Hanna och Lojsans nya spel – en kopia?

Hanna Friberg och Lovisa ”Lojsan” Wallin ska släppa ytterligare ett kortspel, och den här gången heter det ”Spice it up” och som går ut på att spicea upp en relation lite, kanske rent av till Alla Hjärtans Dag.
Det är inte alla som är helt nöjda med produkten, utan i kommentarsfältet ifrågasätter ett UF-företag spelet som undrar lite kring hur de tänkt kring den nya kortleken då den har exakt samma namn som Uf-företaget redan släppta spel har, med samma emoji, och samma stil på baksidan av korten.
Hanna har svarat så här på kommentaren:

Vad roligt att ni också gör spel och driver UF företag. Vi har släppt liknande kortlekar sedan 2020 och den här kortleken har varit klar sedan i somras. Great minds think a like I guess 😍

Så här ser Hanna och Lojsans spel ut, sida vid sida med UF-företagets spel.

Om det stämmer att Hanna och Lojsans spel varit klart sedan i somras så går det helt enkelt inte att göra som ett av svaren under kommentaren nämner, att byta namn på spelet. 
Uf-företaget publicerade sitt första inlägg den 9 september 2022 och såg ut så här.

Den 21 oktober 2022 kunde man beställa deras spel via DM.

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är ingen unik idé, finns massor av liknande spel. Och namnet och den tillhörande emojin är ju inte heller speciellt unikt. Tror absolut inte de kommit på detta pga detta uv-företag med runt 1000följare eller ens hört talas om det förut.

   Men man gör väl research innan man lanserar något? Just så att man inte kopierar någon annans exakta varumärke till exempel.

    Det är ett litet uv-företag och de är knappast först med att döpa ett spel till spice it up och de kommer inte upp när man googlar företagsnamnet. Och deras spel verkar ju vända sig till kompisgäng med utmaningar osv medans detta är frågor till kärlekspar. Namnet är inte så unikt att dom enda som någonsin tänkt på det är detta uv-företag

     UF* sorry

    Gör man en snabb slagning på Google så hittar man en uppsjö av engelskspråkiga kortspel med samma namn som marknadsförs mot par och intimlekar. Vad som inte kom upp på min googlesökning var UF-företaget (kan ha att göra med att jag är utomlands men algoritmerna borde funka endå när man söker + Sverige) och som Anonym ovan påpekat så är varken typsnitt, namn eller emoji unika.

    Vad det gäller marknadsföring och att H/L släpper sitt spel flera månader efter UF, trots att de med största sannolikhet har haft produkten färdig länge som de säger, har nog mycket med strategi att göra. Att göra ett kosläpp lagom till alla hjärtans dag med en begränsad upplaga skapar Ha-begär hos kunden och när det säljer slut snabbt (som det troligt kommer göra för H/L) så kommer hypen igång (oooh titta vi sålde slut på eeeen gång, alla vill HAAA missa inte nästa släpp *tihi*).

  Om deras spel nu varit färdigt sedan i somras, varför lansera det först nu då?

   Kanske för att de ville lansera det nu inför alla hjärtans dag? Bara för att en produkt är färdig så betyder det inte att man lanserar denna på en gång, ganska vanligt att man väntar på rätt tillfälle 🙂

    Och hur vet man att det varit färdigt sen i somras?

     Man får väl utgå från vad de påstår helt enkelt. Är ganska osannolikt att de hade hört talas om det där lilla uv-företaget (menar inte att förminska uv-företag, det är såklart en väldigt bra och viktigt del av utbildningen)

      UF, inte uv.

       Jaja, poängen är detsamma 😂 alltid tänkt att det heter uv, men får väl försöka lära mig att det heter UF. Lovar, ska plugga hårt 👍🏻🎉

   Färdig idé tänker jag… sen skall de tillverkas och och göras färdiga för lansering. Deras kort ser ju ut att ha högre kvalitet och det är ju inte mer än namnet som är samma.
   Om de nu lanserat liknande kort tidigare så ..

