Ani Jewels vs Dollarstore

I den här videon har en Tiktokare upptäckt att Dollarstore har smycken som är väldigt lika de som säljs av Bianca och Lovisa Worges företag Ani Jewels, och de kostar bara 10 kr, jämfört med Anis betydligt högre priser.
Jag utgår ifrån att Anis smycken håller en betydligt högre kvalité än de från Dollarstore, men det är ändå intressant att notera likheten i ringarna.
Vem släppte sina först? Jag skulle vilja säga Dollarstore, men det skulle lika gärna kunna vara tvärtom.
Vad tror ni?

Om ni av någon anledning inte kan se Tiktokvideon så kommer här ett par skärmdumpar från den.

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För den prisskillnaden hoppas jag kvaliteten är enormt mycket bättre! Enormt!

      Kanske faktiskt är exakt samma kvalité bara det att ANI får det att se lyxigt och exklusivt ut. Skulle tro att smyckena är likadana och inköpta från samma ställe. Samma smycken med andra ord fast olika omslag. Dollarstore kan sälja billigt eftersom de köper in i stor mängd och ANI lägger på mycket för att tjäna stora pengar, de tänker att de kan sälja det dyrt till sina fans och genom att se snygga och coola ut i reklamen. Vissa ringar ser inte ut att vara exakt samma, ser ljusare och finare ut på ANIs bild MEN det kan bero på ljussättningen i bilderna etc. Kanske gör CAIA samma sak, kanske olika omslag bara och de lägger krut på snygg, cool reklam som sticker ut samt att Bianca lyckas sälja det till sina fans genom att visa det ofta och säga ofta att det är ” bästa som finns i världen och hur mycket hon älskar sina produkter” osv, samt stor exponering via kända familjen och vänner med stora kanaler.

        Men det är ju lätt att kolla och jämföra. Man kan tycka att en faktisk jämförelse av material borde gjorts av camcam innan folk börjar ta för fakta att det är samma ringar i inslaget.

          Blir på riktigt förvånad att det finns dom som inte fattar att Bianca och Lovisa säljer billigt kinakrafs för ockerpriser. Ani är nicely wrapped shit. Varken mer eller mindre.

            Det påminner om Bella och Pingis gamla håraccessoar företag, som jag glömt namnet på.

              Hermine Hold.

                Just det! En riktig felsatsning och flopp.

                  Som med det mesta Bella hittat på.

              Hermine nånting – orkar inte googla?

            Ja visst är det krafs från Kina men även där finns det grader. Silver är ändå silver

              Absolut Sterling silver.

      Alltså angående kvaliteten på Anis smycken så kan jag ju säga att den är sådär. En kompis köpte två olika ringar, båda ringarna tappade stenar. Hon fick nya ringar varav dom också tappade stenar ?

    Såna där knottriga ringar har väl funnits i flera år. Gjorde inte Ellinor L såna för Safira..och tror hon blivit inspirerad av nån annan så. Ärligt finns det ens några smycken som ingen annan redan gjort idag? Därför blir man ju full i skratt när folk jobbar så länge med sin kollektion och släppt sånt de själva vill ha men inte hittat

      Jag hade en sån på 90-talet.

      OT men ??:an har blivit tvångsintagen nu. Allt skedde i hennes live dessutom ?

        Men sluta tjata! Kvinnan är sjuk och borde lämnas ifred. Äckligt hur ni gottar er i hennes misär

          Vadå tjata? Och hur exakt ”gottar” jag mig?

        Vem är mjölkrumpan?

          Grädd?:an, nån på TikTok som mår dåligt

        Usch stackars kvinna, hoppas hon får hjälp nu!

    Hur många kopior finns det och hur många köpare är villiga att betala bara för att det sägs komma från en mer eller mindre känd människa? Förstå det den som kan.

    Tycker man ser ganska tydligt på bilderna att kvalitén på Dollar store smyckena är i en annan prisklass…

      Det kan bero på ljuset, hur de ljussätter bilderna och redigering. Ani vill ju självklart få det att se snyggare och lyxigt ut. Tror det är samma faktiskt. Även en del produkter från caia kommer ju ifrån Asien.

        Jättetydligt att det inte är samma – De knottriga ringarna från Ani är betydligt tjockare med fler rader. På ringen med den gröna stenen är det fler, mindre vita stenar på Anis ring – Färre, större på den från Dollarstore.

