Pontus ”Anjo” Björlund och Rasmus ”Konstigabloggen” Eklund gör dokumentär om psykisk ohälsa

Bildkälla: Pontus Björlund Instagram

Pontus ”Anjo” Björlund och Rasmus ”Konstigabloggen” Eklund har gjort en dokumentär tillsammans – den osynliga sjukdomen 2 – en dokumentär om psykisk ohälsa, och enligt Pontus Instagraminlägg så är detta den absolut bästa dokumentären han gjort.

Dokumentären handlar om psykisk ohälsa och vi vill visa hur allvarlig den sjukdomen är och att den bör tas på allvar. I denna dokumentär får ni följa med fem offentliga profiler i fem olika avsnitt där ni får höra deras historia som de aldrig har delat med sig av tidigare. Varje dag kommer vi avslöja en ny deltagare!
Vi har jobbat på detta i sex månader och nu snart är de äntligen dags för release på VOYD.

Fram tills premiärdatumet kommer ni kunna köpa förhandsbiljett för endast 199 kr. När dokumentären släpps så blir priset 299 kr. Så passa på redan nu för ni vill inte missa detta.
// Pontus Björlund via Instagram

Många av kommentarerna under hans inlägg (han har en privat profil) handlar om huruvida han kommer släppa dokumentären även på Youtube eftersom den kostar pengar att titta på via Voyd. 
Void – för den som inte känner till plattformen – är lite som Onlyfans, fast utan allt det avklädda. 😉
Man blir medlem och betalar en summa per månad för att ta del av en profils innehåll.
För att kunna se den här dokumentären så behöver man vara medlem på Pontus kanal, vilket kostar 49 kr/månad, men för att se dokumentären behöver man även köpa till en särskilt biljett för 199 kr i förköp, eller 299 kr när dokumentären släppts.
En följare uttrycker sitt missnöje över att först ha varit medlem på Anjos Voydkanal i flera månader, utan att något nytt material laddats upp, och att utöver det behöva betala mer pengar för att se den här dokumentären.


Jag bad Pontus kommentera funderingarna i kommentarsfältet och han svarade så här:

Medlemmar kommer få en rabattkod på sin mail man registrerat sig med som medlem på min VOYD kanal. Gällande youtube så är vi inte säkra än om och när den kommer ut. Eftersom jag inte är ensam på detta projekt så är de ännu inte bestämt. // Pontus ”Anjo” Björlund

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh har längtat efter att höra om profiler och hur dåligt dom mår.

      Ja, varför talar inga influensers om psykisk ohälsa??

        Fast jag tycker det hade varit mer intressant av att höra av vanliga ”icke” influenser och deras psykiska ohälsa med. Just nu ör det bara massa influensers och det känns mest mer ba ”tjatigt” eller vi gör det bara för att kunna synas mer. Hade varit skönt få höra andra än bara influenser, sådana som kanske inte kan nå ut med sin röst utan hjälp etc. Eller mer involverat med suicide zero och kanske deras ambassadörer etc. Känner att influenserna iaf redan har sina stora plattformer att lyfta upp på, medan andra kanske behöver en skuff på hjälpen, som med anjos dokumentär.

    Man vill göra pengar på psykisk ohälsa? Ja det känns ju fräscht.

      Det är väl deras egna hälsa som de producerar material kring och vill få betalt för att förmedla?
      Eller är jag fel på det? Är rätt snurrig idag.

      Det är ju inte 1177 som börjat ta betalt för sin rådgivning.

        Oj, ser nu att de inte är deras egna mående.

        Men oavsett så antar jag de medverkande är frivilliga och förstår att de som producerar vill få betalt för sitt arbete.
        Men märkligt att ta betalt frän de följare som betalar per månad redan!

    Man kan hitta oändligt med material gratis! Böcker, filmer, dokumentärer med mera.. hoppas ingen jätteung och desperat köper sånt här när man kan få superbra material gratis av riktigt utbildade människor

    Kan inget om sånt men det känns ju såhär spontant väldigt dyrt? Bli medlem på valfri typ netflix eller vad som helst är ju mycket billigare och man får betydligt mer för pengarna.

      Ja precis eller SVT som är gratis har flertal dokumentärer som berör psykisk ohälsa

    Tillåt mig le. Kackerlackor hittar alltid nya vägar ut..

      Varför är dom kackerlackor?

        Kackerlackor överlever allt, kommer igen & igen..därav liknelsen. Pontus R tycks ha samma egenskaper med tanke på diverse nerstängda kanaler och öppnar nya hela tiden, hittar på nya grepp för att locka tittare och tjäna pengar. Enda skillnaden är att i kackerlackors fall är det mat som är lockelsen.

          Du talar om fel person!

          Annan ”konstig” Pontus såg jag nu. My bad, men likväl sätt att mjölka pengar av folk..

            Du vet ju inte ens vem han är ??‍♀️

      Tror du blandar ihop viken Pontus här ?

        Jaa!?

    Konstigt och krångligt upplägg samt dyrt!

    Är det någon annan som har hört talas om den nya svenska SoMe-plattformen Hummy? Jag läser att Viktor Frisk har investerat. Viktor har sen tidigare startat och investerat i två misslyckade SoMe-projekt som Moli och Bld. Nä, jag tror att det här kommer att bli en flopp liksom Clubhouse.

    https://www.breakit.se/artikel/35762/paret-von-koenigsegg-satsar-pa-hummy-finns-inte-pa-varldskartan-att-jag-sager-nej

      Har Viktor lyckats med något? Bäst tycker jag nog var appen för hundar som kunde träffa kompisar…

        ?