  Ot
  Oj vad pengar man verkar tjäna på att sälja schampo och balsam! Har ni sett kenzas senaste video på deras nya sommarställe? De ska göra om rubbet! Riva väggar, göra om kök, badrum m.m. Spa, pool m.m. Och allt ska vara klart till sommaren dessutom…!

   Hennes reklamsamarbeten på instagram genererar nog bäst om jag får gissa 🙂

    Ja, det gör dem. Men vi känner väl Kenza vid det här laget? Renoveringen kommer inte betalas ur egen ficka.

     Kenza har redan frågat på instagram efter företag som kan ordna renoveringen

     Undrar hur konversationen går till därhemma? ”Ska vi fixa badrummet? Yes, vi kan få det sponsrat!, ”ska vi ha pool, jaa vi kan få det sponsrat!”. Vad sägs om en rymdraket?”, jaa, vi kan få det sponsrat OCKSÅ!!”

      Varför vill dom ha en rymdraket?

       Det var mer en liknelse till att de kan få ALLT gratis. Förstår du nu? 🙂

       Omg

   Renoveringen är helt klart sponsrad. Det kan omöjligt vara pengar från något bolag som makarna är involverade i då de flesta visar röda resultat.

    Kenzas eget AB går jättebra. Hon har en omsättning på runt 10 miljoner per år och inga större kostnader. Däremot verkar hon och hennes man inte ha något större affärssinne när det gäller andra satsningar.

    Men även om den är sponsrad betyder inte det gratis. I så fall måste hon betala skatt av det totala värdet av den som blir sponsrat. Dessutom omsätter hennes eget ab för närmare 10 miljoner med ett resultat på 8 miljoner. Företaget har tillgångar på närmare 30 miljoner, så ingen vits att bekymra sig för Kenzas ekonomi.

   Ja och så undrar folk varför man blir irriterad när kändisar köper gamla fina hus? Den enda vettiga verkar vara Alexandra Bring som faktiskt bevarat sitt sommarhus

    Undrar av nyfikenhet nu bara: vad är det som gör att vissa verkar bli så genuint upprörda när folk (mest kändisar då) renoverar gamla hus? Om man själv inte hade önskat köpa just det huset så förstår jag inte hur det påverkar en?

     Om man inte verkar vilja ha huset i närheten av vad det är, varför inte bygga ett eget hus istället? Eller köpa ett nytt hus? Varför ta bort det som är karaktäristiskt för ett sekelskifteshus och göra om till något annat?

      Hon är som den där äckliga tjejen i Saltkråkan som ska köpa snickargården 🙈. ”Köp en bungalow , som Anna Greta och Kalle har! ”
      Haha Ne men håller med ! All charm förstörs ju ! Kan de inte bara köpa tomt och bygga nytt och överlåta de fina gamla husen kvar till dem som är villiga att behålla kvar dem så ?

      För att man kanske vill ha hus just där. Och för att det kanske är lättare att renovera ett hus invändigt än vad det är att bygga upp ett helt nytt hus från grunden på en helt obearbetad mark. För att det kanske är jättesvårt och jättedyrt att hitta bra tomter som är till salu. För att det kan ta längre tid och vara svårare att få bygglov för ett helt nybygge än att ”blåsa ut” ett befintligt hus med bra grund.

      Kan ju finnas hundra anledningar – inte vet jag. Men det jag undrar är helt enkelt varför andra (tex du) bryr sig om de varken är grannar eller vill köpa just det huset själva. Alltså jag ifrågasätter inte, du får känna hur du vill! Men jag undrar rent nyfiket vad det spelar ”dig” för roll vad de gör med ett hus som du antagligen aldrig ändå skulle gå in i?

       Det finns bara ett visst antal hus från tex sekelskiftet. Så tråkigt att dom då förstörs/förvanskas.

