Det händer på Instastory

För mig är det massage – ja. Healing – nej. Det känns bara som SÅ mycket hokus pokus.

Kebabrulle i låda. Jag gillar hur det ser ut, men känns det inte väldigt mcyket som ett onödigt emballage? För det lär väl finnas en folieinslagen rulle inuit kartongen?

JA, JA, JA!!! Gå dit, när ni får en kallelse för cellprov. Eller mammografi. Eller någon annan kallelse för kontroll.

Mitt tips är pussel, men välj ett hyfsat lätt motiv. Det kan annars bli lite dålig stämning när det gått tre timmar och man bara lyckats lägga fyra pusselbitar. Gemensamt. Talar av egen erfarenhet. 😉

Hanna Friberg ska bli hundägare och ska få hem den här lilla och underbart söta valpen.

Det här låter sjukt äckligt. Inte mindre gott utan direkt äckligt. Blurk.
Jag undrar även när Margaux ska våga sig på ett inlägg med kommentarsfält igen. Än så länge har hon bara publicerat en massa stories, utan att med ett ord ta upp den stora svartmålade elefanten i rummet.

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Herregud för att pussla samma pussel samtidigt med någon annan. Kaos! Sen är lägga pussel en form av avslappning för mig och det blir det inte om någon annan är med haha

      I december lägger min chef ut ett pussel i personalrummet och sen går mina kollegor där och pusslar några bitar om dagen. Ibland sitter dom flera stycken en hel rast och pillar. Ser mysigt ut utifrån men jag är verkligen inte begåvad med det tålamodet ?

        Jag hade aldrig klarat av att folk sabbat mitt system och hur jag organiserade och sorterade bitarna hahah

    Jag har förstått det som att du är kristen. Religion är hokus pokus, om något.

      Anonym 15:15//
      Man har inte använt benämningen ”Hokus pokus” i annat än barnprogram sen typ 1971, du närmar dig 70 va?

        Du läste inte inlägget va?

        Haha din tönt. Är Camilla också närmare 70 då eller. ??
        Btw, lär dig läsa!

        Vad är du då tro, tolv eller, och tror kanske att ”hokus pokus” är något man använder enbart när din trollerilåda från Buttricks åker fram?

          Nää det funkar inte utan filiokus, jag har provat

        Är det fel att vara 70? Ageism är inte så fräscht liksom.

      Då har du inte förstått så mycket alls… ?

        Du skrev för några år sedan att du röstade på KD(KRISTdemokraterna).

          Kämpa Anonym, kämpa.

        Jag hoppas inte du tror att alla som röstar på KD är kristna. I så fall rekommenderar jag dig att studera de olika partierna innan du röstar nästa gång.

      Trivia: ”hokus pokus” kommer faktiskt från de latinska orden ur den kristna nattvardsliturgin ”hoc est corpus (meum)”, det vill säga ”detta är min kropp”. Filiokus i sin tur kommer från latinska ”filioque”, ”…och Sonen” ur kyrkans trosbekännelse. Så snarare är hokus pokus religion!

    Men alltså. Hokus pokus? Vi är ju liksom spiritual beings inuti en människas kropp. Vi är alla spirituella, det är bara vissa som inte fattat det än. Allt är energier och vibrationer. Och detta kan man anamma på olika sätt.

      Yepp ca 100 watt!

      Jag tror absolut att healing fungerar. Men om det är placebo jag känner så är jag iallafall otroligt avslappnad under tiden jag är på healing. Underbart

      Att allt består av energi är vetenskap. Spiritualitet däremot (rätta mig om jag har fel) handlar väl om tro på/kontakt med andevärlden = absolut inte vetenskap. Det går ju inte alls att påstå att alla är spirituella eftersom ”allt är energier”.

        Jo, alla människor är spirituella, genom att meditera, komma i kontakt med sin själ så kommer du även i kontakt med ’andra sidan’ via övning, vissa har en starkare kontakt än andra men vi alla är spirituella varelser i grund och botten. Vi lever dock i ett samhälle som för oss längre och längre bort från vårat inre, ett samhälle som skapa psykisk och fysisk ohälsa. Att gå på healing, meditera, göra den inre resan i helhet är något vi alla hade mått otroligt bra utav. Tyvärr så är större delen av världsbefolkningen fortfarande ’omedvetna’, de styrs allt för mycket utav ’egot’ och samhällets conditioning. Men vi har varit med om en av de största global awakenings nu under Covid-19 då hela världens befolkning behövde stanna upp och börja ifrågasätta sitt sätt att leva för första gången (för väldigt många) vilket satt igång mass spiritual awakenings vilket är precis vad denna planet behöver.

