju också låta bli att ta andras saker.

    Har hört att försäkringsbolag inte ens betalar ut ersättning för värdesaker i bilen då det räknas som oaktsamhet.

     Inte om de ligger synliga nej. Men om de ligger i bakluckan t ex är det en annan bedömning.

    Brottsoffer?
    Man lärde sig redan på 80 90 talet att aldrig lägga saker synligt i bilen, inte lämna något av värde osv. Då var jag barn. Tillfället när det gäller sådan här gör brottet. Lite som att be om det när man vet den uppenbara risken.
    Och varför har man inte lösenord, spårning så man kan spärra en enhet? Det är väll något alla haft i ialf 10 år.
    Och det gäller även Android enheter inte bara iphone. Har möjlighet att låsa enheter, ladda hem innehåll till annan enhet och sen radera allt i enheten, sända signal om var den via gps samt fjärrringa även om den är avstängd vilket vi använt på min dotters mobil när hon tappade den.

     (Alltså fjärrspärra mobilen från att alls vara användbar)

     Vissa är så känsliga på 2000 talet…

     Precis, har lärt mig för läääänge sen att man aldrig ska lämna värdesaker i bilen. Inte ens saker som skulle kunna ser ut som värdesaker, tex en ryggsäck eller en handväska. Alltid surt med en krossad ruta även om inget av värde blev stulet. Kommer ihåg när Dessie blev av med sin dator i bilen för flera år sedan och trodde att det berodde på att de som tog datorn visste att det var hon, inte för att det var en synlig dator i en bil…

    Det är inte att skylla på brottsoffer att säga att man kan behöva tänka efter hur man bör göra i vissa situationer, som tex inte lägga värdesaker synligt i bilen. Det är ju för ens egen skull, att slippa bli bestulen.
    Att folk inte borde göra brott är inget argument eftersom det alltid kommer finnas människor som gör brott. Vi lever inte i en utopi där alla människor vill varandra väl.

     Nä då borde ingen låsa sin ytterdörr, butiker skulle inte larma sina varor och inga butiker skulle ha cashguard.

     Man gör givetvis vad man kan.

    Öch hur tänkte du göra för att få folk att inte stjäla? Vifta med din magiska trollstav???‍♀️
    Brottslighet är en del av verkligheten och man behöver inte utmana ödet genom att lägga värdesaker väl synliga i bilen.

  VEM har inte lösenordsskydd på sin dator? Otroligt..

   Är inte hon med i MENSA? Man kunde tycka att hon skulle haft lite mer vett…

    Blir alltid så förvånad över att hon är med i Mensa. Hon framstår verkligen inte som skärpt utan snarare väldigt naiv och ”gullable”. Men det kanske bara är en roll hon spelar på sina sociala medier.

     Eller så har du bara en cementerad och felaktig bild av hur intelligens ser ut? De som har en intelligens som ligger över medel, är inte en homogen grupp. Intelligensen är en gemensam nämnare. Utöver det behöver de inte ha några gemensamma beröringspunkter. De flesta smälter in i samhället väldigt bra och sticker inte ut. Däremot känner nog många intelligenta att de borde sticka ut i olika sammanhang, vilket kan kännas som en belastning. Det är inte kul att vara en intelligent medelmåtta.

     Hon har autism. Vilket förklarar såna saker, svårt att se andra perspektiv än sitt egna etc. Den logiska kunskapen är väldigt hög för de med högfungerande autism, som IQ-tester testar.

      Hur vet vi att hon är med i Mensa? Hur vrt vi att hon har autism?
      Ja hon har sagt det? Mmm då är det ju sant. Allt alla säger är sant….

      hur vet du det. hon gick till en privat och dom är ju inte direkt bra. du ska gå till en riktig läkare ja snarare psykriatiker psykolog med mera. det är svårt det vet jag har själv autism adhd det tog runt 1 år att få diagnosen. så nej jag tror ej hon har det.

   Ok, medlem i Mensa och i säkerhetsklassad tjänst och kan helt ärligt säga att jag är så oerhört trött på alla spärrar och olika lösenord överallt (har många olika i tjänsten och sen säkra olika lösenord överallt privat som endast finns i mitt huvud (paranoid och arbetsskadad), att jag börjar känna att min livskvalitet på totalen nog är högre om jag skiter i alltihop och tar att någon snor datorn någon gång och kommer åt allt. ?

    Varför vill man vara med där?
    Har fått högt tal på flera tester men aldrig ens tänkt en sekund på något sådant. Vad fyller det för funktion i ditt liv?

   Till och med jag som aldrig har med mig datorn nånstans har lösenord…

  Tillfället gör tjuven. Vem har en dator liggandes synlig i bilen? Som om att man ber om inbrott.

  Vem 17 lämnar värdesaker i bilen?? Man tror knappt ju det är sant… Å inget lösen heller.
  Influensers…varför vill man tala om detta ens

  Herregud. Bara det. Herregud.

  ”Töm bilen, annars gör tjuven det” ekar i mitt huvud. Men med det sagt ska man kunna lämna saker utan att få det stulet eller få bilen sönderslagen. Hoppas hon kunnat stänga ute tjuvarna från sina konton.

  Hon var ändå med i SVTs program ”Hackad” så hon om någon borde ha koll på lösenord mm? Nåja, svintrist och såklart inte hennes fel.

   Fast jo lite hennes fel faktiskt

    Fast ändå inte. Bara för att man kan se genom mitt husfönster att jag har tavlor och ett piano värt x-antal hundratusen kronor vill jag helst inte att man gör inbrott och snor dom.

     Då kanske du inte lämnar dörren olåst när ingen är hemma.
     (Typ som att inte ha lösenord på en dator).

