Waaaay too soon!!!

I förrgår frågade jag er vad ni tyckte om Fredrik Anderssons skämt om hur tusan Jonas Wahlström nu ska kunna toppa uppmärksamheten om schimpanserna, nu när Sir Vääs och ugglorna är ”yesterdays news” så att säga.

Ni tyckte att skämtet var roligt, men det var det inte alla som tyckte.
Oh, monotono…..
Här ovan har Fredrik satt ihop ett litet kollage av ilskna kommentarer som han fått efter att han publicerat en klipp på schimpans-rutinen.

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När sekundärkränktheten börjar spilla över på djurvärlden är det dags att börja tvångsmedicinera svenska folket.

  Reaktionerna är ännu roligare än skämtet ?
  Ps. Älskar djur och fällde en tår för schimpanserna. Funderar på att fälla en för dumheten också.

  Jag har jättesvårt att sympatisera med fiskar som inte är typ stora fiskar (haj osv) men tror att svaret på frågan är fisktanken i Berlin. Visserligen inte Skansen men ändå ?

   Man undrar ju hur många länders nyhetsmedier som tar med meningen ”Det är okänt hur det har gått med fiskarna” i sina reportage om händelsen? (Ungefärligt citat, kommer inte ihåg exakt). Stod i varje svensk nyhetsartikel.
   Hur kan det ens vara en fråga? Om så mycket vatten väller ut i en hotellobby, hur kan man ens tro att någon skulle ha inlett en omedelbar räddningsaktion för att rädda fiskarna? De hade nog fullt upp med att få ut människor och bedöma läget.

    Förstår du verkligen inte att det liksom var självklart hur det gått med fiskarna?

     Jo, det är precis det jag fattar och därför jag undrar hur den frågan ens kan finnas med i nyhetsartiklarna om saken.

    Om du fick rädda din favoritfisk eller ett random barn ur en översvämmad …

     Klart jag räddar min fisk framför ett okänt barn, tror du att jag är någon slags barbar?!
     Oskyldiga fiskar är bättre än alla jävliga mördarmänniskor.

  Men det var ju faktiskt ett roligt skämt och på intet vis nedvärderande om schimpanserna.

   Jag tyckte också det var roligt. Och jag är djurvän och har dessutom umgåtts med schimpanser.

    …hur umgicks ni?

    /mvh frågar åt en vän

     Jag fick gå in i hägnet med ungschimpanser i en djurpark när jag var nio år. Det var på 70-talet, så det var innan de kom på att allting är livsfarligt… 🙂

      Lex Travis/Charla Nash lärde nog de flesta att direktkontakt med schimpanser faktiskt kan vara livsfarligt å andra sidan. Obs att jag inte försvarar Furuvik, det de har gjort är grymt och vidrigt och hjärtskärande. Men väl förståeligt att besökare inte ska umgås med schimpanser.

  Jag mår fruktansvärt dåligt av att se på TV när t ex smuggelhundar visas eller den där reklamen med eländiga djur som hålls i fångenskap. Så då byter jag kanal.

  Därför kan jag förstå att det finns personer med otroligt engagemang i djur och att just de tar illa vid av skämten.

  Personligen känner jag dock ingenting kring detta, skämtet verkar vara att INTE driva med apornas öde utan mer hanteringen av situationen.

   Kan inte heller kolla på djurpoliser från andra länder. Tur dom finns. Men tex att en skitmänniska lämnar en hund utan mat så när dom hittar dom är hunden bara skinn och ben. Hur kan en del? tur dom får böter eller fängelse.

  Folk har ingen humor längre.

   Längre? Det är ju inga ungdomar som kommenterat här. Medelålders minst. Så de har väl varit kränkta jättelänge.

    Hur vet du ålder på de som kommenterat?

     Ungdomar idag heter inte Anette, Jan, Ove, Ann-Marie och språket osar boomer-ilska.

      Aha, jag kan inte se inlägget själv så kunde inte se vad som framgick. Då förstår jag ?

  Jätteroligt! Man måste se humorn i saker. Man måste också se det positiva, nu slipper dom ju vara på en djurpark. Förstår inte hur man vågar gå på djurparker. Det är bara en tidsfråga innan en tiger eller ett lejon också ger sig av. Både björn och varg har ju dödat på djurparker, Orsa och Kolmården. Nästa gång blir det en tiger som sticker iväg.

   Lisa kan inte du starta en kanal på youtube? Det hade varit så roligt att följa dig ?

  Oj tänk om folk hade kanaliserat 10% av detta engagemang i något som verkligen spelar någon roll. Vilket värld vi haft!!
  Jag kan bli rätt avundsjuk också på att det verkar som folk inte har några verkliga problem utan kan sitta och koka upp på ett skämt de inte tyckte var kul.

   Verkligen spelar roll? Så djur spelar ingen roll?

    Jo men det är ett skämt de engagerar sig i. Inte djur i sig.

    Jo absolut men att rasa över vad en komiker säger i frågan kommer inte leda till något. Hade man brytt sig om djur kunde man engagera sig i WWF eller djurens rätt tex. Då hade det nog kunnat leda till något. Det här är ju bara pinsamt. Dom bryr sig givetvis inte om några djur, dom är bara laddade på att ta på sig offerkoftan och låtsas.

  Haha, gillar kommentaren ”Det är varelser vi pratar om” ?

   Haha såg den också! Man ba ”Nähe? No shit? Trodde det var möbler vi pratade om”

  Älskar Fredrik! Han är så otroligt rolig och lyckas verkligen driva med samtiden på ett roligt sätt.

  Tycker historien med aporna har varit väldigt ledsam att följa och jag hoppas att vi snart lever i en värld där djur inte sitter i bur för att roa människor. Med det sagt så tycker jag fortfarande att skämtet var kul, långt ifrån hans roligaste men ändå kul. Man måste kunna ha två tankar och känslor i huvudet samtidigt annars fungerar man ju inte som människa.

  Jag skrattade jättemycket åt honom, hysteriskt kul! ?? Blev däremot helt gråtfärdig att se schimpansen Torsten, 3 år, som blivit skjuten ?? Man måste ju kunna ha flera känslor i kroppen samtidigt!

   Samma här, Fredrik är ju jätterolig! Det betyder inte per automatik att man är empatilös och inte tycker att det som har hänt är sorgligt. ?

  Men det är fasen skrämmande hur gnälliga folk är. Man måste inte skratta åt allting, men hur vore det att bara scrolla förbi. Det är säkert samma människor som också sitter och klagar över klimatet på internet som deras barn är på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.