Ett hattrick i civil olydnad

Inte sociala medier-relaterat men ändå värt att uppmärksamma.

Jag brukar normalt varken uppmuntra eller se mellan fingrarna på när människor stormar scener, fotbollsplaner eller andra evenemang, men jag måste ändå lyfta lite på hatten för den här mannen som stormade planen under fotbollsmatchen mellan Portugal–Uruguay. 
Med tanke på att det är olagligt att vara homosexuell i Qatar där VM spelas, i kombination med att Fifa förbjudit politiska budskap i samband med matcher och träningar och det stod ”Respekt för iranska kvinnor” på ryggen och ”Rädda Ukraina” på bröstet, så krävs det lite mer än bara lusten att busa lite för att göra det här.

Mannen omhändertogs av vakter efter att ha sprungit runt på planen, men vad som hände med honom sedan är oklart när jag skriver det här inlägget.
Jag hoppas att medier på plats följer upp och rapporterar om det.
I Qatar kan nog lite vad som helst hända den som står upp mot landets lagar och regler, men jag hoppas innerligt att den här mannen på sin höjd får lite böter som konsekvens för sitt upptåg.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hoppas också att mannen klarar sig undan med böter och inte sitter i en fängelsehåla och får utstå divs tortyrmetoder.
  Kan verkligen inte fatta att ett land som Qatar med sina lagar och regler får ha ett mästerskap som VM i fotboll.
  Allas lika värde borde väl ändå vara en grundvärdering för att få hålla i arrangemanget. Men tydligen inte.

   FIFA-dokumentären på Netflix förklarar väldigt väl hur lite FIFA som organisation på riktigt står upp för något annat än att fylla sina egna fickor med pengar – likaså hur andra länders delegationer i organisationen samt sponsorföretagen ger blanka fan i detsamma när det kommer till kritan. Själva fotbollen är en biprodukt, fokusen är pengarna som rullar i sportindustrin.

    Jo jag vet. Är ändå förundrad över att det verkligen kan gå till så.

   Allt handlar om pengar för dessa maktgalna monster.

   Tror inte att han blir torterad. Så vanligt är det inte här borta. Men realistisk så sitter han någon dag eller två i fängelse

    Han kan få sitta mycket mer än någon dag eller två. Han risker att dömas för spridande av falsk information och får då ett par år. Sedan vet jag inte vad din definition av tortyr är men spöstraff är vanligt och utdelad rutinmässigt.

     Nja, problemet är att det är är så public att dom förmodligen inte kan hålla undan honom. Har du varit i fängelse här och sett dessas straff som delas ut ”rutin mässigt”? När jag satt i fängelse… given det var UAE och inte i Qatar just då så hände det aldrig. Även om alla säger att det händer hela tiden. Men det är stor skillnad på vad folk tror händer i fängelse och vad som faktiskt händer

    Mitchie: Bor du i Qatar?

     Har bott både där och flera andra länder här i mellan östern.

   Så här gick det till när Qatar fick VM: De stod mot USA som alla såklart trodde skulle vinna över en liten Gulfstat i öknen med noll fotbollstraditioner och en diktator. På den tiden var Uefa-presidenten fransmannen Platini. Frankrike ville sälja stridsflygpan och dåvarande presidenten Nicolas Sarkozy rädda sitt favvolag PSG som var på ekonomisk dekis. Så han bjöd Platini på lunch tillsammans med prinsar från Qatar och sa att Uefa måste rösta på Qatar istället för USA för det är bra för Frankrike och så gjorde Uefa det och Qatar köpte stridsflyg och PSG som de pumpat in pengar i och gjorde andra investeringar i Frankrike, antar att både Sarkozy och Platini även fick varsin säck med guld typ för besväret. Allt går att köpa utom elva män med medborgarskap i Qatar som kan sparka boll för deras landslag suger fett, det klart sämsta lag jag sett i en internationell turnering.

   Kolla dokumentären om FIFA på netflix så förstår ni hur korrupt hela skiten är. Ingen bryr sig om mänskliga rättigheter, bara pengar.

  Respekt♥️

  Riskerar han sitt liv för en sådan auktion?

  Även om jag inte skulle ha ens en gnutta moral i kroppen och tycka att det är rimligt att besöka ett sådant land så hade jag aldrig vågat för min egen säkerhet. Fy fan för detta land och FIFA!

  Finns det någon fotbollspelare som är homosexuell? Jag undrar hur det skulle lösas rent praktiskt? Säg att målvakten i Englands lag är öppet homosexuell och gift med en man. Får han inte komma in i landet och spela för sitt lag? Får han komma in om han låtsas vara hetero under vm? Hur skulle Qatar lösa en sådan situation rent praktiskt? Det går inte ihop för mig hur man kan ha vm i ett land där det är olagligt att vara homosexuell. Det måste ju vara minst 1-2% av alla som deltar i vm eller jobbar för lagen/FIFA som är homosexuella.

   Klart det finns fotbollsspelare som är gay

    Ja men som är uttalat gay? Tycker det är konstigt att inte fler står upp för deras rättigheter. Vad jag vet är det ingen som har vägrat att åka.

     Hade du gjort det om du var manlig fotbolls spelare på elit nivå? Hade du tagit ställning? Mot Qatar? Och överlag?

      Ja såklart? Tycker det är en självklarhet att vägra att åka.

     Ja det finns.