        Dollarstore-smyckena ser helt ärligt ut att vara av plast..

          Vem försöker du lura? Seriöst,

            Jag håller med. Att det är kvalités skillnad är väldigt tydligt. Dock kan jag inte uttala mig om huruvida det är en rimlig prisskillnad. Det är väl sen gammalt att det blir omotiverade prispåslag så fort någon halvkänd person har klistrat sitt namn på något.

            Haha men skojar du, TITTA på bilderna? Jag säger ingenting om Anis kvalitet, men det krävs ju bara en snabb blick för att se att det inte är samma smycken?

              Hur kan du avgöra eventuell likhet eller olikhet från bilder där du inte har samma ljussättning och vinkel?

    då köper jag 80 ringar

    ÄÄÄÄÄÄLSKAR sådana hära inlägg! ??

    Man får väl utgå från att Ani smycken är i äkta silver, annars är det ju riktigt illa.

      Baguett-ringen med grön sten är i silver och guldpläterad Sterling silver, hos Ani. Så ja, bättre material på den ringen absolut. Andra smycken på deras webbsida verkar ofta ha silver eller guld-pläterad brass.

        Är det konstaterat? Eller något de bara säger? Verkar ha skriver du?

          Jag kollade på deras hemsida, på materialfliken. Just den ringen vi ser här, med grön sten var äkta silver. Orkade inte kolla alla produkter utan bara några på måfå.

            Vad är märkningen? Står ju knappast bara ”äkta silver”

              Sterling silver 925 och sterling silver guldpläterad 18k

                Du fattar att det är den kinesiska fabriken som märker som de blir tillsagda att göra. Sen är det inte säkert att vad Lovisa och Bianca tror sig köpa vad gäller metallerna är vad de verkligen får. Skulle inte bli särskilt förvånad om det inte ens är sterlingsilver i smyckena utan andra metallegeringar med billiga metaller.

                  Men faktiskt. Har varit en del i Kina och om smyckena kommer därifrån är det högst osäkert dels rörande silverhalt, eller om ens silver öht..Frågar man i en affär där, om tex.ett smycke man ev.är intresserad av, är silver, guld osv.kan de gå bakom skynket och smälla dit en stämpel och då ÄR det silver enligt dem.? en

              Men kolla själv?

    Folk blir säkert lockade att köpa en ring för 10:-, men man borde verkligen fundera på hur det kommer sig att den kan vara så billig.

    Det innebär givetvis inte att jag garanterar att omständigheterna runt Ani Jewel är bättre. Men jag kan nästintill garantera att alla omständigheter runt en ring för 10:- på Dollarstore är dåliga.

      Plus att du har gröna fingrar efter en kvart.

        Jag hade iof gillat att få gröna fingrar, jag har en förmåga att alltid ta död på mina växter. (??)

          ?

            ??

      Är omständigheterna kring Östermalm bättre? ?

        Vad har östermalm med det här att göra?

        Va? Jag pratar om arbetsvillkor bl.a.

      Man kanske istället borde fundera på varför Ani är så dyrt med tanke på att det bara är plagiat med i bästa fall ett tunt överdrag av silver.

        Ringarna i silver är Sterling 925. Åkta silver alltså.

          Njae sterling 925 är en silverlegering där det är 92,5 % silver och resten andra metaller. Frågan är om det är nickel eller koppar. Men saknas det stämpel själva produkten då kan det vara vilken legering som helst som ser silvrig ut.
          Om man gillar smyckena och inte har ett problem med att betala ett överpris så är det inget problem. Men tror man att materialvärdet motsvarar priset ja då är man fel ute.

            Materialvärdet motsvara aldrig priset inom manufacturing. Dessutom så står det silver på vissa av Anis smycken och Sterling silver på andra.

    Deras priser är ju överdrivna. Smyckena är cubic zirconia, sterling silver och guldpläterade. Precis samma material som Glitter, Ur&penn mm, och deras priser ligger inte på 1000kr.

