Läsarna vill ha svar på Monas avhopp från ”Vid din sida”

När Monas Universum, hastigt och lustigt beslutade sig för att hoppa av ”Vid din sida” så utlovade hon en förklaring till det hela.
Hon skrev att den skulle komma längre fram, men det verkar inte längre stämma.
Nu svarar hon i sitt kommentarsfält att:

Jag valde att sluta. Delar inte deras värderingar. Dock saknar jag soppiskompisarna och framförallt våra äldre. Tufft beslut efter nästan 4 år men jag blev tvungen till slut. Kan/vill inte säga mer än så.. // Monas Universum

Framtiden får utvisa om det någonsin kommer ett uttalande vad gäller detta från Mona. 
Hon är med största sannolikhet inte jättesugen på en till anmälan om ett eventuellt förtal.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nåt på väg att implodera och Mona lämnar det sjunkande skeppet. Det är någon hon förfinat genom åren.

  Många av hennes läsare har skänkt pengar dit pga Mona, de vill nog säkert veta anledningen till Monas avhopp

   Precis

   Men hon ska ju inte riskera att råka illa ut, sedan kan det ju vara så att det tar mycket på hennes krafter så hon inte orkar helt enkelt. Avhopp förresten? Tror det är flera som hjälpt till där i perioder och sedan slutat, tror du inte.

    Delar inte deras värderingar skrev hon som förklaring och det kom hon på efter 4år?

   Fast alltså, vuxna människor har ändå ett eget ansvar att tänka igenom var man skänker sina pengar och inte.

    Visst kan man tycka att vuxna människor ska ha koll på vart de skänker pengar till,men tyvärr är många lite naiva och aningslösa när de skänker pengar till behjärtansvärda ändamål.
    Vid din sida har inget 90konto och vägrar all insyn om hur skänkta pengar fördelas,typ hur mycket som går till pensionärer,administration och till Nettan själv.
    Det är därför de flesta politiker dragit öronen åt sig och många kändisar som arbetat ideellt numera tar avstånd från VidDinSida,och med all rätt tycker jag.

     Enligt Mona är det Nettan och husmodern som får lön från VDS. Detta har dock inte gått att läsa på VDS:s Facebook utan där har det skrivits om att alla jobbar på ideell basis. (Dock sa Nettan på sin bok att hon lyfter lön från VDS). Så jag tippar att ganska många inte vetat om att Nettan (och än mindre husmor) är avlönad, speciellt då det tidigare skrivits att det är nån privatperson och fonder som står för hennes lön.

   Det är ju därför Mona varit inblandad i VDS för att hennes ”svans” gör som hon säger.
   Dom måste ha fått in väldigt mycket pengar på det viset.

  Mona i ett nötskal, hon har alltid såååå mycket att berätta men det går/får hon inte.
  Kanske är det Karman som börjar bita henne i nacken nu när det stormar runt henne.

   Stormar det runt henne?

   Stormar det runt Mona, hur då och varför? Hade Mona berättat så hade du Nina klagat på det i stället och skrivit nedlåtande om Mona då också, som du alltid gör.

    Hela Monas år har varit en shitstorm enligt henne själv med sjukdomar och elände. Förövrigt verkar du rätt felvaggad utan några större studieskulder som skriver som du gör.

     Snarare du Nina som verkar felvaggad faktiskt.

     Att hon haft ett jobbigt år är ju inte detsamma som att det stormar runt henne. Du får det att låta som om det är konflikter hon är inblandad i.

      Vänta och se.

       Haha jo visst, du har lika mycket insyn som jag är gift med Brad Pitt.

   Man orkar inte ens skratta åt det längre, ”får/kan tyvärr inte berätta. Gäsp.

  Vad är det för värderingar de har? Har ingen koll på detta förutom att hon TunnelbaneNettan är med.

   ”Vi hjälper inte alla, bara svenskar”!
   Arv från Nettans pappa som nog måste respekteras.