        Men hade du tänkt gå in i nåt av dom? Hade du fått det ens? Asså hur hade du ens märkt det om ej pga kändis som renoverar? finns ju K-märkta hus etc som man inte får göra om

         Kulturarv? Bara för att man inte ser eller går in i varenda gammalt hus vill man väl inte att alla ska försvinna.

     Kenza har ju redan fördärvat en jättefin gammal lägenhet som hade massa fina detaljer genom att riva ut allt och sätta in sjukt fula grejee

     För min del så bryr jag mig om vår historia och kultur. Jag kanske inte påverkas av kändisars renoveringar men jag brinner för att bevara för alla som kommer leva efter oss.

     Kanske tex för att jag personligen är ledsen att den staden jag bor i rivit alla gamla sekelskiftshus under 60-talet och att huset jag själv bor i fick ett o-tidsenligt kök installerat på 80-talet som inte alls matchar för att någon dör och då ville vara trendig. Kommer alltid undra hur det var att bo i detta hus förr och jag kommer inte få veta.

     Kalla mig fånig men för mig är det som alla hus och gårdar förlorar sin själ när man river och renoverar.

     Tycker att hus är ett ansvar och att man i första hand bör renovera efter huset och i andra hand efter sig själv. Förstår dock att jag typ är ensam om att känna så och att majoriteten inte kommer hålla med.

      Haha ja jag hör dig och förstår på nåt sätt… kanske.. näää 😂😂 asså jag tänker att nån byggde ju huset från början? Det är ju inte en växt eller en bergvägg eller ett djur som naturen skapat. Ett hus som byggdes för X antal år sedan byggdes ju av människor som byggde så modernt och praktiskt som de kunde vid den tiden. Och nu om någon tar över huset kanske de vill rusta upp det att bli bekvämare, billigare i drift, etc efter den bästa förmåga vi känner till idag.

      Kan verkligen inte fatta hur det kan sitta folk i typ funkislägenheter i Hagsätra med linoleumgolv och tvättmaskin, och sura över att någon annan bygger om ett torp nånstans som de ändå aldrig ens hade gått förbi eller ens kännt till om det inte vore för att det var en kändis som köpte.

      Asså menar inte att låta okänslig eller dryg! Kan bara för egen del inte förstå hur det kan spela så stor roll.

       Självklart ska man rusta upp det så att det blir mer praktiskt och billigare i drift. Jag menar inte att man måste sitta och laga mat på en vedspis och gå på toa på ett utedass bara för att man bor i ett hus från 1800-talet. Om golvet behöver bytas så behöver det bytas osv.

       Det jag har något emot är att man i så fall slänger in heltäckningsmatta i det helt perfekta 1800-talshuset. Vill man ha ett trendigt hus – bygg ett nytt? Eller ta ett av alla miljoner hus som redan ser ut som kaos för att halva köket är från 50-talet, halva från 90-talet, trappan är från 2001 och fasaden från 1912.. och fixa till det?

       Problemet med kändisar är att de har råd med helt makalösa hus där charmen är kvar – och sen förgör de den (nej, inte alla kändisar)..

        Meeeen frågan kvarstår – varför bryr sig andra om vad kändisar gör med sina hus?? Alltså så länge den som ska bo i huset är nöjd?

         Pga intresset för svensk kultur och historia och önskan att bevara för eftervärlden (eftersom jag själv tycker det är synd att så mycket som jag själv velat uppleva redan gått förlorat).

          Då bör man kanske göra något politiskt kring det, att tex det ska K-märkas fler hus. Man kan nog inte kräva att privatpersoner ska lägga sina intjänade sparade pengar på ett hus som de sen ska vara begränsade att göra vad de vill med för att vissa (som aldrig ens kommer gå in där) vill att de ska bevaras för eftervärlden., vem vet om det ens blir en eftervärld,,. Nä då är det väl bättre att ett visst utvalt antal hus K-märks eller spärras på något sätt så att de som vill kan titta i dom.