      Ok, intressant. Har inte koll på Anis kvalitet el priser, men köpte en fin silverkedja på Glitter (ville ha en speciell ”flätning” som jag inte hittade i andra mer seriösa juvelbutiker) var lite skeptisk, men den har hållt bra, helt ok kvalitet med tanke på priset. Gissar i Anis fall man lagt på pris för att Bianca ligger bakom och då tänkt att de yngre tjejerna kommer köpa som smör i solsken..Vore intressant att titta på omsättning.

        Jag köpte en silverkedja på glitter för 6 år sedan. Har haft den på mig dagligen sedan jag köpte den, duschat, badat i både klor och saltvatten osv. Den är fortfarande lika fin.

          Har också en kedja och örhängen från Glitter som hållt hur länge som helst! Billiga smycken som faktiskt hållt länge, varken kedjan eller örhängena kostade flera hundra kronor. Så förstår inte vad som gör deras smycken så dyra.

        Silver på Glitter är silver, inte pläterat.

          Glitter använder också sterling silver, cubic zirconia och har guldpläterade smycken. Men de har inte i närheten av samma priser som Ani.

      Det är sjukt att sälja en guldpläterad ring för 1000kr. Guldplätering håller inte länge alls, även om man är försiktig med att ta av smyckena innan man tvättar händerna, duschar, etc.

      Tycker att själva designen på flera av Anis smycken är fin, men inte värt det pga kvaliten och priset.

      Ja de priserna är översatta. Men ringen med den gröna stenen verkar vara äkta silver. Ändå dyr dock.

    Någon som vet hur det går för Ani? Har så svårt att se vilka som skulle betala sådana priser för väldigt basic smycken, speciellt med tanke på hur ung hennes målgrupp är. Finns ju garanterat liknande på glitter, ur och penn osv med

      jaa jag undrar också hur det går! och hur många anställda har dom att betala löner till? så intressant att veta, tycker inte affärsidén varit så unik och att marknaden på smycken är rätt mättad

      jaa så oinspirerande design också, känns väldigt tantigt för hennes målgrupp

    Ska kolla in dom på Dollarstore. Har nämligen lite annat att köpa där. ?

    Jag hoppas definitivt att det är en kvalitetsskillnad för det priset. Jag menar ringarna från Dollar lär väl rosta efter några användningar? Dock är Ani sjukt överpriset och kan inte förstå vilken målgrupp som köper deras smycken.

      Det är inte bra kvalité på Anis smycken tyvärr! Om man vill ha bra kvalité på speciellt guldsmycken så ska det vara ”gold filled” eller ”solid gold”. Inte guldplätering som Ani använder.

    Fast var ganska stor skillnad på dollar stores och influencers i jsut dessa exempel? Speciellt första bilden man ser det är en superbillig stor Sten på dollar stores ring. Sen jag personligen har lite svårt att köpa influencers grejer då jag testat flera och inte alls gillat det.

    Ett exempel är väl indy beautys mud mask jag fick sår på huden och det brände och jag trodde jag bara var känslig

    Kika in på reviews på Lyko på den jag var verkligen inte ensam om den åsikten

    Sedan kanske den generellt bara passar några människor men den åkte ju direkt i soptunnan ?

    Ingen av designerna var väl så unik att jag tror att någon av dom var först.

      Nej klart att ingen av dom var först. Men någon var ju före den andra.

        Men det spelar väl ingen roll. Tror knappast de tog inspiration från dollarstore

      Nu är det ju inte bara en utan två produkter som är exakt likadana, så jag tror ju inte att det är en tillfällighet.

    Beställde precis baguette ringen med den gröna stenen, så snygg ?

      Från Ani? Ja den är skitsnygg.

        Ja! Ser jättesnygg ut! Kommer om några dagar så ska bli spännande:)

      Hahahahaha

    OT
    Polisen verkar nu tagit den soc-anmälda kvinnan (som förlorat vårdnaden om barnen) för tvångsvård. Hon filmade allt förstås…

      Vart har du sett det? Finns inget om det på hennes tt eller yt.

        Jo videon finns på Youtube. Kolla flashbacktråden annars.

      Hittade nu. Fy fan, blir alldeles tårögd ändå. Jag hoppas verkligen det blir bra i slutänden ❤️

        Ja, jag grät nästan när jag såg hennes live. Det måste ju vara oerhört traumatiskt för henne. Men förhoppningsvis också det bästa för henne i längden.