    Fast det stämmer inte riktigt, På Monas blogg har hon visat några som inte är födda och uppväxta i Sverige

     På senare år. I början var det diskussioner om att kolla leg.

      Sjukaste jag läst. Kolla leg på hemlösa för att se om de är födda i Sverige? Vad skulle hända om det dök upp någon utlandsfödd hemlös, skulle hen bli ivägschasad då? Otroligt märkligt.

      Alla är lika mycket värda, fast inte just du.

       Det är helt enkelt inte sant. Tro inte på allt anonyma på nätet påstår sig veta.

        Tyvärr är det sant. Önskar att jag tagit screenshot. Det skulle uttryckligen vara för svenska fattigpensionärer som arbetat och betalat skatt i Sverige

         Jag tycker inte ens det är hemskt även om det vore sant. Varför får andra organisationer specialisera sin hjälp? Man delade ut mat bland hemlösa immigranter men inte till svenska hemlösa under 2015.

          Det finns många ideella organisationer,t ex Stadsmissionen och Frälsningsarmén som ända sedan 1800talet haft socialt hjälparbete för behövande oavsett ursprung.Tror du att det arbetet upphörde när vi hade en flyktingvåg?

           Nej jag vet att många arbetar gränslöst. Mitt exempel var på aktioner där man visst exkluderat och alla var OK med det då.

          Vilka organisationer hjälpte enbart invandrade hemlösa?

           Det finns många organisationeg som vänder sig till till specifika grupper och det behövs, t.ex nyanlända, romer, muslimer, ukrainare osv.
           Men behövs det för svenskar?

         Skulle de ha med sig utdrag från skatteverket och arbetsgivarintyg också då?

    Från början var grundaren tydlig med att de hjälpte hemlösa svenska pensionärer MEN på senare tid, efter att ha ifrågasatts och eftersom hon vill sälja böcker, så säger hon att alla är välkomna både svenska och utländska. Hennes pappa är väl, eller var, engagerad sverigedemokrat och satt väl i styrelsen. Nettan jobbar inte som vakt i tunnelbanan längre som vissa tycks tro och hon ger inte av sina egna pengar utan det är av pengar som folk skänker och bidrar med, kanske att hon själv skänkt något också men ni fattar. Hon får ju lön för mödan så att säga men visst är det ett bra initiativ, fint, dock är hon en hycklare.

     Men gud vad sunkigt. Tur att man inte skänkt pengar dit.

      Detta är förtal dock. Det finns illvilliga människor som fultolkar ”svenska medborgare” till att betyda ”etniska svenskar”.

       Mmm. Men sanningen är sanningen. De har alltid haft djupa till SD. Och vad SD är råder ingen tvekan om. Men försvar dem gärna du och tryck på om förtal. Låt fascismen växa ännu mer i Sverige.

    Svenska medborgare menas det. De hjälper svenska medborgare, vilka kan vara av vilken etnicitet som helst.

  Stackars djur och hemlösa nu. Är ju snökaos i stockholm. Hemskt är det.

   Vilka djur tänker du på? De vilda är ju anpassade till att klara sig även under vintern och de tama är förmodligen inomhus.

    Det finns mängder med hemlösa husdjur som folk dumpar när de har tröttnat. Katter, kaniner tex

     Fast dom är det ju synd om oavsett väder, eftersom tamdjur inte klarar sig i naturen. Folk är fan sämst på att ta hand om sina djur.

     Nä, inte alla så klart. Men ni fattar.

    Påminner mig om en kvinna i en Facebook-grupp som ville ha tips på hur man kunde installera värme i fågelholkarna hon byggde. Hon tyckte så synd om fåglarna när det var kallt på vintern.

     Jag hade klätt fåglarna i dunjackor, mössor och små skor ?