          Det där ju bara dina åsikter, inte fakta så så kan du inte skriva.

            Men eller hur ?

            Är det svårt att skriva ”villkorande”, ”globalt uppvaknande” och ”massivt spirituellt uppvaknande”?

          Vad har du för stöd för dina påståenden?

      Hej, Deepak!

    I min komun erbjuds vi bara Hpv test istället för cellprov, är det verkligen lika säkert? Man kan väl ha cellförändringar som inte beror på hpv-virus?

    Och för att förtydliga vad jag menar så vet jag att man får komma och ta cellprov om man har hpv, men om man inte har hpv så finns det väl ändå en risk att man kan ha cellförändringar?

      Jag hade cellförändringar utan HPV och det innebar ingen åtgärd typ, kallelse igen om 4 år.

      Självklart behöver man även få cellprovtagning. Vilken region bor du i? Låter supermärkligt att ni inte ens får hemtest.

        Men cellprov finns väl inte som hemtest? Eller har jag missförstått?

        Jg får hem ett hpv test och det är väl inte samma sak som ett cellprov?

          I Stockholm får man hpv-hemtest. Har man testat positivt för hpv får man gå till mottagning och testa sig för cellförändringar. Har man cellförändringar får man gå och ta ett riktigt cellprov för att se vad cellproven visar, och beroende på det görs olika åtgärder. Har man inte cellförändringar får man hem hpv-tester igen som alla andra inom några år då hpv i sig inte är farligt och något väldigt många testar positivt för. Finns väldigt tydlig info på 1177 om man vill läsa mer och är orolig eller vill ha alla steg bättre förklarat!

            Ha men om man INTE testat positivt för hpv är det jag menar. Man kan väl fortfarande ha cellförändringar även om man inte har hpv? Jag har försökt läsa på om just detta flera gånger men hittar inte tydlig information kring det någonstans.

              Googla ”cellförändringar utan hpv” så kommer det upp mycket information 🙂

          Cellprov finns som hemmatest! Vet inte dom det blev vanligare under pandemin kanske, men det finns. Googla så borde du få fram beställninglänk osv! 🙂

      Jag har en kollega som är barnmorska som arbetar med just utveckling inom livmoderhalscancer. Hon har förklarat det såhär (då jag undrat precis samma sak!): HPV ligger bakom en stor majoritet av all livmoderhalscancer. Har man HPV som hittas via hemmatest, så får man en kallelse att komma och göra ett cellprov för att se om man har cellförändringar. Har man inte HPV så är det en väldigt liten sannolikhet att man skulle ha cellförändringar. Däremot kan det vara så att en kvinna med HPV i underlivet, som tar ett hemmatest varje dag i en månad (det har gjorts studier), kommer att ha någon enstaka dag den månaden när viruset inte ger utslag på testet och då få ett falskt negativt test. Men man har studerat och undersökt detta och den risken är väldigt liten. Samma med att man faktiskt skulle vara helt fri från HPV men ändå få cellförändringar – risken är så liten att inte tar hänsyn till den.

      Jag tror själv att om man är orolig, kanske har mellanblödningar eller spottings, så kan man nog tjata till sig en tid hos barnmorska/gynekolog för att få ta cellprov även om ens hemmatest har varit negativt. Men man har länge studerat detta med cellprov/HPV-prov och gjort en bedömning utifrån vad experter har bedömt tryggt och säkert, så vi kan känna oss lugna med att det numera är hemmatester som gäller i flera regioner.

        Det känns tryggt, tack för förklaringen!
        Har hört nåt liknande förut, och funderar på om jag ens behöver ta test så jag aldrig varit utsatt för viruset (endast haft sex med en som också var oskuld när vi träffades).

          Undrar också! Nån som vet?

            Samma svar som Koala skrev ovan. Du kommer med största sannolikhet att testa negativt på HPV-prov. Viruset sprids via sexuella kontakter.

        Sen jag gjorde Lletz två gånger (ta bort cin3) för två år sen så har jag inte testat positivt för HPV en ända gång (har gått på prov en gång i halvåret).
        Men nu senast (fortfarande HPVfri) har jag en tumör i livmoderhalstappen som hunnit växa på 6 månader. ?
        Jag hade inte vågat lita på hemtesten.

      Den med borsten som gynekologen petar upp i en, det är väl cellprov, inte hpv prov?
      Jag får bara kallelse till prov med borsten, vilket är obehagligt och faktiskt gör lite ont.
      Vore trevligt om borsten är ett cell prov och det hade räckt med hpv prov istället…

        Japp, det är cellprovet som måste tas av en barnmorska/gynekolog då man behöver komma åt livmodertappen och få celler från den. 🙂

    Jag tror att vi kanske skulle må bättre allihopa i det här stressade skitsamhället om vi gick tillbaka till lite mer hokus pokus.