          Ja usch. ❤️
          Måtte dom behandla henne varsamt.

            Måtte hon behandla dem varsamt. Minst sagt aggressiv och labil människa. Kan bara föreställa mig hur hon kommer hänga ut folk och gå loss.

              Dom är vana vid att folk skriker och härjar. Meningen är ju att hon inte ska vara så labil och härja så här när hon får åka hem.
              Sen vet vi inte om dom lyckas.

      Jag tog upp detta igår att hon går i Lennart bladhs bana, hon beter sig liknade och precis som Lennart slutade det med tvångsvård och medicinering..

      Vem är det?

    Sorry OT men Elsa Bratts story från tidigare idag när hon lägger ut bild på ett av barnen och sedan berättar att han ”under tiden jag gjorde den här storyn badade han tydligen med sina egna bajskorvar” och sedan även lägger ut en reel där hon berättar mer ingående om händelsen samt ber följarna kommentera om liknande situationer?

    Gör mig faktiskt illa till mods, fine med *roliga historier om vad ditt barn har hittat på* men det finns också en gräns för vad man lägger ut om sina barn kan jag tycka.

      Det kändes lite gränslöst ja…

    Kommer inget inlägg gällande ILs och AKs nya podd och omslag där de poserar i bara BH och hår tycks ha redigerats bort för att exponera brösten ytterligare?
    Smaklöst.

      Har Cam redan skrivit om

      Tror du verkligen hår redigerats bort för att bröst ska exponeras haha. Bilden ska väl sammanfalla med pocast-namnet skulle jag tro. Det anses uppenbart fult med lättklätt och det anses fint att läsa kultursidor i dagstidningar. Mer naket skådar man ju överallt på instagram t ex dagligen så ett par bh:ar är väl ganska harmlöst. Det är inga blottade bröst liksom.

      Är inte ett dugg intresserad av ett inlägg om att någon visar sin bh, däremot skulle det va kul med ett inlägg om själva podden!

    Nyligen stoppade tullen och kemikalieinspektionen mängder av smycken och elektroniska produkter av för höga halter av bly och kadmium eller bristande märkning.

    Billigt och trendigt skare va, med en liten touch av bly!

    Overkligt att folk köper sånt.

    Har ni sett att Dasha nu gör reklam för samma möbeltvätts-företag som bisse inte gjorde reklam för för ett tag sen? Lite halvsvajig reklammarkering också.

    Båda har kopierat designen från ett företag vid namn Affiner fine jewelery (se länk): https://www.instagram.com/p/CbPGTkXM8lu/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

      Den där ringen fanns på safira för ett år sen redan

      Det första jag sg ang deras smycken, var en ring som dom döpt till Bismarck.
      Bismarck är ett speciellt mönster som det görs bl.a halsband och armband i.
      Anis Bismarckring, är inte i Bismarckmönster, utan i x-länk….
      Så det är en x-länk ring, som dom döpt till Bismarck….
      Det känns ju lite oproffsigt.

    Mamman som det skrevs om igår verkar fått tvångsvård nu, enligt hennes senare live sändning

      Senaste*

        De bröt upp hennes dörr och kom in och tog henne samtidigt som hon var live på TikTok

          Hon är i stort behov av vård.

    OT men Hanapee:s svar i sin frågestund nu. Gör sig löjlig över någon som är rädd att använda parfymerade produkter som gravid. Skriver att man får missfall av att gå omkring och oroa sig för saker? Alltså hon har blivit så jävla oskön mot sina följare, tycker hon inte likadant ja det behöver man inte men att hela tiden hacka på folk i sina frågestunder där går faktiskt gränsen

      Hon är en översittare

      Snacka om att du gör en höna av en fjäder ?

        Oj har du lärt dig ett uttryck

      Nyrik med hybris

      Haha låter som en underbar frågestund. Orka ha en pinne där bak hela tiden.

      Folk är sååå dåliga på att förstå ironi nu för tiden.

      Men gud vad du (och de som blev kränkta i hennes dm) överdriver. Hur klarar du dig i livet?

        Förmodligen bättre än dig

      Jag tycker det är lite ironiskt att hon tänker att nej parfym kan inte skadad foster men att oroa sig kan skada fostret. Finns lika lite vetenskapligt belägg för båda dessa saker. 🙂

    Garanterat högre kvalitet på Ani, men hur ringarna förhåller sig till sitt pris är en annan fråga. Jag hade inte betalat 600 kr för en ring i mässing.