           Har inte krävt något av några privatpersoner. Du frågade mig varför jag bryr mig och jag svarade. Vi tycker olika och det är okej. 🙂

         Det finns ju bara ett visst antal sådana hus kvar och det går inte att återskapa när det väl har förstörts.

      Jag håller med dig till 100%! Jag bor själv i ett äldre hus som överlevde rivningsvågen men gick genomgå en hemsk renovering där dom tog bort kakelugnar, la plastgolv, sänkte tak etc. Jag tycker det är jätte sorgligt att man inte vårdar och bevarar. Bygg nytt eller köp dom fula 60tals byggnaderna om man ändå vill riva ut ett helt sekelskiftshus/lägenhet. Den dagen jag köper äldre hus så renoveras det för att bevaras, inte för att jag vill ha ett beige kök med valvbågar

     För att de river ut fina gamla detaljer, dessa kan man aldrig återställa till originalet igen.

      Men du ska inte bo där. Troligtvis aldrig ens gå in där

       Nej men andra kommer. Det handlar inte bara om dig och mig.

        Men det handlar om att du inte kan bestämma över hur andra vill ha sitt boende.

         👆🏽 min poäng

         Nej det kan jag inte. Men jag kan väl ändå få tycka att det är sorgligt? Eller? Jag bor själv i ett 200 år gammalt hus där man rev ut alla originaldetaljer för 40 år sedan. Kanske bryr jag mig extra mycket pga det.

     Det finns något som borde ligga alla människor som köper hus varmt om hjärtat. B Y G G N A D S V Å R D. Det handlar egentligen om sunt förnuft. Vill du ha en ”modern” öppen planlösning då köper du en hyfsad nybyggd lägenhet/villa. Du borde inte tänka tanken att slå ner en vägg i ett 50-tals hus. Där behöver ditt tycke o smak läggas åt sidan o låta huset får styra dina val. Det borde finnas otroligt mycket mer sunt förnuft innan man väljer att blåsa ut en sekelskifteslägenhet. Amen😇

    Det är tråkigt när nästan varenda lägenhet i Stockholms innerstad har renoverats sönder. Jag vill t ex inte ha köket i hallen (jättevanligt i mindre lägenheter, ser inte klokt ut) eller i vardagsrummet. Men det är omöjligt att hitta en lägenhet där ett kök är just ett kök och inget annat. Ska jag renovera då för att återställa till den ursprungliga planlösningen?

   Jag har mest svårt att först hur de inte kan vilja bo där permanent. Varför ha ett så stort och fint hus och samtidigt ha en lägenhet i stan? Sen förstår jag inte behovet av en stor gäststuga med två stora rum, ytterligare 2 gästrum i huset + ett gästrum i ladan, samtidigt som tre barn ska dela på det minst rummet.

    Barnen sover i deras rum (som de ska göra större), så därför behöver inte barnen något större sovrum. Vill barnen ha egna rum i framtiden så råder det ju inte direkt brist så att säga.. Både Kenza och Alex verkar vara personer som gärna har folk omkring sig hela tiden, så de planerar väl antagligen att Kenzas mamma och syskon + familj, samt Alex syskon + familj ska kunna komma och hälsa på samtidigt? Men ja, hade det varit jag så hade jag velat bo där året om 🙂

    De kanske vill bo i stan? Hade jag velat.

   Finns det någon flunsa som betalar för renovering ur egen ficka? Det mesta är spons.

   Någon annan som inte tror på att badrummet ”är ett fuskbygge” utan bara en ursäkt för att kunna blåsa ut ett helt fungerande badrum?

   De har försökt få samarbete med flertal företag inför denna renovering… med press på att det måste vara klart i tid😅😅 stackars företag som lär få slita ut sina medarbetare

  Ops 😬

  baksidan av en kortlek… så nyskapande

  då föreslår jag en kortlek där alla klädda kort är influencers
  Spader dam – Book
  Ruter kneckt – Bingo

  Ot någon annan som tycker Alices intro är cringe?