      Jag med! Vetenskap i all ära men vi är inte robotar utan kännande människor som både kan lyssna till vetenskap och samtidigt känna känslor.

      Ibland behöver vi få tro på saker som inte är vetenskapligt bevisade för att orka igenom dagen.

        Men känslor är ju inte motsatsen till vetenskap? Att varva ner genom tex meditation behöver ju inte vara ”ovetenskapligt” på något sätt – Att man mår bra av att göra någonting som man förväntar sig att må bra av (tex healing) är också vetenskap.

        Man behöver inte tro på någonting som inte är vetenskapligt bevisat för att tro på fördelarna av att varva ner med lugnande aktiviteter – Vad som är lugnande varierar i sin tur från person till person.

        Jag tror på att vårda sin själ. Tex bara en promenad i naturen gör mycket för hälsan. Och att få älta saker som gjort ont och sen gå vidare. ?

    Margaux bara bidar sin tid lite. Hon ser det som ett litet bump på vägen och har inga som helst planer på att sluta synas, ty det är hon alltför mediakåt för. ?

      Hon har faktiskt inte så mycket val för hon kan inget annat.

        Hon får väl utbilda sig som alla andra!!!

        Kan vara den lamaste ursäkten jag hört! ?

      Tycker faktiskt inte det är hennes fel att hon inte lägger ner, klart hon mjölkar en existerande marknad. Så länge nån följer, och det alltså finns en efterfrågan, så kommer hon inte lägga av. Att du personligen tycker annorlunda är egentligen irrelevant.

        Lika irrelevant som din åsikt.

          Ja vi skiter väl i mig och jag följer inte henne heller, men andra gör ju uppenbarligen der. Man kan ju inte gå runt och tycka att varenda jävel man inte håller med ska byta jobb.

            Nu handlade det här om Margaux och enbart Margaux.

              Men jag förstår inte varför du bryr dig om en människa du inte tycker om. Blocka och gå vidare i livet, var rädd om blodtrycket.

              Du bidrar ju just nu till den uppmärksamhet du inte tycker hon förtjänar.

    Hade dödat för den smoothien precis just nu. fan vad gott.

      Jag tyckte också det lät jättegott! 🙂 Mmm mandel!

    bara hemtest för hpv i region stockholm. OM man sedan har cellfärändring på hpv kallas man till fysiskt test.

      Finns i fler regioner nu.

    Kan inte vänta på öppet spår!!!! Men alltså Fayme. Herreminjävlagud vad det börjar bli tjatigt om hennes op i Thailand. Och hon VILL JU INTE HA FLER BARN SÅ VARFÖR KÖR DOM OSKYDDAT?

      hahaha men kan ni sluta bry er om en typ ”insta-morsa” ligger oskyddat eller inte? det här är ju galet!

      Alltså jag tycker det är så sjukt gränslöst att prata om att köra oskyddat eller ej, ovälkomna bilder dyker upp, konstigt att det är socialt accepterat så fort det handlar om barnalstrande haha

        Haha är det så farligt, folk pratar väl om sex annars också?

          Gör man det, i öppna stora kanaler på sociala medier?

    Healing känns lite som den nymoderna versionen av jorddragning. Total avsaknad av evidens och logik.

      Healing funkar nog genom att man blir lugnare och avslappnad. Idag stressar många och mår dåligt av det, så mycket hokus pokus hjälper nog genom att få folk att varva ner.

      Vi kanske skulle återuppta åderlåtning?

        Det används vid sorters sjukdom.

    Haha, riktigt vidrig smoothie, men så gillar jag inte semlor heller ?

      VA??!! Semlor är fasen något av det godaste som finns ju, älskar skiten.

        En riktig vattendelare detta ?Om jag erbjuds en semla kan jag skicka den till dig, åtminstone i tanken i alla fall ?

          Jaa tack!?

        Bröd och grädde Hua ?

          Men va? En semmelbulle är ju gjord av vanlig söt bulldeg med kardemumma, dvs en vanlig slät bulle.

          Semlor kan vara något av det godaste, men även något av de äckligaste som finns. En bra gjord semla med perfekt luftig och saftig bulle, egengjord mandelmassa utan en massa billiga malda aprikoskärnor och perfekt sötad grädde kan vara något av det bästa som finns. Tyvärr är sådana svåra att få tag på eller dyra som f*n. De säljs bara på exklusiva hantverksbagerier.