        Det är ju kul att han vågar prova nytt och tänka utanför boxen.

        En app för humdkompisar är ju inte lika galet som Apan som tog betalt för promenader.

        What?! Var tvungen att googla. Hunddejting-appen hade jag missat. ? Viktor ska ha A for effort i alla fall. Han är beundransvärd.

      En jag följer tjatar om plattformen och hur den kommer bli så mkt bättre än insta å tiktok. Hon bjuder även in folk.

        Jag är ganska säker på att du menar Frida. Hon är anledningen till att jag skrev kommentaren eftersom att hon har tjatat så mycket om den. ?

    ”vi måste prata om psykisk ohälsa och hur allvarlig den sjukdomen är” är ju lite som att säga ”vi måste prata om fysisk ohälsa och hur allvarlig den sjukdomen är”. Jag menar under psykisk ohälsa klämmer vi ju in allt från någon som är ledsen efter ett uppbrott (något som om det inte går överstyr är fullt frisk) till allvarliga psykossjukdomar. Precis som att en fysisk sjukdom kan vara alltifrån förkylning till cancer.

      Den sjukdomen. Okej, snackar vi ångest eller bipolär sjukdom?
      Så oklar formulering. Tyder inte på jättestor insikt eller kunnande, enligt mig.

        Det slog mig också. Känns ju inte som så bra reklam för deras doku, om de ser ”psykisk ohälsa” som en enda hopklumpad sjukdom?

    Jag har aldrig hört talas om varken grabbarna eller Voyd. Jag har själv ”sjukdomen” psykisk ohälsa men känner mig verkligen inte sugen på att höra kända profiler berätta om sina upplevelser. Hela formatet med att kändisar berättar om grejer känns jäkligt uttjatat.

    Jag är väl fel målgrupp kanske ?‍♀️

      att lyssna på priviligerade människor som har ”allt” och som pratar om hur dåligt de mår kan väl ingen normal människa vilja lyssna på. Det hjälper iaf absolut inte mig.

    Camilla
    Ska länkarna till nya kommentarer komma tillbaka till bloggen eller är de borta för evigt?

      Eftersom det kommer så många nya kommentarer hela tiden så tog vi bort den.

        Åh nej… var så hjälpsam när man hängde här tycker jag. Men tack för svar.

    Håller med tidigare kommentarer här kring begreppet psykisk ohälsa.
    ”vi vill visa hur allvarlig den sjukdomen är”. Ursäkta men DEN sjukdomen? Ja, hur allvarlig är den? Är man alltså allvarligt sjuk om man har psykisk ohälsa? Eller vad menar de egentligen? Förstår de ens själva vad de menar?

    mvh specialist i psykiatri

      ..en sak till. Titeln ”osynliga sjukdomen”. De flesta sjukdomar är osynliga för blotta ögat. Däremot är det ganska lätt att se ifall någon har panik, fobi, psykos, tvångsbeteende etc. Jag tror dokumentären är både stigmatiserande och baserad på okunskap.

      kan säga från mitt perspektiv för mig är den allvarlig då vissa period viss inte vill leva. har depression ångest ska kolla om jag är bipolär. så jo den kan vara väldigt allvarllig psykisk ohälsa. snarare du som sprider okunskap du jobbar med detta du borde skaffa nytt jobb låta andra ta över som gör ett bra jobb.

    Bra att tänka kritiskt. Varför startar de upp detta? För att hjälpa psykiskt sjuka?
    ? Knappast! De vill bara tjäna pengar.

    Med tanke på vad Anjo tidigare kallat för ”dokumentär” så nej tack. Tror inte riktigt på bra kvalitet.

    Det enda jag tänker när jag ser det här är okunskap. Och att betala för okunskap skulle jag aldrig göra, då kan man lika gärna lägga dom pengarna på att gå till en terapeut eller psykolog.

      Visste inte att ”psykisk ohälsa” var en specifik diagnos. Smarta grabbar. Och hur många sjukdomar är synliga? Ingen ser på mig att jag kroniskt sjuk. Cancer är inte heller synligt för blotta ögat, inte hjärtsjukdom eller en vanlig förkylning.

        Oj skulle vara en egen kommentar.

    Vilka?

      Pontus ”Anjo” Björlund och Rasmus ”Konstigabloggen” Eklund.

    Camilla, varför promotar du det här? Igår tiktokmamman idag detta. Lite kritiskt tänkande från din sida hade inte suttit fel.

      För att den här sidan handlar om vad som sker på sociala medier?

        Om du lagt till kritik på hur de formulerat sig och att de inte framstår som seriösa pga det och att de utöver det tar hutlöst betalt, skulle man inte uppfatta detta som reklam för filmen.

    Anjos dokumentär om ”psykisk ohälsa” nr 2 snark!!!

    Det kanske bara är jag, men under perioden jag mådde dåligt och led av psykisk ohälsa så kunde jag inte tänka mig något värre än att höra om andra som mådde lika dåligt (eller sämre). Jag tycker absolut att man ska lyfta psykisk ohälsa så att fler vågar söka hjälp när det behövs, men tycker att det ofta börjar luta över till att vi bara ska vältra oss i andras olycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.