      De har redan dunjackor naturligt. 😀

  Fast hon behöver ju inte riskera förtal om hon bara säger att de har ändrat ngt, det har framkommit ngt eller liknande. Tycker hon är skyldig de bidragsgivare hon värvat den förklaringen. De har skänkt för att hon har gått i god för VDS.

   Man kan väl inte förtala företag.
   Tycker som du att hon borde berätta för vidragsgivarnas skull. Är hon fri från skuld blir hon ju bara visselblåsare och det är bara rätt om oegentligheter i organisationen kryper fram.

    Nej hon riskerar inte att bli anklagad för förtal, däremot har hon skrivit på avtal innehållande tystnadsklausul.

     Men hon skyddas avvisselblåsarlagen ändå. Kanske inte om hon basunerar ut det på bloggen.

      Nej men sluta kasta ur dig lagar till höger och vänster. Du har ingen aning om vad hon möjligen skulle kunna avslöja och bara för att ”visselblåsare” kan skyddas i vissa situationer är man inte per automatik skyddad när man bryter ett sekretessavtal.

       Om sekretessen omfattar vissa oegentligheter som tex brott mot regler, lagar så jo.

        Men seriöst, skärp dig. Du har ju ingen aning!

         Var inte arg på mig. Det är inte jag som stiftar lagar även om jag tycker att dey är bra. Ring bolags verket om du behöver upplysning. Är du viselblåsare kan du tom visselblåsare anonymt.

  Fast det är väl respektfullt av Mona att hon inte berättar istället för att smutskasta. Man förstår väl att det handlar om osämja gissningsvis mellan henne och JH, eller att vissa får lön och andra inte. Ledaren av VDS tar väl ut en ganska stor lön gissar jag. Kan förstå att hon inte vågar säga något med anledning av vad en viss person har för makt och verkar oberäknelig, manipulativ och gärna kastar skuggor på andra när hen blir arg eller ifrågasatt.

   Mona hade kunnat säga det på ett annat sätt. Nu skrev hon att hon ”Delar inte deras värderingar”. Då är det ju klart att folk börjar undra. Vem har ”unkna” värderingar? Vid din sida eller Mona? Är det något givare behöver veta om vds, så att även andra kan ta ställning? Frågorna hänger i luften…

    Vad skulle hon annars säga utan att berätta exakt vad? Värderingar kan vara mycket. Hon kanske h otats till tystnad typ eller skulle riskera bli anmäld för förtal, så svår situation att lösa. Det kallas väl en ideell förening t.ex men någon/några får väl lön.

     Oj! Nu blev det ännu fler frågor… Mona svarade väldigt kort: ”Jag valde att sluta. Delar inte deras värderingar.” Nu är jag inte den som ska säga vad Mona borde ha svarat, men ett exempel är: ”Jag valde att sluta. Jag har så mycket på gång i mitt liv även på det privata planet inklusive hälsoproblem, så jag måste pausa ett tag”.

     Som läget är nu verkar det som att Vid din sida utpekas som något klandervärt.

      Så typiskt Mona. Hon säger alltid A men inte B.

    Ja, det där svaret väckte ju bara fler frågor.

  Mona skriver så här: Jag väljer att inte svara. Detta mot bakgrund av att jag blivit påmind om att jag (liksom alla andra) har skrivit på ett sekretessavtal.

  Om detta med sekretessavtalet är sant bröt Mona upprepade gånger mot detta när hon både fotade och ingående i text fläkte ut privata saker om soppköksgästerna. Vadå att hon blivit påmind om att hon skrivit på detta s-avtal bullshit. Detta dravlet med påstodda s-avtal är ju perfekt för Mona att använda nu när det börjar komma obekväma frågor om hennes avhopp. Antingen vet Mona nåt om VDS som pengagivarna borde få veta men inte vet eller så blev hon ombedd att sluta kanske vem vet pga bråk med Nettan.