          Eller hur, semlan är en så konstig bakelse.

    Tror att Margaux tystnad är enl rekommendation från nån PR-person. Lite som brittiska kungahuset, bara var tyst så lägger der sig.

    Tänkte på Margaux igår när jag lyssnade på Morgonpasset i p3 och Nemo Hedén var gäst. Han är dömd för sexualbrott och har ett otroligt grisigt förflutet, men är ju välkommen i alla rum, har en podd o skrivit en bok nu. Bara en reflektion, det är tydl ok men Margaux ska cancellas för en 14 år gammal bild.

      Nja, vi är många som inte tycker att det är ok med att han är insläppt. Förstår ärligt talat inte varför han blev förlåten

      Vad spelar det för roll att det var 14 år sedan? Margaux behöver ta ansvar ändå. Du är säkert vit och därför anser inte du att det var så farligt med rasism. Speciellt inte rasism som ägde rum för flera år sedan. För enligt dig är det ju sådan man är när man är ung. Am I right?

      Forskning visar att rasism är skadligt för POC. Därför borde rasism inte sopas under mattan. Jag tänker inte jämföra Margaux med Nemo. Det båda har gjort är illa. Punkt.

      Han har verkligen växt som människa och det märks.

    Jag fick ett hemtest för HPV i brevlådan nyss. Enkelt och snabbt och lugnt att kunna göra hemma.

    Tycker Elsa har så fin stil nuförtiden och hon ser lika fräsch ut som en nyponros! ?

      Vem?

        Elsa i Frost! ?

    Gällande D.Banan? Jag hoppas att allt snart kommer till ytan, iaf gällande förhållandet, det andra nämner jag inget om

      Är han i ett förhållande? Han finns ju som verifierad pp Tinder

    Vilket av alla ämnen. Gällande Diana B’s kille så får hans eventuella brott inte diskuteras. Gällande Ellinor och Jimmy tycker jag synd om henne om det är sant. Hoda och Sherri vet jag inte vilka de är. Om Jocke har piercing i könsorgan vet jag inget om. Therese diskuteras i tidigare inlägg

      Nej vi kan skita i dom eventuella brotten.

      Jag kan bara inte fatta hur hon kan med att resa iväg med honom? Eller ens ha en relation med honom? Är han inte mkt yngre än henne även?

    Vad bra att spontant skaffa en jakthund när man bor mitt i stan och ränner överallt och ingenstans varje dag. Har folk ingen känsla för saker och ting?

      Lol hur världsfrånvänd är du? Jag bor i innerstan, kan ju inte direkt säga att hon är ensam om att ha tax. Tvivlar på att hon kommer sitta inne med hunden i sin lägenhet hela dagarna. Märklig kommentar

        Inte ett dugg världsfrånvänt att veta att det inte är läge att skaffa hund när man lever ett sånt liv som hon. Dessutom kommer en tax alltid må bättre av att få aktivitet som stimulerar på ett sätt som det den ursprungligen var till för, att massa nya taxägare inte förstår det är en annan femma.

          Så man kan inte ha en hund när man bor i stan?
          En hund i lägenhet i stan kan får mer motion och aktivering än en hund på landet som bor i hundrastgård…
          Boende avgör inte hur mycket motion och aktivering hunden kommer få…

            Vissa raser är inte anpassade för att bo i en liten lägenhet i stan nej. Men det skoter uppenbarligen folk i eftersom det viktigaste är att det blir bra för dom och inte hunden. Sen är det ett faktum att den här personen knappt aldrig håller sig hemma, har man hund och speciellt valp kan man säga hejdå till ett socialt liv den första tiden och ingenting säger mig att det är något hon är villig att ge upp.

      Den där gulligull minivarianten av tax är knappast en jakthund. Kan garantera dig att den är avlad på typ att vara endast knähund och på sin höjd kanske den jagar en och och annan fluga ? Däremot strävhårig tax används i jakt.

        Skäller lika mycket gör de nog ändå

          Usch, skäller taxar?? Där dog min dröm haha.

            Ja de är avlade till det och att driva vilt. Men beror ju en del på individen men överlag en skälliga ras i grunden

            Ja taxar är skälliga. Det är en träningsfråga, men på visa individer är det väldigt svårt att träna bort.

              Fy fan. Värsta jag vet är bjäbbiga hundar.

      Många taxar funkar bra som sällskapshundar ändå. Ser nästan ut som en långhårig också och tror de generellt har mindre jakt i sig. Har 2 st korthåriga (kullsyskon), bor mitt ute i ingenstans och ena har mycket jakt i sig medan den andra är mer tillbakadragen.