      Det är inte mässing, det är sterling silver 925

        Och det skulle vara bättre?

        Det står ju dock mässing på produktsidan.

    Tänker bara på ”musculus levator Ani… eller typ anus.

      crena ani

        = analfåra

    Detta la jag märke till redan när ANI lanserades. Deras armband ser exakt ut som de där billiga strass-armbanden som man kan hitta på lokala marknader ibland, bredvid vargtröjorna och tant Ullas hemgjorda hjortronsylt.

      Förstår inte vem som ska köpa det här överprisatta smyckena? Tonårstjejer??

      Mmm hjortronsylt

        Hjortronsylt är ju lyxvara.

      Jag köpte såna på Ur o Penn för 10:- för x antal år sen.

    Men HUR kan man komma på tanken att döpa sitt smyckesföretag till ANUS eller ANI som det heter på latin?!? ???

      Du tycker verkligen att det är jättekul?! Som du har tjatat om detta sedan första inlägget om det. Suck.

        Det är kul, även om du inte har någon humor.
        För du anteckningar här dagligen om andras kommentarer?
        Låter inte sunt, kanske dags att skaffa dig en mer meningsfull sysselsättning.

          Man behöver inte föra några anteckningar för att veta att du tjatar.

            Undrar vem det är som tjatar och inte har alla hästar hemma?!?
            Gå och lägg dig istället, de är skola imorrn och tror inte du får vara uppe längre för dina stackars päron.

              Oj då. Öm tå.

                Inte alls faktiskt, föredrar tjatiga människor alla gånger hellre än blåsta! ?

              Men nivån här alltså?! …

      Varken Bianca eller Lovisa har ju särskilt hög utbildning. De har helt enkelt döpt sitt företag efter ett ord som låter bra utan att ens veta vad det betyder.

        Jag har hög utbildning och visste inte vad det betydde. Är dock ej medicinskt skolad. Men ja, hade jag haft ett eget företag som jag planerat att döpa till ett hittepånamn hade jag absolut googlat namnet innan, men det jag får upp när jag försöker hitta vad Ani betyder är dock att det är en typ av fågel, ett slaviskt kvinnonamn och att det betyder vacker (eller liknande) på flera olika språk, samt att det används som förkortning för typ ”automatisk nummeridentifikation” på engelska, men då har jag förvisso inte gått genom alla miljoner Googleträffar, någonstans framgår det säkert att det också kan betyda anus om det nu är så. ??‍♀️

          På latin betyder ani anus.

        Hur kan man inte googla namnet man tänkt ge sitt företag?!? Särskilt när de försöker slå internationellt. ?
        Stay in school kids!

    Hon som förlorade vårdnaden om sina barn har fått hembesök av polisen som bröt sig in i lägenheten när hon vägrade öppna och sa att hon skulle omhändertas enligt LPT

      Sorgligt! Hoppas att hon får bra vård!

      Du har inte läst kommentarsfältet alls förstår jag?

      Du är några timmar sen på bollen ?

        Är du dum eller?

          Nej men du är. ?

            Kul att det hänger fjortisar här! ?

              Ja man kan ju undrar vad du gör uppe så sent. Gå och lägg dig ?

                Ok, boomer! ?

                När du blir vuxen kommer du också förstå varför inte alla behöver gå och lägga sig innan nio.

                  varför känner du att du behöver trolla överallt med dina sura svar?

    En av mina vänner är utbildad inom ädelstenar och hon sa redan när de lanserade att de säljer till JÄTTEöverpriser! Hon jobbar hos en juvelerare i Sthlm och tydligen kan man köpa exakt samma stenar och smycken hos dem till lägre pris. Kunden betalar i detta fall massor med extra pengar bara för att Bianca och hennes kompis ligger bakom det. Så det har aldrig varit aktuellt för mig att köpa deras smycken. Jag hade känt mig lurad om jag hade gjort det!

      Man behöver ju inte vara juvelerare för att sparka in en öppen dörr?

    Inte många som blir snyggare med fillers, op och annat skit i ansiktet men Lovisa har verkligen lyckats.

      Haha håller verkligen med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.