  Denna Tunnelbane-Nettan verkar se Louie Marti som även är M Graafs on/offs som sin nära *bror”. Mona och Maggan verkar inte heller ha umgåtts sen Louie kom in i MGs liv, det ska ju ha varit Mona som introducerade L och MG för varann. Nåt stämmer inte i denna skumma historien.

   Åhhh, det känns som ett avsnitt av Rederiet irl.

   T-Nettan och Loui Marti är lika kändiskåta och kåta på att själva bli kändisar ? Herregud alltså, så lika de är och följs åt …. och använder varandra … ?

    Eller hur, T-Nettan är dessutom enormt otrevlig och arrogant – ja om man vågar ifrågasätta henne då. En riktig översittare. Dom som vet vet

   Tror absolut att det finns ett sekretessavtal,annars hade andra kändisar och alla andra som arbetat ideellt under åren och hoppat av organisationen talat om vilka brister det finns.
   Läser man mellan raderna så verkar Nettan vara en envåldshärskare,och den enda som styr över hur pengarna skall fördelas.

  Hon kanske tröttnade på på grundaren av VDS som använder VDS plattform att marknadsföra sig själv och sin egen förträfflighet på.
  Går nåt av T-Nettans intäkter för boken till VDS? Hur har T-Nettan sin lön osv.
  Mona kanske vet mer än ”nödvändigt” men jag hoppas hon berättar snart.
  VDS har hela tiden ändrat inriktning, först var det äldre svenska hemlösa, sen dök det upp även andra och nu omfattar det visst alla gamla och ensamma.
  Jag tror Mona insåg att det inte håller.
  Förresten undrar jag vart T-Nettans inlägg om gamle mannen i bilen i Värmland tog vägen.
  Även där skulle hon lägga sig i men den tjurskallen vill inte ha hjälp.
  Mona har nog gjort helt rätt tror jag.

   Det är väl samma med alla organisationer att även pengar går till löner? Tänker på tex missing people osv?

    Mona har tidigare uppgett att Nettans lön betalas av privat givare. Missing people har 90-konto så du kan se hur pengarna används.

   Instämmer till fullo!!

  Kenza har startat sitt black-friday kampanjande

   Varför gör du reklam för det här?

  Jeanette tar ut rätt hög lön tillsammans med husmor Linn. På gården i Göteborg kommer det par, personer som har boende utomlands etc (visst,de kan vara ensamma )men det borde förtydligas att de flesta ,om ens någon är fattigpensionärer för det är det som många tror att de skänker till. Att det sedan slutar volontärer på löpande band där säger väl sitt! Sedan bölar de att de ej får statlig hjälp… tro faan det eftersom de inte redovisar en spänn!! Nu när de får så mycket kritik så kan de väl visa sina räkenskaper, de har ju revisor etc….HAHA… det kommer de aldrig att göra för då är de körda… det luktar Giving People härva på detta…..

   Det skall stå att det inte är så många fattigpensionärer där utan mest ensamma eller njae men folk tror att de skänker till fattiga eller hemlösa pensionärer

    Dessutom är det ju inte så mycket folk som besöker gårdarna i Göteborg och Stockholm, under 20 personer/dag på båda har jag för mig. När man kollar t ex på matbilder från Stockholm är det definitivt inte mat för tiotals personer utan typ ca +-15. Det tjatas heeeela tiden om hur mycket pengar det går till mat på gårdarna. Och folk swishar och swishar för att hålla även gårdarna på gång.

   I Göteborg är det Glenn Hysén med fruga som också är SD-anhängare som styr verksamheten. Skulle inte stötta dessa.

    Fast de jobbar väl iaf gratis iom att Mona säger att endast husmor och Nettan får lön?!

     Och? De styr verksamheten där.

    Tur att SD är Sveriges näst största parti då och säkert har många andra som vill hjälpa till.