   Antar att han får vara gay men inte ”utöva något gayit” i Qatar

    Inte bara mot homosexuella. Du ska i Qatar inte visa fysisk beröring etc oavsett sexuell läggning. Hetrosexuella ska alltså heller inte visa sin kärlek öppet. Tror att många misstolkar att reglerna bara gäller homosexuella.

     exakt. Dom vill inte att heterosexuella ska visa någon typ av kärlek/beröring/sexuellt/osv.

      Det är inte beröringen som är problemet utan vilka som straffas. Det är aldrig papa shejks fel utan kvinnan som inledde till frestelse eller gud förbjude kärlek mellan två män. Och dessa fega stackars krakar till män kan inte ens stå för sin misogyni utan måste skylla allt på att de gör det för det är deras guds lag.

       Fast hetrosexuella straffas också? Här ska inte sånt här visas no matter vilket kön

     Qatar har lagar speciellt riktade mot homosexuella och förtrycket mot dom är på en helt annan nivå än heterosexuella. Speciellt homosexuella män fängslas, misshandlas och t om våldtas av polis enbart på grund av deras läggning, inte för att de fysiskt berört någon offentligt. Sedan har de lättat upp på det under VM pga PR-anledningar men att säga att det vanligtvis är lika lagar och livsvillkor för alla i Qatar är fel.

   antonio hysén är väl en öppet gay fotbollsspelare?

    Jo men han spelar inte i VM i Qatar

    ”Antonio Hysén” ?

     Han heter så numera.

      hahah varför??

       Han har bytt namn. Därför.

        Varför?

         Om du googlar ser du direkt att det är för att hans mamma ville döpa honom till Antonio och Glenn ville döpa till Anton. Han är väl osams med sin pappa så det var väl ett statement

      My bad, jag pudlar! ?

     Du menar att du gapflabbar hånfullt, trots att du inte har en aning?

  OT:

  Camilla snälla ta en liten kik på Aisha. Det är något skumt. Det luktar bedrägeri lång väg. (Barnvagnsgate)

   Vad är hennes insta?

    Har hon tagit bort sin insta?

     Hittade någon Ashia som Kanye West följer, antar det inte är hon hahah

   Varför byter hon namn på sitt konto stup i kvarten?

   Läs på FB om du vill spekulera kring henne. Hon är inte tillräckligt intressant för den här bloggen.

    Hon har ändå 25 k följare på instagram och är väl någon slags influencer.
    Men väldigt många kommentarer om henne tas bort. Är som att man inte FÅR kritisera henne. Trots att hon sysslar med bedrägeri.

    Hennes konto är tillfälligt inaktiverat men hon kommer nog tillbaka snart.

     På vilket sätt sysslar hon med bedrägeri?

    Varför skulle hon inte vara tillräckligt intressant? Tycker ofta det tas upp influencers som har färre följare

  Vissa människor är modigare än andra! ❤️

  Modigt!❤️‍?

  Bojkotta dessa barbariskt styrda länder. Sinnessjukt vilka FÅR det finns i samhället slm bsra följer strömmen och aldrig ifrågasätter något.

  Men Henrik och Stina låtsas-klipper ju sitt hår på instagram!

   Trodde dig knappt så var tvungen att gå in och se efter. Herregud så banal hon är.

   Och hade de inte sagt något så hade det gnällts om det också? Liksom ja influencer-ställningstaganden är ganska tomma och kommer inte förändra världen men att de försöker uppmärksamma viktiga frågor är ändå bättre än att de försöker kränga ngn bröstoperation.

  Respekt! Hoppas de iranska ledarna och Putinidioten tittar och skräms av att de finns människor som vågar göra detta.

   Tror dom darrar av rädsla nu

  Oavsett budskap så tycker jag aldrig aldrig aldrig att det är okej att springa in på planen.

   Fotbollsspelarna måste lidit som fan av den där lilla kuppen. Lika mycket som alla som riskerar att bli dömda till döden för uppvigling i Iran och alla som förlorat livet i Ukraina…. Stackars dem.

    Blablabla. Här inne MÅSTE man tycka som alla andra. Jag FATTAR. Men jag tycker fortfarande inte att det är okej för fem jävla öre. Acceptera att alla tycker olika, jag kommer inte ändra mig.

     Vivi sa ingenting om att man måste tycka som alla andra. Hen uttryckte sin åsikt, precis som du gjorde. Du om någon måste acceptera att alla tycker olika.

      Jag accepterar mycket väl detta. Vivi var mer otrevlig och spydig än mig.

       än mig?

  Otroligt modigt att göra en sådant ställningstagande i ett land som Qatar. Hoppas han inte blir bestraffad alltför hårt.

  Det är verkligt värt att applådera..

  Qatar som stödjer Iran och terrororganisationer såsom Hamas
  /Hizbollah med förstörelsevapen.
  Qatar som är emot alla oliktänkande.
  Kvinnor har precis som i Iran inget inflytande och är undergiven mannen.
  Utländska arbetare behandlas som slavar.
  Qatar påminner faktiskt ganska mycket om Italien på Romartiden…fast värre….

  Detta fotbolls spektakel som är köpt för mutade slantar är så snedvridet på många sätt.
  Ingen vågar trotsa.

  All heder till denne man som mycket väl vet vad han riskerar med denna protest.

   Qatar sponsrade moskén som planerade och utförde terrorism i Danmark. Qatar sprider Wahabism. Qatar aspirerar på samma kolonialism i världen som västvärlden kritiseras för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.