      Datorn hade ju dock blivit snodd även om haft lösenord.

     Hus och Bil är inte samma sak. Eller hur.
     Att gå förbi en bil med en dator som ligger framme är väll mer som att du hängt dina tavlor på staketet. Det är att bjuda in till stöld.

     Men har du dessa saker och bor i hus, förutsätter jag att du både låser och larmar huset.

  Tror inte riktigt på det hon säger…
  Hon är för smart och har FÖR mkt känslig information för att inte va mer försiktig. Känns mer som ett sätt att få sympatier och connecta med sina fans-skapa rubriker osv

   Är det verkligen okej att göra content på? Ett fejkscenario för att få fler följare?

    Bättre än vissa andra saker att göra content av om vi säger så……………

     Bara för att vissa saker är värre betyder ju inte det att det automatiskt blir okej. Eller?

    Okej eller ej
    MÅNGA gör content av hittepå eller sånt som är kraftigt kryddat för att det ska bli spännande att lyssna på och eller att media ska uppmärksamma saken. Man kan ju vrida lite på sanningen för klick, precis som tidningarna gör när dom skriver ”britneys babylycka” sen handlar artikeln om att hennes nanny är gravid typ”

   Det är mänskligt att glömma saker.

  OT men är det fler som hann se inlägget från ”Det rycker i baguetten” på insta? Finns kvar på story (än) men inlägget togs bort när folk började kommentera och inte höll med? Kortfattat handlade det om att hon fått dm från en kvinna som upplevt att en man stannat till och tittat mot henne när hon hjälpte sitt barn med en cykelkedja. Hon var upprörd för att hon hade blivit ”lilla gummad” när mannen inte ens sagt ett ord till henne. Hon hade även blängt på mannen. Baguetten hade skrivit som caption att hon blev pepp av sånt här. Flera i kommentarerna har reagerat på detta och skrivit att han kanske bara ville hjälpa och gör kopplingar till Margaux där folk blev upprörda för att hon inte hjälpte en person i nöd. Helt plötsligt var inlägget borta trots en konstruktiv diskussion?

  Tappade all min respekt för Baguetten om hon tog bort inlägget bara för att hon inte fick medhåll. ?

   Fast är det inte bra att ta ner inlägget om man får input och inser att det kanske går att tolka på ett annat sätt? Hur ska man göra för att det ska bli rätt då om man har postat något och sen ångrar sig? Eller är det krav på att man aldrig får ångra sig på sociala medier utan har man lagt ut något så måste man stå för det i all evighet?

    Hon har inte skrivit något om det sist jag kollade. Storyn med bild på inlägget är dock kvar och hon har inte svarat när jag skrivit och frågat varför inlägget är borta. Känns mest som att hon vill undvika diskussionen och kritik. Går ju inte att diskutera med andra genom hennes stories.

  Fattar ju såklart att det är bra men jag som låser upp telefonen så himla mycket tycker det är jättestörande med kod för att låsa upp. Än så länge har det gått bra, men det är väl en tidsfråga..

   Mobiler idag kräver bara ditt fingeravtryck, hur svårt är det att sätta fingret på en punkt en sekund? Alltså verkligen manbfår skylla sig själv då

    Fingeravtryck? Vad har du för gammal mobil?
    Det räcker med att jag tittar på min så låser den upp sig

     Ja skitgammal haha nä tycker fingeravtryck är smidigast faktiskt…. så jag är väll oldschool ?

     Precis! Sen att mobilen ibland inte känner igen mitt ansikte. ?‍♀️?

    Har jag sagt något annat? Fattar att man får skylla sig själv.

  Varför tror jag inte på det här?
  Jo för att TL är extremt sex fixerad och gillar att vara halvnaken i sina vloggar. På hennes dator finns nog en del naken grejer, min teori men känns rätt säkert att det är så.

   Av vilken anledning skulle hon fejka bara för att hon har det innehållet menar du? Och du ser väl att bilens rutor är krossade? Skulle hon ha gått fram till en annan random bil som haft inbrott och filma den?

    Nä hon kan ju fått rutan krossad men blivit av med nått annat. Eller blitt av med datorn men visst haft den skyddad. Detaljer i historien som kan va hittepå för content.
    Om du bara visste hur mkt som ärhittepå på insta, i poddar osv. Ofta är en situation rejält kryddad just för att det ska bli lite smaskigare. Inget unikt för TL alltså

  Har själv en Tesla och kan meddela att den har kameror runt hela bilen och dessa startar och börjar filma så fort någon kommer nära bilen. Så hon borde ha gärningsmännen på film.

  Och nu går Therese bananas i kommentarersfältet på Bloggbevaknings instagraminlägg ???

   Vad skriver hon? ( har inte insta)

  Samma sak hände Lana Del Rey nyligen

  Hon medverkade i ett avsnitt av SVTs program Hackad https://www.svtplay.se/hackad
  Samtliga avsnitt är sevärda!

  Haha, förlåt! Men varför säger alla att datorn var synlig?
  Varför är vi svenskar avundsjuka och ska alltid hacka på andra?
  Nästa gång du blir ett offer, låt oss gnälla över dig och säga att det är rätt åt dig och att du förtjänar det för att du är dum i huvudet ??
  Trist med troll som inte har råd att betala hyran vid inflation ??

  Hur mycket ingrepp gör hon egentligen,? Börjar se ut som systrarna Graaf. Tragiskt.

  Therese har verkligen dalat med allt vad det innebär. Hon är så jävla tråkig att klockorna stannar. Gjorde ett tappert försök att se hennes senaste vlogg, men pallade vara med 10 av cirka 23 minuter. Kan hon bara avgå som influenser ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.