   Jag såg tidigare att Vid Din Sida äger en Volvo XC60 (elhybrid) årsmodell 2021 som det även fått i sin ägo 2021. De är den enda ägaren bilen haft. Om inte nån mystisk privatperson eller fond skänkt även bilen till dom så betyder det att de har köpt den. En sån där bil kostar runt 500 000-600 000+ kronor som ny. Har inte sett att de skulle ha berättat följarna om bilen – en del av följarna blev rabiata när de trodde nån gång att Monas bil var Vid Din Sidas bil och ifrågasatte varför de lagt pengar på en bil.

  Hon kanske fick ”sparken”.
  Men att hon säger så här istället för det låter bättre att man lämnar…

  Den där människan verkar manipulativ

  På ett sätt påminner hon om karaktären Tabita. Dock tycker jag hon verkar rätt rolig och har sina poänger. Mona alltså:)

  Ni får det att låta som om Mona skulle ha höga moraliska värderingar? Det har hon VERKLIGEN inte, det har visat sig många många gånger i alla de tvister och dramas som hon hamnar i med jämna mellanrum. Jag har alltid varit övertygad om att hon haft en deal att hon får ersättning/provision för att ragga bidragsgivare (vilket inte är ovanligt för välgörenhetsorganisationer). Kanske är det den dealen som nu brutits av organisationen. Att hon inte delar deras värderingar innebär att de blivit osams om något (förmodligen pengar) och att Mona fått lämna. Men ingen ska tro att Mona skulle göra något av ren välgörenhet.

   Inga som organiserar välgörenhet gör det gratis. Vore jag statsminister så vore biståndet genom div organ det första jag skulle täppa till. Röda korset är ju rent ut sagt vidrigt toppstyrt där man utnyttjar trogna godhjärtade donatorer för att sedan låta majoriteten av det gå till högavlönade chefer.

   Ta bara med detta med övergreppshistorien som snurrar på nån podd nu och som Mona promotar i sin blogg och alla gränslösa contentinlägg om dotterns ”övergrepp” som har ältats till förbannelse på ett lite stört sett i nästan 10 år nu. Det är därför ingen normalfungerande längre tror att dessa övergrepp äns ägt rum utan att det är ren smutskastning på exmannen. Tror snarare att det är Mona själv som kan ha råkat ut för nåt hemskt under uppväxten.

    Du verkar ha svårt att leva dig in i hur det skulle vara att få veta en sån sak och inse att man själv aldrig fattat att ens barn blivit utsatt. Jag skulle riva ner land och stad för att alla skulle få veta vem förövaren var.

    Absolut det är säkert Mona och dottern som kokat ihop det ?

  Börja med att kolla hur mkt ägaren tar ut i lön och försök få se siffror på hur de pengar som VDS får in redovisas. Ägaren/grundaren kan man följa på sociala medier och rätt snabbt förstå att inte alls bestick är i lådan. Falskare får man leta efter. Offerkoftorna avlöser varandra för att skyla det som verkligen pågår.

  Men sekretessavtal för en ideell organisation? Märkligt. Sekretess om förtroenden från hjälpbehövande kan jag förstå ( hmm alla foton på bloggen?) men sekretess om hur pengar och organisationen sköts verkar märkligt. Oavsett så deklarerar alla företag/organisationer så vad ska sekretessen gälla?

   Mona säger ju att hon blir på in om ekretessavtalet om hon vill prata. Låter som man har en del att dölja om man gör sådana påtryckningar. Mona säger ju att N får privat lön av någon givare. Tar hon ut lön oxå? Förekommer maktmissbruk? Hot om tystnad?
   Sånt här omfattas definitivt inte av något Sekretessavtal.

    Något är SÅ inte ok med detta…. Skumt, skumt, skumt…..

     Skumt och obehagligt.