        Med den inställningen skulle man ju inte ha tex JackRussells heller som sällskap. Dom om några har ju anlag av jakt. Men man får ju kanalisera den energin i något annat.
        Tycker själv att hundar som får för lite daglig motion och stimulans generellt är ett mycket större problem än specifika raser.

      Många långhåriga taxar är dock inte avlade så mycket för jakt. Så dem funkar absolut som rena sällskapshundar, men precis som ALLA hundar behöver dem motion, aktivitet och sällskap.
      De flesta som jagar med tax väljer strävhårig tax.

        Eller korthårig

    Vilket bra val av Hanna att skaffa hund. Hon som älskar att vara bunden till rutiner och att inte leva ett spontant liv. Grattis!
    Ps: vem kommer vara hundens egentliga matte när hon till 90 % av tiden ”inte har tid”? ?

      Garanterat hennes assistent till mamma ?

        Just det! Hon tvättar ju hannas tvätt, så varför skulle inte hon vara matte till hennes hund.

          GÖR HON???? Hahahahaha!
          Och hon som ” tränar ” sin kille. Träna dig själv först kanske? Har svårt för henne

      Förstår inte heller. Stackars hund

      Skulle aldrig sälja en hund till en influenser

        Förstår din tanke. Men bara för att vissa influenser inte tar sitt ansvar så finns det även många som tar sitt ansvar, många trodde nog Alexandra (”Kissie”) skulle tröttna och omplacera sin chihuahua som hon köpte när det var ”mode” att ha en chihuahua, men hon har fortfarande kvar lilla Chloe, verkar älska henne otroligt mycket och ge den hunden allt den behöver.

        Det positiva är att en influenser syns = chans att se om hunden missköts.
        Det finns många hundar som missköts bakom stängda dörrar för att ingen ser.

          Alexandra är verkligen ett bra exempel på någon som tar väl hand om sin hund ja ?

          Jag tror Hanna kommer kämpa tyvärr, hon reser oerhört mycket och så tror jag att hon inte kommer tycka det är lika kul längre när hon och mr.small gör slut

    Tycker det är så intressant det hon skriver ”snälla gå dit”, ”lova mig”. Om det nu inte ska va reklam alltså. Vad är det hon tror ska hända om man gör det? Man måste väl tro på det själv för att tro att det ska hjälpa? Liksom, jag kan inte tänka mig att jag skulle få ut nåt av det (som jag inte får av en vanlig massage), förutom en känsla av att bli luras på pengar. Inget fel om man gillar den grejen och tror på det men hon verkar tro att det gäller alla? Inga mirakel kommer ske liksom, det måste hon ju inse?

    Angelica skriver om massage och ”handläggning”. Undrar hur lång handläggningstid massören har.

    du kanske ska sluta ge den där Margeaux utrymme här om det faktiskt inte är något som är viktigt att ta upp. du bidrar ju till att folk fortsätter vara nyfikna på henne och ger henne trafik.

    Paow är arg på ex och förstår hon är bitter. Han gick vidare snabbt och är i solen. Vill gärna prova den där drickan. Semlor är så gott. Ändå har jag inte ätit någon i år. Någon som börjat?

      Tänkte testa semla på fredag. Måste köra 5 mil tur och retur, men det är det värt för en riktigt bra semla.

    Samma här, tänkte starta semmelperioden nu till helgen och kan även jag åka långt för en riktigt bra semla, bästa som finns ju! Hur äter ni den? Här intages den med stark kopp kaffe, locket åker först, sen ”gräver” jag med sked för att få perfekta blandningen av bulle,mandelmassa & grädde i en tugga?

      Alla vet att man använder locket för att slopa upp grädden ?

      Hetvägg ?

        Oh ja ?

    Håller med Camilla, massage ja tack, healing nej tack. Säger också nej tack till Margaux´s ”semla”.

      Margauxs på svenska, inte Margaux’s.

        Varför rätta någon om du inte själv vet hur det ska vara?

        Jag klipper in vad Svenska språkrådet har skrivit om saken:

        ”Namn som slutar på s, x eller z får normalt inget genitiv-s. Man skriver alltså Max hund.

        Om sammanhanget inte tydligt nog visar att genitiv avses kan man efter sådana namn använda apostrof: Min hund är äldre än Max’, för att förtydliga att min hund är äldre än Max hund, så att man inte tror att hunden är äldre än personen Max.”

        Anonym på svenska, Anonymous på engelska. Anonyymi på finska och nafnlaus på isländska.
        Bazinga!

    Hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.