   Haha, tänkte på det jag med när jag såg den video som hon la ut idag. Skrattade för introt var nästan som ett skämt 😅

   Haha ja det känns väldigt *jag har precis lärt mig redigera*
   Tycker annars hennes content håller bra kvalitet men introt not so much.

  Är det bara för mig som reklamvideon fuckar upp hela bloggen, typ senaste veckan? Kan i princip endast läsa första inlägget och tar en evighet att komma till kommentarerna. Läser från iPhone och nej har inte adblock och har inte planerat att installera heller. Tänkter att det ligger i allas intresse att bloggen ändå är läsbar.

   Kommer förmodligen aldrig att läsa ev klmmentarer pga sidan är åt helvete.

    Du är inte ensam. Ser bara första inlägget och sen massor av kod och bilder längre ner i flödet.

   jag tycker det är bra, det ger lite variation i vardagen

  Tycker Hanna å lojlans spel är kopia av – we are mot really strangers

  Bara en gissning – men jag tror ingen av dem har ”uppfunnit” detta utan kanske köpt idén och översatt till svenska. Typ Alibaba eller nåt…bara min gissning.

   Snarare fått inspiration från massa andra liknande spel, detta är inget nytt.

  Hamnat i modd. Vänligen förklara gärna anledningen till att inlägg om ämnet raderas numera.

   Det beror givetvis på VAD som skrivs om en person. Vissa saker spekulerar man helt enkelt inte i. Lite som huruvida folk är gravida eller inte.

  OT. Jag gillar Elsa Brattström, men jag blev lite provocerad av att de åkte iväg på utflykt till en 4h-gård tillsammans med ett barn som precis fått vattkoppor och lillebror som mest troligt bär på smittan. Det smittar väl via luften och man hör hur mycket storebrodern hostar på en video. Kul för andra familjer som ovetandes var där…

   Fast samtidigt så är det bra för barn att få vattkoppor i tidig ålder och på så vis få det överstökat. Det kan vara ett helvete att handskas med ju äldre barnet är.

   Arbetar på förskola och vi brukar uppmuntra föräldrarna att låta barnen träffas och smitta varann när det är högsäsong.

    Det är ju oerhört stor skillnad på att låta barn med vattenkoppor träffas hemma under kontrollerade former när föräldrarna valt det själva, jämfört med att ta med sjuka barn till en offentlig miljö.

    Fast det är ju ett förlegat råd att anordna såna smittkalas, speciellt nu när det finns vaccin. Elsa och Cornelia valde ju att vaccinera den äldsta just för att han skulle slippa genomgå vattkoppor. Jag har också vaccinerat min 3-åring och lillebror kommer hinna få en spruta innan han börjar förskolan, förhoppningsvis blir han inte smittad innan dess i någon offentlig miljö. Det är ju väldigt väldigt olika hur hårt barn drabbas. Fayme Elmen skrev ju också förra veckan att hennes 3 äldsta hade haft väldigt milda omgångar medan hennes 1-åring blev ju jättesjuk, så det behöver ju inte bara ha med ålder att göra (gissar att de fyra äldsta fick de när de var små). Själv har jag läst många skräckhistorier om allvarliga biverkningar med påverkan på hjärnan, förutom obehaget av att ha massa kliande utslag på kroppen då.

  Undrar om Hannas pojkvän kommit med förslag till kortleken? Spice it up, byt brud och var otrogen.

  Jag förstår inte riktigt användningen av det.. När man gått igenom kortleken så kan man inte använda den igen? För då har man redan fått svar på alla frågor. Kanske bara googla upp lite frågor istället och spara pengarna.

  Jag är också satt på modd av oklar anledning. Kan det bero på att jag har bytt email adress?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.