  Kikade på VDS hemsida men hittade ingen redovisning alls. Så märkligt att de inte ens har 90- konto efter alla dessa år. Finns det någon kontroll på hur mycket pengar de får in ? Knepigt att de har webbshop sponsorer månadsbidrag osv men ingen redovisning av någonting

   De fick in en miljon redan för 6 år sedan. Nu måste det vara många miljoner. Svaret från Mona är alltid att 1. De växt som fort att de inte hunnit med att fixa sånt 2. De vill inte ha 90-konto för då kan de inte använda pengarna som de vill 3. De har ingen aning om varför de alltid får nej på sina ansökningar om bidrag.

    För 4 år sen (2018) fick de in lite över 3.6 miljoner, https://www.viddinsida.nu/wp-content/uploads/2018/05/F-VDS-Bokslutskommuniké-2017.pdf Jag har försökt kolla men har inte hittat nån redovisning på nätet. Vet dock inte om det går att se nån form av redovisning på de sidorna där man betalar för sånt ?

   Såg att de ej står registrerade som arbetsgivare? Är inte det konstigt eftersom de betalar ut två ( eller mer?) löner?

    Det reagerade jag också på. T ex på Merinfo står det att antal anställda är 0.

  Jag skulle aldrig skänka pengar till VDS, då det inte efter alla dessa år inte har något 90-konto. Men tillåt mig att skratta då Mona har vetat detta om 90-konto men ändå tagit det i försvar och under hennes 4 år så har hon även vetat om deras grundvärderingar. Hon har till och med introducerat sin äldsta dotter i organisationen. Men när dottern tröttnade så hette det att hon hade flyttat till ett annat län, vilket hon inte har gjort. Monas sista inlägg rörande VDS är den 28 september där hon skriver att hon ska berätta varför hon slutade. Det har hon inte gjort. Nu helt plötsligt vill hon att vi ska tro att det handlar om hennes grundvärderingar. Men när det kommer till Mona handlar allt om pengar så även nu!

   Hon hade skanning för att skänka pengar till VDS så sent som i inlägg från augusti i år dvs även efter att hon bestämt sig för att sluta. Hur vet du att dottern inte har flyttat? Varför skulle hon ljuga om det?

  Delar som den lilla styrelsen är ny?

  Har Louie o Nettan strulat? Mona blir lack eftersom hon är kompis med Maggan…

   Haha ja vem vet. Louies blomma fick stanna i trappen och godsakerna matade hon ungarna med. Lite komiskt att läsa faktiskt.

    M flyttat till mindre lägenhet och L ger den största palmväxten. Ingen genomtänkt gåva.

   Så tror jag också.

  Mona skriver på sin sida ”den så kallade husmodern”. Antingen är man väl husmor eller så är man inte det. Det ligger nog mer än en hund begraven här. Uppdrag granskning på båda parter tror jag

   Inte en dag för tidigt!!!!

   Reagerade också på det. Kanske bara ett tjafs då?

  Men är du dum i huvudet, Camilla?
  Hon lämnar väl vilken business hon vill, när hon vill och är inte skyldig dig någon förklaring.

   Men Camilla skriver att följarna=de som skänkt pengar på uppmaning av Mona undrar? Tänk på vem du kallar dum?

   Läs igen. ?

   Lär dig läsa och återkom sedan.

  Tänkte på en sak, om det är så att man värnar så mycket för alla gamla utsatta och har kännedom om oegentligheter i en organisation då visselblåser man väl? Om det är så att man tycker att det är fel mot de gamla alltså. Håller man tyst då bryr man sig ju inte egentligen. Sekretessavtal eller inte, vad är straffet liksom. Du får böta en miljon? Skulle inte tro det. Och OM det är så att man saaaknar alla gamla då kan man ju göra en egen utskänkning en annan dag i veckan, hungriga är de ju alla dagar. Eller så har man som vanligt försökt åka på någon annans framgång och blivit osams.

  Här kan man läsa att VARENDA krona VARENDA går till de hemlösa….hmmmm
  https://www.monasuniversum.se/2019/02/23/viddinsida-4/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.